Monday, October 22, 2012

Врата-Врата доброта и одржавање оралне Обавезу


Врата-Врата доброта и одржавање оралне Обавезу


По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас


عن معاذ بن جبل رضي الله عنه; قال: قلت: يا رسول الله! اخبرني بعمل يدخلني الجنة, ويباعدني من النار. قال: «لقد سالت عن عظيم, وانه ليسير على من يسره الله تعالى عليه: تعبد الله لا تشرك به شييا, وتقيم الصلاة, وتوتي الزكاة, وتصوم رمضان, وتحج البيت». ثم قال: «الا ادلك على ابواب الخير? الصوم جنة, والصدقة تطفي الخطيية كما يطفي الماء النار, وصلاة الرجل في جوف الليل », ثم تلا: تتجافى جنوبهم عن المضاجع يدعون ربهم خوفا وطمعا ومما رزقناهم ينفقون فلا تعلم نفس ما اخفي لهم من قرة اعين جزاء بما كانوا يعملون [السجدة: 16 - 17]. ثم قال: «الا اخبرك براس الامر, وعموده, وذروة سنامه?» قلت: بلى يا رسول الله. قال: «راس الامر الاسلام, وعموده الصلاة, وذروة سنامه الجهاد». ثم قال: «الا اخبرك بملاك ذ لك كله». قلت: بلى يا رسول الله. فاخذ بلسانه, ثم قال: «كف عليك هذا». قلت: يا نبي الله! وانا لمواخذون بما نتكلم به? فقال: «ثكلتك امك يا معاذ! وهل يكب الناس فى النار على وجوههم - اوقال: على مناخرهم - الا حصايد السنتهم ». رواه الترمذي وقال: حديث حسن صحيح

Од Му'адх бин Јабал Ради анху, рекао: "О Аллахов Посланик! ? Објасните ми дела која Спусти ме да ме са неба и пакла "Он саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао:" Заиста, морате да питате о нечему великом, али то је лако за људе који су дозвољени Аллах Свемогући у њему, и то: Ви обожавају Аллаха, а не сарадник ништа са Њим, врши молитву, платите Закат, постио Рамазан и ходочашће у Дому. "Онда саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:" Хоћете ли да вам покажем капије доброте? Пост је штит, добротворна угаси грешку јер вода гаси ватру, па моле неко у сред ноћи "Онда саллаллаху 'алејхи ве селлем прочитао реч Свемогућег Бога", стомаку их даље од кревета., Они молили Господу своме са осећањем страх и пун наде, а они менгинфаккан део издржавање које смо им дали. Дакле, нико не зна шта се крије за њих, (асортиман услугама) угодним као одговор на оно што они раде "(Ас-Сајдах/32 :16-17).. Онда саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао, ја сам рекао: "Да ли желиш да објасним све о предмету, стубова, и на врху?", "Како, о Аллахов." Он саллаллаху' алејхи ва саллам рекао: "Суштина свих случајева ислам, његов стуб је молитва и њен врх је џихад. "Онда је он саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:" Да ли желиш да објасним о стварима које држе све то? ", одговорио сам," Како, о Аллахов. "Он саллаллаху' алејхи ве селлем држите свој језик и онда рекао: "Чувај ово (језик)." Ја сам рекао, он саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Надам се Аллах воли своју мајку," О Набииуллах, да ли ћемо бити кажњени за оно што кажемо? " О Му'адх! пакао није човек окреће преко лица, или је рекао: на носу са њима, већ зато што је њихов усмени "[Репортед би ат-Тирмизи.. Он је рекао: "Овај хадис је Хасан сахеех]"

ТАКХРИЈ хадиса
Овај хадис сахеех са целим Наравно, наратор:
1. Ахмед 5/230, 236, 237, 245
2. Ат-Тирмизи, бр. 2616
3. -Наса-ја у Ас-Сунанул Кубра бр. 11 330
4. Ибн Мајах бр. 3973
5. 'Абдурраззак у Ал-Мусханнаф бр. 20 303
6. Ибн Еби Сиаибах у Китаб ул Иман бр. 1, 2
7. Ал-Бејхеки у Ас-Кубра Сунанул 9/20
8. АТХ-Табараани у Ал-Кабир Му'јамул 20/но. 200, 291, 294, 304, 305
9. Ал-Хаким 2/412-413
10. Ибн Хиббан, бр. 214-На-Та'ликатул Хисан

Схарх хадиса
Као узрок ДУЖНОСТ НЕБО Деедс
Речи Му'адх бин Џабал радикално анху,: "О Аллахов Посланик! Објасните ми дела која Спусти ме да ме са неба и пакла? "

У хадису приповедач Имам Ахмед о Му'аз ибн Омер Џабал радикално поменуо да је он рекао,

يا رسول الله! اني اريد ان اسالك عن كلمة قد امرضتني و اسقمتني واحرقتني. قال: «سل عما شيت» قال: اخبرني بعمل يدخلني الجنة لا اسالك غيره

О Аллахов! Хтео сам да вас питам о једној реченици која је направила ми је мука, патња, и туга "Он саллаллаху 'алејхи ва саллам одговорио:" Питајте шта год хоћеш. ". Му'адх бин Џабал радикално анху је рекао:" Реци ми о делу да ме стави на небу, а ја вас не питам поред овог питања?

То показује велико интересовање и забринутост Му'аз ибн Омер Џабал РАДИ према побожним делима, и у њему постоји аргумент да су дела доведе особу да уђе небо, као што Аллах Узвишени хатх говори.

وتلك الجنة التي اورثتموها بما كنتم تعملون

И то је рај завештао вас због ваших дела која сте учинили "[Аз-Зукхруф/43: 72].

Речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем,

لن يدخل الجنة احد منكم بعمله

Један од вас неће отићи у рај због његових дела [1].

То је, валлаху `лам, сама милосрђе не чини особу право на небу, ако Бог Свемогући не направимо добротворни дар и милост да изазове га да оде на небо. Добротворни је милост Аллаха Свемогућег и његов слуга благодати. Дакле, небо и њихови узроци, све потиче од благодати и милости Аллаха Свемогућег.

ПОСТУПАК ЗА ВЕЛИКИ
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Заиста, питате о нечему великом."

Идите на небу и спасао из пакла је нешто врло племенито, јер је истина успех. Аллах Узвишени каже:

فمن زحزح عن النار وادخل الجنة فقد فاز وما الحياة الدنيا الا متاع الغرور

Ко води из пакла и ставио на небу, заиста, он је стекао победу [Али Имран / 3:185]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао некоме: "Шта рећи када се молиш?" Човек је одговорио: "Ја питам небо да Аллаху Свемогући и траже уточиште у Њему из пакла. Нисам био у стању да уради, као и позиве серуанму Муадз з "Он је назначено. Колико молитва и труд он и Муадх з у питању. Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Око је наш апел." У другом нарације, "То је мој крик и вапај Му'аз з рај, али тражимо Аллах Свемогући и траже уточиште у Њему из пакла" [2]

Честитке од пакла јаханнам је велики случај за најсветлије човека сиксаниа у паклу је неко ко је ставио вруће камење под оба стопала и чланака на његов мозак да прокључа. Зато Аллах Узвишени послао своје гласнике својим слугама, тако да су узрок људског спасења из пакла и неба успешно примљен. Дакле, пророци у стању да носе тежак терет који се не може сносити чврстих планинама. [3]

Хидаиах Тауфик САМО У ВЛАСНИШТВУ Аллаха
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Али, то је лако за људе који су дозвољени Аллах Свемогући у њој."

Његова Реч је знак да смернице Тауфик у потпуности у рукама Аллаха Свемогућег. Свако даје лакоћу од Аллаха Свемогућег да добију савете, па је добио траг и свако ко није с обзиром на лакоћу од Аллаха Свемогућег да добију савете, тако да он није добио појма. Аллах Узвишени каже:

فاما من اعطى واتقى وصدق بالحسنى فسنيسره لليسرى واما من بخل واستغنى وكذب بالحسنى فسنيسره للعسرى

Дакле, ко даје (њихово богатство на Аллаховом путу), и страх, и оправда (награда) најбољи (рај), то ће бити направили смо га лако му пут до једноставности (срећа). А што се тиче тврдица и мисли сам себи довољан (нема потребе за Божију помоћ) и одбијен (награда) најбољи, то ће бити направили смо га лако му пут до узнемирености (беда) ". [Ал-Лаил/92 :5-10]

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اعملوا فكل ميسر لما خلق له, اما اهل السعادة; فييسرون لعمل اهل واما السعادة, اهل الشقاوة; فييسرون لعمل اهل الشقاوة

Берамаллах ти! Јер све лако шта га створили. Што се тиче људи који су срећни, они су лако добротворним делима, а срећни људи су те несрећнице дела се лако повредити људе.

Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем прочитати пасус изнад [4].

Аллах Узвишени да проповеда о Мојсију Алаихиссаллам који је рекао у својој молитви.

رب اشرح لي صدري ويسر لي امري

О мој Рабб, врше моје груди и мој посао за мене мудахканлах [Тхаха/20 :25-26]

ЧЛАН ОД ИСЛАМА
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Ви обожавају Аллаха, а не сарадник ништа са Њим, врши молитву, платите Закат, постио Рамазан и ходочашћа у кући."

Одговорите Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем указује на то да је рад верске обавезе као разлог да оде на небо. Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је објашњено у овом хадису пет стубова ислама.

КАПИЈЕ доброту
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Да ли желиш да ти покажем врата доброти?"

Јер, рај и пакао далеко од њега због радних обавеза ислама, после тога пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем објаснио Суннета обожавање које представљају врата доброте. Дакле, свети Алах Свемогућег најплеменитији ал мукаррабун, односно људи који се приближе Аллаху чинећи одан Суннет после тога обавезна дела богослужења.

1. Пост
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Пост је штит."
Реч изнад испричао од пророка н многих путева. Реч је испричао у Сахеех Бухарије Сахеех Муслимана и из хадиса Абу Хураирах Ради анху, да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем.

Пост је штит, док се не поцепана, који је растрзан са ружним речима и тако даље. Дакле, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

الصوم جنة, فاذا كان يوم صوم احدكم فلا يرفث فلا يجهل, ان امرو سابه فليقل: اني امرو صايم

Пост је штит, дакле, поста на дан један од вас, онда не би требало да кажем лоше, будало. А ако је неко увредио онда нека каже: 'Ја сам постио особу [5]. "

Ибн Мункадир рахимахуллах је рекао: "Ако људи не посте оговарања (оговарања друге), брзо се поцепана. Ако беристигхфар, он га је закрпио "[6].

Заштитни нешто користи слуга као штит као штит како би га заштитили од удараца приликом борбе. Посна, такође, он штити починиоце разних порока света, као што су Свемогућег Божијег изговорене,

يا ايها الذين امنوا كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم لعلكم تتقون

О ви који верујете, пост је обавезан на вас као неопходна изнад оних пре вас, да не будете опрезни. [Ал-Бекаре / 2:183]

Ако је пост штит од неморала-неморала за слуге у свету, пост је штит за њега из пакла. Ако неко нема штит од неморала-неморал у свету, он је имао штит од пакла у загробном животу [7].

Муслиман дисиари'аткан обавезно посна у Рамазану онда пости се препоручује Суннет, међу њима:
Брза од 'Ашуре (10. Мухаррема)
Постио дан "Арафах за осим ходочасника.
Гладовање понедељак и четвртак.
Постио три дана у сваком месецу.
Посна Посланик Давуд.
Постио шест дана Схаввал.
Поста у месецу Сха'бан.

2. Милостиња [8]
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем, "милостињу угаси грешку јер вода гаси ватру."

Реч је он такође приповеда из других преносних линија. Испричао Ка'б бин 'Ради Ујрах анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи селлем, рекао је он,

الصوم جنة حصين, والصدقة تطفي الخطيية كما يطفي الماء النار

Пост је штит јака и милостиња угасити сесалахан јер вода гаси ватру. [9]

Аллах Узвишени каже:

ان تبدوا الصدقات فنعما هي وان تخفوها وتوتوها الفقراء فهو خير لكم ويكفر عنكم من سيياتكم

Ако покажете своје милостињу милостиња-онда је добро. А ако га сакријете и да га сиромашним људима, то је боље за вас и Бог ће отрти већина ваших грешака ... "[Ал-Бекаре / 2:271]

АЛЛАХ Свемогући Реч показује да милостиње уклањање грешака, згодни или милостињу милостиње у тајности, докле год урадили добровољно искључиво због Аллаха Свемогућег.

3. Нигхт молитве
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "И молите неко у сред ноћи."

То је, молитва такође елиминише грешке, као и добротворне сврхе.

У свом говорећи Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао најбоље време молећи Тахајјуд ноћу, у сред ноћи. Године испричао је од Ебу 'Умар РАДИ Умамах

قيل: يا رسول الله! اي الدعاء اسمع? قال: «جوف الليل الاخر, ودبر الصلوات المكتوبات»

Он је рекао: 'О Аллахов! Молитва је највише чула? "Он је одговорио:" У сред прошле ноћи, а после молитве обавезних "[10].

Неки кажу да ако абсолутизед поноћи, био је усред ноћи у питању. Ако је рекао, "Последња поноћи." Дакле, питање је средином друге ноћи, трећи пут те ноћи прошле јесени, када је Аллах Узвишени на небу свету.

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

افضل الصلاة بعد الفريضة صلاة الليل

Најбоља молитва после обавезног молитве је молитва ноћи (кииамул Лаил) [11].

Кииамул Лаил такође елиминише грешке због кииамул Лаил је најбоље Суннах молитве. Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

عليكم بقيام الليل فانه داب الصالحين قبلكم, وان قيام الليل قربة الى الله عز وجل, ومنهاة عن الاثم, وتكفر السييات, ومطردة للداء عن الجسد

Нека радите кииамул Лаил, Лаил био обичај кииамул праведних људи пре вас, прилазе обожавају Аллаха, превенцију од грехова, грешке гумицу, и одвратан болести из тела [12].

Речи Му'адх бин Џабал радикално анху, "Онда је он саллаллаху 'алејхи ве селлем прочитао реч Свемогућег Бога," Желудац их даље од кревета, они су се молили Господу своме са страхом и пун наде, а неки од њих менгинфаккан издржавање које смо им дали. Дакле, нико не зна шта се крије за њих, (асортиман услугама) угодним као одговор на оно што они раде "[Ас-Сајдах/32 :16-17].

То је, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем помиње у другом ставу после ноћне молитве поменуо да објасни врлину ноћне молитве. Јер, Аллах Узвишени је похвалио оне који пробудиш у сред ноћи када су људи спавали, он је молио ноћи и молио Аллаха да Свемогућег.

Слава укључује људе који не спавају до зоре молитвама Схубух онда, поготово када се жели да спава поспаност тако јак. Дакле, муадздзин прописано читање, "Јасен-схалату Кхаирун доминантан Наума (молитва је бољи од спавања) у молитвеном Схубухниа."

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао о људима који чекају на молитви' Исха,

انكم لن تزالوا في صلاة ما انتظروا الصلاة

Заиста, ти си увек у молитви за вас чекају молитве [13].

НА СВАКОМ СЛУЧАЈУ, Пољаци, а врхунац
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Да ли желиш да објасним о теми свих ствари, Пољаци, а врхунац?" Ја сам рекао: "Хоћеш, о Аллахов." Он саллаллаху' алејхи ва саллам рекао: "Суштина свих ствари је ислам , стубови се моле, а њен врхунац је џихад. "

У наведеном хадису, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем објаснио три ствари: Предмет свих ствари, његови стубови и свој врхунац.

Главница и цела афера је случај у претходном хадису јесте религија донео пророка саллаллаху 'алејхи селлем, наиме ислам. Други случај је дириваиат тумачи у две вере казни. Дакле, ко год не призна како Борн-ум, он није део ислама [14].

Позиција две реченице вера у исламу је као позицији шефа целог тела. Ако је глава разбијена, нема живота за човека касније. Слично ниједна религија за људе који не подесите две реченице вероисповести [15].

Стуб ислама религије која чини усправно је молитва, као шатору усправно на половима. Слично томе, слуга религије неће бити успостављена без молитве.

