Saturday, September 1, 2012

Родитељи заједно према Хеавен


Родитељи заједно према Хеавен



По
Устадз Абу Минхал


والذين امنوا واتبعتهم ذريتهم بايمان الحقنا بهم ذريتهم وما التناهم من عملهم من شيء كل امري بما كسب رهين

И они који верују, а чија деца и унуци су их прате у вери, ми их повеже са својом децом и унуцима, а ми не смањи најмањи од награду њихове добротворне сврхе. Сваки човек је везан шта је урадио. [Атх-Тхур/52: 21]

ОБЈАШЊЕЊЕ стихова
Уживање Стручњаци Јаннах, деца живе заједно су
Изнад стих говори о једном веома пријатно задовољствима, освојили су домаћини неба (Ахл-ул-Џанах). Дирегук поклон не само његовог старатеља на небу. Наиме живе заједно са својим потомцима, иако њихови потомци исправне дела нису у сразмери са својим родитељима у погледу квалитета и квантитета.

Уз то, родитељ је кул мир, срећа расте немерљиво, а узбуђење постао савршен. Забава атмосфера је Аллаху теала је Субханаху ва га врати заједно са својим потомцима. То је такримах (награда), награда и додатни награда од Аллаха теала Субханаху ва. [1]

Стварно, стварно задовољство да будемо срећни, када родитељи поново срели са својом децом. Огромна задовољство. Милост Аллаха Субханаху ва теала је веома широка. Међутим, услов да мора да постоји, да њихова деца такође верују у Аллаха и Његовог Посланика, као што је јасно наведено у стиху.

Обратите пажњу на опис имама Ибн Катхир рахимахуллах о претходног става испод.

Он је рекао: ". Аллах Субханаху ва теала проповедао о врлини, доброте и нежности свог задовољства, и изливањем Његове доброте према створењима Док су верници, када њихови потомци да прате у вери (вера и њихових родитеља), Аллах Субханаху ва теала ће ставити децу која су верни степену њихових родитеља, упркос њиховим исправним дела на-дела (деца вере) није упоредив са родитељима да вежбају угодне ставови родитеља да буду мирни кул. деца заједно у истом месту. Дакле, Алах Субханаху ва теала их уједини у најбољем стању син мање дела подигнути су његови родитељи савршени делима.. Ово не смањује никакву праксу и степен, иако су обојица на крају бити на истом месту [2].

Дакле, Алах Субханаху ва теала каже:

وما التناهم من عملهم من شيء

(И Ми не смањује најмањи од награду од својих дела).

Имам ал-Куртуби рахимахуллах објашњава: Ми не смањи награду добрим делима и децу, јер макар их упражњавају. И такође, не смањују награду родитељима једну мало, мада стављајући своје потомке, заједно са својим родитељима (који су у вишем степену, Перо.). [3]

Или у другом смислу, као што је откривено Имам Табари: Ми не умањују један бит наградити њихову доброту, узимајући од њих (родитељи), а онда додати својој деци да стављају са њима. Међутим, ми смо им дати пуну награду, и (тада) ми сусулкан своју децу на места они (родитељи) на нас за њихову великодушност. [4]

Тако, великодушност и врлина постиже деце кроз праксу благослова родитеља. Врлине и краси подарила Алах Субханаху ва теала родитељима молитвама своје деце, наведено је у хадис приповедач Абу Хурејре, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ان الله عز وجل ليرفع الدرجة للعبد الصالح في الجنة فيقول: يا رب انى لي هذه? فيقول: باستغفار ولدك لك

"Заиста, Аллах подижући Његове слуге праведници у рају", рекао је питао: "О, како Раббку ово могло да се деси?" Бог је одговорио: "Захваљујући вашем сину тражи опроштај за себе" [5].

Овај хадис је појачан хадиса Абу Хураирах РАДИ анху у Сахеех Муслимана:

اذا مات الانسان انقطع عنه عمله الا من ثلاثة الا من صدقة جارية او علم ينتفع به او ولد صالح يدعو له

Кад умре човек, онда се њен путуслах дела, осим у три ствари, (тј.) садаках (милостиња) јарииах, или наука користи и праведних деце који се моле.

Сваки човек везан делима

Реч Божија:

كل امري بما كسب رهين

(Сваки човек везан шта је урадио), који садржи обавештење о правди Бога. Да је на дан касније, свака душа буде везана у добротворне сврхе. Хоће добија освете делима тога. Ако добрим делима, боље награда. Насупрот томе, ако лоших дела, онда резултат пријема одговора био лош.

То је само Аллах дарује своју великодушност родитељима, подизањем форме својих потомака њиховом нивоу као манифестација изливањем Његове доброте, без праксе коју потомака детета. [6]

Имам ал-Куртуби донети неки смисао овог става из изјаве учењака. Прво, овај стих говори о становницима пакла.

Ибн Аббаас анхума, рекао:
Становници Пакла ограничени по делима (лоше) јесу. У међувремену, домаћини неба ка задовољству. Ово је слично садржају реч Алах Субханаху ва теала:

كل نفس بما كسبت رهينة الا اصحاب اليمين في جنات يتساءلون عن المجرمين

Свака душа је одговоран за оно што је урадио, осим права, у небу, они питају, питајте, о (држава) невиних људи. [Ал-Муддатстсир/74 :38-41].

Садржај овог стиха је општи, применљив на сваком људском бићу. Да је дужан својим акцијама. Он није предмет смањења награду од добрих дела. Повећана награда је милост Аллаха Субханаху ва теала.

Према другом објашњењу, значење овог става је да се потомци који немају веру. Тако, јер без вере да су деца потомство не може да постигне степен као постигнута од стране родитеља, који верују, и да ће остати ограничени кекуфуранниа. [7]

За разлику од горе наведених описа, шејх као-Са'ди тврде, стих фрагмент циљ да раскринка да деца на Фире (ахлун-нар) такође доживели сличне ствари. То ће бити на истом месту као и њихови родитељи. Затим Аллах Субханаху ва теала информисан да ситуација није тако. У овом броју, нису исти услови између неба и пакла. Пакао је место правде. Тако да је Аллах Субханаху ва теала неће менгадзаб човека, али са својим грехом. Један, такође, не сноси грехе других. [8]

ЛЕКЦИЈЕ стихова
1. Величина врлине и благодати Божије својим слугама, верници.
2. Одређивање Судњем дану и Васкрсењу.
3. Примат вере и славу стручњака у очима Аллаха Субханаху ва теала ствара потомство које имају мало праксе може се поново са својим родитељима који имају много добрих дела.
4. Утврђивање правила, свако људско биће ће зависити од дела у ахирету. Аллах најбоље зна

Мараји `:
1. Аисарут-Тафасир Абу Бакр ал-Џабир Јазаири, Мактабах 'УЛУМ Вал-Хикам, Медина.
2. Ал-Јами ли Ахкамил-Кур'ан (Тафсеер ал-Куртуби), Абу 'Абдиллах Мухамед ибн Ахмед Ал-Ансари ал-Куртуби, тахкик:' Абдур-Реззак ал Махди, Дарул-Китабил-'Араби, Материја ИВ Година 1422 Х - 2001 АД
3. Јами'ул-Баиан "Та` Ај Вил ал Кур `Абу Мухамед бин Дзафер Јарир Табари, Ибн Хазм Дар, ја Маттер, Година 1423 В - 2002 АД
4. Пољак ва осећај `ил, Минимална Кунузил жарење Кур'ан Карим Абдул-', Мухсин ел-Аббад ал Бадр.
5. Тафсирул-Кур `Емајлирати-'Азхим, ал Хафиз Абул-Фида Исма'ил ибн Омер ибн Катхир ал Курасии, Дарул Хадис Каиро 1426Х-2005М.
6. Таисирул-Каримир-Рахман "Алламах Шејх Абдур-Рахман бин Насир као-Са'ди, Дар ал-Мугхни, Ријад, ур. Ја, Че. 1419 Х - 1999 АД

[Преписане из часописа Суннета 05/Тахун Едитион забрана 1429/2008М КСИИ / сха '. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]





Рух верник у лимбу (суспендован) До дуга враћен



По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас


Од Ебу Хураирах РАДИ анума, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао је:

نفس المومن معلقة بدينه حتى يقضى عنه

Душа верника је у лимбу са свог дуга све док дуг у потпуности плаћен.

ТАКХРИЈ хадиса
Овај хадис је аутентичан, наратор Имам Ахмед у свом Муснад (ИИ/440, 475, 508); имам на-Тирмизи у свом Сунан (бр. 1078-1079), имам ад Дарими у свом Сунан (ИИ/262 ) Имам Ибн Мајах у својој Сунан (бр. 2413), имам ал-Багхави у Сиархус Суннета (бр. 2147).

Овај хадис дисхахихкан од Схаикх ал Албани рахимахуллах Јами'исх Сахеех ал Сагхеер (бр. 6779).

Схарх хадиса
Заиста је ислам религија савршена, лако и управљају однос између човека и Створитеља (Аллаха) Свемогући и регулише однос између човека и човека и других бића.

Ислам скуп му'амалах (интракси) најбољи човек да влада. Ислам учи добре манире и му'амалах у свим трансакцијама и дисиари'аткан оправдана у исламу, као што су продаја и куповина, закуп, хипотекарног кредитирања укљученој у трансакцији или дугова које ћемо разговарати.

Дугови су оправдане му'амалах исламски закон. Му'амалах ће се спроводити у складу исламском закону, не би требало да буде варљива, не треба да постоји елемент риба, не би требало да буде превара и лаж, и мора се напоменути да дуг мора да се плати.

Дугови су многи муслимани раде, али у пракси многи нису у складу са серијатског. Те чињенице се исправио се, посебно за кривично гоњење науке и проповедници.

То мора да буде размотрен од стране муслимана и Муслимат, посебно тужилаштво науке која је омогућила дуг у исламском закону, већ мора бити плаћени! Дакле, сви дугови морају бити забележена номинална или писмено, а рок отплате. То је обећање и обећање мора бити испуњено. Ако она није била у стању да плати, онда то даје да пренесе дуг који нисмо били у могућности да плати на дан или недељу или месец и питао поново темпо, да слободно време у једном дану, или недељу или месец.

То мора бити упамћен по сваку Муслимана и Муслимах да дугови морају бити плаћени и ако нису плаћени неће бити наплаћено до дана васкрсења. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем није хтео менсхалаткан тело муслиман који још увек има два издржавана динара дуга све док дуг је отплаћен.

Онај ко је умро тако први пут су збринути плаћа своје дугове, чак и ако је потрошила сав свој новац и нису оставили у наслеђе. Аллах Субханаху ва теала каже:

من بعد وصية يوصي بها او دين

"... После (попуњава воља) или је (и платио) дугује ..." [-Ниса '/ 4:11]

من بعد وصية يوصى بها او دين غير مضار وصية من الله

"... После (попуњава воља) или је (и платио) дуг без проблема (кориснику). Тако су одредбе Алаха ... "[-Ниса '/ 4:12]

О значењу хадиса наведеног, "душа верника је у лимбу са свог дуга све док дуг у потпуности платити" Имам пепела Сан'ани рахимахуллах је рекао: "Овај хадис указује да ће особа остати преокупирани дуга, иако је умро. Овај хадис указује да исплати дуг пре него што је умрла. Овај хадис је такође указује на то да је дуг тежак одговорност. Ако је тако, онда колико су одговорност људи узимају ствари туђе, без одобрења, било пљачке или опљачка га "[1].

Имам ал-Мунави рахимахуллах рекао, "душа верника, то јест: његова душа у лимбу после његове смрти, јер је његов дуг. То јест, он је био блокиран од славне позиције коју је предвиђено за њега, или (блокирано) из неба са групом људи која Салиха "[2].

