Tuesday, December 11, 2012

Примите Салаф методе у науку


Примите Салаф методе у науку


По
Шејх Абдул Бадави Адхим



وما كان لمومن ولا مومنة اذا قضى الله ورسوله امرا ان يكون لهم الخيرة من امرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

"Значење:. Нема верник Му'мин мушкарци и не (такође) за жене које су верници, када Аллах и Његова Посланика су поставили свој статут, то је за оне опције (други) о њиховој афери, и ко одбије Аллах и Његов апостол, онда ево, он је био у заблуди, изопачени прави "[ал-Ахзаб/33: 36]

Феномена који се појављују у овом тренутку (гледали смо) проповеди, екхортатионс, много лекција, него у данима асхаби Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, таби'ин (они који су студирали са пријатељима ) и табиут Наследници (онима који је проучавао таби'ин). Али, као што је то урадио, а мало дела. Често пута смо чули (Божији заповести и Његовог Посланика), међутим, често не виде послушност, а често пута ми то знамо, али врло често не вежбају.

То је разлика измедју нас и пријатељима Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем табиут наследници наследници и да живе у славном времену. То је било током њихових бранилаца, проповедима и научених битне, све док један од његових пријатеља је рекао (што значи): "То је пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, када дају савете траже околности у којима смо активни, јер смо уморни од бриге' [ Договорено алејхи]

У време Асхаба првих неколико речи, али многе акције, они знају да је оно што су чули од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем врши се као држава која мора да војници обављају своју претпостављену команду на бојном пољу, а ако не спроводи кехинаанлах пораз и да ће бити искусни .

У другови Посланика саллаллаху 'алејхи пре селлем, добио откривење Аллаха Свемогућег посредством пророка саллаллаху' алејхи селлем са ставом слушања, послушне и брзе пракси. Није касно у свим њиховим командама и забранама у пракси чују, а такође није касно да вежбате знање су научили од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем.

Овај пример објашњава како асхаби Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, када постаје откривење од Аллаха' Азза ва Јалла. Коментатори кажу о узроку опадања стихова у Сурат Ал-Ахзаб 36 стих је (са разних разлога), осећам потребу да менукилниа, то је зато што пада у стиху:

Коментатори приповеда да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је желео да уништи разлике нивоа (касти) међу људима, и елиминисати баријере између фукара (сиромашни) и богатом. А и међу независно (тј. није роб, ни његови потомци), људи (добија наклоност Аллахову 'Азза ва Јалла) постао слободан човек након бивших робова.

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем желео да објасни људима да су сви они као да су зуби су распоређени, постоји врлина за Арапе против Арапа, осим, ​​и нема примат над белог човека против црно осим Таква (разликовање између њих) . Као Аллахове 'Азза ва Јалла.

يا ايها الناس انا خلقناكم من ذكر وانثى وجعلناكم شعوبا وقبايل لتعارفوا ان اكرمكم عند الله اتقاكم ان الله عليم خبير

"Значење: О човечанство, Ми вас створили од мушкарца и женског и учинио да народи нације и племена да знате једни друге знање Заиста најплеменитији међу вама у очима Бога највише побожни. . међу вама Заиста Аллах је Онај који зна, знајући "[Ал-Хујурат / 49: 13]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем мабда усади у људском срцу "(фондација) је. И можда, у оваквој ситуацији, рекавши да мало Аваил и утицај, као што је то узроковано људском природом да стоји и љубав популарности. Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем нашао да уградите овај темељ у људским душама у облику добротворних радова (који је саллаллаху' алејхи ве селлем манифестовати) у оквиру породице и родбине он саллаллаху 'алејхи ве селлем. То је зато што добрим делима, а дају утисак дубљи ефекат у људском срцу, него само говори сама.

Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем отишао Заинаб бинт Јахсии његова тетка ћерке саллаллаху' алејхи ве селлем (Заинаб деда и деда пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем исто Абдул Муттхалиб истакнути Кураисх) да замоле за њену руку. Он саллаллаху 'алејхи ве селлем је желео да ожени својом робљем Заид бин Харитха који је добио наклоност од Бога бити независно (јер ослобођени робови). Онда када је рекао да ће он оженити Заид бин Харитха са Заинаб бинт јахсии, Заинаб бинт Јахсии рекао: "Ја не желим да се удам за њега." Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Морате да се удам за њега." Одговорио Заинаб: "Не, тако ми Аллаха, нећу удати заувек."

Када стални дијалог између Заинаб и гласника саллаллаху 'алејхи ва саллам, Заинаб свађају и расправљају он саллаллаху' алејхи селлем, а затим спустио на откриће да је одлучила ствар:

وما كان لمومن ولا مومنة اذا قضى الله ورسوله امرا ان يكون لهم الخيرة من امرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

"Значење:. Нема верник Му'мин мушкарци и не (такође) за жене које су верници, када Аллах и Његова Посланика су поставили свој статут, то је за оне опције (други) о њиховој афери, и ко одбије Аллах и Његов апостол, онда ево, он је био у заблуди, изопачени прави "[ал-Ахзаб/33: 36]

Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рецитовао стих на Заинаб Заинаб онда рекао: "О Аллахов Да ли сте задовољни што је требало да буде мој муж?" Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је одговорио: "Да", онда Заинаб је рекао: "Онда нећу бити непослушан Аллаху и Његову Посланику, онда ћу се удати Заид".

Тако Зејнеб бинт Јахсии одобри заповести Божје и Његовог Посланика, а ситуација једноставно није сложио на почетку времена, јер је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је понудио и консултовао се са њим. А кад доле откровење, његов случај није само случај брака или предлажу, слажу или не слажу, али (након откровења), његов случај претворио у послушности, или се укључе у неморално према Богу и Његовом Посланику.

Не постоји други начин да пред Заинаб бинт Јахсии РАДИ 'анха (Аллах меридхаиниа), али морају да слушају и покоравају се Аллаху и Његову Посланику, и да се не покоравају средства су непослушни Аллаху и Његовом Посланику, и Бог каже.

ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

"То значи: А ко послуша Аллаха и Његовог Посланика, па ето, он је залута, заведени прави" [ал-Ахзаб/33: 36]

Дакле, став другова Посланика када први пут примио откривење од Аллаха 'Азза ва Јалла, док је наш (веома различито), сваког јутра и вечери, у нашим ушима и слушати заповести, Забране су команде Бога и Његових Апостола, али ако не будемо слушали битни. А Аллах Јалла Јалалуху је сведочио да човек највише очајан је човек који не може да искористи браниоца, Бог каже.

فذكر ان نفعت الذكرى سيذكر من يخشى ويتجنبها الاشقى الذي يصلى النار الكبرى ثم لا يموت فيها ولا يحيى

"Значење: Зато дају упозорење, јер је упозорење помоћи, они који се плаше (Алах) ће добити лекцију, бедне људе (неверници) ће нестати (такође), који ће ући у ватру (пакла) Касније.. Он није умро у њему, а не (и) живот "[Ал-А'ла / 87: 9-13]

А Аллах 'Азза ва Јалла каже да су лицемери околности када су оне присутне у скупштини пророка саллаллаху' алејхи селлем, они представљају са непажљиви срца.

واذا رايتهم تعجبك اجسامهم وان يقولوا تسمع لقولهم كانهم خشب مسندة يحسبون كل صيحة عليهم هم العدو فاحذرهم قاتلهم الله انى يوفكون

"Значење:.... И кад их видим, њихова тела да вас запањен, и ако они кажу да слушају њихове речи су као да су од дрвета наслоњен Они мисле да је сваки вапај против њих су да Непријатељ (реална ствар), тако да пазите од њих: Аллах их уништити како су они окрену (од истине) ". [Ал-Мунафикун/63: 4]

Онда када разишли са скупштинама, они не разумеју у све, Бог рекао.

ومنهم من يستمع اليك حتى اذا خرجوا من عندك قالوا للذين اوتوا العلم ماذا قال انفا اوليك الذين طبع الله على قلوبهم واتبعوا اهواءهم

"Значење: И међу њима има људи који слушају оно што ви кажете, тако да када изађу из вашој страни кажу да људи који су више дали знање (Посланика пратиоци): 'Шта то' Они су ти који су закључани своје мртве срца од Бога и прате своје пожуде "[Мухаммад/47: 16]

Страх за ваше себе! (О слуга Аллаха), из државе која се дешава лицемере, покушати да срце да делује као асхаби Посланика саллаллаху 'алејхи селлем. Знам! као Аллах Узвишени је осудио оне који се окренуо и занемаривања, заиста је Аллах Узвишени хвали оне који су слушали и разумели као намера Аллахове 'Азза ва Јалла, затим вежбају га, Аллах' Азза ва Јалла каже .

فبشر عباد الذين يستمعون القول فيتبعون احسنه اوليك الذين هداهم الله واوليك هم اولو الالباب

"Значење:. Зато Пренеси вести Моје службеника, који слушају речи и пратите најбољи од њих су они који су добили Божију смернице, а они су ти који имају интелект" [аз-Зумар / 39: 17-18]

Знају О муслиманско слуга Бога, да не постоји опција за вас командама Божји нареди! више не постоји опција за вас! или ви то или не.

Нема више опција за вас да забране Аллахове 'Азза ва Јалла сте забрањен од тога! или оставите или не! Ви и шта сте све припада Аллаху 'Азза ва Јалла си ти слуга Аллаха и Аллах' Азза ва Јалла је твој господар. За робу, треба имати на уму у њему да се чује и поштује команду свог господара, чак и ако је очигледно да би тежина на њему. А ако не слуша, он ће добити гнев свог послодавца.

А Аллах 'Азза ва Јалла је негирају веру људи који нису задовољни Његовом закону и не подлеже Његовог Посланика и Његове Мессенгер команду, каже Бог.

وما كان لمومن ولا مومنة اذا قضى الله ورسوله امرا ان يكون لهم الخيرة من امرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

"Значење:. Нема верник Му'мин мушкарци и не (такође) за жене које су верници, када Аллах и Његова Посланика су поставили свој статут, то је за оне опције (други) о њиховој афери, и ко одбије Аллах и Његов апостол, онда ево, он је био у заблуди, изопачени прави "[ал-Ахзаб/33: 36]

Након тога, требало би (племенита читач), заједно са мојим акцентом на овом поређењу:

Имали смо говорили: да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем отишао Заинаб бинт Јахсии РАДИ' анха да замоле за њену руку за Би Харитхех Заид. Првобитно Заинаб одбио, јер је предлог Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем само помогне сама (не команда). А кад доле стихови, претворен у команду да послуша његов случај (Аллаху и Његовом Посланику).

Не постоји флексибилност за Заинаб бинт Јахсии након пада стиха, али (треба да) чују и слушају. А чак и ако је то само помаже сама свој случај, наравно Заинаб бинт Јахсии право да одбије (ако не слажем), зато што је женино право да изабере мужа, као човека за жену кандидата, а то је оно што се десило у причи Барирах:

А његова прича је као наратор Барирах Имам Бухари: "То Уммул Му'минин Аисха Ради 'анха купио роб по имену Барирах и' Аиша мемердекаканниа Барирах има мужа зове Мугхис (и он је такође био роб) Ипак, када се ослободио Барирах има.. Право да бирају да ли он остаје раме уз раме са својим мужем (који је роб), или разведени Мессенгер саллаллаху 'алејхи ве селлем пружају могућност за њега.. Очигледно Барирах одлучила да се разведе од свог мужа.

Што се тиче њеног мужа, она је веома волео са љубављу том веома много. До када Барирах развода са њим, он је ходао иза Барирах у селима Медине у стању суза. А када је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем видим како било, он је саллаллаху' алејхи ве селлем, рекао свом стрицу Абасу: "Да ли се питају на наклоност Мугхис на Барирах 'м Барирах не као Мугхис?" Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао Барирах: "О Барирах, зашто не вратиш се сумиму?" ! сигурно је твој муж и отац ваше деце "Дакле Барирах рекао:" О Аллахов, да ли се залажу за владавину или само прави "?