Умерени случајева врх је џихад. Ово показује да џихад је најбоље дело после дело обожавају обавезна, као што је наведено од стране имама Ахмада рахимахуллах и других научника. [16]

Позиција џихад је највиша позиција у исламу, јер фраза џихад Аллах буде највиши, ислам победу над свим другим религијама, и елиминисати зло починиоце лицемери, Јевреја и хришћана. [17]

Од Ебу Дхар радикално анху је рекао,

يا رسول الله! اي العمل افضل? قال: ايمان بالله وجهاد في سبيل الله

"О Аллахов Посланик! Добротворни је најбоље "Он је одговорио:" веру у Свемогућег Аллаха и џихада на путу. "[18]

А ти хадиси пренесе му веома много.

ОБАВЕЗЕ одржавања УСМЕНЕ
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Да ли желиш да објасним о нечему да задржи све то?", Одговорио сам, "Како, о Аллахов." Он саллаллаху' алејхи ве селлем одржао свој језик онда рекао: "Чувај ово (језик) ... "до краја хадиса

Ово сугерише да одржавање оралне опрезан у говору, и затворили читав језгро доброте. Ко је у стању да контролише свој језик, он је савладао свој случај и контролу [19].

Смисао је да се језик резултати у повратку и расуђивања о забрањених речи. У суштини, људске доброте и постројења разних кварова са речима и делима, затим на Судњем дану он жање оно што је посејано. Ко сади доброту, било реч или дело, он је жетва славу. И ко сади ружноћу, било речи и дела, он је зарадио жалим касније.

Захир Му'адх изнад хадис указује да је нешто већина људи стави до пакла је рекао са језиком. Међу стварима укључених у облику речи неморални чинови схирк, што је највећи грех у очима Аллаха Свемогућег. Затим, рекао о Аллаху Свемогући, без основне науке, и греха као што је и еквивалент избегне. Онда лажно сведочење је велики грех. Ово укључује магију, оптужујући добри људи почини прељубу, а други велики греси, као што су лагање, оговарања, питинг, и све акције непослушности обликовали углавном подржали говор. [20]

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اكثر ما يدخل الناس النار الاجوفان: الفم والفرج

Најшире стављају људи у пакао је две ствари: уста и гениталија. [21]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

ان الرجل ليتكلم بالكلمة ما يتبين فيها يزل بها في النار ابعد مما بين المشرق والمغرب

Сигурно неко каже реч која га није приметио, изазивајући га да падне у пакао даље него између истока и запада. [22]

Т Ал-Хасан је рекао: "језик је командант тела. Ако језик огрешили орган, орган постаје грешно. Ако језик везивање, везивање органа "[23].

Јунус ибн 'Убаид т рекао: "Ја не видим где је неко изнад добро својим језиком, али ја то видим као врлина у свим органима". [24]

ФАВАА-ИД хадиса
1. Високе идеала и спремности Му'адх бин Јабал РАДИ анху у којем је питао Посланика о свету, али питам о загробном животу.
2. Успостављање постојање раја и пакла, и верујем два стуба вере.
3. Да добра дела су ставили до неба и далеко од пакла, јер Посланик Схаллаллаху'алаихи ва саллам је подесите.
4. Рај и пакао су лишени великом случају, и верник сврха живота је рај.
5. Хидаиах Тауфик припада само Аллаху Свемогући.
6. Иако врховни суд (тежина), али то је лако за људе који су дали једноставност од Аллаха Свемогућег.
7. То је погодно за мушкарце да се изјасни погодност за Аллаха у питањима вере и света, јер људи не дају лакоћу од Аллаха Свемогућег, онда све постаје тешко за њега.
8. Овај хадис наводи пет стубова ислама.
9. Највећа обавеза је да обожавају Аллаха, да Аллах ментаухидкан и води све врсте избегне.
10. Пост је штит од греха у свету и штитом од дзехеннемске ватре на ахирету. Зато што је забрањено за мушкарце да почине дела греха и неморала време поста. Ово показује врлину поста.
11. Садаках је елиминисати грешке, а то указује на примат и савете добротворне сврхе, и добротворне уклоните кривицу јер вода гаси ватру.
12. Организовали у давању поуке људима, почевши од најважнијих ствари које су важне онда надаље.
13. Врлина приближи Аллаху чинећи дела богослужења после обавезног суннету.
14. Примат људи који пробудити у сред ноћи за ноћне молитве (Тахајјуд и Витр), моли, и бермунајат да Свемогућег Бога са осећањем наде и стрепње, и да затражи опроштај од Аллаха Свемогућег у оброк време.
15. Нека неко моли Аллаху Свемогући са осећањем наде и стрепње.
16. Главни послови, које послове су исламски свет и даљем.
17. Молитва је стуб вјере, а зграда не постане усправно осим ње. И овај хадис указује на значај молитве питању.
18. Врлина и предлози за џихад. Џихад је врхунац ислама, јер казна јихадлах Аллах буде равно и висок.
19. То кључ свим наведеним случајевима је да усмено.
20. Орални опасност ако не чува, јер то може бити једна реченица која гнев Аллаху Свемогући, узрокујући неку особу у пакао.
21. Међу становницима пакла, нико вукао на њиховим лицима. Вал'ииадзу БИЛЛАХ. Нас-као-Саламах алуллаха Вал 'афииах.

 МАРАЈИ '
1. Ал Кур `и терјемахниа.
2. Сахеех Бухари.
3. Муслим.
4. Муснад Имам Ахмад.
5. Сунан Ебу Давуд.
6. Сунан на-Тирмизи.
7. Сунан-Наса-ја.
8. Сунан Ибн Мајах.
9. Сахеех Ибн Хиббан (У-Та'ликатул Хисан.)
10. Хилиатул Аулииа ', од Абу Ну'аим.
11. Китабусх Схамт, Ибн Абид Дуниа.
12. Јами'ул 'Улоом вал Хикам, дела Ибн ал-Рајаб Ханбали. Верификација: Схоаиб Ибрахим ал-Арнаутх и Бајис.
13. Кава'ид Фава-ид ва Минал 'Арба'ин-Нававиииах, Мухамед Султхан Назхим рад.
14. Сиархул Арба'ин-Нававиииах, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.

[Копирано из Суннета издања магазина 11/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Свака доброта Добротворни


По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас

عن ابي ذر رضي الله عنه, ان ناسا من اصحاب النبي صلى الله عليه وسلم قالوا للنبي صلى الله عليه وسلم: يا رسول الله! ذهب اهل الدثور بالاجور; يصلون كما نصلي, ويصومون كما نصوم, ويتصدقون بفضول اموالهم. قال: «اوليس قد جعل الله لكم ما تصدقون? ان بكل تسبيحة صدقة, وكل تكبيرة صدقة, وكل تحميدة صدقة, وكل تهليلة صدقة, وامر بالمعروف صدقة, ونهي عن منكر صدقة, وفي بضع احدكم صدقة ». قالوا: يا رسول الله! اياتي احدنا شهوته ويكون له فيها اجر? قال: «اريتم لو وضعها في حرام, اكان عليه فيها وزر? فكذلك اذا وضعها في الحلال كان له اجرا »

Од Абу Дхар РАДИ анху да су неки од Асхаба рекао Посланику саллаллаху 'алејхи селлем: "О Аллахов! Богати људи су отишли ​​са пуно заслуга. . Они се моле, као што се моле, они брзо као што смо брзо, и они могу бити милосрдан својим вишком богатства "Он саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао:" Аллах није направљен за вас нешто што можете седекахкан? Заиста, на сваком бројанице је добротворна организација, свака такбир је добротворна организација, свака тахмид је добротворна организација, свака тахлил је добротворна организација, послат ма'руф је добротворна, спречавајући га од тога неправедан је добротворна организација, а један од вас мешовити (берјима ') са супругом . се добротворни "Они упитао:" О Аллахов! Шта ако неко од нас дошао сиахватниа (сексуални однос са супругом) и добио награду у томе "Он је одговорио:" Шта мислиш да сиахватниа одушка на харам, зар не добија грех? Исто тако, ако је сиахватниа искалити на законит, а затим је добио награду "[ХР.. Муслим]

ТАКХРИЈ хадиса
Хадис је Сахеех, наратор:
1. Муслимани (бр. 720, 1006).
2. Бухари у Ал-Адабул симплекс (бр. 227)
3. Ахмед (В/167, 168).
4. Ебу Давуд (бр. 5243, 5244).
5. Ал Баззар у својој Муснад (бр. 3917, 3918)
6. Ибн Хиббан (бр. 4155 Ат-Та'ликатул Хисан).
7. Ал-Бејхеки (ИВ/188).
8. Ал Багхави у Сиархус Суннета (бр. 1644).

Схарх хадиса
Овај племенити хадис обухватају важне ствари, укључујући:
1. Дозвољеност кииас.
2. Дозвољене дела која могу бити добротворна такарруб са правом намером.
3. Поља трци у своју корист.
4. Многи улице Боже, где ли роб није у стању да учини услугу тако да је био у стању да уради добро другима, а осим њега. [1]

1. Такмичење у КОРИСТ
У хадису је аргумент да Сахаба радикално анхум такмичи у његову корист на снагу свога духа у обављању исправне дела и доброта, тужно ако они не могу да ураде добро да се уради од стране других. Сиромашни људи из њиховог тужна, јер они не могу да дају милостињу блага као и богати људи. Они не могу нажалост иду у џихад, јер нема залихе. Њихова ситуација је описао Аллаха у ал-Кур `ан. [2]

Аллах Узвишени каже: И не (такође грех) на оне који долазе да вас (Мухамед), тако да им је возило, а онда кажете: "Ја нисам добио возило вас одвести", а они се врате, као ока су сузе туге, јер они не добијају оно што су инфаккан (за борбу). [У-Тавбах / 9:92]

Салих Салафусх су људи који се такмиче у доброти јер очекују рај, а ми наредио да крену њиховим стопама се такмичи у његову корист.

Аллах Узвишени каже: "... И тако и треба да буде за народ конкурентских". [Ал-Мутхаффифин/83: 26]

Они су добили похвале од Аллаха и Његовог Посланика, њихова срећа и слава за њих у овом свету и у даљем тексту. Постоје међу онима који имају удзур да радите праксу и одрицања додељује за њега, и он је дошао Посланику саллаллаху 'алејхи селлем рекао, плаче, јер она није била у стању да уради такве дела. Како је известио Аллаха, као пророка саллаллаху 'алејхи селлем од џихада.

Аллах Узвишени каже: "... Онда су се вратили својим очима стримовање са сузама туге, јер они не добијају оно што инфаккан (за борбу)." [У-Тавбах / 9:92]

У хадису постоји аргумент да сиромашни људи желе да буду као богати добијање награђени богатства милостињу. Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је истакао да сиромашни милостињу-милосрђа су могли да ураде. [3]

У другом хадису Абу Хураирах РАДИ анху да сиромашна људи су имигранти дошао Посланику саллаллаху 'алејхи селлем, рекао: ". Богати људи су отишли ​​са високим степеном корист и да су вечни" Он је упитао: "Шта је "Они су одговорили:". Они се моле, као што се моле, они брзо као што смо брзо, дајемо милостињу они не могу, а они еманципују робовима била нисмо могли "Дакле пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«افلا اعلمكم شييا تدركون به من سبقكم, وتسبقون به من بعدكم, ولا يكون احد افضل منكم الا من صنع مثل ما صنعتم?» قالوا: بلى يا رسول الله. قال: «تسبحون, وتكبرون, وتحمدون دبر كل صلاة ثلاثا وثلاثين مرة». قال ابو صالح: فرجع فقراء المهاجرين الى رسول الله صلى الله عليه وسلم فقالوا: سمع اخواننا اهل الاموال بما فعلنا; ففعلوا مثله. فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ذلك فضل الله يوتيه من يشاء

Хоћеш ли научити нешто што може да ухвати људе који су отишли ​​пре вас да такође можете да претходе онима после тебе, и нико није бољи од тебе осим људи који раде као ви "Они су рекли,"? Вант, ! О Аллахов "Он је такође рекао:". Будите ви кажете бројаница (Слава Аллаху), Такбеер (Аллаху екбер), а Тахмид (хвала Богу) на крају сваке молитве (фард) 33 пута "Ебу Салих (ови наратори) је рекао:" Онда сиромашан народ Мухијирин је поново Посланику и рекао: "Чули сте наш богати шта ми радимо, онда они раде исту ствар." Тада Посланик је рекао: "То је дар од Бога даде кога Он ће "[Ал-Маида / 5:54]. [4]

Такође пренесе исту Хадис испричао од неких Асхаба које 'Али, Ебу Дхар, Абу Дарда', Ибн Омер, Ибн Абас, а поред њих.

То значи да су људи лошег имовног стања су имигранти мислили да не добротворна осим богатства и они нису у стању да то уради, тако да пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем дао вест да им да су сви добри дела и урадити добар са било које врсте је добротворна [. 5]

Што се тиче такмичења у постизању овоземаљска задовољства је веома срамотно. . Ако слуга прелази границу, онда је узрок уништења и слабост [6] Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

... فوالله, ما الفقر اخشى عليكم. ولكني اخشى عليكم ان تبسط الدنيا عليكم كما بسطت على من كان قبلكم. فتنافسوها كما تنافسوها. وتهلككم كما اهلكتهم

"... Тако ми Аллаха! Није сиромаштво које се бојим на вас. Међутим, бојим се да свет у лежерном (проширене) за тебе као проширена на оне пре тебе, онда се такмиче да га добије, јер се такмичили да га добијете. Тада свет вас уништи јер су их уништили "[7].

2. Дхикр ДА Свемогући Бог је најбољи милостиња за себе
Добротворне користи осим саме имовине осетио само кривца, на пример:
Такбир каже: Аллаху Акбар (الله اكبر)
Куглице кажу Субхан Аллах (سبحان الله)
Тахмид кажу, Елхамдулиллах (الحمد لله)
Тахлил речи: ла илахе Иллаллах (لا اله الا الله)
Хаукалах речи: Ла Илла БИЛЛАХ куввата хаула Вала (لا حول ولا قوة الا بالله)
Истигхфар кажу астагхфируллах (استغفر الله).
Тако је Дхикр после обавезних намаза пет пута дневно, што је 3 пута истигхфар: استغفر الله, استغفر الله, استغفر الله

онда читати: اللهم انت السلام, ومنك السلام, تباركت يا الجلال والاكرام ذا

Читање: Слава Аллаху 33 пута, Елхамдулиллах 33 пута, 33 пута Аллаху Акбар, и затворен са читањем:

لا اله الا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير

Слично Дхикр ујутро и увече. Дхикр је поред вредне добротворне сврхе, такође узети грехе, и као самоодржања од ђавола. [8]

Зато је шетња до џамије за богослужење је милостиња. И то се не помиње у хадису о молитви, посту, ходочашће, и џихад као милостињу. Већина дела су бољи од добротворног-милостиња на имовину, јер су хадиси од наведеног, као одговор на питање сиромашних људи који постављају пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем о нечему што може да користи да победи Суннах обожавање богат благом. Бити у обавезних дела богослужења, народ сиромашних имиграната са богатим људима међу њима.

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«الا انبيكم بخير اعمالكم, وازكاها عند مليككم, وارفعها في درجاتكم, وخير لكم من انفاق الذهب والورق, وخير لكم من ان تلقوا عدوكم فتضربوا اعناقهم ويضربوا اعناقكم». قالوا: بلى يا رسول الله. قال: «ذكر الله عز وجل»

Желите ли да објасним ваши поступци били Киндест, већина чист страни ваш краљ, највише подижући на вас степени, боље за тебе него инфак злата и сребра, и боље за тебе него што испуни своје непријатеље онда котлет вратове и они ти одсећи главу "Тхе асхаби рекли:" Како, о Аллахов "Рекао је:". То је Дхикр од Аллахове 'Азза ва Јалла "[9]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Ко је рекао,

لا اله الا الله وحده لا شريك له, له الملك, وله الحمد, وهو على كل شيء قدير

"Нема бога који има право диибадахи исправно, али је Аллах сама, не постоји партнер са Њим. Њему припада свим његовим краљевством и све похвале, и он има моћ над свим стварима. "

У стотину пута дневно онда изједначавају са ослобађањем десет робова, један сто и доброта написао за њега, сто грешке уклоњене из њега, казна је тврђава за њега од Сатане од поднева до касно поподне, а нико није дошао до нешто боље од онога што донео осим људи који раде много више од тога ". [10]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

«من قال: لا اله الا الله وحده لا شريك له, له الملك, وله الحمد, وهو على كل شيء قدير, عشر مرار كان كمن اعتق اربعة انفس من ولد اسماعيل».

