Monday, July 7, 2014

"Сигурно да је у Небу постоји врата која се зове АР-Рајан. Од врата људи који ће ући изгладнелих на Судњи дан касније.

"Сигурно да је у Небу постоји врата која се зове АР-Рајан. Од врата људи који ће ући изгладнелих на Судњи дан касније.



Посна врлине и његове тајне

По
Доктор Абдулах бин Мухамед бин Ахмед Атл-Тхаииар


УВОД
Пост је место обука за сваког муслимана да се успостави, у којој је сваки рад пракса да се побољша живот, оплемењују, мотивисани да се ствари које су за сваку похвалу и држати далеко од ствари које су деструктивни. Такође, јача вољу, воља да се средим, повећање физичке, лечи болести, као и да донесе слуга Господа свога. Са њим су разне врсте греха и грешака су опроштени, разне доброта биће расте, а позиција ће бити још већи.

Аллах је направио обавезан за муслимане за поста током Рамазана, месец је саииидуси сиухуур (кнез од других месеци), њен пад је почео ал-Кур. Месец Рамазан је месец послушности, само приступ, врлине, доброте, као и месец опроста, милости и доброг уживања. Ноц Кадр га свакако артефакти који ноћ боља од хиљаду мјесеци. О примату овог месеца и месец поста је поменуто у многим хадиса, а да је међу њима можемо поменути:

. 1. Од Ебу Хурејре ради 'анху, да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем, рекао је:

"الصيام جنة فاذا كان احدكم صايما فلا يرفث ولا يجهل وان امرو قاتله او شاتمه, فليقل: اني صايم (مرتين), والذي نفسي بيده, لخلوف فم الصايم اطيب عند الله تعالى من ريح المسك, يترك طعامه وشرابه وشهوته من اجلي, الصيام لي وانا اجزي به, والحسنة بعشر امثالها. "

"Пост је штит то. Дакле, ако неко од вас пости, онда он не би требало да говори превише прљава и није будала. Ако постоје људи који се боре или иритирају га, онда нека кажу, 'Сигурно сам постио' (два пута). Ради Господа моја душа је у његовим рукама, мирис из уста поста особе је више мирисна Аллах теала него мирис мошуса уља, у коме је оставио храну, пиће, и пожуду сиахватниа за И (Бога). Пост је за Мене и ја ћу у складу са тим наградити и доброта је награђен са десет пута толико. "[1]

. 2. Хадис наратор је Худзаифах ради 'анху, рекао је он, "Чуо сам Мессенгер саллаллаху алејхи ве селлем, рекао је:

"فتنة الرجل في اهله وماله وجاره تكفرها الصلاة والصيام والصدقة."

"Грешке на нечије породице, имовине и комшијама ће бити елиминисан молитвом, постом и милостиња." [2]

. 3. Хадис испричао од Сахл ради 'анху, рекао је он, "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем, рекао је:

"ان في الجنة بابا يقال له الريان, يدخل منه الصايمون يوم القيامة, لا يدخل منه احد غيرهم يقال:? اين الصايمون فيقومون, لا يدخل منه احد غيرهم, فاذا دخلوا اغلق, فلم يدخل منه احد."

"Сигурно да је у Небу постоји врата која се зове АР-Рајан. Од врата људи који ће ући изгладнелих на Судњи дан касније. Нико ко је прошао кроз врата поред њих. Упитан, "Где су они који постио?" Онда су они стајали. Нико ко је прошао кроз врата поред њих. Ако су ушли, онда врата ће бити затворена, тако да нико не долази кроз врата. '"[3]

. 4. Хадис испричао од Ебу Хураирах ту анху, рекао је он, "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем, рекао је:

"اذا جاء رمضان فتحت ابواب الجنة."

"Када дође Рамазан, отварају се врата Неба. '" [4]

. 5. Хадис испричао од Ебу Хураирах ту анху, рекао је он, "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем, рекао је:

"اذا دخل شهر رمضان فتحت ابواب السماء وغلقت ابواب جهنم وسلسلت الشياطين."

'Ако је унета месец Рамазана, врата раја отварају, а капије ће бити затворене Јаханнам и ђаво-ђаво је окован.' "[5]

. 6. Хадис је такође испричао од Ебу Хураирах ту анху, рекао је он, "Посланик саллаллаху алејхи ве селлем, рекао је:

"من قام ليلة القدر ايمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه ومن صام رمضان ايمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه."