Аллаху екбер! О читаоци размотрити ову Барирах питање! О Аллахов, да ли влада? Па нисам квалификован мениелисихи команда? или сте га само предложио да бих могао да се расправљам са мојим умом? Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао: "Ја сам само то указује". Барирах рекао: "Ја не опет морати мужа!"

Овде ми кажемо: "Први пут Заинаб бинт Јахсии одбила да се уда за Заид бин Харитха, јер проблем је само препоручује, онда иди доле откровење када је његов случај претворио у послушности или неморално.

Заинаб бинт Јахсии рекао: "О Аллахов саллаллаху 'алејхи селлем сте задовољни са мном да се удам за њега?" Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је одговорио: "Да". Ако је тако ја не послуша Аллаха и Његовог Посланика.

И да Барирах, када је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем понудио да пусти њен повратак њеног мужа, оца њене деце која не могу да поднесем да део са њом, Барирах тражити појашњење: "Да ли ми рећи, О Аллахов Посланик" Дакле, не постоји слобода за мене, али да слушају и поштују? А када Посланик је рекао: "Ја сам само препоручио" Барирах рекао: "Ја не треба више."

Дакле, љубазношћу Асхаба у Аллаха и Његовог Посланика, и религије Аллаха и Његовог Посланика са ставом да слушају и поштују, Бог им омогућава овај свет, и руке тих људи долази до религије Аллаха у гомилама. Што се тиче нас, када не цивилизовано Аллаху и Његовом Посланику, ми ослаби и одмерити команде и забране забране (ми или не радим), онда се наша ситуација, као што видимо данас, онда од Бога, Он- молим да вам помогне да се, о муслимани!

وانيبوا الى ربكم واسلموا له من قبل ان ياتيكم العذاب ثم لا تنصرون

"Значење: А ти се вратимо на свог Господа и достави га пред предстојећу пропасти сам оставио на вас, онда не може помоћи (опет)" [аз-Зумар/39: 54]

وتوبوا الى الله جميعا ايه المومنون لعلكم تفلحون

"Значење: И ви се покају се Богу, О ви који верујете да сте срећни" [ан-Нуур/24: 31]

[Преписане из АДЗ-Дзкхиирах магазину Ал Исламииах Едитион: Тх. 1/Но. 04/2003 - 1424Х, Публисхед: Ма'хад Али Ал-Ерсхад сурабаиа. Адреса уредник библиотеке Арапски Ма'хад Али Ал-Ерсхад, ЈЛ Султан Искандар Муда 46 Сурабаиа]



Не би требало да повреде друге



По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас


عن ابي سعيد سعد بن مالك بن سنان الخدري رضي الله عنه ان رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: لا ضرر ولا ضرار

Од Ебу Са'ид Са'д ибн Малик ибн Синана Ал Кхудри Радхиаллаху анху, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Не би требало да постоји опасност и не може да нашкоди никоме."

ТАКХРИЈ ХАДИТТС:
Ово је наратор:
1. Малик ал-у Муватта "(ИИ/571, нема 31.).
2. Ад-Даракутхни (ИИИ/470, не 4461.).
3. Ал-Бејхеки (ВИ/69).
4. Ал-Хаким (ИИ/57-58). У историји ал-Хаким и ал-Бејхеки постоје додатни,

من ضار ضره الله ومن شاق شق الله عليه

Ко наноси штету другима, онда Аллах ће га наградити, а ко опасност или друге невоље проблематична, онда Аллах ће тешко за њега. "

Хадис Абу Са'еед изнад има неку појачање из једног броја других Асхаба, укључујући и 'Убадах Ибн ал-Самит (Ибн Мајах, не 2340.),' Абдуллах бин 'Аббас (Ибн Мајах, не 2341.), Абу Хураира, Џабир бин 'Абдиллах, Тса'лабах бин Аби Малика ал-Куразхи Абу Лубабах и "Аиша Радхиаллаху анхум. Хасан хадис се процењује од стране Невеви рахимахуллах у ал-Арба'ин, Ибн Рајаб рахимахуллах у Јами'ул 'Улоом Уал Хикам и Схаикх ал-Албани рахимахуллах у Силсилатул Ахадитсисх Схахихах (бр. 250), Ирва-ул Гхалил (нема 896) и Сахеех ва Китабил Адзкар Дха'ифуху (ИИ/985, број 981/1247.)..

Схарх хадиса:
1. Дефиниција ад дхарар и ад-Дхирар
У Научници се не слажу око ли постоји разлика у значењу између речи и адх адх-дхарар-дхирар? Неки од њих кажу, заједно значење те две речи, (изговара два пута) да бисте потврдили. Али популарна мишљење између те две речи је разлика значења.

Дхарар (опасност) је супротно од користи. Значење хадиса не би требало да буде било опасности и да не би требало да представља мадхарат (опасност) без оправданих разлога Схари'а. Ту је и изрека, дхарар је мемудхараткан други који никада урадити исту ствар са њим, био је дхирар прави кемудхаратан против других који су урадили исту ствар са њом (одговор-црвена), на начин који није дозвољен.

Овај хадис објашњава правила «لا ضرر ولاضرار» стандардизован Улама. Правници кииас Зашто све штетне материје са овим правилима, посебно савремени проблеми који не постоје у време пророка саллаллаху 'алејхи селлем, на пример, дроге и цигарета. Обојица су осуђени због незаконитог уласка у овом правилу. Зато што је опасно и штетно другима. А ту су и многи други примери који се могу извући из овог правила. Дакле, имам Ебу Давуд рахимахуллах рекао да је ово хадис је један хадис да оса фикху закона.

У закључку, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем одбио дхарар (зло / опасности) и дхирар (опасност), без права. Мадхарат приписујући некоме на прави начин, онда не садржи забрањене у претходном хадису. На пример, особа која крши законе Аллаха Свемогућег, и кажњени у складу са криминалом, или неко други мензхалими људи, а људи са фер дизхалими освете. Због тога је поменуто у хадису изнад изазива мадхарат начин који није истина. [1]

Примери لا ضرر односно, неко пуши или узимање дроге. То значи да су људи урадили дхарар (опасност / губитак) против њега. Дакле, мора се спречити, а он ће се одустати од својих акција, јер је имао мензхалими себе и угрожавају друге.

Пример "ولا ضرار", неко изда или варају нас, да практикују хадис комад, не би требало да одговори на превари или издати. Други пример, мензинаи жена Б, породица жене које не могу да узврате дизинаи мензинаи А породицу са А. Међутим, треба да се пријаве властима, тако да се починиоци кажњени.

2. Харам, Подиже Мадхарат Да муслиман
Овај хадис показује да муслиман не треба мемудхараткан (зло) другима без доброг разлога. Муслиман не треба мемудхараткан мемудхаратканниа људи, не би требало да буде напао и иритирају они који не могу да ударим лика који га је ударио. Да траже своја права, он може тражити кроз судије без псује. У многим хадиса, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем забранио све оно што доносе штету на муслимане. Међу њима су речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

ان دماءكم واموالكم حرام عليكم ...

Заиста је ваша крв и благо над тобом ... копиле [2]

Доинг нешто што је опасно или оштећења част, имовину или живот муслимана је акт који је забрањен од стране Аллаха кезхалиман Свемогућег. Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао је у хадису да је риваиаткан из свог Господа,

يا عبادي! اني حرمت الظلم على نفسي, وجعلته بينكم محرما; فلا تظالمو ...

О мој слуге! Заиста сам забрањујем дела неправде на мене, а ја сам што је незаконито међу вама, зар не сваки мензалими ... [3]

3. Врсте мера Обезбедити штету
Прво: Акција чиста сврха да изазове мадхарат другима. Ова акција је јасно лоше и забрањено. Забрана подиже мадхарат помиње на неколико места у ал-Кур'ан, укључујући:

. У оставинском. Аллах Субханаху ва теала каже,

من بعد وصية يوصى بها او دين غير مضار

"... После (попуњава воља) су или (после платио) дуг без проблема (наследници) ..." [Ал-Ниса '/ 4:12]

Ибн Аббаас анхума, рекао: "потенцијалног мадхарат тестамент укључујући главних грехова". Радић анхума Затим је прочитао горе пасус. [4]

Мадхарат изазвати воља је понекад у облику:
- Преко одређени део наследника као што је одређено од стране Аллаха Свемогућег. Као резултат тога, она дефинитивно неће нашкодити друге наследнике. Дакле, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ان الله قد اعطى كل ذي حق حقه, فلا وصية لوارث

Заиста је Аллах дао права на власнике. Дакле, не постоји воља за наследника. [5]

- Оставиоцем имовину другима са више од трећине своје имовине. Сходно томе, учешће корисника је смањен. Дакле, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

الثلث, والثلث كثير

Трећи, и трећа да многи [6].

Ако особа тестамента једног од наследника или других са активом већом од трећине своје имовине, онда воља не би требало вршити, осим уз дозволу свим наследницима, било тестамента била намерна и са намером да изазове мадхарат или не.

Ако је намерно изведен да изазове мадхарат вољни више од трећине своје имовине, онда је он крив за ове намере. Питање је да ли ће бити одбијен уколико починилац даје признање или не? Ибн Атхииах испричао историју имама Малика да ће бити одбијен. Неки кажу да је мишљење имама Ахмада аналогије [7].

б. По питању брака помирења. Аллах Узвишени каже:

واذا طلقتم النساء فبلغن اجلهن فامسكوهن بمعروف او سرحوهن بمعروف ولا تمسكوهن ضرارا لتعتدوا ومن يفعل ذلك فقد ظلم نفسه

Ако менталак жене, и они достигну свој иддахниа, онда их рујукилах у ма'руф или цераиканлах их у ма'руф (ионако). И немојте их држати са злом намером да их угњетавали. Ко год је ово урадио, онда он има мензалими сам ... [ал-Бекаре / 2:231]

Ко намерава да изазове мадхарат када се говори о својој жени, он је згрешио. То је као догађајима који су се десили у раном периоду ислама пред развод је ограничен на три развода. У то време, особа може менталак супруга га је касније напустио. Када иддах она истиче, он помирио са својом женом и онда менталакниа поново. Он је управо то и урадио без рока. Пустио ју је у нејасног статуса, статус разведени или референце. Дакле, Алах свемогући поништи такве акције и ограничавање развод до три пута. [8] Аллах најбоље зна.

ц. У ИЛА '(заклињу не зајебали жену).
Људи древни незнање постоји ИЛА акција "(заклетва није пијан супругу) за годину дана или две године. Циљ је да јој мучи. Као резултат тога, жена жени заостатка, а не осећа као жена. Дакле, Алах свемогући одређује Ила "у мери у којој четири месеца. Ако човек не заклињу пијан супругу (ИЛА '), период важења Ила "је четири месеца. Ако муж повукли ила'ниа и пијан супругу, која чини покајање. Али ако он инсистира на не јој зезнуо током четири месеца, онда то не треба да прође некажњено. Према генерацији Салаф и Кхалаф, у овом броју постоје два мишљења:

Прво: Његова супруга развела крајем Ила '.
Друго: Лево. Ако ваш муж ила'ниа повуку у року од четири месеца, онда ниједна акција је у реду, али ако не, онда треба рећи да менталак жени [9].

д. По питању дојења. Свемогући Аллах каже,

لا تضار والدة بولدها ولا مولود له بولده

Не мајка не би требало да трпи због свог детета, а такође и отац (трпи) због његовог [ал-Бекаре / 2:233]

На речи Аллаха Свемогућег горе, Муџахид рахимахулах објашњава, "отац не би требало да забрани женама које су рађале (мајка-црвена) доје своје бебе, како би се жале жене."

