Tuesday, October 2, 2012

Разумевање Виртуе Имена и атрибути Алах Азза Ва Јалла


Разумевање Виртуе Имена и атрибути Алах Азза Ва Јалла



По
Устадз Абдуллах бин ал-Таслим Бутхони



Разумевање имена Аллаха Свемогућег најлепши и приписује му дискусију о узвишеном савршенства је веома важно у исламу, укључујући чак и најважнији и највећи део у остваривању потпуну веру у Аллаха Свемогућег. Због монотеизма је једна од две врсте монотеизма које су постале темељ вере у Аллаха Свемогућег.

Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах је рекао: "Главни Спојнице (кључна главница) срећа, сигурност и срећа је да оствари две врсте монотеизма који је темељ оснивања вере у Свемогућег Бога, Свемогући Бог ће се десити шаљући своје апостоле овде. језгро жалба апостола од првог до последњег.

Први: Тавхеед ал 'Илми ал кхабари ал-И'тикади (монотеизам повезан са знањем / разумевању, који је потиче од вести / открића Аллаха Свемогућег сама, а о веровању у јетри), који садржи својства одређивање маха савршено природа Свемогућег Бога, а освећење Његових атрибута сличности (са природом бића) и негацију својстава показују недостатке његове.

Други: службености Аллаху Свемогући само и без партнера к Њему, пречишћавање љубав, искреност, страх, наду и самопоуздање у Аллаха Свемогућег, као и однос на задовољство Свемогућег Аллаха Рабб (креатор), Богови и заштитник само, и не чине меч са њим све.

Аллах Узвишени је окупила две врсте Тавхеед је у два писма ал-Икхласх [1] (у ал-Кур'ан), да је писмо:

قل يا ايها الكافرون

Реци: О невјерници [ал-Кафирун/109: 1]

Ово писмо садржи Тавхеед ал 'Амали ал иради (монотеизам у вези дела и жеље / намере).

А писмо:

قل هو الله احد

Реци: Он је Аллах Узвишени моћна једна [ал-Икхласх/112: 1]

Ово писмо садржи Тавхеед ал 'Илми ал кхабари.

И сваки монотеизма не може сама опстати без другог (оба су усавршили). Дакле, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем увек прочитам два писма у добровољном молитви пред зору и након заласка сунца молитви, а последња два циклуса Витр молитва. Јутарња молитва и вечерње молитве је отварање и затварање дела (молитва), који има за циљ да монотеизам као стартери и посластица током дана "[2].

Дакле, шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен рахимахуллах када објашњавајући значење вере у Аллаха Свемогућег, он је рекао: "Вера у Бога Свемогућег садржи четири случаја:

• Прво: вера / верују у постојање Аллаха Свемогућег.
• Друго: вера у јединство Аллаха Свемогућег у ар-Рубубиииах (творац, регулатор и заштитник универзума).
• Треће: вера у јединство Аллаха Свемогућег у ал-Улухиииах (право да буде обожаван и диибадахи).
• Четврто: веровање сва имена и атрибута Аллаха Свемогућег на начин који је у складу са свезнања савршенства и величину Његовог свезнања, без преусмеравања значење, одбаци, визуализују, и упоредивши (Хим својства са својствима створења). Ко искривити значење стихова и хадиси о природи Аллаха Свемогућег, то значи да је он тек треба да оствари потпуну веру у Свемогућег Аллаха "[3].

Разумевање важности астме особине Тавхид ва `
Да појаснимо горе опис, следећи ћемо рећи неколико важних ствари које показује обим примату разумевања тавхеед ово:

1. Разумевање Тавхеед Асма 'УА схифат је наука највећи и најважнији у апсолутном смислу, јер се оне односе лангсунгденган Аллах Свемогући, све савршено супстанцом.
Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах рекао:... "Заиста врлина науке да прати објекте врлину студирао јер веровање у аргументима и доказима њеног постојања као и велику потребу и корист да разумеју Онда нема сумње да наука Аллаха , имена, атрибути и његова дела су највећи наука и свега Поређење ове науке са осталим наукама је као да поредите (кемахасемпурнаан) Аллах Свемогући са свим објектима студирао (у). друге науке "[4].

2. Разумевање Тавхеед Асма 'УА схифат Аллах је главни темељ свих других наука.
Ибн ал-Каииим ал Јаузиииах рахимахуллах рекао: "Наука о имену, природа и деловање Аллаха је основа свих наука све друге науке прате ову науку, су такође потребни да схвате постојање других наука Тако је наука порекло и темељ.. . за било коју другу науку Ко зна Свемогући Бог знао би, осим њега, а он није знао ко му је онда он неће бити више упознати преко његове Аллах Узвишени каже.:

ولا تكونوا كالذين نسوا الله فانساهم انفسهم اوليك هم الفاسقون

И не будите као они који су заборавили (немарно) Аллаху, Аллах чини да забораве на себе, они су преступници "[ал-Хасир/59: 19]

Медитирајте на овом стиху, онда ћете наћи у њима осећај велики и славан, то је: ко је заборавио да Аллаха, онда Аллах ће сигурно на себе, тако да он није знао природу и доброту према лично. Чак је заборавио пут до доброте и богатство за себе у овом свету и на ахирету. Пошто му је окренуо од природе да је Аллах Узвишени је за њега, а он заборавио да Свемогућег Бога. Затим Аллах Узвишени себи и уверите се сами понашање, такође до савршенства, светости и среће у овом свету и на ахирету. Аллах каже

ولا تطع من اغفلنا قلبه عن ذكرنا واتبع هواه وكان امره فرطا

И не поштује некога да смо га занемарити од нас памћење, и препустите (пожуда) га, а ситуација је била изван граница "[ал-Кахфи/18: 28]

Зато што је пропустио да се сетим Аллаха, околности и његово срце је ван граница (кидају), тако да није приметио ни најмању доброту, савршенство и светост живота и срца, па чак и стање његовог срца постаје несталан и фокусиран, околности изван граница, осећају збуњено и није добио траг на прави пут.

Дакле, знање Аллаха Свемогућег је основа свих наука, као и оснивање разумевање роб среће, савршенства и доброте (себе) у овом свету и на ахирету. Недостатак разумевања у науци ће довести до недостатка доброте, савршенства, светости и среће себе. Дакле, разумем ово је наука (тастер) срећа слуге, а недостатак тога је извор (примарни) пропаст "[5].

3. Разумевање Тавхеед Асма 'УА схифат Аллах правилно је једина врата да упознају Свемогући Бог (ма'рифатуллах) са увођењем права, која је темељ богослужења Свемогућег Бога. Пошто је један од главних писте је Ал-махаббах обожавање (посвећеност) на Свемогућег Бога, а то није могуће, осим знајући Аллаха са увођењем права кроз разумевање јединства имена и атрибута Његовог. Дакле, људи који немају ма'рифатуллах (знајући Бога Свемогућега) правилно, то не може бити у стању да Га обожавају правилно [6].

Ибн ал-Каииим рахимахуллах рекао: "Ко зна Свемогући Бог са именима, атрибута и Његових дела, онда он сигурно ће га волети" [7]

Дакле, Алах свемогући описује однос између обожавања њим и разумевање имена и атрибута у две његове стихове ал-Кур'ан:

Први стих:

وما خلقت الجن والانس الا ليعبدون

И нисам створио Јинн и човечанство, осим да они могу да ме клањати [адз-Дзарииат/51: 56]

Други стих:

الله الذي خلق سبع سماوات ومن الارض مثلهن يتنزل الامر بينهن لتعلموا ان الله على كل شيء قدير وان الله قد احاط بكل شيء علما

Аллах је Онај који је створио седам небеса и земљу, као што су. Заповести да их примењују, да знате (разуме) да је Аллах Узвишени изнад свих ствари, и да Аллаха, Његово знање заиста покрива све. [Атх-Тхалак/65: 12]

Ова два стиха указују на то да обожавање Аллаха Свемогућег не би вероватно бити реализована од стране службеника правилно, али када је он знао имена и атрибута Аллаха Свемогућег са правим разумевањем [8].

4. Страх и истина посвећеност Свемогућег Бога може доћи само од ма'рифатуллах (Алах свемогући зна прави пут), кроз разумевање имена и атрибута Његовог.

Аллах Узвишени каже:

انما يخشى الله من عباده العلماء

Сигурно страх од Бога међу својим слугама, само људи од знања (знају Бога) "[Фатхир/35: 28]

У сахеех хадис пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Ја сам био највећи страх од Аллаха Свемогућег и Његово најпознатије међу свима вама" [9].

Имам Ибн Катхир рахимахуллах рекао: "Значење (став горе): То је само људи који су образовани и знају да је Аллах Узвишени је прави страх од Аллаха Свемогућег, јер више савршено разумевање и знање (слуга) Аллаха Азза ва Јалла, супстанца која је најплеменитији, свемоћан и свезнајући, који има својства свемоћно беспрекорна и имена многих боја, страх (слуга) да му је већи "[10].

Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах рекао: "повећан познавање слуге (имена и атрибута) Аллаха Свемогућег, затим повећање страх и пенгагунганниа га, онда то знање ће наследити стидљивост, егзалтација, пемулиааан, увек су под присмотром, љубав, стави своје поверење, увек враћа, као и задовољство и доставља командама Аллаха Свемогућег "[11].

Схаикх 'Абдурахман као-Са'ди рахимахуллах рекао: "више знања особа (имена и атрибута) од Аллаха Свемогућег, онда је његов страх га још већи, што чини њен страх (увек ) дистанцирала од неморалних дела и (увек) припреме за сусрет плашио супстанцу (Свемогући Бог) "[12].

