Sunday, September 2, 2012

Верни Етика: Добар говор, Величање Комшије и поштовање Гост


Верни Етика: Добар говор, Величање Комшије и поштовање Гост


По
Устадз Бин Абдул Кадир Јазид Јавас:


عن ابي هريرة رضي الله عنه عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: ((من كان يومن بالله واليوم الاخر فليقل خيرا او ليصمت, ومن كان يومن بالله واليوم الاخر فليكرم جاره, ومن كان يومن بالله واليوم الاخر فليكرم ضيفه)). رواه البخاري ومسلم.

Од Ебу Хураирах, од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, рекао: "Ко верује у Алаха и последњи дан, нека говори добро или ћути. Онај који верује у Алаха и последњи дан, нека част свог ближњег. А ко верује у Алаха и последњи дан, нека прославити своје госте. " [Бухари и Муслим].

ТАКХРИЈ хадиса
Овај хадис сахеех. Наратор ал-Букхари (бр. 6018, 6136, 6475), Муслим (бр. 47), Ахмед (ИИ/267, 433, 463), Абу Давуд (бр. 5154), на-Тирмизи (бр. 2500), Ибн Хиббан (бр. 507, 517-на-Та'ликатул-Хисан), ал-Бејхеки (ВИИИ/164).

Схарх хадиса
1. Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Ко верује у Алаха и последњи дан, нека уради то и то."

Показала да ови акти је ствар вере. Као што је било јасно да добротворним делима, укључујући од вере.

Дела вере су понекад односе на права Бога, као што су радне обавезе и оставите ствари које су забрањене. И укључена у оквиру дела вере, јесте да кажем да од било ког другог добра или ћути. Дела вере су такође понекад односе на права слуге Бога, као што је гост славим, глорификују комшије, а не повредити. Треће је наређено да верник, један од њих каже лепу реч и тишину у ружном речи [1].

У Схахихаин из хадиса Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је:

ان الرجل ليتكلم بالكلمة ما يتبين ما فيها يزل بها في النار ابعد ما بين المشرق والمغرب.

Сигурно је неко рекао речи да он није био опрезан истина, речи које изазивају клизање даље од пакла даље између истока и запада. [2]

У Сахих Бухари споменуо хадис од Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, је рекао:

ان العبد ليتكلم بالكلمة من رضوان الله لا يلقي لها بالا يرفع الله بها درجات, وان العبد ليتكلم بالكلمة من سخط الله لا يلقي لها بالا يهوي بها في جهنم.

Сигурно неко каже реченицу која угодно Богу и он није обраћао пажњу на то, али Бог ће подићи неки степен. Заиста слуга гњева Бога да нешто каже, а он нисам обраћао пажњу на то, али истекао реченицом, јер је био Јаханнам. [3]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

ان اكثر خطايا ابن ادم في لسانه.

Заиста, Адам деца крива лежи у већини вербални [4].

2. Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "Будите добри или да ћути, рекао је он."
Да ли је команда да добро говоре и ћутање једног нељубазни речи или узалудно. Дакле, понекад је добро изговорене речи тако наредио. А понекад није добро речи и узалудан, па је наредио да га ућуткају. Аллах теала каже:

ما يلفظ من قول الا لديه رقيب عتيد

Не постоји реч је говорио, али супервизори анђео на његовој страни, увек спремна (белешке). [Каф/50: 18].

Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اذا قام احدكم الى الصلاة فلا يبصق امامه فانما يناجى الله ما دام في مصلاه, ولا عن يمينه فان عن يمينه ملكا, وليبصق عن يساره, او تحت قدمه, فيدفنها.

Ако неко од вас стоји у молитви, онда нека не пљује испред њега, јер је он заправо био бермунајат Господу своме, док је он био у молитви, не треба такође да права због десно постоји анђео, него нека пљуне на левој или доле ногама, и нека сахрани испљуните [5].

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао:

ما من قوم يقومون من مجلس لا يذكرون الله فيه الا قاموا عن مثل جيفة حمار, وكان لهم حسرة.

То је један од издваја скупштине, они не могу да се сетим (Дхикр) од Аллаха у њему, али како ствари стоје из олупине њиховог дупета и они добију тугу [6].

Из овога се може видети да нељубазни реч не би требало да се говори, још боље, ако је то потребно. Дакле, много тога да кажем да није корисно да се срца постала отврдну.

Омер РАДИ 'анху, рекао: "Ко год се пуно прича, превише грешака, ко много грешака, превише греси, а ко много греси, онда неракалах више достојни тога". [7]

Абу Бакр РАДИ 'анху никада одржао свој језик и рекао: ". Језик је оно што ме је ставио у местима опустошења" [8]

Ибн Мас'уд РАДИ 'анху, рекао: "Тако ми Аллаха да ниједан бог нема право диибадахи право поред њега, не постоји ништа више права у затвору дуже од изговорене речи". [9]

Како је лепо оно што је рекао 'Убаидуллах бин Аби Дзафер, становник египатски правник свог дана, он је био један од експерата мудрости, он је рекао: "Ако човек говори у Меџлиса и његове речи да га запањени, онда нека ћути. И када је била тиха и тихо су јој чуђење, нека говоре "[10].

У закључку, увек је у апсолутној тишини, или пажња тишина као вид обожавања као део такарруб у хаџа, И'тикаф и постом је забрањена. [11]

3. Међу стварима које пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем командовао вернике у овом хадису, је прослављен комшије.
У неким верзијама постоји забрана боли боли за комшије комшију је харам. Јер, повредио неправедно је забрањено било којој особи. Али, у суседној актом права да повредим кехараманниа тежи.

У Схахихаин од Ибн Мас'уд РАДИ 'анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи савс, да је он питао: Он саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао: "Ти би савезнике за Бога, када Он има" Грех је највећи? " створио вас ", упитао опет:" Па шта "Он саллаллаху? 'алејхи ве селлем рекао:" Ти си убио свог сина, јер се плашио да једе са вама ", упитао је поново," Па шта "Он саллаллаху?' алејхи ве селлем рекао:" Ти форницате са комшијина жена "[12].

У Сахиху Бухарије, Ебу Схураих Ради 'анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи селлем, рекао саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

والله لا يومن, والله لا يومن, والله لا يومن. قيل: و من يا رسول الله? قال: الذي لا يامن جاره بوايقه.

"За Бога милога, не верујем. За Бога милога, не верујем. ? Забога, не верујем ", упитао:" О Аллахов Бога, ко је он "пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао:" Лице чији комшија не осећа безбедно од мешања "[13].

Што се тиче величања суседима и учинити добро да му је било наређено. Аллах теала каже:

واعبدوا الله ولا تشركوا به شييا وبالوالدين احسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وما ملكت ايمانكم ان الله لا يحب من كان مختالا فخورا

Обожавај Аллаха и не сарадник ништа са Њим, и чините добро да родитељи, рођаци, пријатељи најбољи сирочад, сиромашни, комшије блиске и сада комшије, колеге, Ибн сабил и славе тебе имају. Заиста, Аллах не воли арогантан и понос. [-Ниса '/ 4:36].

У овом стиху, Аллах теала га комбиновати за људска права и права човека против човека. И Бог је рекао да људи треба да буду адекватно решити. Они су пет група.

Прва. Људи који су у сродству. Аллах Субханаху ва теала помиње посебно старијих међу њима, јер они имају привилегију свих сродника, и нико од њих имају заједничке карактеристике оба, и као узрок присуства деце, имају право да образују, негују , и други.

Друга. Слаби људи којима је потребна милост. Она је подељена у две групе: на оне којима је потребна због слабости свог тела, као што су сирочад, а сиромашне због малог блага, односно сиромашних.

Трећи. Људи који имају право близину и придруживању. Аллах Субханаху ва теала би га у три групе, односно блиским суседима, далеких комшијама и колегама.

У Сахиху Бухарије, од 'Аисха Ради анхума, рекао: "Ја сам рекао:' О Аллахов! Заправо имам два суседа. Коме не дајем поклоне? " Он је одговорио: 'Да комшији најближа врата за вас.' "[13]

Као вршњака, онда неки научници менафсирканнниа са женом. Неки од њих-ИБН 'Аббаас анхума - тумаче са пријатељима у Сафар. Они не желе да потроше своје вршњаке у становање у смислу пратилац / пријатељства, али пријатељство у Сафар је било довољно као пријатељство. Ако је тако, да ли би пријатељства константно Муким је више мејнстрим.

Дакле, Са'ид Бин Јубаир рекао: "Он је пријатељ праведан". Заид бин Аслам је рекао: "Он је пријатељ вашег седишта када Муким и пријатељи кад Сафар".

У Муснад Ахмада и Сунан имама на-Тирмизи, од 'Абдуллаха ибн' Амр ибн ел-Ас, пророка саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је:

خير الاصحاب عند الله خيرهم لصاحبه, وخير الجيران عند الله خيرهم لجاره.

Најбољи пријатељ у очима Аллаха је најбоље да свом пријатељу, а најбољи комшија у очима Аллаха је најбољи комшија комшији [15].

Четврти. Људи који долазе на лице, а не измири с њим, односно ибн сабил. Он је путник у земљи где транзита.
Постоје научници који га тумаче. То јест, ако је путнички стоповер као гост на некога.

Пети. Кметови. Пророк саллаллаху 'алејхи салламсеринг пута хтео муслимане да буду љубазни према њима. Речено је да када смрт његовог последњег тестамента је избор "Моли се и чините добро да имате робу". [16]

Неки научници из Салаф уђе у овај стих како људски облик стоке.

Затим пепео-Схахихаин, од 'Аисха и Ибн' Умар анхума, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам, он је рекао:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت انه سيورثه.

Анђео Габријел ме увек оставиоцем о суседима, тако да мислим да ће суседи наследити [17].

Међу облицима раде добро комшији, јесте да обезбеди ширину и једноставност када је то потребно. Од Ебу Дхарр Ради 'анху, рекао је: Мој драги (тј. пророка саллаллаху' алејхи ве селлем) ће рекавши ми:

اذا طبخت مرقا فاكثر ماءه, ثم انظر اهل بيت من جيرانك فاصبهم منها بمعروف.

"Ако кувате поврће, сос умножавају, а затим погледајте у породици свог суседа, дајте неке од њих добро".

У другом нарације:

يا ابا ذر! اذا طبخت مرقة فاكثر ماءها وتعاهد جيرانك.

"О Ебу Дхарр! Ако кувате поврће, сос умножавају и дати неки од суседа "[18].

Од Ебу Хураирах да је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем, рекао је:

لا يمنع جار جاره ان يغرز خشبة في جداره.

Да ли је неко од вас комшија забрањује дрва заглавио у зиду.

Након тога, Ебу Хураирах је рекао: "Зашто ти, видео сам да се окрену од ове савете? Тако ми Аллаха, ја бих баци дрво у рамена "[19].

Имам Ахмед рахимахуллах мишљење, нека неко дозволи комшије стави дрва на зид када је то потребно, и то не штети људима је сахеех хадис.

