Monday, May 7, 2012

Разумевање Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах


Разумевање Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах

По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

ОДГОВОР: Дефиниција 'Акеедах 'Акеедах (العقيدة) према арапском језику (етимологија) потиче од речи ал-' акду (العقد) што значи да обвезнице, на-таутсиику (التوثيق) што значи јаку веру или убеђења, ал ихкааму (الاحكام) што значи афирмацију (постављање ) и АР-рабтху бикув-Вах (الربط بقوة) што значи да обавезујућу снагу [1].
У међувремену, у складу са условима (терминологија): 'акеедах је чврста вера и сигурни, да нема сумње за оне који верују у њу.
Тако, "Исламска Акеедах је чврста вера и да су сигурни да Аллаху теала Субханаху ва са свим имплементацију обавеза, бертаухид [2] и му се покоравају, верују у Његових анђела, Његове посланике, књига- Његова књига, крај дана, добра и лоша судбина и веру у све то није имало никакве аутентичну о принципима религије (Усхулуддин), важно од невидљивог, вера у оно што ијма '(консензус) од Салафусх Салиха, као и све вести катх'и (дефинитивно), и научно и амалииах подесите према Ал-Кур и аутентичног Суннета и ијма То Салафусх Салиха. [3]
Б. Студијског предмета наука То Акеедах [4] 'Акеедах када се посматра са становишта науке, у складу са концептом Ахлус Сунном Вал Јама'ах, покривајући теме: јединства, вера, ислам, питања гхаибиииаат (ствари невидљиви), пророчанство, судбина, вест (око ствари прошлости и будућности), правни основ катх'и (дефинитивно), све основе религије и веровања, укључујући примедбе на АХЛ-ул-ахва То Вал бида "(следбеници страсти и иновација експерт), све школе и секти мениемпал поново доводи у заблуду и ставова према њима.
То дисциплинама акеедах то има друго име, сразмерно, а имена су различити између Ахлус Суннета са фирках-фирках (фракције) други.
• Именовање на 'Акеедах од Ахлус суннета према: Међу именима на 'Акеедах од Ахлус суннета према истраживачима су:
ОДГОВОР: Ал Иман 'Акеедах се такође зове ал Иман, као што је поменуто у Ал-Кур'ан и хадиса који пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, као' акеедах разговарају о шест стубова вере и питањима у вези са њом. Као помен ал-Иман у познатом хадису познат као хадиса од Јибреел Алаихиссаллам. И уцењаци Суннету Ахлус се често назива термин 'Акеедах ал Иман у својим књигама. [5]
2. 'Акеедах (И'тикаад и' Акаа-ИД) Уцењаци Суннету Ахлус се често назива науку "акеедах као 'Акеедах Салаф:' Акеедах Ахл ал И'тикаад Атсар и у својим књигама [6].
3. Тавхеед 'Акеедах Тавхеед као именује дискусије врти око таухид или пенгесаан Богу у Рубубиииах и Улухиииах и Асма То ва Схифат.Дакле, Тавхеед је проучавање наука "Акеедах за најплеменитији и главни циљ. Зато је наука назива науку монотеизма у целини према Салаф [7].
4. Као-Суннет Суннет означава пут. 'Као Акеедах-Суннет Салаф зове зато што су њени следбеници следити пут предузете по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба Аллаховог анхум у питању као' акеедах. И овај термин је познат термин (популарна) у прва три генерације [8].
5.. Усхулуддин и Усхулуддиианах Усул значи стубова вере, стожери ислама и проблема који катх'и и ствари које постала консензус учењака. [9]
6. Ал Акбар Фикхул Ово је друго име Усхулуддин и супротно ал Фикхул Асхгхар и збирка ијтихади закона [10].
7. Аш-Шеријат Поента је да све што је успостављен од стране Бога Свемогућег и Његовог Посланика на улицама доказе, посебно основних и Усхулуддин (проблеми 'акеедах) [11].
То су нека друга имена од наука То Акеедах од најпознатијих, а понекад и поред групе под називом Ахлус Суннета То акеедах их са именима које користи Ахлус Суннета, као и већина протока Асиаа'ирах (Асха'ира), нарочито међу научницима хадиса их.
