Tuesday, May 1, 2012

нека успон, а не очај


нека успон, а не очај



Постоје људи који када виде његов пријатељ добити славу, или других наука, могао је само да дивљаху говорећи у себи, како сам могао да будем као он?
Или други случај, неко је увек песимисти суочавају посао.Ниједан други разлог, јер по томе је био са, она се суочава са тезак посао.
У другој стварности, када болест је ударити, људи са само тоталну близину болести. Цео дан је провела у сузама само, без напора и труда. Као нада, ако је затворен.
Или то може да буде у кућном животу старијих да се осећају уморно, кад се види плод њеног деловања горе, тврдоглав и несташан. Много савет је тражио, тако да деца схвате важност раде добро васпитан. Али оно што је речено, испоставило се да заиста бори против детета. Остао је тврдоглав, неваљао и аљкав. Суочени са овом реалношћу, баш као што родитељи били приморани да дојке можданог удара, будите стрпљиви.Међутим, понекад чини безнадежно да се супротстави овој суровој реалности.
То је неки став портрет кетерпутус-очајању, што понекад пала доле на лицу. Све песимизам треба дипупус. Јер, Бог ће обезбедити помоћ за излаз и који желе да пробају.
Екит лице очаја се може доћи знајући природу, узрокује проблеме који су мелилитниа, и утицај онога што се узима решење. Када се добро зна, несумњиво ће помоћи да се подигне од болести, или избегавати га пре него што се то догодило да буде тежа.
Постоји неколико корака које треба предузети да уценити очајничку болест.
ОДГОВОР: Потврђујући вере против прављење и КадарОво је важан фактор да смири срца верних. Оно што мора да се деси Бог дарује. Обрнуто, ако Бог не жели, сигурно неће десити. Бог је одредио судбину свих створења од педесет хиљада година прије стварања небеса и земље. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
مااصاب من مصيبة في الارض ولافي انفسكم الا في كتاب من قبل ان نبراها ان ذلك على الله يسير {22} لكيلا تاسوا على مافاتكم ولاتفرحوا بما ءاتاكم والله لايحب كل مختال فخور {23}
Нико није састао са катастрофом на земљи и (ни) у себи, већ је написано у књизи (лавх Махфуз) пре него што смо га донети.Заиста је лако за Аллаха. (Ми описати такав) да не могу да тугују за оно што вам измиче, и да неће бити превише узбуђен о томе шта он даје вама. А Аллах не воли никакве арогантних људи који се поносе поново. [Ел-Хадид: 22-23].
Посланик Аллах селлем рекао.
كتب الله مقادير الخلا يق قبل ان يخلق السماوات والارض بخمسين الف سنة
Божја судбина је написана прије стварања створења неба и земље за педесет хиљада година. [Пријављено од стране Муслимана, 4797 и на 2157-Тирмизи и].
Дакле, муслиман не би требало да буде стално уроњен у жалости за трагедију, или неуспех оверриде. Не мора нужно да се сруши у неморалан. Муслиман мора бити јака, усправно, храбро примити кетентуаан Бога и судбину. Ово веровање у судбину Бога, помоћи некоме да преузме негу тешкоће са стабилном, миран и јасан ум.
2. Да би били љубазни Сангка Аллаху теала Субханаху ВаОво је један од муслиманске дужности према Богу. Мисао ће бити довољно љубазни да отвори врата наде и очаја могу отарасити шапат. Запамтите, став предрасуда против монотеизма, веровања у Бога и науке као и Силвер Лининг.Божји људи негирају да су предрасуде у њега. Он је рекао:
...... يظنون بالله غير الحق ظن الجاهلية ......
Они су мислили да није истина о Богу као сумње незнања .............. [Али Имран: 154]
3. Помолите сеБило тешки проблеми који су би могао, слуга никада не треба да падне у нади да ће благодати Божије. Сви проблеми треба да се врати Богу на њега. Ми смо обавезни да клекну у молитви, трудећи се да стисну стварно чврст и бити стрпљив. Са надом, Бог ће уништити тешкоће или претресе који се поништити.
У бици на Бадр, први рат у Исламу, када је видео најмању количину снаге муслимана и њихов недостатак припреме, док је непријатељ има више снаге, Посланик устао у молитви.Посланик молио за дуго времена, све до врха одеће он саллаллаху алејхи То савс пао са рамена.
Абу Бакр ал Сиддик Аллахов То анху су се сажалили и теши га говорећи: "Бог неће нииаканму сова, о Аллахов Посланиче", а затим је дошао да помогне и победа Бога кроз Његову Реч:
اذ تستغيثون ربكم فاستجاب لكم اني ممدكم بالف من الملايكة مردفين
(Запамти) када питате помоћ од свог Господа, а затим диперкенанканниа за вас: "Ево, ја довести појачања на вас са хиљаду анђела који је дошао у низу". [Ал-Анфал: 9].
Када је слуга молио Богу, молећи проблем стеже преко, у суштини је показао таухидниа. А истина монотеизам ће спасити од окова клевете и испите.
Ако испитати путовање живота Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То су асхаби и Салаф генерације, ми ћемо знати колико они ослањају да искористите моћ молитве. Како фасцинантно, и одједном отворио завесу, да смо недостаје његовом обожавању овог једног. Шта доста проблема, који је могао бити решени захваљујући молитвама Аллаху теала?
Наравно, ова молитва такође треба да буду у комбинацији са напорима да се побољша. Дакле, то може бити, пропуст или случајно што се догодило слуге, јер је недостатак пажње на правила Аллаха.
4. Да бисте потврдили оставку Аллах теала Ва СубахнахуКрајњи снага је снага срца и способност да се брани. Према Ибн ал-Каииим можда Аллах смилује, заиста један од оставке, укључујући и јак фактор у помагању да се остваре ове циљеве (жеље) и одбацио случај се не преферира. Он је најмоћнија мотивација. Природа оставке, је зависност од срца једино Богу.Предузећа која немају тај ефекат, ако је срце празно подношења Богу и имају тенденцију да на други начин. Као што не помаже речи: "Ја сам једини поверење у Аллаха теала Субханаху ва, али се испоставило да је веома зависна, предаја и поверење у друге. Оставка уста има свој смисао, и таваккалниа срце има другачије значење.
Дакле, Хасана ал-Басри је рекао: "Заиста, оставка слуга Господу своме је, верује да је Бог извор његовог поверења."
Другом приликом, он је изјавио, да обезбеди храна за преживљавање за слуге Божије који су га обожавали, а победа једини поверење у њега и питати за помоћ, као и адекватност од оних који чине Бог центар и главни циљ. Људи који су интелигентан и паметан, он би помислио командне Божије, имплементацији и Тауфик га, уместо да чека гаранције из њега.Заиста је Аллах одрже своја обећања више искрено. Ко је бољи него што је одржао своје обећање Аллаху [1]?
5.. Та одлука има високСлуга ће добити нешто у складу са нивоом одлучности и ентузијазма. Људи који заиста желе да постигну циљ, он ће оптимизовати све напоре у то реализује. Све што би потенцијално могли ометати њен успех, биће уклоњена, како би се убрзао и отворио пут ка лествици успеха који је жудео.Тренуци времена је увек заузет са њом. Тражите могућности и објеката који могу да помогну постићи успех. Ум и срце му касно са њом. Јер он зна, "у складу са замора да је успех кроз".
6. Будите стрпљиви и мирноМорамо се сетити, сви ови проблеми захтевају стрпљење и величину душе. Да ли сте сигурни да само компликује ствари "предмет" са стрпљењем. Слично томе, мир, он је био неко инструментална помоћ јер пролази кроз тешкоће са којима се суочавају. Стрпљење је бесконачна. Он је потребан све док смрт не стигне.
Морамо схватити да судбина појединих одредаба које долазе.Због слуге, он се не може одвојити од два услова. То је охрабрујуће и околности које он воли.
На пример, први услов је био благословен са здравље, богатство, положај, низ других погодности. У овом менггемберикан стању, потребно је да будете стрпљиви.Наиме:
- Немојте се преварити са њим, и не дозволите да узбуђење које вученог диарихниа урадити арогантан, зло, и тако даље.- Није касно или заборавите себе у његовом остварењу, јер ће то нашкодити. Људи који гхулув, суштински ближе негативног понашања. Ако добије забавно, будите стрпљиви у обављању свог Бога, а не мелалаиканниа права.- Уздржите се од коришћења задовољство није постигнут у случају недозвољеног
Неки научници Салаф рекао: "Тестирање катастрофу може заобићи од стране верника и неверници, али тест са задовољством, нико не може себи приуштити да будемо стрпљиви са њим, осим људи који су искрено кеимананнниа.".
Што се тиче другог услова, околности нису волели. Подељен је на две врсте. То се односи на његове воље, као и послушност или неморалне. А други тип, који није везан за своје воље, на пример, долазак несреће.
Дакле, Бог је заповедио да траже помоћ кроз стрпљење.Аллаху теала Субханаху ВА каже:
واستعينوا بالصبر والصلاة وانها لكبيرة الا على الخاشعين
Направите ваше стрпљење и молитве као пенолонгму. И тако је било заиста тешко, осим за оне који понизности ". [Ел-Бекаре: 45].
Помените пацијента у Ал Кур `није мањи од седамдесет пута, и потпуно у облику похвале. Између осталог, повезује успех са стрпљењем (КС Али Имран стих 200), повезивање верског са руководством стрпљења и поверења [Сајдах стиху 23].
7. Култивација оптимизам и позитивно размишљање ПриродуПосланика саллаллаху алејхи То савс љубио Тафа-ул став (оптимизам) и мржње Тасиа-ум (песимистички). У Сахих Бухари, Анас ал Аллахов То анху, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا عدوى ولا طيرة ويعجبني الفال الكلمة الحسنة
Нема инфективне болести сами и без несреће. Оптимизам (ИЕ) добра реч да ме одушеви [2].
Ал Хулаими рахимахуллах рекао: "Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем љубав са оптимизмом, јер песимизам је лош огледало претпоставка да Бог л без очигледног разлога Оптимизам је наређено и је добар облик нагађања верник је наредио да нанесе штету и Богу у сваком стању.. "[3].
Заиста, уништавање духа губитка који не може се мерити материјала. Позитивно размишљање и такмичарски дух треба увек бити упаљен у срцима сваког муслимана, а не да бледи.
Исто тако, треба да видимо обиље благослова који је Аллах теала Субханаху ВА никада није сломљен. Посебно укусно и исламска вера. Ако је Аллах теала Субханаху ВА задовољство други кашњење, ако смо искрени, задовољство ми добијамо од Њега који је још много више. Ако постоји један пут да се штампа, онда ево, колико дуго смо били у државном наступу, слободно и без икаквих значајних проблема?Размислите о томе!
8. Биографија испитује Салафул умметаШта се подразумева под Салафул Уммета, и то су асхаби Посланика и оних који их прате добро. Прва генерација, браниоци ислама и носилац поруке на следећу генерацију. Они су најмоћнији човек његове вере, његово срце је најчистији, већина високом нивоу таваккалниа Аллаху ва Субханаху теала.
Ако зароните у њихове животне приче су пуне светлости, ми бисмо закључити да њихови животни пут није увек гладак, пун тест издржљивости и жртвују са високим времена изгубљеног непријатеља у одбрану истине. Испитајте своју вилу живот, моћи ће да додате у вери, просветли срце. Ће такође довести до разумевања, ако живот није био без чичка и трње. Улица живот није увек украшен са мирисним мирисом ружа, али постоје и препреке са којима се суочава испита, или може довести до неуспеха.
У принципу, Бог потврђује предности прича претходних пророка и апостола, који се такође узимају храброст и дају трачак наде.Медитирајте на Аллахову ријеч Субханаху ва теала:
وكلا نقص عليك من انباء الرسل مانثبت به فوادك وجاءك في هذه الحق وموعظة وذكرى للمومنين
И све приче о гласницима Ми вам, јесте да се приче потврдио са нама ваше срце, и у овом писму је дошао до истине, као и наставу и упозорење онима који верују. [Худ: 120].
Ово размишљање ће подстаћи нови дух живи у живот стрма.Пошто се испоставило да није усамљен у доживљава горчину, чак и најбољи људи која је икада ходао по овој земљи, сви су осетили горчину.
9. Опремите се са истраживања религијеОд науцила да је јачи од ђавола виде озбиљности верских учењака који нису упознати. Лукавство Сатане је слаба у присуству научити. Муадх Аллах ибн Јабал То менгатакана анху: "То (наука) је пријатељ у стању среће и туге, као и оружје у лице непријатеља". [4]
Слично томе, неколико корака, тако да можемо да збришу очајнички. Буди јака одлучност, да је од увек имају природу оптимизма да не изгубе наду, одражавају на људе који су успешно проћи суђења. Држите срце природи патуљка, јер ће само додати на слабости.
Мараји `:- Каифа Тувајиху фајл ал Иа `са биолошка ал 'амалиииах ва ал' Илмиииах ва ал 'Ибадиииах Да'авиииах ВА оглас, оглас Диван Абдул Карим, Дарул Худа Ал Фадхилах Набави и Дару, Ријад, ЦЕТ. ИИ Че. 1425.- Асбабу Зииадати Нуксханихи ва ал-Иман проф Др Абдур Разак Ал-Бадр, Гхирас Кувајт, ЦЕТ. ИИИ, Че. В 1424/2003 АД- Ал Бахру АР Раик ВА интернет АР АЗ Ракаик Зухди, рад дрАхмад Фарид, Дарул Иман, Египат, без године.
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 01/Тахун Кс/1427Х/2006М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]_______Фуснота[1]. Ал ФАВАИД, 149.[2]. ХР ал-Бухари (10/181) и муслимана (2224).[3]. Фатху ал Бари (10/226).[4]. Испричао ибн 'Абд ал-Барр у Ал-Јами' (1/65).
Узимајући Благословен Аманах