'Атха', Катадах, аз-Зухри, Суфиан као-Судди и други рекли, "Ако мајка (жена која је родила сина, а потом развели од мужа, Ед) да плати исто задовољство са другом женом, онда он више права да доји своје дете (а не друга жена-ур). "

А реч Аллаховом,) ولا مولود له بولده ("А не, такође отац (пати) због свог сина", укључујући у овом случају је да ако разведена жена пита да доји са стандардним плату, отац детета треба да буде одобрена Тхе Воман захтев, било једна жена или не. Ово је мишљење имама Ахмада. Али, ако она тражи плату већу од стандардне плате и бебин отац да пронађе другу жену која може да доји своје бебе, отац се не тражи да испуне захтеве жена које имају дицераиниа га, јер она намерава да проузрокује штету. Имам Ахмед је такође мислио тако [10].

е. Дхарар у продаји.
Ислам забрањује све облике продаје садрже дхарар (опасности) и штети муслиманима. Ислам забрањује продају ИНАХ [11], трговина камењем, гхарар продаја (која није јасно), куповина и продаја са добитком, и више.

Друго: Акција није само за мемудхараткан, он има друге циљеве коректни, на пример, особа која користи своје ствари за добробит себе, али његови поступци изазвати мадхарат другима забрани или других људи искористе њене ствари, тако да је се забранила због забране мадхарат. .

Први проблем; Неко користе своје поседе за добробит себе, али његови поступци изазвати мадхарат другима. Ако се то деси то није фер, на пример, неко запалио ватру на земљишту на врелом дану после пожара изгореле све што је на земљи и у окружењу земљи. То значи да глумац који је урадио неправду и потребу да замени штету проузроковану његовим поступцима. Међутим, ако се наравно деси, онда постоје два мишљења од стране научника у овом броју:

- То није забрањено да то учини. Ово је мишљење имама Схафи'и рахимахуллах, Абу Ханифа рахимахуллах и други.
- То је забрањено да то учини. Ово је мишљење имама Ахмада рахимахуллах, у складу са мишљењем имама Малика рахимахуллах у неком облику (случај).

Међу примерима је да неко отвори рупу у њеном зиду висине или висине објекта, тако да је могао да види свог ближњег и није га затворити. Као последица тога, нервира комшије. Дакле, он је дужан да га затворили. Аллах најбоље зна.

Други пример је и копање бунара близу комшија води комшије добро провео. По мишљењу имама Малика и Ахмеда, суседне бушотине треба попунити.

Други пример, нешто о својој имовини, али ово поставља мадхарат активности на суседном имовине, као што су дрхтање, лупање, и тако даље. Забрањено је од имама Малика и Ахмеда. То је такође био један од мишљењима пријатеља Имама Схафи'и.

Други пример, подиже мадхарат да колегама становника. На пример, неко ко има непријатан мирис, и тако даље. Ова особа треба да отклони мирис тела.

Други проблем, забрана других људи искористе њене имовине, као што су забрана друга дрва се ослања на зид његове куће. То не би требало да буде, осим ако они представљају опасност за власника зида, као што је зид довољно јак, тако да страхује колапса. Међутим, порекло не би требало да буде забрањена, на основу хадиса Посланика саллаллаху 'алејхи селлем:

لا يمنع احدكم جاره ان يغرز خشبة في جداره

Немој никад од вас забранио комшију стави дрва на зиду.

Ебу Хураирах Ради анху је рекао: "Зашто ја видим да се окрену од ове суннету. Тако ми Аллаха, ја бих га баците у усред тебе "[12].

'Омер Омер радикално осуђен на Мухаммеда бин Умар РАДИ Масламах па је пустио воду из тече у суседне земље. Он је рекао: "Морате да испустите воду чак и кроз стомак". [13]

Међу ствари које лице је забрањено, јер то би изазвало мадхарат која забрањује искористе вишак воде. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

لا تمنعوا فضل الماء لتمنعوا به الكلا

Да ли забрањују (употреба-црвена) резидуални вода (са циљевима-црвена) да забрани (употреба-црвена) трава (око-црвена) [14].

Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

المسلمون شركاء في ثلاث: في الماء والكلا والنار

Муслимани су били савезници у три ствари: вода, траве и ватре [15]

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

ثلاث لا يمنعن ا لماء والكلا والنار

Три ствари које не би требало да буде забрањена употреба (црвени): вода, трава и ватре [16]

Већина научника тврде да треба да постоји апсолутно забрањују било кога да користи преостали воду да тече и зраче, па вода се назива припада власнику земљишта, где је вода или не. Ово је мишљење Ебу Ханифе, Схафи'и, Ахмад, Исхак, Ебу 'Убаид и други.

Имам Ахмед рахимахуллах пронађен остатак воде се испоручује бесплатно, без икакве надокнаде за узимање људског, животињског пиће и наводњавање усева. Ебу Ханифах рахимахуллах и Схафи'и рахимахуллах пронађен ниједан вишак воде мора се дати фабрике. [17]

Укључено у оквиру садржаја пророка саллаллаху 'алејхи селлем, "Није да се мемудхараткан" да Аллах не оптерећује Своје слуге да раде ствари које доносе мадхарат за њих, јер оно што је Он Свемоћни им заповедио доброта је суштина религије и њихов свет, а оно што Он забранио је к суштина њихове религије и уништавање њиховог света. Аллах такође заповеда слуге Своје са нечим што ће их науди физички. Дакле, Аллах Узвишени опозивни обавезе у пречишћавању воде за болесне. Аллах Узвишени каже:

ما يريد الله ليجعل عليكم من حرج

Аллах не жели да компликује ... ти ... [ал-Маида / 5: 6]

Аллах Узвишени уклонити обавезу поста са болесним људима и путницима. Аллах Узвишени каже:

يريد الله بكم اليسر ولا يريد بكم العسر

Аллах жели ... олакша за тебе, и не желим невоље за тебе ... "[Ал-Бекаре / 2:185]

Од Ибн 'Аббаас анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи савс упитао? "Религија је најомиљенији Аллаха" Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

الحنيفية السمحة

Право толерантна религија [18].

Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اني ارسلت بحنيفية سمحة

Заиста сам био послат са правом и нетолерантне вере. [19]

Око значење овога, испричао од Анас ибн Малик РАДИ анху да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем видела неко ради и рекао да је обећао да ће човек хаџа пешке, а онда је рекао:

ان الله لغني عن مشيه, فليركب. (وفي رواية) ان الله لغني عن تعذيب هذا نفسه

Заиста Аллах не треба момка, па нека вози возило. (У другом нарације): "Заиста, Аллах не треба да се мучи да људи то урадили". [20]

ПРАВИЛА јуриспруденција (фикху)
Овај хадис لا ضرر ولاضرار (кемудхаратан не могу да створе и не можете одговарати кемудхаратан) је правило јуриспруденције. На пример: особа која демолирана своју имовину других, онда не би требало да узврати уништавајући имовину лица. Зато ова акција не донесе корист, она се шири кемудхаратан. Он је захтевао да људи треба да се оштети своју материјалну штету вредну га замене.

Правила грана које произилазе из горе наведених основних принципа су:
1. الضرر يدفع بقدر الامكان
Кемадхаратан могло спречити може.
То је, елиминишући кемадхаратан се догодило је обавезу, такође је потребно да поправи штету која је нанета.

На пример, ако је неко на улици изведе воду онда одводи га нервира људе пролазе, па је био дужан да отуђи воде канала и заменити или поправити штету од водовода.

2. الضرر يزال
Кемадхаратан бити уклоњен.
То је, кемадхаратан мора спречити пре него што до њих дође. Јер, да се спречи нешто лакши и лакши него елиминисање кемудхаратан догодило. Свака стопа је боље спречити него лечити. Међутим, напори да се спречи овај мадхарат сигурно урадити све од себе.

На пример, кхамр, дрога, пушење ометају и угрожавају и себе и друге, она ће бити уклоњена. Стога, Влада и Савет улема забрањује конзумирање забрањене робе.

3. الضرر لا يزال بمثله
Кемадхаратан није уклоњена кемудхаратан упоредив.
На пример, члан синдиката не може да натера да се остали чланови деле благо које не може да се дели, јер би повредио унију.

4. الضرر الاشد يزال بالضرر الاخف
Кемадхаратан тежи кемадхаратан елиминисани са упаљачем.

На пример, судија не може да благо дела више него Закат које треба издаје богат, ако добротворна је прикупљено није био у стању да задовољи потребе сиромашних. Зато кемудхаратан резултат узимање из богате ризнице лакши од кемудхаратан изазвала када потребе сиромашних људи не буду испуњени.

5. ويتحمل الضرر الخاص لدفع ضرر عام
Остављање кемадхаратан које су специфичне за елиминисање кемудхаратан општу природу.
То јест, ако постоје две кемадхаратан, онда кемадхаратан општа природа пожељно избећи или отклонити, мада би изазвати кемадхаратан за малу групу.

Пример: судија може натерати особу која складишти робу да продају на тржишту. Одлуке судија су инхерентно штетна за људе који су скупљали ствари, али ако судија ће дозволити да се то деси кемадхаратан јавност.

6. درء المفاسد مقدم على جلب المصالح
Избегавање штете предност над довођење кемасхлахатан.
То јест, ако је у једном случају не постоји оштећење страни и страни корист, већи приоритет да би се избегла оштећења. Упркос тако, игноришући кемаслахатанниа.

На пример, забрана продаје дрогу. Иако продаја ће имати користи материјал. Јер лекови ће оштетити ум, срце физички и морални друштво.

Забрана продаје алкохолних пића (кхамр), дрогу и продају цигарета, јер ће изазвати оштећења на себе, своје породице и заједнице. Она ће се спречити, упркос материјалних користи, пореза, и још много тога.

7. اذا تعارض المانع والمقتضي يقدم المانع
Ако баријера и присталице супротно, баријера први.

На пример, забрана да проведу имовину заједно. Иако он има право да га троше, али ако он може да проведе мемадхараткан друге чланове који такође имају га. Власништво је навијач, а власништво над другима је препрека.

8. الضرر لا يكون قديما
Кемадхаратан да не може бити дозвољено, јер прво тамо
То је зато што све врсте мадхарат морају бити уклоњене, без обзира да ли први кемудхаратан тамо или не.

На пример, неко ко има прозор окренут празну земљу која припада неком другом. Затим на врху зграде упражњено је толико подигнут да је суочавање са прозора изградили праве прве новоизграђене куће, чиме се ремети жену који су окупирали нови дом. Затим прозор треба преместити, иако њено постојање први.

Ово правило је правило да ограничава друге методе, наиме, ово правило је опште природе ", који су дуго остаје као они." Обухвата све што природа није било први пут.

На пример, особа која сматра да је дрво изнад зида суседа, онда не треба да се креће дрва, јер дрво је већ на зиду раније и постављена правилно [21].

ФАВАА-ИД хадиса
1. Ово Хадис је велика правило усул. Овај хадис може бити ландасаран да менгхукуми новим стварима које немају никакве Неш (предлог) који изричито забрањује.
2. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем дао јавами'ул Калим Аллаха (реч која значи компактан, али чврста). Овај хадис обухвата јавами'ул Калим.
3. Узрок штете / губитка је забрањено, било речју, делом или друге.
4. Елиминисање мадхарат (опасност / губитак) је обавезна.
5. Незаконито за особу да се нашкоди, његовом имовином или његове части. На пример, да изврши радње којима се нарушава или конзумирају храну и пиће које штете.
6. Ислам је религија која преживели довести људе да добро свету и у даљем тексту, и наредио да напусте опасне радње, а не корисне.
7. Све команде у исламу донети озбиљне предности и ограничења у исламу се чува јер садржи мадхарат (опасност).
8. Мадхарат (опасности) не треба елиминисати кемадхаратан (опасност) семисалниа посебно кемадхаратан веће.
9. Ако мафсадах (штета) и корисници (доброта) сударају онда одолети штета има предност над добро домашаја.