5. Разумевање Тавхеед Асма 'УА схифат Аллах правилно је једини начин да се добије задовољство и славу највишим у свету и на ахирету.
У сахеех хадиса пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "Ако домаћин је ушао небо, Аллах Узвишени каже:" Да ли ви (О становници раја) жели нешто поред (за задовољствима неба) "А они одговорише:" Нисте избели наша лица? Зар сте нас ставили у небо и спаси нас од (казна) пакао? "Тада (у то време) Аллах Узвишени отвара хиџаб (која покрива лице Његово моћно племенито), а домаћини неба никада добити (задовољство ) више им се допао изглед (лице) од Аллаха Свемогућег "Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем прочитате следеће стих.:

للذين احسنوا الحسنى وزيادة

За људе који раде добро, ту је најбоља награда (рај) и побољшања (види лице Аллаха) "[Иунус/10: 26] [13]

Имам Ибн ал-Каииим рахимахуллах у својој књизи "Игхатсатул лахафан" [14] је објаснио да највећи ужитак у ахирету јесте (види лице Аллаха Свемогућег) је награда да је Аллах Узвишени је дао онима који се осећају највише задовољство у свету, савршенство и сласт вера, љубав и чежња савршено да га упознам, и осећај миран и срећан када нагнуо и сећање на њега [15], да је све то плод исправног разумевања имена и атрибута Аллаха Свемогућег Јалла.

Он је објаснио ово лафазх молитвом Посланика саллаллаху 'алејхи селлем у хадис сахеех: "Ја те питам (Боже Свемогући) погледао лица Твога задовољства (на ахирету) и питао сам вам чежњу за испуњавају ТХИ (као у свету) ... "[16].

Покриће
Неке од тачака које смо горе поменутих нам описати његова велика позицији схифат Тавхеед Асма 'ва Аллах Свемогући и количине примат учења и разумевања. Постоји много других ствари које сигурно не помињу их све овде.

Надам се овај чланак користан и мотивација за нас да буду активни и озбиљни о учењу религија, а посебно науку монотеизма који је темељ ове религије.

О Аллаху, ја те питам задовољство гледа у фацу (на ахирету), а ја питам Теби желим да се састане са вама (као у свету), без икакве опасности по штете и клеветама доводе у заблуду.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد واله و صحبه اجمعين, واخر دعوانا ان الحمد لله رب العا لمين

Град пророка саллаллаху 'алејхи селлем, 7 Јумадал Крај 1430 Х

[Копирано из Суннета издања магазина 04/Тахун КСИИИ/1430Х/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Худуд јуриспруденција


По
Устадз Кхолид Сиамхуди Лц


Аллах Субханаху ва теала ал-Хаким (Мудри Мост) чува људска права и задржати своје животе из кезхалиман и оштећења. Исламски закон је постављена за одржавање и очување религије, живот, род, интелект и имовину који су АДХ-Дхарурииат ал-Кхамсу (пет случајева инсистирају на људском животу). Тако да свако ко прекрши било који од ових проблема требало би да добије казну постављен Схари'а и прилагођен дела.

Један је примена Худуд привилегију да буде један од учења ислама и чине савршенство благодати и милости Аллаха Субханаху ва теала на створења.

Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рахимахуллах изјавио: Худуд долази из милости и доброте према створењима. Дакле, то је прикладно да кажњава људе за своје грехе, има за циљ да учини за добротом и милошћу за њих, као сврху родитеља негују своју децу и лекарима у лечењу болесних [1].

1. ДЕФИНИЦИЈЕ Худуд
Худуд је арапски речник који је облик Јама "(множина) је порекло речи означава баријеру између два објекта. Назван јер спречава синдикат имао нешто да још [2] Ту је држава која је имала реч значи ал-ман'у (превенција)., Тако да се каже Худуд Алах Азза ва Јаллаадалах битно да Аллах Азза ва Јаллаларанг направити паузу или [3 ].

Према сиар'и, Худуд ни кривичне санкције одређују личност "да спречи да неко терјерумусниа исти злочин и починиоца мрље. [4]

2. Прекршаје КАЗНЕНЕ ЗЛОЧИНИ (јаримах ал Худуд)
Кур'ана и Суннета Посланика су поставили конкретне казне за велики број специфичних злочина зове ал Худуд јараиму (кривично дјело казна), која укључује случај; секса, прељуба оптужби без доказа су тачни, крађе, пијанство, мухарабах ( устанци у Исламској држави и вандала безбедности), Отпадник, и акциони превазилази друге [5]

Тако Худуд покрива седам типова:
1. Да прељуба (Зина казна) је основана са циљем да одржава порекло и род.
2. Имао ал-Кадзф (кажњавање људи оптужених за прељубу, без доказа) да одржи част и достојанство.
3. Имао ал-вино (казна кхамер пиће (опојно пиће)) да се одржи разумна.
4. Имао АС-Сариках (казна лопов) да задржи благо.
5. Имао ал-хирабах (казна од пљачкаша) да штити живот, имовину и достојанство части.
6. Имао ал-багхи (кажњавање дисидената) да задржи веру и дух.
7. Имао Ар-риддах (казна отпадника) да задржи веру.
8. Та'зир. [6]

3. ХИКМАХ ПЕНСИАРИАТАН Худуд.
Худуд дисиариа'ткан да користи слугу и има племениту сврху. Међу њима су:

. Казна за оне који су починили тортуру за људе који раде боље и да је злочин одвраћања. Када је осетио бол ове казне и лоших последица које произилазе из њега, онда ће бити превентивно за понављање и охрабрио га да истикамах и увек послушно Аллаху Субханаху ва теала. Аллах Субханаху ва теала каже:

والسارق والسارقة فاقطعوا ايديهما جزاء بما كسبا نكالا من الله والله عزيز حكيم

Човек који краде и жена која краде, одсекао руке и (а) награду за оно што они раде и као казна од Бога. а Аллах је Моћни, Мудри. [Ал-Маида / 5:38]

б. Спречите друге да не падне у непослушности. Дакле, Алах свемогући наредио да објави и да га пред људима.

وليشهد عذابهما طايفة من المومنين

И нека (имплементација) њихова казна буде сведок група људи који верују. (Ан-Нур/24: 2). Шејх Ибн Утхаимеен рахимахуллах изјавио да међу лекција Худуд није превентивно за понављање починиоца и да спрече друге да пада плен на њега, као и за пречишћавање и уклањање греха. [7]

ц. Худуд је грех и душа пенсуци починиоци. Ово указује хадис Ибн Самит Убадах Ради анху, рекао је:

ان رسول الله صلى الله عليه وسلم قال وحوله عصابة من اصحابه بايعوني على ان لا تشركوا بالله شييا ولا تسرقوا ولا تزنوا ولا تقتلوا اولادكم ولا تاتوا ببهتان تفترونه بين ايديكم وارجلكم ولا تعصوا في معروف فمن وفى منكم فاجره على الله ومن اصاب من ذلك شييا فعوقب في الدنيا فهو كفارة له ومن اصاب من ذلك شييا ثم ستره الله فهو الى الله ان شاء عفا عنه وان شاء عاقبه فبايعناه على ذلك

Када се све око њега група пријатеља, пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Обећај да буде веран мени, да не буде да Аллаху Свемогући са ништа, неће красти, неће починити прељубу, не убиј своју децу и не лажу на све, и не учествују у неморално у томе добре ствари. Ко међу вама који је одржао своје обећање, Алах Азза ва Јаллаакан дати награду. Али свако ко прекрши нешто од њега, а онда дао казну у свету, онда је казна кафарах (гумица син). А они који крше нешто од њега и покрива Аллаха Азза ва Јаллакесалаханниа (није осуђен), онда је до Аллаха: ако је менгхендак, ја опростила своје грешке и ако он жели, да га мучили "[Слажем се. алаих Фат-Хул Бари И / 64 број: 18, Муслимана 3/1333 број: 1709 и-Наса'и 7/148]

д. Стварање атмосфере у друштву и држати на сигурном.

е. Противљење зло, грех и болест у заједници, јер ако непослушност је распрострањени у заједници онда Аллах ће га заменити штете и несреће, као и укидање задовољства и спокоја. Да би ово најбоље решење је да се примени и спроведе Худуд. Аллах Субханаху ва теала каже:

ظهر الفساد في البر والبحر بما كسبت ايدي الناس ليذيقهم بعض الذي عملوا لعلهم يرجعون

Јесте видели штету на копну и на мору изазвана акцијама људских руку, да је Бог Свемогући осећају да им делом од (због) својих поступака, тако да се врате (десно) [Ар-Рум/30: 41].

Дакле, Посланик је рекао:

لحد يقام في الارض احب الى اهلها من ان يمطروا ثلاثين صباحا

Од Ебу Хураирах РАДИ анху да Посланик је рекао: "А кривичне санкције примењују на земљи више вољеном људима од њиховог кише за тридесет дана." [Хасан; Сахеех Ибн Мајах не; 2057, Ибн Мајах 2/848 бр: 2538 ,-Наса'и 8/76). [8]

4. ПРИМЕНА ЗАХТЕВИ АЛ-Худуд [9].
Примена Худуд не без четири услова:

1. Предатор је мукаллаф су пунолетни и разумевања.
2. Преступници нису принуђени и приморан.
3. Предатор познаје забрану.
4. Његови злочини су доказали и да то ради без икаквог неизвестан. То се може доказати, по сопственом признању, или доказа сведочења других.

5. УТВРЂИВАЊЕ ЗАКОН ХАД
Обавезно Гардијан живот (владар) да поштују и примењују се на све људе Да брадом ал-Кур'ан, Суннет и ијма 'и кииас захтевала Сахеех [10].