Ко је изговорио ла илахе фраза Иллаллах вахдаху Ла сиарикалах лахул хамду ВА хува мулку валахул 'Ала Кулли сиаи у Кадир десет пута, он је као човек који ослобађа душу од четири потомство Исмаила "[11].

Исто је рекао Салмана Ал Фардијски, пратилац других и Таби'ин да Дхикр је боље од љубави са суму новца. [12]

3. Милостиња абсолутизед ЗА БИЛО доброти
Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

كل معروف صدقة = свака доброта добротворна [13].

Имам Невеви рахимахуллах рекао: "То је, свака доброта које имају исти закон са добротворне у смислу награду". [14], [15]
.
Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао о скратите (сумирање) молитве када Сафар,

«صدقة تصدق الله بها عليكم; فاقبلوا صدقته»

Он је Бог дао, милостиња вама, онда прихвати Његову милостињу. [16]

Милостињу додавање имовине људске доброте се сматра милостињу за њих. Може бити да, поред благо милосрђа је бољи од милостиње и финансијски. Милостиња попут ове, на пример, уживање и забрањује зло, други чин је позив послушност Аллаху и забрањује прељуботворни га. То је дефинитивно боље него љубави са богатства. Укључујући помоћи уче науку, читајући ал Кур `(забринут), елиминишу сметње из путу, покушавајући да обезбеди бенефиције другима, одбацио опасност од њих, муслимани се моле и тражи опроштај за њих [17].

Од Абу Дхар Ради анху, упитао: "О Аллахов! ? Пракса је најважнији "Он је одговорио:" 'веру и џихад на путу Аллаха "Ја сам питао:". Ослобађању робова је најбољи "Он је одговорио:". Ослобађање робова од стране њихових власника највреднијих и најскупљи "Ја упитао: "Ако ја не могу то да урадим?" Он је одговорио: Ја питао "Ви помажете људима који су обучени и урадили за људе који нису вешти.": "О Аллахов! Како мислите да ли ја могу да урадим највећи део посла ", он је одговорио:". Ви држите кебуруканму човека, јер је добротворна '"[18]

Такође је известио да други додаци у хадиса Абу Дхарр Ради анху, у коме пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«تبسمك في وجه اخيك لك صدقة, وامرك بالمعروف ونهيك عن المنكر صدقة, وارشادك الرجل في ارض الضلال لك صدقة, وبصرك للرجل الرديء البصر لك صدقة, وا ماطتك الحجر والشوكة والعظم عن الطريق لك صدقة, وافراغك من دلوك في دلو اخيك لك صدقة»

Осмех за твог брата је добротворна, имате добру и саклони од мункар је добротворна, дајете упутства за особу којој је изгубио је добротворна организација, водите / води у слаб вид милосрђа, да се ослободите од камења, трња, и кости од пута је добротворна организација, а ви сипајте воду у канту емберму твој брат је добротворна "[19].

Од Абу Дхар РАДИ анху да је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«ليس من نفس ابن ادم الا عليها صدقة في كل يوم طلعت فيه الشمس». قيل: يا رسول الله! ومن اين لنا صدقة نتصدق بها? فقال: «ان ابواب الخير لكثيرة, التسبيح, والتحميد, والتكبير, والامر بالمعروف والنهي عن المنكر, وتميط الاذى عن الطريق, وتسمع الاصم, وتهدي الاعمى, وتدل المستدل على حاجته, وتسعى بشدة ساقيك مع اللهفان المستغيث, وتحمل بشدة ذراعيك مع الضعيف, فهذا كله صدقة منك على نفسك »

Није један душа сина Адама, али је био приморан да да милостињу сваког дана од изласка до почне расте поново. "Упитан," О Аллахов Посланик! Где имамо благо за нас седекахкан "Он је одговорио:"? Заиста врата доброте веома много. Перле, Тахмид, такбир, чинећи добро и избегавање зла, да се отараси мешања начин, играте са људима који су глуви, дајете упутства људима који су слепи, дајући упутства за људе који траже правцима да саставе крај с крајем, трчање другу власт екстремитети за изгладњивање људи и затражи помоћ, и да се са својим оружјем снаге за слаби. Све то је добротворна од вас себи да "[20].

4. АМАР ЈЕ ма'руф нахи мункар милостиња
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "команде на ма'руф је добротворна, спречавајући га од тога неправедан је милостиња."

Чинећи добро и зло избегавање је једна врста љубави која је описана од стране Посланика саллаллаху 'алејхи селлем да сиромашни имигранти. Чинећи добро и зло је избегавање пемберикан љубазност према другима као милостињу онима који би могли бити бољи него добротворној блага. Како уживање се не може рећи ништа боље него добротворне блага, док Аллах Узвишени је рекао:

كنتم خير امة اخرجت للناس تامرون بالمعروف وتنهون عن المنكر وتومنون بالله

Ви (Исламска заједница) су најбољи уммет који су рођени на људе, (за вас) је рекао (до) да чини добро и да га спречава да будемо неправедни, а ви верујете у Аллаха ... "[Алија 'Имран / 3:110]

Чинећи добро и зло избегавање има правила и границе које су успостављене Схари'а [21].

5. БЕРЈИМА '(недеља) са супругом ЈЕ милостиња
Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«... ولك في جماعك زوجتك اجر». قال ابو ذر: كيف يكون لي اجر في شهوتي? فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: «اريت لو كان لك ولد, فادرك, ورجوت خيره فمات, اكنت تحتسب به?» قلت: نعم. قال: «فانت خلقته». قال: بل الله خلقه. قال: «فانت هديته». قال: بل الله هداه. قال: «فانت ترزقه». قال: بل الله كان يرزقه. قال: «كذلك فضعه في حلاله, وجنبه حرامه, فان شاء الله احياه, وان شاء اماته, ولك اجر»

"... Ти берјима '. (Недеља) са супругом добио награду" Ја сам питао: "Како могу да се награђени са вентилом сиахватку?" Онда је Посланик саллаллаху' алејхи ве селлем је рекао: "Шта мислите, ако имате онда дете је навршио балигх и ви очекујете доброту, али је умро, да ли очекујете награду за њега ", одговорио сам:" Да "Рекао је: 'Да ли ко је створи". Абу Дхар је рекао: "Чак и Бог који га је створио." Упитао : "Да ли то вам дати представу" Абу Дхар је рекао: ". Чак Бог који му је дао инструкције" Он је упитао: "Да ли дајете издржавање до њега?" Абу Дхар је рекао, "ни Бог, који му је дао исхрану." Он Он је рекао: "То је, дакле, место сперма у законито и далеко од харам. Ако Алах хтео, он га је донео, а ако је Аллах хтео, он је искључен, ти си награђен "[22].

Имам Невеви рахимахуллах рекао: "У овом хадису је аргумент да случај буде дозвољено усклађеност са правом намером. Јима "(недеља) би могао да буде слављење ако намеравају да испуне права супругом, заједно са добром путу Аллаха Свемогућег наредио или да задржи себе и своју супругу од пада на незаконит акт, или размишљања (фантазији) ствари забрањено, или жеља за њега, или друге "[23].

6. ЈЕДАН МУЖ жени живот је милостиња
Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«نفقة الرجل على اهله صدقة»

Живети мужа својој породици (супруга) је милостиња.
У извештају је приповедач Муслимана,

«وهو يحتسبها»

И он очекује награду од Аллаха.
Бити у једном од историје Бухари споменуо,

«اذا انفق الرجل على اهله يحتسبها فهو له صدقة»

Ако муж да обезбеди за своју породицу у државном очекујући награду од Аллаха, онда је добротворна за њега "[24].

Ово указује да је муж бити награђени за живот својој жени, ако је очекивао награду од Аллаха Свемогућег, као садржане у хадису од Са'д ибн Аби Ваккас РАДИ анху да је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«... ولست تنفق نفقة تبتغي بها وجه الله, الا اجرت بها, حتى اللقمة تجعلها في في امرا تك »

"... И није она коју беринфак инфак очекивање лице Божије са њим, али ви сте награђени са залогај хране док не подигнете у уста своје жене". [25]

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

افضل دينار ينفقه الرجل: دينار ينفقه على عياله, و دينار ينفقه الرجل على دابته في سبيل الله, و دينار ينفقه على اصحابه في سبيل الله عز وجل.

Најбољи диинфаккан Динар Динар динафкахкан неко је неко његовој породици. Динар динафкахкан неко фи сабилиллах возила. И динарски динафкахканниа неко за његове пријатеље Фи сабилиллах 'Азза ва Јалла [26].

Ебу Килабах рахимахуллах каже као наратор Хадис, "Почетак са људима који су у јарам. Да ли постоји неко веће награде од оних који беринфак оним зависним који су још увек мали што Аллах сачува своју част (од просјачења) га и обогаћујући их са њим? "

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

«... وان نفقتك على عيالك صدقة, وان ما تاكل امراتك من مالك صدقة»

"... И заиста нафкахму људима који су у јарам је добротворна и шта они једу своју жену из свог блага је милостиња." [27]

У другом нарације, одржавање потребно ради тражења лице Бога Свемогућег.

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«دينار انفقته في سبيل الله, و دينار انفقته في رقبة, ودينار تصدقت به على مسكين, ودينار انفقته على اهلك; اعظمها اجرا الذي انفقته على اهلك»

Динар инфаккан си на Аллаховом путу, динар који сте инфаккан да ослободе роба, динар који сте седекахкан за сиромашне, а динар који сте инфаккан за своју породицу, највећа награда јесте да вас инфаккан динар за своју породицу "[28].

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

«ما من مسلم يغرس غرسا, او يزرع زرعا, فياكل منه طير, او او انسان, بهيمة; الا كان له به صدقة»

То је муслиманска постројења и сеје семе онда поједу птице или човека, или животиња, али уз то буде добротворна за њега "[29].

Све горе хадиса показује да је све хуманитарна где узгајивачи и семе сејач али без намере награде ипак. Слично, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Шта мислиш, да ли је он то стави на нечисти, да ли је он крив? Исто тако, ако га ставите у законито, онда је добио награду ", такође сугерише да је муж бити награђени за свој сексуални однос са женом, али без намере, јер су људи који навојем жену је као семе сејалица у земљи и управља га. Ово мишљење се одржава од стране неких научника. Неки научници се у вези са искреном намером, јер свака хуманитарна ће бити награђени са искреним намерама. Аллах најбоље зна.

Инклузија намера је такође ојачан речима Свемогућег Бога:

لا خير في كثير من نجواهم الا من امر بصدقة او معروف او اصلاح بين الناس ومن يفعل ذلك ابتغاء مرضات الله فسوف نوتيه اجرا عظيما

Не постоји доброта од њихових многобројних тајних разговора, говори тајне, осим оних који имају (људи) милостиње, или да чини добро, или да мир између људи. Ко то тражи задовољства Аллаха, ми ћемо дати му бити велика награда "[-Ниса '/ 4:114].

Сва дела у стиху горе се назива услугу и није добио награду, али са искреним намерама.

7. УПОТРЕБА БОЛЕХНИА кииас (аналогија)
Реч је саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Шта мислиш да ли је сиахватниа одушка на харам, зар не добија грех? Исто тако, ако је сиахватниа отвор на халал, то је награда за њега. "

Имам Невеви рахимахуллах рекао: "У овом хадису је аргумент о болехниа коришћења кииас, а то је мишљење свих научника и ништа осим мениелисихиниа саксонском зхахирииах". [30]

Према научницима усул, Кииас закон се пореди са догађајима који не Неш (тврдња) са другим постојећим законима насхниа догађају, јер постоје сличности иллат (јер) закон у два догађаја.

Кииас узимајући четврту позицију на доказ отпорном серијатског после ал Кур `, суннета и ијма '. Кииас садржане у хадису текстовима смо дискутовали, према научницима усул фикху се зове Кииас супротно. То је, подесите правно противника нечега због његових иллат супротности [31].

Да Сахеех у Сахеех Муслимана, [32] из ваки ", он је рекао:" Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао. А Ибн Нумаир је рекао: "Чуо сам Посланика саллаллаху 'на алејхи ва саллам рекао:

من مات يشرك بالله شييا دخل النار

Ко је умро у стању да Аллаху онда иде у пакао.

И рекао сам: "Ко је умро у стању да Аллаху Свемогући да оде на небо."

ФАВАИД хадиса
1. У асхаби увек убрза и да се такмиче у чињењем добрих дела.
2. Пријатељи користе своју имовину у сваком случају у којем постоји добро у овом свету и у даљем тексту, односно дају милостињу њему.
3. Исправне дела рађене по телу, као што су молитве, пост, може да се уради од стране сиромашних и богатих људи.
4. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем отвори врата доброте за сиромашне.
5. Добри дела у овом хадису је добротворна, али милосрђе је обавезно и не постоји нико суннет, постоји користан за друге и ту су корисни само за себе.
6. Најбољи милостиња као један учинили за себе је Дхикр од Аллаха Свемогућег.
7. То су асхаби имамо случај ако немогуће, онда су питали пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем.
8. Укључи мишљења са аргументима како би проширили знање, јер то може да помогне прихватање истине и дубље корене у срцима људи који су били изложени одговорности. Дакле, научници не треба да се осећа скученим срца када су упитани о аргументу.
9. Обим благодати Аллаха Свемогућег и многих врата доброте.
10. Ислам је једноставна религија.
11. Врлина богати који су захвални и милосрђе и врлина сиромашних који су стрпљиви и очекују награду.
12. Богати и сиромашни подједнако је наређено да изврши своје обавезе и напусти ствари забрањено Серијат.
13. Врлина и Сахаабах људи који су спремни да раде шта год да приближи Аллахове 'Азза ва Јалла.
14. Неопходност да чини добро и избегава зло. Статут фард кифаиа.
15. Случај обичаји и ствари које би могле бити дозвољено ако послушности и обожавања са правом намером.
16. Дружи и раде добро са својим супругама, укључујући дела да се приближе Аллаху.
17. Јима "(недеља) са супругом, укључујући добротворне и бити награђен.
18. Обезбедити за мужа и жене, деца и особе млађе од њихових породица добија велику награду.
19. Овај хадис наводи болехниа кииас.
20. Добар начин наставе пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем.

[Копирано из Суннета издања магазина 06-07/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Промптс пречишћавање, Дхикр, милосрђе, и стрпљење



По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас


عن ابي مالك الحارث بن عاصم الاشعري رضي الله عنه, قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: «الطهور شطر الايمان, والحمد لله تملا الميزان, وسبحان الله والحمد لله تملان او تملا ما بين السماء والارض, والصلاة نور, والصدقة برهان, والصبر ضياء, والقران حجة لك او عليك, كل الناس يغدو: فبايع نفسه فمعتقها او موبقها ». رواه مسلم

Абу Малик ал-Харис бин 'Асима ел-Асх'ари Ради анху, рекао је: "Аллахов Посланик саллаллаху' алејхи селлем рекао," Пречишћавање је део вере, Елхамдулиллах (похвале да буде Аллаха) задовољава скале. Слава Аллаху (Већина свети Бог Свемогући) и Елхамдулиллах (похвале да буде Аллаха) и сусрет између неба и земље, молитва је светлост, милосрђе траг, пацијент је светлост, и ал-Кур `је доказ за тебе. Сваки људски дјела:. Неко продаје своју затим мемердекаканниа или уништи '"Нарратед од муслимана.

ТАКХРИЈ хадиса
Хадис је Сахеех, наратор:
1. Муслимани (бр. 223).
2. Абу 'Аваанах (И/223).
3. Ахмед (В/342, 343-344).
4. Ад-Дарими (И/167).
5. Ат-Тирмизи (бр. 3517).
6. -Наса-и (В/5-8) и у "Амалул Иаум Уал Лаилах (бр. 168, 169).
7. Ибн Мајах (бр. 280).
8. АТХ-Му'јамул Табараани у ал-Кабир (бр. 3423, 3424).
9. Ал-Бејхеки у што-Сунанул Кубра (И/42) и Сиу'абул вери (бр. 2453, 2548).
10. Ибн Мандах у Китаб ул Иман (бр. 211).
11. Ибн Хиббан (бр. 841-на-Та'ликатул Хисан).
12. Ибн Наср ал-Марвази у Та'зхим Кадрисх Салах (бр. 435, 436).
13. Ал Лалика у Схарх Усул-и И'тикад Ахлис Сунном Вал Јама'ах (бр. 1619).
14. Ал Багхави у Сиархус Суннета (бр. 148).
Овај хадис Насхируддин класификовано као сахеех од Схаикх Мухамеда ал-Албани у Сахих Ал-Јами'исх Сагхеер (бр. 925, 3957) и Такхриј Мусикилатил Факр (бр. 59).