'Он се пробудио у ноћи Лаилатул-Кадр са вером и очекујући награду потпуно, даће му се за његову милост је прошлост. И ко постио Рамазан са пуном вером и очекујући награду ће добити на њега за милост је прошлост. '"[6]

Неке тајне ФАСТ
Пост је најмоћније средство да помогне у борби против страсти и пожуде, као и потискују чишћење душе и средства за разрешење на границама Аллаха, узвишен, где ће одржати свој језик од узалуд разговора, критикују, а напад на част другима, покушава да се шири бацкбитинг (да кажем ружноћу или срамоту) и намимах (питинг) у својој средини, пост Такође можете потчини превара, издаја, варање, преваре, и спрече покушаји гнусна дела, прождиру зеленаштво, мито и конзумирање људских блага помоћу лажних и разних превара. Поред тога, пост такође подстиче муслиман да ради што пре добрих дела, било да је молитва или добротворни на исправан начин и дистрибуирају на странама које су прописане од стране серијатског. Он ће такође покушати да изда милостињу и раде ствари које су корисне, тешко да добију срећу жели кошер и избегне грех и зло. [7]

Тако, у посту којој се налазио много веома велике врлине. Она такође има низ великих тајни, од којих су неке познате од стране многих људи, док други нису познати.

И међу тајнама и користима поста је највидљивије се следеће:

ПОСТА је стабилан НАЧИН да направе промене
Међу великих предности поста су као средство припреме муслимана са силом која га чини у стању да направи промене на себи. Он може да ради вежбе свакодневно кроз постом, тако да он може да се уздржи од било чега што је он волео и љубио. И владар страсти и пожуде, он би рекао, "Но"

Шта велики одговор ако је у задовољство Аллаха. Ако муслиман је у стању да каже да, то значи да је успео у реализацији високу част и зарез изнад пожуде и похлепе. Док они који се не пости је особа која никада није била у стању да контролише своју менталну превирања, чак и они увек су предмет пожуде и жеље. Они су бедне робови, чак и горе од људских робова. Пениа'ир је открио: [9]

"Да није било за тешкоће, сигурно човечанства
Општи ће бити поштован,
Великодушност све мање
и храброст значи рат. "

КАКО БРЗО КАО АРМИ пенггембленган
Војни живот свим стварима дихарусканниа, било да је то насиље, грубост, тврдоглавост, подношење налога, а дисциплина на директивама команданта. И можемо добити практичну реализацију брзо.

То је зато што је пост средство физичке силе пенггембленган који захтева починиоца да преузме манхај (метод) за себе у свом животу, у којем су греде у облику Кинк, забране, и стрпљења преко горког горак укус глади и жеђи, топлоте, физичке исцрпљености у контроли себе, као и апстиненција и сузбијање своју жељу, као да је то муслиманска поста је војник који је спреман да чује и послуша и извршава налоге свог Господа без одбијања или непослушности.

Ако војник био предмет и придржавао команде и покренути га под надзором команданта, гладовања особа (био) ради команду без надзора једне већ од самог Бога Махабердири Махахидуп опет, да никада неће бити ван страже и кревета, Слава Аллаху Врховни поново.

ФАСТ ЈАЧАЊЕ ДЕСИРЕ
То може ојачати жељу, спремност да охрабри, научи стрпљење, помоћи обришете ум, ред мисли, и инспирисати интелигентно мишљење ако неко може да убрза до брзог фазу опуштања (опуштање), и заборави разне препреке које настају као резултат слободног времена и понекад очајања, и када особа има јаку жељу да је он био у стању да каже да починиоцима заблуда, "Ово је зло." Он је такође могао да се суочи све врсте негативних ствари у друштву. Према томе, он је постао члан динамичне заједнице, који ће градити и не уништи, и да побољша и не раде уништење.

Када народ има јаку жељу и велики, онда он неће дозволити агресор или освајач крочити у земљу или се мешају у одређивање ток његовог живота. Са тим овлашћењима, он ће такође бити у могућности да остваре победу у борби против незнања, заосталост, против пожуде, и може да продре било препрека за развој и напредак.

Шејх оглас-Даусари рахимахуллах рекао, "Изградња јаку жељу у себи није лака ствар. Разни кругови, оба удружења (организације), као и војска покушава да изгради јаку жељу да друштву данас. У ствари, ислам их је претходио у последњих 14 векова. Доста потребама муслимана, посебно да имају јаку жељу и јаку вољу. Дакле, Аллах наредио да се боре против болова од глади и жеђи током поста.

Дакле, то је монтажа за муслимана који пости за не ради ствари које подривају ову снагу после неуспешне, изолују или понижавају га тако да у вечерњим сатима ће уништити јаку жељу он морао да устане у подне [10].

Посна Морал Обликовање Нобле
Пост је само пенггембленган место за људе који га воде да се формира племенит карактер, морални побожност, доброту, љубазност, брижан, помагање другима, саосећање, љубав, стрпљење, и други племенити лик изграђен постом у људе који га воде.