Шејх ал-'Утхаимеен рахимахуллах рекао: "То је, док је његова душа у гробу зависи од дуга на њега као да Аллах зна најбоље осећање болестан одлаже завршетак дуга. Он не осећа срећно и не грациозно са задовољством за њега, јер он и даље има обавезу да плати дуг. Зато кажемо: Обавезно на наследника да брзо и убрза реше Задуженост покојника. [3]

Дужничке проблеми оправдано по исламском закону, неће бити као муслимани морамо бити опрезни, јер много људи потцењују проблем дуга, али дуг је велики проблем, у питању религија, части, дом и пропаганде. А за оне који не плаћају или не исплати дуг прети да не иду у рај.

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем увек молио да телиндунг дуга. Од 'Аисха Ради анхума да је Посланик саллаллаху' алејхи ве селлем молио у својој молитви:

اللهم اني اعوذ بك من عذاب القبر, واعوذ بك من فتنة المسيح الدجال, واعوذ بك من فتنة المحيا وفتنة الممات, اللهم اني اعوذ بك من الماثم والمغرم

О Аллаху, заиста тражим уточиште у Тебе од мукама гроба, тражим уточиште у вама од фитнах ал масих ад Дајјал, и тражим уточиште у Тебе од клевете и клеветама живе мртви. О Аллаху, заиста сам потражи уточиште Морате од греха и дуга

Био је човек који га је питао: "Зашто ви често траже уточиште код Аллаха од дуга" Он је одговорио:

ان الرجل اذا غرم حدث فكذب, ووعد فاخلف

Заиста, ако су били у дуговима, тако да када говори лаж, и када је обећао да ће ускратити [4]

Од Ебу Хураирах РАДИ анху да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем је стајао испред својих Асхаба и разговарао са њима да џихад на путу Аллаха Свемогућег и вере у Свемогућег Аллаха је крајњи милостиња. Тада човек устао и рекао:

يا رسول الله! ارايت ان قتلت في سبيل الله تكفر عني خطاياي? فقال له رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((نعم ان قتلت في سبيل الله وانت صابر محتسب مقبل غير مدبر)), ثم قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((كيف قلت)?) قال: ارايت ان قتلت في سبيل الله اتكفر عني خطاياي? فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((نعم وانت صابر محتسب مقبل غير مدبر, الا الدين, فان جبريل عليه السلام قال لي ذلك)).

О Аллахов! Шта мислиш да ли сам умро на путу Аллаха, ако моји греси су избрисани "Пророк саллаллаху 'алејхи салламмењаваб" Да, докле год сте побијени на Аллаховом путу у стању стрпљења и очекујем награду, отишли ​​у рат и није побегао. " Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи салламберката му: "Шта си рекао?", поновио је, "Шта би ти мислиш да сам ја убио на Аллаховом путу, ако се моји греси су избрисани?" пророк саллаллаху' алејхи салламмењаваб, "Да, под условом да убијен на Аллаховом путу у стању сте нестрпљиви и очекују награду, отишли ​​у рат и није побегао, осим дуга, јер је то оно што Анђео Габријел мени предао је данас ". [5]

Од Мухамеда ибн Јахсх Ради анху, рекао је: "Једног дана смо седели са пророком саллаллаху 'алејхи селлем сахрањен. Он је погледао у небо, а затим ударио чело на длан руке и рекао:

((سبحان الله, ماذا نزل من التشديد)?) فسكتنا وفزعنا, فلما كان من الغد سالته: يا رسول الله! ما هذا التشديد الذي نزل? فقال: ((والذي نفسي بيده, لو ان رجلا قتل في سبيل الله ثم احيي ثم قتل ثم احيي ثم قتل وعليه دين ما دخل الجنة حتى يقضى عنه دينه)).

"Забога, како озбиљна претња смањила" Ми нисмо ништа рећи али. Уствари били смо пријатно изненађени. Сутрадан сам га питао: 'О Аллахов! Озбиљна претња је то доле? "Он је одговорио:" Тако ми Аллаха, моја душа у Његовој руци, ако човек убијено фии сабиилиллаах касније оживео затим убили, а затим вратили касније убијен док је био у дуговима, па он неће отићи у рај док је платио дуг '"[6].

Од 'Абдуллаха ибн' Амр ибн ел-'Асх Ради анху да је Посланик саллаллаху' алејхи ва саллам рекао:

يغفر للشهيد كل ذنب الا الدين

Људи који су били шехадет се опростио све грехе, осим дуга [7]
Од Самурах РАДИ анху, рекао је: "Ми смо са гласника саллаллаху 'алејхи селлем сахрањен. Он је рекао:

((اها هنا من بني فلان احد ثلاثا, فقام رجل, فقال له النبي صلى الله عليه وسلم:? ((ما منعك في المرتين الاوليين ان لا تكون اجبتني اما اني لم انوه بك الا بخير, ان فلانا لرجل منهم مات ماسورا بدينه) ).

"Да ли овде постоји неко из Бани Фулан? Он је то поновио три пута. Затим, стајао је човек. Питао га је: "Шта си ван да ми одговорите на позив на први и други пут? Пошто нисам споменуо ништа за вас, али доброте. Заиста, тако и тако, човек од оних који су мртви-заробљеник (суспендован) због својих дугова. '"[8]

Од 'Укбах бин' Амира РАДИ анху да је чуо Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

((لا تخيفوا انفسكم بعد امنها)), قالوا: وما ذاك يا رسول الله? قال: ((الدين)).

Немојте себе угрозила када добијете сигурност "Они питали," Како је то, о Аллахов "Он је одговорио:"? То је тако дуг ". [9]

Од Тсаубан РАДИ анху, Маула (бивших робова) пророка саллаллаху 'алејхи салламбахва је Схааллаллаху' алејхи ва саллам рекао:

من فارق الروح الجسد وهو بريء من ثلاث: الكبر, والغلول, والدين دخل الجنة.

Када душа одвојена од тела (умро), он је ослобођен три случаја: сујета, гхулул (корупција) [10], а дуг је сигурно иду у рај [11]

عن جابر قال توفي رجل, فغسلناه وحنطناه وكفناه, ثم اتينا به رسول الله صلى الله عليه وسلم يصلي عليه, فقلنا: تصلي عليه? فخطا خطى, ثم قال: اعليه دين? قلنا: ديناران, فانصرف فتحملهما ابو قتادة, فاتيناه, فقال ابو قتادة: الديناران علي, فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((احق الغريم وبري منهما الميت)?) قال: نعم, فصلى عليه. ثم قال بعد ذلك بيوم: ((ما فعل الديناران)?) فقال: انما مات امس, قال: فعاد اليه من الغد, فقال: لقد قضيتهما, فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((الان بردت عليه جلده)).

Од Џабир Ради анху је рекао: "Човек је преминуо, а ми смо морали да се купају своје тело, онда менгкафаниниа и дао јој парфем. Онда смо дошли да га приведе преминулог Посланика саллаллаху 'алејхи селлем. Рекли смо, 'Схалатканлах ово тело "Он крочи, затим питао." Он има терет дуга? "Рекли смо,' Два динара" Онда је отишао.. Ебу Катадах касније имати свој дуг, а онда ћемо доћи до њега поново, затим Ебу Катадах рекао, "Два динарниа своју одговорност" Тако пророка саллаллаху. 'Алејхи салламберсабда "Стварно ћеш имати тај покојник био одвојен од ње? Он је одговорио: "Да." Затим Аллахов Посланик био менсхалатиниа. Онда после тог дана пророка саллаллаху 'алејхи салламберсабда, "Шта је урађено од два динара су?' Тако Ебу Катадах рекао," Заправо је управо умро јуче. '"Џабир је рекао:' Онда Аллахов поновио питање сутрадан. Дакле Ебу Катадах рекао, 'морам да га исплати, О Аллахов! "Посланик је рекао:" А сада кул коже!' "[12]

Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда,

من مات وعليه دين, فليس ثم دينار ولا درهم, ولكنها الحسنات والسييات

Ко умре док још има хипотеке дуг, а не постоји ни динара, ни круна, али је само добра и зла [13].

Наведени хадиси је претња за људе који дугују и не плаћају или не отплати своје дугове.

Манири дужник
- Мора поравнајте намеру и сврху дуга.
- Не дуг, осим у ванредним ситуацијама.
- Обавезно намеру да исплати своје дугове.
Од Сухаиб ибн ал Каир Ради анху, од Посланика саллаллаху 'алејхи салламбелиау рекао:

ايما رجل تدين دينا وهو مجمع ان لا يوفيه اياه لقي الله سارقا

Свако ко је у дуговима, он није намеравао да отплати своје дугове ће се састати Аллаха као лопов "[14].

- Покушавам да дугујемо онима који су богати или способан и добро.
- Дуг је само по потреби.
- Обавезно и обећање да кажем истину, а важи и за оне који позајмљују новац или робу за нас.

Аллах Субханаху ва теала каже:

واوفوا بالعهد ان العهد كان مسيولا

"... И испуни обећање због обећања да ће бити сматрани одговорним." [Ал-Исра '/: 34]

- Обавеза да се плати дуг на време и не одуговлачити, одложити.
Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

مطل الغني ظلم

Одуговлачење (отплата) од људи који су у стању су кезхалиман [15].

- Пружање вести особи која је дала дуг ако није у стању да плати.
- Треба се трудити да се пронађе решење да одмах отплати дуг.
- Моли се за доброту за људе који су позајмљује нешто за нас и захвалио му.

Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда,

من صنع اليكم معروفا فكافيوه, فان لم تجدوا ما تكافيونه; فادعوا له حتى تروا انكم قد كافاتموه

Ко ради добро за вас, молимо да одговорите на ту доброту. Ако не пронађете оно што можете да вратите услугу, онда бердо'алах за њега све док мислите да сте заиста имате вратити услугу. [16]

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, када исплате и плаћање дугова, он саллаллаху' алејхи ве селлем да моли доброту и благослове онима који позајмљују он саллаллаху 'алејхи ве селлем. Приликом плаћања дуга, он саллаллаху 'алејхи ве селлем чита молитву:

بارك الله لك في اهلك ومالك, انما جزاء السلف الحمد والوفاء

Аллах даје благослов за вас и вашу породицу и ваше богатство. Заиста одговори Салаф (кредита) је отплата (савршено) и похвала [17]

Маннерс ЉУДИ који пружају ДУГА
1. Давање пространост, једноставност, лакоћа и.
Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда,

... من يسر على معسر, يسر الله عليه في الدنيا والاخرة ...

Ко чини лаким ... (бизнис) људи који имају проблема (дуг проблеми), затим Аллах олакшава га за (од тешкоћа) у свету и на ахирету ... "[18]

2. Будите лепо да наплати дуг.
Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда:

رحم الله رجلا سمحا اذا باع واذا اشترى واذا اقتضى

Аллах смилује на оне који лако приликом продаје, куповине, и траже своја права. [19]

3. Давање са темпом који није у стању да плати.
На основу речи Аллаха Свемогућег:

وان كان ذو عسرة فنظرة الى ميسرة وان تصدقوا خير لكم ان كنتم تعلمون

"И ако (дужник) је у тешкоћама, да му одобри грејс период док се не пространост. А ако мениедекахкан, то је боље за вас, ако сте већ знали "[Ал-Бекаре / 2:280].

Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда,

من انظر معسرا, فله بكل يوم صدقة قبل ان يحل الدين, فاذا حل الدين, فانظره بعد ذلك, فله بكل يوم مثله صدقة.

Ко даје због времена са особом која дугује који имају проблема плаћати дугове, па је добио (награда) милостињу сваки дан пре доласка у време исплате. Уколико је плаћање је стигао и онда је даје темпо поново након што му, онда он добија на дневној основи семисалниа добротворне сврхе. [20]

Ако дужник није могуће платити и ми смо видели стање породице и његов посао је тежак, онда је најбоље да ублажи дуг.

Посланика саллаллаху 'алејхи салламберсабда:

كان تاجر يداين الناس فاذا راى معسرا قال لفتيانه: تجاوزوا عنه لعل الله ان يتجاوز عنا فتجاوز الله عنه.