Схарх хадиса
1.БЕРСУЦИ ЈЕ ДЕО ВЕРЕ
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Пречишћавање је пола вере."
Научници се разликовала од значења речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем, "Пречишћавање је пола вере," Следећи специфичности:

1. Неки научници тумаче реч његовог очишћења у хадису који напушта грехе, као што Аллах Узвишени каже: انهم اناس يتطهرون "... они су ти који себе сматрају чистим." (Ал-А'раф / 7:82 ), Његова Реч, وثيابك فطهر "И очистите одећу". (ал-Муддатстсир/74: 4), а Његова Реч, ان الله يحب التوابين ويحب المتطهرين "Заиста, Аллах воли оне који се покају и воли оне који се очисте. "(Ал-Бекаре / 2:222)

2. Мишљења јумхур Улама прочишћења у наведеном хадису је пречишћавање хадатс са водом или са Таиаммум. Дакле, имам муслиманско почетак издавањем ове хадис у поглављима вуду ', као извођењу имама-Наса-и, Ибн Мајах, а поред оба. Постоје научници који тврде да је значење овог хадиса је вера у молитви, као што је наведено Аллах Узвишени каже: وما كان الله ليضيع ايمانكم "А Аллах не губите веру ..." (Ал-Бекаре / 2:143). Дефиниција вере је молитва у стиху сте се суочавамо Баитул Макдис. Ако је оно што се подразумева под вером је молитва, тако молитва није прихваћена, осим пречишћавања, тако да очишћење да половина од вере у овом контексту. Ово тумачење је цитирао Мухаммеда ибн Насра ел-Марвази у Китабусх Салах (. И/435, без 442) из ​​Исхак ибн Јахја ибн Рахаваих Адама да је рекао о значењу својих речи: "Заиста ја знам је наука и не знам; нетачно један од њих је пола наука. "

Ибн Мас'уд Ради анху, рекао: "Стрпљење је пола вере и уверење је вера у потпуности." Вером подразумева став радних обавеза и оставите ствари које су забрањене, онда то не може постићи уколико сви стрпљиво сачекајте пола вера. Исто се каже о вуду "да је половина молитва [1].

3. У овом хадису спомиње вуду 'део вере, како је наведено у историји Имама Ахмада, НАСА-и, на-Тирмизи, Ебу' Аваанах, Ибн Мајах и Ибн Наср ал-Марвази са лафазх:

اسباغ الوضوء شطر الايمان ...

"Више је испирање 'је део вере."

Дакле, вуду 'је део вере, а речено је и то да вуду "је део молитве, јер молитва избрисати грехе и грешке на стање вуду' се ради савршено добро. Дакле, вуду 'је пола молитва у овом контексту, [2] као што је поменуто у Сахеех Муслимана из "Осман ибн Аффан' Ради анху од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем рекао:
"То није муслиман, а затим их прецизирајте пречишћавање пречишћавање потребно га, онда се моле пет пута, али су молитве као гумица (грешка) између молитве јесу." [3]

У историји је такође саллаллаху 'алејхи ве селлем помиње:
"Он усавршио вуду 'као Аллах Узвишени наредио Јаллакепаданиа, па су молитве су обавезна гумица (грешка) између молитве јесу." [4]

Молитва је такође кључ за рај и вуду 'молитва је кључ. Сваки од молитве и вуду 'је зато дибукаканниа врата раја, [5] као што је поменуто у Сахеех Муслимана из' Укбах ибн 'Амира Умар зрачења који су чули Посланика саллаллаху' алејхи ве селлем, рекао: "То није муслиман вудоо 'и поправити вуду' Њени онда моле два рака'ат са срцима и њено лице у другом рака'ат, али небо постаје обавезан за њега "[6].

Ако вуду 'и две реченице вера захтева отварање врата неба, онда вудоо' је пола вера у Аллаха Свемогућег Јалладан Његовог Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, у овом контексту.

Поред тога, вуду ", укључујући и скривене природе вере која није под стражом, али од верника, [7] који су садржани у хадиса Тсаубан РАДИ анху од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем рекао:
[8] "... Не да чува вудоо" осим верника. "

2. ЗА БОГА ДА Дос Дхикр Свемогућег.
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Елхамдулиллах (похвале да буде Аллаха) задовољава скале, Субхан Аллах (Узвишени Аллах свети) и Елхамдулиллах (похвале да буде Аллаха) и сусрет између неба и земље .. ".

Ово су оклевања из лафазх хадису наратора. У муслиманској историји-Наса-ја, и Ибн Мајах изјавио:

«والتسبيح والتكبير ملء السموات والارض».

"Тасбих и такбир небо и земља."

У хадиси су четири реченице резиме на врлину која је најбоља врста речи, тј Слава Аллаху, Елхамдулиллах, ла илахе Иллаллах, и Аллаху екбер.

• Похвала
Хваљен онда цела хадис стручњаци се слажу да казна одговара скале. Неки кажу да је казна као пермисалан, и његово значење ако Елхамдулиллах облику тела, она мора да испуни скале. Ту је још рекао да је Аллах Узвишени оличавају све дела и речи човека у телу који се могу видети и тежак на Судњем дану, као пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

اقرووا القران فانه ياتي يوم القيامة شفيعا لاصحابه. اقرووا الزهراوين: البقرة وسورة ال عمران, فانهما تاتيان يوم القيامة كانهما غمامتان او كانهما غيايتان, او كانهما فرقان من طير صواف. تحاجان عن اصحابهما. اقرووا سورة البقرة فان اخذ ها بركة, وتركها حسرة, ولا تستطيعها البطلة

Прочитајте ал-Кур `јер заиста ће доћи на Судњем дану као даваоца посредовање његовим читаоцима. Прочитајте Аз-захраваин (два цвеће): [9] Ал-Бекаре и писма АЛИ 'Имран, јер долазе на Судњем дану као два облака или сенке или две као две групе птица шири своја крила да брани своје читаоце. Прочитајте писмо Ел-Бекаре, јер избор је благословено и остављајући је губитак и чаробњаци не могу да га туку ". [10]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "Два казне вољеног (Алах) Милостивог, тежина на скали, а светло у устима (тј.) субханаллахи ва бихамдихи, субханаллахил' азхим". [11]

• Слава Аллаху
Слава Аллаху, затим извјештај наратор Муслимана,

«سبحان الله والحمد لله تملان او تملا ما بين السماء والارض».

"Слава Аллаху и Елхамдулиллах задовољавају или задовољавају небо и земљу ..."

Наратори су у недоумици о томе шта попуњава небеса и земљу: ако две реченице или један од њих? У историји ан-НАСА-и и Ибн Мајах поменуо,

«والتسبيح والتكبير ملء السموات والارض».

Тасбих и такбир испунио небо и земљу

Историја је слична историји муслимана, али шта то значи да друга реченица је небо и земља, и да ли неко од њих? То може да се деси. У хадиса Абу Хураирах РАДИ анху и других напоменуо да је увећање између неба и земље испуне.

Али јасно је, перле без увећања има предности као што је наведено у хадис о "Али ибн Аби Талиб РАДИ Умар, Абу Хураирах РАДИ анху, Абдуллах бин 'Амр РАДИ анху, а човек из Бани Сулаим да бројаница је половина тежина и Елхамдулиллах задовољава скале.

Зашто, хвала Богу Тахмид речи које афирмишу све похвале припада Аллаху Свемогући, укључујући све атрибуте савршенства афирмацији за њега. Док бројаница је да очисти Аллаха од свих недостатака, срамота, и неспособности. Тврдња је савршенији од одговорности. Дакле, перле не долазе сами, али заједно са нечим што показује своје савршенство. Понекад перле заједно са ал-хамду (слава), који је рекао: "Субханаллахи бихамдихи ва", или говорећи: "Субханаллахи вал Хамдулиллах." Понекад куглице у комбинацији са једним од Асма Аллах који показује величанственост и величину, на пример, "Азхим Субханаллахил '. "Ако хадис од Абу Малик РАДИ анху показала да је између неба и земље испуне је збирка куглице са такбир, онда је проблем очигледно. Међутим, ако би то значило да сваки од перли и на такбир испуњава небо и земљу, а затим се шире размере од неба и земље. Дакле, шта испуњава скале већи од онога што задовољава небо и земљу [12].

• Такбеер (Аллаху екбер)
Такбир, онда се наводи у хадиса Абу Хураирах РАДИ анху и један из Бани Сулаим да Такбеер од неба и земље испуне. Бити у хадис о "Али ибн Аби Талиб РАДИ анху рекао да такбир са тахлил (ла илахе Иллаллах) испуните небеса и земљу и оно што је између њих [13.

• тахлил (ла илахе Иллаллах)
Тахлил Курс потом дошао до Алах Азза УА Јаллатанпа препреке [14] пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао.,

ما قال عبد: لا اله الا الله مخلصا الا فتحت له ابواب السماء حتى تفضي الى العرش ما اجتنبت الكباير

Слуга не значи Ла илахе иллалла са искреношћу, али су врата раја отворе за њега све док казна истиче у трон као главни грех избегавали "[15].

Постоји разлика у мишљењу о којих је један главни реченица: реченица или фраза Алхамду тахлил? Разлике у мишљењу о питању које је покренуо Ибн 'Абд ал-Барр рахимахуллах и још много тога.

-Накха'и рахимахуллах рекао, "научници наћи реченица Алхамду је највише удвостручио (награда)."

АТС-Тсаури т рећи, "нема више речи удвостручио (награда) него Елхамдулиллах".

Алхамду (похвале) све савршенство подразумева афирмацију за Аллаха, укључујући монотеизма [16].

3. Нужност вернике да АЛ-Мизан (Амал ваге на дан)
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: "Упознајте скале."
Ахлус Суннет верује о извршењу ал-Мизан (скала) и отварање хуманитарних записа. Према Мизан језику значи уређај који се користи за мерење ствари засноване на тешке и лаке (салдо). Иако је познато, Мизан је нешто што Бог Свемогући га на Судњем дану за мерење дела Његових слугу, како је истакао ал-Кур `ан, у Суннета и Ијма 'Салаф [17].

فمن ثقلت موازينه فاوليك هم المفلحون ومن خفت موازينه فاوليك الذين خسروا انفسهم في جهنم خالدون

Свако мерење ваге (добрим делима) га, онда су они који су срећни. Ко лаган (доброта) онда, они су ти који се повредио, они ће остати у паклу "[Ал-Мукминун/23 :102-103].

Мизан суштини има два лишће скале. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:
"Заиста Аллах Азза ва Јаллапада судњег ће спасити некога из моје заједнице на целом стварању. Онда му поставио 99 белешки (греси почињени), сваки од записа као растојање око може да види. Затим Аллах Узвишени каже: "Да ли постоји нешто што негира из овог записника? Да анђели чувари и рекордер учинити неправду за вас? "Он је одговорио:" Не, О мој Господе "Алах свемогући каже," Да ли имате разлог? "Он је одговорио:" Не, О мој Господе "Алах Азза! ва Јалла је рекао: "То је истина, заиста, имате доброте у нама, и да неће бити дизхалими данас.", онда је издао битхаках (кост) гласи "اشهد ان لا اله الا الله, واشهد ان محمدا رسول الله" и Бог Свемогући каже: "Донеси ваге милостиња." он је одговорио: "Како да ова картица са белешкама тежак грех!" Аллах Узвишени каже: "Сигурно нећеш дизхалими." Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Онда евиденције (дела) су постављени на једној страни биланса стања и битхаках лист (ла илахе Иллаллах картица лежај) у билансу стања оставља другима, онда су белешке изгубили и битхаках тежа, онда не постоји ништа теже него Име Аллаха Свемогућег "[18].

ЗАКЉУЧЦИ СА ИЗНАД Насх-НАСХ је:
1. Мизан неопходност вере у којој је цео добротворних слуге ће бити тежак на Судњем Дану. Мизан је битно и има два лишће скале. И број Мизан толико свака особа има свој Мизан. Текстови такође показују да је сам човек бити тежак.

2. Да не буде ментаквил текстови о неопходности вере у Мизан неразумних основама као неки ментаквилниа их и постане правда и суд.

3. Мизан је након сва људска дела судити на Судњем дану. [19]

4. Молитва је светлост
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: Молитва је светлост
Светлост је нешто што се користи као батеријска лампа у мраку, тако да можемо да разликујемо предностима и манама и тако смо добили појма шта желимо. Слично томе, ако молитва радио као слуга Аллаха Свемогућег командовао ће проћи светло смернице у срцу и да га као ал-Фуркан (разлика) да би се могао направити разлику између права и лажи [20] Аллах Узвишени каже:.

ان الصلاة تنهى عن الفحشاء والمنكر

"... Сигурно молитва спутава од срамне и неправедним делима ..." [Ал-Анкабут/29: 45]

Молитва је апсолутна светлост. Дакле, молитва је условљена очи праведници, [21], прихваћен у оним изрекама које пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "... И ваздух је очи у молитви" [22]

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:
"О Билал! Икаматлах за молитве и утеши нас са њим "[23]

5. Милостиња је јасан доказ
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: Доброчинство је доказ
Бурхан је сунчева светлост. Од тога, јак доказ зове Бурхан јер је њихов аргумент је врло јасна. Слично милостиња, то је доказ истине вере и спремности, а индикативно је сласт и укус вере.

Зашто, драги благо шкртарити са њеном душом и духом. Дакле, ако је живот били су искључени јер Бог нека некретнина к, онда се показује истину о својој вери у Аллаха Свемогућег, обећање, и његовим претњама. Дакле, Арапи су вољни да плате Закат после пророка саллаллаху 'алејхи селлем, и они су се борили Абу Бакр ас-Сиддик Омер Ради то. Молитва, као и доказ о истинитости ислама особе [24].

6. Стрпљење је зрак
Што се тиче пацијента, то је Дхииа "(светло). Дхииа 'садржи светло је топло и спаљивање као сунце. За разлику од чистог месечини сија светлост, али не спали. Аллах Узвишени каже:

هو الذي جعل الشمس ضياء والقمر نورا

Он је тај који чини сунца сјај и месец сјај ... [Иунус/10: 5]

Одавде, Аллах објашњава да природа Схари'а је Дхииа Алаихиссаллам Мојсије "(светло), као Његовим речима:" И заиста, били смо дати Муса и Харун ал-Фуркан (Тора) и осветљење, као и лекције за праведници "[Ал-Анбииа '/ 21:48].

Иако се помиње да је у Тори је Нур (светло), као Аллах Узвишени хатх говори: "Ево, ми смо спуштање Тору, у њему (било који) смернице и светлост ..." [Ал-Маида / 5:15]

Али већина Схари'а деце Израела АДХ-Дхииа "(светло) јер у њему постоје окови и тешких оптерећења.

А Аллах менсифати Схари'а Посланик Мухаммед саллаллаху 'алејхи ве селлем да је Нур (светло) јер у њему постоји поравнање и једноставност. Аллах Узвишени каже:

قد جاءكم من الله نور وكتاب مبين

... Заиста, дошло је до светлости Божјој, и књига описује. "[Ал-Маида / 5:15]

Зато пацијент је веома тешка за душу, а борба против страсти, и холдинг свих жеља, пацијент је Дхииа "(светло). Првобитно значење речи је стрпљење језик притвора.

Стрпљење је похвалу многе врсте и сорте, међу њима:
1. Стрпљење у обављању послушност Аллаху Свемогући.
2. Стрпљење у гостима од греха и грешника на Свемогућег Бога.
3. Пацијент са судбином Аллаха Свемогућег болне.

Стрпљење у обављању послушност и стрпљење од забрањених ствари боље него код болесника са болном судбине. То је потврдио и Салаф генерације, међу којима Са'ид бин Јубаир анху Ради, Ради анху Маимун Бин Михран, а поред њих [25].

Најбољи тип пацијента пост. Јер пост прикупи три врсте стрпљења. Пост је да буду стрпљиви у обављању послушност Аллаху и избегне неморално стрпљење Аллаха Свемогућег. Слуга оставио цео сиахватниа јер Аллах Узвишени жеље или могу бити позвани да неморалних радњи. Дакле, она се помиње у хадиса. "Аллах Узвишени је рекао: 'Сви су дела Адама потомци су његова деца, осим поста, јер је пост је мој и ја се вратио. Он је напустио пожуду, хране и пије за мене "[26].