• Именовање "акеедах према фирках (секта) су: Постоје неки други изрази који се користе од стране фирках (секта) поред Ахлус Суннета као име акеедах наука ", а најпознатији од којих су:
ОДГОВОР: Калам Наука Именовање је познат у целом теолошком потока мутакаллимин (пенгагунг наука Калам), као што су проток и Му'тазилах Асиаа'ирах [12], а група која иде уз њих. Овај назив не треба користити, јер наука сама Калам мерупа од нове ствари више, па су ковани диада такаввул принцип (говорећи нешто) име Бога није заснована на науци.
А забрана болехниа не буде усвојен, јер сукоб са Салаф методологије у одређивању акеедах и питања ".
2. Философија Овај термин се користи од стране филозофа и оних који су поравнати са њима. Ово је име које не треба користити у 'акеедах, јер основна филозофија да је фантазија, рационалност, фиктивно и сујеверје погледа око ствари невидљивих.
3. Тасхаввуф Овај термин се користи од стране већина Схуфи, филозоф, оријенталистички и оних који поравнати са њима. Ово је име које не треба користити у 'акеедах, јер је нова именовања-Инвент диада поново. Садржи Схуфи делиријум, потраживања и признања њиховог сујеверја користе као референца у 'Акеедах.
Именовање Тасхаввуф и Схуфи није познато на почетку ислама. Именовање ова позната (има) или након тога ући у исламу од верских учења и веровања осим ислама.
Др Схабир Тха'имах коментарисао у својој књизи, ВА Асх-Схууфиииах Му'такадан Маслакан: "Јасно је да Тасхаввуф утицао на живот хришћанских свештеника, они воле да носе одећу од вуне и живе у манастирима, и то много. Ислам је одлучила ову навику када је пуштен сваку земљу монотеизма.Ислам даје добар утицај на животе и побољша начин на погрешан начин обожавања народа пре ислама "[13].
Шеик Др Ихсан Божанска Захир (. Д. В 1407) рахимахуллах рекао је у својој књизи-на-Тасхаввуфул Мансиа То Вал Масхаадир: "Ако пажљиво погледамо о учењу на први и последњи Схуфи (касније), као и мишљења су цитирани и призната од стране својих Схуфи у књигама и старим и новим, онда ћемо јасно видети толику разлику између Схуфи са учењем Ал-Кур'ана и Суннета. Тако и ми никада нисмо видели никакву семена Схуфи у начину живота пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба Аллаховог анхум Он, који су они (као најбоља) опција Аллах из Његових слугу (после пророци и апостоли). Уместо тога, можемо видети да учење Тасхаввуф преузет из хришћанских свештеника, браман, хинду, јеврејске, будисти и сви зухудан, јасен-Сиу'уби концепт у Зороастеријанизам у Ирану који је почетак периода Схуфи, Гханусииах, Грчка, и мислио Нео -платонизам, која се врши од стране људи Схуфи касније "[14].
Шејх То Абд ал-Потпредседник рахимахуллах каже у својој књизи, Масхра'ут Тасхаввуф: "Сигурно је превара Тасхаввуф (издаја) највише презира и Деспицабле. Схаитан учинио слуга Божји преварио га и зарада рат против Аллаха Свемогућег и Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Заиста Тасхаввуф је (као) поклопац зороастријанске да он пролази као стручне службе, чак и под маском свих ових непријатеља ислама. Када је прегледао више у дубини, да ће се наћи у учењу доктрине садржане Схуфи Брахманисм, будизму, Зороастерисме и Платоисме, јудаизам, хришћанство и паганизма "[15].
4. Илаахиииат (теологија) Иллахииат је студија "акеедах са методологијом филозофије.Ово име користи мутакаллимин, филозофи и на Ориенталистс и њихових следбеника. Ово је такође именовање погрешно да то име не треба користити, јер они мисле је филозофија филозофа и објашњења о АллахСубханаху мутакаллимин ва Та'алал према њиховим схватањима.
5.. Иза снагу природних метафизику Термин се користи од стране филозофа и писаца западне, као и оне које су у складу са њима. Овај назив не треба користити, јер само на основу пуке људске мисли, и у супротности са Ал-Кур'ана и Суннета.
Многи људи који називају оно у шта верују и принципе или идеје које су они држе као веровање, чак и ако је лажна (лаж) или немају основа (аргументи) 'акли и накли. Заиста 'акеедах који имају правилно разумевање на' Акеедах од Ахлус Сунном Вал Јама'ах Ал изведена из Кур'ана и хадиса који пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је аутентична и Ијма То Салафусх Салиха.