ПоУм Ел-Ихсан Атсарииах

Без обзира колико је мали посао ако се ради са Царе Цомплаинтс принудног пратња, ће несумњиво осетити као тешког терета планине. Насупрот томе, сваки тежак посао ако се ради са пуном искреношћу, радости и наде, ће несумњиво је светло и забавно. То је истина! Одговорност мајке није блага.Под претпоставком дужности и обавезе које нису мање Свако не може порећи, домаћица, једва имали времена да се одмори.Њен рад као и увек на оку никада не завршава. Ако отац може да чврсто спавају ноћу, још један случај са мајком. Цри Баби понекад ремете сан ноћу.
Дужност жене је толико универзалан. Као пратилац царице муж, мајка, сестра и наставник за своју децу, чак и као слуга који увек мора бити спреман да користи своју моћ. Често су мајке осећају уморно, уморан и да га као заљубљена која је толико болан.Ово је празнина која се користи за покретање опаке радње.Као мило за драго, жене које су слаби у вери у гомилама из њихових домова. Они покушавају да пронађу решење за решење еманципације и узвикивали пароле захтевне једнака права са мушкарцима. Они су затворили очи на опасности које проистичу из њега. Као резултат мандата и одговорности изгубљено мајка. Вилд Цхилд, муж више нема мира. Коначно, хармонија је угрожена домаћинства.
Ми као жене мукминах истинске вере. Он неће усвојити решење за решавање решења која су само позвати гнев Бога Свемогућег. Једини излаз ће покренути настанак нових проблема је много горе. Па како? То је питање које мора да одговори. Један од начина је да се испитају дубље мудрост иза те одговорности.
НОТ наши напори узалудниАллах је Онај који је створио човека. Наравно, он тачно зна шта већина ствари на које масхлахат или штете. Он је такође највише менгетхуи задаци и мандат који је најприкладнији и поравнати да сваки од Његових створења. Тако је и са женама.Аллаху теала Субханаху ВА најбоље зна шта су обавезе и одговорности најпогоднији за нас. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
وقرن في بيوتكن
И будите остане у својој кући "[Ал Ахзаб: 33].
Аллаху теала Субханаху ВА наредио женама да родном мелазими. Чак и владајућа макрух за жену ван своје куће, без потребе, на основу претходног става и такодје речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.:المراة عورة فاذا خرجت استشرفها الشيطان
Женски приватни делови, ако изађе биће Права демона. [Од ал-Тирмизи]
Већина нас онда пита: Зашто жене су увек живели у кући? Нису жене такође имају потенцијал? Чак и неке жене које имају интелигенцију и вештину на нивоу боље од мушкараца. Не треба да будемо у стању да се такмиче са мушкарцима? То је прилично сумњиво, сумњиво да често шири од ђавола и његових војски. Хајде сада да мислим!
Неминовно морамо да признамо да су жене слабе створења.Физички слаба, слаба на уму и религији. Зато је Аллах теала Субханаху ВА их држати са најбољим негу. Заштитите жене у хидзабу је најбоље од своје куће. Поред тога, реалност доказује да су задаци у кући не могу бити савршено спроводи осим женом. Зато Аллах Узвишени било мудро да направи кућу као мандат за њих. У хадису пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
والمراة راعية على بيت بعلها وولده وهي مسيولة عنهم
Жена је лидер у пословима у домаћинству и деци и биће одговорни за оно што оне воде. [Х.Р.Муслим]
Мандат који је правилно одржавају и спроводе добро.
Када објашњавајући неке особине оних који верују, Алах Субханаху ВА теала, каже да међу њима је чување природа поверења је наметнуо својим раменима. Аллаху теала, каже Субханаху УА.
والذين لامنتهم وعهدهم راعون
А они који одржавају поверење поверење (који је претрпео) и своје обећање. [Ал Мукминун: 8]
Остали обећавају Аллах одговори на њих док каже:
ءوليك هم {10} الوارثون الذين يرثون الفردوس هم فيها خالدون
Они су ти који це наследити, која ће наслиједити Џеннета рај.Они ће у њој придржавати. [Ал Мукминуун: 10-11]
Тачно! Бог је обећао небо. Затим, да ли постоји бољи принос од тога? Није небо је највиши идеали сваког појединачног Муслимана? Дакле, време је да се пумпа дух који је почео да се опустите. Ми обнови нада почела да бледи. Поздрављамо задатке сутрашњице са надом. Са пуним поверењем да су наши напори нису изгубљене. Свака кап зноја да имамо вредност у очима Аллаха Свемогућег.
Смањена обожавање ПОСЛЕ БРАКА?Такве жалбе често чујемо од њих, који се користи да марљиво спроводе кииамуллаил усред ноћи јаве (ноћ молитве), пости марљиво ради на Суннету и студиозан, меморисање Кур'ана, похађају исламске студијске групе, и други. Након што балансира на домаћу живот изненадног Све је постало измењена присуством мужа, затим од рођења првог детета, друго, треће и тако даље. Сада, молитва је често решен кекхусу'ан звук плач бебе. Спречити умор понекад пробудиш у сред ноћи. Уместо да раде схаум Сунна, мора схаум је понекад био у стању да изврше. Док сам читао све одједном мој муж тражио да се служи, и још много тога. Сада је време осетио да буде веома узак да се имајући у виду да су домаћинства смањила слављење Бога. Оно што је истина је то? Да ли је тачно да ометају породицу жене да се приближе Господу своме?
Овде морамо да исправимо перцепције. Можда је претпоставка тачна, ако је питање обредне радње, као што су богослужења и молитве, и схаум семисалниа. Пошто дужности и одговорности јасно се повећава када је она постала жена домаћица. Али, муслиман који разуме право значење богослужења, сигурно неће да преузме ову врсту.
Учењаци кажу, покривају све поклоне фаворизовала и благослови Бога у облику речи и дела су рођени и ментално.Све наше дневне активности може бити вредно обожавања. У хадису пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.
وفي بضع احدكم صدقة
И отишла у жену је Садаках. [Пријављено Муслим]
У другом хадису, он саллаллаху алејхи То савс рекао.
انك لن تنفق نفقة تبتغي بها وجه الله الا اجرت عليها حتى ما تجعل في فم امراتك
Заиста, не очекује трошите живи са ликом Бога осим ако су награђени трофеје нешто што суапкан у уста своје жене.[Пријављено од стране ал-Бухари]
У књизи Фатхул Бари, Ибн Хајар Ал Хафизд цитирајући речи Ан-Невеви ", Фаидах који желе да се нађу у овом хадису, Посланик, саллаллаху То је алејхи ве селлем," очекују, изглед, лице Божије ".
Имам Невеви нацртали фаидах: активност када одговара истини, то не смањује вредност награду (ако је намера да се моле). Дакле, храњење рука на уста супруге обично ради као шалу на њега. Наравно да се меша са пожудом.
Међутим, ако је циљ очекујући награду од Бога, сигурно је да ће набавити на Божији дар.
Ибн Хајар наставља: ​​У другом хадису спомиње јасније више него храњење руку на уста супруге. То је хадис наратор је Имам Муслим од Ебу Дхарр Аллах То анху, помиње: И његова супруга је такође посетио безброј милостињу.
У асхаби питали: О Аллахов Посланиче, да ли неко ко искалити сиахватниа добро награђени? Посланик је рекао: Шта мислиш ако га извадио на забрањеним линијама?
Имам Невеви наставља: ​​Ако се каже да може бити случај, ствари које захтевају пожуде, свакако изводљиво ако награда је награда дата за случајеве који нису по жељеним пожуде?
Он је наставио. Парабола са руком на устима жену исхране циљ је да се додатно ојача ово правило. Стога, када се храни руку да уједа уста супруге само је награђивања, више заслужују награду, да свако ко се храни људе који требају храну, или раде дела послушности према степену тежине већи од уједа пиринча дате жени, што наравно имају мању вредност.
Више него што се може рећи, ако награда дата њега, јер он мора да нахрани своју жену, што наравно он је имао користи од њега. За храну која ће јој тело изгледа лепше. И обично зарађују за живот који је дао своју жену много вођен пожудом фактор.Свакако се разликује од милосрђа другима који би жртвовао много захтевнији, валлаху а'алам. "
Ако се сада наш успостављене ритуално богослужење се смањује, али имамо прилику да исповедају своју веру у другим облицима током којих није добио девојку. Послушан и покоран својим мужевима, едукацију и подизање деце, руководи пословима у домаћинству, и тако даље. Поред тога, ислам је религија која је једноставан и флексибилан. На маргинама дневног Гринд, много обожавања које можемо да урадимо.Сталним дхикр, појачавајући осећај захвалности, чини добро и избегава зло берамар, репродукују перле, тахмид и такбир, тахлил, и траже опроштај.
Ворсхип КАО ЦЕО МАКЕ АКТИВИТАСМУКада се велики добротворне намере бити уништен залутали, она је супротна од милостиње који изгледа тривијално може бити вредан сервис, јер је у праву намеру. На први поглед, рутински дан-за-дан жена изгледа тривијално. Као што су обезбеђивање хране, одеће заштите, сређивања куће, служи мужа и друге. То није све што желимо да буде вредан сервис.Наравно! Дакле, свака жена треба да постави своје срце и држати у искреност намере да се постигне само Аллахово задовољство. Као што је Аллах Субханаху ВА Та'а би да освоји задовољство мужа сваког супруге.
Рад на сваки посао на одговарајући начин и да се професионално задовољство мужа. Ко је жена која не жуде за љубављу свог мужа на свету и Ахирет он добија небо "?
Слично томе, дужности као мајка. Бринемо за нашу децу и образују, да прати и усмерава их. Ми треба да учинимо све да се са свим могућностима постојећих шупи. Зато што се штеди за нас, у време награде широм пракси је изгубио. Када награда молитвом и постом више не можемо постићи. Али молитва праведника деци и корисног знања да смо их уче ће наставити да извлачи награду. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
اذا مات الانسان انقطع عنه عمله الا من ثلاثة الا من صدقة جارية او علم ينتفع به او ولد صالح يدعو له
Ако дете умре од Адама па затим целу добротворни терпутуслах осим у случајевима: три Алмс јарииах, што је корисно знање или праведника који дете увек моле за њега.[Пријављено Муслим]
ДА није устручавала молеКао слабе људског бића схватимо, да нећемо моћи да носи овај мандат без снаге и помоћи од Њега. Овај мандат је веома тежак терет, осим ако га ослободе. Биће тешко, осим ако олакшава.
Није пуно стида када тражимо и молимо Њега. Дакле, шта није у реду ако су сви хтели да почну активности ујутру, ми га замолим да буде олакшан у попуњавању све задатке.
Коначно, Бог Свемогући је сав тај труд као припрема за нама касније у току дана када дете и породица више не мемпу донети корист, а не позиција и имовину.Бисх а'ламу Валлаху схаваб
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 03/Тахун ВИИ/1424Х/2003М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]