Унутра постоји посна пацијент са болном судбином, јер пост особа осећа жедан и гладан. Дакле, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем позвао Рамадхан месец стрпљења, [27] рекао је он, "пост у стрпљењу и три дана у сваком месецу поста током целе године". [28]

Људи који су пацијент ће бити дат велики награду. Аллах Узвишени каже: "... Само они који су стрпљиви побољшани награда без лимита". [Аз-Зумар/39: 10]

7. Ал Кур `је доказ Аллаха Свемогућег на слугу
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: ал `Кур је доказ за тебе или против тебе

Аллах Узвишени каже:

وننزل من القران ما هو شفاء ورحمة للمومنين ولا يزيد الظالمين الا خسارا

И Шаљемо доле ал-Кур `(нешто) да понуђач и милост онима који верују, док је за неправду (Ал-Кур` да) ће само додати на губитку. [Ал-Исра/17: 82]

Један од Салаф улеме је рекао: "Нико не може да седне са Ал Кур` ан и онда је устао од ње су безбедни, али он мора да буде срећан, или губитници. "Затим је прочитао горе пасус. [29]

Ко учи мало из ал-Кур `ан и спроводе обавезе које садрже, уздрже од онога што је он забрањује, и зауставити на границама ал-Кур` ће бити адвокат и услуга за своје посредовање на дан васкрсења. [30 ]

Ко не практикују ал-Кур `, али он је прочитао само да тражи благослов, или прочитајте га мртвим, или отворено одређеним догађајима са њим, онда ал Кур` ће тужилаштво за њега на Судњем дану пред Аллаха Азза ва Јалла [31] Ибн Мас'уд радикално анху је рекао: Ал Кур `је давалац посредовањем добили право да пружи оправдан посредовање и дебати.. Ко стави ал-Кур `испред њега, а затим ал` Кур га доведе на небо. Ко га стави иза леђа, онда ал Кур `срушена до пакла" [32].

Ибн Мас'уд Ради анху је рекао: "На Судњем дану ал Кур` увезене, затим Ал Кур `даје моли за оне који га читају и доводи до неба, или да га сведоци;. Затим одвукао у пакао" [ 33]

8. То је широк спектар људског настојања
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем: Свако људско дело: једна је продаја њеног затим мемердекаканниа или уништити

Аллах Узвишени каже:

ونفس وما سواها فالهمها فجورها وتقواها قد افلح من زكاها وقد خاب من دساها

До душе и савршенство (стварање) онда, Он га инспирише (улица) криминала и побожности, заиста срећни људи који менсуциканниа (душа), а изгубили неред "[Аси-Сиамс/91 :7-10].

Његов смисао је веома срећни људи који прочисте своје душе послушности Аллаху и заиста губитници који загађују своју душу радећи неморалних дела. Дакле, послушност очисти душу и очистите га тако да постаје висок са њим, као грешни људи и сузбије смећа, тако да она постане низак, док он буде као нешто дипендамкан у земљу.

Ово поглавље хадис указује на то да свако људско биће има покушаја да га уништи или отпустите га. Ко је покушао да послуша Аллаха, па он се продаје Аллаху Свемогући и Његовом мемердекаканниа од Аллаха, и ко год је покушао да уради неморално Аллаха, онда је он сам продао понижења и мењерумусканниа у грех који је изазвао добија АЛЛАХ Свемогући гнев и казна [34] Аллах Узвишени каже: (што значи): "Заиста Аллах је купио од верника, и себе и своју имовину обезбеђујући уточиште за њих.. Они се боре на Аллаховом путу, тако да су убије или буде убијен, (као) истинито обећање Богу у Тори, Јеванђеље, и ал-Кур `. Ко је бољи од Аллаха да задржи своје обећање? Затим се радују у погодбе којима сте то урадили, и због тога је то велика победа ". [У-Тавбах / 9:111]

Аллах Узвишени каже: "И човечанства постоје људи који купују (расходи) се да траже задовољство Аллаха ..." [Ал-Бекаре / 2:207]

У пепела-Схахихаин из Абу Хураирах РАДИ анху, који је рекао: "Када Аллах Узвишени وانذر عشيرتك الاقربين стих" И упозори рођаци-кин (Мухамед) најближи "(Аш-Сиу'ара / 26:14)., Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

يا معشر قريش! اشتروا انفسكم من الله, لا اغني عنكم من الله شييا, يا بني عبد المطلب! اشتروا انفسكم من الله, لا اغني عنكم من الله شييا, يا عمة رسول الله! يا فاطمة بنت محمد! اشتريا انفسكما من الله, لا املك لكما من الله شييا

Све о Кураисх! Купите себе од Аллаха Свемогућег, јер ја нисам у стању макар да вас брани пред Аллаха Свемогућег. О Бану 'Абдул Мутталиб! Ја нисам у стању да вам најмање бранити пред Аллаха Свемогућег. Поштовани тетка Расуллах саллаллаху 'алејхи ве селлем! О Фатима бинт Мухаммед! Купите себи да два Свемогућег Бога, не могу да те браним како у присуству Бога Свемогућег "[35].

У извештају је приповедач Муслиман који је он назвао Кураисх тако да су окупљени, он их помиње у опште и посебне, и рекао: О Бану Ка'б бин Лу-аи! Молимо сачувати себе од пакла. О Бану Муррах! Молимо сачувати себе од пакла. О Бану 'Абди Схамс! Молимо сачувати себе од пакла. О Бану 'Абди Манаф! Молимо сачувати себе од пакла. О Бану Хашим! Молимо сачувати себе од пакла. О Бану 'Абил Мутталиб! Молимо сачувати себе од пакла. О Фатима! Молимо сачувати себе од пакла, јер ја не могу да се бране, у присуству Бога Свемогућег. "[36]

Неколико генерација у Салаф купују их од Свемогућег Аллаха са својим богатством. Међу њима су они који дају милостињу целом имању, као што је Мухамед ибн Аби Хабиба. Међу њима је добротворна са неколико сребрњака, ту је добротворна са датумом. Међу њима су били озбиљни у праведним делима и каже: "У ствари ја радим за мој спас."

Ал-Хасан рахимахуллах рекао, "верници у свету је као затвореник који је покушао да се ослободи. Он се не осећа безбедно од свега до испуни Свемогући Бог "[37].

Мухамед ибн ал-Ханафиииах рахимахуллах рекао: "Аллах Узвишени је небеса као цену за себе. Дакле, да ли се продају са осим неба "[38].

ФАВАИД Хадис
1. Вера је реч и акција, што повећава са послушности и смањује се са непослушности.
2. Врлина чистоте са вуду ', купање или Таиаммум.
3. Пречишћавање је пола вере.
4. Врлина вуду 'у стању легитимне исламске молитве.
5. Промптс за вишеструко Дхикр.
6. Фејсбук службеници ће бити тежак на Судњем дану, нико вагање ваге доброту и ту је светло.
7. Вера у Мизан је обавезно и лишће Мизан има две скале.
8. Виртуе перле, Тахмид и тахлил.
9. Промптс за множење молитве и држати моле пет пута дневно по примеру пророка саллаллаху 'алејхи селлем.
10. Молитва је светлост за људе који га раде, светлости у свету и у свијету.

Мараји '
1. Ал Кур `и терјемахниа.
2. Абу ал-Муснад Иа'ла Мусхили.
3. Схарх Муслим Невеви лин.
4. Вера Китаб ул Ли Ибни Мандах и књиге поменуо на почетку такхриј хадиса.
5. Јами'исх Сахеех ал Сагхеер, рад имама Схаикх ал Албани.
6. Такхриј Мусикилатил Факр, тако имам Схаикх ал Албани.
7. Ал Вафи Арба'ин-Фи Сиархил Нававиииах, др. Мустафа ал-Бугха и Мухиидин Мустха.
8. Сиархул Арба'ин-Нававиииах, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.
9. Бахјатун Назхирин Схарх Рииадхисх праведника, по Шеик Салим бин 'Еид ал-Хилали

[Копирано из Суннета издања магазина 03/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Доброта и Син


По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас

عن النواس بن سمعان الانصاري, قال: سالت رسول الله صلى الله عليه وسلم عن البر والاثم, فقال: البر حسن الخلق, والاثم ما حاك في صدرك وكرهت ان يطلع عليه الناس. (رواه مسلم) وعن ثعلبة الخشني قال: قلت: يا رسول الله, اخبرني بما يحل لي و يحرم علي? قال: فصعد النبي صلى الله عليه وسلم وصوب في النظر, فقال: البر ما سكنت اليه النفس واطمان اليه القلب, والاثم ما لم تسكن اليه النفس ولا يطمين اليه القلب, وان افتاك المفتون

Из-Наввас бин Сам'ан Ради анху, рекао: "Ја сам питао пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем о врлине и греха, онда је он рекао:" Врлина је добар морал и грех је оно што чини забринутост (бесплатно) срце а ви не желите да се види (познат) од стране народа "[ХР.. Муслим]

И из Абу ал-Кхусиани Тса'лабах, рекао је: Рекао сам: "О Аллахов Посланик! Објасните шта је халал и харам за мене. "Он је рекао:" Врлина је оно што је оно што чини живот миран и немој срца наћи задовољство. А грех је оно што чини душу не миран смиреност и старатељи упркос фатву берфатва тебе "[ХР.. Ахмед] [1]

ТАКХРИЈ хадиса:
Хадис-Наввас бин Омер радикално Сам'ан Сахеех, наратор:
1. Муслиман не. 2553 и то лафазхниа.
2. Ахмад ИВ/182.
3. Ат-Тирмизи, бр. 2389.
4. Ад-Дарими ИИ/322.
5. Бухари у ал-Адабул симплекса бр. 295, 302.
6. Ибн Хиббан, бр. 398-на-Та'ликатул Хисан.
7. Ал-Хаким ИИ/14.
На-Тирмизи је рекао: "Овај хадис је Хасан сахеех." И ал-Хаким је рекао: "Овај хадис Сахеех иснад (сахеех иснаад)."

Хадис Абу ал-Кхусиани Тса'лабах Сахеех, наратор:
1. Ахмед (ИВ/194)
2. АТХ-Табараани у ал-Кабир Му'јамул КСКСИИ / бр. 585.
Погледајте Сахеех ал Сагхеер Јами'исх бр. 2881

Схарх хадиса
Године испричао је од Ибн Мас'оод РАДИ анху да је рекао:

ان الاثم حواز القلوب, فما حز في قلب احدكم شيء فليدعه

Кривица је утисак у срцу. Ако постоји нешто што је утисак у срцима једног од вас онда остави [2].

Хадиси изнад садржи тумачења доброте и греха. А неки од ових хадиса садржи око халал и харам. У хадиса Ибн-Наввас Сам'ан, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем тумаче доброту са добрим моралом.

1. ДЕФИНИЦИЈЕ البر "АЛ-Бирру" (добар)
Ал Бирру значи АТХ-тха'ах прање схидк (послушност и поштење). Свештеник је рекао ал Бирру могу смислено повезати сродство, бити нежан, позивају на доброти, бити љубазан према пријатељима и пријатељству, такође значи и послушност. Све ово случај је скуп племенитог карактера. [3] Имам Ибн Хајар ал Хаитами рахимахуллах рекао, "Ал-Бирру је реч која покрива сваки добар и врлина ствари, а то је осећање да она покрива. У хадиса Ибн-Наввас Сам'ан, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем дефинише ал-Бирру (доброта) са добрим моралом. Док је у хадису (Абу ал-Кхусиани Тса'лабах), пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем дефинише ал-Бирру (доброта) са нечим што чини живот задовољство "[4].

У Научници се разликују у тумачењу ал-Бирру (доброта), доброта конотацију са два значења:

Прво: сарадник људи са начин да то урадите добро за њих. То би могао, доброта је дефинисан, односно филиал оба родитеља. Значи, врлина је Кћерински за оба родитеља. Међутим, обично је доброта је дефинисан ради добро за човечанство у целини. Ибн ал-Мубарак, т напише књигу под насловом Китаб ул прање Схилах Бирри (Књига врлине и окупљање).

Слично томе, у Сахиху Бухарије и Јами "на-Тирмизи постоји дискусија ал Бирр прање схилах (доброта и пријатељство). Књиге говоре о чинећи добро за човечанство у целини и савестан родитељима више приоритет од других [5].

Друго: Значење ал-Бирру (доброта) да оба раде добро изгледа и сакривен, као што су речи Бога Свемогућег:

ولكن البر من امن بالله واليوم الاخر والملايكة والكتاب والنبيين واتى المال على حبه ذوي القربى واليتامى والمساكين وابن السبيل والسايلين وفي الرقاب واقام الصلاة واتى الزكاة والموفون بعهدهم اذا عاهدوا والصابرين في الباساء والضراء وحين الباس اوليك الذين صدقوا واوليك هم المتقون

"... Али, то је врлина (врлина) људи који верују у Бога, дан Светитељи, анђели, књиге, пророци, и даје своје вољене ствари рођацима, сирочад, сиромашни, људи који су у транзиту (путник), просјаци, и да ослободи робове који обављају молитву и дају милостињу, људи који држе своја обећања, када обећање, и који су стрпљиви у екстремном сиромаштву, а у послератном периоду. Они су прави људи, а они су ти који се плаше Аллаха "[Ал-Бекаре / 2: 177].

Доброта према овом другом значењу послушности укључује све скривено, као што су вере у Свемогућег Аллаха, Његових анђела, својим књигама, и својим апостолима. Тако је цела посвећеност која изгледа као вољеног благо беринфак са Аллаха, успостави молитву, плати Закат, држећи обећања, попут болесног пацијента са судбином и сиромаштво и послушност, послушност стрпљење са таквим стрпљењем када сретнете непријатеља [6].

Ако реч ал-Бирру (доброта) у комбинацији са речју побожности, као што је садржано у речима Свемогућег Бога:

وتعاونوا على البر والتقوى

"... И те молим-менолонглах у доброту и побожности ..." [Ал-Маида / 5:2]

Дакле, смисао ал-Бирру (доброта) је ванредни људи добре и побожност у њој спроводи слављење Аллаха са послушности-послушности и ради далеко од ствари које је Он забранио. Или то може бити, што је врлина која се ради на обавезама и значење побожности је далеко од онога што је забрањено.

И Аллах каже:

ولا تعاونوا على الاثم والعدوان

"... И да ли узајамну помоћ у греху и непријатељство ..." [Ал-Маида / 5:2]

Може бити, да је реч грех у овим стиховима-непослушност је непослушност, а значење речи је мензхалими људско непријатељство. Или то може бити значење речи грех је нешто што је забрањено, као што су прељуба, крађа, пиће и непријатељство је реч у том ставу је изнад свега дозвољено да се уради са забрањеним стварима дозвољена врста, као што су убиство људи који би требало да буде убијен због Кисас и убијање људи који не би требало да буде убијено, узмите Закат него што је потребно, бичевање премашује износ наредио, и тако даље ", [7] Аллах најбоље зна..

2. ПОСИТИОН Морал
Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "правда је добар знак."
Њен смисао је да је добар карактер је ствар од највећих врлина (највећи). То је исто као пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

الحج عرفة

Хаџи-а (вукуф) у 'Арафат [8].

То је, пре боравка у "Арафах је највећи стубови хаџа и хаџ није ваљан без посла [9].

Ал-Хафиз Ибн Рајаб рахимахуллах рекао: "То би могао да буде одговор пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем у хадису-Наввас бин Омер радикално Сам'ан покрива све такве акте, јер понекад оно што се подразумева под добрим морала је морални карактер серијатског 'на цивилизовану да Свемогућег Бога као Свемогући Бог учи Своје слуге у ал-Кур `, као свемогући Бог говори пророка саллаллаху' алејхи селлем:

وانك لعلى خلق عظيم

"И заиста, ви заиста племенит честити лик." [Ал-Калам/68: 4]

'Аиша Ради анхума, рекао:

كان خلقه القران

Карактер пророка саллаллаху 'алејхи селлем био ал Кур `[10].

То је, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем са моралним карактером ал-Кур `ан и онда ради шта год му је ал-Кур` и далеко од онога што се забрањује. Дакле, пракса ал-Кур `одговарајући морални карактер који је саставни. Ово укључује највише племенити карактер и најљепши. Неки кажу да је религија потпуно морално ". [11]

Имам Ибн ал-Мубарак, рахимахуллах рекао о племенитом духу:

هو بسط الوجه, وبذل المعروف, وكف الاذى

То је сјајна лице, не добро, и уздржавати се од узнемиравајућих другима "[12].