"Некада се трговац који воли да дају кредите људима. Ако је видео невољу плаћа своје дугове, он је рекао својим људима, "Опрости му (испоручи дуга) надамо нас Аллах опростити." Тако је Аллах му опроштено ". [21]

4. Не би требало да користи, или користи од ових кредита
Научници направили каедах који гласи:

كل قرض جر منفعة فهو ربا

Сваки кредит који производе користи, онда је зеленашење

ФАВААИД хадиса
1. Стерн упозорења о дужничким стварима. Дуг је превирања у вечерњим сатима, понижење у подне, а препрека на небо.
2. Дух верника зависи од дуга до дуга се плаћа.
3. Људи који не намеравају да плати дуг онда ће се састати Алах Азза ва Јаллаелак као лопови.
4. Мора да испуни обећања и говори истину.
5. Обавези да плати дуг на време и не одлаже.
6. Људи који умиру мученички опростио све грехе, осим дуга.
7. Људи који иду у рај мучеништва одложено дуг плаћен.
8. Да одмах плати и плати дугове пре његовог доласка.
9. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем није хтео менсхалаткан тела још увек имају издржаваним дуг.
10. Препоручена молио сваки молитву да се избегне дуг или да исплати дугове.
11. То може исплатити дугове мртав осим њихове деце.
12. Права службеника биће плаћени или изузет пре него што је умрла.
13. Стање дуга ће бити наплаћено до дана пресуде осим особе која позајмио ослобађање или менгикхласканниа.
14. Ако постоје људи који нису били у стању да плати дуг, онда нека буде због, док постоји простор да се плати.
15. Ако дужник није у могућности да плати, онда нека они који позајмио своју имовину мениедекахкан алиас изузете дуг (избељивање).
16. Не би требало да користи (више) од дуга јер је риба.
17. Претње неправде и прешла линију за људе.
18. Људи који иду у стечај су заправо људи који су кршили на дан васкрсења, за то неправду другима.
19. На Судњем дану није више награда доброта валута користи да плати своје дугове и кезхалиманниа док је банкротирала / инсолвентан.
20. Људи који немају доброту награду, затим болесног народа Он је дугови према њему или лице он би зхалими нанио / делегира њега тако да је он постао банкрот. Нас-алуллаах ал 'АФВА Вал' Аафииах.

МАРААЈИ ':
1. Ал Кур-Анул Карима и терјемахниа.
2. Ал-Муватта 'имама Малика Ли.
3. Сахих Бухари.
4. Муслим.
5. Муснад Имам Ахмад.
6. Сунан Ебу Давуд.
7. Сунан на-Тирмизи.
8. Сунан-Насаи.
9. Сунан Ибни Мајах.
10. Мустадрак ал-Хаким.
11. Схахиих Ибни Хиббан (на-Та'лиикатул Хисан).
12. Сиархус Суннет лил Багхави.
13. Генеалогија ал ахадитх ал Схахихах, Шејх ал-Албани.
14. Сахеех ал Јами'исх Схагхиир, Шејх ал-Албани
15. Булугхул Марам Ал-Хафиз Ибн Хајар ал 'Аскалани Самир тахкик аз-Зухаири.
16. Маусу'ах ал Исламиииа ал Мураттабах Адабил 'алал-иииах Хурууфил Хија ", Абдул' Азиз бин Фат-хи-Сејјид као тон.
17. Хатта ЛА Тагхрика Дуиун фид, 'алу Мухамед бин' Абдул Адила 'Али.
18. И друге књиге.

[Преписане из часописа Суннет 04-05/Тахун издање КСВ / Рамадан - Схаввал 1432/2011М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



Нити Лукман Савети за воће срце


По
Устадз Ебу Абдиллах Ариеф Б. Усман бин Розали


واذ قال لقمان لابنه وهو يعظه يا بني لا تشرك بالله ان الشرك لظلم عظيم

И (сетите) када Лукман рекао свом сину, када је дао лекцију му: "Мој сине, немој да се Аллаху, заиста приписати (Аллах) је стварно супер кезхалиман". [Лукман/31: 3].

СЗО Лукман?
Постоје научници оспоравају питање именовања оца и насабниа, пророчке и професионални и физичка својства [1].

Ал-Хафиз Ибн Катхир рахимахуллах, објашњава он је Лукман бин 'анка Бин Садун. [2] Већина научника Салаф рекао Лукман рахимахуллах није пророк и није добио откривење, али он је вали Аллах Субханаху ва теала побожан, праведан , и пажљив, који је дао Алах Субханаху УА теала многим врлинама, као што су интелекта, дубоког разумевања ислама, уздржаност и смиреност и мудрост у речима. [3]

Што се тиче струке Лукман рахимахуллах, међу научницима који иду перпедаан мишљење. Неки кажу да је био црни роб који је радио као столар. Ту је изрека као кројачица. Ту је изрека као пастир. А било је и оних који су рекли да Кадија (судија) на децу Израела [4] Што се тиче његових физичких атрибута, многи научници који објаснио, он је био црни роб. Који Хабасиах, дебеле усне и испуцале табана. [ 5]

СХиРК је огромна КЕЗХАЛИМАН
У наведеном стиху, Лукман саветовао његов син рахимахуллах, Тсаран [6] како да не чине избегне. Као отац који је благословио Алах Субханаху ва теала промишљен природе и способност да разговарају са дубине од смисла и пун мудрости, [7] Лукман даје непроцењиву савет на бебу која је волела.

Он ју је саветовао да не приписујемо партнере са Аллаховом теала Субханаху ва ништа, јер Схирк је огромна кезхалиман. Јер у ово схирк нико није имао највећи грех и грех лошији него удруживање партнере са Аллаховом теала Субханаху ва са Његовим створењима, да изједначе степен греха Аллаха најсавршенији и Свемогући има право да буде обожаван, јер савршенство Његови атрибути, са Његовим створењима. препуни грешака и слабости [8]

Дакле, Алах Субханаху ва теала неће опростити некоме ко почини схирк, ако жели да умре у стању каје сиирикниа дела. Аллах Субханаху ва теала каже:

ان الله لا يغفر ان يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى اثما عظيما

Заиста Аллах неће опростити Схирк, и Он прашта све грехе осим (схирк), за кога је воља, и ко Аллаху, онда заиста има велики грех. (Сура-Ниса '/ 4:48).

Схирк је огроман кезхалиман, и вера једног муслимана не може директно и тачно ако се меша са кезхалиман ово, јер то није могуће монотеистичка вера и схирк и куфр помешан са.

Изнад стих такође даје јасан сигнал оца или родитеље, наставнике, васпитаче и саветника у целини, да они саветују рано своју децу. То је по изазивања и разумевања и учи основне принципе и исламске вере, а вера или монотеизма. Такође је објашњена од оца, ментор и најбољи учитељ, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, када је саветовао свог рођака,' Абдуллах бин 'Абаса о том времену веома млад [9].

'Абдуллах ибн' Аббаас анхума је рекао, што значи: Један дан, ја никада дибонценг од пророка саллаллаху 'алејхи селлем, и рекао: "О мој сине, заиста желим да вас научи неколико реченица' Кееп Алах, Алах ће бринути о теби Одржавајте Аллаха., ви ћете га наћи пред вама Ако желите да питате, онда молимо Аллаха, а ако желите да моле за помоћ, а затим питати за помоћ Бога.. Запамтите да ако сви људи комбинују да обезбеди корист за вас., они нису сви ће бити у стању да обезбеди бенефиције које ако Бог га је постављен за тебе, и ако сви они комбинују да обезбеди мадхаррат / опасност за вас, они нису сви ће бити у стању да дају мадхаррат / опасност да ако Бог је поставио га (је) теби.. Пена има именован, као и лаптоп (добротворна) осуши '"[10].

МОРА обожавају и поштује РОДИТЕЉА ЗА НЕКРШЕЊУ његова наређења Схариа

ووصينا الانسان بوالديه حملته امه وهنا على وهن وفصاله في عامين ان اشكر لي ولوالديك الي المصير وان جاهداك على ان تشرك بي ما ليس لك به علم فلا تطعهما وصاحبهما في الدنيا معروفا واتبع سبيل من اناب الي ثم الي مرجعكم فانبيكم بما كنتم تعملون

И Ми заповеди човека (чинити добро) да његов отац две мајке, његова мајка га је осмишљен у ослабљеном стању да повећање стално, и одбијања у две године. Будите захвални мени и вашим очима две мајке, само да је ратар твој повратак. А ако они настоје да се друже са нечим што ја немам сазнања о томе, онда их не поштују, како у свету и пергаулилах добро и следите пут назад, и онда само ратар повратка, Ку- ти рећи шта си урадио. [Лукман/31 :14-15].

У стиху 14 и 15 слова Лукман, након Аллаха Субханаху ва теала нам је наредио да испуни своје право да клањати само њему, а не сарадник ништа са њим, а затим је Аллах Субханаху ва теала командовао да испуни права родитеља, савестан и послушни њему док они не мениелисихи Схари'а команде. Ми смо заповедио да чине добро и савестан родитељима, јер су нас изазвао у овом свету Алах Субханаху ва теала, и још толико савестан мојој мајци, јер мајка нас је замишљена, осећају малаксалост, када смо још увек у стомак. До коначно довело нас да издрже огроман бол. Мајка је ризиковао свој живот за наше спасење. Не само то, она је такође храњење нас, водећи рачуна о пацијенту, да нас придобио року од две године. До растемо, јака и зрела [11] Слично томе,. Отац, он је морао да ринтати за живот у сусрет нашим потребама и мајка.

Дакле, то је прикладно ако послушне и савестан родитељима је обавеза која се мора спровести свако дете. Наравно, ова обавеза се односи и на верност и послушност њиховим налозима ни мениелисихи или крши Схари'а. Опште је описано у Кур `ан и хадис сахеех, као што је његова реч је следећи:

Такође Његови говорећи:

ووصينا الانسان بوالديه حسنا وان جاهداك لتشرك بي ما ليس لك به علم فلا تطعهما الي مرجعكم فانبيكم بما كنتم تعملون

И Ми смо наложено човека (не) добро да два оца мајке. А ако они настоје да ме повезују са нечим да немају сазнања о томе, онда их не пратим. Само да ми је твој повратак, онда сам вам рећи шта ћете користити да радим. [Ал-Анкабут/29: 8].

Конкретно, како игра Са'ад бин Аби Ваккас РАДИ анху, када је његова мајка присилно га да се одрекне ислама. Научници тврде, стих 8 писмо ал 'Анкабут, и стих 14 и 15 је изнад слова Лукман доле јер Са'ад бин Аби Ваккас прича радикално анху [12].

У Сахеех Муслимана, од Са'д ибн Еби Ваккасха, рекао је он, што значи:
Мајка Са'ад (бин Аби Ваккас) [13] обећао да неће да разговара са њим заувек док Са'ад куфра (оут) религије (тј. Ислам). Он је такође обећао да неће да једе и пије. Он је рекао: "Ви сте рекли да је Бог заповеда да поштују / дечји вашим родитељима, и ја сам твоја мајка, а ја сам вам рекао да куфра (од ислама)." Са'ад мајка преживљава (не једе или пије) за три дана, док се срушио од исцрпљености. Затим је један од деце под називом "Умарах му дали пиће. Мајка Са'ад Са'ад је молио за зло, Бог ајја ва Јалламенурункан у Ал-Кур `стих:" И Ми смо заповедио човеку (чинити добро) да његов отац две мајке, његова мајка га је осмишљен у ослабљеном стању повећане -додаје, и одбијања две године захвалан Мени и вашим очима две мајке., само ратар твој повратак. А ако они настоје да се друже са нечим што ја немам сазнања о томе, онда их не прате, а пергаулилах како у свету, са добро ... "[14].