Захир речи Имама Ахмада рахимахуллах је, неко мора помогне својим комшијама од вишка који не шкоди ако суседи треба [20].

Описан од стране научника да постоје три комшије.
• комшије муслимани, који имају рођаке однос, онда она има три права, и то: право комшилука, право ислама и права сродства.
• комшије муслимани, онда има два права, наиме: право суседа, као и право ислама.
• Комшије неверник, он има само једну право, односно право комшију [21].

И ми је заповеђено да чинимо добро суседа. Пророк саллаллаху 'алејхи салламберсабда:

ليس المومن الذي يشبع وجاره جايع الى جنبه.

Не кажем верник, пун, а комшија поред гладовања [22].

Ал-Хасан је рекао: "Добри суседи нису уздрже од њега узнемиравајући, али добре комшије су стрпљиви са поремећајем" [23].

У време пророка саллаллаху 'алејхи селлем, био марљив жена ноћ молитве, поста и Садаках, али он је увек нервира његове комшије својим језиком, пророк саллаллаху' алејхи ве селлем, рекао: "Не постоји добар са њим, он је био међу становницима пакла" . Онда опет помиње, постоје жене које обављају обавезну молитве пет пута дневно и он воли берсхадаках са сиром и не сметају никоме превише, Посланик је рекао: "Он је био експерт неба" [24].

4. Међу стварима које је пророк саллаллаху 'алејхи салламперинтахкан верницима у овом хадису, прослављен госта, који мењамуниа добро.
Од Ебу Схураих Ради 'анху, рекао је: Моје очи виде пророка саллаллаху' алејхи ва саллам, а уши чују када је рекао:

من كان يومن بالله واليوم الاخر فليكرم ضيفه جايزته. قال: وما جايزته, يا رسول الله? قال: يوم وليلة, والضيافة ثلاثة ايام, وما كان وراء ذلك فهو صدقة عليه.

"Ко верује у Алаха и последњи дан, нека величају своје госте дајући им дар." Упитан, "Шта је то, о Аллахов?" Он саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао:. ". (Мењамуниа) дан и ноћ Оброци за госте је три дана, а остатак је добротворна" [25]

Муслиман је такође испричао хадис од Абу Схураих Ради 'анху, да је Посланик саллаллаху' алејхи селлем, рекао је:

الضيافة ثلاثة ايام, وجايزته يوم وليلة, و لا يحل لرجل مسلم ان يقيم عند اخيه حتى يوثمه. قالوا: يا رسول الله, وكيف يوثمه? قال: يقيم عنده و لا شيء له يقريه به.

"Оброци за госте је три дана и поклони (за путовање) за дан и ноћ. Није дозвољено за муслимана живи у кући свог брата онда је грешнике ". У асхаби питали: "О Аллахов! Како је учинити грешно? "Пророк саллаллаху 'алејхи салламмењаваб:". Он (гост) да га измири, али домаћин нема ништа да му част "[26]

У хадиси горе описао, да вечера гости за путовања је дан и ноћ и вечера је три дана. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем разликовати поклона за госте и забаве, постоји чак потврдила историја поклона за госте.

У пепела-Схахихаин из анху 'Укбах ибн' Амир Радић ", он је рекао:" О Аллахов! ? Сигурно сте нам послали, а онда смо се зауставили на људе који нас не забављају, шта мислиш "Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао нам је:

ان نزلتم بقوم, فامروا لكم بما ينبغي للضيف, فاقبلوا, فان لم يفعلوا; فخذوا منهم حق الضيف الذي ينبغي لهم.

"Ако се заустави на једном од људи, и они ти дају за оно што су заслужили, а затим га прихвати. Ако не, узми из њихових права требало би да дају гостима "[27].

Ови текстови показују неопходност забавља госте током дана и ноћи, то је мишљење ал-Лаитх и Ахмад.

Т Имам Ахмед је рекао: "Гости имају право на депозите правних лекова, ако домаћин то не дају, јер вечера је обавезна у праву за њега."

Што се тиче друга два дана за госте, други и трећи дан, то је био врхунац забавних гостију. После три дана, домаћини су такође имају право да преселио из своје куће, јер је испунио своју дужност. То се ради тако Имам Ахмед.

Наратор Имам Ахмед, да забавља се обавезно за муслимане и пагана. Много Имама Ахмадово сапутника који је специјализован обавезу за муслимане и различите религије живе рођаке не тражи историји Имама Ахмада.

У неким верзијама говорећи, "Гости нису дозвољени да боравите у хотелу домаћина куће и забрињавајуће".

Заиста забавне гостију није обавезно, осим за оне који имају нешто да забавља-то је мишљење неких научника хадиса, међу Хумаид бин Зањаваих-то не треба питати госте домаћин људима који не могу да забављају.

Хадис испричао од анху Салмана Радић ", он је рекао:

نهانا رسول الله صلى الله عليه وسلم ان نتكلف للضيف ما ليس عندنا.

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем нам је забранио да оптерете себе за госте са нечим што немамо [28].

Ако су домаћини забрањено да оптерете себе са нечим што нема, онда то значи да домаћин није обавезна да помогне гостима са чим осим да је он имао. Ако домаћин нема ништа друго, он није обавезан да да своје госте. Међутим, ако домаћин стави своје госте од себе као што је урадио Енсарије, која открива следеће стихове о њима,

ويوثرون على انفسهم ولو كان بهم خصاصة

"... И они су ставили (емиграната) на своју руку, иако они такође захтевају ...." - Хасир/59 стих 9 - [29], онда је добро и племенито, али не и обавезно.

Уколико гости не знају мењамуниа домаћину, осим са храном и храном њихова деца, као и деца пате за то, онда то не би требало питати гости су третирани на домаћина, као што су облик праксе Посланика саллаллаху 'алејхи селлем:

... و لا يحل له ان يثوي عنده حتى يحرجه.

Посета ... Није дозвољено да се компликују домаћина [30].

Поред тога, гости су забављени инфак облик су обавезна. Дакле, инфак је потребна само онима који исхране себе и оне хране више зависне, као што инфак рођацима и закат ул-Фитр.

ФАВА `ид хадиса
1. Вера је веровање срцем, са вербалним залоге, као и праксе чланова органа, повећава са послушности и опада са неморално узрок дела.
2. Амал унесите део вере.
3. Вера у Аллаха Субханаху ва теала и на крају дана је важан стуб вере, јер нас подсећа да је Бог прво створио, и подсећа нас да ћемо вратити Богу и да се суди.
4. Промптс за одржавање оралне.
5. Грешке које већина деце од Адама на свом језику.
6. Обавезно ћути осим за лепу реч, према речима пророка: "Ко верује у Алаха и последњи дан, нека говори добро или ћути."
7. Она позива на сваки акт који садржи љубав и хармонију у друштву.
8. Промптс за морал и далеко од лоших морала.
9. Неопходности поштовања комшије, и поштујемо обичаје назад у окружењу.
10. Неопходност да прослави госте, било мало или много од њених гостију.
11. Затражити да се заједно добро против колега муслимана.
12. Славећи што је обавезно за дан и ноћ.
13. Купите вера помиње у хадису није предмет Одрицање вере савршенства.

Мараји `:
1. Ал Кур `и терјемахниа.
2. Ал Вафи Арба'ин-Фи Сиархил Нававиииах, др. Мустафа ал-Бугха и Мухиидин Мустха.
3. Као-лин-Кубра Сунанул Наса `ја.
4. Аз-Зухд, од Имама Ахмада.
5. Аз-Зухд, од Имам Ибн ал-Мубарак.
6. Ирва `ул Гхалил Такхрији Ахадитси Манарис Фи-Сабил.
7. Јами'ул 'Улоом Вал-Хикам, дела Ибн ал-Рајаб Ханбали. Верификација: Схоаиб Ибрахим ал-Арнаутх и Бајис.
8. Китабусх-Схамт, Ибн Абид Дуниа.
9. Кутубус-Саб'ах.
10. Мустадрак 'аласх-Схахихаин.
11. Мусханнаф Ибни Еби Сиаибах.
12. Кава'ид ва Минал Фава `ид-'-Нававиииах Арба'ин, Мухамед Султхан Назхим рад.
13. Раудхатул-'ва Укала Нузхатул-Фудхала, Ибн Хиббан ал-Бусти.
14. Сахеех Ибни Хиббан са АТ-Та'ликатул-Хисан 'ала Сахеех Ибни Хиббан.
15. Генеалогија ал ахадитх ал Схахихах.
16. Сунан ад-Дарими.
17. Сунан ал-Бејхеки.
18. Сиархул Арба'ин-Нававиииах, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.

[Преписане из часописа Суннета 05/Тахун Едитион забрана 1429/2008М КСИИ / сха '. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]


Неко Исламска доброту, Он је са Остављање Шта-Шта не Хелпфул



По
Ал-Јазид Устадз бин Абдул Кадир Јавас:


عن ابي هريرة رضي الله عنه قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: ((من حسن اسلام المرء تركه ما لا يعنيه)). حديث حسن رواه الترمذي وغيره هكذا.

Од Ебу Хураирах Ради анху, рекао: "Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:" Од оних (знаци) исламске доброте неко напушта случај који није корисно за њега.' "[Хасан хадис. Репортед би ат-Тирмизи и других попут ње]

ТАКХРИЈ хадиса
Овај хадис сахеех (са неким сиавахидниа). Известио:
1. У-Тирмизи, бр. 2317.
2. Ибн Мајах, не. 3976.
3. Ал Багхави у Сиархус-суннета, КСИВ/320, бр. 4132.
4. Ибн Хиббан, бр. 229 - на-Та'ликатул Хисан.
5. Ибн-Абид Дуниа у ал-Схамту књизи (бр. 108) из Абу Хураирах Радхииаллах Пријатељу анху.

Такође је известио: Абу Ну'аим у Хилиатул-Аулииа "(ВИИИ/273-274, не 12.181.), Ахмед (И/201), АТХ-Тхабрани у Му'јамул-Кабир (бр. 2886) од Хасана ибн Алија бин Аби Талиба.

Сиавахид хадис од Абу Бакр, Хусеин ибн Алија и Зејд ибн Сабит. Нарратед свештеници хадису стручњака. Хадис од Ебу Хураирах горе класификовано као сахеех од Схаикх ал Албани у АТ-Та'ликатул-Хисан 'ала Сахеех Ибни Хиббан, бр. 229).