Далил ал Кур `, који је реч Алах Субханаху ва теала:

والسارق والسارقة فاقطعوا ايديهما جزاء بما كسبا نكالا من الله والله عزيز حكيم

Човек који краде и жена која краде, одсекао руке и (а) награду за оно што они раде и као казна од Бога. а Аллах је Моћни, Мудри. [Ал-Маида / 5:38]

Пропозиције које су Хадис Суннет Убадах бин Самит је рекао да Посланик рекао:

اقيموا حدود الله في القريب والبعيد ولا تاخذكم في الله لومة لايم

"Тегакканлах казне (од) Аллаха Азза ва Јаллакепада и други рођаци, нити склон критици критике утицати на вас (у примени закона) јер Аллах Узвишени." [Хасан: Сахеех Ибн Мајах бр. А Ибн Мајах Но 2058. 2540]

Слично томе, муслимански научници слажу о томе.

6.ТИДАК оправдана посреднички (препоручује се) ОДРИЦАЊЕ КАЗНА, АКО ВЕЦ димеја Озелењавање
Ако је његов случај био ушао у владу, или су били на столу Озелењавање, а затим забранио посредовање (на) ослобађање или смањење казне. Такође, влада не може да прихвати посредовање у овом питању. Описан је у хадис од Посланика 'Аисха Ради анхума који гласи:

عن عايشة رضي الله عنها ان قريشا اهمهم شان المراة المخزومية التي سرقت فقالوا ومن يكلم فيها رسول الله صلى الله عليه وسلم فقالوا ومن يجتري عليه الا اسامة بن زيد حب رسول الله صلى الله عليه وسلم فكلمه اسامة فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم اتشفع في حد من حدود الله ثم قام فاختطب ثم قال انما اهلك الذين قبلكم انهم كانوا اذا سرق فيهم الشريف تركوه واذا سرق فيهم الضعيف اقاموا عليه الحد وايم الله لو ان فاطمة بنت محمد سرقت لقطعت يدها

Од Аисха Ради анхума рекавши да Кураисх веома узнемири послови жене који су починили крађу Макхзум племе. Они су рекли: "Ко може да говори Посланику саллаллаху 'алејхи селлем (тј. експрес захтев да она буде објављена)?" Нико не жели да разговара о томе, осим Осаме вољене Посланика саллаллаху' алејхи селлем. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Да ли желите да помогнете да људи слободни од казне Аллаха Свемогућег?" Онда је Посланик саллаллаху' алејхи ве селлем устао и испоруку проповед, "Здраво сви људи, зар су људи пре него што зађосмо настаје када племић украо, ​​пустили су (не да га извршава), а када сиромашни краду, они су га подржао. Ради Аллаха, осим у случају Фатима бинт Мухаммед украо, ​​сигурно Мухамед [11] одсекао руку ". [Договорено алаих] [12],

У овом племенитом хадису Посланик негирају људи посредује у казну су они дошли у владу. Као да то није до тада је дозвољено.

Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рахимахуллах рекао: Није да се осујетио (казна је) са посредовањем, награде и још много тога. Ко је упрскао јер је-али је био у стању да примените-онда може гнев Аллаха Свемогућег, анђелима и свим људима догодило [13].

7. СПРОВОЂЕЊЕ ВЛАСТИ Худуд
Не постоји орган који спроводи Худуд, осим свештеника, шефови држава или њихових представника (локална самоуправа је задужена за њега). Јер у Апостолат, она која га спроводе. Слично томе, халифа након смрти његовог Схаллалаху алалаихи селлем.. Посланик је такође послао Унаис РАДИ анху да изврши каменовање, као његова говорећи:

واغد يا انيس الى امراة هذا فان اعترفت فارجمها

О Унаис, кренуо да види жену овог човека, ако је признала (прељуба), затим рајамлах! "[Бухари, бр. 2147]. Дакле, он је такође саллаллаху 'алејхи ве селлем је наредио својим пратиоцима да каменују Ма'из, наводећи:

اذهبوا به فارجموه

"Узмите га и рајамлах!" [Бухари, бр. 6815].

Слично томе, јер казна није потребна иџтиходом и безбедан од кезхалиман, она мора бити спроведена од стране свештеника или његовог заступника. [14]

8. Мушкарци и жене заједно у Худуд
У примени пенала имали исте жене као и мушкарци, јер пореклу свих тих шеријата дефинисаном за мушкарце важе и за жене док се не докаже да су сцене. То је генерално тачно у богослужењу, или у му'амалах казне. Међутим, научници дали три изузетке, и то:

. Жена осуђена на седи са њим док стоји.
б. Везано за женску одећу, а мушкарци не.
ц. Држите руке (везане) да се не отворе своје приватне делове, док мушкарци не. [15]

Шејх Ибн Утхаимеен рахимахуллах изјавио: Ово је оно што разликује жене са мушкарцима у имао нужде захтевао. Ако не, онда матерњи жене као код мушкараца. [16]

Тако кратко Худуд питања у исламу. Може надам дају просветљење Муслиманима о лепоти и потпуност исламског закона. Вабиллахи Тауфик.

Копирано из часописа Суннета КСИИИ/1430Х/2009М 01/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Награђивање с намјером


По
Устадз Кхолид Сиамхуди, Лц



عن ابي عبد الله جابر قال كنا مع النبي صلى الله عليه وسلم في غزاة فقال ان بالمدينة لرجالا ما سرتم مسيرا ولا قطعتم واديا الا كانوا معكم حبسهم المرض وفي رواية الا شركوكم في الاجر (رواه مسلم (ورواه البخاري عن انس رضي الله عنه قال رجعنا من غزوة تبوك مع النبي صلى الله عليه وسلم فقال ان اقواما خلفنا بالمدينة ما سلكنا شعبا ولا واديا الا وهم معنا فيه حبسهم العذر

Од Ебу Абдиллах Џабир, рекао је: ми смо поделили пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем у једној борби, а онда је рекао: "Заиста су неки људи у Медини није ли на путу и ​​да нису прошли кроз Вади (долина), осим ако су са вама, они заточен од болести.

(А у другом нарације): уколико су са вама у награду. [Репортед би Муслим]

И имам Бухари испричао од Анас Ради анху, рекао је: "Ми смо дошли кући из битке на Тебуку са пророком саллаллаху 'алејхи селлем а он саллаллаху' алејхи ва саллам рекао:" Сесунггуниа мало људи остало у Медини не прођемо улицу и ни долина уколико нису са нама, они су ограничени удзур ".

ТАКХРИЈ хадиса
Први хадис наратор Имам Муслим у Схахихниа бр. 1911 и други хадис наратор имама Бухарије у Схахихниа бр. 2838, 2839 и 4423.

Схарх РЕЧНИК.
في غزاة: У једној бици. У историји Бухари наводи јасно да битка Тебуку.

واديا: проток воде. И долина између две планине или брда, као место звало Вади у протоку воде. [Види ал Муфрадаат рад ал-Асхфахани, стр. 862]

حبسهم المرض: заробљен од болести, тако да не могу да иду џихад. Није намера хадиса је удзур типа ограничења само на бол, ако не за бол онда награда није тамо. То је погрешно јер здрав разум овог хадиса обухвата све остале сиар'и удзур, као што је описано у историји имама Бухарије са лафазх حبسهم العذر.

Схарх ОПШТЕ
Објашњавајући ову хадис, Шејх Мухамед ибн Саалих ал Утхаимеен рекао да је овај племенити хадис објашњава да је један, ако је намеравао да уради праведнике дела, онда блокирани нечим, тако да је још увек добити награду дела.

Исто тако, ако неки религиозни пракса користи да радим кад не удзур, онда због болести или одређеног удзур он не може да уради, онда он добија награду од добрих дела остају савршено. Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اذا مرض العبد او سافر كتب له مثل ما كان يعمل مقيما صحيحا

Ако слуга болестан или на путу онда уписују своју плату, као што диамалканниа када здрава и Муким (не путују) [1]

На пример, неко ко користи да се моле са заједницом у џамији, а један када постане препрека, као што заспи, или болесна или нешто слично да се чува добијање награђен моле заједно у џамији савршено без икаквих мана.

Исто тако, ако је некада био, али суннет молитва када га је блокиран и није у стању да спроведе обзиром награда је савршено остао, иако не вежбамо.

Као да то није обичај је наградио своје намере само и не награђује дела. Доказ је хадис који гласи: сиромашна људи Асхаба рекао:

يارسول الله سبقنا اهل الدثور بالاجور والنعيم المقيم - يعني ان اهل الاموال سبقهم بالصدقة والعتق - فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم الا اخبركم بشيىء اذا فعلتموه ادركتم من سبقكم ولم يدرككم احد الا من عمل مثل ما عملتم! فقال تسبحون وتكبرون وتحمدون دبر كل صلاة ثلاثا ففعلوا فعلم الاغنياء ففعلوا مثل ما فعلوا فجاء الفقراء الى رسول الله صلى الله عليه وسلم وقالوا: يارسول الله سمع اخواننا اهل الاموال بما فعلنا ففعلوا مثله فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم ذلك فضل الله يوته من يشاء

О Аллахов! Ахлу дутсур (богаташи) нам претходе у вечном награду и задовољство, које их је претходило у берсхадаках и ослобадјања робова и Расулулуллах саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Хоћеш ли ми рећи нешто ако ви онда не можете да пратите Да ли сте претходило и да ће вас пратити никога осим оних који раде добро као што га усадити! " Онда саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао једном, "Химн и бертахмидлах бертакбир после сваког молитви тридесет три пута." Онда су мангамалканниа и богати људи знају о томе и практикују га као што су наставили вежбање! Кемнудиан сиромашна људи вратио Посланику саллаллаху 'алејхи селлем и рекао: "О Аллахов су наши браћа богати људи чули шта ми усади и они практикују попут нас,' Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:" Тако врлина Аллах Свемогући дати онима који су га фаворизовали "[2] [ихат, Схарх Рииадхусх праведницима, Ибн Утхаимеен, 1 /].