Дакле, без обзира на стање старијих, од нас се захтева од Бога да буде послушан и савестан на њих, [15] док неморално није ствар Аллаху и Његовом Посланику. Дакле, ако су родитељи рекли да се укључе у неморалном Аллаха и Његовог Посланика, онда постоји обавеза да их се придржавају. Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

«... انما الطاعة في المعروف».

Заиста, само у послушности ... добра ствар. [16]

Он је такође саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

«... لا طاعة لمخلوق في معصية الخالق».

... Нема послушност створењу у непокорности Створитељу (Аллаху Субханаху ва теала) [17].

Лукман сину рахимахуллах ембед Акеедах сила Божија ЈЕ АПСОЛУТНИ и освета ДАН

يا بني انها ان تك مثقال حبة من خردل فتكن في صخرة او في السماوات او في الارض يات بها الله ان الله لطيف خبير

(Лукман рекао): "О мој синко, заиста, ако постоји (дело) маса од горушичино, и бити у стени, или на небесима или у земљи, Аллах ће га донети (она даље) Заиста Аллах је Суптилно Све-Знајући [Лукман.. / 31:16].

У стиху 16, Лукман саветовао опет свог сина, да без обзира колико мала акције од стране појединаца, било послушност или непослушност, сигурно је Аллах Субханаху ва теала ће наградити. Добра дела, онда одговор Алах Субханаху ва теала је добро. Ако дело је лоше, онда одговор Алах Субханаху ва теала превише [18].

Аллах Субханаху ва теала каже:

ونضع الموازين القسط ليوم القيامة فلا تظلم نفس شييا وان كان مثقال حبة من خردل اتينا بها وكفى بنا حاسبين

Ми ћемо инсталирати одговарајуће скале на дан васкрсења, онда оштећена особа нити било заслуга, и ако (пракса је) је исто тако тешка као горушичино Ми такође мора да донесе (на рачуну), и довољно су нам да учинимо калкулације. [Ал-Анбииа '/ 21:47].

Дакле, не постоји ништа скривено од погледа Бога Свемогућег. Дакле, на крају писма Лукман стиху 16, Алах Субханаху ва теала каже:

ان الله لطيف خبير

Сигурно Аллах је Суптилно Алл-Аваре.

Лукман рахимахуллах наредио свом сину ЗА УТВРЂИВАЊЕ молитву, чинећи добро и зло избегавање УТВРЂИВАЊЕ И КАТАСТРОФА пацијента са

يا بني اقم الصلاة وامر بالمعروف وانه عن المنكر واصبر على ما اصابك ان ذلك من عزم الامور

Мој син, бити чврст у молитви и отпрему (људи) раде добро и забрањују (их) од неправедне акције и будите стрпљиви у шта те снађе. Заиста се укључује ствари које су потребне (од Аллаха). [Лукман/31: 17].

Лукман наредио дете да се моли, јер је најважнија физичка обожавање. Осим тога, ради добро и избегавање неправедних наређења. Ова активност захтева знање о питањима која ма'руф и мункар и њихове присталице, да нежност и стрпљење. Јер сигурно бити строго тестиране када ради уживање и забрањује зло, Лукман наредио да пацијента. Ово питања, укључујући "Азмил узраста (случај поново скреће пажњу више), тако да нико не добија Тауфик да га покренете, осим људи који су починили челика [19]

Конкретно, развој деце да раде рано молитве, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

مروا اولادكم بالصلاة وهم ابناء سبع سنين, واضربوهم عليها وهم ابناء عشر سنين, وفرقوا بينهم فى المضاجع.

Поучи своју децу на молитву када су седам година, и тукли их (ако не желите да се моли), када су десет, и одвојити их у кревету. [20]

Лукман рахимахуллах предавао сину ПОСТАЈЕ арогантни, СЕЛФ поносни и НЕ дичи

ولا تصعر خدك للناس ولا تمش في الارض مرحا ان الله لا يحب كل مختال فخور

И не окрећи своје лице од мушкараца (за понос), нити ходати у дрскости кроз земљу. Сигурно Аллах не воли себе арогантан понос поново. [Лукман/31: 18]

У другом стиху, Алах Јалла ва ајја је рекао:

ولا تمش في الارض مرحا انك لن تخرق الارض ولن تبلغ الجبال طولا

И не иду на земљи надмено, јер ти никада не може да продре у земљу и повремено нећете достићи планине у висину. [Ал-Исра '/ 17:37].

И заиста, Лукман савет је такође подучавао пророка саллаллаху 'алејхи селлем нама, као што се види у неким од следећих хадиса.

Хадис од 'Абдуллаха ибн Мас'уд, пророк саллаллаху' алејхи ва саллам рекао:

لا يدخل الجنة من كان في قلبه مثقال ذرة من كبر », قال رجل: ان الرجل يحب ان يكون ثوبه حسنا, ونعله حسنة, قال:« ان الله جميل يحب الجمال, الكبر بطر الحق وغمط الناس

"То (ће) ући рај човека у чијем срцу се налази мали мрав ароганције". (Затим) постоји изрека: "Сигурно је неко срећан ако лепо кошуље и лепо сандале" (тада) Посланик је рекао: "Заиста, Аллах је лепа и воли лепоту Арогантни је одбијање истине и омаловажавање других." [21].

Хадис од Ебу Хураирах Ради анху, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

بينما رجل يتبختر يمشي في برديه قد اعجبته نفسه, فخسف الله به الارض, فهو يتجلجل فيها الى يوم القيامة.

Када разметати / арогантно да носе два слоја одеће, Бог га је сахранио у земљу. Он је такође наставља да ураде горе и доле у ​​земљи до дана васкрсења [22].

1. Хааритсах хадис ал Кхузаа'и бин Вахб радикално анху, чуо пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

الا اخبركم باهل النار ... », قالوا: بلى, قال:« كل عتل جواظ مستكبر.

"... Хоће ли ми рећи: Ко је Фире" Они су рекли: "Наравно". Посланик је рекао: "Свако ко је био груб, похлепни / похлепан и арогантан" [23].

Лукман рахимахуллах учио свог сина Агар ТАВААДХУ ', мирно и не примењују подигли глас

واقصد في مشيك واغضض من صوتك ان انكر الاصوات لصوت الحمير

И како једноставно можете у шетњу и лунакканлах глас. Заиста, звук је лоше лоше дупе глас. [Лукман/31: 19].

У стиху 19, Лукман такође саветује сина да тавадху '(скроман), тихи, лаган и не превише споро ходање. Он такође саветује сина да умереност у говору, а не подизање свој глас за нешто што није корисно за разговоре. У мери у којој Лукман менгумпамаканниа са лошим дупе гласом.

Ал-Хафиз Ибн Катхир рахимахуллах рекао: ". Као лош као најгори параболи који је покренуо његов глас је као магарац у рингкиканниа сабирање, звук је такође мрзе Аллах Субханаху ва теала" [24].

ПОРУКА И САВЕТ Ибн ал-Каииим рахимахуллах СВЕШТЕНИК Оцу, родитељи и едукатора у ГЕНЕРАЛНОГ
Пре размишља имама Ибн Каииим рахимахуллах савет, да размишљамо и разуме прве речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем следи:

ما من مولود الا يولد على الفطرة, فابواه يهودانه وينصرانه ويمجسانه ... .

Нико (чак и бебе) су рођени, али он је рођен у стању природе (ислам), онда су му оба родитеља праве јеврејског народа, хришћани могу и седиште зороастризма [25] .....

Имам Ибн ал-Каииим Јаузиииах рахимахуллах рекао: [26]
Неке Ахлул 'Илми (научници) је рекао: Заиста је Аллах Субханаху ва теала ће питати оца на дан Васкрсења-(око) шта је учинио за свог сина, пре него што је Бог рекао да дете, (око) шта је урадио против свог оца.

Јер, као што отац има право да буде испуњен његов син, деца такође имају права која морају испуњавати оца. И баш као што је Бог рекао.

ووصينا الانسان بوالديه حسنا

И ми обавезују људи (не) добри својој два мајке оца .... Ал-'Анкабут/29 став 8 - Аллах каже:

يا ايها الذين امنوا قوا انفسكم واهليكم نارا وقودها الناس والحجارة

О ви који верујете, чувају себе и своје породице од ватре чије гориво људи и камење .... -ат-Тахрим/66 стих 6 - и 'Алија бин Еби Талиба радикално анху је рекао: "То је, уче и образују своју децу" [27].

Дакле, Аллах нареди отац да обрате пажњу и испуњавају права деце, преко Аллах првенства него његовом командом за децу да посматрају и испуњавају права свог оца. (Ас) реч Божија:

ولا تقتلوا اولادكم خشية املاق

И не убијају своју децу због страха од сиромаштва ... Ал-Исра '/ 17 стих 31 - да он који занемарују образовање своје деце како би знали ствари које су корисне за њега, и расипа га: онда заиста је учинио зло свом сину са на најгоре. И већина деце, они не треба да се сломљено, али због његовог оца. Отац који не васпитавају своју децу и улива немарно и да разумеју основне принципе религије-суннета и Суннету. Коначно, (тата овако је) је ГУБИО (сопствене) од детињства, и није му корист. Дакле, када је одрастао, он не ради (не могу) да даје никакву корист свог оца. Као што се догодило у неким деце која отказале оца (због немара), он је рекао: "Оче мој, јер ниси ме образују, као мог детињства, тако да сада када сам одрастао послуша О мој отац, као што сте се изгубљено (раније! ) када сам био беба, па сад сам губио нииаканму када постанете стари човек ".

НЕКЕ ЛЕКЦИЈЕ и пролазима ФАИДАХ [28]
1. Одређивање (обавезно) монотеизма и претњи (опасности) Схирк.
2. Објашњење мудрости, која је захвална Аллаху Субханаху ва теала да поштује и памти га. Зато што није захвалан, али рационално и интелигентна особа.
3. Прописано савете и смернице, како за старе, мале деце, странцима и рођацима.
4. Страхоту (зло) Схирк, и објашњење које је схирк велики кезхалиман.
5. Објашњење трајања дојења, што је за две године, не више.
6. Неопходност богослужења и чини добро за родитеље.
7. Одређивање правило "не послушност створењу у непокорности Створитељу (Аллаху Субханаху ва теала)". То је за непоштовање (команда) родитеља у стварима које нису добре (према Схари'а).
8. Дужни да прате путању оних који верују из Ахлус-Суннета Вал-Јама'ах и нелегалних актера да следи пут јереси и отпадништва.
9. Обавезна сматрају да Алах Субханаху ва теала стално гледао и учио покрете (свако људско биће), и не би требало потценити доброту или поквареност се уради, без обзира на то колико је мала.
10. Извршавају молитву, уживање и забрањује зло, и носе са било које ће се десити до починиоца и нахи мункар уживање их.
11. Харам примењују охол и арогантан у шетњу, и неопходност једноставно, тихо хода и говори. То није превише брзо у бекству, а не превише подигао глас у говору, осим ако је то потребно.

Дакле, надам се да можемо искористити објашњење фаидах и стиховима Божији славно. Тако да може да наука, вера и добра дела стално расте и побољшање. Амин.
Валлаху А'ламу Бисх-соваб.