Схарх хадиса
Изнад хадис је један од принципа принципима и етике племенитих манирима. Имама Ебу 'Амр ибн Салах радикално анху приповеда из Абу Мухамед ибн Аби Заид РАДИ анху, Малики је мадххаб имама свог времена, да је он рекао: "Врхунац врлине етике силази са четири хадиса: (1) речи пророка саллаллаху' алејхи селлем," Роба који верују у Алаха и у даљем тексту, нека говори добро или ћути ", (2) ријечи он саллаллаху 'алејхи ве селлем,' Међу исламским доброте некоме, он је оставио оно што није пријатно са њим," (3) реч о његовом саллаллаху 'алејхи ве селлем да када особа тражи потврда му:' Не љути се ", и (4) су речи које је он саллаллаху 'алејхи селлем," верник љубав за брата оно што воли за себе.' "[1 ]

Смисао овог хадиса, да у доброти ислама особе је да он оставља речи и поступке који нису корисни за њега. Он је само себе напунити са речима и поступцима који га користи.

Значење (يعنيه) "иа'нихи" у овом хадису је пажња (Инаиах) је на њега, онда нешто постаје намера и сврха. Значење ал-Инаиах, више пажње на ствари. Неко је оставио нешто што није корисно са њим, а не зато што није желео разматрање страсти и жеље душе, већ због разматрања исламског закона. Дакле, он прави такав став као доказ његове исламске вере доброте.

Дакле, ако неко ни ислам, он је напустио речи и поступке који нису корисни за њега у исламу, јер ислам захтева особа да раде обавезе као што је описано у хадис од Јибреел Алаихиссаллам (друга књига хадиса ал Арба'ин) и други хадиси. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

... احرص على ما ينفعك واستعن بالله ولاتعجز ...

Тешко у ... вољни да било шта корисно за тебе, и замолите да се молимо Богу и не буде слаба .... "[2]

Свештеник је објаснио да је мислио да оде нешто што није вредно, углавном усмерена на одржавање оралне (језик), да говоре без успеха. Основни принцип је да оставите ствари које су у исламу забрањени, као речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем,

المسلم من سلم المسلمون من لسانه ويده والمهاجر من هجر ما نهى الله عنه.

Муслиман, Муслимани су људи који су преживјели језик и руке, а они који мигрирају, је лице које је оставило оно што је Бог забранио. [3]

Дакле, ако неко Исламска добар, он ће напустити нешто што није корисно за њега; било забрањено ствари, ствари сумњиво макрух ствари, и ствари које нису дозвољене вишак потребан, јер још увек није корисно муслиман. Ако неко има и исламска и постигну ниво милостиње, када обожава Бога, као да га је видео, а ако он није видио, онда Бог види. Тако, робе, који обожавају Бога сећајући његову блискост и своју визију Бога са срцем или дати близина и визија Бога да му је то био добар муслиман и не захтева никакве листове који нису корисни за њега у исламу и он је био више заокупљен ствари које га користи.

Обе позиције су дале стидљивост Аллах теала и остави оно што му је непријатно. Посланика саллаллаху 'алејхи селлем, да је рекао:

استحيوا من الله حق الحياء, من استحيا من الله حق الحياء فليحفظ الراس وما وعى, والبطن وما حوى, وليذكر الموت والبلى, ومن اراد الاخرة ترك زينة الدنيا, فمن فعل ذلك; فقد استحيا من الله حق الحياء.

Нека вам буде срамота да Бог заправо веома стидљиве. Ко се стиди Бога заправо веома стидљива, нека задржи своју главу и оно што је доступно му, држећи стомак и оно што је у њему, и нека увек памтити смрт и распадајућих тела. Ко жели Ахирет, нека остави свет накита, и свако ко то ради, заиста, он је срамота за Бога заправо веома стидљива. [4]

Једна од мудрих изрека "ако говорите, сећате слуха од Бога за вас. Ако ћутите, ви се сећате своју визију "[5] То је предложио Ал Кур` у многим местима, као што су речи Аллаха теала.:

ما يلفظ من قول الا لديه رقيب عتيد

Не постоји једна реч, али постоје страни анђео супервизор који је увек био спреман (белешке). [Каф/50: 18].

Реч Алах теала:

ام يحسبون انا لا نسمع سرهم ونجواهم بلى ورسلنا لديهم يكتبون

Или они мисле да Ми не чујемо тајне и шапуће њих? Заправо (чујемо), а Наши Гласници (анђели), увек су снимљени на њиховој страни. [Аз-Зукхруф/43: 80].

Многи људи не пореде између речи и дела. Као резултат тога је причао глупости, узалуд, ништа корисно, и неконтролисани. Он такође није познат сапутницима Му'адх бин Јабал Ради анху, када је тражио пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем: Посланик саллаллаху "су ми ћемо бити кажњени за оно што кажемо?"' Алејхи ве селлем рекао:

ثكلتك امك يا معاذ, وهل يكب الناس على مناخرهم الا حصايد السنتهم.

"О Му'адх! Надам се твоја мајка преживела. Нико чини човека пала преко његовог лица у паклу, него због резултата својих језика "[6].

Аллах потврђује, нема дискусије људске доброте од многих од њих. Аллах теала каже:

لا خير في كثير من نجواهم الا من امر بصدقة او معروف او اصلاح بين الناس ...

Не постоји доброта од њихових многобројних тајних разговора, говори тајне, осим оних који имају (људи) милостиње, или да чини добро, или да мир између људи. (Сура-Ниса '/ 4:114).

А Овај хадис показује да остављају ствари које нису корисни део доброте ислама особе. Ако он оде оно што је корисно за њега и да ли шта је сагласан да му, заиста, завршио доброту свог исламске вере.

Имам Невеви (. У. 676 Х) је рекао: "Знај да мукаллаф (који је осамари шеријатског права / 'сам балигх) бити у стању да задржи свој језик не говори, осим за ствари које заиста корисне. Ако њен једини корист између тишине и говора су исти, онда према Суннету, боље је да и даље заузети став. Дакле, расправа или дозвољено (мај), понекад може довести до чина харам или макрух. То је ужасно много дешава (навика). Запамтите, потрага за преживелима је нешто премца срећа. [Књига Рииадусх-праведника, део Тахриимил-оговарања вал-'Амри Хифзхил Би-орална].

Ако неко оставља ништа што га не користи, ни речју ни делом, онда нека му ислам. Када је била муслиман, то ће бити вишеструко доброту.

Постоји толико много хадиса који описује некога ко је истовремено и његова исламска вера, доброта, љубазност удвостручио, док се грешке елиминисан. И тај поглед, да удвостручавање доброта је утврдити да ли или не исламска један.

Године испричао је из Абу Хураирах Ради Пријатељу анху, да је Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао је:

اذا احسن احدكم اسلامه; فكل حسنة يعملها تكتب بعشر امثالها الى سبع ماية ضعف, وكل سيية تكتب بمثلها, حتى يلقى الله عز وجل.

Ако неко од вас побољшати ислам, онда сваки добар да он ради заслуга пишу десет до седам стотина пута, и сваки преступ писаног са истом грешком док не испуни Аллах Свемогући [7].

Доброта помножено десет пута је извесност. Умножавање доброте је снажно повезана са особом исламске доброте, искрености намера и потребе за добротворне и врлине, као што донирају средства за џихад, обезбеди живот за ходочашће сврхе, обезбеде рођака, сирочад, сиромашна, и као- моменат када живот је потребно. [8]

Од Абу Са'ид ал Кхудри Ради анху, рекао је он, саллаллаху 'пророка алејхи ва саллам рекао:

اذا اسلم العبد فحسن اسلامه كتب الله له كل حسنة كان ازلفها ومحيت عنه كل سيية كان ازلفها; ثم كان بعد ذلك القصاص, الحسنة بعشر امثالها الى سبعماية ضعف والسيية بمثلها الا ان يتجاوز الله عز وجل عنها.

Ако се добри служитељи ислама и ислама, Аллах пише за њега сваки доброту да је прикупљен и извади из ње сваку грешку је икада прикупљене. Након што се дешава је кисасх; корист једног помножен десет пута вредности доброте до седам стотина пута, и једна грешка (израчунати) истих грешака осим Аллаха да му опрости. [9]

Смисао доброте и грешке прикупљених у хадиса горе, љубазност и грешке које су се десиле пре Ислама. Ово показује да особа која је дата награда доброту доброту, када је још био паганин, када је примио ислам, и кривице уклоњени када је примио ислам, али с тим да су оба његова исламска вера, а избегавајте многе грешке након што је примио ислам. Имам Ахмед потврдио. Ово је такође приказан је у хадису ал-Схахихаин Ибн Мас'уд Ради анху, рекао: "О Аллахов Посланик! Да будемо кажњени за оно што смо урадили у Јахилиииах? "

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао:

اما من احسن منكم في الاسلام فلا يواخذ منها, ومن اساء; اخذ بعمله في الجاهلية وفي الاسلام.

Као један од момака који раде добро у исламском периоду, неће бити мучени од њега. Али ко год се не ради добро, он ће бити кажњен за своје поступке у време Јахилиииах и ислама. [10]

Фриендс 'Амр ибн ел-Ас Ради анху, када је примио ислам, рекао је Посланику саллаллаху' алејхи селлем: "Ја желим да дам резервацију"
Он је одговорио: "Ти захтевају шта?"
Одговорио сам: "Да ми Бог опрости", рекао је саллаллаху 'алејхи ве селлем је рекао: "Зар не знаш да ислам укида било (грешке) пре?"
У наратор Имам Ахмед рахимахуллах каже: "Заиста Ислам избрисали претходни греси." [11]

Хаким бин Хизам од Радић анху је рекао: "О Аллахов Посланик! Шта мислите о многим стварима које сам урадио у време Јахилиииах, добротворна или ослобођени роб или повезивање односа, да ли је заслуга за то? "Онда је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам одговорио:" Ви прихватили ислам са љубазношћу сте учинили ". [ 12]

Ово показује да ће пагански врлине бити награђена, када је примио ислам, а ако обе муслиманске награда ће бити вишеструко. Надам се да укључује људе који су заузети са стварима које су корисне, и држати даље од ствари које нису корисни, и надам се да ћемо имати добру ислам.

ФАВА `ид хадиса
Ислам 1.Агама скупљају разне облике доброте и врлине ислама је организована у две речи, Аллах теала каже:

ان الله يامر بالعدل والاحسان ...

Заиста је Аллах Говори (ви) да буду фер и да добро ... [ан-Нахл/16: 90].

2. Показатељи уради нешто корисно и оставити нешто корисно, је исламски Шеријат.

3. Једна акција у остављајући нешто корисно и немају никакве везе са пословима и интересима, то је знак његове исламске вере.

4. Људи су заузети нечим корисним, онда је показатељ недостатка у њеној религији.

5. Нека муслиманску тражећи разне муслиманске услугу и остави све што није корисно за њега, тако да је било тихо. Јер, ако је преокупирана небитним стварима, а шта не, да ли ће да га уморан.

6. Нека муслиман узме време са нечим што може донети корист у овом свету и у даљем тексту. И било би преживели.

7. Препоручљиво је да се клони случајева да су ниске, а не корисно.

8. Препоручљиво је да обучи душу и чисти, са њим даље од разних недостатака, понижавање и сумњам да неред.

9. Заузет и мешају са другим људима чин узалудна и као знак слабог вере, и могу изазвати поделе и пемусухан између људи.