Ц. Дефиниција Салаф (السلف) Према језик (етимологија), Салаф (السلف) значи да претходна (преци), старији и више маинстреам [16]. Салаф значи претходнике. Ако се каже (سلف الرجل) Салаф неко, што значи да оба родитеља који су му претходили. [17]
Према условима (терминологија), реч Салаф означава прву генерацију и најбоље од уммета (Исламска), који се састоји од Сахаба и Таби'ин и Таби'ут Таби'ин и свештеници носећи упутства на три-периода (генерација / будућих) први Част од Аллаха теала Субханаху ва, као и речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:
خير الناس قرني ثم الذين يلونهم ثم الذين يلونهم.
"Кум је био у моје време (тј. време Асхаба), онда следећи (Таби'ин), онда следећи (Таби'ут Таби'ин)". [18]
Према ал-Калсиани: "Салафусх Салиха је прва генерација овог уммета су веома дубоко разумевање науке, који прати упутства пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и задржати суннета.Бог је изабрао да прати Свог пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и подрже своју вјеру ... "[19]
Шеик Махмуд Ахмед Кхафаји рекао је у својој књизи, ал 'Акиидатул Исламиииах Салафиииах баинас ВАЛ Му'тазилах: "Одређивање термина Салаф није било довољно само ограничено време само, чак треба да буде у складу са Ал Кур-и суннета према разумевању Салафусх Салих (о 'акеедах и манхај, моралност и мистицизам-суздржан.). Свако лице чије се мишљење у складу са Ал-Кур и Суннета као 'акеедах, према схватању права и сулукниа Салаф и Салафи иако је назвао место и много другачији пут. Уместо тога, ко прекрши мишљење о Ал-Кур'ана и Суннета, онда он није Салафи иако је живео дуго времена пријатеља, Та-би'ин и Таби'ут Таби'ин [20].
Пенисбатан Салаф реч или као не-Салафиииуун укључују случајеве јереси, али ово је пенисбатан пенисбатан сиар'и јер се приписују прве генерације овог уммета, да Сахаба, и Таби'ут Таби'ин Таби'ин.
Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах рекао и као-Салафиииуун јер они прате манхај Салафусх Салих од пријатеља и Таби'ут Таби'ин.Тада свако ко следи њихов пример и ходање на њихово манхај-ин-свих времена, они се зову Салафи, као приписати Салаф.Салаф није група или класа како је схвата већина људи, али је манхај (живе у бер'акидах систему, богослужења, арбитрира, а други неки лик) који је обавезан за сваког муслимана. Дакле, разумевање Салаф приписује људима који одржавају безбедност "акеедах и манхај спроводи према намени Посланика саллаллаху алејхи То савс и асхаби Аллаховог анхум пред немира и раздора. [21]
Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје (. Д. 728 В) [22] рекао: "Није срамота за особу која се појавила манхај се приписују на Салаф и Салаф, тако да га прихвате јер манхај Салаф није ништа друго него истина". [23 ]
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Дефиниција Ахлус Сунном Вал Јама'ах. Историја настанка Ахлус Сунном Вал Јама'ах мандата

По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Д Ахлус Суннет Уал Јама'ах дефиниција Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах су: Они који се шта икада предузете од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба Аллаховог анхум.Назван Ахлус Суннет, због јаке (да) и држите бериттиба '(пратите) Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и асхаби Аллаховог анхум.
Као-Суннет према језик (етимологија) је пут / начин, да ли је добар или лош начин [1].
У међувремену, према истраживачима затвора акеедах (терминологија), Суннет је водич који је урађено од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и својим друговима, како о науци, и'тикад (уверење), речи и дела. И то је суннет да се следи, они који га следе ће бити хваљени и осудила оне који би мениалахиниа [2].