Мараји ':
1. Ал Кур-и терјемахниа.
2. Кутубус Ситта и Муснад Имама Ахмед ибн Ханбал.
3. Сахеех Ибн Хиббан (на-Та'ликатул Хисан).
4. Мустадрак ал-Хаким.
5. Сунан ал-Бејхеки.
6. Генеалогија ал ахадитх ал-Схахихах, по Схаикх Мухамеда Ал-Албани Насхируддин.
7. Јами'ул 'Улоом вал Хикам, дела Ибн ал-Рајаб Ханбали. Верификација: Схоаиб Ибрахим ал-Арнаутх и Бајис.
8. Кава'ид ва Минал Арба'ин ФАВАИД Ан-Нававиииах, Мухамед Султхан Назхим рада.
9. Ал Схарх ал Вафи Арба'ин.
10. Сиархул Арба'ин-Нававиииах, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.
11. Ал ФАВАИД ал Мустанбатхах Минал Арба'ин-Нававиииах.

[Копирано из Суннета издања магазина 01/Тахун КСИВ/1431Х/2010М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Зашто Мора Табаииун?


По
Шејх Устадз Мудрика


يا ايها الذين امنوا ان جاءكم فاسق بنبا فتبينوا ان تصيبوا قوما بجهالة فتصبحوا على ما فعلتم نادمين

О ви који верујете, ако постоји фаасик доћи до вас да донесе важну поруку, а затим табаииунлах (испитати први), тако да не буде нанета на људе опасности на основу незнања, и онда завршити као жао због вашег лечења.
[Ал-Хујурат/49: 6].

Предговор
Друштвени живот није напукао од питања, да испровоцира трачеве међу људима. Ова ситуација је замагљен присуством групе људи чине трачеве и `и` срамота Аурат (част), други као роба за добит свету. Чак и за намене популарности продаје гласине које се тичу себе и своју породицу.

Понашање трач је постала болест није препозната од стране већине пецандуниа, ширећи гласине да је био као други брат да једе стрвина. Аллах теала описује као што забрањује верног међусобног оговарања (маше), као што је наведено у ал-Кур `ан:

يا ايها الذين امنوا اجتنبوا كثيرا من الظن ان بعض الظن اثم ولا تجسسوا ولا يغتب بعضكم بعضا ايحب احدكم ان ياكل لحم اخيه ميتا فكرهتموه واتقوا الله ان الله تواب رحيم

О ви који верујете, избегавајте највише предрасуда, јер заправо неке предрасуде грех. Нити треба да шпијунирање и оговарања једни друге. Да ли неко од вас који воле да једу Царрион своју брата? Наравно, ти си га гађење. И страх Аллах Узвишени Аллах прихватити покајање и милостив. [Ал-Хујурат/49: 12].

Од болести, похлепа ће се ширити и развијати друге болести нису ништа мање опасни, укључујући и стално лаже, одлучио силатуррахим, урадите Хајр (бојкот, тишина), на-тахаззуб (груписање), ал 'вала и Ал-Бара "(као што је и говор), који не одговара место, чак и да дође до тачке где убијају једни друге. На'удзу биллахи мин сачувај.

Менггунгјинг болест неће бити излечена док Ал Кур `се третира само као пуки науке и дикхутбахкан прочитао у проповедаоница, и није да га као терапију. А Аллах Та `ала каже:

وننزل من القران ما هو شفاء ورحمة للمومنين

И ми смо послали доле Ал Кур `као лек и милост за вернике. [Ал-Исра '/ 17:82].

Аллах Та `ала каже:

ان هذا القران يهدي للتي هي اقوم

Заиста, Ал Кур `је вођена на прави пут. [Ал-Исра '/ 17:9]

Терапија Ал Кур `ан са речју језгра, табаииун. Аллах теала је то наведено у писму ал-Хујурат/49 стиху 6, и инсхаа Аллах, који ће бити разматран у смислу три стране. Валлахул-Муваффик.

САБАБУН-Нузул
Ал-Хафиз Ибн Катхир наведено, овај стих је мотивисан случај као наратор из многих путева. Најбоља ствар је да имама Ахмада у његовом Муснад од главног пут Банил-Мусхтхалик, ал Харит ибн ел-Кхуза Дхирар `ја, отац израслина-Харит Јуваирииах Уммил радикално-Му` Минин анхума.

Ал-Имам Ахмед рахимахуллах рекао: "Ми диберитху Мухамеда ибн Сабик, он је рекао: диберитху 'Иса ибн Динар, он је рекао: диберитху мој отац, који је чуо праву причу о ал-Харис ибн ал-Кхуза Дхирар` и радикално анху :

Ал-Харис је рекао: "Ја сам отишао у Расулиллах саллаллаху 'алејхи ве селлем. Он ме је водио у ислам, ја ћу пристати. Рекао сам: 'О Аллахов. Идем кући да им узме берислам, такође десетак. Ко добија, ја прикупља закат, и пошаљите гласника да ми у овом тренутку и да је, у циљу да донесе милостињу која је имала сам прикупио вама. "

Након што је скупља милостињу од оних који прихватају његову поруку, и стигао на жељеном темпу Расулиллах саллаллаху 'алејхи селлем, био курир уздржавање и није дошао. У међувремену, ал Харит мислим да Аллах и Његова Посланика љут, па је брзо окупио његови људи богати и најавио: "Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем никада одреди када да упути делегате да постојећи милостиње за мене, а обећање није мениелисихи навике пророка саллаллаху 'алејхи селлем. И вероватно изасланик ухапшен, али због беса Аллаха и Његовог Посланика. Зато, хајде да идемо на пророка саллаллаху 'алејхи селлем ".

Заправо, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је послат ал Валид ибн `Укбах са ал-Харис да милостињу, али у сред улице, ал Валид уплашени, па се вратио у Расулиллах саллаллаху' алејхи селлем како каже:" О, , Аллахов Посланице! Ал-Харис одбио да Закат, чак ће ме убити ", љути Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем и послао трупе да ал-Харис међувремену, ал Харит. Није отпутовао са својим народом.

Када су војници отишли ​​и оставили Медина, ал Харит Упознајте са њима, онда је дијалог:

Сила је рекао: "То је то ал Харит".
После ал Харит их препознати, он је рекао: "Ко вас је послао?"
Они су рекли: "Да тебе".
Он је питао: "За шта?"

Они су одговорили: "Заиста је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је послао Ал-Валид ибн` Укбах, и он је пријавио да одбије да плати Закат, чак желела да га убије ".

Ал-Харис је одговорио: "Није тачно. Аллаха који је послао Мухамеда с прави, а ја никада нисам видела уопште, а камоли доћи до мене. "

После ал Харит лице пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "(Да ли је то тачно) да одбије да плати Закат, па чак и да убије гласника"?

Ал-Харис је рекао: "То није истина. Аллаха који ти је послао истина, нисам га видео и није дошао до мене. Такође, ја не одлазим док реалном одсуству курира. Ја бих брините ако он није дошао због беса Аллаха и Његовог Посланика пре ", а затим је пао стих у Сура Ал-Хујурат: [1]

يا ايها الذين امنوا ان جاءكم فاسق بنبا فتبينوا

Тумачење по реченици
1. يا ايها الذين امنوا (О онима који верују).
Овај стих почиње са призивањем Ахл-ул-Иман. Поред ових случајева десио међу верницима, као што смо горе описали, као и да се односи на неовлашћеним команде извршавају, осим оних који верују. Овај стих такође указује да скретање команди смањују ниво вере. Зато, хајде да се припреме за уши и срца, као што је молио Бога да нас напусти груди уз савет овог става.

2. ان جاءكم فاسق بنبا فتبينوا (ако неко фасик који долази довођењу важне вести).
-Наба ', што значи да питање (вести) је битна. Што се тиче фаасик је фусуук актери, односно они који долазе из послушности Богу. Свака непослушност је фусуук. Дакле, фаасик класификовани у две врсте, наиме фасик великих и малих фасик.

Фасик велики, синоним са великим куфра, који је издао кривца ислама. Проглашени од Узвишеног Аллаха у многим стиховима ал Кур `:

ان المنافقين هم الفاسقون

Они мунаафик оних који фасик. [У-Тавбах / 9:67].

Ми такође знамо, лицемерје мунафикеен времена Посланика саллаллаху 'алејхи селлем често помиње у Кур `је лицемерје и'тикади (велики). Слично томе, око фараона и његових следбеника:

انهم كانوا قوما فاسقين

Заиста, они су били народ који фасик. [Ал-Касхасх/28: 32].

Мањи преступ, синоним греха који не дају извршиоца религије ислама. Такви као лагање, питинг, одлучити случај без радиш табаииун (студија истине краду) први. Такође се помиње многе од Бога, од којих су следећи стихови.

ولا يضار كاتب ولا شهيد وان تفعلوا فانه فسوق بكم

И не региструјете или сведоци (дуга) је повређен. А ако то урадите, онда вам гура у покварености. [Ал-Бекаре / 2:282].

فمن فرض فيهن الحج فلا رفث ولا فسوق ولا جدال في الحج

Ако је неко био одлучујући у наредним месецима берхајји, не рафатс, не такође не фусук, не такође тврде током хаџа. [Ал-Бекаре / 2:197].

У тумачењу реч (фусук) у наведеном стиху, научници кажу да је неморални акти [2]. А зло урадио Схахаби (пратиоци) у сабабун-Нузул овај став, који лежи у пружању вести.

Имам ал-Куртуби [3] је рекао:. "Ал-Валид изјавио фасик, што значи лаж" [4]

Дакле, утицај фасик индикације показују да ако лаж само мали преступ већ од нас захтева да будемо свесни и треба да табаииун, па посебно ако је акт велика фасик.

3. فتبينوا (тада испитати први).
Постоје два Кира `ах у овој реченици. Јумхур ал Курра гласи "фатабаииану", док ал Кисса `и и Курра` Медина гласи "фататсаббату" [5] Оба су исправна и да имају исто значење.. [6]

О овој реченици, тумаче Табари: "Ендапканлах првог до знаш истину, не журе да га прихвате ...." [7]

Шејх ал-Јаза 'завидни рећи да је, пре него што поново испитати кажете, урадите или осудјен. [8]

4. ان تصيبوا قوما بجهالة (да не би проузроковати опасност нацији на основу незнања).
Повезаност између непознавања значења грешке је веома близу, тако да реч "јахалах" интерпретира грешку.

Имам ал-Куртуби је рекао: "Би јахалах", поента је у праву. [9] грешка која се наставља бранити и тражио оправдање под разним изговорима, онда је природа и навике у Нассара, па Аллах теала их је назвао са азх-зхаллин. То је, људи који су изгубили као што је поменуто у ал-Фатихах суурат.

Објашњење једне странке без табаииун жалио на жалбу, може изазвати наши погледи на нечијем мрачну провенијенције чист, па смо на штету њему, невољни да задовољи чак и да га бојкотују, а због распрострањеног дитимбулканниапун. Ако трговина може смањити промет, смањење удружења симпатије, у да'ва је уммет не би савете и поуке се преноси, чак и под претпоставком да је све што се учи је неважећи. Ако је тако, онда ко добија губитак је уммет.