10. Срце и орални заузет са Дхикр Аллаха теала, у складу са суннета је мирна срца.

11. Муслиман треба да размисли пре него што говори и ради, да ли речи и дела корисни или не, користи не за себе, његова породица, као и за ислам и муслимане под шеријатско репера.

12. Уживање и забрана зле речи и дела су корисне, али мора бити у складу са Схари'а.

13. Исламска Кад је неко добар, онда награда ће бити вишеструко увећани. Аллах најбоље зна.

Мараји `:
1. Ал Кур `и терјемахниа.
2. Ал-Кабир Му'јамул.
3. Јасен-Схамту, Ибн Абид Дуниа. Верификација: Абу Исхак ел-Кхуваини.
4. Ал Вафи Арба'ин-Фи Сиархил Нававиииах, др. Мустафа ал-Бугха и Мухиидин Мустха.
5. Хилиатул-Аулииа '.
6. Јами'ул-'Улоом Вал-Хикам, дела Ибн ал-Рајаб Ханбали. Верификација: Схоаиб Ибрахим ал-Арнаутх и Баајис.
7. Кутубус Саб'ах.
8. Мусханнаф 'Абдур-Реззак.
9. Кава `ид` ид Минал Фава ва-'-Нававиииах Арба'ин, Мухамед Султхан Назхим рад.
10. Сахеех Ибни Хиббан са на-Та'ликатул Хисан 'ала Сахеех Ибни Хиббан.
11. Сиархул--Нававиииах Арба'ин, по Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен.
12. Сиархус-Суннет лил-Багхави
13. Ибни Катхир Тафсир.
14. И друге књиге.

[Преписане из часописа Суннета 02/Тахун Едитион КСИВ / Јумада ал-ула 1432/2011М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло-Индивидуални Пурводади Гондангрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Факс 0271-858196]
_______


Очување част, Кеепинг сумњива случаја




عن ابي عبد الله النعمان بن بشير رضي الله عنهما, قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: ((ان الحلال بين, وان الحرام بين, وبينهما مشتبهات لا يعلمهن كثير من الناس, فمن اتقى الشبهات, استبرا لدينه وعرضه, ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, كالراعي يرعى حول الحمى يوشك ان يرتع فيه, الا وان لكل ملك حمى, الا وان حمى الله محارمه, الا وان في الجسد مضغة, اذا صلحت صلح الجسد كله, واذا فسدت فسد الجسد كله, الا وهي القلب)) . رواه البخاري ومسلم.

Од Ебу Абдиллах неког Ну'ман ибн Басхир Ради 'анхума, рекао је: Чуо сам пророка саллаллаху' алејхи ве селлем, рекао:. "Заиста је јасно да је халал и харам је јасан, а између њих постоје сумњиве ствари (нејасан није јасно) који нису познати већини људи Ко води (сами) из сумњиво, он је оградио (за безбедност) религија и његова част.. И ко падне на сумњив, он је истекао у (ствари ) незаконита. била као пастир са стадом стоке око забрањене области, готово је (застрасујуце) ће га унети заборавите да сваки владар (краљ) је забрањено подручје.. Гле, заиста Аллах је забрањено ствари Забрана Сетите се да у организму постоји комад меса Када грудва меса била добра., (тада). нека цело тело. А ако комад меса је лош, (тако) Зло цело тело. знате, комад меса који је срце. " [ХР Ал-Бухари и Муслим].

Значење хадиса
Његова изрека: ان الحلال بين, وان الحرام بين وبينهما مشتبهات لا يعلمهن كثير من الناس [Заиста, јасно је да Халал и харам је јасан, а између њих постоје сумњиве ствари (неодређен, нејасан) нису познати већини људи ], имплицира да се све дели на три.

Прво: Нешто јасно халал, као што су интегралне житарице, воће, животиња. Све је било халал, ако не добије незаконит начин.

Друго: Нешто јасно нелегитиман, као што су пиће кхамр (алкохола), једе стрвина, удата жена махрам.

Две ствари су познате, или посебним људи (учењаци) или просечне особе.

Треће: Случај случаја сумњива (нејасно) који се креће између чисте и нечисте. Он није садрже очигледне ствари халал, па су укључени кехараманниа нејасан. Случај је неизвестан, непознат већини људи, али то је само делимично познат.

Његов говорећи:

فمن اتقى الشبهات, استبرا لدينه وعرضه, ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, كالراعي يرعى حول الحمى يوشك ان يرتع فيه, الا وان لكل ملك حمى, الا وان حمى الله محارمه

[Ко води (сами) из сумњиво, он је оградио (за безбедност) религију и његову част. И ко падне на сумњив, он је истекао у (ствари) незаконито. Као пастир са стадом стоке око забрањеног региону, онда готово (застрасујуце) ће да уђу. Запамтите да сваки владар (краљ) је забрањено подручје. Запамтите да је Бог забрањен ствари Забрана].

Том смислу, повратак у трећем делу, сумњива питањима. Тако, треба даље остати. Јер у том случају не постоји спас за коју је дошао до вере између њега и Бога. Ту је и сигурност за част, однос између њега са другима. Дакле, постоје празнине и могућности за другима да га осудити.

Међутим, ако се узме у обзир тривијалне ствари сумњиво, онда ће вероватно пасти у јасну акцију кехараманниа. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем дао параболу, као пастир са стадом стоке око забрањене области, тако да када је далеко од забрањеног региона, онда ће бити безбедан код животиња пасу стоку. Међутим, ако идете код забрањеног региону се страхује ће ући своје животиње стоке, док он није био свестан тога.

Шта се подразумева под الحمى (ал Хима), је земља или регион (конкретно) бујна, (обично) одржавају владара (краља). Они забрањују људе око себе. Дакле, људи који менгембалакан животиње стада, он је био веома близу, и скоро у њега, тако да може да га повредити, јер ће бити кажњен. Што се тиче Бога забрањено, су ствари које су забрањене од Њега. Онда то постаје дужност сваког човека да побегне остану. Тако, као и обавезно за особу да остану далеко од сумњиве ствари, које могу бити достављене у незаконите радње.

Његов говорећи:

الا وان في الجسد مضغة, اذا صلحت صلح الجسد كله, واذا فسدت فسد الجسد كله, الا وهي القلب

[Имајте у виду да у телу постоји комад меса. Када грудва меса била добра, (тада) нека цело тело. А ако комад меса је лош, (тако) Зло цело тело. Знате, комад меса који је срце.]

المضغة је комад меса величине који се може жвакати. Она садржи објашњења, колика положај у срцу овог тела. Као да садржи и објашњење да је срце владар целог тела. Па цело тело, у зависности од доброг срца. Слично томе, уништавање тела, у зависности од оштећења јетре.

Невеви је рекао: његова изрека ومن وقع في الشبهات وقع في الحرام, садржи два значења (случај). Прва. Човек пада у забрањеном аферу, али он је мислио о томе није харам. Друга. Неко близу (скоро) пада у незаконите аферу.

То је, као реч المعاصي بريد الكفر (неморално-неморално довело до неверици), јер ако неко падне на девијантног дела (прељуба), онда ће се постепено пренети на штету (прељуба) је већи од оригинала. То је подразумевало по стиху:

ويقتلون الانبياء بغير حق ذلك بما عصوا وكانوا يعتدون

(... И убио пророци без Добро, то је зато што нису послушали и прекорачили границе -.. Алија 'Имран / 3, став 112) то јест, они прељубу постепено, све док коначно у фази убијају пророке.

Себуат је у хадису:

لعن الله السارق, يسرق البيضة فتقطع يده, ويسرق الحبل فتقطع يده

(Аллах проклети лопов, краде јаје и посекао руку Он украде конопац и посекао руку ХР Бухари и Муслим, од Ебу Хураирах -.. Који је он поставио крађу, у распону од крађе јаје, а затим комад ниске, и тако даље, и тако даље.

Наратори
Потребе Ну'ман ибн Басхир РАДИ 'анхума, укључујући мале сапутника. Када је Посланик саллаллаху 'алејхи селлем умро, управо напунио осам година.

У казивању овог хадиса, он је рекао: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول (ја сам чуо Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао).

Ово показује исправност мумаиииз дете преноса. То што је био у стању да направи разлику између добра и лоша). Све што је чуо (од Посланика саллаллаху 'алејхи селлем) у свом детињству, и он је направио када је одрасла, а онда прихватио. Слично пагани, када је чуо неверника, онда (такође прихватљив) када говори када је муслиман.

НЕКЕ ЛЕКЦИЈЕ ФАИДАХ и хадиси
1. Аргумент да је све у Схари'а је подељен у три дела: јасан халал, харам је јасан, а случај је и даље нејасна и кехараманниа Халал (сумњиво).
2. Сумњива случајеви нису познати већини људи, али само неки од њих то знају, како правна питања и аргументе.
3. Мора остави ствар сумњива, да (заиста) напоменути халал статус.
4. Парабола се користи да разумеју апстрактне случај у конкретном случају.
5. Заиста, ако човек падне у сумњиве ствари, то ће бити лако потценити очигледне ствари (нелегитимно).
6. Опис славне позиције јетре, као и целог тела следи. Сви чланови тела ће бити добро ако му је срце добро, и било би лоше да јој запуштена.
7. Заиста, рођења грешака (неко) показује унутрашњу штету.
8. Будите пажљиви (и мењухи само) из сумњивих питањима религије је нечији самоодржање недостатака, као и стражар против ценовно замјерке сам од срамоте.

[Копирано из Суннета издања магазина 10/Тахун Кс/1427Х/2006М. Објављено Лајнах Фондација Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло - Соло Пурводади Гонданрејо Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]
_______
Фуснота
[1]. Превео Абу Абдиллах Ариеф Б. Усман бин Розали књиге Фат-Хул Кавиииил Матин Арба'ин ва фи Сиархил Татимматул камзин, од шеика Абдул Мохсен бин Хамд ел-'Аббад ал Бадр-Хафизхахуллах, Отисци Даар Даар Ибн ал-Каииим Ибн и' Аффан, Дамам, КСА, ур. Ја, Че. 1424Х/2003М. Хадис-6, страна 41 до 44.



Права и Специфичност алејхи ва саллам Посланик саллаллаху



По
Устадз Кхолид Сиамхуди


انا سيد ولد ادم يوم القيامة ولا فخر, وبيدي لواء الحمد ولا فخر, و ما من نبي يوميذ ادم فمن سواه الا تحت لواءي و انا اول من تنشق عنه الارض ولا فخر.

Био сам лидер на дан адам дечака и уместо поноса, а у рукама Ал хамд заставе него арогантни, и нико Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам је, ни Адам и други, када је осим свега под заставом, а Био сам први који је дошао из подземних / гроб уместо арогантан.