У овом хадису пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем није им рекао да су људи који нису учествовали награђени своја дела (који су учествовали у рату), али нема сумње да су зарадили награду за добротворне намере. Отуда пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем описао Аллах Субханаху ва теала даје благо и менгинфакканниа на путу добра, и тамо је Факир је рекао: "Ако сам поседује имовину (што је) Па и тако, заиста бих наставити практиковање све Фулан праксу, у свом говорећи:

فهو بنيته فهما في الاجر سواء

Дакле, он је са својим намерама и оба су једнаки у заслугама [3].

У овом хадису постоји знак да су људи у путу Аллаха у џихадског рату и онда он добија награду од путовања донета. Отуда пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ما سرتم مسيرا ولا قطعتم واديا الا وهم معكم

То није ходате на улици и да није прошао кроз Вади уколико нису са вама

и приказује се речју Аллаха Субханаху ва теала:

ما كان لاهل المدينة ومن حولهم من الاعراب ان يتخلفوا عن رسول الله ولا يرغبوا بانفسهم عن نفسه ذلك بانهم لا يصيبهم ظما ولا نصب ولا مخمصة في سبيل الله ولا يطيون موطيا يغيظ الكفار ولا ينالون من عدو نيلا الا كتب لهم به عمل صالح ان الله لا يضيع اجر المحسنين ولا ينفقون نفقة صغيرة ولا كبيرة ولا يقطعون واديا الا كتب لهم ليجزيهم الله احسن ما كانوا يعملون

Није уклапа за људе Медини и оних који живе Бадви око њих, нису пратити Посланика (иде у рат) и неприкладно (превише) за своју љубав и сами више него што воле сами апостола. То је зато што нису замењени жеђ, исцрпљеност и глад на Аллаховом путу. И не (такође) стајања на месту које подићи гнев неверницима, а не приписујући катастрофу противнику, али дитулисканлах за оне са таквом побожног добротворне сврхе. Сигурно Аллах не троши награду оних који чине добро, а они не проводе мали живот, а не (пре) велику и не прелазе у долину, али је написано за њих (добрих дела у сваком случају), јер ће Аллах наградити њима (деца) су бољи него што су урадили. [У-Тавбах 9:120-121]

Слично томе, ако испирање у његовој кући и усавршавању вудхуниа онда идите у џамију, он је изашао само да се моле, а онда (ако је то случај), он није један корак, али је Аллах Узвишени подигао један степен и елиминише грешке. То је врлина која чини василах Аллах (средњи једна пракса) добити награду као што је описано од стране Посланика саллаллаху 'алејхи селлем. валлахул муваффик.

Доступ хадиса
1. Његова страст за џихад и његови сарадници покушали да не пропустите ако немају удзур

2. Добре намере могу да остваре праксу награђивања

3. Хитност за муслиманске вере који очекују задовољство Аллаха Свемогућег

4. Проповедници треба да користи прилику да проповедам, јер је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем и његови сапутници мендаквахи мотивисати побољшања намеру када кући из рата у Мадинах Тебуку

5. Религија Ислам је религија која је лако и није тежак, јер омогућава људима који не могу џихад јер постоји удзур.

6. Људи који имају удзур али има исправну намеру да победи награде муџахида

7. Обим благодати Аллаха Његовим слугама.

Вабиллахиттауфик.

Копирано из часописа Суннета КСВИ/1427/2006М 01/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]




Грешке се појављују када Турнинг Аваи Фром Гуиданце Откривења



ياايها الذين ءامنوا ان جاءكم فاسق بنبا فتبينوا ان تصيبوا قوما بجهالة فتصبحوا على مافعلتم نادمين {6} واعلموا ان فيكم رسول الله لو يطيعكم في كثير من الامر لعنتم ولكن الله حبب اليكم الايمان وزينه في قلوبكم وكره اليكم الكفر والفسوق والعصيان اوليك هم الراشدون {7} فضلا من الله ونعمة والله عليم حكيم {8}


О ви који верујете, ако зли човек дође да те доноси поруку, а затим проверите пажљиво, тако да се не наметне несрећу у кућу не знајући околности које су довеле ти је жао због онога што си урадио. И ви знате да је каланганму Посланика. Ако он послуша (воља) буде са свима вама у неким стварима, то је истина да ће добити проблеме, али Бог је створио волите веру веру и да је лепо у вашим срцима и да вас мрзим да неверици, злоће и безакоња. Они су ти који прате прави пут. Као поклоне и услуге од Бога. А Аллах је Онај који зна, Мудри. [Ал Хујурат/49: 6-8]

УЗРОК првог става паду
Имам Ахмед испричао у хадису да је дуго, између садржаја: Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем послао ал-Валид бин' Укбах РАДИ анху да се састане са ал-Харис (ибн Аби ал Кхуза'и Дхирар од Бани Мустхалик) да се милостиња која је прикупљен. Када је Ал-Валид је дошао на неки начин, био је уплашен и отишао кући, а затим срео Посланика и рекао: "О Аллахов саллаллаху 'алејхи селлем, ал Харит мој начин да се Закат и покушао да ме убије," Пророк саллаллаху' алејхи ве селлем припреми трупе у ал Харис. Ал-Харис је дошао са својим пријатељима (у Медину). Делегати (Посланик) га је срео и знао: "То је био ал Харит". Када ал Харит је била близу делегацију, он је питао: "Ви сте наредили да иду где" Они су рекли: "Шта за" "Теби (О ал-Харис)," упитао је, Они су рекли: "Заиста Аллах је послао Ал-Валид бин ' Укбах вас. Према његовим речима, ти престани га узима милостиња и хтео да га убије ", рекао је (ал-Харис) одбио:" Не, онај који је послао Мухамеда ал Хак, нисам га видео, он никада није дошао. " Када ал Харит тада гласника саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је: Он је одговорио: "Ви одбио да плати Закат и желе да убије гласника"?: "Не, онај који је послао Мухамеда ал Хак, нисам га видео, он никада није дошао . Нити сам дошао (данас), али зато гласник Посланик није се појавио. Забринут сам да је (његов изасланика одсуство да Закат, Пен) због гнева Алах Субханаху ва теала и Његовог Посланика ", онда овај стих сишао [1].

ОБЈАШЊЕЊЕ стихова
Као објашњење првог стиха, можемо закључити са образложењем Схаикх Са'ди као наводећи:

"То је такође () неки манири које морају испуњавати и користи од стране људи који имају смисла. То јест, ако је зао човек који је дошао да донесе вест њима (Муслиманима), они треба да ураде татсаббут (разјашњење) на вестима, не мора нужно узети здраво за готово. Због ових акција може довести до озбиљне штете и пада у грех. Ако порука се сматра вест донео поново фер поштеног човека, а спроводи своју материцу, онда ће бити губитак живота и имовине, без оправданог разлога, јер је садржај вести (што није истина), што је на крају довело до жалим.

То мора да буде на вест о опаких татсаббут и табаииун (објашњење и потврда). Уколико постоје докази који показује искреност и услове, може да се примењује и оправдано. Али када указује на пуку лаж, онда то мора бити изазван и не мора бити праћена "[2].

Овај стих, иако је доле у ​​погледу одређених разлога, само подразумева заједничке и битне основне принципе. Обавеза особа, заједница, држава не би требало да приме вест да је дошао до њих и није извршила супстанцу, осим после татсаббут и табаииун права. Зато што је страх ће донети лошу репутацију особи или људи без икаквог разлога. (Тако) држите и табаииун татсаббут принцип у избору вести лице је дужно, што је корисно за одржавање част појединцима и одржавање њихових живота и имовине [3].

واعلموا ان فيكم رسول الله

(И знај да нема каланганму Посланика)

Реч Свемогућег Бога изнад, њено значење, као што имама Ибн Катхир рахимахуллах рекао: "Знајте да међу вама постоји Аллахов Посланик саллаллаху 'алејхи селлем. Глорификују и дати славу њега. Будите редовни етика са њим. Можете поднети команду. Зато што је он особа највише знања о озбиљним користи за вас и више драгог вама него себи. Повер размишљања о момцима је више савршен него што сте мислили, као значења речи Свемогућег Бога:

النبي اولى بالمومنين من انفسهم

Посланика (требало би) више важно за вернике себи. [Ал-Ахзаб: 6]

Шејх Ебу Бекр ел Јазаири у коментару државама, Бог жели да преусмери поглед муслимана (асхаби су Пен) на важном супстанце која занемарују. Наиме, постојање пророка у својој средини, са откривењем спустила на њега. Ови услови захтевају да увек буду искрени и акт-говори елеганција. Ако не, откровење ће несумњиво раскринка (грешка) директно их, ако лажу [4].

لو يطيعكم في كثير من الامر لعنتم (Ако је он послушао (воља) буде са свима вама у неким стварима, то је истина да ће добити невоље).