Посна може формирати муракабах (укус је увек у очима Аллаха) за кривца. За њега постоји заједнички стражар га је увек гледао тако да ништа што долази из њега је у супротности са серијатског. То је био ко мембинаниа од њега се појављују у том спољашњим делима су предмет овог испитивања.

Да ли сте икада видели људе који постили са поштењем и искреношћу према Господу своме лагати другима? Да ли сте икада видели брзо покретање је најблаже речено, а затим урадите хипокризију у друштву? Заиста је искреност целог дела које није могуће диписахписахкан, где врх је искрено Аллаху. Дакле, ко год искрено Аллаха за, онда је немогуће за њега да почини преваре, варање или издаја. Дакле, пост је један од основних фактора истовремено продубљивање карактера, у исто време гради свој настанак да један амалииах својства (дела) који су се скупили у плоду је сасвим јасно да што је упозорен од Аллаха у својој књизи: ( لعلكم تتقون) "За тебе бити опрезни."

Ибн-Каииим рахимахуллах рекао, "Посни има веома јак утицај у одржавању уд који је споља и унутрашњу снагу, као и штите га од фактора који штете загађења. Ако су фактори загађења су га савладали, онда ће бити оштећени.

Тако, пост ће задржати јасноћу и здравствена заштита на истим удова ће вратити све што је успешно узурпирана од пожуде. Пост је највећи помагач у реализацији побожности ... "[11]

Посна стварајући мир ЖИВОТА
Преокрет ће радити непрекидно између душа рекао да уради зло да уради добар душу послао. Свака непослушност извршено од стране Муслимана је резултат овладавања уради душу ко је наредио злочин. Иако је сваки напор приступ Богу се врши од стране муслимана је моћно оружје користи менталне команде да раде добро.

Дакле, пост ће изградити моћ душе, ојача и успостави закон да носи своју поруку и функционисање улогу у одржавању мира и спокој у лице. Критична улога менталне моћи су обавештени од стране оштре критике и прекори сваки пут ментални поремећај тражио да позове зло, да га вара или замка га у поднеску. Дакле, различите битке вребају у души и разни јачих доброте ће преовладати, што ће додатно мир и безбедност мениелимут у животу, онда пребаците на целом телу, тако да други део, такође уживају осећај сигурности и мира. Коначно, све доброта је реализован за сваког муслимана који ради брзо.

Пост је једна од манифестација јединства Муслимана
Пост је практичан виђења разних приказања јединства муслимана, једнакости између богатих и сиромашних, владара и народа, старих и малу децу, као и мушкарце и жене. Они постили за свога Господа, док моли његов опроштај од уздржавања од јела у једном тренутку и један пут у разбијање као добро. Они су и искусни и глад су у истом забраном у дан, јер имају исту позицију у куле-сии'ар сии'ар друго у вези са постом.

Дакле, брзо реализација неку врсту јединства намене, смисла, свести, и ставите га назад у заједници који су постом.

Све у свему, муслимани стоје у реду на одређеној сезоне сваке године и на неки одређени дан у једној од човечанства. Он је веза између редова моћних нација, између компоненти муслимана у целини, иако су далеко, а боравак у везу која је постављена испред једне искуства, који има утицај на изглед и заједништва.

Тако, њихова срца и умови ће постати све близу и интимно да постане срце које води у живот са погледом.

Ово је добар пример за јединство између различитих заједница људи, чак и као идеалан узор за било ког ентитета у овом животу. Дакле, то је јединство које долази из савести и стварају будућност и ставите назад и евоцирају славу себи да су видљиви споља, тако да реализација речи Аллаха:

وان هذه امتكم امة واحدة وانا ربكم فاتقون

"Сигурно (религија монотеизма) је религија све вас, једна религија и ја сам твој Господ, па страх ме." [Ал-Му'минун / 23: 52]

Јединство оличена од унитарне поста почетак, јер је плод истинског обожавања.

Јединство савести, јер он долази из осећања дела која се заснива на планирању људског живота.

Јединство месту опет, како је водио трку у целини на место које јој леђа и завршава тамо станују, те побожности који Аллах је направио као резултат поста.

Осећај јединства, јер она обједињује укус и осећај људи на једном циљу и ставио га на један начин.

Јединства "акидах, јер он долази из вере и веровања и у ваздух смуђа побожности и богослужења. [12]

У његов изглед је прилично импресиван, ово јединство даје праву слику великог јединства народа који се лече сви чланови иако постоје разлике у врсти, боји и националности. Ако желите да докажете ово, молим вас пронађите своје ставове у време прекида у безбедном стању, у Дому, да види на стотине хиљада људи који крше брзо заједно у једном тренутку. Да ли сте икада видели више јасан поглед на јединство ово? У суштини, то није слепо око, али срце је у груди.