Мараји '& Масхадир:
1. Ал-фи Исти'аб Баиан ал асбаб, Салим бин 'Ид ал-Хилали Мухамед ибн Муса Наср Алу и Дар Ибн ал-Јавзи, КАС, ја Материја, Година 1425 АХ
2. Аисарут-Тафасир Каламил ли-'Алиииил-Кабир, Ебу Бекр Џабир ал Јазаири, Мактабах ал Улоом вал Хикам ал-Мадинах ал Мунавварах, КАС, ВИ Отисци, Година 1423 АХ / 2003 АД
3. Тафсир ал-Куртуби (ал-Јами 'ли Ахкамил-Кур `), Абу' Абдиллах Мухамед ибн Ахмед ал-Куртуби, тахкик 'Абдур Реззак ал-Махди, Дар Ал Китаб ал-' Араби, Отисци ИИ Година 1421 Х / 1999 М.
4. Тафсир Табари (Јами'ул-Бајан "Та'вили Аиил-Кур`), Абу Мухамед бин Дзафер Јарир Табари (224-310 В), тахкик Схакир Махмуд, Дар Ихиа на-Туратс, Бејрут , питање које бих, година 1421/2001 АД АХ
5. Тафсир Ибн Катхир (Тафсирул-Кур `Емајлирати-'Азхим), Абу ал-Фида' Исма'ил ибн Омер ибн Катхир (700-774 В), тахкик Сами бин Мухамед ас-Салама, Дар атх-Тхаибах, Ријад, графика Ја, Година 1422 Х/2002 М.
6. Таисирул-Каримир Рахман фи Тафсири Каламил-манан 'Абдурахман ибн Насир као-Са'ди, тахкик' Абдурахман ибн ел-Луваихик Му'алла, Дар као-Салам, Ријад, КСА, Маттер И, Иеар 1422 Х/2001 М .
7. Тухфатул-Маудуд Ахкамил би-Маулуд, Абу Мухамед бин 'Абдиллах Абу Бакр ибн Аииуб аз-Зар'и, Ибн ал-Каииим Јаузиииах (691-751 АХ), Абу Салим Осама бин тахкик' Ид ал-Хилали, Дар Ибн ал-Каииим и Дар Ибн Аффан, Каиро, Египат, графика ИИ Година 1428 Х/2007 М
8. Задул-Масир, Абу Фараџ ал 'Абдуррахман ибн Џемалудин' Али ибн Мухаммед Ал-Багдади ал-Јавзи (508-597 АХ), ал-Исламија Мактаб ал, Бејрут, графика. ИИИ Година 1404/1984 АХ АД

[Преписане из часописа Суннета 03/Тахун Едитион КСИИ / Јумада ал-Тхани 1429/2008М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



Верни Етика: Добар говор, Величање Комшије и поштовање Гост


По
Устадз Бин Абдул Кадир Јазид Јавас:


عن ابي هريرة رضي الله عنه عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: ((من كان يومن بالله واليوم الاخر فليقل خيرا او ليصمت, ومن كان يومن بالله واليوم الاخر فليكرم جاره, ومن كان يومن بالله واليوم الاخر فليكرم ضيفه)). رواه البخاري ومسلم.

Од Ебу Хураирах, од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, рекао: "Ко верује у Алаха и последњи дан, нека говори добро или ћути. Онај који верује у Алаха и последњи дан, нека част свог ближњег. А ко верује у Алаха и последњи дан, нека прославити своје госте. " [Бухари и Муслим].

ТАКХРИЈ хадиса
Овај хадис сахеех. Наратор ал-Букхари (бр. 6018, 6136, 6475), Муслим (бр. 47), Ахмед (ИИ/267, 433, 463), Абу Давуд (бр. 5154), на-Тирмизи (бр. 2500), Ибн Хиббан (бр. 507, 517-на-Та'ликатул-Хисан), ал-Бејхеки (ВИИИ/164).

Схарх хадиса
1. Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Ко верује у Алаха и последњи дан, нека уради то и то."

Показала да ови акти је ствар вере. Као што је било јасно да добротворним делима, укључујући од вере.

Дела вере су понекад односе на права Бога, као што су радне обавезе и оставите ствари које су забрањене. И укључена у оквиру дела вере, јесте да кажем да од било ког другог добра или ћути. Дела вере су такође понекад односе на права слуге Бога, као што је гост славим, глорификују комшије, а не повредити. Треће је наређено да верник, један од њих каже лепу реч и тишину у ружном речи [1].

У Схахихаин из хадиса Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је:

ان الرجل ليتكلم بالكلمة ما يتبين ما فيها يزل بها في النار ابعد ما بين المشرق والمغرب.

Сигурно је неко рекао речи да он није био опрезан истина, речи које изазивају клизање даље од пакла даље између истока и запада. [2]

У Сахих Бухари споменуо хадис од Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, је рекао:

ان العبد ليتكلم بالكلمة من رضوان الله لا يلقي لها بالا يرفع الله بها درجات, وان العبد ليتكلم بالكلمة من سخط الله لا يلقي لها بالا يهوي بها في جهنم.

Сигурно неко каже реченицу која угодно Богу и он није обраћао пажњу на то, али Бог ће подићи неки степен. Заиста слуга гњева Бога да нешто каже, а он нисам обраћао пажњу на то, али истекао реченицом, јер је био Јаханнам. [3]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

ان اكثر خطايا ابن ادم في لسانه.

Заиста, Адам деца крива лежи у већини вербални [4].

2. Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Будите добри или да ћути, рекао је он."
Да ли је команда да добро говоре и ћутање једног нељубазни речи или узалудно. Дакле, понекад је добро изговорене речи тако наредио. А понекад није добро речи и узалудан, па је наредио да га ућуткају. Аллах теала каже:

ما يلفظ من قول الا لديه رقيب عتيد

Не постоји реч је говорио, али супервизори анђео на његовој страни, увек спремна (белешке). [Каф/50: 18].

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اذا قام احدكم الى الصلاة فلا يبصق امامه فانما يناجى الله ما دام في مصلاه, ولا عن يمينه فان عن يمينه ملكا, وليبصق عن يساره, او تحت قدمه, فيدفنها.

Ако неко од вас стоји у молитви, онда нека не пљује испред њега, јер је он заправо био бермунајат Господу своме, док је он био у молитви, не треба такође да права због десно постоји анђео, него нека пљуне на левој или доле ногама, и нека сахрани испљуните [5].

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

ما من قوم يقومون من مجلس لا يذكرون الله فيه الا قاموا عن مثل جيفة حمار, وكان لهم حسرة.

То је један од издваја скупштине, они не могу да се сетим (Дхикр) од Аллаха у њему, али како ствари стоје из олупине њиховог дупета и они добију тугу [6].

Из овога се може видети да нељубазни реч не би требало да се говори, још боље, ако је то потребно. Дакле, много тога да кажем да није корисно да се срца постала отврдну.

Омер РАДИ 'анху, рекао: "Ко год се пуно прича, превише грешака, ко много грешака, превише греси, а ко много греси, онда неракалах више достојни тога". [7]

Абу Бакр РАДИ 'анху никада одржао свој језик и рекао: ". Језик је оно што ме је ставио у местима опустошења" [8]

Ибн Мас'уд РАДИ 'анху, рекао: "Тако ми Аллаха да ниједан бог нема право диибадахи право поред њега, не постоји ништа више права у затвору дуже од изговорене речи". [9]

Како је лепо оно што је рекао 'Убаидуллах бин Аби Дзафер, становник египатски правник свог дана, он је био један од експерата мудрости, он је рекао: "Ако човек говори у Меџлиса и његове речи да га запањени, онда нека ћути. И када је била тиха и тихо су јој чуђење, нека говоре "[10].

У закључку, увек је у апсолутној тишини, или пажња тишина као вид обожавања као део такарруб у хаџа, И'тикаф и постом је забрањена. [11]

3. Међу стварима које пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем командовао вернике у овом хадису, је прослављен комшије.
У неким верзијама постоји забрана боли боли за комшије комшију је харам. Јер, повредио неправедно је забрањено било којој особи. Али, у суседној актом права да повредим кехараманниа тежи.

У Схахихаин од Ибн Мас'уд РАДИ 'анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи савс, да је он питао: Он саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Ти би савезнике за Бога, када Он има" Грех је највећи? " створио вас ", упитао опет:" Па шта "Он саллаллаху? 'алејхи ве селлем рекао:" Ти си убио свог сина, јер се плашио да једе са вама ", упитао је поново," Па шта "Он саллаллаху?' алејхи ве селлем рекао:" Ти форницате са комшијина жена "[12].

У Сахиху Бухарије, Ебу Схураих Ради 'анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи селлем, рекао саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

والله لا يومن, والله لا يومن, والله لا يومن. قيل: و من يا رسول الله? قال: الذي لا يامن جاره بوايقه.

"За Бога милога, не верујем. За Бога милога, не верујем. ? Забога, не верујем ", упитао:" О Аллахов Бога, ко је он "пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао:" Лице чији комшија не осећа безбедно од мешања "[13].

Што се тиче величања суседима и учинити добро да му је било наређено. Аллах теала каже:

واعبدوا الله ولا تشركوا به شييا وبالوالدين احسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وما ملكت ايمانكم ان الله لا يحب من كان مختالا فخورا

Обожавај Аллаха и не сарадник ништа са Њим, и чините добро да родитељи, рођаци, пријатељи најбољи сирочад, сиромашни, комшије блиске и сада комшије, колеге, Ибн сабил и славе тебе имају. Заиста, Аллах не воли арогантан и понос. [-Ниса '/ 4:36].

У овом стиху, Аллах теала га комбиновати за људска права и права човека против човека. И Бог је рекао да људи треба да буду адекватно решити. Они су пет група.

Прва. Људи који су у сродству. Аллах Субханаху ва теала помиње посебно старијих међу њима, јер они имају привилегију свих сродника, и нико од њих имају заједничке карактеристике оба, и као узрок присуства деце, имају право да образују, негују , и други.

Друга. Слаби људи којима је потребна милост. Она је подељена у две групе: на оне којима је потребна због слабости свог тела, као што су сирочад, а сиромашне због малог блага, односно сиромашних.

Трећи. Људи који имају право близину и придруживању. Аллах Субханаху ва теала би га у три групе, односно блиским суседима, далеких комшијама и колегама.

У Сахиху Бухарије, од 'Аисха Ради анхума, рекао: "Ја сам рекао:' О Аллахов! Заправо имам два суседа. Коме не дајем поклоне? " Он је одговорио: 'Да комшији најближа врата за вас.' "[13]

Као вршњака, онда неки научници менафсирканнниа са женом. Неки од њих-ИБН 'Аббаас анхума - тумаче са пријатељима у Сафар. Они не желе да потроше своје вршњаке у становање у смислу пратилац / пријатељства, али пријатељство у Сафар је било довољно као пријатељство. Ако је тако, да ли би пријатељства константно Муким је више мејнстрим.

Дакле, Са'ид Бин Јубаир рекао: "Он је пријатељ праведан". Заид бин Аслам је рекао: "Он је пријатељ вашег седишта када Муким и пријатељи кад Сафар".

У Муснад Ахмада и Сунан имама на-Тирмизи, од 'Абдуллаха ибн' Амр ибн ел-Ас, пророка саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је:

خير الاصحاب عند الله خيرهم لصاحبه, وخير الجيران عند الله خيرهم لجاره.

Најбољи пријатељ у очима Аллаха је најбоље да свом пријатељу, а најбољи комшија у очима Аллаха је најбољи комшија комшији [15].

Четврти. Људи који долазе на лице, а не измири с њим, односно ибн сабил. Он је путник у земљи где транзита.
Постоје научници који га тумаче. То јест, ако је путнички стоповер као гост на некога.

Пети. Кметови. Пророк саллаллаху 'алејхи салламсеринг пута хтео муслимане да буду љубазни према њима. Речено је да када смрт његовог последњег тестамента је избор "Моли се и чините добро да имате робу". [16]

Неки научници из Салаф уђе у овај стих како људски облик стоке.

Затим пепео-Схахихаин, од 'Аисха и Ибн' Умар анхума, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам, он је рекао:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت انه سيورثه.

Анђео Габријел ме увек оставиоцем о суседима, тако да мислим да ће суседи наследити [17].

Међу облицима раде добро комшији, јесте да обезбеди ширину и једноставност када је то потребно. Од Ебу Дхарр Ради 'анху, рекао је: Мој драги (тј. пророка саллаллаху' алејхи ве селлем) ће рекавши ми:

اذا طبخت مرقا فاكثر ماءه, ثم انظر اهل بيت من جيرانك فاصبهم منها بمعروف.