5. فتصبحوا على ما فعلتم نادمين (онда нам је за лечење).
Аллах теала каже да ће заменити неко покајати погрешну одлуку падају јер гледа на проблем (случај), без табаииун, а не из причало негативан. Пошто казна није урађено неправду. Иако оптужени без доказа, то значи мазхлум (терзхалими). Иако Расулиллах саллаллаху 'алејхи ве селлем није рекао да Му'адх бин Јабал РАДИ анху:

واتق دعوة المظلوم فانه ليس بينها وبين الله حجاب

И избегавајте терзхалими молитву. Сигурно постоји вео између терзхалими молитве Богу [10].

ЛАФАЗХ општост и специфичност ИЗМЕЂУ узрок овог СТАВА
Основни принцип је међу коментатора, да:

العبرة بعموم اللفظ لا بخصوص السبب

(Који је постао репер је индикативно лафазхниа општост, не специфичност зашто). [11]

Ово правило нас учи, да аргументи позадина специфичан случај, није само применити на случај у то време само. Али то такође важи и за сличне случајеве у деценијама после тога, чак и случајева да су обухваћене општости лафазх. И наравно, случај сличан примени великог стиха редовима.

Дакле, у овом стиху, постоје две смернице.

1. Посебни случајеви, који се налази око ал-Валид и Суннета табаииун од Расулиллах саллаллаху 'алејхи селлем. Ако не табаииун, може резултирати пресудом отпадништва, ратова и убистава.

2. Општи показатељи који се налазе у две речи разапео мутхлак, наиме "фасик" и "Наба` ".

Фасик, односи на квалитет гласника. У погледу хадис стручњака под називом "Ријал" или "Санад". Док је "Наба` ", што значи важно питање, а у смислу хадиса стручњака зове Матан (суштина вести).

У овом тренутку, нека грешка је да се сузити значење овог стиха говорећи, ако је то питање (папир) или чак дају пресуду једног свештеника, онда то мора бити тачно, јер је он (свештеник-а) праведни људи. Насупрот томе, ако свештеник који је постао Пресуда је погрешна, јер се на основу сумње без табаииун, да ли ћемо бити забодена на капелан као "фасик"?

Када аутор питао о томе на ал 'Аллама Шејх' Али Хасан ал-Халаби - Хафизхахуллах-он чврсто рекао: "Изгледаш Шабаб Нузул стих. Да не силази у вези око Схахаби (пратиоци Посланика)? "

Хафизхахуллах-он-мислим, наравно, да Схахаби Адил (легитимно), чак и та `дил (легитимитет) од Асхаба Аллаха је" радхииаллаху'анхум варадху 'анху'. То је, Бог је задовољан са њима, и они су задовољни са Њим.

Шта Схахаби мање легитимни? Али Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем остао наредио Халид Ибн ал-Валид у циљу обављања табаииун или татсаббут (крст чек), јер жалба Валидом ал би било фатално. Овај случај је још важније у примени претходног става из општости лафазх.

Закључак који се може извући из овог стиха на следећи начин.
1. Овај стих је лекција за етикете верницима у лице неком питању или вести које није јасно.

2. Табаииун команда извршење је ибаадах може бити ведра. И остави табаииун може смањити веру.

3. Табаииун обавезе на терет лица које прима вест и да ће бити пресуда за окривљеног.

4. Кршење табаииун налога, бердампат може оштетити личне односе и заједнице.

5. Жаљење у овом свету и у даљем тексту ће нанете онима који примају негативне питања, шире, као и онима који су осуђени без табаииун прво.

Дакле, овај компактни тумачење. Аллах Узвишени прослави нас хидаиатут-Тауфик, тако да смо толерантни према том савету. Ва акхиру да'вана, 'индиго-хамду лиллахи' Раббил Аламин.

[Копирано из Суннета издања магазина 02/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



Да Аллах Азза Ва адаб Јалла

По
Муслиман свештеник Абу Исма'ил ал Атсари



Заиста Аллах Субханаху ва теала фаворизује својим слугама толико су безбројне. Где само слуга његових очију, он ће видети благодат Аллаха Субханаху ва теала присуству. Уживање Алах Субханаху ва теала је стекао слугу, јер је био у облику капи сперме се меша са јајетом зависи мајчиној утроби. Онда увек га прати све до његове смрти.

Аллах Субханаху ва теала каже:

وما بكم من نعمة فمن الله ثم اذا مسكم الضر فاليه تجارون

А шта је у вашу корист, онда од Аллаха (долазак), и ако погођен кемудхаратан, онда Му питате за помоћ. [Ан-Нахл/16: 53]

Чак и ако људи желе да рачунају на услуге за њега, онда он неће моћи да их избројим. Аллах Субханаху ва теала каже:

وان تعدوا نعمة الله لا تحصوها ان الله لغفور رحيم

А ако ви бројати наклоност Аллахову Субханаху ва теала, сигурно не можете да наведете износ. Заиста Аллах Субханаху ва теала заиста прашта, Самилосног. [Ан-Нахл/16: 18]

Дакле, Алах Субханаху ва теала има права је дужност слугу. Права Аллаха Субханаху ва теала треба да превагне над права својих колега створења. Међу права Аллаха и дужности службеника који имају добре адаб Аллаху Свемогући. Она је обавезна за роб има адаб-адаб на следећи начин:

1. Вере, а не куфр ..
Аллах Субханаху ва теала је наредио својим слугама да имају веру у њега и питањима која се мора веровати. Аллах Субханаху ва теала каже:

يا ايها الذين امنوا امنوا بالله ورسوله والكتاب الذي نزل على رسوله والكتاب الذي انزل من قبل ومن يكفر بالله وملايكته وكتبه ورسله واليوم الاخر فقد ضل ضلالا بعيدا

О ви који верујете, још увек верују у Алаха и Његовог Посланика и књига које је Аллах послао Његовог Мессенгер и књига које је Аллах послао доле пре. Они који верују у Алаха, Његови анђели, Његове књиге, Његове посланике, а затим дана, онда сигурно та особа има залутао далеко далеко. [-Ниса '/ 4:136]

Тада слуга правом верују у Алаха Субханаху ва теала, верујући истину Његове речи и под Његовим заповестима и забранама. То није цивилизовано када је слуга који не верују и да се супротстављају га. Аллах је осудио оне који верују у Њега гласно прекора, као његове речи:

كيف تكفرون بالله وكنتم امواتا فاحياكم ثم يميتكم ثم يحييكم ثم اليه ترجعون

Зашто ти не верују у Алаха, а морали сте да умре, онда Бог те претворити, онда сте искључили и окренуо на леђа, а онда Њему сте се вратили? [Ал-Бекаре / 2: 28]

Укључујући вере у Аллаха Субханаху ва теала Верује јединство Аллаха у Његовом рубубииах, Улухиииах њега, и верује у именима и атрибута Његовог као што је описано од стране Аллаха Субханаху ва теала и Посланика Његови.

Слично томе, укључујући и услове вере је далеко од Схирк, јер је укинута Схирк милостиња. Аллах Субханаху ва теала каже:
ولقد اوحي اليك والى الذين من قبلك لين اشركت ليحبطن عملك ولتكونن من الخاسرين
И заиста је откривено да вас и на (пророка) пред вама. "Ако ви приписујете (Алах), Он ће отрти амалму и сигурно ћеш пропасти [Аз-Зумар/39: 65].

2. Захвалност И није куфр Сцрумптиоус.
Корист Алах Субханаху ва теала да слузи, веома много, па дужност службеника да буде захвалан је да призна да благослови долазе из Алах Субханаху ва теала га хвале са језиком, и користите ове услуге за задовољство, Његови. Аллах Субханаху ва теала каже:

فاذكروني اذكركم واشكروا لي ولا تكفرون

Дакле, запамтите ви сте ми рекли сигурно сећам (она) теби, и да буде захвалан мени, и не поричу (фаворизује) Ме. [Ал-Бекаре / 2:152]

То није цивилизовано, дела негирају кеутаман уживање и доброту Господа даваоца.

3. Сећање Алах Субханаху Ва теала а не он заборави.
Човек треба да се увек сете Алах Субханаху ва теала и не да га заборавим. Због обавеза се воли слуга Алах Субханаху ва теала са највећом љубављу. Неко ко воли нешто, он ће увек памтити и позвати и не заборави. Људи који заборављају Бога Свемогућега, Алах Субханаху ва теала ће бити заборављено, Алах Субханаху ва теала ће нека у невољи. Аллах Узвишени каже:

ولا تكونوا كالذين نسوا الله فانساهم انفسهم اوليك هم الفاسقون

И не будите као они који су заборавили Аллаха, па је Аллах чини да забораве на себе. Они су ти који се буне. [Ал-Хасир/59: 19]

4. Послушна и не прељуботворни
То се увек труди да поштује Аллаха и Његовог Посланика, и обновити све ствари у спору Аллаха и Његовог Посланика. Аллах Субханаху ва теала каже:

ياايها الذين ءامنوا اطيعوا الله واطيعوا الرسول واولى الامر منكم فان تنازعتم في شىء فردوه الى الله والرسول ان كنتم تومنون بالله واليوم الاخر ذلك خير واحسن تاويلا

О ви који верујете Та'атилах та'атилах Аллахов Посланик и (његов), и улил Амри (учењаци брана Умара ') међу вама. Затим, ако се разликују о било чему, а затим га вратите Богу (Ал-Кур'ан) и Посланика (Суннет), ако заиста верујете у Аллаха и последњи дан. То је преко (предност), и боље на крају. [-Ниса '/ 4:59]

Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах рекао: "Аллах Субханаху ва теала нареди слугама да га слушају и поштују Његову Мессенгер. Аллах Субханаху ва теала понавља глагол (тј.: та'атилах) Као најаве да слуша свог Мессенгер ће бити апсолутна, односно без разматрања шта је он саллаллаху 'алејхи ве селлем командовао Кур'ан. Ако је он саллаллаху 'алејхи савс наредио, мора поштовати имплицитно, да је он командовао да ли је то у Кур'ану или ништа у њему. Јер заиста је саллаллаху 'алејхи ве селлем је добио књигу, и других питања са њим. " [И'ламул Мувакки'ин 2/46, издавач: Дарул хадис, Каиро, тх: 1422 В / 2002 В]

Дакле, верник ће увек бити предмет одлуке Аллаха и Његовог Посланика. Аллах Субханаху ва теала каже:

وما كان لمومن ولا مومنة اذا قضى الله ورسوله امرا ان يكون لهم الخيرة من امرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

И то није прикладно за Му'мин мушкарце, а не (и) за жене које су верници, када Аллах и Његова Посланика су поставили статут, да ли ће бити за своје изборе (другог) својих послова. Ко одбије Аллаха и Његовог Посланика, па ето, он је залута, заблуди Реал. [Ал-Ахзаб / 33: 36]

Имам Ибн Катхир рахимахуллах рекао: "Овај стих је опште, која покрива све случајеве, односно ако Алах Субханаху ва теала и Његовог Посланика поставили нешто, онда нема право никоме да мениелисихиниа, а овде не постоји избор за свакога, а не Ту су мишљења и речи (које мениелисихи декрет Аллаха и Његовог Посланика). " [Тафсир Ибн Катхир, Сура Ал-Ахзаб / 33:36]

Није цивилизовано, ако постоји слаба слуга усудио да се супротстави владаре, Моћни и Свемогући са неморалних дела и кезхалиман.

5. Није који претходи Аллаха и Његовог Посланика.
Аллах Субханаху ва теала каже:

يا ايها الذين امنوا لا تقدموا بين يدي الله ورسوله واتقوا الله ان الله سميع عليم

О ви који верујете, не претходи Аллаха и Његовог Посланика и бертаквалах Богу. Сигурно Аллах слуха, Кновинг. [Ал-Хујурат / 49:1]

Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах рекао: "То значи:" Зар нисте рекли пре пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао, не искључује пре пророка саллаллаху' алејхи савс наредио ие берфатва пре пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам берфатва, не суде пре пророка саллаллаху 'алејхи селлем, који му суди и спроведе своју одлуку "[И'ламул Мувакки'ин, 2/49), издавач: Дарул хадис, Каиро, Тх: 1422 В / 2002 В].