На стиху, имам Тирмизи рахимахуллах приповеда на иснаад из Абу Надхрах рахимахуллах, из Абу Са'еед ал Кхудри пратиоци Ради анху. Када је овај племенити пријатељ читања претходног става, он је прокоментарисао:

هذا نبيكم صلى الله عليه وسلم يوحى اليه وخيار ايمتكم لو اطاعهم في كثير من الامر لعنتوا فكيف بكم اليوم

Ово је ваш пророк, откровење откривено њему. И они (пратиоцима) су они (који) је изабран (међу) Хвала. Да их је пратио у многим стварима, они ће пасти у невољу. Шта сада око ви? [5]

То јест, ако се покоравају у сваком случају они виде (добар) и они предлажу, они ће пасти у низу питања превуците различите потешкоће које нису живот лежи, или чак не донесе одлуку о главним грехова. [6]

То је као материци Реч Свемогућег Бога: [7]

ولو اتبع الحق اهواءهم لفسدت السماوات والارض ومن فيهن بل اتيناهم بذكرهم فهم عن ذكرهم معرضون

Ако је истина њихове пожуде, сигурно небеса и земља ће пропасти, а све што је у њему. Заправо, ми смо донели да им њихов понос, али су одвратити од поноса. [Ал Мукминун: 71].

Човек упркос својој природи равно, он је потребан за вођење ал Књигу и суннет да зна добро. Дакле, само се не зна да му тако нешто добро се сматра као зло и обрнуто. Коначно пресуда била погрешна.

У Схахихаин из његовог Хузхаифах Ради анху, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем каже будућу државу:

فيصبح الناس يتبايعون فلا يكاد احد يودي الامانة فيقال ان في بني فلان رجلا امينا ويقال للرجل ما اعقله وما اظرفه وما اجلده وما في قلبه مثقال حبة خردل من ايمان

Људи ће бити међусобно обављање трансакција. Скоро нико није поуздан. Тако да би се поновио "међу Бани Фулан веруј никоме", рекао је похвалио:. "Било би паметно, среће и јак сам," али он не мада имају тежину горушичино вере садржаја [8]

Међутим, висина науке и кесхалихан неко, постоји само доброта није знала. Незнање ове врсте се јављају у најбољој генерацији, најбољи пријатељ генерације. Шта је са осталим генерацијама? Наравно да је врло могуће. Стога, позивајући се на књиге и Суннета ал мора за сваког муслимана.

Шејх Абдул Малик каже Рамдхани [9]: "Реч Божија (други) горе, формулација води на најбољу врсту људи да поштује Бога и да разуме Шеријата (асхаби, Пен). Ако су препуштени сами себи без дао објашњење ал Књизи и Суннету, сигурно њихов избор у многим случајевима заправо ће садржати проблеме за себе. Шта о квалитету људи под њих? "

На пример, постоје неки пријатељи који су мислили, да је остало потпуно да опише природу 'Иффах и изврсност у богослужења. Дакле пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам је било забрањено, јер постоје елементи тешкоћа, осим што је противно природи.

Са'д ибн Еби Ваккас из Радић анху, рекао је:

رد رسول الله صلى الله عليه وسلم على عثمان بن مظعون التبتل ولو اذن له لاختصينا

Посланик одбио табаттул [10] од "Осман бин Мазх'ун. Ако је то дозвољавају, сигурно ћемо се кастрирати. [Договорена алаих]

Или историја друге РАДИ Му'адх анху односи да, када се вратио из Шам, он је пао пред њим. Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ما هذا يا معاذ قال اتيت الشام فوافقتهم يسجدون لاساقفتهم وبطارقتهم فوددت في نفسي ان نفعل ذلك بك فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم فلا تفعلوا فاني لو كنت امرا احدا ان يسجد لغير الله لامرت المراة ان تسجد لزوجها
"Шта је ово, о Му'адх?" Он је одговорио: "Управо сам дошао из Шам. Држите их долази (људи тамо) је испружен за епископа и њихових свештеника. Зато желим да ти урадим ", рекао је саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:" Немојте ви момци радите. Ако сам наредио једном да клекну, онда ћу командовати жену клањају њеном мужу "[11].

У наведеном хадису, Умар радикално Му'адх желе да се клањам пророка саллаллаху 'алејхи селлем као вид поштовања. Међутим, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем му је забранио и да објасни акције он сматра како противи најважнији принцип у исламу је монотеизам. Дакле пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем је отказана.

Дакле, нема сумње, омаж људима поклони по један елемент велике тешкоће. Плус још неправилности у Схари'а да мењају редослед вредности. Реалност, мешање мушкараца и жена се не сматрају проблем ограничавања дете се назива облик економске свести, руковали са међусобно после обавезних молитви и друге праксе које су у супротности са верским правилима погрешних као део религије. Дакле, постојање апсолутне откровења је неопходна за свако људско биће.

ولكن الله حبب اليكم الايمان وزينه في قلوبكم وكره اليكم الكفر والفسوق والعصيان (Али Бог направио волите веру веру и да је лепо у вашим срцима и да вас мрзим да неверици, злоће и безакоња)

Али пошто пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем вас водити и Свемогући Бог је направио волите веру и да је лепо у вашој нези, јер љубав Божија ставио Ал Хак и менгутамаканниа срце смета ти. А и због извршења доказа и упутства за Ал Хак који показује истину, бити лако да прихвате, а тауфикНиа за вас да беринабах (назад) за њега.

Он чини да мрзим да ал куфру и фусук, односно великих грехова, и 'исхиан, односно испод нивоа греха кроз Бога стави мржњу у срцима вас и немају воље да то уради, као и кроз оснивање аргумената и доказа ружно, и зато што људска природа не прихвата. [12]

اوليك هم الراشدون (Они су ти који прате правом путу)
Они (асхаби Посланика, Пен) је био на правом путу, све трагове добрим морала, не залута поново није изгуби. [13]

فضلا من الله ونعمة والله عليم حكيم (За поклоне и услуге од Аллаха Аллах. Све-Знајући, Све-Висе)

Поклон који је дат вама је врлина и задовољство да вас. Аллах зна оне који имају право на одговарајућу помоћ и људи на странпутицу. Слично томе, све-мудри Бог у свакој речи, акције и правила Шеријата, и судбине. [14]

Смернице добијени су пријатељи је врлина и благодат Божија за њих. Аллах зна намеру и вољу да је у њима. Аллах је све-мудри у својим прописом, тако што пријатеље као људска бића која заслужују доброту, и да их на најбољи људи у апсолутном [15]

НЕКЕ ЛЕКЦИЈЕ стихова
Из наведених стихова, то би могло потрајати неке важне лекције, као што следи: [16]

Прво: Ми разумемо да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем има високу позицију.

Друго: То је обавезно за нас да урадимо татсаббут у решавању важну вест која би могла довести до поремећаја или опасност по лицу у вези са вестима слушамо.

Треће: Забрањени да делују у журби може довести у лице са основном претпоставка менгхукуми нешто стрм, тако да починиоци неће бити жао у свету и на ахирету.

Четврто: Међу великим задовољствима стекла верника, да Бог чини љубав вере у Њега, и чинећи (вера) је лепо у њеном срцу.

Пето: Бог мрзи чин прављења куфра, зло и неморал. Уз то, верник постаје стрејт мушкарац након његових сапутника пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем.

Васхаллаху 'АЛА Мухамед ва набииина' УА ала аалихи схахбихи ајма'ин.

Копирано из часописа Суннета Кс/1427/2006М 01/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Да би постали ваздуха срца бебе



По
Устадз Абдуллах бин ал-Таслим Бутхони


Присуство детета у домаћинству могу се описати као присуство звезда у ноћи која је украс небеса. Слично томе, значење као дете брачног пара, као украс у животу света. То значи, домаћи живот без деце, осетиће празно и суморно.

Аллах Узвишени каже:

المال والبنون زينة الحياة الدنيا والباقيات الصالحات خير عند ربك ثوابا وخير املا

Богатство и деца су живот у свету накита, али дела-дела и побожни вечна награда је боља у руци и Господар твој је боље бити наде "[Ал-Кахфи/18: 46]..

Истовремено, фаворизује постојање тог детета, као и тест који би могао понирање слугу у уништавању. Свемогући Бог је упозорио на то у Његовој Речи:

يا ايها الذين امنوا ان من ازواجكم واولادكم عدوا لكم فاحذروهم

О ви који верујете Заиста међу својим женама и ваша деца тамо је непријатељ на вас, зато будите опрезни да су са њима ... [ат-Тагхабун/64: 14]!

Значење "Бити непријатељ теби" је преусмеравање да радиш исправне дела и да мењерумусканму у неморалних дела Аллаху Свемогући [1].

Када тумачења изнад стих, Схаикх 'Абдурахман као-Са'ди рахимахуллах рекао: "... јер људска душа има природну тенденцију да воли своју жену и децу, а онда (у овом стиху) Аллах Узвишени упозорава Своје слуге у циљу не волим је да их поштују све жели своју жену и своју децу у стварима које су забрањене у шеријата Аллаха Свемогући мотивисати његове слуге увек обавља своје команде и у корист свог доброг уживања ... ".. [2]

Одговорност едукацију деце
Религија Ислам високо наглашава дужност да образују децу са образовањем који долази из вођством Аллаха Свемогућег и Његовог Посланика. Аллах Узвишени каже:

يا ايها الذين امنوا قوا انفسكم واهليكم نارا وقودها الناس والحجارة

О ви који верујете, чувају себе и своје породице од ватре чије гориво људи и камење. [Ат-Тахрим/66: 6]

Алија ибн Еби Талиб радикално анху када тумачи изнад стих каже: "(То значи): Научите доброту за себе и своју породицу" [3].