"Ако кувате поврће, сос умножавају, а затим погледајте у породици свог суседа, дајте неке од њих добро".

У другом нарације:

يا ابا ذر! اذا طبخت مرقة فاكثر ماءها وتعاهد جيرانك.

"О Ебу Дхарр! Ако кувате поврће, сос умножавају и дати неки од суседа "[18].

Од Ебу Хураирах да је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је:

لا يمنع جار جاره ان يغرز خشبة في جداره.

Да ли је неко од вас комшија забрањује дрва заглавио у зиду.

Након тога, Ебу Хураирах је рекао: "Зашто ти, видео сам да се окрену од ове савете? Тако ми Аллаха, ја бих баци дрво у рамена "[19].

Имам Ахмед рахимахуллах мишљење, нека неко дозволи комшије стави дрва на зид када је то потребно, и то не штети људима је сахеех хадис.

Захир речи Имама Ахмада рахимахуллах је, неко мора помогне својим комшијама од вишка који не шкоди ако суседи треба [20].

Описан од стране научника да постоје три комшије.
• комшије муслимани, који имају рођаке однос, онда она има три права, и то: право комшилука, право ислама и права сродства.
• комшије муслимани, онда има два права, наиме: право суседа, као и право ислама.
• Комшије неверник, он има само једну право, односно право комшију [21].

И ми је заповеђено да чинимо добро суседа. Пророк саллаллаху 'алејхи салламберсабда:

ليس المومن الذي يشبع وجاره جايع الى جنبه.

Не кажем верник, пун, а комшија поред гладовања [22].

Ал-Хасан је рекао: "Добри суседи нису уздрже од њега узнемиравајући, али добре комшије су стрпљиви са поремећајем" [23].

У време пророка саллаллаху 'алејхи селлем, био марљив жена ноћ молитве, поста и Садаках, али он је увек нервира његове комшије својим језиком, пророк саллаллаху' алејхи ве селлем, рекао: "Не постоји добар са њим, он је био међу становницима пакла" . Онда опет помиње, постоје жене које обављају обавезну молитве пет пута дневно и он воли берсхадаках са сиром и не сметају никоме превише, Посланик је рекао: "Он је био експерт неба" [24].

4. Међу стварима које је пророк саллаллаху 'алејхи салламперинтахкан верницима у овом хадису, прослављен госта, који мењамуниа добро.
Од Ебу Схураих Ради 'анху, рекао је: Моје очи виде пророка саллаллаху' алејхи ва саллам, а уши чују када је рекао:

من كان يومن بالله واليوم الاخر فليكرم ضيفه جايزته. قال: وما جايزته, يا رسول الله? قال: يوم وليلة, والضيافة ثلاثة ايام, وما كان وراء ذلك فهو صدقة عليه.

"Ко верује у Алаха и последњи дан, нека величају своје госте дајући им дар." Упитан, "Шта је то, о Аллахов?" Он саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао:. ". (Мењамуниа) дан и ноћ Оброци за госте је три дана, а остатак је добротворна" [25]

Муслиман је такође испричао хадис од Абу Схураих Ради 'анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи селлем, рекао је:

الضيافة ثلاثة ايام, وجايزته يوم وليلة, و لا يحل لرجل مسلم ان يقيم عند اخيه حتى يوثمه. قالوا: يا رسول الله, وكيف يوثمه? قال: يقيم عنده و لا شيء له يقريه به.

"Оброци за госте је три дана и поклони (за путовање) за дан и ноћ. Није дозвољено за муслимана живи у кући свог брата онда је грешнике ". У асхаби питали: "О Аллахов! Како је учинити грешно? "Пророк саллаллаху 'алејхи салламмењаваб:". Он (гост) да га измири, али домаћин нема ништа да му част "[26]

У хадиси горе описао, да вечера гости за путовања је дан и ноћ и вечера је три дана. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем разликовати поклона за госте и забаве, постоји чак потврдила историја поклона за госте.

У пепела-Схахихаин из анху 'Укбах ибн' Амир Радић ", он је рекао:" О Аллахов! ? Сигурно сте нам послали, а онда смо се зауставили на људе који нас не забављају, шта мислиш "Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао нам је:

ان نزلتم بقوم, فامروا لكم بما ينبغي للضيف, فاقبلوا, فان لم يفعلوا; فخذوا منهم حق الضيف الذي ينبغي لهم.

"Ако се заустави на једном од људи, и они ти дају за оно што су заслужили, а затим га прихвати. Ако не, узми из њихових права требало би да дају гостима "[27].

Ови текстови показују неопходност забавља госте током дана и ноћи, то је мишљење ал-Лаитх и Ахмад.

Т Имам Ахмед је рекао: "Гости имају право на депозите правних лекова, ако домаћин то не дају, јер вечера је обавезна у праву за њега."

Што се тиче друга два дана за госте, други и трећи дан, то је био врхунац забавних гостију. После три дана, домаћини су такође имају право да преселио из своје куће, јер је испунио своју дужност. То се ради тако Имам Ахмед.

Наратор Имам Ахмед, да забавља се обавезно за муслимане и пагана. Много Имама Ахмадово сапутника који је специјализован обавезу за муслимане и различите религије живе рођаке не тражи историји Имама Ахмада.

У неким верзијама говорећи, "Гости нису дозвољени да боравите у хотелу домаћина куће и забрињавајуће".

Заиста забавне гостију није обавезно, осим за оне који имају нешто да забавља-то је мишљење неких научника хадиса, међу Хумаид бин Зањаваих-то не треба питати госте домаћин људима који не могу да забављају.

Хадис испричао од анху Салмана Радић ", он је рекао:

نهانا رسول الله صلى الله عليه وسلم ان نتكلف للضيف ما ليس عندنا.

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем нам је забранио да оптерете себе за госте са нечим што немамо [28].

Ако су домаћини забрањено да оптерете себе са нечим што нема, онда то значи да домаћин није обавезна да помогне гостима са чим осим да је он имао. Ако домаћин нема ништа друго, он није обавезан да да своје госте. Међутим, ако домаћин стави своје госте од себе као што је урадио Енсарије, која открива следеће стихове о њима,

ويوثرون على انفسهم ولو كان بهم خصاصة

"... И они су ставили (емиграната) на своју руку, иако они такође захтевају ...." - Хасир/59 стих 9 - [29], онда је добро и племенито, али не и обавезно.

Уколико гости не знају мењамуниа домаћину, осим са храном и храном њихова деца, као и деца пате за то, онда то не би требало питати гости су третирани на домаћина, као што су облик праксе Посланика саллаллаху 'алејхи селлем:

... و لا يحل له ان يثوي عنده حتى يحرجه.

Посета ... Није дозвољено да се компликују домаћина [30].

Поред тога, гости су забављени инфак облик су обавезна. Дакле, инфак је потребна само онима који исхране себе и оне хране више зависне, као што инфак рођацима и закат ул-Фитр.

ФАВА `ид хадиса
1. Вера је веровање срцем, са вербалним залоге, као и праксе чланова органа, повећава са послушности и опада са неморално узрок дела.
2. Амал унесите део вере.
3. Вера у Аллаха Субханаху ва теала и на крају дана је важан стуб вере, јер нас подсећа да је Бог прво створио, и подсећа нас да ћемо вратити Богу и да се суди.
4. Промптс за одржавање оралне.
5. Грешке које већина деце од Адама на свом језику.
6. Обавезно ћути осим за лепу реч, према речима пророка: "Ко верује у Алаха и последњи дан, нека говори добро или ћути."
7. Она позива на сваки акт који садржи љубав и хармонију у друштву.
8. Промптс за морал и далеко од лоших морала.
9. Неопходности поштовања комшије, и поштујемо обичаје назад у окружењу.
10. Неопходност да прослави госте, било мало или много од њених гостију.
11. Затражити да се заједно добро против колега муслимана.
12. Славећи што је обавезно за дан и ноћ.
13. Купите вера помиње у хадису није предмет Одрицање вере савршенства.

Мараји `:
1. Ал Кур `и терјемахниа.
2. Ал Вафи Арба'ин-Фи Сиархил Нававиииах, др. Мустафа ал-Бугха и Мухиидин Мустха.
3. Као-лин-Кубра Сунанул Наса `ја.
4. Аз-Зухд, од Имама Ахмада.
5. Аз-Зухд, од Имам Ибн ал-Мубарак.
6. Ирва `ул Гхалил Такхрији Ахадитси Манарис Фи-Сабил.
7. Јами'ул 'Улоом Вал-Хикам, дела Ибн ал-Рајаб Ханбали. Верификација: Схоаиб Ибрахим ал-Арнаутх и Бајис.
8. Китабусх-Схамт, Ибн Абид Дуниа.
9. Кутубус-Саб'ах.
10. Мустадрак 'аласх-Схахихаин.
11. Мусханнаф Ибни Еби Сиаибах.
12. Кава'ид ва Минал Фава `ид-'-Нававиииах Арба'ин, Мухамед Султхан Назхим рад.
13. Раудхатул-'ва Укала Нузхатул-Фудхала, Ибн Хиббан ал-Бусти.
14. Сахеех Ибни Хиббан са АТ-Та'ликатул-Хисан 'ала Сахеех Ибни Хиббан.
15. Генеалогија ал ахадитх ал Схахихах.
16. Сунан ад-Дарими.
17. Сунан ал-Бејхеки.
18. Сиархул Арба'ин-Нававиииах, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.

[Преписане из часописа Суннета 05/Тахун Едитион забрана 1429/2008М КСИИ / сха '. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]



Не Го то лако и то је халал харам




По
Устадз Асим бин Мусхтхофа



ولا تقولوا لما تصف السنتكم الكذب هذا حلال وهذا حرام لتفتروا على الله الكذب ان الذين يفترون على الله الكذب لا يفلحون متاع قليل ولهم عذاب اليم

И кажу да није од онога што је рекао језика је лаж "је законито и то је незаконито", да измисли лаж против Аллаха. Заиста, они који измишљају лаж против Аллаха Нор среће. (То је) мало задовољство, и за њих болно мучење. [-Нахл / 16: 116-117]

ОБЈАШЊЕЊЕ стихова
Култура незнања, Закон утврђивању Постави пожудом.
Незнање култура супротно учењу ислама толико. Ислам је дошао да укине човечанство тако увек бити на природу њеног стварања.

Изнад стих говори о једном од многих култура која се развијала у средњем јахилиииах старих дана, пре него што је коначно избрисао Схари'а Мухамеда саллаллаху 'алејхи селлем. Наиме, донети пропис и оправдава нешто без обзира и без позивања на божанског откровења, као и одредбе других закона који долазе из божанске Алах Субханаху ва теала, Све-Знајући добробит свих бића. У ствари, они тврде да су следбеници учења Посланика Абрахама Алаихиссаллам. Тако да је Аллах Субханаху ва теала забрањује муслиманима да прате путању мусхрикеен [1].

Стварност се догађа, они прописују законске ствари, и уместо оправдава ствари забрањене од Аллаха ал Кхаалик. Они су поставили законе чисте и нечисте према његовим жељама. Са овом акцијом, они су урадили ифтира 'алаллах теала (лаж у име Аллаха теала).

Аллах Субханаху ва теала је објаснио суштину става горе са још неколико стихова. Међу њима:

قل هلم شهداءكم الذين يشهدون ان الله حرم هذا فان شهدوا فلا تشهد معهم

Реци: "Донесите своје сведоке који могу да посведоче да је Аллах забранио (да храна) је забрањено." Ако они сведоче, не дођеш (такође) бити сведок са њима; ... [ал-Ан'ам / 6: 150]

Аллах Субханаху ва Та'алаберфирман:

قل ارايتم ما انزل الله لكم من رزق فجعلتم منه حراما وحلالا قل الله اذن لكم ام على الله تفترون

Реци: "Објасни ми о срећи да је Аллах открио вама, онда ви направите неки харам и (неке ствари) законито." Реци: "Аллах вам је дао дозволу (о томе), или морате да измисли Бога?" [Иунус/10: 59].