ТАКХРИЈ хадиса
Наратор На Тирмидзии у 'Аттирмидзии, књига Ал Манаакиб, глава ФИ Фадхли Ан Посланика саллаллаху' алејхи ве селлем Јами бр. 3614 (5/548), а у књизи Тафсир, поглавље Исрааил Бани Ва Минимална слова (са лафадз и дуга прича) Но.3148 (5/288), Ибн Мајах у изазвало Аззухуд књигу, поглавље Дзикру АСИ Но.4308 заступништвом (4 / 522) и Ахмед у Муснадниа (3/2), пријатеља Аби Саид Ал Кхудрии, рекао је имам Ат-Тирмидзии једном испричао овај хадис: Овај хадис хасан сахеех.

У овом хадису Санад је Заид бин Јад'ан слаба наратори, али у Ибн Хиббан у Дзомаан бр Маваарид. 2127 асхаби испричао од Аби Саид Ал Кхудрии такође са сахеех иснаад и имају неке мучеништво неким пријатељима као што је представљено шеика Ал Албании у Порекло ахадитх пепела схохихах хадиса бр 4/99-100. 1571:

1. Ебу Хурејре наратор Ибн Саад у Тхабакатниа (1/20) и (7/59) са две Санад и другог муслиманског имама схохих изнад захтевима.

2. Џабир бин Абдиллах наратор Ал-Хааким у Ал Мустадрок са слабим Санад због Ал Каасхим бин Мухаммад бин Абдиллах бин Мухаммад бин Укаил наратори који матрук и Убаид Ал Атхаар ослабљена низом научника.

3. Анас бин Малик Нарратед набројао од Ал Бухари у својој књизи Тарикх 4/1/400 са Санад На наратора све тсиках осим Лубаид и хадис Анас има регрес у Сунан Ад-Дарими (1/27) Ахмед (3/144) и санадниа и добро, наратори су наратори имама Бухарије.

Овај хадис дисхахихкан од имама Ал-Албани у Сисилах Схахихах ахадитх.

Схарх и вокабулара хадиса [1]
1. Његова Реч: انا سيد ولد ادم يوم القيامة: Ово је вест од њега о благодати Божије Субханаху ва теала њега примат, лидерства и обавештење о његовим људима своју веру, као што би требало да буде Расулуллох зато је после рекао: ولا فخر: примат значи да ћу добити је Карама од Аллаха теала Субханаху ва и ја нисам добио од себе и на своје, тако да нисам арогантан са њим. Аннававии имам објашњава значење речи Он каже да је говорио из два разлога:

Прво: Изврши команде Аллаха.

واما بنعمة ربك فحدث

И да фаворизује свој Господу, нека ви помињете (са захвалношћу). [Адх Дхухаа: 11]

Друго: То је дужност његовог објашњења да пренесе Муслиманима, тако да они знају, верују и практикују последице.

2. Његова Реч: لواء الحمد: Лива 'у арапском, што значи барјак (застава), који је само држао командант трупа, као што је описано од Ибн ал-Атхир у Аннихаиах 4/279.максудниа овде се он држи транспарент који се зове барјак Ал хамд (слава) на Судњи дан.

3. Његова Реч: و انا اول من تنشق عنه الارض: прво подигао на Дан судњи.

ФАИДАХ хадиса
Овај хадис указује на примат и специфичност пророка Мухамеда саллаллаху 'алејхи селлем након свих синова Адама, на овом Муваффакоддин имама Абу Абдиллах Мухамеда бин Ахмед ал-Макдисии Кудамах рахимахуллах рекао: И Мухамед пророка саллаллаху' алејхи ве селлем је био печат Пророка и господар Апостоли, који нису верни са кеимананианг право, тако да ће неко апостолску веру и да ће сведочити на набианниа. И међу људима се не одлучује на Судњем дану, осим узрок сиафа'атниа. И то није онај који је претходио уматпун у небо из народа. Он (саллаллаху 'пророка алејхи ве селлем) је авиокомпанија и власник Ал-Хамди похвалу позиције, власник језера последњег дана. Он је имам Пророка и њихових предавача, као и да дају свој посредовање. Његови људи су најбољи људи и сапутници је најбољи од Асхаба на Посланика.

Шејх Мухамед ибн Саалих ал Утхаимеен рахимахуллах пружи објашњење речи имама Ибн Кудама горе на следећи начин:

Бити најистакнутији је апостоли онда пророци онда Схиддикун онда мученици онда људи Салих. А Аллах Субханаху ва теала је поменуо овај ниво у параграфу 69 од Сурат-Ниса ':

ومن يطع الله والرسول فاولايك مع الذين انعم الله عليهم من النبيين والصديقين والشهداء والصالحين وحسن اولايك رفيقا {النساء: 69}

А ко Аллаха и поштовање (Његова), они би заједно са људима који су награђени наклоност Богу, и то: пророка, схиддиикиин, људи који су шехадет и побожни људи. И они су најбољи пријатељи. [-Ниса ': 69]

И апостоли, главна ствар је 'Улул' Азми којих пет су: Ноа, Абрахам Мојсије, Исус и Мухамед. А Аллах Субханаху ва теала је поменуо своју поздраве писмо ал Ахзаб стиху 7:

واذ اخذنا من النبيين ميثاقهم ومنك ومن نوح وابراهيم وموسى وعيسى ابن مريم ......

И (сетите), када смо узели завет од Пророка и од вас (само) из Ноје, Абрахам, Мојсије и Исус син Маријин, ...

И најважније гласници је Посланик Мухаммед саллаллаху 'алејхи ве селлем, као реч његовог:

انا سيد الناس يوم القيامة (البخاري و مسلم)

Ја сам господар све људе на Судњем Дану [Бухари и Муслим]

И њихове молитве иза Посланика саллаллаху 'алејхи селлем уочи вазнесења је још један предлог који га показује.

Затим Аврам јер је отац пророка и он је био Миллах Миллах обележје свих Миллах (Вера), онда Мојсије је био пророк, јер је он био најважнији него пророка Бани Израела и сиари'атниа је порекло / главни за њихову Схари'а, онда Ноје и Иса.

Међу правима и специфичности Посланика саллаллаху 'алејхи селлем који се може извући из горњег хадиса и аргументе су:

1. Судњи дан и људских лидера Ал-Хамд заставу носилац на Судњем дану, и свих пророка под својом заставом.

2. Човек који је први подигао на Судњем дану, јер хадису Еби Са'еед Ал Худри РАДИ 'анху изнад.

3. Печат вјеровјесника јер Аллах Субханаху ва теала каже у стиху 40 Ал-Ахзаб:

ماكان محمد ابا احد من رجالكم ولكن رسول الله وخاتم النبيين

Мухамед није отац временима човек међу вама, али он је Аллахов Посланик и пророци поклопац

4. Није савршена вера верни слуга све док он ће апостолства, јер Аллах Субханаху ва теала каже:

فلا وربك لايومنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لا يجدوا في انفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما

Затим, по вашем Господа, они су (у ствари) не верујем док не учинити судија у случају да се разликују, онда они немају резерве у својим срцима против одлуке коју сте дали, а они добијају потпуности. [-Ниса ': 65]

5. Није одлучено између људских бића на Судњем дану, осим његовог заступања.

6. Људи Мухамеда су први људи да уђе у небо, због општости пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

نحن الاخرون السابقون يوم القيامة (ابن ماجه و مسلم)

Ми смо последња од првих људи / претходи Дан Васкрсења. [Ибн Мајах, дисхахихкан од Имам ал-Албаани рахимахуллах]

7. Власник позиција је похвалу дела су величају од Створитеља и створења. Аллах Субханаху ва теала каже:

عسى ان يبعثك ربك مقاما محمودا

Надам Господар твој те подигне на похвалио. [Ал-Исраа ': 79]

И ова позиција је оно што се добија од њега из Манакиб / њене имовине, заступништвом и других провајдера.

8. Понд власници који су изнели на дан који је огроман језеро пуно посетилаца, јер ако је то само нормална језеро је познато да сваки посланик има језеро.

9. Имам Посланика.

10. Право да разговарамо Аллаху Субханаху ва теала представља све пророке.

11. Давање посредовати за њих. Овај хадис од Убаи Ибни Ка'б да је Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اذا كان يوم القيامة كنت امام النبيين و خطيبهم و صاحب شفاعتهم غير فخر

Где има времена Ја сам Имама Доомсдаи пророци, њихови предавачи и њихови посредовање давалац него арогантан. [Тирмизи историја, дихасанкан од имама Ал-Албани].

12. Његови људи је најбољи од људи, за реч Алах Субханаху ва теала:

كنتم خير امة اخرجت للناس

Ви сте најбољи људи су рођени за мушкарце ... [Ал-Имран: 110]

Стих 47 од Сура Ал-Бекаре, који гласи:

يا بني اسراييل اذكروا نعمتي التي انعمت عليكم واني فضلتكم على العالمين

О Деца Израела, запамтите моју корист коју сам доделио на вас и (сетите свеједно) да сам те волео изнад свих људи. [Ал-Бекаре: 47]

Ово питање је савремени људи (Пророк Мојсије).

И даље Шејх Мухамед ибн 'Утхаимеен рекао је у свом есеју "Хукук" ствар. 10-12: Права Посланика саллаллаху 'алејхи селлем је највише значајне права права створења. Аллах Субханаху ва теала каже:

انا ارسلناك شاهدا ومبشرا ونذيرا. لتومنوا بالله ورسوله وتعزروه وتوقروه وتسبحوه بكرة واصيلا.

Смо вас послали као сведока, носилац добрих вести и Ворнер, који вјерујете у Аллаха и Његовог Посланика, дебео (религија) Његова свести Ниа.Дан Га славимо ујутру и увече. [Ал-масти-х: 8-9]

Зато је обавезно да се стави љубав пророка саллаллаху 'алејхи селлем у љубави свих људи на себе, децу и родитеље.

Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

لا يومن احدكم حتى اكون احب اليه من ولده و والده و الناس اجمعين (متفق عليه)

Није савршен вера да ме он воли више од свог сина, његови родитељи и целог народа. [Бухари, Муслим]

Укључујући и право на Пророка саллаллаху 'алејхи селлем подигнута и част и узвишеност одговарајуће менгагунгканниа са њим, без претеривања атупун смањити. Славећи га када му је живот у славу суннета и његов благонаклон сопство. Славећи га после смрти је да прослави Суннета и сиари'атниа ово равно. Свако ко зна своје другове да поштују и част да га онда ће знати како да га славим, како су племените сапутници понашали према њему и носи га Хак-Хак.

Реци 'Урвах ибн Мас'уд Кураисх када је збринут да пренесем оно што апостол на Худаибииах договора, он је рекао: Ја сам био у преко краљева, царева и кнежева и Најасии, онда ја не видим неку од оних које почаствован пратиоци као Посланика почаствован од стране другова. Када су наредили њихово журба да изврше наређења, када је направио испирање, његови компањони су скоро боре за његов борбу аблутионс, када је говорио да потчини своје гласове са стране и они не показују поглед на њега због прослављења.