Схаикх 'Абдурахман као-Са'ди каже: "Имајући далеко од ватре пакла је да захтевају за себе да изврше команде Аллаха Свемогућег и далеко од своје забране, и покај свих аката који су довели до гнева и казни међувремену одржавати. његова супруга и деца из ватре пакла је да едукује и научи их исламски закон, као и приморава их да изврше команде Аллаха Свемогућег онда слуга не би преживела муке пакла уколико он искрено спроведу налоге Аллаха Свемогућег. (у овом пасусу) себи и људима које су у надлежности и одговорности ". [4]

У сахеех хадису, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем није забрањен Хасана ибн' Али радикално анхума узме милостињу од датума у ​​том тренутку Хасан радикално анхума још мали, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "Хекх ... хекх" да је Хасан одбацују датум , онда он саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао: "Зар не знате да смо ми (пророка саллаллаху' алејхи ве селлем, а његово потомство) да не узме милостињу?" [5] Имам Ибн Хајар рахимахуллах помиње да међу садржајима су. болехниа доносе мале деце у џамији и едуковати их са етикетом која ће их имати користи, и забрањујући им да ураде нешто што угрожава њихов сопствени, да раде ствари које су забрањене (у религији), иако дете није оптерећена обавезама Схари'а, обучени, тако да они доброта [6].

Прави деце Образовање Методе
Ислам је религија савршена предавао адаб-адаб славни за дечје потребе Сатане који желе мемалингканниа напор са правог пута, јер је он рођен у овом свету.

У хадису Кудси Аллах Свемогући каже: "Заиста, ја сам створио моје слуге су све у стању Ханиф (чиста и склони истини), онда ђаво дошао до њих и окрећу их даље од њихове религије (ислам)" [7].

У другом хадис, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Сузе једне бебе када (ново) рођен пункцију (искушење да завара), од ђавола" [8].

Размотрите овај велики хадис, како сотона труди да окрене људе из путу Аллаха Свемогућег, јер су рођени у свету, док новорођенчад не би знао страст, лепоту света и других световних искушења, а онда како је, ако је знао сви ови искушења? [9]

Дакле, овде пинови главна функција исламског закона и Суннету Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, у складу новорођенчади од искушења Сатане, кроз цивилизованим манирима предају у Суннету Посланика саллаллаху' алејхи селлем вези са рођењем детета. [10 ]

На пример, Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, се залажу за мужа да се навојним његова супруга да чита молитву:

بسم الله اللهم جنبنا الشيطان وجنب الشيطان ما رزقتنا

"Са (позивање) име Аллаха, Боже, одузети наш од (интерференција), и стави зле демоне издржавању [11] кога поверила нама".

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "Ако муж жели његова супруга пијан да чита молитву, онда је Аллах Узвишени одредио (рођење) дете односа, онда ђаво неће моћи да науди детету је заувек" [12].

Дакле, јасно је да је исламски закон је једини исправан метод у образовању деце, што значи да само спроводи шеријатско Ислам образовање и подучавање деце ће произвести добре резултате.

Шејх Мухамед ибн Саалих ал 'Утхаимеен рекао: "Шта одређује успех тренирање деце, тешко или лако, лако је (Прогласење) од Аллаха Свемогућег Ако слуга страх Аллаха Свемогући и (покушава) да предузме одговарајуће метод. Исламски закон, онда Аллах ће олакшати његове послове (у едукацији деце), Аллах Узвишени каже:

ومن يتق الله يجعل له من امره يسرا

Они који се плаше Аллаха Он ће лако за њега (све) послови "[атх-Тхалак/65: 4] [13].

Духовни и физички развој
Права љубав према деци не могу реализовати само уз довољно временске потребе само. Али што је још важније од свега тога је задовољавање потреба њихове духовне и верске смернице на наставу која се заснива на упутствима ал-Кур `ан и Суннет Посланика саллаллаху 'алејхи селлем. Ово је доказ љубави и нежности која заправо, пошто се реализује уз нешто корисно и трајно у овом свету и у свијету.

Аллах је похвалио Његов Посланик Иа'куб Алаихиссаллам високо приоритет формирање веру за своју децу. До последњих тренутака свог живота, пратећи савете шта је истакао да њима. Аллах Узвишени каже:

ام كنتم شهداء اذ حضر يعقوب الموت اذ قال لبنيه ما تعبدون من بعدي قالوا نعبد الهك واله ابايك ابراهيم واسماعيل واسحاق الها واحدا ونحن له مسلمون

Да ли сте били присутни када Иа'куб долазак (знаци) смрти, када је рекао својим синовима: "Шта ти клањати после мене?" Они су одговорили: "Ми ћемо обожавати вашу Господа и Господа ваших предака, Ибрахим, Исхак и Исма'ил, (да) Господ Сведржитељ, а ми тврдимо да Њему [Ал-Бекаре / 2:133]

Размислите о врховном пример овог племенитог Посланика Божијег, како је испоручен последњи опомену за своју децу да се придржавају религије Аллаха [14], која је темељ богослужења Аллаху Свемогући искључиво (тавхид) и далеко од акције схирк (приписујући партнера да га са створењем). Где већина људи данас једноставно дају основну пажњу на потребе пука овоземаљски. Шта једете после мене касније? Како вам се за свој живот? Где ћете имати довољно прихода? и тако даље.

У другом стиху Аллах Узвишени каже:

واذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله ان الشرك لظلم عظيم

И (сетите) када Лукман рекао свом сину, он је дао савет му: "Сине мој, не буди Аллаху, заиста приписати (Аллах) је заиста сјајно кезхалиман" [Лукман/31: 13]

Погледајте како слуга Аллаху Свемогући да овај побожни саветовању беба највише воли и вољен. Дакле, савет је први пут представљен на бебу је команда да се клањају (Аллах Узвишени ментаухидкан) искључиво и забушавати даље. [15]

Предности и значај деце образовању
Имам Ибн ал-Каииим Јаузиииах - можда Аллах смилује на њега - рекао је: "Један свештеник је рекао:" Заиста, Аллах на Судњем дану ће тражити одговорност од родитеља о њиховим деце пре тражећи одговорност деце на родитеље Због. као родитељи имају право (да се испуни), децу, (као и) дете има затим десно (да се испуни), родитеље, како Аллах каже.:

ووصينا الانسان بوالديه حسنا

И Ми смо наложено човека (не) добар са његовим родитељима [Ал-Анкабут/29: 8]

Аллах Узвишени каже:

يا ايها الذين امنوا قوا انفسكم واهليكم نارا وقودها الناس والحجارة

Држите себе и своју породицу од пожара чије гориво људи и камење "[ат-Тахрим/66: 6]

Дакле, ако неко не васпитавају своју децу са образовањем које га користи и оставити без вођења, онда заиста је учинио велико зло свом сину. Већина моралног пропадања код деце настају управо због грешака њихових сопствених родитеља, то је зато што они не дају смернице и упутства за своју децу о обавезама, као и предлози у религији. Дакле, због њих не обраћа пажњу на образовање своје деце, као дете, онда дете не може да уради добро за себе. На крају су деца нису у стању да уради добро својим родитељима када старима. То је оно што се дешава, када је један од њеног оца осудили њена безбожника, а затим дечак је рекао: "О мој отац, заиста си ме послушао (не ме едукује) када сам била дете, онда ћу послуша родитеље после тебе Јер си узалуд. нииаканку у дете, онда ћу временом губио нииаканму сте стари "[16].

Довољно речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем приказује предности и врлине едуковати децу:

ان الرجل لترفع درجته في الجنة فيقول: انى هذا? فيقال: باستغفار ولدك لك

Заиста човек биће узвишен чин на небу (касније), а онда је питао: "Како могу остварити?" Тада му кажем: "(То је све) због истигфар (захтев опроштај Аллаху Свемогући, који је увек говори) Твојом ви '"[17].

Неки научници објашњавају значења овог хадиса је да ако дете заузима виши положај него положај његовог оца на небу (касније), онда бих замолио (молитву) Аллаху Свемогући да је његова узвишена позиција (као што су положај), па је Бог Азза ва Јаллапун дизање (стајање) његов отац [18].

У другом хадис пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "Ако човек умре, терпутуслах (награда) дела, осим у три случаја добротворна наставља да тече (награда за дивакафкан), које настављају да се искористи за науку (практикује после њега), и деца Побожно се моле увек ". [19]

Овај хадис показује да ће награда сва добра дела врше од стране побожних син буде до родитељима аутоматски и без намере да се, за децу, укључујући и део напора њихових родитеља [20] референца на "молитву" у хадису не указују на ограничења. Да само молитва ће бити до родитељима [21], али циљ је да мотивише децу да се увек моли за побожних родитеља. [22]

Шејх Мухамед ал-Албани Насхируддин - можда Аллах смилује на њега - рекао је: "(Алл награда) добрих дела које је неко побожна детета, такође ће угостити за родитеље, без обзира на икакве награде дете, јер дете је део напорима и напорима његових родитеља. "

Аллах Узвишени каже:

وان ليس للانسان الا ما سع

И тај човек нема добитка, осим онога што је зарадио "[ан-Најм/53: 39]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао: "То је најбоље од оба (опскрба) је појео човека је његова, а обухватила је његов син (део) пословања" [23].

Садржај поменутих стихова и хадис се помиње у хадису-хадиса (друга) који посебно указује на долазак корист (награда) добрих дела (ради) од стране побожног сина његовим родитељима, као милостињу, постећи, ослобађајући робове и друга питања ... " [24].

Покриће
Писање овај резиме може бити мотивација за нас да обрате више пажње на образовање наше деце, посебно на њихову верску образовања, јер заузврат је корист за све добро себе у свету и на ахирету.

Наш Господ, Грант к нама женама и наше потомке ваздуха (вид) очи (нас), и да нам лидери за оне који се плаше Алаха.