Разумевање Суннету од Ибн ал Рајаб Ханбали рахимахуллах (Д. 795 В): "Као-Суннет је узети пут, укључујући и у њему се држе онога што се реализује Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и калифа који је предводио и равна ја форма тикад наслова (уверење), речи и дела. То је савршено Суннет. Дакле, претходна генерација Салаф Као-Суннет не зову ништа, осим да покрије све три аспекта. То се приповеда из имама Хасана ал-Басри (у. 110 сати.), Имам ал Ауза'и (Д. 157 В.) И Имама Фудхаил бин То Ииадх (Д. 187 В). ". [3]
Зове Ал-Јама'ах, јер су уједињени у истини, а не до-сломљена стране у верским питањима, окупио под водјством Имама (који је придржавао) Ал-хакк (истина), не добија од своје заједнице иследите оно што је договор Салафул Уммет. [4]
Јама'ах према акеедах учењака '(терминологија) је прва генерација овог уммета, који је међу асхабе, Таби'ут Таби'ин као и оних који следе у доброти до Судњи дан, као окупили у истини.[5]
Имам Ебу Шама рахимахуллах Схафи'и (. Д. 665 В) је рекао: "како да држите на збору, намера је да се држи истине и следе га. Иако ношење битни и Суннет који мениалахиниа много. Јер истина је оно што се реализује првом збору, који је одржан на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То својим друговима и без гледања на људе који одступају (до баатил) после њих. "
Као што је наведено од Ибн Мас'уд Аллах анху: [6]
الجماعة ما وافق الحق وان كنت وحدك.
"Ал Јама'ах следи истину, чак и ако сте сами." [7]
Дакле, Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах је онај који има на природу и карактер да прате Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и далеко од нових питања и иновација у религији.
Јер они су ти који иттиба '(да пратите) да Суннету пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и пратите траг Салафул Атсар (уммет), онда се такође називају Ахлул хадиса Ахлул Атсар и Ахлул Иттиба'. Поред тога, они такође рекао да атх-Та-ифатул Мансхуурах (групе које имају Божију помоћ), Ал-Фиркатун Наајииах (Савед секта), гхурабаа '(странци).
Од АТХ-Та-ифатул Мансхуурах, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
لاتزال من امتي امة قايمة بامر الله لا يضرهم من خذلهم ولا من خالفهم حتى ياتيهم امر الله وهم على ذلك.
"Увек је био странка мог Уммета да се увек придржавају заповести Божије, неће наудити онима који не помажу им и њихови људи долазе мениелисихи заповести Божје и они остану на врху ове врсте". [8]
О Ал-гхурабаа ', Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
بدا الاسلام غريبا, وسيعود كما بدا غريبا, فطوبى للغرباء.
"Ислам је у почетку страних, а странци ће се вратити једног дана, као на почетку, а затим среће за ал-гхурабаа" (странци) ". [9]
Док значење гхурабаа ал 'се приповеда како је' Абдуллах бин Амр ибн ел-`Аллах анхума, када једног дана Посланика саллаллаху алејхи То савс објаснио значење ал-гхурабаа ', он саллаллаху алејхи То савс рекао:
اناس صالحون في اناس سوء كثير من يعصيهم اكثر ممن يطيعهم.
"Људи који обожава у центру многих сиромашних људи, људи који им се не покоравамо више него што покоравају." [10]
Посланика саллаллаху алејхи савс То је такође рекао да о значењу ал-гхурабаа ':
الذين يصلحون عند فساد الناس.
"То је, људи се стално побољшава (Уммет) усред уништења човечанства". [11]
У историји других поменуо:
... الذين يصلحون ما افسد الناس من بعدي من سنتي.
"То су људи који фиксирају Суннахку (Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То) после уништен од стране човека". [12]
Ахлус Суннет, АТХ-тха-ИФАХ ал Мансурах и ал-Фиркатун Најииах се такође зове Ахлул хадис. Помињање Ахлус Суннета, ал-АТХ-Тхаифах Мансурах и Ал-Фиркатун Најииах Ахлул хадис нешто и врло познати од генерације Салаф, јер помињање тога је захтеви текстовима и у складу са условима и реалности. То се приповеда са сахеех Санад од Имама као што су: 'Абдуллах ибн ал-Мубарак:' Али ибн Мадини, Ахмед Бин Ханбал, ал-Бухари, Ахмед ибн Синан Сакиц [13] и други, رحمهم الله.
Имам Схафи'и [14] (. Д. 204 В) рахимахуллах рекао: "Када видим хадиса вештака, као да сам видео једну од асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, надам се да Бог даје најбољу награду на њих. Они морају да задрже поене за нашу религију и морамо захвалити за њихов труд "[15].
Имам Ибн Хазм азх-Зхахири (. Д. 456 В) описује Ахлус Сунном рахимахуллах: "Суннет Ахлус поменули смо да Ахл-ул-хакк, а поред тога су Ахлул Бид'ах. Јер сигурно је Ахлус Суннет од Асхаба Аллаховог анхум и свакога ко их је пратила од Таби'ин манхај изабрана, онда пепео хадис-и хаабул који следе их од правника свакој генерацији, док у наше време, као и лаици који их прате и на истоку и на западу "[16].