Такође муслиманске жене Сиар'и Обавезно образовање науке


ПоПроф Др Као што је Салих-Садлан

Жене су део елемената друштва. Дакле аутоматски, они такође имају удела и дужности у управљању и побољшању друштва.Нема сумње, да спроведе одговорности у неговању себе и друштво, апсолутна потреба науке. Сходно томе, жена мора имати знања за обављање ове дужности. Дакле, једино је она одговорна у спровођењу молитвеном сервиса, брзе услуге, уплата закат, Ходочашћа, пословни акидахниа пречишћавање уживање делатност и дух зла у свакој доброј трци. Укратко, читав садржај поруке ислама је укорењен у Ал-Кур `и хадис о дужности муслимана, што значи да жене такође имају обавезу да уче и подучавају, иу теорији иу реалном амалиах.
Свако мора да схвати да ислам садржи елементе обожавају, руководство комитета (аранжман), сииаса (развој заједнице) и социјалним, економским и свим аспектима живота. Да испитају и истраже све то, тако да не може добити без напора. Међутим, треба напор учења и уче. Дакле, учење учења ислама, религија која има широк спектар науке, интегрални, разноврснија дубоко у обавезу за сваког муслимана и Муслимах. Зато није изненађујуће да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
طلب العلم فريضة على كل مسلم
"Тражећи науку обавезно за сваког муслимана".
Али у стварности, постоје коментари једноставно ослањање на само текстуалног хадиса о женама студирају закон је нафилах (добровољно), а не само обавезан. Када, у ствари, реч "Муслиман" у горе наведеном хадису значи људи који су били верни на поруку ислама међу мушкарцима и женама. Дакле пенаквилан Такво тумачење није тачно. Дакле, ислам ставља посебну пажњу на образовање и наука сиар'и да их користи.
За оне који обраћају пажњу на поруку ислама, довели Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, сигурно је могао да сазна да је ислам Комплетан садржај команди и забране, нису ограничени на само Адама круговима. Међутим, Ева је такође део записника са командама и забранама. Сви текстови су у Писму и као-Сунном обавеза да објасни сличности између мушкараца са женама у свим аспектима, осим неких ствари које су већ да се специфичност сваког. У ствари постоји јасан аргумент објасни терет шеријатског права које су посебно усмерене на жене само, како је наведено у Ал-Кур'ан:
"И запамтите оно што је изговорио у вашим кућама објављивању Аллаха и мудрости (Суннет вашег Посланика)" [ал-Ахзаб/33: 34].
Слично томе, каже Абас ибн 'у интерпретацији стиха:
وقلن قولا معر فا
"(А кажу добар реч - ал-Ахзаб/33 стиху 32)", који је, заповеди им да учествују у томе добро и избегава зло берамар.
Тако, међу најважнија улога за жене које раде у области пропаганде, која учи науку сиар'и, даје упутства и смернице, и да тарбииах и тренинзи. Чак више у односима са домаћим пословима и пословима њеног мужа, она је иста као са женом која се бави прозеличког активности, посредно, имају важну улогу кроз говор, писана или изговорене забележено. Уз то, морао је да врши власт и као допринос верске мисли.
Имајте на уму, од почетка ислама, да ли постоји команда за едукацију жена о сиар'и наука. Мада, у неким околностима, постоје и опрецна ово питање. Али, доња линија, одбијање да се изда заправо студирао поезија садржи елементе неморалном, филозофије науке, или истражују питања што је резултирало икхтилатх (мешање) између мушкараца и жена.Међутим, уколико студија је јасна корист сиар'и наука, онда не постоји забрана о томе. Постоје чак и предлози за у дубини, јер наука може да реши сиар'и душу, моралних и осећања кроз сахеех акеедах и смернице племенитог вере и знања, знања која ће светлети умове и ојача свој став у светлу световним пословима.
Не постоји разлика између мушкараца и учења ЗА ЖЕНЕДакле, не постоји разлика између мушкараца траже жене у научним питањима. Свако, Муслимани и муслиманке који су вољни да уче верске законе, како да се односимо према свом Господу, нерадо да научите како живот подучавање, друштвене норме, основна морална и начини живота, онда је пао у грех потцењивање овим наукама. Што значи да је себе гурао на живот бедан због кашњења у постизању свет и у даљем тексту.Ипак, све је то корисно знање, и да ће ослободити неку особу из незнања и неосетљивост на истини, и поштеди га само од световног ориентси сама.
Оне су развилеУ контексту равноправности жена и мушкараца у стицању ово знање, то је ништа више него да докаже постојање муслиманске жене у хладовини Ислама. Они су постигли висок степен у науци.
Поглед на сахабиииах (женски сапутници), они су духовна обожаваоци се моле са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То у џамији, сепаиа могу да добију потрази за Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Иако се сви сложили, без противљења, да жена моли код куће, то је више него молитви у џамији Афдхал. Затим, јер многи од њих, коначно пророка саллаллаху алејхи То савс Специјализовани џамија врата за њих да стигне данас у Набави џамији, која је под називом "Бабун-Ниса '", што значи да врата за даме.
Ал Баладзури помиње у књизи Фухул Булдан: "Број бивше муслиманске жене који су научили да читају и пишу је половину број људи који би могли да читају и пишу." Ал Баладзури такође рекао да је Умм Култхум Бинт То Укбах вешт у писању.
Он је испричао да је Ал-Схифа 'ал Адавииах Банија (Племе) "Ади, велика породица од' Омера питао Посланика да подучавају своју жену, он је саллаллаху То алејхи ве селлем, на Ум-Хафсах Бинт Мукминиин То Омер написао лепу начин.
Умм-а Мукминиин То Аиша бинт Еби Бекр и Умм ал-Муминеен Ум Саламах такође имају могућност да читају, иако не у мери вешт у писаној форми. Ал Вакиди напоменути да Каримах Бинт Ал-Микдад читају и пишу.
'Аиша бинт Са'ад рекао: "Мој отац ме је учио писање".
Слично томе, у погледу наставе, сахабиииах жене такође могу да се такмиче са мушкарцима. Мисаланиа, као 'Аисха Аллахов То анха је испричао више од двије хиљаде хадиса, као и њена сестра се зове Асма "је такође известио око 50 хадиса. И много више међу муслиманским женама него су много сахабиииах испричао много хадиса пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
Умм Дарда обдарен науке једном је рекао: "Заиста, ја сам осетио и покренути разне врсте богослужења, али већина може да продре и исцели душу моју, и дхикр је да када седите испред свештенства".
Имам Невеви сам признаје кефакихан Ум Дарда 'је комплимент: "Сви су се сложили о кефакихан и величина Ум Дарда" у смислу размишљања и разумевања Он је Аллахов То анхума Му'авииах живели дуго.. "
Дакле, ислам не забрањује женама да уче религију. Зашто не за жене да се пронађе пут напред за њега. Чак су и научници из фикху ахлу Илми и бивших и садашњих времена слажу, да је студирање сортирано сиар'и је фард То Аин на њих. Није било разлике између мушкараца са женама у том погледу. Мушкарци и жене равноправно у берсиариат обавеза, те да добијете одговор на следећа, осим у неким специфичним правилима Схари'а, Аллаху теала Субханаху ВА ослободи жене задатка.Добар, јер су правила садрже инкриминишућих елементе у жену која га води, или зато што је неспојиво са природом жена, или због сукоба са примарним задатком стварања или друштвеног оштећења као што су икхтилатх (мешавина мушког и женског пола) и друге тако даље. Што се тиче правила о другим религијама, жене имају равноправност са мушкарцима у извршавању обавеза и правила Схари'а.
Ту је историја, која Асма То Бинт Иазид ибн Сакан Аллахов То анха никада није дошао Посланику саллаллаху То алејхи ве селлем како каже:. "Ја сам био курир од људи који стоје иза мене од броја муслиманских жена Све је рекао и тврдио такве речи и мишљење је сада, "Заиста, Аллах Субханаху ВА теала вас је послао на мушкарце и жене" Сви ми имамо веру и бериттиба и `(следи) ти.. Али смо-жене имају ограничено кретање и странке руковање унутрашње послове сама Док мушкарци могу добити толико на основу збор моле, долазе да прате тело и могу да иду џихад.. Када они иду на џихад, онда ми који чувају блага и бризи о деци Дакле, ако можемо убрати исту награду за њих, о Аллахов Посланиче. "
Посланика саллаллаху алејхи То савс окренуо свом пријатељу, и повика: "Да ли сте икада чули женско питање о својој религији је боље него пертаниан ова жена"
У асхаби анхум Аллах ", одговорио:" Никада, о Аллахов Посланик. "
Онда је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем је одговорио: "Иди ти, о Асма ', и кажем жени иза доброг третмана неко од вас свом мужу, страст у потрази за задовољством (муж) и наставити да прати жеље свог мужа, затим награда је све исто као и оно што је раније поменуто (о врлина великих људи који награђивања) ".
Затим је отишао кући, Асма `тахлил и рећи такбир са радошћу да чује одговор пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
НЕ пасти за пропаганду ЗАПАДААли иронично последњим вековима, жене одвратила од тражења знања. Дакле, утицај верског незнања и заосталости муслимана неуспех. Мајке које немају знања да ће родити децу која су глупи и слаби осећај.Песник певао:
واذ النساء نشات في امية رضع الرجال جهالة وخمولا
Када су жене одрастају у незнању,онда мушкарци ластавица незнање и слабост.
Дакле, укључујући и похвалан напредак, односно отварањем врата на образовање за девојчице и повећање супругама и мајкама који се опремити са знањем сиар'и у заједници. Тако да не изазива сумње у питању верског закона у једном.
Сазнање да се мора разумети сваки муслиман и муслиманка, верске науке су најважнији (дхаруури). Не садржи елементе науке лежи пропагирају људи који су оријентисани на Запад и заговорника апсолутне слободе, уклањање срамоте и неморално делује у име интелектуалног мозга. Они су назвали игру, уче песме, музику, драму, филм и позориште као науке.Тако је учинила све што може бити штета на врата једне жене, без обзира да ли потиче из западне или источне културе као наука да се научи.
Они су сви лажни пропаганда и негативни акције које подривају правичност аспект, правим вредностима и аутентичну науку.
Да ли постоји корелација између образовања и жене са табарруј (удесити), покаже лепоту и хода на улицама без правца и циља као нага жена? Да ли гениталије изложене и скученом одећа, транспарентније криве показују јасно значи да би се олакшало науку лак за разумевање? Да ли је све везе са стицањем знања?
Заиста, укључујући највише фундаментална грешка, односно да усвоје културу западне и источне света добро или лоше, ако не постоји селекција и сортирање. У ствари, култура је неприкладан за њих није нужно прикладно за нас. Јер, у супротности са учењима наше вере њихове навике. И наш начин живота је неспојиво са њиховим навикама.
Слобода да следи иза пропаганде и учешће у задњем делу лаж-лажи, само ће нас превуците до катастрофе након катастрофе, понижавања, као и губитка идентитета, као и разарања.
Аллах ублажи сваки муслиман из блата непослушности. Водич их на право и да се врате на акеедах схахиихах, саветовања и његовом правцу, док сви они могу менгеиам срећу у свету и у даљем тексту.
Валхамдулиллахи Раббил То аламин.
[Превео слободно по Аца Абу Зииаад проф Агус Сантосо рада.Др Садлан као-Салих ел-Асхалах магазин, Број 29, Година В, 15 В Сха'бан 1421]
[Копирано у Ас-Сунном магазина КСИ/1429Х/2008М 11/Тахун Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]
Заштита светости муслиманских жена, предео контрадикцију између мушкараца и жена