وصلى الله وسلم وبارك على نبينا محمد واله وصحبه اجمعين, واخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمين

[Копирано из Суннета издања магазина 08/Тахун КСИИИ/1430/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



Одбацујући довођење у заблуду и Бид'ах



По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас


عن ام المومنين ام عبد الله عايشة رضي الله عنها قالت: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: من احدث في امرنا هذا ما ليس منه فهو رد. (رواه البخاري ومسلم) و في رواية لمسلم: من عمل عملا ليس عليه امرنا فهو رد.

Испричао Уммул-Му'минеен, Умм 'Абдиллах' Аиша к рекао: Тхе Мессенгер саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао: "Он је створио нову случај (обожавање) која нема правну основу, онда се одбацује." (Репортед би ал-Бухари и Муслим). У хадису Нарратед муслиманских: Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Ко чини добра дела, које се не заснивају на нашим налозима, он је одбио."

БИОГРАФИЈА наратори
Он је Уммул-Му'минеен "Ајша бинт Ебу Бекр као-Сиддик радикално анхума, супруга Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, који се оженио у Меки у узрасту од шест година. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је живео са њом у Медини, када је имала девет година, који је у другој години Хијриииах и није ожени другу девојку.

Она је била жена најомиљенији међу његовим женама других. Она је жена која је ослобођена од Бога од лажне вести да се десило са откривењем Посланику саллаллаху 'алејхи селлем. Он се много памћење хадис, и укључује највише интелигентна жена. Један дан пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем пријавио да му, да анђео Габријел Алаихиссаллам послао јој поздраве са њим.

У време пророка саллаллаху 'алејхи селлем умро је она осамнаест година. Прича се да је он био најплеменитији жена и жена ће бити пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем на небу. 'Аиша је умро у 58 Хијриииах узраста од 67, а сахрањен је на гробљу Баки' [1].

ТАКХРИЈУЛ-хадиса
1. Сахих Бухари, ал Схулхи књига, поглавље Идзас Тхолаху 'ала Схулхи Јаурин, бр. 2550.
2. Муслим, Књига ал Акхдииах, поглавље-Ахкамил Накдхил Батхилах Радди Мухдатсатил ва узрасту (бр. 1718 (17, 18).
3. Сунан Аби Давуд, књига као-Суннет, поглавље Фи Лузумис-суннета, не. 4606.
4. Ибни Мајах у Сунан ал Мукаддимах, бр. 14.
5. Муснад Имам Ахмад (ВИ/73, 146, 180, 240, 256, 270).
6. Ибни Хиббан Сахеех, бр. 26 и 27.

АХАММИИАТУЛ хадиса (Хитност хадиса)
Имам Невеви (у. 676 Х) т каже, "Ово би требало да буде хадис напамет и користи као аргумент да одбаце сваку заблуда."

Дакикил Ибн-'Ид (у. 702 Х) рахимахуллах је рекао: "Овај хадис је један од важних смерница у исламу, који је јавами'ул Калим (реченице кратке и смислен) су дате пророка саллаллаху' алејхи селлем. Овај хадис одлучно одбацио било какву случај јереси, и сваки слуцај (у верским стварима) су пројектована усул фикху Неки стручњаци чине овај Хадис као основу за правило, да је било незаконито изражен као деструктивне ствари. ". [2]

Ибн ал-Рајаб Ханбали (у. 795 Х) рахимахуллах је рекао: "Овај хадис је један од највећих основних принципа основних принципа ислама, и барометар свих добротворних дела Захир (видљиви) Као хадиса" Иннамал-. "Срамота биннииат ... (заправо све зависи од намере дела ...)." је барометар свакој акцији у смислу ума (намера) ".

Заиста, свака добротворна акт није намењен да траже задовољство Аллаха, онда милосрђе није корисно. Слично томе, сви добри дела које се не заснивају на команди Аллаха и Његовог Посланика су такође израђени од починилаца. Свако ко ствара нове ствари у религији који нису дозвољени од Аллаха и Његовог Посланика, онда не укључујући било које религијске ствари. [3]

Ал Хафиз Ибн Хајар ал 'Аскалани рахимахуллах рекао: "Овај хадис обухвата дио од основних принципа ислама и правило из правила ислама". [4]

ФИКХУЛ хадиса (хадиси садржај)
1. Имплементација исламског серијатског везе са тим како Иттиба '(Након), Није Ибтида' (отрцано Нгада).
Кроз овај хадис пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем одржавају чистоћу ислама из руку оних који прелазе границу. Овај хадис је јавами'ул Калим (кратки, али смисао реченице), који се односи на разне текстове ал Кур `, који каже, да је спасење ће бити постигнути следећи пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам, без додавања или одузимања, као што је поменуто Реч Божја:

قل ان كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Реци (О Мухамед): "Ако сви волимо Аллаха, онда пратите ме, сигурно Алах ће вас волети и опростити вам своје грехе, Аллах је прашта, Самилосног" [Алија 'Имран / 3:31]..

Такође Његови говорећи:

ومن يبتغ غير الاسلام دينا فلن يقبل منه وهو في الاخرة من الخاسرين

Свако у потрази за религије осим ислама, неће никада бити прихваћена (религија) истог, а на ахирету да је међу онима који су изгубили. [Алијев 'Имран / 3:85]

Такође, према његовим речима,

وان هذا صراطي مستقيما فاتبعوه ولا تتبعوا السبل فتفرق بكم عن سبيله

И заиста ово је Мој прави пут, па га прати, и да ли пратите путеве (заблуди) јер то може изазвати вас из мом путу. [Ал Ан'ам / 6:153].

Имам Муслим испричао је у књизи Схахихниа да је у својој беседи, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

فان اصدق الحديث كتاب الله وخيرالهدي هدي محمد صلى الله عليه وسلم وشر الامور محدثاتها وكل محدثة بدعة وكل بدعة ضلالة.

Најбољи говора је књига Аллаха (ал-Кур `) и најбољи на траси је вођство Посланик Мухаммед саллаллаху 'алејхи селлем. Најгоре од случајева направио горе, и све то измишљена је иновација, свака иновација је довођење у заблуду, док.

У историји ал Бејхеки и-НАСА-и додају:

وكل ضلالة في النار.

И све отпадништво у паклу.

2. Разни Акције одбацује.
Ово Хадис је јасан основ да се све акције не заснивају на Серијат команда је одбачена. Овај хадис такође показује да су сви добри дела који се односе на команду и забрана-обавезан шеријатског закона. Дакле, веома је заведених дела од одредби серијатског, као да је менгхукуми пербуатанлах серијатског, а не да серијатског менгхукуми дела. Дакле, сваки муслиман мора да објави, радње које су изван одредби серијатског је батхил и одбачени.

Акције које су изван одредби серијатског је подељен на два дела. Прво, у питању богослужења. Друго, проблем му'амалах.

Прво: У питању богослужења.
Правни порекло богослужења, порекло је забрањена, осим као пример од стране серијатског. Лице ближи Аллаху теала са молитвом, онда мора да постоји аутентична аргументи који показују дисиари'атканниа слављење. Ако обожавање лица надвор од серијатског закона, акт одбијен. Овај унос у реч Алах Субханаху ва теала:

ام لهم شركاء شرعوا لهم من الدين ما لم ياذن به الله

Да ли они имају неке савезнике осим Аллаха ко је подметнуо правила религије за оне који нису дозвољени (блажени) Бога? [Аси-Сиура/42: 21].

На пример, приближи Богу и чује певање, плес, гледајуци зену, или било које друге радње које нису засноване на шеријата. То су људи који су га ослепе од Бога, тако да не могу да виде истину, па чак и онда увек следите кораке Сатане. Они тврде да могу да приближи Богу кроз обмане они фалсификовати.

Они су, не разликује много од Арапа незнања које ствара облик богослужења и приступ Бога, али Бог не снизи доказ (наука) ИТ. Аллах Субханаху ва теала каже:

وما كان صلاتهم عند البيت الا مكاء وتصدية فذوقوا العذاب بما كنتم تكفرون

И њихове молитве око Баитуллах њега, није ништа друго него звиждање и пљескање. Затим укус муке изазване неверици том. [Ал-Енфал / 8:35].

Понекад акт дисиари'аткан у богослужењу, али то није тачно богослужење у неко друго време и место.

На пример, стоји у молитви је добротворни (дела) дисиари'аткан послушност. Међутим, намерно стајао на сунцу убода, када пост није дисиари'аткан. Једном, у време пророка Мухамеда постио никога стоји под врелом сунцу убод. Он није сести и склониште. Затим Посланик му је рекао да седне и узме уточиште, док наставља да усавршава своје брзо [5].

Научници су се сложили, молитва не важи уколико два услова се прикупљају. То је зато што је Аллах искрено и мутаба'ах (пратећи пример пророка саллаллаху 'алејхи селлем). Треба знати да мутаба'ах (иттиба) неће десити, али ако је то у складу са добротворном исламског права у шест случајева: () зашто, (б) секс, (ц) ниво (број / величина) је, ( д) каифииат (пут) је, (е) време, и (ф) место.

. Зашто баш.
Ако неко одрађује обожавање Бога, јер то није прописан, онда је богослужење Бид'ах и није прихваћен. На пример, постоје људи који тахајуд молитве у ноћи 27. Рајаб, под изговором да је те ноћи био у ноћи Ми'рај Посланика (подигнут на небу). Тахајуд Молитва је обожавање, већ зато што је повезана са разлогом, онда то постаје јерес. Јер богослужење је била заснована на разлозима који нису дефинисани у Серијат. Ова одредба је веома важно, јер би се зна за неку врсту милостиње која се сматра укључују суннета, али истина је јерес.