Дакле, они величају пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем, који је Аллах створио у њему моралну себи славну, меко, лако и ако је тешко и грубо курс ће бежати од њега.

И то укључује право Посланика саллаллаху 'алејхи селлем је потврдио да је он проповеда све ствари које су биле и биће, да оствари своје налоге, далеко од забране, верујући да правац пророка саллаллаху' алејхи селлем је најсавршенији вођење и серијатског ' сиариа'ат атниа је најсавршенији и не преузме примат над другим сири'ат или правилима било ког порекла. Аллах Субханаху ва теала каже:

قل ان كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم

Реци: "Ако ви (стварно) љубав Аллаха, онда пратите ме, Аллах ће те и опростити ти твоје грехе." Аллах је прашта, Милостиви. [Ал-Имран: 31]

И закључно права да се брани петуњуккниа сиари'атниа и као хард као особу, такође са пиштољима, када околности то захтевају, када нападају непријатеље са ума / пандапат и спорни онда смо бранили са науком, можемо тврдити и разбити своје мишљење и спорни а ми објасни хаос и деструкцију свих ИРУ, а ако буду нападнути оружјем одбрана је таква као добро. И то није могуће верника било где да када је чуо Посланик или само шеријатско га је напао, а он једноставно није рекао ништа више од тога када је био у стању да се брани.

И рекао је Ибн Насир Шеик Абдурахман Ас-Са'ди рахимахуллах: На Али Имран стиху 31 слова у торби је стање које може да се зна да му ко је у суштини менцунтау Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем, а суапа који само тврде да воле Посланика саллаллаху' алејхи салалм и ни трага од љубави Алах Субханаху ва теала је да прати пророка саллаллаху 'алејхи ва саллам, да Аллах Субханаху ва теала је одлука да менгикитиниа и све оно што сте наредили је љубав Аллаха Субханаху ва теала и ридхоНиа осим да оправдају оно пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем донео из Ал-Кур'ану и Суннету и извршава команде и избегавајте забране садржане у оба.

Надам се да је корисно да писаца на дан свођења рачуна добротворне сврхе и за читаоце којима волим могу бити корисни у свету и у даљем тексту, надам се да Аллах прашта безакоње, моји родитељи, наставници и све муслимане. Заиста Аллах ва теала Субахнаху самилостан, Самилосног. Амин.

Мароји ':
• Ал-Кур'ан и Тарјаманиа, калуп Арабија 1418 Х
• Таисир Каримир фии Тафсири Калами Рахман ал-Манан, Аутор: шејх Насир Ас-Са'дии Абдуррхман, калуп Ар-Рисала Фондација допуњено издање, у 1420Х/1999 М
• Лум'атул И'тикод Ал Хади Ал-Расиаад Илаа Сабиил, аутор имама Ибн Кудама, пенсиарах Шејх Мухамед ал-'Утхаимеен, плесни Мактабах Адхваауссалаф да-3 у 1415 Х/1995 М
• Хукуук Да'ат Илаиха ва ал-фитрах Корророха Ас-серијатског, аутор Шејх Мухамед ал 'Утхаимеен, калуп Даар Ал Бухутс Ал ИФТА вал Илмииах године 1417 АХ / 1996 АД
• Сунан Ат-Тирмизи
• Сунан Ибн Мајах
• Родослов Ахаадитс Јасен схохихах
• Тухфатул Ахвадзии итд.

[Преписане из часописа Суннет Фондација издање Издаје 11/Тахун В/1422Х/2001М Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]



Избегавајте ствари које Забрањена (1)


По
Абдул шеик Абдуллах бин 'Адхим


عن ابي هريرة قال قال رسول اله من ياخذ عني هولاء الكلمات فيعمل بهن او يعلم من يعمل بهن فقال ابو هريرة فقلت انا يا رسول اله н فاخذ بيدي فعد خمسا وقال اتق المحارم تكن اعبد الناس وارض بما قسم الهت لك تكن اغنى الناس واحسن الى جارك تكن مومنا واحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما ولا تكثر الضحك فان كثرة الضحك تميت القلب

"Од Ебу Хураирах је рекао:" Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Ко ће те речи из мене, да се изврши или да се учи" Ебу Хураирах је рекао: "Ја, о Аллахов! Он је тада узео моју руку и почео да броји пет, како је рекао: "Избегавајте ствари које су забрањене, бићете врли обожавање; ридлалах да поделимо оно што Бог има за вас, ви ћете бити најбогатији људи раде добро свој ближњег, ће постати верници, љубав према другима оно што волите за себе, ви ћете постати муслиман, а не смејемо, јер много смеха дешава убија срце "[1].

Ови изрази садрже језгро-језгро изреке, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је дао мотивацију да га покупи и онда практикује и научио да се побољша аспекте себе и друге. Као Аллах каже:

والعصر. ان الانسان لفي خسر. الا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات

"Ради времена. Сигурно цело човечанство је у губитку, осим оних који верују и чинити добра дела "

Са вером и добрим делима су се прецизно разраде, и:

وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

"Узајамна бранилац саветовати са истином и са стрпљењем"

Са браниоца истине и стрпљење и прераде други.

• Речи Абу Хураирах: "انا" Мислим да је узимање те речи од тебе. Овде постоји знак духа анху његове РАДИ 'ка доброти.
• Његове речи: "فاخذ بيدي" значи да броји речи или зато Апостол (обично) држите руке људи који су дати лекцију.
• Његове речи "فعد خمسا" (тада је бројао пет) означава број пет или прста, као што је схватио да је један по један.

Прво: он је реч саллаллаху 'алејхи ве селлем

اتق المحارم تكن اعبد الناس

Страх од ствари које су забрањене, ви ћете постати најбољи обожавање.

То је, избегавајте од пада у све ствари које су биле забрањене од Аллаха на вас. Аллах каже:

وقد فصل لكم ماحرم عليكم

И заиста Он је објаснио оно што је забрањено за вас. [Ал-Ан'ам: 119]

Све што је забрањено и то је свакако било поменуто у ал-Кур'ана и Суннета као-као што су речи Божије:

قل تعالوا اتل ماحرم ربكم عليكم الاتشركوا به شييا وبالوالدين احسانا ولاتقتلوا اولادكم من املاق نحن نرزقكم واياهم ولاتقربوا الفواحش ماظهر منها ومابطن ولاتقتلوا النفس التي حرم الله الابالحق ذلكم وصاكم به لعلكم تعقلون

Реци: "Дозволите ми да прочитам шта је забрањено на вас ваш Господ, да је:" Не сарадник ништа са њим, чините добро и оца и мајке, и не убијају своју децу због страха од сиромаштва Ми ћемо пружити подршку пред вама и да. их, и не обрате окрутне дела, како видљиве и скривене их, и не убијају душу коју је Аллах забранио (убити), али са (узрок) је у праву ". Тако је наредио свом Господу к вама да ћете разумети (ИТ). [Ал-Ан'ам: 151]

А реч Божија:

قل انما حرم ربي الفواحش ماظهر منها ومابطن والاثم والبغى بغير الحق وان تشركوا بالله مالم ينزل به سلطانا وان تقولوا على الله مالاتعلمون

Реци: "Раббку забрањен само гнусне дела, како видљивих и скривених, а грех, кршење људских права у пркоси право (сачувај) Аллаху нешто што Бог није га изгубити, а доказ за (забрањене) Инвент против Аллаха шта не знате. " [Ал-А'раф: 33]

У питању хране, Аллах каже:

قل لااجد في مااوحي الي محرما على طاعم يطعمه الا ان يكون ميتة او دما مسفوحا او لحم خنزير فانه رجس او فسقا اهل لغير الله به

Реци:. "Нити сам се у откровењу открио мени ствари које су забрањене за људе који желе да га једу, осим хране је стрвина, или проток крви, или свињетина - јер заправо све то прљаво - или животиња заклана у име осим Алаха [ Ал-Ан'ам: 145]

СВТ и Његова реч.

حرمت عليكم الميتة والدم ولحم الخنزير ومااهل لغير الله به والمنخنقة والموقوذة والمتردية والنطيحة ومااكل السبع الا ماذكيتم وماذبح على النصب وان تستقسموا بالازلام ذلكم فسق

Забрањено вама (узме) стрвина, крв, свињско, (месо животиње) су заклане у име осим Аллаха, који је давио, хит, јесен, стрмоглавце, који је убио животињу, осим што можете да га убије, и (забрањена ) су заклане за идолима. И (такође забрањено) лутрија судбина са стрелицама (лутрија среће са стрелицом) је злоћа .. [Ал-Маа'идах: 3]

По питању пиће, Аллах каже:

ياايها الذين ءامنوا انما الخمر والميسر والانصاب والازلام رجس من عمل الشيطان فاجتنبوه لعلكم تفلحون

О ви који верујете, заиста (пиће) алкохол, коцкање, (жртвујући да) идоли, лутрија судбина стрелама, укључујући и дела су подли дела ђаво. Зато останите даље од тих дела да бисте могли напредовати. [Ал-Маа'идах: 90]

По питању брака, Бог је рекао:

حرمت عليكم امهاتكم وبناتكم واخواتكم وعماتكم وخالاتكم وبنات الاخ وبنات الاخت وامهاتكم الاتي ارضعنكم واخواتكم من الرضاعة وامهات نسايكم وربايبكم الاتي في حجوركم من نسايكم الاتي دخلتم بهن فان لم تكونوا دخلتم بهن فلاجناح عليكم وحلايل ابنايكم الذين من اصلابكم وان تجمعوا بين الاختين الا ماقد سلف ان الله كان غفورا رحيما

Забрањено вама (удата) мајка-мајке, деца су биле жене; браћа су биле жене; твој отац браћа су биле жене, браћа мајка да жене, кћери својој браћи и мушкарци; деца кћери својој браћи да жене, мајке које доје мајку вам, сестре, мајке сеперсусуан жене (у закон); деца су у пемелихараанму супруге жени да имате малу контролу, али ако не мешају са женом Ви сте били (и јесу ли развод), није грех да се удам, (и забрањене) супруге вашег стварног сина (у право);, и акумулирају (у браку) две жене су биле сестре, али да се десило у прошлости да је Аллах прашта, Самилосног. [-Нисаа: 23]

У том напору, Бог је рекао:

واحل الله البيع وحرم الربا

А Аллах је направио куповином и продајом и да је зеленашење забрањено. [Ал-Бекаре: 275]

Што се тиче хадиса или Суннета, доста ствари је забрањено описано у њој, укључујући и речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем:

ان الله ورسوله حرم بيع الخمر والميتة والخنزير والاصنام

Заиста Аллах и Његова Посланика су забрањена је продаја кхамр, трупа, свиње и идоле [2]

كل مسكر خمر وكل مسكر حرام

Све што је опојна кхамр, и све што је харам кхамр. [3]

Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем

فان دماءكم واموالكم واعراضكم وابشاركم عليكم حرام

Заиста, ти крв (да се баци или убијен), ваше благо и ваша част је харам за вас (за украдене и оштећена част. [4]

И његова говорећи саллаллаху 'алејхи ве селлем:

يحرم من الرضاعة ما يحرم من النسب

Жене је забрањено да се уда, јер брак је такође забрањена због насаб храњења. [5]

Шта год да је објашњење кехараманниа у Кур'ану и Суннету онда је нечисто. Понекад харам (ствар) ишчитати из забране, као и ишчитати из претњом насилне актом.