ПоПроф Др Абдур Разак бин Абдул Мухсин Ал 'Бадр ал Аббад


Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
فاتقوا الله في النساء فانكم اخذتموهن بامان الله واستحللتم فروجهن بكلمة الله ولكم عليهن ان لا يوطين فرشكم احدا تكرهونه فان فعلن ذلك فاضربوهن ضربا غير مبرح ولهن عليكم رزقهن وكسوتهن بالمعروف. اخرجه مسلم: 1218
"Страх Бог момци вама (руковање) супруге. Сигурно сте их узети са осећајем сигурности од Бога, да оправдају своје гениталије уз казну Божију Право сте старији од њих, (јесте) не би требало ставити да вам кревет некога који те мрзе.. Ако раде, онда их тукли са ударцем који нису боли за њих (обавеза) на вас да храна за преживљавање и одећу за њих на одговарајући начин. ". [Пријављено од стране Муслимана, 1218]
Ханиф религија ислама, са правим директивама и упутствима су пуне мудрости, неговање жене, штити достојанство и славу.Такође обезбеди реализацију славе и истинској срећи.
Ислам је отворио пут за жене да се попне на радост живота, далеко од атмосфере сумње и клевете, као и (много) од ружноће и деструкције. Учења ислама није само вентил сигурности за саме жене, али је свеобухватан за јавност, тако да нема Танглед ружноћа и клевета. Ислам и служи да спречи катастрофу и Бура која ће се догодити.
Ако су знаци ислама у вези са женама су нестали из друштва, онда ће бити Оштећење, кварове и опасност дошао и прошао.Чињеница је историја сведок. Ко гледа у историју кроз векове, ће закључити да је најутицајнији фактор за уништење цивилизације, уништавање заједнице, моралне дегенерације, пролиферација неморалних радњи и племените вредности колапс, и распрострањеног криминала, ослобађање жена из религијских учења су равне и усмеравање пуне мудар правац, смернице је благослов.
Обавезе муслиманске жене, јесте да прихвате све учења ислама са пространом груди, јетре јасно и примена добре праксе, тако да он може да живи срећно, освојила је добро задовољство Господа свога и земаљске среће и укхарави.
Обавеза лица задуженог за жене, тако да су озбиљни у очувању и неговању их са адаб адаб-Ислам, и одржавају своја лична права и част и да буду љубазни према њима, као облик послушности Богу и потрага награде и богобојазност облика реализације. Аллах је место да потражите помоћ, иначе не постоји Господ. Вала вала хаула куввата БИЛЛАХ Илла.
[Кхутхаб Мава'идх мин Хајјати ВА Вада Ал ', странице 33-34, ЦЕТ. И. Че. 1426 - 2005].

Предео Контрадикција између мушкараца и жена
ПоШеик Абдула бин Милан Хамд Ал 'Аббад Ал Бадр

У последњих неколико година, дошло је до забуне између мушких и женских скале. Мушкарци воле жене, и обрнуто, жене воле мушкарце.Поменуто у Сахих Бухари, од ибн 'анхума Аббас Аллах', рекао је:
لعن رسول الله Н المتشبهين من الرجال بالنساء والمتشبهات من النساء بالرجال
"Пророк саллаллаху алејхи То савс проклео мушкарце који воле жене и жене које личе на мушкарце".
Од данас, било је догађаја који се никада није догодило у дане незнања ипак. Наиме, појава симптома табарруј (показивање лепоту) од жена које су веома забринути. Чак иу многим исламским земљама, жене на овим тржиштима и јавног улица да покаже глави, врату, рукама, руку, ногу, па чак и своје бутине.Уместо тога, мушкарци заглављени своју одећу да покрива ваше чланке. Иако пророка саллаллаху алејхи То савс је рекао:
ما اسفل من الكعبين من الازار ففي النار
"Шта под зглоба на Гармент (где) у паклу". [Бухари, 5787].
У другом хадису, Абу Дхарр Аллахов То испричао анху, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
ثلاثة لا يكلمهم الله يوم القيامة ولا ينظر اليهم ولا يزكيهم ولهم عذاب اليم قال فقراها رسول الله ثلاث مرارا قال ابو ذر خابوا وخسروا من هم يا رسول الله قال المسبل والمنان والمنفق سلعته بالحلف الكاذب
"Постоје три групе које Бог не разговарате са њима на Дан Васкрсења, Он није их види нити да их очисти и за њих болан Аллах". Ебу Дхарр је рекао: "Н Мессенгер реци три пута", а затим Ебу Дхарр рекао! "Заиста, они су доживели неуспех и губитак Ко су они, о Аллахов Посланиче?" Он је одговорио: "(мушко) који је заглавио своје глежањ ван своју одећу, људи који доносе се дар, а људи који су желели да популарише робу са лажним заклетвама." [Пријављено од стране Муслимана, 106].
Мушкарци заглављен његова одећа су забрањени под чланака, међутим, испоставило се они заглаве своју одећу преко њеног зглоба. Док са друге стране, жене, они су наредили да се затвори гениталије у целини (хидзаб): али, испада да у ствари покаже гениталије и физичку лепоту.
У овом случају, Посланик, саллаллаху алејхи То савс је рекао:
"Три групе не иде на небо:" Особа која је непослушан својим родитељима, даииутс (човек који не узнемирио постојеће кемунгкаран породицу), и жене који личе на људе "[Пријављено од стране ал-Хаким (1/72. ), као и менсхахихканниа, а договорено АДХ-Дзахаби].
Муста'ан Аллах.
[Преузето из књиге Расааил и Шејх Абдул Мухсин То ал 'Аббад, стр. 425, са слободном преводу].
Ревност пророка саллаллаху алејхи ве селлем То против његове супруге