Имају ефекат поста за здравље уопште
Заиста пост који садржи велику здравље са свим својим значењем, доброг физичког здравља, емоционално и духовно.

Дакле, пост може обновити свој живот са обнављањем ћелија и уклањање ћелија које су старе и мртви и диистирахатканниа желуца и органа за варење. Посна такође може да обезбеди заштиту за тело, очисти желудац прехрамбених отпадака који не може да се вари и влаге лево од хране и пића.

Многи лекари помињу разне бенефиције поста, међу њима да је пост може да задржи влагу и чисти пробавни случајну токсина узрокованих нездраву храну, а смањите масти у трбуху је јако штетан за срце, што је исто као егзила коња он би могао да додате њена моћ да се креће и покренути.

Док духовно здравље које намеће брзе облику смерница се даје људима који брзо за Аллаха теала ва, одређују сврху њиховог стварања, они припремају да преузму све средствима уздржаност која ће га заштитити од понижавања, понизности, а губици у свет и у даљем тексту. На крају су постали преживјели болести срца и болести сумњивог пожуде која је утиче на многе људе.

Шејх 'Абдул' Азиз бин Бааз је рекао, "У њему има много предности поста и велике мудрости, који су чишћење, подстицање и пречишћавање душе од презира морала и порока, као што су похлепа, похлепни и нерасположењу, а затим упознали са племенитим карактером као пацијента, љубазан, великодушан, великодушне, и надувавања душе да уради све ствари које Бог одобрава и да приближи Њему.

Друге предности поста је да роб може себе и своје потребе разумети, слабости и потребе самог Господа свога ће се такође подсећају величанства Божјег корист које му је, и подсетио на потребу за браћу и сестре који живе у сиромаштву, чиме га захтева да захвалан Аллаху СВТ за помоћ једном тако делегираног разне задовољство да га слушају и да воле своју браћу који живе у сиромаштву, као и да чинимо добро за њих.

Поред тога, користи од поста Такође можете ослободити тело од лоших загађења и дати здравље и снагу. То је признат од стране многих лекара. У ствари, они имају много лече своје пацијенте користећи овај брзо. "[13]

[Преписан из књиге Постизање Савршена посту, превод из књиге Аш-Схииаам, Ахкаам ва Аа-Дааб, од Др. Ахмед бин Мухамед бин Абдуллах АТХ-Тхаииар, преводиоци Гхоффар ЕМ Абдул, Ибн Катхир Издавач Реадер]
_______
Фуснота
[1]. Наратор је Бухари и Муслим. (Схахиих ал-Бухари (ИИИ/22) и муслиманска Схахиих (ИИИ/157))
[2]. Наратор је Бухари и Муслим. (Схахиих ал-Бухари (ИИИ/22) и муслиманска Схахиих (ИИИ/173))
[3]. Наратор је Бухари и Муслим. (Схахиих ал-Бухари (ИИИ/23) и муслиманска Схахиих (ИИИ/157))
[4]. Наратор је Бухари и Муслим. (Схахиих ал-Бухари (ИИИ/23) и муслиманска Схахиих (ИИИ/121))
[5]. Наратор је Бухари и Муслим. (Схахиих ал-Бухари (ИИИ/23) и муслиманска Схахиих (ИИИ/121))
[6]. Наратор је Бухари и Муслим. (Схахиих ал-Бухари (ИИИ/23) и муслиманска Схахиих (ИИИ/177))
[7]. Аш-схаум рад Схаикх 'Абдурахман ад-Даусари, стр. 16..
[8]. Шејх Абдуррахман оглас-Даусари дужина Т је подвлачећи предности посту. Слично Устадз Саб'у Тауфик. За оне који су заинтересовани, молимо Вас да их. Аш-савм (стр. 16) и случај. 87..
[9]. Који открива сиа'ир су Ал-Мутанабби. Погледајте Дииваан Аби ал-Мутанабби таиеб, са Схарх Абул Бака 'ал-' Укбари (ИИИ/287).
[10]. Аш-схаум, радови Схаикх ад-Даусари, стр. 23..
[11]. Заадул Ма'аад (И/320).
[12]. Погледајте књигу Хаакадзаа Насхуум, стр. 161 и тако даље.
[13]. Ма'ар Расуул ФИИ Рамадхаан, 'Атхиииах Мухамед Салим (књига пролегомена рикан оправдано, по Шејх' Абдул 'Азиз бин БааЗ, стр. 5).

1 comment:

  1. здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+447307347648). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок..

    ReplyDelete