6. Страх од мучења против њега
Аллах Субханаху ва теала каже:

فلا تخشوا الناس واخشون ولا تشتروا باياتي ثمنا قليلا

Да нема страха од човека, (али) ме плаше. и не размењују Моје стихове са мало цени. [Ал-Маида / 5: 44]

Шејх Мухамед ибн Саалих ал 'Утхаимеен рахимахуллах рекао: "Страх да постоји неколико врста: Прво: Страх за молитвом, смирењем, поштовање и послушност Ово се зове кхауф Сирр.. Није примерено, осим Аллаху Субханаху ва теала. Свако удруживање, поред Аллаха Субханаху ва теала са Аллаховом теала Субханаху ва (са овим страхом-перо) је особа која ради схирк Акбар. Пример: Људи се плаше статуа, мртвих, или људи које Мислио као чувар и они верују да донесе корист и опасности за њих, као што је урадио неке тешке верника, бојао се становницима гроба страх Аллаха Субханаху ва теала ". [Ал-Муфид Каулул, 2/166, издавач: Дарул 'Асхимах]

7. Срамота да Њему
Муслиман ће увек схватити да је знање о Аллаху и Његовом надзор обухвата све, укључујући и све околности. Стога, његово срце пуно поштовања и уважавања према Аллаху Субханаху ва теала. Он је стидљив и мениелисихи грешник Његова добра задовољство. Зато што није адаб, када слуга његов мастер-порока ради открива или вратити услугу са зла, када је његов господар увек посматра. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем упозорио је своје другове да би заиста срамота да Аллаху теала Субханаху ва, као у хадису:

عن عبد الله بن مسعود قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم استحيوا من الله حق الحياء قال قلنا يا رسول الله انا نستحيي والحمد لله قال ليس ذاك ولكن الاستحياء من الله حق الحياء ان تحفظ الراس وما وعى والبطن وما حوى ولتذكر الموت والبلى ومن اراد الاخرة ترك زينة الدنيا فمن فعل ذلك فقد استحيا من الله حق الحياء

Од 'Абдуллаха ибн Мас'уд, он каже: "Ресулуллах САВ рекао:" Будите стварно срамота од Аллаха теала Субханаху ва "Рекли смо:' О Аллахов, Ал-хамдулиллах нам срамоту (Аллаху Субханаху ва Узвишени) "Он је рекао:" То није тако (као што претпостављам пен). Али мање од Аллаха теала Субханаху ва са истином је држиш главу и шта се прикупљају, држећи стомак и шта она садржи, као и с обзиром на смрт и уништење. И ко год хоће загробном животу, он ће напустити свет накита. Ко год да је ово урадио, он је срамота Алах Субханаху ва теала са истином [ХР. Тирмизи, бр. 2458, Ахмед, бр. 3662, шејх Ал-Албани прогласила "Хасан лигхаирихи у Сахеех на-Таргхиб, 3/6, бр. 2638, издавач. Мактабах ал Ма'ариф]

Помиње у књизи Схарх Тирмизи Тухфатул Ахвадзи објашњење овог хадиса: "Поента је да задржи главу од њеног коришћења за осим покорности Аллаху Субханаху ва теала, да нећеш клањам осим Њега, не моли, јер рииа ', не погнуте главе поред Аллаха Субханаху ва теала, и нису га покупили јер сноб. И држи шта се прикупљају од стране главног намером да задржи језик, очи и уши суда који није кошер.

Задржавање желуца Плејмејкер од нечистих храни, и остану у контакту са оним што значи да стидне, ноге, руке и срца. Пошто су сви чланови тела односи се на трбушне дупље. Што се тиче како да га је да не користите га да почини прељубу, али се користи у задовољству Аллаха Субханаху ва теала.

С обзиром смрт и уништење, то значи да сте с обзиром на своју ситуацију у гробу који је постао кост у свом животу. И ко год хоће загробном животу, он ће напустити свет накита. Јер они неће доћи заједно у савршеној форми, чак и за људе који су јаки, као што је наведено од стране ал-Кари. Што се тиче Ал-Мунави рекао: "Они су као два меда, ако се користи као задовољство, други постају љути"

8. Њему се покаје
Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је објаснио да је међу људској природи је много греха и грешке. Он саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

كل ابن ادم خطاء وخير الخطايين التوابون

Сви синови Адама направили пуно грешака, и најбољи људи који су направили много грешака и оних који се покају много. [ХР. Тирмизи, бр. 2499, Ибн Мајах, Ахмед, ад-Дарими. Дихасанкан од Шејх ел-Албани]

Дакле, прави човек да увек репродукују се покају и не очајавајте у милости и праштања Аллаха Субханаху ва теала. Заиста Аллах Субханаху ва теала је охрабрио идолопоклонике који ваљају гресима да се покају Њему у Својој Речи:

قل يا عبادي الذين اسرفوا على انفسهم لا تقنطوا من رحمة الله ان الله يغفر الذنوب جميعا انه هو الغفور الرحيم

Реци:. "О мој службеника који превазилазе границе себе, не очајавајте у милости Аллаха Субханаху ва теала Заиста Аллах прашта све грехе Заиста Он је прашта. Милостиви [аз-Зумар/39: 53].

9. Хуснузхан (Будите љубазни Сангка) Њему.
Укључује адаб на Аллаховом Субханаху ва теала је врста мислио на њега. Зато што је лоше навике и предрасуде, кад се неко прељуботворни Аллах Субханаху ва теала и он је мислио да је Аллах Субханаху ва теала не гледа и не реагује. Аллах Субханаху ва теала је упозорио ово у Својој Речи:

وما كنتم تستترون ان يشهد عليكم سمعكم ولا ابصاركم ولا جلودكم ولكن ظننتم ان الله لا يعلم كثيرا مما تعملون وذلكم ظنكم الذي ظننتم بربكم ارداكم فاصبحتم من الخاسرين

Повремено се не може сакрити од сведочења слуха, вида и кожу за вас, али ви мислили да Аллах није знао већину онога што радите. А што се прасангкаму сте помислили да свој Господу, предрасуда која вас је девастиран, онда ћете бити међу онима који пропадне. [Фусхсхилат/41: 22-23]

Слично томе, укључујући и предрасуда, када слуга ради оданост и послушност, и он је мислио да је Аллах Субханаху ва теала неће наградити добра дела.

Ево мало чланак о неким манирима према Аллаху, Аллах Узвишени нас водити увек у његову корист. Амин.

РЕФЕРЕНЦЕ:
1. Минхајул Муслимани, шејх Ебу Бекр Џабир ал-Јазаири
2. И'ламул Мувакки "У, издавач: Дарул хадис, Каиро, тх: 1422 Х / 2002 Х
3. Тафсир Ибн Катхир, издавач: Дарул затвору, Бејрут, нд.
4. Каулул ал-Муфид, по Схаикх ал 'Утхаимеен, Издавач: Дарул' Асхимах.
5. Сахеех У-Таргхиб, радови Схаикх ал Албани, ал Ма'ариф Мактабах издавача.
6. Тухфатул Ахвадзи Схарх Тирмизи, итд.

[Копирано из Суннета издања магазина 01/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]

Да ли осећате Предности молитве?


По
Устадз Моцхаммад Тауфик Бадри



Молитва је дужност сваког муслимана. Славна обожавање које имају важну улогу у исламској један. Дакле пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем пореди молитва као темељ зграде. Н Он је рекао:

بنى الاسلام على خمس: شهادة ان لا اله الا الله وان محمدا رسول الله, واقام الصلاة ....

Ислам је изграђен на пет ствари: сведочи да не постоји Бог достојан обожавања осим Аллаха исправно и пророка Мухамеда саллаллаху 'алејхи савс, је Аллахов Посланик, успостављање молитву .... [Бухари и Муслим]

Стога, када мујезин је позив на молитву, муслимани хрле у кућама Аллаху Субханаху ва теала, аблутионс, затим постројили уредно на полеђини њиховог молитвеног лидера. Почните муслимане дубоко у дијалогу са Аллаховом теала Субханаху ва и тако смирење уживају молио док свештеник поздрави. И на крају, сваки повратак на активност.

Поставља се питање, да ли је појединац муслимани моле заједно да уживају ово? Ће такође добити исте резултате?

Ми треба да знамо да свака добра дела доносе добар утицај на починиоце. Овај ефекат ће бити још већа, у складу са праксом искрености и истине. Да ли смо икада питао "да ли користи од молитве?" Или "сам осете благодети молитви?"

Имам Хасан ал-Басри је једном рекао: "Сине човека. Молитва је да вас спречи неморално и мункар. Ако молитва вас не спречава да непослушности и мункар, онда у суштини не молите "[1].

Од његовог браниоца, можемо схватити да се моли правилно врши ће донети позитиван утицај на кривца. И овом приликом, да проучавају предности молитве. Онда се питамо, да ли сам осете благодети молитви?

1. Молитва је мир симбола.
Молитва показује мир и чистоти срца починилаца. Када спровођење стварни молитву, онда дираихлах врхунац среће и срце извор свих мира ума. Раније, праведни људи добију мир и ослободи све проблеме када су уроњени у молитвеном кекхусиу'кан.

Наратор Имама Ебу Давуд у свом Сунан вол:
Један дан 'Абдуллах бин Мухамед ал-Ханафииах отишао са својим оцем да посете своје рођаке из редова Ансар. Онда је дошао тренутак за молитву. Он је позвао своје слуге "О слуга, узми аблутионс! Надам се да сам молитве могу одморити ", ми такође негирају његове речи. Он је рекао: "Чуо сам Посланик Мухаммед је рекао: 'Устани иа Билал, истирахатканлах нас молити!'" [2].

Нека нас преиспитивати се сами, имамо мир ове врсте наћи ћемо у ние молитвама? То је веома молитва да изврше, али смо икада мислили Ова молитва користи? Или се моле да се спроведе рутина сваки дан?

Једном таби'ин имену Са'ид Бин Мусаииб жалио на бол у његовим очима. Пријатељ му је рекао: "Ако желите да видите около ходају Зеленог Вади 'Акик, сигурно ће олакшати бол", али је он одговорио: "Па шта је поента сам молио'? Исха 'и Фајр" [3]

Дакле, старија генерација људи је постављен молитву у њиховим животима. За њих, молитва је лек за све проблеме. Моли својим срцима, тако да душа жетве мир и срећу.

2. Молитва је светлост.
Узмите светлост ние молитве. Запамтите, молитва није обична светлост сјај. Он је светлост даје Владар универзума. С обзиром да је показао човека на правом путу, путу послушности аламин Боже Рабул '.

У хадису приповедач Имам Муслимана, од другова из Абу Малик ал-'Асх'ари Посланика саллаллаху' алејхи ве селлем рекао: والصلاة نور (и моли да је светло). Дакле, хајде да погледамо себе, имају та светлост осветли наше животе? И то је врло лако, ако желимо да знамо да ли молитва донео светло за нас? То може да се види, да ли молитва доноси послушност Богу и чува нас од Њега прељуботворни? Ако јесте, молитва је постала извор светлости у нашим животима. Ово је почетак доживљава светлости човека на свету. А на ахирету, он ће бити светлост која је потребна, који га је спасао из таме на разне менгатарканниа до неба Алах Субханаху ва теала.