ПоДр Мухаммед ибн Муса Наср алу

Он саллаллаху алејхи То савс веома љубоморни на његове супруге. Његов говорећи:
انما جعل الاستذان من اجل البصر
"Заправо холдинг идзин захтев који је изазвао визије" [1].
Он саллаллаху алејхи То савс послао посетилац (неко посети, црвена), ако је куцао на врата, тако да не стоје испред врата [2]. То никада саллаллаху алејхи ве селлем Он види некога ко је био на вратима. Он је такође рекао: "Ако сам те видела, ја ћу избости очи са овим". Наиме, он је саллаллаху алејхи савс То је мудрах, као што је чешљем на огреботине по глави. Он је такође реч: "Ако постоји неко вири из друге рупе, онда човек ју је ножем, зашто онда није за њега".
Међутим, љубомора је он саллаллаху алејхи савс То није богата као за степен предрасуда, чак и он саллаллаху алејхи То савс је забранио.
Љубомора је природа да је Бог створио за човека. Међутим, чудно је данас, ми не добијете љубомору на себи мужа, осим људи који блажених Бога.
Љубомора је природа да је Бог направио све своје створења, у мери у којој свака животиња (има љубоморе), осим за свиње.Ове свиње, једина животиња која није љубоморна на свог партнера. То није чудно, ако они који не верују једу свињетину нема осећај љубоморе њихових жена, јер је њихова природа је сличан карактер свиње, јер они једу пуно свињетине. Чак и ако нико од свиње осим особину, онда је једноставно забрањено да једу. И свиња су нечисте, воле да једу нечисто.
[Извор: Срби-Фи Баитихи, Др Мухаммед ибн Муса Наср алу]
[Копирано у Ас-Сунном магазина Кс/1427Х/2006М 02/Тахун Едитион. Кс/1429Х/2008М 04/Тахун издање. Кс/1428Х/2007М 11/Тахун издање. МДитербиткан Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]
Зашто Жене би требало да хиџаб?



Ово питање је веома важно, али одговор је далеко важније.Једно питање које захтева дуг одговор. Марама или хиџаб је једна ствар која је наређено од стране Креатора у Схари'а. Као Схари'а која има последице далеко у будућности, о срећи и кемасхлахатан живи у свету и у даљем тексту. Дакле, питање хидзабу није само питање обичај или хиџаб мода мода мода универзални да их носи жена која је обећала своју веру. Без обзира да ли је он муслиман Арапин, Индонезија, Европа или Кина. Пошто команда да носе хиџаб је заједничка за све муслиманске жене у сваком углу планете.
Овде ћемо размотрити део одговора изнад:
Прво: Као вид покорности Аллаху и Његовом Посланику.Послушност је извор велике среће и успеха у свету и у даљем тексту. Особа неће осетити сласт вере када је био вољан да схвате, примењује и извршава све команде у Аллаха и Његовог Посланика.
Аллаху теала, каже Субханаху УА.
ومن يطع الله ورسوله فقد فاز فوزا عظيما
"И ко Покоравајте се Аллаху и Његовог Посланика, онда сигурно он има велику победу". [Ал Ахзаб: 71]
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
ذاق طعم الايمان من رضي بالله ربا وبالاسلام دينا وبمحمد رسولا.
"То ће окусити сласт вере, некога ко има себагаиРабб Аллах да, ислам као религију, а Мухамед као Божијих гласника".[Пријављено од стране муслиманске].
Друго: Истакните лепоту голотиње и тело је облик неморала који су настали гнев Аллаха и Његовог Посланика.
Аллаху теала, каже Субханаху УА.
ومن يعص الله ورسوله فقد ضل ضلالا مبينا
"А ко Аллаха одбије и Његових Апостола, онда је то заиста он био изопачен, перверзни Реал". [Ал Ахзаб: 36].
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.
كل امتي معافى الا المجاهرن.
"Свака од мојих људи (крив) ће бити опроштено, осим оних који су отворено (прељубу)." [Договорена алаих].
Док су жене које показују ван лепоту голотиње и тела као што значи да је усудио да покаже отвореног непослушност.
Треће: Заиста Аллах команде хиџаб да се смањи широк спектар фитнах (штета)
Ако клевете разне Дим и нестати, онда су људи који живе жене хидзабу би више сигурно и безбедно од клевете. Насупрот томе, људи који живе жене која воли бертабарруј (секси хаљина), гениталије и покаже лепоту тела, она је подложна разним претњама и сексуалног узнемиравања и клевете раскошне преврата који је донео пустош и разарање је веома велика.Јасно да ће гола тела изазвати пажњу и отровну поглед. То је прва фаза рушења и уништавања морала и цивилизације друштва.
Четврто: Не хиџаб и накит изложба ће позвати клевету за мушкарце.
Ако тело облик жене и накит покаже пред не махрам људи, сигурно ће позвати пажњу мушке гаће и вука у јагњећој кожи.Ако постоји шанса да ће бити плен зачарани као гладан лав.Песник рекао,
نظرة فابتسامة فسلام * فكلام فموعد فلقاء.
"Полазећи од гледишта, а затим осмех и поздравим следе разговори и завршити са заказаним обавезама и састанцима."
Пето: Муслиманка која држи хиџаб, индиректно каже да свим људима ", Тундукканлах очи, ја нисам твој, а такође нису моје.Ја припадам само Божјем народу је законито за мене. Ја сам независна особа која није везана за било кога и нисам заинтересован за било кога јер сам био виши и далеко часније од њих. "
Жена која бертабарруј или покаже и открије лепоту голотињи тела испред мушкараца гаће, индиректно је рекао, "Молим уживати у лепоти свог тела и лица лепоте. Да ли постоји неко ко би дошао близу? Да ли постоји неко ко ће погледати на мене?Да ли постоји неко ко ће ми дати осмех? Или постоје људи који се нашалио: "Ох, како је лепа?". Они верати да уживате у лепоти свог тела и њене лепоте док су терфитнах.
Који од две жене на више независна? Јасно, хидзаб је савршена жена терали сваког човека да смање свој поглед и да поштују када они то виде, док се закључити да је она независна, слободна и истинито.
Зато је Аллах теала Субханаху ВА објашњава мудрост иза команде да носе хиџаб речју.
ذلك ادنى ان يعرفن فلا يوذين وكان الله غفورا رحيما
"То је тако да је лакше да буду признате, дакле они нису поремећени А Аллах прашта. Милостив." [Ал Ахзаб: 59]
Жене које откривају голотињу тела и лепоту и лепоту свог лица, као просјак који вхинед за милост. Без схватајући да су спремни да плен мушке искварено и корумпиран. Она је постала жена понижено, напуштена, јефтин и губљења достојанства и светости. И он је себе гурнула у пропаст и катастрофу живота.
УСЛОВИ хиџабаХидзаб као део Исламске Схари'а, има очигледне ограничења.У научници заговарају религија Алаха је описао у својим списима о критеријумима за хиџабом. Сваки мукминах поштује Схари'а ограничења у вези са овим хиџабом. Кур'ану и Суннету Његовог Посланика прављење основне референце у добротворне сврхе, и не држе до мишљења одступају од страсти имитацијама. Тако су циљеви могу остварити дисиариатканиа хидзабу би'ауниллах.
Међу условима хидзабу између осталог:
Прво: То би требало да покрива цело тело, а не показује ни најмању уд него они искључени. Аллаху теала, каже Субханаху УА.
وقل للمومنات يغضضن من ابصارهن ويحفظن فروجهن ولايبدين زينتهن الاماظهر منها وليضربن بخمرهن على جيوبهن
"И реци верују женама, да их туку своје ставове и да не покаже свој украс осим уобичајеног изгледа и нека стави јој крпу Вео њихове груди." [Нуур: 31].
И такође ријеч Аллах ва Субханаху теала.
ياايها النبي قل لازواجك وبناتك ونساء المومنين يدنين عليهن من جلابيبهن ذلك ادنى ان يعرفن فلا يوذين وكان الله غفورا رحيما {59} * لين لم ينته المنافقون والذين في قلوبهم مرض والمرجفون في المدينة لنغرينك بهم ثم لايجاورونك فيها الا قليلا
"О пророк реците ваше жене, ваше ћерке и супруге тих верника," Нека прошире своју мараму на телу "То је тако да је лакше да буду признате, дакле нису поремећени. А Аллах је све.прашта и бескрајна брига. " [Ал Ахзаб: 59].
Друго: хиџаб не треба да скрене пажњу на погледе људи нису махрам. Хидзаб како се не би испровоцира поглед у мушкој она мора да испуњава следеће услове:
-. Хиџаб треба да буде од дебеле тканине која не открива боју тела.-. Хиџаб треба да буде растресита и не показују облик тела.-. Хиџаб не треба користити као накит чак имати једну боју него различитим бојама и мотивима.-. Хидзаб није хаљина поноса и ароганције.На основу речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То следи.
من لبس ثوب شهرة في الدنيا البسه الله ثوب مذلة يوم القيامة ثم الهب فيه النار.
"Они који носе одећу у свету ароганције срамота Аллах ће касније носити на Судњем дану, а онда је изгорео у паклу". [Пријављено је Абу Дауд и Ибн Мајах, а овај хадис је Хасан]
-. Хиџаб не треба дати парфем или мирис. У суштини то је хадис од Ебу Муса Ал Аси'ари Аллах То анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао.
ايما امراة استعطرت فمرت علي قوم ليجدوا ريحهافهي زانية.
"Свака жена која носи парфем и пролази класу људи да су мирис, онда је она жена прељубник". [Пријављено је Абу Дауд, Тирмизи и Наса'и и хадиса Хасана]
Треће: одећа, или хиџаб не треба да личе на одећу носити мушке или женске одеће невјернике. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
من تشبه بقوم فهو منهم.
"Ко подсећа на људе, онда је он део њих". [Репортед би Ахмед и Ебу Давуд]
Посланика саллаллаху алејхи То савс проклео човека који носи женску одећу, као и осуђује жене које облаче као мушкарци.[Пријављено је Абу Дауд Наса'и и Ибн Мајах, и овог хадиса Сахих].
Напомена:Шејх ел-Албани у књизи Веил мар'ах књиге је Ал Суннет муслиман рекао је Фил, покривајући лице је суннет закона (није обавезно), али који га користе имају примат. А Аллах најбоље зна
Овај чланак сам обратио мојим сестрама и сестара који морају да додатно учврсти свој хидзаб хидзаб само да траже Божију лице. Такође, за оне који нису хидзаб у циљу да се покаје и одмах почети да зарађујете опроштај од Аллаха Свемогућег.
Валлаху валиииут Тауфик(Хм Ахмед Рифки)
Мараји ':Ал Афрах, Ахмед бин Абдул Азиз Хамдани.Бил-Танбихаат Ахкаами Такхтасу Мукминаат, Др Фаузан Салих бин Абдуллах ал Фаузан.Хидзаб Ал муслиман ал Фил Китаби мар'ах Је Суннет, Шејх ел-Албани Насхируддин.
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 04/Тахун ВИИ/1424Х/2003 Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]
Сафар За жене без правног махрам, сумњива, сумњива, и одговорити