3. ФИТРАХ врлина људска љубав и истина
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем у хадиса Абу Тса'лабах Ради анху: "Све што изазива душа да буде миран и да срца наћи задовољство." У једној од историје је изјавио, "Све што изазива срце да будеш срећан."

То показује да је Бог Свемогући створио Своје слуге како би знали истину, био задовољан са њим, и прихватите га. То такође показује да је Бог Свемогући створио таби'ат воле истину и не волим лаж. Он је такође ушао реч Аллаха у хадису Кудси о хадису "Ииадх бин Химар:

واني خلقت عبادي حنفاء كلهم, وانهم اتتهم الشياطين فاجتالتهم عن دينهم, وحرمت عليهم ما احللت لهم وامرتهم ان يشركوا بي ما لم انزل به سلطانا

Заправо сам створио моје слуге су све у стању стрејт, и заиста, ђаво је дошао до њих и скрене им од њихове религије, забрањује им шта сам халалкан за њих, и рекао им да ме повезују са нечим сам доле сам Информације о томе "[13].

И речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

ما من مولود الا يولد على الفطرة, فابواه يهودانه او ينصرانه او يمجسانه; كما تنتج البهيمة بهيمة جمعاء. هل تحسون فيها من جدعاء?

Свака беба рођена у стању фитрах (Ислам), онда су му оба родитеља који би га Јеврејин, хришћанин, а седиште зороастризма. Као животиња рођена савршен животињу, да ли осећате ту је рез на њеним органима?

Ебу Хураирах Ради анху, рекао: "Ако би вас гласи:

فطرت الله التي فطر الناس عليها

"... (Ас) природа Бога, јер је Он створио човека (фитрах) да ..." [ар-Рум/30: 30] [14]

Дакле, Алах свемогући зове оно што је Он заповедио доброту и шта Он је забрањено мункар [15] Аллах Узвишени каже.:

ان الله يامر بالعدل والاحسان وايتاء ذي القربى وينهى عن الفحشاء والمنكر والبغي

"Заиста, Аллах каже (ви) да буде фер и чините добро, даје помоћ родбине, и Он забрањује (урезивање) непристојности, мункар и непријатељство ..." [ан-Нахл/16: 90]

Аллах Узвишени каже о природи пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

ويحل لهم الطيبات ويحرم عليهم الخبايث

"... И то оправдава све што је добро за њих и лоше ствари забрањеним за њих ..." [Ал-А'раф / 7:157]

Аллах је такође објаснио да су срца вјерника наћи остатак у Дхикр према Њему. Дакле, срце у који светлост вере и вере треба да буде срећна са остатком у праведности, мир са њим, то прихвате, и далеко од зла, мржње зло, и није га прихватили. [16]

Му'адх бин Џабал радикално анху, рекао: "... чувајте из романа стварима (које диада-ковани у религији), јер свака нова је јерес ...." (А) је рекао: "Прихвати истину ако чујем га, јер истина је да постоји светло "[17].

То показује да је истина и лаж не личе на вернике који имају басхирах (сигурно знање). Међутим, она је знала истину на светлост на располагању му онда његово срце да прихвати истину и побегне од зла онда избегавају и не знам [18].

Укључен у ово је значење речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

سيكون في اخر امتي اناس يحدثونكم ما لم تسمعوا انتم ولا اباوكم, فاياكم واياهم

"У последње дане ће бити људи који говоре да вас са нечим нисте чули ни ваши преци икада чуо. Дакле, чувајте се од њих "[19].

То јест, они доносе нешто што испоставило срца верника и непознатих душа. Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, "Нити је икада чуо своје претке." То је знак да се нешто зове верници јака, упркос променљивим временима је истина, а шта се десило након што је међу стварима које се јетра није одбачен постоји добар у томе.

Хадис Ебу Умар радикално Тса'лабах и пренесем оне хадиси шоу мора да се вратимо на јетру, ако је то битно нејасно десити. Шта год волео срце и груди су истините и законито, док супротна је грешно и нечисто.

5. الاثم (СИН)
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем у хадису-Наввас бин Сам'ан, "Грех је све оно што чини забринутост (бесплатно) себе, а ви не желите да се види (познат) од стране народа."

Његова реч је само за људе чија срца су чиста и здрава. За њега, све што гуши његову душу је грех, а он не воли људски ум.

Што се тиче оних који су непослушни Свемогући Бог и њиховим срцима су тешко постати, онда неће бити брига, или чак и када радите кемунгкаран понос и грех. Разговор овде није опште природе које се односе на све, а нарочито за оне чије је срце здраво и чисто. [20]

Његова Реч изнад знак да је грех нешто што је свеприсутно у груди, уски, конфузија, стрес и груди није задовољан са њим. Ипак, грех је негирао људи, у смислу да су га одбити ако га виде. То је највиши ниво знања греха кад ствари нејасне догодити. Дакле, грех је нешто што је одбачен од људи [21].

Укључено у овој дефиницији су речи Ибн Мас'оод РАДИ анху:

ما راه المومنون حسنا فهو عند الله حسن, وما راه المومنون قبيحا فهو عند الله قبيح

Шта се третирају од стране верника, онда је добро у очима Аллаха Свемогућег и шта се сматра лоше стране верника, онда је то лоше у очима Аллаха Свемогућег [22].

Имам ал-Куртуби рахимахуллах рекао: "Грех је акт који је довео до починиоца заслужује срамоту". [23]

Ибн Хајар ал Хаитами рекао, "Ал-Итсму (син) је реч која покрива за све лоше дела и лоше, како велике и мале."

Син има два знака: [24]
Прво: Знаци који долази из душе, особа осећа немир и баца у својој души, као и ради и мржњу. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

... والاثم ما حاك في نفسك ...

"... Грех је оно што чини забринутост (слободан / не тихо) на своју душу ..."
Значење:. За грех је нешто што је свеприсутно у груди, уски, конфузија, стрес и груди није била срећна и није уверио од њега [25]

Друго: знак изван становника. Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

... وكرهت ان يطلع عليه الناس

"... А ти се не свиђа људи да га видим."

Акт који се не воле када виде некога ко има врлину је знак греха, с тим да је због вожње не допада религије, не због царине.

Ако прикупљене у акцији: (1) незадовољство (мржње) виде људи, и (2) шок, менталну конфузију и срце не осећа лагодно са актом, онда је ово најочигледнији ниво познавања грех, нарочито када постоји неодређеност. [26]

6. ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТ откривењу ЖИВОТА нису ни ЛОВЕ
Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем у хадису Абу ал-Кхусиани Тса'лабах Ради анху: "Упркос фатву старатељима берфатва вас."

То је, свака ствар је узнемирујућа груди, да се особа осећа неодлучан, неодлучни и немиран је грех, иако су га берфатва да то није грех. Ово је други ниво, што је нешто што је одбијено од стране починиоца, а не другима, и сматрају да је грех кривац. То је када су починиоци, укључујући и оне који верују, и фатву старатељима берфатва га искључиво на основу навода или склоност ка пожуди само без подршке Тхе Пропоситион сиар'и.

Међутим, ако донатор има предлог сиар'и фатву, подносилац мора поштовати фатву фатву поклонодавцу, иако му груди није био задовољан са њим. Пример у овом случају је рељеф-рељеф (рукхсхах) сиар'и како не поста о путовању и бол, скратити молитве на путу, а други међу стварима груди неуки људи не воле га. Ненаклоност немају значење.

Доказ, понекад пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао својим друговима да ради на стварима које не воле своје срце, али су они одбили да то ураде, па је он био љут због њиховог односа, на пример, он им је рекао да промене своје ходочашће у Умрах [27], а затим нареди не као неки од њих не допада. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, такође им је наредио да закољу жртвену животиња и бертахаллул за Умрах ал Худаибиииах, али они не воле оне које команде. Они такође не воле свој мир са Кураисх на условом да се врати кући без радиш 'Умрах у ал-Худаибиииах и свако од Курејшија дошла код њега онда он треба да буде враћено. [28]

У закључку, оно што је у њој било сиар'и текстове, не постоји друга реч за верника, осим послушности Аллаху и Његову Посланику [29] Аллах Узвишени каже.:

وما كان لمومن ولا مومنة اذا قضى الله ورسوله امرا ان يكون لهم الخيرة من امرهم ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا

И то није прикладно за вернике мушкарце и жене вернике, када Аллах и Његова Посланика поставили одредбу, ту ће бити опције (други) са њима о њиховим пословима. Ко одбије Аллаха и Његовог Посланика, онда заиста, он је био у заблуди по очигледне грешке "[Ал-Ахзаб/33: 36].

. Верник заслужено добио наређење шар и `грациозно и прихватање, јер оно дисиари'аткан Аллах и Његова Посланика обавезна да верују, благослови, и прихватио [30] Аллах Узвишени каже:

فلا وربك لا يومنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لا يجدوا في انفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما

Затим, по вашем Господа, они неће веровати пре него што они чине вас (Мухамед) као судија у случају да се разликују, (тако) онда нема смисла ума у ​​својим срцима против одлуке да дајете, а они га прихватили оберучке ". [ -Ниса '/ 4:65]

7. Фатва ЗАХТЕВ ДА СЕ КАД ЋЕ неодређеност
Што се тиче нечега у којима не постоје текстови Аллаха, Његовог Посланика, и оних чије речи достојан прати, односно генерација Сахаба и Салаф, онда ако у души миран народ, своје вере, своје срце отвореним ма'рифат светло и веровање постоји нешто, дрхтав у грудима због сумњива, а не добити лице које је дао фатву у форми рељефа у њему, али постоје људи који берфатва на основу разума, наука и религија нису квалификовани, и он је био познат жељама ваздуху пожуда, онда верници назад до срца, чак иако људи нису упознати берфатва.

Имам Ахмад рахимахуллах и други осудили су суфија се расправља зебњу и прате своје душе, јер оно што те ствари не држимо аргумената сиар'и и уместо да се држимо тога сам и осећам, јер је он осудио халал харам расправу само са разумно да се ослони на мишљење без сиар'и аргументе.

У повратку сумњива питања о стварима које су направиле утисак на срцу, онда се показује Набавиииах текстовима и фатви на Асхаба.

Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ان الصدق طمانينة, والكذب ريبة

Искреност је мир и син сумње.

Дакле, искреност се разликује од лажи, јер срце ми је драго да искрености, да га знам, мрзим лаж, и одбацују га, као је рекао Ар-Раби 'Кхаитсам "Ево, хадис има светло као дан да знате да има таму и обману као таме ноћи да не знам "[31].

Доступ хадиса
1. Да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем дао јавами'ул Калим, који каже неколико реченица, али значење је веома бројни и широко распрострањена.

2. Реченице ал-Бирру (البر) обухвата све доброту и фраза ал-итсму (الاثم) покрива све ружно.

3. Син има два знака: (1) сумња, неодлучност, а шок срце и (2) не воле да их виде људи.

4. Промптс за племените, било кад неко добар моралних врлина је починио.

5. То верник чије срце је чиста и здрава, тако да грех може уздрмати (чине га тихо) душу, иако није знао да је грех.

6. Верник није драго ако његов грех виде људи, док фајир (зло) који је поред чињенице да чак срећан ако његов грех виде људи.

7. Болехниа берфатва до срца и душе, али људи који берфатва и назад до срца и душе лице које је учинило и (равно религија) са ментаухидкан Аллаха и Суннета праксе пророка саллаллаху 'алејхи селлем.

8. Немојте да вас заварају фатву људског човека, посебно када је добио сумњу у његовом срцу.
Многи су људи питали за бачене на побожни или тужилац одговорио науку. Али касније је постао конфузан и неодлучан. Да ли је особа која је поставила ову забуну можда онда питао други учени људи? Одговор: може, у ствари, то је обавезно за њега, ако он оклевао и оклевао да одговори на 'алим који је први имао никакве аргументе.

9. Референце у исламском закону је аргумент, не на основу онога што је популаран међу људима. Јер, понекад нешто што је постао популаран када нешто није у реду.

10. Овај хадис указује на положај срца и тражити бачене на њега.

11. Овај хадис указује велику бригу положај, ако је срце добро, починио и разумевање принципа и правила религије, јетра је пресуда у случају сумњива (неодређен) је истина. Дакле, шта га чини мир је истина, а шта је он мрзи грех и зло.

12. Чуда Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем у којем он говори људе који питају о питањима која се постављају на њега.

13. Истина и лаж неће прерушен свој случај за верника који мемики басхирах (обавезно знање).

14. Овај хадис није оправдање за Схуфи који користе инспирацију и Касхеф као инспирација за знајући различите правне аргументе.

15. Назад на срцу када нејасноће са којима срце постаје мирна и спокојна.

16. Жеља Сахабах РАДИ анхум тешко знати врлину и грех и халал и харам.

МАРАЈИ '
1. Ал Кур `и терјемахниа.
2. Сахих Бухари.
3. Сахеех муслиман
4. Муснад Имам Ахмад
5. Сунан Ебу Давуд
6. Сунан на-Тирмизи
7. Сунан-Наса `и
8. Сунан Ибн Мајах
9. Сахеех Ибн Хиббан (на-Та'ликатул Хисан).
10. Схарх Муслим Невеви лин.
11. Јами'ул 'Улоом вал Хикам, дела Ибн ал-Рајаб Ханбали. Верификација: Схоаиб Ибрахим ал-Арнаутх и Бајис.
12. Генеалогија ал ахадитх ал Схахихах.
13. Кава'ид Фава-ид ва Минал 'Арба'ин-Нававиииах, Мухамед Султхан Назхим рад.
14. Ал Вафи Арба'ин-Фи Сиархил Нававиииах, др. Мустафа ал-Бугха и Мухиидин Мустха.
15. Сиархул Арба'ин-Нававиииах, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.
16. Бахјатун Назхирин Схарх Рииадхисх Ригхтеоус.
17. Ал-Нававиииах Арба'ин тахкик Абу Мухамеда бин 'Исхам Мар'и.

[Копирано из Суннета издања магазина 09/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Физичке карактеристике Савршеног Посланика



По
Устадз Мухамед бин Асим Мустхофа



Посланик Мухаммед саллаллаху алејхи ва саллам, ИЗБОР Инсан.
Међу милости Аллаха Свемогућег Његовом слуги је послао апостоле да позове илаллах пропагандну. Кад год пророк умро, она ће бити послата до следећег пророка Мухамеда после пророка завршио у селф саллаллаху 'алејхи селлем.

Аллах Узвишени каже:

وما ارسلنا من قبلك من رسول الا نوحي اليه انه لا اله الا انا فاعبدون

А нисмо послали расулпун пред вама, али смо открили да му је: "Гле, нема бога (што је право), али мислим да ми славимо" [Ал-Анбииа '/ 21:25]

Аллах Узвишени је утврдила коначну пророка и населили га на Мухамед ибн `Абдиллах саллаллаху 'алејхи селлем. Он је зарадио различите карактеристике Аллаха који није у власништву неког другог, јер муслимани имају функције које не постоје у претходном религији.

У Сахеех Муслимана, пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ان الله اصطفى كنانة من ولد اسمعيل واصطفى قريشا من كنانة واصطفى من قريش بني هاشم واصطفاني من بني هاشم

И заиста, Бог је изабрао потомци Ишмаелом Кинана, мемемилих Кураисх племена од Кинана народа, изабрала Бану Хашим од Курејшија племена, изабрао ме из Бану Хасхим [муслиман не.. 4221]

Кроз ове племените хадиса, познато је да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је предмет целе суштине доброте кроз прегледа славе рода, као он саллаллаху' алејхи салламјуга су сортирано у суштини, суштина врлине и степена елевације Аллаха Свемогућег [1].

ФИЗИЧКИ савршенства Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем.
Посланик Мухаммед саллаллаху 'алејхи ве селлем достигао физички и духовно савршенство. Он саллаллаху 'алејхи салламадалах најлепше и најсавршеније физички изглед личност. Савршенство и привилегије нису опседнути другим бићима.