3. Молитва као лек из неуспеха.
Несавесно је опасна болест која погађа многе људе. Немарно води човека на опсег грешке, чак и да се људи удавити у њој. Они ће сносити последице немара да узимају у овом свету и на ахирету. Тако непажљиви да покрију који покрива људско срце. Срце покривена немар, јер било би тешко да га фаворизује. Али спровођење молитву, у складу са условима и рукунниа, држећи Суннета и понизност у њој, ако Бог да, бити најефикаснији лек овог пропуста, очисти наша срца од шљаке. Аллах Субханаху ва теала каже:

واذكر ربك في نفسك تضرعا وخيفة ودون الجهر من القول بالغدو والاصال ولا تكن من الغافلين

И зову га (име) твој Господ у вашим срцима да понизан себе и страх, и са својим гласом, ујутру и увече, и не обухватају оне који су немаран. [Ал-А'ра / 7:205].

Имам Муџахид је рекао: "Када је јутро свануло молитва и вече је молитва 'Аср".

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

من حافظ على هولاء الصلوات المكتوبات لم يكتب من الغافلين رواه ابن خزيمة وابن حبان

Они који држе молитве обавезна, онда он не би написао као и они који су немаран. [4]

4. Молитва за проблеме Лифе Солутион.
То је људска природа, када је погођен и суђења, он ће наћи решење да се реши проблем. Дакле, не постоји начин моћнији и моћнији од молитве. Молитва је најбоље решења у светлу разних врста суђења и тешкоће живота. Зато не постоји бољи начин да се приближимо некоме са својим Господом, осим молитвом. Посланик у његовој говорећи да кажу:

اقرب ما يكون العبد من ربه وهو ساجد فاكثروا الدعاء رواه مسلم

Најближи положај слуге његовом Господу када му је прострације, онда помножите молитву. [Репортед би Муслим]. [5]

Ово је једна веома велике користи од молитве, ближе Ономе који је слуга он мора да реши свој проблем. Дакле, ми не проћерда ову златну прилику. Немојмо бити немарни у нашим молитвеним секунди. Немојте журити у нашим молитвама, као да није било никакве користи за њега.

Молитва може бити невероватан алат да би помоћ и подршку Алах Субханаху ва теала. У причи о Јонах Алаихиссаллам, Алах Субханаху ва теала каже:

فلولا انه كان من المسبحين للبث في بطنه الى يوم يبعثون

Тако да није међу онима који се сећају Аллаха много, сигурно би остао у утроби до Дана Васкрсења. [Асх-Схафат/37 :143-144].

Цомпанион Ибн 'Аббаас анху тумачења "памти много Аллаха", то јест, он је био међу онима који подржавају молитве, [6]

Асхаби Ради Худзаифах анху никада није рекао о пророку Мухамеду саллаллаху 'алејхи селлем:

كان النبى - صلى الله عليه وسلم - اذا حزبه امر صلى. رواه ابو داود

Раније, ако пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем удари аферу, па је молио. [Репортед би Абу Давуд] [7].

5. Молитва спречава срамне и неправедно дела.
Као што смо то разумели, да је молитва донеће светлости која је показала да кривца за послушност. У исто време, молитва ће спречити починиоце од срамне и неправедно дела. Као што се говори о Аллаху Субханаху ва теала:

اتل ما اوحي اليك من الكتاب واقم الصلاة ان الصلاة تنهى عن الفحشاء والمنكر ولذكر الله اكبر والله يعلم ما تصنعون

Прочитајте шта је открио вама, да књига (Ал Кур `) и успостављање редовне молитве. Заиста молитва спутава од (дела) окрутно и неправедно. И сећање на Бога (молитва) је већа (примат богослужења другима). А Аллах зна шта радите. [Ал-Анкабут/29: 45].

При тумачењу овај стих, Ибн Абас је рекао:. "У молитви постоји забрана и упозорења о прељуботворни Богу" [8]

6. Елиминисање Молитвеном грех.
Молитва поред награђивања починиоце, као и да је грех, очисти човека греха икада почињен. Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ارايتم لو ان نهرا بباب احدكم يغتسل فيه كل يوم خمسا ما تقول ذلك يبقي من درنه قالوا لا يبقي من درنه شييا قال فذلك مثل الصلوات الخمس يمحو الله به الخطايا

"Шта мислите, ако на улазним вратима сваког од вас постоји река (тече), она је засута јој пет пута дневно, да ли остатак прљавштине из ње" Тхе асхаби одговорио: "Не на све нечистоће ће бити пропуштена." Он саллаллаху 'алејхи саллам рекао: "Дакле пет дневних молитви, Бог укинута са грешкама." [Бухари и Муслим]

Ево неких од предности безброј молитава, од којих знамо и чувају у очима Аллаха. Зато, хајде да израчунамо односно, да међу оним предностима које осећамо? Или ми и даље чине молитву као један од рутине наших живота? Немојмо бити међу онима који су криви Бога у Његовој Речи:

فويل للمصلين الذين هم عن صلاتهم ساهون

Зато тешко онима који се моле, (да) они који су немаран у својим молитвама. [Ал-Ма'ун / 107:4-5].

Нека нам је Бог ставио у голонагн службеника који подр молитве, а жање плодове молитве које ми радимо.

[Копирано из Суннета издања магазина 12/Тахун КСИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Обавезна Ефективна Добро у свему


По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас


عن ابي يعلى شداد بن اوس رضي الله عنه, عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: «ان الله كتب الاحسان على كل شيء. فاذا قتلتم فاحسنوا القتلة, واذا ذبحتم فاحسنوا الذبحة, وليحد احدكم شفرته, وليرح ذبيحته ». رواه مسلم.

Од Ебу Иа'ла Схаддад ибн АУС Ради анху, од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, рекао: "Аллах захтева да важи и за све. Дакле, ако сте убиј, убиј пусти на добар начин. Ако заклати, закољи да на добар начин. Нека неко од вас наоштри нож и забавну животиња сембелиханниа ". (Репортед би Муслим).

ТАКХРИЈ хадиса
Овај хадис сахеех. Наратор: муслиманска (бр. 1955), Ахмед (ИВ/123, 124, 125), Ебу Давуд (бр. 2815), на-Тирмизи (бр. 1409),-Наса `и (ВИИ/227), Ибн Мајах (бр. 3170), атх-Тхаиалиси (бр. 1215), ал Багхави у Сиархус-суннета (бр. 2783), "Абдурраззак у ал-Мусханнаф (бр. 8604), Ибн Еби ел-Мусханнаф Сиаибах (нема 28 386, 28 388), Ибн ал-Мунтака. Јаруд (бр. 839, 899), АТХ-Тхахави у Схарх Ма'анил-атсар (ИИИ/184-185), ал-Бејхеки у као-Сунанул-Кубра (ВИИИ / 60), ад-Дарими (ИИ/82), АТХ-Тхабрани у Му'јамул ал-Кабир (ВИИ / не 7114-7123.).

Све из Абу Килабах, од Ебул-Сан'ани Асх'атх пепео, из Схаддад ибн АУС Ради анху.

У другом казивању Анас бин Малик рахимахуллах Асхаба, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اذا حكمتم فاعدلوا, واذا قتلتم فاحسنوا, فان الله محسن يحب المحسنين.

Ако казни (одлучивање случај), затим одлучити поштено и ако убијете, онда нека убију у доброј намери, јер Аллах Мухсин (увек добро) и Он воли оне који раде добро [1].

ПОСИТИОН хадиса
Имам Невеви рахимахуллах је рекао: "Овај хадис обухвата из хадиса које укључује правила ислама". [2] Дакле, овај хадис показује општост иде добро у сваком погледу. Он је рекао да  добро и да добри у убијању покољ или једноставно као пример потребе да се објасни. Дакле, имам Невеви рахимахуллах било тачно у избору овог хадис и ставио га у књизи ал-Арба'ин које је прикупио. То је зато што је овај хадис позива на опште правило, што укључује сваку реч и акцију, и то је његова намера да прикупи четрдесет хадис. [3]

Схарх хадиса (опис хадиса)
1. Закон иде.
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Заиста је Аллах обавезује примењују и на све ствари."

Текстуални хадиси обавезују Бог жели да чини добро свим бићима. Дакле, дужни су да добро у свему и свим бићима, без обзира да ли људски или животиња.

Реч ал китабах значи обавезно према већини правника и научника усул фикху. Реч "китабах" у Ал-Кур `се користи за нешто што је обавезно, као реч Алах теала:

ان الصلاة كانت على المومنين كتابا موقوتا

Заиста ..., молитва је истекло обавеза на оне који верују "[-Ниса '/ 4:103]..

А реч Божија:

كتب عليكم الصيام

Обавезно на вас да брзо ...... [ал-Бекаре / 2:183].

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао о ноћном молитву у Рамазану (Таравих):

اني خشيت ان تكتب عليكم.

Бојим се (молитва) је обавезна на тебе [4].

Дакле, изнад хадис наглашава обавезу да уради добро, јер Бог Свемогући сам командовао. Аллах теала каже:

ان الله يامر بالعدل والاحسان

Заиста је Аллах Говори (ви) да буду фер и чините добро .... [Ан-Нахл/16: 90]

Узвишен и Његова реч:

واحسنوا ان الله يحب المحسنين

... И чини добро. Заиста, Аллах воли оне који то раде добро. [Ал-Бекаре / 2:195].

2. Разумевање Ихсан
Ихсан је облик речи احسن масхдар - يحسن - احسانا (ахсана, иухсину, ихсанан), њен смисао је да обезбеди бенефиције другима [5] Команда да чинимо добро је понекад смисла обавезна, као и добра родитељима и рођацима, у складу. до нивоа који може да произведе приврженост и пријатељство. Или будите љубазни према гостима у складу са нивоима који би могли да произведу банкет за њега. А понекад то значи да добро командну Суннет (препоручује се), као Садаках суннету и слично.

Овај хадис указује на обавезу да раде добре ствари, али да чинимо добро нешто што по мери. Да добро у обављању дужности видљиви и скривени Царри је савршено. Нивои иде добро у обављању дужности видљиве и скривене као што је била обавезна, као врста усавршио Суннета-суннета није обавезно.

Да добро остављање ствари на начин који је забрањен да га заустави и оставио, како видљивих и скривених. Као Аллах теала каже:

وذروا ظاهر الاثم وباطنه

И остави грех видљива или скривена ... [ал-Ан'ам / 6:120]

Нивои чините добро у њему, као што је обавезно.

Радујемо се чини добро у судбину да буду стрпљиви против њега као што би требало, без гунђања и жалби.

Да добра која су потребна за интеракцију са људима и бића је да остварују своја права у складу са Богом. Обавезно да добро воде човек обавља све дужности руководство, док остатак од нивоа нису укључени потребно онда се то назива добротворна [6].

3. Доинг добро у Киллинг
До добар у убијању људи и животиње могу бити убијени поента је да се убије што је брже могуће и на најприкладнији и не би требало да делује превише као мучени страховитог и стога није потребно.

То је оно што Посланик у овој хадис. Може бити, он је поменуо убиства као пример, или он мора да објасни. Дакле, берлиау рекао:

فاذا قتلتم فاحسنوا القتلة, واذا ذبحتم فاحسنوا الذبحة.

Дакле, ако сте убиј, убиј пусти на добар начин. А ако заклати, заклати пусти на добар начин.

То је, нека ти добро у начину клања и убијања. Ово показује неопходност убрзаног душе убиства бити убијени у најједноставнији.

Ибн Хазм рахимахуллах помиње се Ијма '(уговор) о неопходности ради добро на убијање.

Како да убијете најлакши особу је одсечена му врат. Аллах теала каже:

فاذا لقيتم الذين كفروا فضرب الرقاب

Дакле, када сте испуне невернике (у борби), а затим тукли своју главу ... [Мухаммад/47: 4].

Аллах теала каже:

سالقي في قلوب الذين كفروا الرعب فاضربوا فوق الاعناق واضربوا منهم كل بنان

Једног дана ... Ја ћу му дати осећај страха у срцима неверницима, онда тукли по њиховим вратовима, и тукли сваки од њихових прстију. [Ал-Енфал / 8:12] [7].