СаставиоУмм То Абдиллах Као-Салафиииах

Сумњиво, сумњиво И ОДГОВОРОДГОВОР: Неки људи кажу да је забрана женама без махрам Сафар је древни превоз, као што су камиле, коњи, или других, да ће жене имати проблема, проблема, и провео дуго времена берсафар Што се тиче жена које користе превоз данашњи, и ваздушног саобраћаја, земљиште или море, не укључује општости хадиса који забрањује женама без махрам Сафар.
Ми кажемо да одговори на ово сумњиво, наиме: да Схари'а и наша религија тако да одговарају сваком добу и место-Алхамдулиллах-. Дакле, као Схари'а и наше вере према старосним камиле и мачева, као и на време од ваздухоплова, ракета и Атом. Ако је религија једини одговарајући у ери, као и претходних религија, сигурно је Аллах Субханаху ВА теала је послао пророка после пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, али сигурно наш Господ неће урадити, јер Он је рекао:
ماكان محمد ابا احد من رجالكم ولكن رسول الله وخاتم النبيين
"Мухаммед је већина сигурно није отац човека међу вама, али он је Аллахов Посланик, и покривају пророке". [Ал-Ахзаб: 40]
И пророк саллаллаху алејхи То савс рекао:
وانا خاتم النبيين لا نبي بعدي
"Ја сам печат пророка и не пророк после мене". (Приповедач Муслимана, 1920, 4252 Ебу Давуд и Тирмизи 2203]
Онда саллаллаху алејхи савс То је леадетх своје стадо да свако добро и забрањује им од сваког зла и да им проповедају различите суђења и катастрофе ће се то догодити до дана Васкрсења. Ако Серијат, команде и забране, он саллаллаху алејхи савс То је применљиво важи само за један дан, онда сигурно има да га објасни.
وماكان ربك نسيا
"То није Раббму заборавити". [Мерјем: 64]
Онда заиста људи који истражују кршења част догађаја у ваздухоплову, аутомобила и других превозних у данашње време, он ће добити поверење да грозота од опасности је и даље ту, и зато (разлог) пророка саллаллаху То алејхи ве селлем за који је забранио Сафар жене саме остају на снази од давнина до данас.
Често чујемо око отимања авиона, док жене могу да доведу до пожуде, он је слаб и мета људи. Жене су често на екрану за похлепу у Фасик људи, али они су као вукови који су спремни да канџа, они чекају на прилику да је дошао да буде сама са њом и насрнула на части и светости карата. Учесталост пљачку и силовање су немерљиве, много се догодило у земљи неверника и муслиманским земљама. Међу бројним разлозима су: мешовита баурниа (икхтилатх) између мушкараца и жена, мушкараца само са женом, и жена сафарниа сама без махрам.Дакле, жене које потценити овај проблем ће бити да изгуби част и светост оба од којих су женски накит у сваком добу и месту.Због безбедности жена диен безбедности такође зависи од части, славе и акхлакниа. А религија неће задржати жену уколико она следи оно што је наредио Аллах ва Субханаху теала и Његових Апостола саллаллаху алејхи ве селлем То и далеко од онога што је забрањено од Аллаха теала Субханаху ва и Његових Апостола саллаллаху алејхи ве селлем То.
Да очева, мужева и органа надлежних проблема Аулииа'ул (старост), зар не потцењујте овај озбиљан проблем. Ипак, држећи вера о том питању и друга питања ће бити у могућности да одрже част муслимана у свим временима и местима. Ако не, онда гнев Аллаха теала Субханаху ва ће се осетити од тих људи и адзабНиа ће доћи без изузетка. Он је рекао:
ياايها الذين ءامنوا قوا انفسكم واهليكم نارا
"О ви који верујете, чувају себе и своју породицу из пакла". [Ат-Тахрим: 6]
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
كلكم راع و كلكم مسيول عن رعيته
"" Свако од вас је лидер и сваки од вас ће бити одговоран за његовим вођством. [ХР. Бухари, Муслим, Ебу Дауд, Тирмизи и Ахмед] [упор. Касифул Кхафа То Ахкаами Сафарин Ниша 'сликар Схаикх Мухамед Муса Насра. Ствар. 22-25]
2. Неки људи кажу: "Зашто су жене забрањено осим са махрам Сафар".
Сумњам природа ових према њима је "зашто жена не може бити савршено поверење у њега Зашто би требало да буде претеран страх Нека мисао бити добар према женама и не брини за њега?".
Када се у ствари неопходност од махрам са њом је признање женама. Пошто се у суштини махрам сматра КХАДИМ (слуга) који су радили на својим потребама и мембериканкан савршеном миру њега. Као што се такође сматра махрам чувар части и славе од (маном) људи ниског и ружно акхлакниа.
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا يحل لامراة تومن بالله واليوم الاخر ان تسافر الا ومعها ذو محرم
"То није Халал (не), жена која верује у Аллаха и Последњи Дан берсафар осим са махрам".
И нареди му да човек који је регистрован за учешће у рату је отишао у ходочашће са супругом. Све то је за добробит самих жена. Ово не уклања саму поверење, да ли ће ублажити своју душу, па чак и гарантује његову безбедност. Заиста нека узде за жену са берсафар кад хоће, без махрам ће испоручити себе и целог друштва на опасне катастрофе. И то је опасност која угрожава безбедност жена. Зато што људи желе да раде зло против њега и чека њега мора бити у стању да то учини, тако уништава животе и част.
Међу таби'ат жене су слабе и физичко лице (душа) је, она се често поражена од мушкараца. Због своје слабости, често утиче на мушкарце и жене покушавају да је спасе и спремна је да преда своју част. Одавде (имајте на уму да) махрам за жене у случају обавезног берсафар. Као махрам који отежавају издвајање женског (да будем сама са мушкарцима који нису махрам) је ствар која мора бити.
Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем забранио мушкараца повлачење са страном женом (не махрам), зато што је резултирало катастрофом, у којем Сатана може да јуримо ће бити трећа странка у овој изолацији, док је Сотона може да јури непријатељ је стварно велики за човека. Све ово је да се задржи моралност жена, док Аллахов Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем забранио људима да се повуку за жене које су сродници тих људи, ако не постоји махрам са њом, као брат, стриц и отац или стриц мајке муж. Он саллаллаху алејхи То савс рекао:
اياكم والدخول على النساء فقال رجل من الانصار يا رسول الله افرايت الحمو قال الحمو الموت
". Видите ли жену (која није махрам) човек из Ансар питали:" Шта мислиш брат-у-закон ". Он је рекао:" зет је смрт ".
У-закон је релативна од мужа који није махрам.
Ако не постоји Сотона може да јури опрез свакако ће утицати на децу Адама и жене сигурно ће бити жртве. А ако се то деси, заговорници слободе неће бити ослобођен од катастрофе.
Калу је тако, онда шта махрам жена чува морал, религија и животна безбедност сматра да смањи слободу (посао) и за ускраћивање јој самопоуздање? Истина је да је важан део слободе права (права на заштиту-црвеном бојом) који се не зна осим оних који Бог просвети њихова срца са светлошћу вере.[Сиубхаатун Тхарикатил Мар'атил Муслимах Фи, стр: 48-49, од шеика Абдулаха Ал Јилаали, како је цитирано у кутаиб "Мин Мукхалафатин Ниса ', стр: 45-47, јама'а Абдул Азиз бин Мухаммед бин Абдуллах-Као Судхаан ]
3. Неки људи дозвољавају жена је достављен од стране махрам на равни, онда други ће изабрати своју махрам у одредишној земљи. По њиховом мишљењу, авион је безбедно, јер у многим мушким путника и перемпаун.
Кажемо им: "Знајте да је авион већи од опасности од другог возила, јер путници умијешали у вероватно она ће сести поред људи (који нису махрам), а можда и авион лице нечега (нпр. лоше време). које можете да промените на други аеродром (не одредиште). Ако се то деси, онда жена неће наћи махрам који ће га покупи, тако да се суочава са опасношћу Шта се догодило са женом у земљи да не зна, и. нема махрам га у тој земљи ".[Танбихаат То Алаа Ахкаамин Такхтасхсху Бил верујући, од шеика Ал Фаузан Фаузан]