Значење овог става -ан-Нахл/16 стихови 116-117 - да ли ће бити све очигледније у односу на претходног става. То је Аллах Субханаху ва теала нареди да једу намирнице које су кошер реду поново. Аллах Субханаху ва теала каже:

فكلوا مما رزقكم الله حلالا طيبا واشكروا نعمت الله ان كنتم اياه تعبدون

Дакле, једите од законитог и добра срећа да је Бог дао, и да захваљујући наклоност Аллаха, ако само га обожавати сами. [Ан-Нахл/16: 114].

Осим тога, Аллах Субханаху ва теала да објасни ствари које су забрањене на њих у следећем стиху:

انما حرم عليكم الميتة والدم ولحم الخنزير وما اهل لغير الله به فمن اضطر غير باغ ولا عاد فان الله غفور رحيم

Он има само забрањено на вас (узети) стрвина, крв, свињско и све кољу по имену осим Бога, а ко је био приморан да га једу тако не прогони, нити прећи границу, онда сигурно Аллах прашта, Милостиви. [Ан-Нахл/16: 115].

У ствари, то није у складу са оним што је откривено од Аллаха ал Хакам (Суштина најзначајније закона) у стиху. Они су заправо оправдавају стрвина, крв и животиње кољу они без имена Аллаха теала. И напротив, они забрањују коришћење животиња, како за потрошњу и као носач, која је дозвољена за човечанство.

На пример, као што је наведено у следећим речима Свемогућег Бога:

ما جعل الله من بحيرة ولا سايبة ولا وصيلة ولا حام ولكن الذين كفروا يفترون على الله الكذب واكثرهم لا يعقلون

Аллах је никада није било бахирах менсиари'аткан, саибах, васхилах и људска права. Али невјерници измишљају лажи против Аллаха, а већина од њих не разумем. [Ал-Ма `идах / 5:103] [2].

Дакле, концепт халал-харам у очима народа у протеклом Јахилиииах. Шејх Салих Ал-Фавзаан-Хафизхахуллах-државе, која треба да буде кривац у овом случају је због страсти и пожуде замку и доктрине њихових великих личности [3].

Укратко, почетак овог стиха забрањује да неко одустане процену халал и харам за нешто што није дозвољено или забрањено Аллаховом Субханаху ва теала. Зато што је лаж и лаж у име Аллаха теала. [4]

Прекорачењем Деедс Схирк
Без сумње, схирк је веома велики грех и фатална грешка. Схирк га, зато што садржи мере које изједначавају између ал-Кхаалик најсавршенији од свих створења које се учитавају са свим слабостима сваке стране. Међутим, она је известио Алах Субханаху ва теала, да постоји већи степен греха него забушавати ружноћу. Син лежи у име Аллаха Субханаху ва теала. Јер, у ствари, сви грешници су пореклом из лажи у име Аллаха Субханаху ва теала. Аллах Субханаху ва теала каже:

قل انما حرم ربي الفواحش ما ظهر منها وما بطن والاثم والبغي بغير الحق وان تشركوا بالله ما لم ينزل به سلطانا وان تقولوا على الله ما لا تعلمون

Реци: "Раббку забрањен само гнусне дела, како видљивих и скривених, а грех, кршење људских права у пркоси право (сачувај) Аллаху нешто што Бог није га изгубити, а доказ за (забрањене) Инвент против Аллаха шта не знате. " [Ал `ам / 7:33].

Ибн ал-Каииим рахимахуллах рекао:... "Боже сачувај изговорите име Бога, без основног знања у ствари једне бачене или судским Укључујући стварима он категорише највеће ђубре Чињеница га ставио на прво место [5] јер је наредба ствари које су забрањене у параграфу на-та'али (реда ниског до најгорег ранга) [6].

Куала катастрофе
Симптоми овог концерна, очигледно проистекла из одређеног фактора. Зар догађај који се дешава само без разлога. Шејх Абу Бакр Зејд рахимахуллах тачка појаве на-та'алум (смарт асс) као главни фактор. Наиме, природа осећа више свесни, осећају имају могућност да издају фатви или одговори, али способност је још увек веома далеко и пун мана.

Шејх Ебу Бекр Зејд рекао рахимахуллах: "Сигурно ат-та'алум улаз у" говори у име Бога, без научног основа. "Не само то, та'алум, сингуларност мишљење, тражећи рукхсхах, слепи фанатизам: све што је врата који су довели до злочина кажу име Аллаха без знања "[7].

Берфатва важну позицију. У овом бачене, неко покушао да реши проблеме са којима се суочавају особе или јавности. Због јаког утицаја фатва-дају акције, онда нико не би требало да испоручи фатви, осим оних који су већ постизање конкретних научних знања, а не празне људе [8].

Стручњаци Бид'ах прети стиха
Имам Ибн Катсиир рахимахуллах рекао: "Укључени у контексту овог стиха, да свака особа починио јерес" [9]. Разлог је очигледан. Наиме, они су додајући да нешто са мишљу да су сви они наплаћују део религије ислама, након што га сматрају добрим делом, али не шеријатски закон каже.

Озбиљне претње против починилаца који лежи на име Бога
Када акција или већ заузима веома опасан ниво, то не би било чудно да повратак је веома тешка. Да делује лаж у име Аллаха теала да оправда или забранити непромишљено, онда је Аллах поставио повратак како је изнето у Својој Речи:

ان الذين يفترون على الله الكذب لا يفلحون متاع قليل ولهم عذاب اليم

Заиста ... ко измисли лаж против Аллаха Нор среће. (То је) мало задовољство, и за њих болно мучење. [-Нахл / 16:116-117].

Аллах Субханаху ва теала дело преношења лажних претњи своје име, у име Његовог сиар'и закона. Такође, изјава о случају да није забрањено "харам", односно у случају да није законит "је законито." Овај стих је опис Аллаху теала, да службеник не треба рећи халал или харам, али након знајући да Бог оправдава или менгхарамканниа [10].

Они неће напредовати у овом свету и у свијету. А сигурно је Аллах Субханаху ва теала ће открити њихову срамоту. Иако они уживају у удобности живот у овом свету, али то је само тренутни задовољство. Ставите их назад је пакао. Ту, за њих болно казна [11].

Изговорите име Аллаха контроле без науке
У заједници, можемо видети много раштрканим фатви без оправданих разлога. Зачудо, људи покушавају да помогну себи говорити (тврде) у општим наука дисциплина у присуству стручњака. Конкретно, не-лекари нису удобне говори у медицинским проблемима у присуству лекара. Или не архитекти осећају непријатно говоримо о архитектури у присуству инжењера. Међутим, није дошло сличан став у верским питањима. Природа се осећају боље знајући превише наметљив. И они верују у Алаха чује све речи, сеер при уклањању права, финансија или фатву [12].

Мишљења чудно је одрастао. Понекад чак и смешно, да се заиста покаже како плитко њено знање. Хаос је свуда шири. Дакле, решење за "друштвених проблема" које је ендемска и не може се узети олако-који је такође решење свих проблема је да усади осећај страха од Аллаха Субханаху ва теала и повећати ниво побожности, и да се формира менталитет потребно да се уздржи од говора или није одговарао и није издати фетву ако то стварно не знам ништа, или само пола знао. И треба разумети, да је Бог тај који има право да оснивају и стварају (ал-кхалку вал-Амр). Нема творац осим Њега. Нико осим Схари'а Схари'а за Његовим створењима. Он има право да захтева нешто, менгхарамканниа, адвокат и оправдати.

Дакле, ако је неко питао није знао проблем, нека одговор наглас бесрамно и рекао: "Не знам, не знам, питајте неког другог." Одговори попут ове указује савршенство интелект, љубазност, веру и побожност, и скромност пред Аллаха Субханаху ва теала [13].

Генерација разборитост Салаф у овом питању [14]
У прошлости, научници Салаф генерација, они се понашају Вара `(гарда) у саопштењем да је" Халал и харам ", због страха од претходног става. Осим тога, то је да покаже своје високе манире у присуству Аллаха и Његовог Посланика, право да утврди закон људске расе, иако су знали или је јасно пенгхараманниа пенгхалалан предлог.

Имам Маалик рахимахуллах приповеда о иснаад Кабисхах бин Дзуаиб, да је човек који је рекао да "Осман ибн Аффан" Ради анху о две сестре чији претходни статус као роб. "Осман Ради анху је одговорио:" менгхалалканниа стих и други стихови имају менгхарамканниа Што се мене тиче, не бих да га урадим. "[15].

Имам ал-Куртуби рахимахуллах приповеда: ад-Дарими рекао је у свом Муснад: Арон су нам рекли у Хафс ал-А'маси, он је рекао: "Никада нисам чуо за Ибрахима (-Накха` и) је рекао: '(Она ) халал или харам ", али је рекао (када менгхукуми):" У прошлости, људи се не свиђа или прво, људи га воле. '". [16]

Ибн Вахб рахимахуллах имама Малика рахимахуллах рекао: "То није обичај људи (сада) или оних који су прошли, нити је обичај људи да следе да кажем 'је халал, то је харам." Они се не усуђују да то учине у том тренутку., они само кажу накраху кадза (ми се не свиђа), нарааху хасанан (видели смо обоје), наттаки хадха (ми га избегавати), вала Нара Хадза (не видите на тај начин). "

У другом нарације: "Они не кажу" то халал или харам. "Зар нисте чули Аллах каже (што значи):" Реци:. Објасни ми о срећи да је Аллах открио вама, онда ви направите неки харам и (неке ствари) законито "Реци : "Оно што Бог ти је дао дозволу (о томе) или сте га измислили против Бога?"-Кс Иунус/10 стих 59 - и онда је он рекао: "Халал је све што је дозвољено од Аллаха и Његовог Посланика.. Незаконито је све што је забрањено од Аллаха и Његовог Посланика "[17].

У књизи ал-Умм, имам Схафи'и рахимахуллах обичај да каже ахаббу илаииа, ухиббу, акраху и друге такве лафазх-лафазх да процени широк спектар случајева. Аллах најбоље зна.