Е. Историја настанка Ахлус Сунном Вал Јама'ах мандата Именовање термин Суннет Ахлус није било још од прве генерације ислама у прошлости да слављаху Бога наиме генерација асхабе, Таби'ин и Табиут Таби'ин.
'Абдуллах бин То Абас Аллах анхума [17] рекао приликом тумачења Аллахову ријеч Субханаху ва теала:
يوم تبيض وجوه وتسود وجوه فاما الذين اسودت وجوههم اكفرتم بعد ايمانكم فذوقوا العذاب بما كنتم تكفرون
"На Дан када постоји бело лице обрадовали, а постоји и црно лице Грим. Што се тиче оних који се суочавају суморну црна (да се каже): 'Зашто ви невјерници након што верују? Пробајте га Аллах изазвала неверицу '"[Али" Имран: 106].
"Бели људи који су их суочавамо су Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах, лице му је црна као и за особе које су Ахлул Бид'ах и погрешно". [18]
Онда термин Суннет Ахлус следи већина научника رحمهم الله Салаф, међу њима:
1.Аииуб као-Сикхтииани рахимахуллах (. Д. 131 В), он је рекао: "Када сам известио о смрти једног од Ахлус Суннета као да је изгубио једну од својих удова."
2. Суфиан атх-Тсаури рахимахуллах (. Д. 161 В) је рекао: "Ја васиаткан вас да се држи на Ахлус Суннета добро, јер су Ал-гхурабаа '. То би барем Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах "[19].
3. Фудхаил бин То Ииадх рахимахуллах [20] (. Д. 187 В) је рекао: "... Реци Ахлус Суннет: Вера је вера, речи и дела."
4. Абу 'Убаид Ал-Касим ибн Саллам рахимахуллах (. Ти живот 157-224 В) каже у својој књизи Мукаддимах, Ал-Иимаан [21]: "... А у ствари, ако мене питате о вери, оспорава народ о савршенству вере, да расте и смањење вере и кажеш као да сте хтели да знате о вери уопште на путу Ахлус Суннета ... "
5.. Имам Ахмед бин Ханбал рахимахуллах [22] (. Ти живот 164-241 В), он каже у својој књизи Мукаддимах, АС-Суннет: "Ово је школа Ахл-ул-'Илми, пепељасто-хаабул атсар и Ахлус Суннета, они су познати као следбеници суннета саллаллаху алејхи То савс и његови асхаби, од времена Асхаба Аллаховог анхум док у овом тренутку ... "
6. Имам Ибн Јарир Табари рахимахуллах (. Д. 310 В) је рекао: "... Што се тиче десне стране речи на уверењу да ће веран видети Бога на Судњем дану, онда је наша вера са религијом, и знамо да Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах тврди да ће становници неба види Бога у складу са аутентичном причом пророка Схааллаллаху То алејхи ве селлем "[23].
7. Имам Ебу Дзафер Ахмед Ибн Мухамед АТХ-Тхахави рахимахуллах (тх живот 239-321 В.). Он каже да је у Боок Мукаддимах "фамозну акидахниа (Ал-'Акиидатутх Тхахаавиииах):" ... Ово је објашњење у' Акеедах од Ахлус Сунном Вал Јама'ах. "
Са пенукилан, онда је јасно да Ахлус Суннет лафазх већ познат међу Салаф (ране генерације овог уммета) и након тога учењака. Ахлус термин Суннет је термин апсолутно насупрот речи Ахлул Бид'ах. Уцењаци Ахлус Сунном писмено образложење о 'Акеедах од Ахлус Сунном Уммета да разуме о' акеедах је исправна и да се направи разлика између њих и Ахлул Бид'ах. Као што је урађено од стране бин Ханбал Имам Ахмад, Имам Ал-Барбахари, имам атх-Тхахави и други.
А и као одговору на оних који тврде да термин Суннет Ахлус је први пут коришћен од стране групе Асха'ира, али Асха'ира настају у 3. веку и до 4 Хијриииах. [24]
У суштини, Асха'ира се не може приписати Ахлус Суннету, јер неке фундаменталне разлике у принципима, међу њима:
ОДГОВОР: Асха'ира мента' Вил-цласс атрибута Бог Свемогући, а Ахлус Суннет дефинишу атрибути Бога утврдјене Аллаха и Његовог Посланика, као што су истива природе ", лице, рука, Ал Кур-Каламуллах , и други.