Шеик Ал Олбани рахимахуллах помиње следећу причу:"Има жена махрам одвезао на аеродром, јер она има састанак са супругом на аеродрому који ће отићи после полетања, стјуардеса приметили гадан жену која је сама, да је она лепа.. Онда је ово ужасно пратилац говори пилот авион, о лепоти жене и да је она сама била Онда пилота да промени правац трасе прве равни у другу аеродрома, са образложењем да није било оштећења на авиону.. Након што је авион слетео на аеродром, и стјуардесе су морали да прате је на путничком кеперистирахатан , у уверењу да стјуардесе су жене терсебуат га желе, јер је био сам након што су стјуардесе припрема одговарајуће место., а затим рекао је пилота, да је све начин желела Онда пилот је пожурио на место., затим упознао жену. И овде је одвратан чин Након што су путници укрцали у авион и наставити свој пут да се стигне до одредишта аеродрома.. дошли махрам жена чека, онда жена му је дао оно што му се десило. Али (О жене) могу да замислим како су жене махрам. "[Куотед фром Мин Мукхаалафаатин Ниса ', стр. 47-48].
Пресудио Улама алкохол ЖЕНЕ НА ЗАКОНА ИЛИ БЕЗ мужа махрам?ОДГОВОР: Самаахах Фатва Шејх ал-'Аламах То Абдул' Азиз Бин Бааз рахимахуллах:Питање: "Да ли жена сматра махрам за жену страног (не махрам) у Сафар и бермајлис и семисалниа или не сматра махрам?"
Одговор: Жена није махрам због друге жене, то је само махрам мушкарцима је забрањено да се уда за њега јер насаб, као што су: отац, брат, или са таквим дозвољено да муж, отац муж (у закону), сина, мужа, и тако дојиља отац, брат и дојиља семисалниа.
Мушкарци не смеју да се повуку (само) са страном женом (не махрам) и не треба га берсафар преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем То
لا تسافر المراة الا مع ذي محرم
"Жене не треба делити са махрам осим Сафар".
Сахеех, договорено. И по његовом говорећи саллаллаху алејхи ве селлем То:
لا يخلون احدكم بامراة فان الشيطان ثالثهما
"Нека се не човек издвајање (усамљен) са женом као ђавола у трећем лицу оба". [ХР. Ахмед]. [Ал-Фатааваа / Самахах Асх-Схаикх То Абдул 'Азиз бин Бааз (190) штампа Муассасах Ад да'ва ал Исламииах].
2. Ал Фатва Стални комитет Ад ДаимахПроблем: "Било је дама Саба То схалихах познат као жену, она је пришао средовечни или старији, а она желела да иде на Хадз, али немају махрам (што може да га прати) Било је људи међу становницима ове земље, који желе да иду. Хаџ, он је познат као праведника и он је био са женама махрам. Шта би жена у ходочашће дуж добрих мушкараца и жена, и он је био са женама док су мушкарци је гледају, или Хаџ обавезе доспевају на одсуству из њеног махрам, док страна имовине је способан Дајте нам је пресудио Бог благословио вас.?, јер ми се није сложио са неким од браће.
Ал Лајнах је одговорио на следећи начин:Жена која нема махрам је обавезан да ходочашће, јер укључује како-Сабиил махрам и способност као-је стање у Сабиил обавезне Хадз. Аллаху теала, каже:
ولله على الناس حج البيت من استطاع اليه سبيلا ومن كفر فان الله غني عن العالمين
"Доинг на хаџ је дужност мушкараца дугујемо Аллаху, то је (за) људи који могу да приуште путовање у кући". [Али-Имран: 97].
Жене не треба да се ради берсафар за Хадз или било које друге врсте, осим заједно са својим мужем или махрам, на основу хадиса приповедач Бухари да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا يحل لامراة ان تسافر مسيرة يوم وليلة الا مع ذي محرم
"Није дозвољено жени да учини Сафар дању и ноћу, осим са махрам".
И на основу хадиса приповедач Бухари и Муслим, такође из 'Аббас Аллах То анху, је чуо Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем је рекао (значења): "Нека не човек издвајање са женом, осим у вези са махрам женом, а не жена Сафар осим са махрам "Онда један устао и рекао:.". Алах Вахаиа заправо моја супруга се за Хадз, док сам носио рат да прати ово и ово "Рекао је:" Идите и берхајилах са вашом женом. "
Ал-Хасан-Накха'и, Ахмед, Исхак, Ибн ал-Мундхир и Асхабур Ра'ии надјено са речима пророка саллаллаху алејхи То савс је.И то је аутентични, јер према општости на ахаадеетх које забрањују женама Сафар без мужа или махрам. У међувремену, Малик, Јасен-Схафи'и и ал-Ауза'ии мениелисихи на њега, и сваки од њих даје термине који не постоје на свим хујјахниа.
Нека Бог дати благослов на нашег Посланика Мухаммеда саллаллаху алејхи ве селлем То. [Оглас-да'ва Магазин 7688 - Ал-Лајнах ад Да'имах].
3. Фатва Шејх ал 'Утхаимеен, можда Аллах смилује.Рахимахуллах Он је рекао: "Жена не би требало да буде берсафар за Хадз или било које друге врсте осим са махрам, да ли сафарниа исте дуге и кратке, са женама или не, жене и старци, на основу општег пророка саллаллаху То алејхи ве селлем:
لا تسافر المراة الا مع ذي محرم
"Жена не треба да берсафар осим са махрам".
Сафар мудрост забране женама без махрам је недостатак осећаја жена, недостатак (моћ) се брани, а он је био мета људи.Понекад је преварио, принудног или слаби веру и изиђе са сиахватниа, док у себи има нешто да се жељени од стране оних који похлепно. Махрам онда ко ће заштитити, одржати и бранити своју част. Зато треба тражити махрам мушкараца балигх и разумно, тако да дете није довољно још балигх ни оне који нису интелигентни.
Махрам је жене муж и сваки човек који удала заувек харам и родбине (породице), или дојиља (породица) од брака. [Ал Манхај Ли Муриидил То Умрати Уал Хаџи Мухамед бин Салих ел-'Утхаимеен: 7].
4. Фатва на Схаикх Мухамеда Ибрахима Сиакрах ХафидхулуллахХафидхулуллах Он је рекао:. "(За) жена плус шести услов, односно постојање мужа или махрам са њом за хаџ ће берсафар Због берсафар не смемо њега да Хај или на други начин, осим са својим мужем или махрам, као што су: отац, брат или момци. Иста ствар ни пронаћи поузданог пријатеља или не, било обавезни суннет или ходочашће, било старије или девојка.
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا يحل لامراة ان تسافر مسيرة يوم وليلة الا ومعها ذي محرم
"Није дозвољено жени, колико је то дана и ноћи Сафар (путовање), али заједно са махрам".
Он саллаллаху алејхи То савс наредио човека који је припремила (потреба) да иду у рат, док је његова жена желела да иде на Хадз, па је напустио ходочашће са супругом и џихада.
Сеаандаиниа-научници који тврде болехниа Сафар жену са женом која је поуздана, виде или чују шта се дешава у нашем дан када посредници Сафар постало лакше, са авиона, аутомобила или другог облика лишења инцидента авиони, као и честа промена правца за хитне слетања на аеродромима осим кул, они морају да се осврнемо на оно што кажу.
Био сам изненађен, али не на групу ахлу Илми у данашње време, они чине лако перантар посреднике (транспорт-превоз), краткоће времена и кратког путовања растојању као дозвољене за жену само без махрам Сафар или мужеви, док виде катастрофу који се јавља код људи директно!
Бог је место да се жале, ја сам их подсетити на речи Свемогућег је:
وماكان ربك نسيا
"И није Раббму заборавити".
[Како-Саари Ирсиааду илаа То Ибаадати ал Баари, стр: 19, 20]
У књизи исту ствар: 41, он је рекао: (Под насловом: посебна издања о ходочашћу жена):
Прво: Ако су услови обавезног ходочашћа за жене реализоване су осим () или муж махрам да је прате у сафарниа, она је пала са ходочашћа својих обавеза.
Друго: Ако жена Сафар за Хадз без друштву свог мужа или махрам, онда он има ту грешника са сафарниа. Исто тако, ни са пријатељима или пријатељима жена које верују жене који не верују. Али ако је испунио ритуали на Хаџ Хаџи је био савршен, а пад од њених обавеза ходочашћа.
А Аллах најбоље зна-Схавваб Бисх.
Нека Бог дати молитве и поздраве к у нашем Посланика Мухаммеда, његову породицу, својим друговима и оних који је пратио добро до судњег дана.
[Копирано у Ас-Сунном магазина В/1422/2001М 07/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел.0271-7574821]
Дакле, момци Иумми шта?