б. Кинд.
То је, обожавање мора бити у складу са серијатског своје врсте. Ако не, онда то није прихватљиво. На пример, коњ клања за жртву. Затим клања није валидан, јер одредба крши серијатског своје врсте. То може да буде жртва камиле, краве и козе.

ц. Нивои (број / величина) ИТ.
Ако постоји неко ко додаје бројеве рака'ат молитву, што је он и додао да је наредио, онда је молитва јерес и није прихватљиво, јер није у складу са одредбама серијатског у смислу бројева рака'атниа. Дакле, ако постоји пет рака'ат обављају молитву поднева, на пример, његова молитва није важећа.

д. Каифииат (како) је.
Ако постоје људи који моле, он се поклони пред клањање, његова молитва је неважећи и одбацио, јер није у складу са серијатског прописан начин.

е. Тиме.
Ако постоје људи који покоље животиња жртву или хадиу првог дана Дху ал-Хијјах, клања (жртва) је незаконито, јер временском периоду иза одредби учења ислама. Други пример, особа која се моли пре уласка време, његова молитва није прихваћен.

ф. Место.
Ако постоје људи који бери'тикаф на месту осим у џамију, затим и'тикафниа. не важи. Дакле, једино И'тикаф у џамији [6].

Друго: У му'амалах проблема.
Правни порекла у му'амалах је дозвољено, осим тог диада му'амалах Инвент, који није опис Серијат који показује забрана му'амалах.

Изјава гласи:
. Разни споразуми од стране људи уместо важећег уговора Серијат.
На пример, догађаји у пророка саллаллаху 'алејхи селлем. Једном је неко питао Посланика и жели казну прељубе измењене казнама, Посланик одбио. Више детаља, инцидент наратор имама Бухарије имама муслимана и у хадису наводећи да пророка Мухамеда саллаллаху 'алејхи ве селлем пришао некоме. Човек је рекао: "Мој син ради у тако и тако, а он је учинио прељубу са женом. . Сам платио казну од сто коза и собарица "Чувши пенутуранниа, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:" А сто коза и собарица вратио са вама, а казна за сина стотину удараца бичем и избеглиштво за једну годину ".

б. Акад забрањено серијатског, као што су:
- Венчања су забрањене од Бога да изазове рођаке или лози, или комбиновати две сестре. Дакле акадниа је батхил (не важи).
- Губитак једног од услова у уговору, као што су брак без старатеља, обе девојке и удовице, он је нелегитимна уговор неважећи.
- Споразум који је забрањен од стране Аллаха теала, као што су куповина и продаја кхамр (ликер), трупова, свињетина, скулптуру, пси, зеленаштво и све продаје које је забрањена од стране серијатског, затим акадниа батхил и одбачени.
- Споразум у којој постоји кезхалиман или преваре, а онда се вратио у дизхалими, и још много тога.

Слично томе, сви уговор (трансакција) која је забрањена од стране исламских правила ", или двоје људи који се уговор превидети један од стубова или условима уговора, уговор може бити отказан и одбачени. Проблем је, о легитимности и присуство и одсуство измишљена, а више детаља можете прочитати у књигама фикху.

3. Примљено дела.
У животу постоје ствари које су нове, а не супротно шеријата, одговарајући или је вероватно да се чак подржао основе шеријата. Дакле, ствари су примљени. То се зове маслахат мурсалах. У асхаби много илуструје ово. Као Кур `ал акумулирају током Абу Бакр, униформности (читање) ал Кур` у Аффан "Осман ибн 'слањем копије рукописа на разне делове дуж рецитатора".

Други пример науке писања Нахву, коментар, Санад хадиса и разних других наука, како теоријских и емпиријских веома корисно за људе, и може да промовише оснивање спровођење закона Божијег на овој планети.

Из горе реченог може се закључити, да су ствари које су нове и супротно серијатског, случај је класификован као жалосне јереси и јеретика. Међутим, случајеви који су нови и нису у супротности са серијатског, али чак и одговарајући и подржан од стране серијатског, онда случај је добро и прихватљиво.

Одатле је битно и Суннет, ту је обавезна природа кифаиах. Перверзно јерес је варирао: постоје макрух и харам тамо, у зависности од опасности и некомпатибилност са исламским вредностима. Чак иу извршењу јерес, неко би могао пасти у неверици и отпадништва. На пример, људи који се придруже култ, који негира откровење и серијатског Божији, позван да наметне човек-маде законе, оптужујући примену закона Божије је ретардирана. Или људи који су се придружили збор-Суфи обожаваоце омаловажавајуће различите обавезе, или су схватили вихдатул образац или Хулул (манунггалинг кавуло густи) и разне друге девијантне понашања, онда је јасно акт куфр, а може да уклони починиоце ислама , наравно, пошто испуњава услове и нема препрека да га држи ван Ислама.

Који такође укључује и саиии'ах јерес или јеретицима, односно прослављање објекат и питати за благослов објекат са уверењем да ствар коју је он неговао корист. На пример, величају дрвеће, камење или друге. Једном, када пријатељ прошао поред лоте прослави идолопоклонике.

Он је испричао из Абу ал Вакид Лаитси Ради анху, рекао је:

Изашли смо са пророком саллаллаху 'алејхи селлем да Хунаин, а ми смо ти који су нови у исламу. Када се то има идолопоклоници Лоте дрво зове дзату анватх. Они увек долазе и спустите оружје рата на дрвету. Рекли смо: 'О Аллахов. Бити дзату анватх нас јер имају дзату анватх мушрицима "Посланик рекао.:

سبحان الله هذا كما قال قوم موسى اجعل لنا الها كما لهم الهة والذي نفسي بيده لتركبن سنة من كان قبلكم.

[Субханаллаах, то је као речи пророка Мојсија (Деца Израела у Мојсија), "бити бога за нас, јер имају бога". Сура Ал-А'раф / 7, параграф 138 - За Господу да сам био у његовим рукама, ви заправо прати традицију они пре тебе.] [ХР-у Тирмизи, бр. 2181. Он је рекао: "Овај хадис је Хасан сахеех."].

У том случају они нису невјерници, јер су нови у исламу. А те речи, говоре из незнања.

Други хадис: "Ко чини добра дела, које се не заснивају на нашим налозима, онда он (пракса) је одбијен", како неки стручњаци тврде јерес први хадис: "Ко ствара нове ствари у случају (обожавање) који нема правни основ, Он је демантовао ". Они су тврдили, ми никада створе нешто ново. Оно што ми радимо, ми смо добили од људи пре нас.

Тако је и са овом другом хадиса помињањем, они нису вредни аргумент.
1. Из наведеног хадиса можемо разумети, ко год да су они једна пракса, онда је његов грех, он сам сноси и пракса су одбачени.

2. Свака особа која је држала нешто ново у богослужењу, као што су молитве и Дхикр одређени да ниједан Суннет Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, тада је згрешио од четири термина.
. Остављање дисиари'аткан молитву и Дхикр.
б. Уљепшавају исламски закон.
ц. Менсуннахкан нешто дисиари'аткан.
д. Преварити обичне људе, који према њима, да то треба да се уради [7].

ЗАКЉУЧАК
Обавезно за било гоњење науке да буде опрезан, и не журе у добротворне менгхукуми одбијена (није прихватио) постулата овом хадису. Обавезно је да се види и да затражи мишљење правних стручњака у проблему. Он мора да разуме правила и принципе који се користе од стране научника у утврђивању да ли је добротворна прихваћена или одбијена. [8] Аллах најбоље зна.

ФАВАИДУЛ хадиса (Бенефит хадиса)
1. Овај хадис као барометар (скале) Захир добротворне сврхе.
2. Чин јереси је забрањено у религији.
3. Дела је изграђен на иновацијама, она је одбијена.
4. То забрана нечега, вероватно због утицаја таквог оштећења.
5. Све акције су диада-ковањем у исламу нема упутства од серијатског, чин је одбијен, иако ради са добрим намерама.
6. Добра дела су урадили није у складу са шеријатским, као и шест случајева изнад (тј. узрок, тип, степен, каифииат, време и место), добротворне батхил и неважећих.
7. То Ислам је савршена религија, а не постоји мањак од њега.
8. Обавезе муслимани су искрени у обожавање Бога и иттиба 'Посланику саллаллаху' алејхи селлем.
9. Услови пријема милостиње је искрена и мутаба'ах (по узору на Посланика).

МАРАЈИ '
1. Ибни Ли Схарх ал Арба'ин Дакикил 'Ид, Ед. Тх. 1427 Х, Дар Ибни Хазм.
2. Јами'ул-'Улоом Вал-Хикам, тахкик Схоаиб Шеик и Ибрахим ал Арнаутх Баајис.
3. Ал Вафи фи-Сиархил-Нававиииах Арба'ин, др. Мустафа ал Бугха и Мухииддин мосту, ур. ВИИИ, Тх. 1413 Х Мактабах Дар-у Туратс.
4. Кава-ид ва Минал Фава ид--Нававиииах Арба'ин радови Назхим Мухамед Султан ур. Ја, Че. 1408 Х, Дар-као Салафиииах.
5. Схарх ал Арба'ин по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен, ур. ИИИ, Тх. 1425 Х, Дар Тсураииа лин-Насир.
6. Фат-Хул Ковиииил Матин интернет Схарх ва ал Арба'ин Татимматул-камзин, по шејх 'Абдул Мухсин бин ал-Хамд' Аббад ал Бадр, Ед. Ја, Че. 1424 Х, Дар Ибни 'Аффан.
7. Тасх-хихуд-Ду'а `, тако Схаикх Бакр Абу Заид.

[Копирано из Суннета издања магазина 01/Тахун КСИ/1428/2007М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]




извор: хттп://алманхај.ор.ид/
_______

No comments:

Post a Comment