ЛЕКЦИЈЕ стихова
1. Харам Халал и харам поставили неразумно сиар'и, катх'и и зханни, осим оних који су већ верује да је готово забрањена ствар.
2. Харам лаж у име Аллаха теала.
3. Људи који леже у име Бога Свемогућег, неће напредовати на ахирету. Док на земљи, он ће бити погођено понижења.
4. Мора одржава вербалне и пажљив у говору.
5. Стручњаци јерес прети претходног става. Аллах најбоље зна

Марааји ':
1. Аисарут-Тафасир Абу Бакр ал-Џабир Јазаири, Мактабах 'УЛУМ Вал-Хикам, Медина.
2. Ал-Јами ли Ахкамил-Кур'ан (Тафсеер ал-Куртуби), Абу 'Абдиллах Мухамед ибн Ахмед Ал-Ансари ал-Куртуби, тахкик:' Абдур-Реззак ал Махди, Дарул-Китабил-'Араби, Материја ИВ Година 1422 Х - 2001 АД
3. И'лаамул Мувакки'ин 'Раббил' аламин Ибн ал-Каииим, Верификација: Абу 'Убаидах Бин Масихуур Салмаан Хасана Алу Даар Ибн Јавзи, ур. Ја, Че. 1423Х.
4. Китаб ул-'Илми, Шејх ал-Утхаимеен, АТС-Тсураииа, ја, 1420Х-1999М.
5. Ма'алимут-Танзил Абу Мухамед ал-Хусеин ибн Мас'уд ал Багхави, верификацију и Такхриј: Мухамеда 'Абд-Намр "Осман Дхумаириииах Гома, а Сулејман ал-Кхарси муслиман, Дар Тхаибах, Година 1411 Х .
6. Тафсирул-Кур `Емајлирати-'Азхим, ал Хафиз Абул-Фида Исма'ил ибн Омер ибн Катхир ал Курасии, Верификација: Сами бин Мухамед ас-Салама, Дар Тхаибах, Маттер И, Иеар 1422 Х - 2002 АД
7. Таисирул-Каримир-Рахман "Алламах Шејх Абдур-Рахман бин Насир као-Са'ди, Дар ал-Мугхни, Ријад, ур. Ја, Че. 1419 Х - 1999 АД

[Преписане из часописа Сунном 06-07/Тахун Аутентичност КСИИ / Рамазан 1429/2008М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]





Нека ради добро увек



للذين احسنوا الحسنى وزيادة ولا يرهق وجوههم قتر ولا ذلة اوليك اصحاب الجنة هم فيها خالدون

За људе који раде добро, ту је најбоља награда (рај) и побољшања. И њихова лица нису покривени у црној прашини, а не (такође) понижења. Они су становници раја, они ће у њој придржавати.
[Иунус/10: 26]

ОБЈАШЊЕЊЕ стихова

Значење Ихсан (ал-ихсан)
Ал-Ихсан је супротно (антоним) од Иса ал-`ах (лоши дела). Значи, чињењем добрих дела. У терминологији Схари'а је дефинисан "Примена Схари'а правила, као и могуће". Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је објаснио природу хадиса Јибрил Ихсан Алаихиссаллам већ популаран, и то:

ان تعبد الله كانك تراه فان لم تكن تراه فانه يراك

Ви обожавају Аллаха као да Га видиш. Ако га не видите, (будите сигурни) да је (Аллах) вас посматра. [Бухари и Муслим]

Разумевање речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем горе, као што је откривено Шејх Абдул-Мухсин' Ал-Аббад-Хафизхахуллах-неко да поклони Алах Субханаху ва теала, као да је стајао испред њега. Ово признање ће донети кхаси-добро (страх) и Инабах (као и увек врате пришао, покајање) на Њега. Такође, мотивише да се богослужење врши се у складу са прописима утврђеним у РАДИ саллаллаху 'алејхи селлем [1].

Опрез против ислама ал Ихсан
Један који показује колико пажње је питање ал-Ислам Ихсан (добрих дела) и висок положај ове праксе, која је Аллах нам је рекао у својој књизи да је Он воли мухсиниин (они који раде добро) и са њима. У овој позицији, она је довољна за њих да добију славу и врлину. Аллах Субханаху ва теала каже:

واحسنوا ان الله يحب المحسنين

...... А добро, јер Аллах воли оне који то раде добро. [Ал-Бекаре / 2:195].

Аллах Субханаху ва теала каже:

ان الله مع الذين اتقوا والذين هم محسنون

Заиста Аллах је са онима који су се уздрже и оних који то добро. [Ан-Нахл/16: 128].

Аллах Субханаху ва теала каже, што значи: А они који се труде за (тражење задовољства) Ми, заиста ћемо их показати нашим путевима. И заиста Аллах је са онима који то раде добро. [Ал-Анкабут/29: 69].

У другом стиху, Алах Субханаху ва теала нам говори да постојање свих суђења који су довели Алах Субханаху ва теала да, искључиво посвећен тражењу бића са најбољом праксом. Аллах Субханаху ва теала каже:

الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم ايكم احسن عملا

Оно што чини смрт и живот, да би могао покушате, који од ваших бољих дела. [Ал-Мулк/67: 2].

Мило за драго
Људи који раде добро у овом свету, и он верује у Аллаха Господара Аламин и чинити добра дела, Алах Субханаху ва теала даје радосну вест, да ће они деловати Ихсаан бити корисни колатералне гаранције на ахирету. Добра вест је да је један од забаве и мотивисати муслиман да су починиоци добро, онда пут је жртвовао, физичке исцрпљености, ум се празни, а коришћени материјали на путу Аллаха Субханаху ва теала, није све узалуд. Аллах Субханаху ва теала, и да ће на крају резултирати пријатно.

Према имама Ибн Катхир рахимахуллах, да горе стих, Алах Субханаху ва теала да проповедају, људи који раде милостињу у свету, са вером у Аллаха Субханаху ва теала и не исправних дела, Алах Субханаху ва теала ће одговорити на ал-хусна (доброта) у даљем тексту. Ова извесност је заснован на реч Божију у писму ар-Рахман/55 стиха 60, што значи: Нема одговора доброте, осим доброте (она) [2], а неки научници тумаче ал-хусна у претходном стиху значи Џанах (Рај) [3. ]. Нас `ва карамих фадхлихи алуллах мин.

Допуна награду, Гледајући Фаце Аллаха
Поред обиља диван немерљиво у Јаннах, они су такође стекли наклоност као садржане у речи аз-Зииадах (додатни грејс).

Он је рекао да од Имам Ибн Катхир рахимахуллах је додатна награда множења добра дела-дела били су десет пута до седам стотина пута. Укључујући другим услугама, које је Аллах Субханаху ва теала их дају на небу, у виду замкова, вила, задовољство, а све поменуте Алах Субханаху ва теала. Све задовољство што ће бити извор ваздушних очију.

Уживање најзначајнија и највећа, а то је да види лице Аллаха Субханаху ва теала славна. То је додатни грејс већи него сви они добити. Она је задовољство не због својих дела, него због Његове милости и благодати Божије, [4]. Поменуто у хадису Сухаиб ар Руми, Ради саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اذا دخل اهل الجنة الجنة قال يقول الله تبارك وتعالى تريدون شييا ازيدكم فيقولون الم تبيض وجوهنا الم تدخلنا الجنة وتنجنا من النار قال فيكشف الحجاب فما اعطوا شييا احب اليهم من النظر الى ربهم عز وجل (ثم تلا هذه الاية للذين احسنوا الحسنى وزيادة)

Ако Домаћин је ушао у небо, Бог Табарака ва теала каже: "Да ли желите нешто, (са њим) да додам (за) тебе?" Они су одговорили: "Зар сте УХИТЕНЕД наша лица, не сте нас ставили у Јаннах и сачувати нас од пакла?" Затим Аллах Субханаху ва теала Унмаскед поклопац. Није добију свој жељени задовољство од задовољства да виде свој Рабб. Онда РАДИ саллаллаху 'алејхи ве селлем прочитати пасус изнад [5].

У међувремену, генерални зииадах реч-за-облику накирах имам Табари рахимахуллах држећи на формирање ојача додатних значења према облику општости лафазхниа воле: види лице Аллаха Субханаху ва теала, собе направљени од драгуља, опроштење и Његово задовољство. Све то ће бити прикупљени за њих. Нас ва `алуллах мин фадхлихи карамих [6].

Серијска Лица без туге
Примаоци наведених одговора ће добити замах веома срећан. Наиме, када су његови потлачени дистресс и горчина због лоших дела у овом свету, онда је Алах Субханаху ва теала говори о лицима људи који раде милостињу говорећи:

ولا يرهق وجوههم قتر ولا ذلة

(И њихова лица нису обухваћени у црној прашини, а не (и) понижење - [Иунус/10 стих 26]

Нема туга или тама то обавијен њихова лица изгледа као човек који је тужан [7]. Међутим, то се појављује само радост и срећа на њиховим лицима.

Имам ал-Куртуби рахимахуллах директна значења, као што су били у пољу Махсиар. Он је рекао: "прашина не покривају своје лице када се саставља Аллаху Субханаху ва теала, као и понижења нису их покривене" [8] Тако је поглед имама Ибн Катсиир [9]..

У неким другим стиховима, Алах Субханаху ва теала каже своју ситуацију рекавши да то значи: То су људи који су тамо били за њих добра одредба од нас, они су држали из пакла, они нису чули никакав звук ватре пакла, и конзервирани у уживајући шта жели од њих. Они се не мучи велики вирулентности (на Судњем дану), а они су поздравили анђелима. (Анђео рекао): "Ово је ваш дан који су обећали сте." [Ал-Анбииа '/ 21 стих 101-103].

Аллах Субханаху ва теала каже:

ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل عليهم الملايكة الا تخافوا ولا تحزنوا وابشروا بالجنة التي كنتم توعدون

Што се тиче оних који кажу: "Наш Господ је Аллах", а онда су потврдили њихово оснивање, онда анђели ће се спустити на њих (говорећи): "Не бојте се и не осећају тужно, и драго да си са (добитак) неба Бог је обећао да ће вас [Фусхсхилат/41: 30]..

Њихова ситуација као што је описано Алах Субханаху ва теала у следећем стиху:

فوقاهم الله شر ذلك اليوم ولقاهم نضرة وسرورا

Онда Господ их сачува од проблема који дан, и дати им јасноћу (лице) и јетре узбуђење. [Ал-Инсан/76: 11].

Ова узбудљива околности, веома много разликује од кафира и извршилаца злочина, које је испуњено од црне и црне прашине. Један од стихова који описују стање појаве њиховог лица, што је реч Алах Субханаху ва теала у истом писму, које је наставак изнад стих:

والذين كسبوا السييات جزاء سيية بمثلها وترهقهم ذلة ما لهم من الله من عاصم كانما اغشيت وجوههم قطعا من الليل مظلما اوليك اصحاب النار هم فيها خالدون

А они који чине зло, (добио) одговор у натури, и они су били прекривени понижења. Не постоји заштита за њих-једној од (Аллах) Богу, као да њихова лица су прекривене комадима тамне ноћи. Они су пратиоци Ватре: они ће у њој придржавати. [Иунус/10: 27].

Аллах Субханаху ва теала каже, што значи: И много (превише) суочава тог дана прекривеног прашином. И покривена тамом. То су опет безбожника неверници. ['Абаса/80 :40-43].

Добијање фаворизује Вечити

ولا يرهق وجوههم قتر ولا ذلة

Они су становници раја, они ће у њој придржавати. [Иунус/10: 26].

Људи помињу своје особине, они су Становници Јаннах и његових становника, који су у њему. Они су живели у њему вишегодишња. Место није уништена, тако да они неће бити забрињавајуће нестанак укусно. Такође не Они ће бити искључени из њега, да води своје животе испоставити јадно. [10]

ЛЕКЦИЈЕ стихова
1. Врлина добрих дела.
2. Пербуатаан оба ће донети ал-хусна (добро).
3. Одређивање Васкрсења и Судњи дан.
4. Огроман милост својим слугама који верују

Мараји `:

1. Ал-Јами ли Ахкамил-Кур'ан (Тафсеер ал-Куртуби), Абу 'Абдиллах Мухамед ибн Ахмед Ал-Ансари ал-Куртуби, тахкик:' Абдур-Реззак ал Махди, Дарул-Китабил-'Араби, Материја ИВ Година 1422 Х - 2001 АД
2. Јами'ул-Баиан "Та` Ај Вил ал Кур `Абу Мухамед бин Дзафер Јарир Табари, Ибн Хазм Дар, ја Маттер, Година 1423 В - 2002 АД
3. Пољак ва осећај `ил, 'Абдул-Мухсин ел-Аббад ал Бадр.
4. Ма'алимут-Танзил, Абу Мухамед ал-Хусеин ибн Мас'уд ал Багхави, верификацију и Такхриј: Мухамеда 'Абд-Намр, "Осман Дхумаириииах Гома, а муслиманско Сулаиман ал-дар Кхарси Тхаибах, Година 1411 АХ
5. Тафсирул-Кур `Емајлирати-'Азхим, ал Хафиз Абул-Фида Исма'ил ибн Омер ибн Катхир ал Курасии, Верификација: Сами бин Мухамед ас-Салама, Дар Тхаибах, Маттер И, Иеар 1422 Х - 2002 АД

[Преписане из часописа Сунном 04/Тахун Аутентичност КСИИ / Рајаб 1432/2011М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]






Извори: хттп://алманхај.ор.ид/
_______

No comments:

Post a Comment