ПоСвештеник Абу Ахмед Заинал Абидин

АКО ДОСАКАХ целибат?Један чини живот непријатно, несигуран, рањив за клевете, а главобоља-склони болести. Сваке ноћи, тајм-аут није да тахајјуд већ маштарија. Агенција се не одржава правилно, сан је често чудан сан, а кућа и кревет постао хаос. Али, многи млади људи и жене одлажу брак, јер мислим да је стварно страшно.Брак да буде везивање слободе, и направио корак је ограничен, није престао да мисли о породичним пословима, супруга, дете-у-праву, пашеног, и тако даље. Дакле, начин је слобода опција.
Енес бин Малик Аллаха То анху који каже да постоје три или више људи долази до жене пророка саллаллаху алејхи ве селлем То са намером да га питам о његовој молитви. Када је рекао како да га обожавају, они су рекли: ". У поређењу са њим, онда где је наш став, а он је дао опрост за своје грехе из прошлости и будућности" Један од њих је рекао: "Увек ћу урадити . вечерње молитве, а не пуну спавање "Други је рекао:" Увек ће брзо бити све време и не разбије "Други је рекао:" Ја бих остати далеко од жене и да не буде заувек венчани "Чувши те речи, а затим је Посланик Аллаха.. алејхи ве селлем дошао до њих и рекао: "Ти си говорио то и то, знате, ради Аллаха Свемогућег, у ствари, био сам највише плашили и страх од Узвишеног Аллаха међу вама, али сам брзо и прекинути пост,Молим и спавам, и сам ожењен са женом; који мрзи Суннахку ствари, онда не укључујући голонганку "[1].
Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем је подстицао своје људе да се скрасим ускоро, јер целибат не укључујући суннета пророка саллаллаху То алејхи ве селлем Чак суфи начина живота који није реалан, само зато што је разлог за одржавање квалитета богослужења и одржавање блискости са Аллахом Свемогућим. Када млади ниједан разлог да се одржи квалитет богослужења и блискости са Аллахом Свемогући није оправдана, како онда други да младима који нису у браку и да би радије једну живот само због каријере или студија, плаши да ризикује венчање? То је веома несрећна.
Мало-девојка НГАНТЕН Дади (тако мали МАЛА-невеста)До данас, рано ступање у брак или рано ступање у брак, и даље сматра главном окидача колапса брака и учесталости развода. У ствари, већина људи увек коментарисати под углом када су млади тинејџери су урадили са лажним венчање "Девојчица, зашто Дади нгантен". Стварно лоше последице?Као муслиман не би требало да одлучује ништа, или прихватити или одбити, али након темељне процене и одражава дубоко на аргумент и верских упутства, за производњу фер и мудар пресуду. Сада! Како преглед религије на овом питању?
У принципу, религија ислама снажно охрабрује људе да ступе у брак. Јер поред Суннета Посланика, брак је најефикасније мере да смање свој поглед и контролишу страсти. Посебно када тинејџер, и мушкарци и жене о којима је реч у клевету и ударио у проклетог дела, због окружења није погодан за један живот. Затим Аллах Узвишени каже што значи:
فانكحوا ما طاب لكم من النساء مثنى وثلاث ورباع فان خفتم الا تعدلوا فواحدة او ما ملكت ايمانكم ذلك ادنى الا تعولوا
"И удати оне жене које (још) да ћете уживати: два, три или четири, а затим, ако не може с правом страх, онда (брак) или сама жена будакбудак жене имате, тако да је поред не од чињења неправде. "[-Ниса '/ 4:3]
Старосна граница за брак је релативна, у зависности од стања и менталне спремности сваког невесте. Али у целини, што пре то боље и сигурније да се уда из различитих клевете, као и похвалу пред Богом Свемогућим. Штавише, брак, живео се добростојећи, по речи Свемогући Бог, што значи:
وانكحوا الايامى منكم والصالحين من عبادكم وامايكم ان يكونوا فقراء يغنهم الله من فضله والله واسع عليم
"И кавинканлах људе који су сами међу вама, и пристојни људи (супружник) из сахаиаму службеника чине жене. Ако су сиромашни Узвишени Аллах ће их обогатити Његове доброту, и Аллах је огромна (његов поклон), Кновинг "[Ан-Нур/24: 32].
'Абдуллах ибн Мас'уд Аллахов То анху рекао: "Ми смо путовали са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То да, када смо били млади и немају способност. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао: "О млади људи! Ко међу вама има могућност да ступе у брак, брак, јер много је мањи његов поглед и одржавање част.Али свако ко не може да приушти, онда треба брзо, јер пост је лек. [2]
Потврдио управо оно што Посланика саллаллаху То лаихи савс у његовом говорећи: "Постоје три групе које би помогле од Аллаха Свемогућег, наиме мукатаб славе (роб који је желео да се ослободи радећи напорно да исплати дугове), људи који се венчају ради удаљите од неморалних дела и Патра сперма на Аллаховом путу "[3].
Повремени преокрета МАРРИЕД ЦОЛЛЕГЕДа праведника, попут одеће за мужа и жене, који је спреман да покрије и пенгхангатниа. Обрнуто, жена је као уточиште за смиривање ума и осећања да је Бог К припремљене, како би се осећали пријатно у њему. Дакле, за студенте, умор и замор нестала, узнемирен и умор је нестао, затегнути мишиће леђа Слацк, уморна са посла и колеџ рутинском несталог после састанка са супругом. Мисли преплавили у плонг, курс се лако решити, задатак суочавања са кампуса лак за учење и досада може да се лечи. Не може бити одмах дели тугу, никаквих проблема може да се разговара и тражио након завршетка пута.
Али, за људе који су далеко од вођством и мудрости, а не узимајући добар у своје време, венчање може да буде супротно. Због брака; срца постају немирни, осећа превише депресивна. С друге стране главобоља размишља о припреми теста, с друге стране, дете је немиран због болести. Желимо да плате за колеџ, изненада супруга или дете болесно и потребна трошкова. Мора бити веровање у Свемогућег Аллаха, каже следеће:
ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه من حيث لا يحتسب ومن يتوكل على الله فهو حسبه
Ко је посвећен Свемогућег Аллаха воље, Он би јој излаз. И дајте му храна за преживљавање из неочекиваних праваца, али мислио ништа. А ко је једини поверење у Свемогући Бог, Свемогући Аллах ће довољно (потребно) га. [Атх-Тхалак/65 :2-3]
За младог човека, брак би просветли ум, бити доказ мушкости, одговорности обуке, хоновање ментално и тестирајте своје живце и храброст, и јачају свој друштвени статус у друштву.Расте чак и плакали када они помажу једни другима у потрази за знањем, сноси сву терет живота и одржавање односа са Богом к, коју спроводи широк спектар обожавања. Зато немој бити неодлучан и оклевају да прошетати до олтара, оптимислах срећа стигнете тамо. Сенка туге, је у власништву људи песимистичним и страху, уплашени да се суочи са изазовима.
МЛАДИ СВАДБА врлинаБрак је ембрион семена и раст како у јавном животу. Јер брак је правило за живот организми су природни становници универзума. Он је закони да живот вреднији, уредно и респектабилна. Брак је битан унутрашњи односи, права љубав је пуна искрености, пуни духа животног односа заједништва и љубави према породици одједном искрен и просперитет универзума.
Брак је део знакова Аллаха Свемогућег да покаже рубубииах савршенство. Аллах Узвишени је највише право да буде обожаван. Као што је Аллах Свемогући.
ومن اياته ان خلق لكم من انفسكم ازواجا لتسكنوا اليها وجعل بينكم مودة ورحمة
"И међу Његових знакова је да је Он створио своје супруге за вас јенисму из сопственог, па сте склони да се увјерио њега и његову љубав према теби." [Ар-Рум/30: 21]
Брак се сматра да значи да успоставе чисту романтику, мелестари сеф порекла, образују генерације људи који имају користи, је такође одличан начин за савршену веру, дајући здрав пожуду, Книт миловањем љубав, да се спречи да ствари које су забрањене у складу са природом и да се разјасни духовно. Венчања може бити главни фактор за добијање унутрашњи мир и срећу у животу. Брачни парови могу да добију савршенство богослужења, тражећи знање успеха, рад успех, зрелост и добру личност у свету и у даљем тексту: ..
Енес бин Малик Аллаха То анху да је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Свако ко је благословио са схалихах женом, Бог је помогао к пола вере, онда нека К имају страх од Аллаха у другој половини ове религије". [4]
Брак је основни оквир и полне зграде за муслиманске заједнице који живе у друштву и изградње нације. То је врло пристојна, када сви чланови заједнице поздравио венчање са честиткама и молитве су испуњени радошћу и благослова, као што су забаве. Али мора се памтити, мора да остане у ходнику и етике ислама, тако да процес израде зграда је и даље на мети правилно, и усправно, тако да могу да формирају исламску модерног друштва.
Љубав и мир који расте у срцима мужа и жене је благослов од Бога Свемогућег. Уз помоћ своје супруге, муж је у стању да превазиђе различите проблеме и тешкоће са којима се суочавају. Она ће бити утеха када потлачени са тугом и патње мужа. Он ће моћи да помогне мужу у добрим делима, заједници и помаже угроженим људима. Дакле, урадио сам мужа и он ће бити заштитник и саветник супругом дајући хакхак савршену жену.
Дошло је добар пример Мајке самог верника, Кхадијах Аллахов То анха, када је први пут био доле откровења Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То. Кхадијах Аллахов То анха кличу када му рече: "Заиста се бојим за себе." Кхадијах онда Аллахов То анха рече: "Свакако да не, ради Аллаха Свемогућег! Заиста је Аллах Узвишени неће вас заувек понижени, зато што су људи веома сретни да повеже Силатуррахим помоћи, радо помажу људима у невољи, гости поштују и бране добри момци ". [5]
Понекад жена буде одредница величине и успех њеног мужа, и унутар и ван куће. Затим исправити своје намере када су желели да се венчају и пратите упутства религије у браку.Несумњивосва очекивања обистине, иншаАллах.
Главна мотивација МЛАДИ СВАДБАПостоји неколико фактора који вози особу да склопе брак, да ли се односе на личне интересе или жељу за потомством. И мотивација ће утицати на његов карактер или његова породица, као што Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем: "Најбољи је жена која може да вози камилу (и) најбољи од жена Кураисх, је веома драг њој, јер (његов син) је мали, и тако поштују мужа и поуздан ". [6].
Међу подстицајних фактора човек ожењен је:ОДГОВОР: Због позадини погледао жене и породице, који су религиозни, племенит, добра срца и нарави право.2. Због породице се сматра респектабилним Жене, као и жртвовања, сирокогруди, радо чините добро и помогне другима.3. Пошто женски породица је познат по својој херојској став, одлучности и храбрости да сноси све ризике.4. Јер лепота, богатство и имовина у власништву супруге кандидата.5.. Да би вам срећу и спокој родитељима. То је због сталног силаска са надом рођења унука, као и њихова деца одрастају срећни и спремни да преузму велику одговорност.6. Да би доказали да је он прави човек који је спреман да буде одговоран и храбри да се суоче са свим изазовима.7. Укључујући и мотивацију мушкарца и жене да закључе брак, јер се плаше пада у дело клевете и проклет.8. Укључујући мотивацију човека и жене да се удају, да се каналишу на максималне старости.
То треба да буде брига, да је лепота жене срце довољно да буде замена за религију лица лепоте. По природи Иффах част (гарда) да је задовољан да се зевање муж. Његово срце је увек зависна од свог мужа, а не ослањајући се на друге мушкарце.
Насаб и част жена је у стању да филтрира природу арогантан, надмен и поносан на себе. Дакле, он ће бити паметан да би се из непристојност, држе своје срце и смањити његов поглед и сачува гениталије забрањеног акта. Она увек чува своју лепоту само за усмене и мужа, а не друге.
Њена имовина може бити замењен са ставом поверења, генијалност и паметан муж одржава имовину. Дакле, он није био екстравагантан у питању храна и пиће, и не захтевају више од својих потреба. Дакле, жене које бирају своју религију. Јер ако не, онда руке бити прљаве и да ће изгубити новац и уништио животе.
[Копирано у Ас-Сунном магазина КСИИИ/1430Х/2009М 02/Тахун Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гонданрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-858197 Фак 0271-858197]
извор: хттп://алманхај.ор.ид

No comments:

Post a Comment