2. Асха'ира група се бусиед са науку Калам, док уцењаци Суннету Ахлус уместо критикујући науку Калам, као објашњење имама Схафи'и рахимахуллах отказати науку као Калам.
3. Асха'ира групе одбацили аутентичну вест о атрибута Богу, они су га одбацили са разлогом и кииас (аналогија) њима [25].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Акеедах имам четири


По Муслиманско свештенство Ал Атсари


"Поделити између наших џамија са Ханафииах [1] за Си тако и тако, један од тих правника, мисле о нама као дхимма стручњаци! [2] "Предлог је поднела неколико истакнутих Сиафи'иииах [3] на муфтије Схам крајем 13. века АХ.
Поред тога, многи правници Ханафииах мемфатвакан ​​укидање молитве иза ханефијски Имам Схафи'и А. Обратно, неки правници Сиафи'ииах мемфатвакан ​​укидање молитве иза имама Схафи'и ханефијски.
То је један од многих примера случајева фанатизма који је довео до спорова и школама муслиманског нејединства [4].Реалност је веома несрећна, па чак забрањено у исламу. Аллах Узвишени каже:
واعتصموا بحبل الله جميعا ولا تفرقوا واذكروا نعمت الله عليكم اذ كنتم اعداء فالف بين قلوبكم فاصبحتم بنعمته اخوانا
И да вас све на тракама (религија) од Аллаха, а не распала, и запамтите наклоност Аллахову вама када је први (период незнање) непријатељски непријатељство, Бог уједињује срца, а затим постаје за вас у корист Бога браћи. [Али "Имран: 103].
Зашто људи који су тврдили како од четири имама следбеницима једни против других? Да ли они имају другачији акеедах? Шта о Акеедах од имама четири?
Истина, испада много следбеника имама четири модела имају Акеедах Акеедах одступа од својих свештеника. Судска пракса, мада они тврде да следе модел улогу свештеника. Многи од следбеника који имају акидах Асх'арите или Матуридииах или Схуфииах или другу, да мениелисихи акидах-Акеедах Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах. Ипак, њихови свештеници имају исти акеедах, односно Акеедах Ахлус ВАЛ Јама'ах Суннет, хадис акеедах експерт.
СВЕШТЕНИК ЧЕТИРИ Четири употребио термин имама муслимана у овом узрасту, су: ОДГОВОР: Имам Ебу Ханифе Ну'ман Бин Тхабит рахимахуллах, из Куфа, Ирак (80 год живот В - 150 В). 2. Имам Малик бин Анас, можда Аллах смилује, Медине (93 год живот В - 179 В) 3. Имам Мухамед бин Идрис Схафии рахимахуллах, рођен у Гхазза, 'Аскалан, а затим се преселио у Меку. Он берсафар у Медину, Јемен и Ирак, и настанио се и умро у Египту (Ливе Тх 150 В - 204 В). 4. Имам Ахмед бин Ханбал рахимахуллах од Багдада, "Ирак (164-ог живот В - 241 В).
Четири научници су веома познати међу муслиманима. Ево на четири свештеника, четири школе јуриспруденције приписују.
Акидах СВЕШТЕНИК ЧЕТИРИ Свако ко испитује научници Салафусх акидах Салих, онда ће пронаћи да је њихов акеедах је један, начин на који су такође једна. Учењаци Салафусх Салиха није окренеш од текстова из књиге и Суннета, а не против њега са разлогом, смисао, или реч мушкараца.
Они имају јасну визију, да веру, чак и не однесе са на 'алим сигурно, међутим високог положаја.
Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рекао: "и'тикад (акеедах, веровања), то се не узима од мене, или од лица које је он већи од мене. Али узети од Аллаха и Његовог Посланика, и поверење које је договорено салафул уммета (Исламска заједница која има прошлост, и асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То). Дакле, оно што је у Кур'ану мора веровати. Исто тако су сахеех ахаадеетх које су биле неизвесне, попут Сахих Бухари и Муслим "[5]. Имам ал Асхфахани рахимахуллах рекао: "Ако погледате све њихове књиге (Ахлу Суннет) који је написан, од свог оснивања до краја њима, први од њих, а сада од њих, са њиховог разлика у годинама и града, и даље њихове земље, свако живо у области региона (ислам), требало би да их пронађете у објашњењу акеедах на путу да је један, један облик. Њихово мишљење у том случају (Акеедах) један. Пенукилан их један. Ви не видите спорове и разлике о одређеном питању, мада мало. Чак и ако сте прикупили све то преноси на свом језику и оно што нукилкан од Салаф (Стари) их, можете га пронаћи као да је изашла из срца и путем језика ". [6]
Укљуцујуци цетири имама, они су на врху правника. Еминентни научници из различитих школа Акеедах имама је написао ове четири, а сви они имају исту акеедах.