Анас Ради анху је рекао:

كان اجود الناس واجمل الناس واشجع الناس

Он је био веома великодушан, најзгоднији и највише неустрашиви [Бухари и Муслим]

ПЕРФЕЦТИОН Морал Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем
Аллах је усавршио карактер он саллаллаху 'алејхи салламсемењак детињство пред би'тсах (уклањање пророка и апостола). Никада саллаллаху 'алејхи салламтидак је обожавао идоле, нити пије кхамер и никада радим ништа лоше. Усред свог народа, он саллаллаху 'алејхи салламтеркенал по надимку ал-Амин (поуздана) [2]

Анас Ради анху је рекао:

كان رسول الله احسن الناس خلقا

Посланик је најбољи људски морални [ХР. Муслим]

Уммул Му'минеен 'Ајша радикално анхума никада није питао о моралности пророка саллаллаху' алејхи селлем. Он је одговорио:

كان خلقه القران

Морално је Ал-Кур `[Бухари и Муслим]

Аллах Узвишени описује своју племениту карактер и понашање хе саллаллаху 'алејхи салламианг лепо у Својој Речи:

فبما رحمة من الله لنت لهم ولو كنت فظا غليظ القلب لانفضوا من حولك

Дакле, због благодати Аллаха ви благе са њима. Да ви бити теже да будем груб, они би се уздржавају од свих око вас. [Али Имран / 3:159]

Аллах Узвишени каже:

محمد رسول الله والذين معه اشداء على الكفار رحماء بينهم

Мухамед је Аллахов Посланик и они са њим је тешко против неверника, али саосећајни међу собом. [Ал-Фатх/48: 29]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је послат да буде милост свим световима. Аллах Свемогући каже.

وما ارسلناك الا رحمة للعالمين

И Ми те није послао, али за () милост за светова [ал-Анбииа '/ 21:107]

У ал-Кур `, Аллах Узвишени је направио Мухаммед саллаллаху 'алејхи ве селлем, као пример људима у Својој Речи:

لقد كان لكم في رسول الله اسوة حسنة لمن كان يرجو الله واليوم الاخر وذكر الله كثيرا

Заиста, било је (само) да је много Аллахов одличан узор за вас (то је) за оне који очекују (милост) од Бога и (долазак) Судњем дану, и Аллах. [Ал-Ахзаб/33: 21]

Укратко, сваки знак и заслужено је неко, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем га је имао савршено. И обрнуто, било прекршај, онда је то највише чиста. Занимљиво, не само признати пријатељу, непријатељ није био у стању да се одрекне своје морално савршенство. [3]

ПОЗИТИВАН УТИЦАЈ ФИЗИЧКЕ ПЕРФЕЦТИОН и унутрашњи Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем у да'ва
Нечији познавање савршенства карактера и физичких особина утиче на повећање вери верни и повуците кафире у ислам.

Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах објашњава неке смернице и много кључних фактора који доводе људе у ислам. Кључна смернице које многи показује ширина милост Аллаха Свемогућег за слугу, због разлике у нивоу разумевања разума и срца. Међу кључне смернице фактора који сведоче савршенство својствена пророка саллаллаху 'алејхи селлем; ибн Каиим рахимахуллах рекао: "... Међу њима (невјерници) је добијена упутства (ислам, црвена) са стањем и природе конгенитална он саллаллаху 'алејхи салламберупа морално савршенство, физичко и дела ... "[4]

Шејх као-Са'ди рахимахуллах рекао, "укључујући и факторе који могу унапредити и довести веру је да знате пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем са племенитим ума и карактера, као и њихове физичке особине су савршен. Људи који стварно Знао саллаллаху 'алејхи ва саллам, он није оклевао да искрености и истине довео своју расправу ал Кур `и Суннет, као и истинска религија, као што Аллах каже:

ام لم يعرفوا رسولهم فهم له منكرون

Или они не признају своју Мессенгер, па су га поричу? [Ал-Мукминун/23: 69]

То је, да га знам, да рађају духу да одмах менгиманиниа (за оне који не верују) и повећање вере (за оне који имају веру хе саллаллаху 'алејхи ве селлем).

Аллах Узвишени је положио заклетву од савршенства пророка саллаллаху 'алејхи селлем и моралне луксуза да је он најсавршеније људско биће, као и његове речи.

ن والقلم وما يسطرون ما انت بنعمة ربك بمجنون وان لك لاجرا غير ممنونوانك لعلى خلق عظيم

Нун, по Калам и шта они пишу, захваљујући свом Господу те фаворизује (О Мухамед) никада није лудак. И заиста, за вас је заиста велика награда неисцрпан. И ви заиста велика врлина карактер. [Ал-Калам/68 :1-4]

Шејх као-Са'ди рахимахуллах наставио мунсхиф та особа, која нема жељу, осим да следи истину, само да видим да саллаллаху 'алејхи салламдан слушање говора, ће бити веран њему и нема сумње трактат. Многи људи који само видели лице му саллаллаху 'алејхи ве селлем били су уверени да није лице лажова [5].

'Абдуллах бин Салам (који је и даље био Јеврејин) сведочи: "Када пророка саллаллаху' алејхи селлем, дошао у Медину, ја сам међу онима који су изашли да га видим. Када сам погледао у његово лице јасно, знам да лице није лице лажова ... "[ХР Ахмад.]

Поред наведених погодности, увод је такође корисна да се повећа љубав од муслиманске Посланик Мухаммед саллаллаху 'алејхи селлем. [6]

ФИЗИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ Посланик саллаллаху алејхи ве селлем
Објашњење у вези физичке Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је брига Улама. Између њих, проклизавање дискусију у књигама хадиса. Други је излагати у самој књизи.

Имам ат-Тирмизи рахимахуллах укључујући научнике који су писали ову дискусију у посебној књизи под насловом Ал-пепео-Сиамаил Мухаммадиииах укључујући и прву књигу о том питању. У њему аутор описује физичке особине племенитог карактера и морала, Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, и остале дискусије о њему. Осим тога, Шејх ал-Албани рахимахуллах (Хадис стручњаци овог века), сумирајући књигу. Следећи хадиси потпуности сахеех и може се користити као доказ, цитат из књиге Мукхтасар Сиамаил пепела Схаикх ал Мухаммадиииах рад ал Албани рахимахуллах, Мактабах ал Ма `Ариф Ријаду, плесни ИИИ година 1422Х.

Од Анас ибн Малик РАДИ анху је рекао: "Аллахов Посланик (стас) није превисока, не превише кратак, не беле све (кожа) такође не порумени Њена коврџава коса није густа, равно не окацити Аллах Узвишени га је послао у узрасту од четири.. двадесет. Он је остао у Меки десет година [7] и у Медини већ тринаест година је Аллах Узвишени мевафатканниа у узрасту од шесдесет у [8], и сиве длаке не постигне двадесет праменове у главу, или брада му саллаллаху 'алејхи. ва саллам. [ал-Мукхтасар хадис бр. 1]

Анас Ради анху је рекао: "Аллах има умерену држање, а не високи или кратак, и добар стас коврџавом косом он такође не не праве боје (коже) браон, ако трчи, хода усправно..". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 2]

Бара 'бин' Азиб рекао: "Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је коврџава човек, гледајући положај, рамена областима, жбунаста-косе на ушну шкољку и он је носио црвену крпу никад нисам видео никога више згодног од њега.". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 3]

У другом нарације, Бара `радикално анху је рекао:" Никада нисам видео да неко носи црвену крпу је згоднији од пророка саллаллаху 'алејхи селлем Она има косу која се простире на рамену Виде рамена, а он није човек ниског раста.. или сувише висока ".

'Алија ибн Еби Талиб ми је рекао: "Посланик није био висок, ни кратка особа Обе руке и ноге дебеле Огромна глава му Огромне дугих костију груди крзна дужине Ако то иде, он иде са..... усправно као људи који балансира на пут низбрдо никада нисам видео некога као што је он, пре или после. ". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 4]

Џабир бин Самурах радикално анху је рекао: "Мессенгер дхали'ул фами, асикалул 'Аин и манхусул' Акиб". Сиу'бах рекао: Слушај сам питао: "Шта мислиш дхали'ул Фами: Он је одговорио:" Свој велика уста "Ја сам питао:" Шта ти мислиш асикалул 'Аин "Он је одговорио:" Очи широк угао "Ја.. упитао: "Шта то значи манхусул 'Акиб. Он је одговорио: "Тхе месо на петама мало." [Ал-Мукхтасар хадис бр. 7]

Џабир Ради анху је рекао: ". Видио сам Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем у пуном месецу, он је носио црвену крпу сам почео да га видим и Месец, испоставило се да је лепша од Месеца". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 8]

Ебу Исхак Ради анху је рекао: "Био је човек питао Бара` бин Азиб: "Да ли је лице пророка саллаллаху '" алејхи селлем, као мачем? Он је одговорио: Не, али као месец.' "[Ал-Мукхтасар хадис број 9.]

Ебу Хураирах Ради анху је рекао: "Посланик је био бео као посребрени, коса је таласаста / коврџава." [Ал-Мукхтасар хадис бр. 10]

Абу Атх-Тхуфаил радикално анху је рекао: "Видио сам Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем Нико оставио у овом свету који никада није видео Мессенгер саллаллаху.' Алејхи ва саллам селаинку" [9] "Он је био бео, згодан, (. третману) јесте ". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 12]

Енес ибн Малик радикално анху је рекао: "Хаир Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем до средине или у другој (нарације: пертенгахан/28) и његових ушију". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 21]

'Аиша Ради анхума, рекао: "Ја сам купати са Посланика из једног брода Она има косу до рамена и (такође) на ушну шкољку.". [Ал-Мукхтасар хадис бр. 22]

Аллах Свемогући дати Тауфик све нас да га волимо на начин који сиар'и. Аллах најбоље зна

Референце:
1. Мукхтасар ал пепела Сиамаил Мухаммадиииах имам на-Тирмизи ал-Албани Насхируддин Мухамед, ал Ма'ариф Мактабах, Ријад, плесни ИИИ година 1422Х.
2. Јасен-Сиамаил Мухаммадиииах, Имама на-Тирмизи тахкик Мухамеда 'Дарул Аввамах Минхај ур. Тхн ИИ 1428Х.
3. Мин Акхлакир апостоли, из Удружења радова Схаикх Абдул Мухсин ел-'Аббад, под називом Полар ва Расаил Шејх Абдул Мухсин ел-Хамд Аббад бин ал-Бадр на-Тавхеед дар, ур. Ја ТХ. 1428Х
4. Хакикату Сиахадати Ана Мухаммадор Алах, шејх 'Абдул' Азиз ибн Абдуллах ибн Мухаммед Алу Шеик, Риасах Идаратил Бухутс ал 'ИФТА' вал илмиииах, Ријад, ур. Ја ТХ. 1423Х, стр. 50.
5. Асбаб Зииадатил ва Нуксханихи вера. Проф ДР. Абдур Реззак ал Бадр, Гхирас ур. ИИ Тх. 1424Х.

[Копирано из Суннета издања магазина 06-07/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Упознајте сан Посланика Мухаммеда саллаллаху алејхи ва саллам



По
ДР Устадз Али Мусри Семјан Син


Као муслиман, дефинитивно постоји у њему осећање љубави према Посланику Схаллаллаху'алаихи селлем,

Међутим, нивои осећаја љубави разликује један од другог. Реч љубав није само украс речи на уснама, али се мора доказати у акцији и дневне акције. Њена љубав према Аллаху ва саллам Схаллаллаху'алаихи мора бити у власништву свакој муслиманској, чак шире од љубави родитеља, деце и супруге.

Аллах каже:

النبي اولى بالمومنين من انفسهم

Посланик (био) важније за вернике него себе, и његове жене су њихове мајке. [Ал-Ахзаб/33: 6]

Посланик Схаллаллаху'алаихи ва саллам рекао:

عن انس قال قال صلى الله عليه وسلم لا يومن احدكم حتى اكون احب اليه من والده وولده والناس اجمعين

Од Анас РАДИ анху је рекао да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао саллаллаху' алејхи ве селлем :: "То није један од вас верни док ме воли више од својих родитеља, његова деца и целог човечанства." [Муттафак `алејхи]

Свештеник је објаснио да љубав пророка Схаллаллаху'алаихи селлем подељен на два нивоа:

Ниво један: Љубав која мора да прати сваки муслиман лично. Он је основа нечије вере. То је задовољство прима искрену учења донео пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем, у пратњи осећањем љубави и обозавања, и не тражити изван вођења упутства Схаллаллаху'алаихи Посланик ва саллам. Тада поштовање његовом командом, остављајући забрану, верујући све вести и брани своју веру према способности.

Ниво Два: Љубав која превазилази претходни ниво. То је љубав која доноси став који чини пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем као јединог фигура или кудвах у свим аспектима живота. Полазећи од Суннета-суннету окренути га, како у квалитету и квантитету. Слично томе, у моралним и карактер породице, најбољи пријатељи рођаци, комшије и заједнице. У адаб-адаб друге свакодневно као у одећу, храну и пиће, сереш и спавају. [1]

Особине Посланика саллаллаху алејхи селлем је увек присутна у његовом уму, и он је увек узео као модел у свом свакодневном животу, волети га чини заиста желео да се састане пророка Схаллаллаху'алаихи ва саллам и спремни да за свој сусрет са пророка Схаллаллаху'алаихи ВА селлем са својом породицом и његовом имовином.

Као што је поменуто у речима пророка Схаллаллаху'алаихи селлем:

عن ابي هريرة رضي الله عنه ان رسول الله - صلى الله عليه وسلم - قال «من اشد امتي لي حبا ناس يكونون بعدي يود احدهم لو رانى باهله وماله»

Од Ебу Хураирах Ради анху, да Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао: "Моји људи су веома, веома волела човека који долази после мене, један од њих, ако је хтео да види чак и са (пожртвоване), његову породицу и његове имовине."

Један од његових осећања у присуству ал Микдад Ибн ал-Асвад, које су садржане у следећој причи:

عن جبير بن نفير عن ابيه قال جلسنا الى المقداد بن الاسود يوما فمر به رجل فقال: طوبى لهاتين العينين اللتين راتارسول الله صلى الله عليه وسلم والله لوددنا انا راينا ما رايت وشهدنا ما شهدت

Нуфаир бин Јубаир приповеда из његовог оца, он је рекао: "Једног дана смо седели близу Микдад Ибн ал-Асвад Онда је неко прошао и рекао (да ал-Микдад)." Кебаиканлах два ока која видели пророка Схаллаллаху'алаихи ва савс "(Јубаир одговор):". Аллаха, ми смо хтели да видимо оно што видите, и видети шта видите ". [Бухари у Адабул симплекса и класификовано као сахеех стране Схаикх ал-Албани]

Можда осећа на врху многих људи који тврде да имају, али став и понашање је сама у великом раскораку са оним што је он тврдио. Или дела-дела далеко од суннета, чак и врло реална контраст учењу донео пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам, пуна је схирк и Бид'ах. Наравно, такве ствари су свакако укаљана своју љубав за пророка саллаллаху 'алејхи селлем. Јер љубав треба да буде праћена делима у складу са процедурама и учи како је тумачена на Посланика и наступао Схаллаллаху'алаихи ва саллам.

Ако није тако, да ли би волео да буде одбијен Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам, како пише у његовим речима:

عن عايشة - رضي الله عنها - ان رسول الله - صلى الله عليه وسلم - قال «من عمل عملا ليس عليه امرنا فهو رد». رواه البخاري ومسلم.

Од Аисха Ради анхума, да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Ко год је радио на пракси која се не налази у нашој га команду, а затим практикују одбацио" [муттафак `алејхи]

Дакле, ако ми волимо да се прихвати и не одбацује, једини начин је добротворна као редитељ Посланика саллаллаху алејхи селлем, у облику молитве, Дхикр, итд.

Људи који истински воле Посланика Схаллаллаху'алаихи ва саллам, иако око не може да види главу физичких особина алејхи пророка саллаллаху 'ва саллам реалном времену у свету, али својствима, саветовање и подучавање је увек био присутан у оку срце к Аллах ће окупити своје вољене. По речи пророка Схаллаллаху'алаихи селлем:

عن عبد الله بن مسعود رضي الله عنه جاء رجل الى رسول الله صلى الله عليه وسلم فقال يا رسول الله كيف تقول في رجل احب قوما ولم يلحق بهم فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم المرء مع من احب

Од `Абдуллаха ибн Мас'уд Ради анху, је рекао:" Човек је дошао до Посланика Схаллаллаху'алаихи селлем, а он је питао: "О Аллахов! ? Шта мислите о некоме ко воли људе, а он их није види "Одговорено Посланик:" Човек (да се прикупљају) са својим најближима "[муттафак` алејхи]

Понекад верник који има осећај љубави и чежње да виде пророка Схаллаллаху'алаихи ва саллам. Бог му је дао дар сну да испуни пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем време у свету. Међутим, сањао сусрет пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем често злоупотребљава од стране неких људи у постизању одређених циљева.