Апостола саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

اتق المحارم تكن اعبد الناس

(Страх од ствари које су забрањене, бићете или обожавање)

Откако је напустио ствари забрањено треба да раде ствари које појединачне дужности. По изласку ствари забрањено добротворна рекорд листа ће увек бити бела чист од прљавштине, тако мало вежбе суннет ће расти и бити велики благослов, коначно морао укључујући побожних слугама велика (вредност).

Ово захтева слугу да зна ствари које морају да се спроводе, и ствари забрањено и избегавали. Полазећи од тога, Посланик је рекао:

طلب العلم فريضة على كل مسلم

Студирање је обавезна на свакој муслиманској [6]

А Аллах је такође објаснио да опсенити (мислим велики грех) забрањено ствари боље за слугу. Аллах каже:

ذلك ومن يعظم حرمات الله فهو خير له عند ربه

Тако (Божији команда). А ко велича оно што је часно у очима Аллаха онда је боље за њега на страни свог Господа. [Ал-Хаџ: 30]

Ибн Катхир рекао: [7] Они који остану подаље од неморалних дела и ствари које су забрањене, и (претпостављам) да то урадите је велики грех у њему, (فهو خير له عند ربه) па је добио пуно доброте и награде. Као (деца) да поштују чин одмазде и награде које много, онда су (деца) да напусте ствари које су забрањене и забрањена ствари.

Друго, речи Аллаха саллаллаху 'алејхи селлем.

وارض بما قسم الله لك تكن اغنى الناس

Ридлалах да дели оно што Бог има за вас, ви ћете бити најбогатији.

То је био довољан оним што је Бог дао, да га као ризкиму, бићеш најбогатији. Људи који су имали довољно, она ће се осећати богат. Посланика саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

ليس الغنى عن كثرة العرض ولكن الغنى غنى النفس

"То није богат због многих ствари, али богат је богат душом. [8]

Ибн Батал је рекао: "Значење хадиса је да то није толико суштина богате ризнице, јер многи људи имају погодност среће, али он нема довољно осећа, онда је он потрудио да покуша да пронађе додаје, као да она није била богата или немају својство .

Куртуби је рекао: "Значење хадиса је да бенефиције које су корисне или велика или богата живот је за похвалу. Објашњење је да када душа осећа богат, он ће бити заштићен од похлепе, тако да има 'Иззах (част), и да ће добити величанственост, светост и слава више него богата, јер сиромашних душа блага, али похлепа. Заиста похлепа да га ставите на ствари подмуклих и зла дела изазваних идеалима понизности и кебакхиланниа, многи људи су вријеђали и понижавајућа, тако да је постао највећи гнусним ".

Ал-Хафиз Ибн Хајар је рекао: "Закључак је да ће богати бити душа Кана'ах (било довољно), да је Аллах благословио среће, он не очекује, без потребе за додатним, а не стално захтеван и питам. Али он је био вољан да дели оно што Бог има за њега, као да је он богат заувек.

Сиромашни душе на супротној, јер она не осећа сасвим богатство које је дао, чак и он увек покушава да пронађе додаје се у сваки могући начин, а ако не постигне жељени имовину он ће се осећати тужно и разочарана. Као да он није био обилан, јер то није довољно, јер ако он није био богат. [9]

Дакле, релалах-О слуга Аллаха, богатство које је Бог делио вама, ви ћете бити најбогатији и подсећају пророка саллаллаху 'алејхи ве селлем:

من اصبح منكم معافى في جسده امنا في سربه عنده قوت يومه فكانما حيزت له الدنيا

Која од вас ујутру у здравом телу, да се осећају сигурно у свом срцу, и имао је храна тај дан, чинило се свет би био дат за њега. [10]

И речи пророка саллаллаху 'алејхи селлем.

قد افلح من اسلم وكان رزقه كفافا وقنعه اله б بما اتاه

Стварно срећних људи који су пресли у ислам, ризкиниа довољно ти је Бог дао довољно укус свега што му је Бог дао. [11]

Аллах каже:

ولا تمدن عينيك الى مامتعنا به ازواجا منهم زهرة الحياة الدنيا لنفتنهم فيه ورزق ربك خير وابقى

И не обратили очи на оно што смо дали своје фракције, као цвет живота у свету нас их цобаи са њим. А дар свог Господа је боље и трајан. [Јунус: 131]

Ако видите неко веће богатство и деца од тебе, онда знате, ту је мањи од тебе. Размислите особу која је испод вас, а ви не видите људи који су јој се врх! Ово је приказано пророка саллаллаху 'алејхи селлем вама, што је он саллаллаху' алејхи ве селлем је рекао:

انظروا الى من اسفل منكم ولا تنظروا الى من هو فوقكم فهو اجدر ان لا تزدروا نعمة الهز

"Погледајте оне ниже од вас и не изгледа да оне који су изнад вас. Боље је да не потцењује наклоност Аллахову вама. [12]

[Преписане из часописа Суннет Фондација издање Издаје 10/Тахун В/1422Х/2001М Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]




Избегавајте ствари које Забрањена (2)


По
Абдул шеик Абдуллах бин 'Адхим


عن ابي هريرة قال قال رسول اله من ياخذ عني هولاء الكلمات فيعمل بهن او يعلم من يعمل بهن فقال ابو هريرة فقلت انا يا رسول اله н فاخذ بيدي فعد خمسا وقال اتق المحارم تكن اعبد الناس وارض بما قسم الهت لك تكن اغنى الناس واحسن الى جارك تكن مومنا واحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما ولا تكثر الضحك فان كثرة الضحك تميت القلب

"Од Ебу Хураирах је рекао:" Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао: "Ко ће те речи из мене, да се изврши или да се учи" Ебу Хураирах је рекао: "Ја, о Аллахов! Он је тада узео моју руку и почео да броји пет, како је рекао: "Избегавајте ствари које су забрањене, бићете врли обожавање; ридлалах да поделимо оно што Бог има за вас, ви ћете бити најбогатији људи раде добро свој ближњег, ће постати верници, љубав према другима оно што волите за себе, ви ћете постати муслиман, а не смејемо, јер много смеха иду убија срца.

Ови изрази садрже језгро-језгро изреке, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је дао мотивацију да га покупи и онда практикује и научио да се побољша аспекте себе и друге. Као Аллах каже:

والعصر. ان الانسان لفي خسر. الا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات

"Ради времена. Сигурно цело човечанство је у губитку, осим оних који верују и чинити добра дела "

Са вером и добрим делима су се прецизно разраде, и:

وتواصوا بالحق وتواصوا بالصبر

"Узајамна бранилац саветовати са истином и са стрпљењем"

Са браниоца истине и стрпљење и прераде други.

• Речи Абу Хураирах: "انا" Мислим да је узимање те речи од тебе. Овде постоји знак духа анху његове РАДИ 'ка доброти.
• Његове речи: "فاخذ بيدي" значи да броји речи или зато Апостол (обично) држите руке људи који су дати лекцију.
• Његове речи "فعد خمسا" (тада је бројао пет) означава број пет или прста, као што је схватио да је један по један.

Треће: Реч је саллаллаху 'алејхи ве селлем.

واحسن الى جارك تكن مومنا

Чините добро свом ближњем, од вас ће бити верник.

Аллах је наредио да чинимо добро комшији, он је рекао:

واعبدوا الله ولاتشركوا به شييا وبالوالدين احسانا وبذي القربى واليتامى والمساكين والجار ذي القربى والجار الجنب والصاحب بالجنب وابن السبيل وماملكت ايمانكم

Обожавај Аллаха и немој да га повезују са ничим. И да ли добро његова мајка две-отац, најбољи пријатељи, рођаци, сирочад сиромашни, комшије блиске и сада комшије, колеге, и слуга Ибн сабил сахаиаму [-Нисаа: 36]

И постоје многи хадиси који говоре о томе, укључујући:

ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت انه سيورثه

Габријел стално оставиоцем ми о комшијама, до те мере да сам мислио да ће комшија добити наследство од свог суседа. [13]

من كان يومن بالله واليوم الاخر فليحسن الى جاره

Ко верује у Алаха и Последњи дан нека уради добро ближњем. [14]

خير الاصحاب عند اله у خيرهم لصاحبه وخير الجيران عند اله خيرهم لجاره

Најбољи пријатељи са Аллаха је најбоље да свом пријатељу, а најбоље комшија са Алахом је највише добро ближњем. [15]

Ако не можете да чините добро својим комшијама, тако да јој не повредиш. Ако он повредио онда будите стрпљиви док Бог даје излаз за тебе.

Ал-Хасан је рекао: "Добро тентангга не само да није повређен, међутим то је добар комшија који трпе сметње (од других суседа).."

Хуртинг комшије харам, јер је повредио никога, без истине (разлог) је забрањено, али је забрањено да повредим комшије изнова.

Ибн Мас'уд РАДИ 'анху испричао да је Посланик саллаллаху' алејхи ве селлем је упитао:

يا رسول الله اي الذنب اعظم قال ان تجعل لله ندا وهو خلقك قلت ثم اي قال ان تقتل ولدك خشية ان ياكل معك قال ثم اي قال ان تزاني حليلة جارك

Аллахов Посланик, шта је највећи грех? Он је одговорио: "Ви бисте савезнике Богу, кад те је створио." Он је поново упитао: "Па шта?" Он је одговорио: "Ти си убио свог сина зато што се плаше да једе са вама", рекао је једном питао: Он је одговорио: "Па шта?": "Ви починио прељубу са женом свог комшије. [16]

Од Микдам Ибн ал-Асвад, пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем, рекао својим друговима:

ما تقولون في الزنا قالوا حرمه الله ورسوله فهو حرام الى يوم القيامة قال فقال رسول الهت صلى اله عليه وسلم لاصحابه لان يزني الرجل بعشرة نسوة ايسر عليه من ان يزني بامراة جاره قال فقال ما تقولون في السرقة قالوا حرمها اله ورسوله فهي حرام قال لان يسرق الرجل من عشرة ابيات ايسر عليه من ان يسرق من جاره

Шта кажете на тему прељубе "Они су одговорили:" Нечиста, прељуба је забрањено од Аллаха и Његових Апостола, хака је забрањено док Дан Васкрсења "Посланик Аллаха је рекао:" Заиста, човек починио прељубу са десет жена, још лакши (син) него починио прељубу (једном) са женом комшије "Онда их је питао о крађи, одговорили су:". Нечиста, крађа је забрањено од Аллаха и Његових Апостола, онда је харам до Судњем Дану "Рекао је:" Заиста, неко украо десет кућа , још увек је лакши од куће је једном украо комшију. [17]