4. Забрана цак-цак на брзину (гениталија) У Мурдер
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем приликом слања трупа у џихаду у Алаха је рекао:

اغزوا باسم الله في سبيل الله. قاتلوا من كفر بالله. اغزوا ولا تغلوا ولا تغدروا ولا تمثلوا ولا تقتلوا وليدا ...

Борба са именом Аллаха на Аллаховом путу, боре они који не верују у Алаха. Борба вас и не претерујте, не варају, не сецкати-цхоп (непријатељ), и не убијају децу ... [8]

Бухари рахимахуллах испричати 'Абдулах Бин Иазид радикално анху, рекао је:

نهى النبي صلى الله عليه وسلم عن النهبى والمثلة.

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем забрањен лишавања и цак-цхоп (непријатељ) [9].

5. Убиство облик животиње
Знајте да дозвољено убијање је због два разлога.

Прво: Кисас. Дакле, немој пениинцанган за људе који дикисхасх, али човек је убијен јер је убио своју жртву. Ако је лице које дикисхасх цак-исечен на жртву ако он или она исецкан-исецканог мачем? Постоје два мишљења учењака о овом питању.

). Људи који дикисхасх понашао као да је убио жртву. Ово је мишљење имама Малика, Схафи'и и Ахмад по њеном мишљењу позната.

У Сахиху Бухарије и Сахеех муслиман из хадиса помињу Анас бин Малик Радхииалаху анху, рекао: "Девојка је изашла ношења накита од сребра, а затим бацају камење на Јевреје. Она је изведен пред пророка саллаллаху 'алејхи селлем у стању желео да умире. Он је рекао да јој "Да ли неко треба да те убијем" Она подиже? Главу. Он је питао девојку по трећи пут, "Да ли је неко морати да те убијем?" Девојка климну главом. Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем убица позив девојка онда поделили главу са два камена. "

У другом нарације: "Онда убица ухапшен и признао."

У извештају је приповедач муслиман: "Јеврејин је убио девојку у Ансар који носи сребрни накит, а онда бацио га у добро и разбио главу камењем. Јевреји су ухапшени изведени пред пророка саллаллаху 'алејхи селлем, а он је наредио да су Јевреји каменован до смрти. Јевреји су били каменован до смрти ". [10]

б). Нема Кисас осим мачем. Ово је мишљење имама Суфиан АТС-Тсаури, Ебу Ханифе, и историја имама Ахмада.
Постоји трећа прича Имама Ахмада да убица деловао као да је убио жртву, осим убица убио жртву, спаљивањем или сецкања-цинцангниа. Значи, он је убио мачем због неких ограничења исецкати-исецкати и спали људе. Историја имама Ахмада цитирао је ал-Атсрам.

Друго: Убиство по неверства. И унутрашњи и неверство неверство у облику отпадништва (од) од ислама. Већина научника тврде да је макрух пениинцанган у и пагани су прилично убијени мачем.

Речено је од једног броја научника из Салаф који омогућавају пениинцанган незнабошце, на пример, тако да је гори и тако даље, као и Калид ибн ал-Валид радикално анху и много више.

Људи који омогућавају сечење иноверном берхујјах хадис о људима Ураинах. Бухари и Муслим у свом Сахиху приповеда, како [11] из Анас ибн Малик РАДИ анху: "Да људи Ураинах долазили Посланику у Медини онда они пате од бола у трбуху. Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао им: "Ако хоћете, идите у добротворне сврхе попити камиља млека и урина" Они спроводе Предлози Посланика саллаллаху' алејхи ве селлем, а они су здрави поново.. Али онда су се окренуо камила Хердерс, убијајући их, отпаднике од ислама, и узео камиле припадају пророка саллаллаху 'алејхи селлем. Тада је он чуо Посланик послао пријатеља да оде заједно у њиховим стопама. Успео да доведе свог најбољег пријатеља, Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем им руке и ноге одсечене њихове очи ископано, и оставите их на сунцу док су умрли ".

У другом нарације: "Њихове очи дицелаки са ноктима који су греју крај ватре и стави под врелим сунцем. Они су тражили воду, али не даје воду ".

Научници се разликовала од казне за људе попут њих. Постоје научници који су рекли: То је испричана из великог броја научника, као што су Абу Килабах, а то је историја мишљења Имама Ахмада "Ко учини како су тада истекао, борба против муслимана, и заплијенила имовину, он се третира као они.".

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем ископано очи народа јер ископано је очи Ураинах Хердерс. Године испричао је од муслимана из хадиса од светих Ана.

6. Бурн Ваис забрану Киллинг
Он је испричао од пророка саллаллаху 'алејхи селлем да он никада није дозвољено пагани горућим огњем, онда је забрањено, као што је наведено у Сахиху Бухарије од Ебу Хураирах Ради анху, рекао: "Пророк саллаллаху' алејхи ве селлем никада послати наше у једном одреду (војска), а онда је рекао: "Ако вам је тако и тако и тако и тако, како Кураисх их спали." Када смо хтели да оду, пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Рекао сам ти да се спали тако и тако и тако и тако, и заиста не би требало да буде мучење огњем осим Аллаха. Дакле, ако вам је двоје људи, да их убијем '"[12].

Такође, наратор у Сахиху Бухарије од Ибн 'Аббаас анхума да је Посланик саллаллаху' алејхи ва саллам рекао:

لا تعذبوا بعذاب الله عز وجل.

Да ли мучи казну Аллахову 'Азза ва Јалла [13].

Већина научника видите макрух Бурнинг Ман чак и против лава ипак.

Наратор Сахеех од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем да је он забранио притвор стоку, стока значило притворена а затим тукли са стрелицама или другим до смрти. Анас бин Малик  рекао:

نهى النبي  ان تصبر البهايم.

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем забранио притвор стоку, а затим мучени. [14]

Од Ибн 'Умар анхума да је прошао један од терена а затим бацили пиле. Ибн Омер анхума, рекао: "Ко је то урадио? Заиста, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем проклео свакога ко је то урадио овако ". [15]

Ибн Абас рекао ц: Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

لا تتخذوا شييا فيه الروح غرضا.

Да ли правите нешто што постоји дух (анимирати бића) као мета [16].

Смисао је нешто што је бачена на мети са стрелама. Много пренесе са овом хадису.

7. Примењује Добра Као клање животиња
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Ако клања, нека клања на добар начин. Нека неко од вас наоштри нож и забавну животиња сембелиханниа ".

И обухвата иде добро у процесу клања обавезно обавештење захтеви и препоруке садржане у Серијат, међу њима су:

1. Средства се користе морају бити оштар и може извући крв.
Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ما انهر الدم وذكر اسم الله فكل, ليس الظفر والسن ...

Шта може да исцури крв и спомиње име Аллаха (убију време), затим једе. Поред ноктима и зубима [17] ....

Реч је саллаллаху 'алејхи ве селлем:

وليحد احدكم شفرته ...

Нека неко од вас наоштри нож ....

2. Исеците грла, једњака, и две вене на врату у исто време брзо.
Мај кољу животиње на неки начин оштети било који део животиње до смрти је тешко сиар'и заклали, на пример, животиње које су пале у бунар или дивљи и тешко надокнадити. Она се заснива на речи његове камиле су нејасни и тешко ухватити и пријатељ га је убио: "Заиста међу камилама, било дивље, као дивље звери. Дакле, ако је у камилама које би неко могао да чине да муке, онда то урадите за њих ". [18] То панахлах у врату или убити, а онда једу.

3. Читање басмалах (Бисмиллах).
На основу речи Аллаха теала:

ولا تاكلوا مما لم يذكر اسم الله عليه

И не једе месо животиња (шта) који (када заклан) не помиње име Аллаха ... [ал-Ан'ам / 6:121].

Такође, на основу речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

ما انهر الدم وذكر اسم الله فكل, ليس الظفر والسن ...

Шта може да исцури крв и спомиње име Аллаха (убију време), затим једе. Поред ноктима и зубима ... [19]

Ако не зна, да ли је животиња заклана читајући басмалах или не, или заборавити када кољу, а затим прочитајте басмалах раде када су хтели да једу животиње кољу. Године испричао је од 'Аиша РАДИ анхума да је народ који је управо примио ислам рекао Посланику саллаллаху' алејхи селлем:

يا رسول الله, ان قوما ياتوننا باللحم لا ندري اذكروا اسم الله عليه, ام لا? فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: «سموا الله عليه وكلوه».

"? О Расулулллах, заиста постоји људи који су дошли да нас са месом не знамо да ли је или не помињемо име Алаха" Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао им: "Божији позив од свог имена на њу (читај: Бисмиллах) , а онда једу "[20].

4. Природа клање.
Наиме Муслимани, разумно, пунолетство, или мала деца која имају тамииз, или Људи књигу (Јевреји и хришћани), под условом да њихова жртва није да буде представљен у цркви или њиховог празника. О храни (заклана) Људи књиге је законито у Сура Ал-ма `идах став 5. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем није јео козји бутину коју додељује јеврејске жене Кхаибар [21].

5. Не изоштравају нож у испред жртвованих животиња.
Испричао ибн 'Аббаас анума да је Посланик саллаллаху' алејхи ве селлем донела стављање ногом у стомак једног јарца, док оштри нож, а коза виђена очима његове главе, па пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Зашто га не урадите пре Ово? Или хоћеш га мртвог са две смрти "[22]?

6. Немојте сећи ништа од тела животиње док клања жртве заиста комплетна и не претерано у рез. [23]
Дакле, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је наредио да чине добро за убиство и клање. Наредио оштре ножеве и забавне жртвованих животиња. Ово показује да клање оштрим оружјем била забава животиње кољу због оштар нож убрзало његову смрт.

ФАВА `ид (користи) хадиса
1. Саосећање и милост Аллаха теала свим бићима.
2. Да би се односи и на сваки начин. Укључујући раде добро показује пут ка лицу, дајући храну, чинећи добро и избегавање неправедан, и тако даље.
3. Хоћемо да постану добри у свему што Бог захтева, што значи менсиари'атканниа чврсто.
4. Заиста, ред и закон припада само Богу речима пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Заиста је Аллах обавезује добро примењивао на све ствари."
5. Уредба о Богу је двострук: пружање судбине и трајност Серијат. Процена неизбежна судбина, као серијатског одредбе (обавеза) понекад јавља у неким понекад не.
6. Доброта и обухвата све особе могу да ураде добар у свим стварима речју он саллаллаху 'алејхи ве селлем: ". Аллах захтева да се односи и на све"
7. Ал-Мухсин укључујући асма ул-хусна '(имена Аллаха су лепе) [24].
8. Међу атрибутима Свемогућег Бога је Ал-Ихсан, који преносе доброту и наклоност и договорити све уредно. [25]
9. Добро учење пророка саллаллаху 'алејхи селлем, пружајући пермисалан јер настава дајући пермисалан више ближи намераваног значења.
10. Неопходност да ради добро на путу убиство.
11. Забрањене убили гори и сецкање некога након што је умро без оправданог разлога.
12. Обавезно применити иу клање, резању на комаде и дисиари'аткан начин.
13. Неопходност оштрење нож да закоље, тако оштрење, јер је много лакше у покољу.
14. Не треба оштрење нож испред животиње бити заклано.
15. Непријатан неопходност жртвовања животиња, отимајуци што је пре могуће.
16. Обавезно читање Бисмиллах када клања.
17. Не треба да једу жртве које се не читају Бисмиллах када покољ.
18. Ако неко не зна да ли су жртве чита бисмиллах или не, нека чита Бисмиллах када једе.
Аллах најбоље зна.

[Копирано из Суннета издања магазина 12/Тахун КСИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



извор: хттп://алманхај.ор.ид

No comments:

Post a Comment