Разноликост боја неправилности у облику Посланика сањао проблема Схаллаллаху'алаихи ва саллам често срећемо у нашим животима. Како нико није тврдио да сањају о испуњавању Посланика са признања капитала лежи да превари људе и претраживања популарности међу његовим следбеницима. У ствари, он није сањао да виде пророка саллаллаху 'алејхи саллм.

Неки јесу, неки тврде да су примили одређену доктрину или нове методе обожавања док снови испуњени пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем. И неки други су тврдили да имају молитве или одан и одређене салаватан снови испуњени пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем. И ту је сан само да видим некога обучени у бело и носи турбан, одмах је предвидео да је сањао да види Посланика. И ту је још да изврши одређени вирд вирд-сањао сусрет Посланика, али никада није било сугестија или опомене у Серијат. Или размислите особу која снова срео Посланика право на потраживање као старатеља, и може дати благослов. Или после сна, тврди да се срео са пророком саллаллаху 'алејхи ва саллам будан.

То смо преживели ових поремећаја. Онда би требало да слушају објашњење Улама о овоме? Дакле, расправа овај пут случајно покренуо расправу о сновима срео пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем.

Може СНОВИ УПОЗНАЈТЕ пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ва саллам? И ШТА суштина?
Снови сусрет пророка саллаллаху 'алејхи салламадалах ствар је могућа и може се доживљава од стране лица, као што је описано у сахеех ахаадеетх. Следећи су хадиси су укључени у образложењу Улама пењабаранниа.

عن ابي هريرة عن النبي صلى الله عليه وسلم قال: ومن راني في المنام فقد راني حقا فان الشيطان لا يتمثل في صورتي ومن كذب علي متعمدا فليتبوا مقعده من النار

Ебу Хураирах Ради анху испричао од пророка саллаллаху 'алејхи селлем, рекао: "Ко год ме види у сну, онда заиста он је исправно видео Сигурно да не може да личи на бентукку Ко лежи на мени намерно тада је заузела место у.. пакао ". [Бухари и Муслим]

У првом хадису, постоји неколико објашњења, укључујући:
. Неко ко је видео Мессенгер Схаллаллаху'алаихи ва саллам у сну, у ствари, то је заиста га је видио. [2] Ако карактеристикама физичких особина у складу са описом који се налази у сахеех ахаадеетх. Ако карактеристике физичких својстава не одговара, научници разликују о томе. Неки научници тврде да значење снова треба дитаквилкан. То је знак недостатака који се налазе на лицу који је сањао у верским терминима. Или као знак оштећења верском животу заједнице. Неки други научници тврде да он не види пророка Схаллаллаху'алаихи ва саллам јер карактеристике физичких својстава нису у складу са карактеристикама физичких својстава Мессенгер Схаллаллаху'алаихи селлем. Али ђаво покушава да га превари у сну тврдећи да пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам, па ђаво не може да личи на физичке карактеристике пророка саллаллаху' алејхи селлем. Дакле, неки од Асхаба и таби'ин ако неко тврди да сањају о испуњавању пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем питање карактеристичне физичке особине. То је потврдио Ибн Сирин у свом изразу: "Када је видио Посланика на начин који заправо Схаллаллаху'алаихи селлем" [3].

Као Ибн Хајар помиње историју са сахеех иснаад од Ибн Сирин рахимахуллах: "Ако га неко каже да је видио Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем (у сну), затим Ибн Сирин рахимахуллах рекао:" Помените ми карактеришу својства ? видиш да "ако су људи помињу природу непознат, онда Ибн Сирин рахимахуллах рекао:" Сигурно га не видим. "

Даље Ибн Хајар рахимахуллах поменути и испричао од Ибн Абаса да је Санад Радхиаллаху анху да јаииид; Ибн Кулаиб рекао: "Ја сам рекао Ибн Абас:" Видио сам Посланика саллаллаху Омер Ибн Аббаас рекао: "Спомените црте 'алејхи салламдалам сан!" особине у мене ", Ибн Кулаиб рекао:" Поменуо сам Хасан бин Али, онда сам га серупакан "Омер Ибн Аббаас рекао:". Заиста сте видели "" [4].

б. Овај хадис показује о физичким особинама физичког савршенства форме пророка саллаллаху 'алејхи салламианг врло лепа, тако ђаво не може да приушти да га волим [5] Савршенство је заједно са славом свог духовног карактера.. Наравно, ђаво ће бити још мање вероватно да имитира, или се то свиђа, јер оригинални облик физичког зла је веома ружно. Дакле, Алах свемогући је као метафора за стабла Заккум [6] који је постао маканнан становника пакла.. Слично томе, оригинални духовна природа је веома лоша у сваком случају, па је добио име Сатана, што значи на арапском:. Дисидент /, који су далеко од вредности доброте [7]

ц. Фрагмент краја наведеног хадиса забране садржи претњу за оне који лажу или леже у сну да се састане пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем. Дакле, Алах селлем Схаллаллаху'алаихи затвори хадис о сновима је реч о својој "Ко год се налази на мене намјерно онда је он преузео место у паклу."

ПРИЗНАЊЕ ДОГАЂАЈ МЕТ пророк Аваке (ВАКЕ).
Неки од суфија сматрају да би могли да виде пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем свесног (будан). И похађају мавлид прославу са њима. Ово веровање је погрешно уверење да сујета опет, супротно Кур'ану и хадиси Посланика саллаллаху 'алејхи селлем и консензус учењака. Они одмарао своје погледе на следећем хадису:

عن هريرة قال سمعت النبي صلى الله عليه وسلم يقول من راني في المنام فسيراني في اليقظة ولا يتمثل الشيطان بي قال ابو عبد الله قال ابن سيرين اذا راه في صورته

Ебу Хураирах Ради анху је рекао: "Ја сам чуо Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда:" Ко ме види у сну, он би ме пробуди, и Сатана не може мениерупаику "..

Имам Бухари после помена овај хадис каже: "Ибн Сирин је рекао:" Када је то видео на прави начин "."

У овом хадису, постоје два додатна објашњења од првог хадиса, који реченица: فسيراني في اليقظة)): ". Онда би ме види будни"
Свештеник је објаснио сврху хадиса са неким објашњењима:

Прво: дефиниција је особа која је живела у свом времену, али никада га нисам срео. Ако је сањао Посланика , онда сан постаје стварност.

Друго: дефиниција, он ће се састати са пророком саллаллаху 'алејхи селлем са посебном састанку у ахирету. или је међу онима који ће добити сиафа `на пророка саллаллаху 'алејхи селлем у ахирету.

Треће: димкасуд, снови ће бити доказано у даљем тексту, у складу са оним што је видео у сну.

Ибн ал-Јавзи рахимахуллах рекао: "То је као добра вест за оне који су га видели, и да ће видети пророка саллаллаху 'алејхи саллампада дан васкрсења." [8].

Имам Невеви рахимахуллах рекао: "У објашњењу сврху хадису постоје мишљења:

Прво: дефиниција је особа која је живела у свом времену. То јест, свако ко га је видео у сну, док он није емигрирао, а затим га је Бог дао да емигрирају Тауфик и сусрет видели пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем изразито будан.

Друго: Он ће видети реалност његовог сна пробудио на дан, као и сви његови људи ће га видети на Судњем Дану.
Треће: Он ће видети пророка саллаллаху 'алејхи саллампада у даљем тексту посебно у суседству и добио сиафа `атниа или било слично" [9].

Ал-Кистхаллани рекао: "Ко год ме види у сну, он би ме види будни", да је на дан, посебно у држави у близини њега. Или момак који ме је видео у сну, а он није емигрирао, Бог је дао Тауфик га да емигрира у мене и добио слава ме сретну. Аллах Узвишени ће свој сан, као знак да ме види будни. Према првом мишљењу, у којима постоји добра вест за оне који су сањали да ће умрети у муслиманске државе "[10].

Што се тиче аргумента да је заиста хтео да се састану у стању будног времена у овом свету, после пророка саллаллаху 'алејхи салламвафат је таштина опет мишљења су у заблуди. Овај аргумент је одбијена и демантовао наглашено је Улама Ахлуссуннах.

Имам ал-Куртуби рахимахуллах рекао: "У смислу овог хадиса постоје разлике, већина оснивања Гоогле, да онај који је видео у сну, он је видео у суштини исти као и они видели у време будни мишљење је познато да се честа грешка са аргументима. захтева:

1. То је, нико га није видео на време, али је умро.

2. Ту не може бити двоје људи који су видели сан у исто време на два места.

3. То је живи од свог гроба и иде на тржишту и разговарати са човеком.

4. То празан гроб његовом телу, тако да постоји нешто иза тога, онда само гроб дизиарахи сама (без тела) и поздрављали нешто не постоји.

Зато што се могло видети у сваком тренутку, јутра и поподнева суштински изван његовог гроба. Ово мишљење је лудост, она неће држати са сваким ко има мало здравог разума "[11].

Ебу Бекр Ибн ал-Араби рахимахуллах рекао: "Неки странци наћи праведник (квота), он је мислио да сан испуњење пророка саллаллаху 'алејхи салламбиса иде да види са оба ока је прави" [12].

Ибн Таимиииах рахимахуллах рекао:. "Видевши Посланика у сну је Хак (десно) У међувремену видим мртве људе будна, онда је ово дух који се манифестују у облику Понекад као оваплоћење зла, у виду нечије снове чињеница, понекад у.. будан да видим људе;.. тиме доводи у заблуду за неке људе који немају знање и веру Таква догодила међу мушрицима Индије и других Кад неко умре, онда након тога види да отплаћује дуг, врати депозит и рекао му о ... мртвих међу њима Заиста је ђаво у облику Понекад долази у облику побожних људи се диве, а он је рекао: "Ја сам тако и тако." ", али у ствари он је ђаво.

Заиста, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао: "Ко год ме види у сну, онда заиста он је исправно видео. Сотона не може да мениерупаику ".

Тада је видео пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам је истина, а сат будни, тако да није могао да се види са оком. Једнако је, да ли је пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем сопствени или други људи који су умрли. Иако је већина људи понекад виде човека који је био пророк у складу са предрасудама пророка. Понекад близу гроб, или дијаух из гроба "[13].

Шејх Абдул-Мухсин ел-'Абад је рекао: "Он садржи две могућности, прво: особа која је живела у време пророка саллаллаху' алејхи селлем, али он никада није видео пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем. Онда сан виђења пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем. Аллах Узвишени ће олакшати му да испуни пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем, а да емигрирају у њему. Онда ћемо видети шта стварно са оним што је видео у сну је ... "[14].

Из описа учењака горе можемо видети да је мишљење да особа која сањала сусрет пророка саллаллаху 'алејхи салламбенар заиста иде у сусрет у стању будности време на овом свету после пророка саллаллаху' алејхи селлем умро мишљење је више врло погрешно сујета.

Мишљење је супротно речи Аллаха Свемогућег:

انك ميت وانهم ميتون

Гле, ти ћеш умрети, и заиста они ће умрети (ионако) [Аз-Зумар/39: 30].

А реч Божија:

وما محمد الا رسول قد خلت من قبله الرسل افان مات او قتل انقلبتم على اعقابكم ومن ينقلب على عقبيه فلن يضر الله شييا

Нити Мухаммед је само посланик. Раније донела је више апостоле. Ако он умре или погине, онда ће се вратити (отпадништво)? Они који укључује, тако да он не може да донесе штету Аллаху уопште ". [Али Имран / 3:144]

Два горе стиха јасно описује смртну Пророкова Схаллаллаху'алаихи ва саллам. Сви муслимани се слажу да Мессенгер Схаллаллаху'алаихи ва саллам је умро. Он неће устати из гроба, осим после судњег дана. Они који су рекли да Мессенгер Схаллаллаху'алаихи селлем вратити на Земљу пре Судњег дана и испуњавају одређене људе, ово је некада заблуди веровање. Чак и са вером да је веровао у реинкарнацију Хиндуса.

Када читате једну од горе стиха Абу Бакр ас-Сиддик радикално анху је рекао:

فمن كان منكم يعبد محمدا فان محمدا قد مات ومن كان يعبد الله فان الله حي لا يموت

Они који обожавају Мухамеда, затим Мухамед је заиста умро. Они који обожавају Алах Свемогућег Бога живога неће умрети. [Бухари]

Мишљење је такође у супротности са хадису Расулулллах саллаллаху 'алејхи селлем:

عن ابي هريرة رضي الله عنه قال قال رسول الله - صلى الله عليه وسلم - «انا سيد ولد ادم يوم القيامة واول من ينشق عنه القبر واول شافع واول مشفع»

Од Ебу Хураирах РАДИ анху, који је рекао: "Мессенгер Схаллаллаху'алаихи ва саллам рекао:". Ја сам принц деце Адама на дан васкрсења, они који је први васкрсао из гроба и први посредује "[Репортед би Муслим]

Овај хадис јасно наводи да Мессенгер Схаллаллаху'алаихи селлем не би из гроба све до дана Васкрсења и све људе остварених од мртвих.

Аргумент да је срео Посланика Схаллаллаху'алаихи ва саллам будан, захтева да Посланик Схаллаллаху'алаихи селлем жив и из гроба, чак и много пута; довођење у заблуду и лаж мишљење је веома реалан за оне који имају знање и веру .

Неки постулат је хадис:

الانبياء احياء في قبورهم يصلون

Пророци су живи у својим гробовима, они се моле [Репортед би Абу Иа `ЛА и ал-Баззар и дисхахихкан Шејх ал-Албани у Асх-Схахихах].

Одговор је:
Прво: да је живот овде мисли је природа живота и обликују Барзакх природе које нико не зна осим Аллаха. Рекавши да живе као свету ствар сујете, јер је природа Барзакх није једнак природном свету у свим њеним аспектима.

Друго: У хадису јасно и експлицитно помиње њихов живот у гробу, а не живот и одлазе у свет. Ако они разумели живот и отићи у свет, то је извртање значења лафазх хадиса.

Треће: Никада динукилкан или испричана из једног од Асхаба и водећих научника овог Уммета да се срео са пророком саллаллаху 'алејхи ве селлем будан после његове смрти. Чак и међу онима тамо који сањају Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, али они никада није тврдио да се састане пророка саллаллаху' алејхи салламдалам Аваке (Будан). Док пратиоци су најомиљенији Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, а генерација љубави пророка саллаллаху' алејхи селлем.

Ибн Хајар рахимахуллах рекао: "Ако у случају да постоје људи који га виде на време будни, наравно да укључује пратиоци. Смислено процена Асхаба наставља све до Судњег дана. То треба да се докаже погрешно једном, када су многи снови испуњени, али нико не тврди да виде у будном стању (буђење) "[15].

ПОСТОЈИ ТРИЦК-трик САН да испуни одређене пророка Мухамеда?
Међу неким људима тамо који раде Дхикр специфичан Дхикр у циљу сањати Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, када смернице се не предаје пророка саллаллаху' алејхи селлем. Акције су укључени да би случај да нове религије. Улама Салаф икада сан испуњење пророка саллаллаху 'алејхи салламтидак никада не Дхикр или одређене ритуале.

Сан је да упознам људе Прикључи пророка Мухамеда Салих?
Други облик неспоразума у ​​овом сну да задовољи пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем је да преузме сваку особу која сања о испуњавању пророка саллаллаху' алејхи ве селлем има невероватну привилегију. Чак понекад верују да особа као чувар, који може да третира и дати благослов. Међутим, имајући у образложењу Улама као што је описано горе, затим сањао сусрет пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем има два облика и то адакала као бисиарах (Гоод Хопе), а понекад и као упозорење (индзар), тако да није увек као бисиарах апсолутна.

Ал-Му'аллими рекао: "Заиста, научници су се сложили да снови не могу бити прави доказ. Али он је био ограничен, као оптимизма (бисиарах) и упозорење (Танбих). А такође и као поборник те тврдње, ако одговара доказ Сиар'ииах (религија) "[16].

Слично томе, дискусија о огледну сна да испуни пророка Мухамеда саллаллаху 'алејхи ве селлем са неким стварима везаним за њега. Надам корисно.

[Копирано из Суннета издања магазина 06-07/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



извор: хттп://алманхај.ор.ид

No comments:

Post a Comment