Од Ебу Хураирах, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

واله б لا يومن واله لا يومن واله) لا يومن قيل ومن يا رسول الهل قال الذي لا يامن جاره بوايقه

Тако ми Аллаха, он не верује! Тако ми Аллаха, он не верује! Тако ми Аллаха, он не верује "Апостол је питао:" Ко је Алах "Он је одговорио:" Оне чији комшија не осећа безбедно од мешања. [18]

А Ебу Хураирах Такође, Посланик саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

لا يدخل الجنة من لا يامن جاره بوايقه

Неће ући рај који је направио суседи осећају безбедно од сметњи. [19]

А Посланик саветовао комшију да једни друге поклоне, посете једни друге, и он је био забрањен од давања отказати комшије. Од Ебу Хураирах, пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

وتهادوا تحابوا

Нека момци дају једни друге поклоне, сигурно ћете волети. [20]

И то је такође био пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

يا نساء المسلمات لا تحقرن جارة لجارتها ولو فرسن شاة

О верни жене, не потцењуј за комшије (дати) са комшијама мада (облик) коза нокти "[ХР.Букхари и Муслим]

Абу Дхар РАДИ 'анху, рекао: "Тхе Мессенгер" саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:

يا ابا ذر اذا طبخت مرقة فاكثر ماءها وتعاهد جيرانك

О Абу Дхар ако кувате поврће затим помножите воду (течност) и дати неки вашим комшијама. [21]

Од Аисха РАДИ 'анха:

يا رسول اله ان لي جارين فالى ايهما اهدي قال الى اقربهما منك بابا

Рекао сам: "О Аллахов Аллаха, имам два суседа, где дам поклон", он је одговорио: "Да најближе вратима од вас. [22]

Реч пророка саллаллаху 'алејхи селлем: "А да ли добро свом ближњем, да ће постати верник" значи они савршено веру, јер вера може да расте и може бити смањен, као заступљене осуда Ахлу Сунна Вал јама'ах Схолех следбеника Салаф.

Четврто: Аллах речи саллаллаху 'алејхи селлем.

واحب للناس ما تحب لنفسك تكن مسلما

Љубав према другима оно што волите за себе, ви ћете постати муслиман

То би било савршено муслиман његов ислам. То даје осећај да је њихова верзија је смањена вредност упоредити са недостатком осећаја љубави.

Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем је поставио ову тачку да иде на небо. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

فمن احب ان يزحزح عن النار ويدخل الجنة فلتاته منيته وهو يومن بالله واليوم الاخر وليات الى الناس الذي يحب ان يوتى اليه

Ко жели да буде спашен од пакла и иду у рај, а онда нека умре у стању вере у Аллаха и последњег дана, и нека му мемперлакуккан другима као да жели сам диперлакуккан други. [23]

Људи ће моћи да постигне овај степен чистоће срца зависти и љубоморе, зависти и љубоморе је узрок неко не свиђа или не свиђа обратио имитира његову доброту, она жели да јој посебно у средини масе са предностима које носи. Иако је вера другачија са њим, он (тражио) да верници који су остали да се осећају добро да Бог даје да му без обзира на најмањи доброте.

Укратко, то је императив за верник вернику воли за друге оно што воли за себе и за друге мрзе оно што он мрзи себе. Ако он види грешку на свом Деен, онда је покушао да га поправи. Ако је видео врлину или предност на друге који их превазилазе, он се нада да ће бити као неко други рекао, ако вишак се односи на религију, јер је добра жеља. Пророк саллаллаху 'алејхи ва саллам рекао:

لا حسد الا في اثنتين رجل اتاه اله مالا فسلطه على هلكته في الحق واخر اتاه الله حكمة فهو يقضي بها ويعلمها

Ниједан (бе) завист, осим две ствари: неко ко је Богом дато богатство и он проводи на путу истине, и један који је Бог дао мудрост и дао одлуку да њему и учио га. [24]

Али, ако је више од световних проблема, онда је добро да се завист. Аллах каже:

ولا تتمنوا مافضل الله به بعضكم على بعض

И не буди љубоморан шта Бог ти је дао више него делимично решен неке друге. [-Нисаа: 32]

А Аллах каже о Карун:

فخرج على قومه في زينته قال الذين يريدون الحياة الدنيا ياليت لنا مثل مااوتى قارون انه لذو حظ عظيم

Карун је изашао са својим људима у сјају. И он каже да они који су хтели живот овог света: "Волео бих да имамо као што је дато Карун: гле, он заиста има велико богатство [Ал-Касас: 79].

Када Бог удавио Карун и његову кућу у земљи, људи данас желе позицију Карун рекао:

ويكان الله يبسط الرزق لمن يشاء من عباده ويقدر لولا ان من الله علينا لخسف بنا ويكانه لايفلح الكافرون

Ах, то је истина, Аллах увећава одредбу за кога хоће од Својих слугу и сузити га: ако Бог не подари Своју милост на нас заиста Он нас је сахрањен (превише). Ах, то је истина, није био срећни људи који негирају (Аллахове). [Ал-Касас: 82]

Пето: Реч је саллаллаху 'алејхи ве селлем.

ولا تكثر الضحك فان كثرة الضحك تميت القلب

Нећеш се смејемо, јер заправо много смеха иду убија срца.

У овом хадису је прави забрану много смеха и објашњење за забрану, што је много смеха који чини срце потону у таму, као мртваца који не могу да имају користи за себе и користан мењадиканиа, и није могао да га спречи нешто лоше. Иако живот и светлост срца који је извор свих добрих и смрти и мрака је извор свих зала. Са срцем живота тамо снага, слуха, вида, и перцепције о природи информација, у складу са истином.

У овом хадису је идзин неколико смех, посебно за ту сврху. Ово је доказ пророка и намјештеника Бога праведан. Аллах каже о Соломону, када је чуо приче о мравима:

فتبسم ضاحكا من قولها

Онда се осмехнуо се смејао јер су му речи (мрав). [-Намл: 19]

Од Са'ад ибн Еби Вакасх, он је рекао: "Био је човек политхеист провоцира муслимане онда Посланик рекао Са'д:" Панахилах га ". Са'ад рекао: "Онда сам цабуткан стрелице које нису за сечење ивица, тако да сам га носио доле и он је отворио своје приватне делове. Пророк саллаллаху 'алејхи ве селлем смејали док сам могао да видим на молара зубе саллаллаху' алејхи салалм. [25]

Узбуђење Посланика саллаллаху 'алејхи селлем изазвао теркенаниа човек рекао, не због отвореног голотиње. Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем није било могуће због отварања гениталија смех.

Од Абдуллаха бин Мас'уд: Посланик саллаллаху 'алејхи салалм рекао:

اني لاعلم اخر اهل النار خروجا منها واخر اهل الجنة دخولا رجل يخرج من النار حبوا فيقول اله اذهب فادخل الجنة فياتيها فيخيل اليه انها ملاى فيرجع فيقول يا رب وجدتها ملاى فيقول اذهب فادخل الجنة فياتيها فيخيل اليه انها ملاى فيرجع فيقول يا رب وجدتها ملاى فيقول اذهب فادخل الجنة فان لك مثل الدنيا وعشرة امثالها او ان لك مثل عشرة امثال الدنيا فيقول تسخر مني او تضحك مني وانت الملك فلقد رايت رسول اله н ضحك حتى بدت نواجذه وكان يقول ذاك ادنى اهل الجنة منزلة

Заправо знам најновију пакао од тога, и највише је недавно ушао небо. Био је човек пуштен из пакла да пузи, а онда му је Бог рекао: Он је отишао на небо и небо изгледа му да је то био пун, па се вратио и рекао: "Иди, иди рај!": "О, Господе, ја имам небо пуну "Бог му рече:" Иди, иди небо ", човек је отишао на небо и небо чинило му се да је то био пун, па се вратио и рекао:" О, Господе, ја имам небо пуно "Бог му је рекао:" Иди, иди небо ! Заиста, свет је твој додаје десетоструког "човек је рекао:" Ви исмевају мене или ми се смејати, а Ти си краљ ". Наратори рекао: "Оно што сам видео Посланик се насмеја све док његови моларне зуби изгледају", онда је он рекао: "То је позиција најнижег неба. [26]

Међутим, ово није обичај смеје као пророка саллаллаху 'алејхи селлем, највише смеха он саллаллаху' алејхи ве селлем је насмејана.

Од Саммак ибн Харб: "Ја сам питао Џабир бин Самурах:" Да ли сте икада користили да седи са Аллаховом Посланику "Он је одговорио:" Да, често. Он је користио да не устане из свог места за молитву Фајр до зоре, када сунце, устаде. Асхаби обичан разговор, понекад вређа јахилиииах случај, онда се смеју и његов осмех. [27]

Омер је упитао: "Да ли су асхаби је икада смејати?" Он је одговорио: "Да., Али вера у својим срцима-од Бога више него снажан високих планина"

Међу милост ислама је да осмех и беамед када је његов брат састао са колегама верницима као Садаках. Абу Дхар је рекао: "Пророк саллаллаху 'алејхи салалм ми је рекао:

لا تحقرن من المعروف شييا ولو ان تلقى اخاك بوجه طلق

Немој никада потцењивати ваша добра дела, али (само) можете срести свог брата са блистав лицем. [28]

Ислам је истинска религија, не лети високо у фантазије и причама празне. Ислам као људско биће на земљи је стварно. Ислам не сматра људе као анђели крила имају два, три или четири. Међутим, ислам сматра човека као људског бића (потреба) да једе, и ходају на тржишту (да купују њихове потребе). Тако Ислам не захтевају да буду сви они говоре Дхикр, не захтева да све тишина мисли, и не захтевају да потрошите све своје слободно време у џамији.

Ислам признаје продужетак, природу и своје инстинкте. Бог је створио човека у стању може да буде узбуђен и срећан, да се играју, јер их је Бог створио у стању да једе и пије. Дакле, не постоји никаква штета муслиман срећан и шалио са оним што воли или забављају себе и своје пријатеље у игри дозвољено. Само не дозволите да постане навика у сваком тренутку, који је провео јутро и поподне, тако немаран дужности и могао да га није озбиљно.

Постоји стих који каже: "Дајте изговоре су шале о величини соли помешане у поврћа" (бергураулах средствима не претерујте)

То је савет Посланика у Абу Хураирах. Иако савет упућен Ебу Хурејре, али то не значи да је то само за њега самог. И ми смо данас жив, ако смо у стању да носе поруке Посланика саллаллаху 'алејхи ве селлем је тада све обећања апостол сигурно ћемо га наћи.

Аллах зна најбоље биссхаваб

[Преписане из часописа Суннет Фондација издање Издаје 10/Тахун В/1422Х/2001М Лајнах Истикомах Суракарта, ЈЛ. Соло - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]





извор: хттп://алманхај.ор.ид/
_______

No comments:

Post a Comment