У детаљима, ова четири Акеедах имам, између осталог, могу видети у Боок Усхулуддин То Инда Аимматил Арба'ах Вахидах, рад др Насир бин То Абдиллах ал Кифари, предавач Акеедах имама Мухаммеда бин Са'уд Универзитета и књига Мујмал И'тикад Касхим Аимматис Салаф, рад др Абдуллах бин Абдул Мухсин У Турској, ректор имама Мухаммеда бин Са'уд.
Имам Ебу Ханифах Имам Ебу Ханифе Т је рекао: "Ја се дрзе Аллахове Књиге.Онда ја не добијем (у књизи Аллаха, држим) на Суннету Посланика н. Ако га не добијете у књизи Аллаха и Суннета од Аллаховог Посланика, држим до изрека пратилаца њега. Ја ћу држати речима људи који желим, и ја сам напустио реч коју желим људи међу њима. И неће оставити своје речи (и) одвајања речи (од) њих ". [Историја Ибн Ма'ин у свом Тарикх, бр. 4219. Као што је цитирао из Салафи Манхај То Инда Схаикх Ал-Албани Насхируддин, стр. 36, рад 'Амр Салим Абдул Мун'им].
Имам Ебу Дзафер Атх Тхахави (Д. 321 В), један од научника Ханафииах, написао је расправу о акеедах, која је постала позната под именом "АТХ Акидах Тхахавииах". Он је отворио речима: "Ово је упозорење и објашњење Суннет ВАЛ Јама'ах Ахлис акеедах на путу правник верски правници: Ебу Ханифе Ну'ман Бин Тхабит ал Куфи, Ебу Јусуф Иа'куб Ибн Ибрахим Ал Ансари, Мухамед Ебу Абдиллах бин ал Хасана АСИ Сиаибани г, и они верују, у виду верске Усхулуддин (предмети), а начин на који су берагаманиа (га) на Господа "Аламин". [Књига Атх Акидах Тхахавииах]
Као Субки рахимахуллах да коментарише "Стеалинг Атх Тхахавииах" са речима: "Ове школе су четири-све похвале Аллаху, једном у Акеедах, осим међу онима који прате Му'тазилах људи и људи који мисле Бога берјисим [7], међутим, већина (следбеници) ове четири школе, који се налази у Ал Хак.Они признају акеедах Абу Дзафер Атх Тхахави је примио у потпуности од стране научника прошлих и будућих генерација ".[Усхулуддин То Инда Аимматил Арба'ах Вахидах, стр. 28, др.Насир бин То Абдиллах ал Кифари].
Прихватање од учењака Акеедах је генерално Тхахавииах Атх.Пошто постоји неколико предмета које треба кориговати, као што је урађено од стране коментатора (постер опис) Акидах Тхахавииах Атх, (ИЕ) Имам Ибн Аби'л То Иззи ал ханефијски.Слично томе, од стране каснијих научника као што је Шејх Абдул 'Азиз Бин Баз у та'лик (Коментара) Схаикх Мухаммад ал-Албани у Схарх Насхируддин та'лик и њега, и др Схеикх Мухамед бин Абд ал Кхумаис у Схарх ал 'Акеедах ал Муиассар Тхахавииах Атх. Али у принципу, научници прихвате истину акеедах.
Имам Малик бин Анас Имам Малик бин Анас Т свештеник познат као фирма која се бави у јереси. Међу његовим чувеним изрека је: "Ко чини иновације (нови случајеви) у исламу (а) сматра он добар, тада је мислио да је (Посланик) Мухаммед је издао расправу н. Јер Аллах теала, каже:
اليوم اكملت لكم دينكم واتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الاسلام دينا
Овај дан сам усавршио за вас своју религију и имају Куцукупкан наклоност према теби, и да то буде религија ислама Куридхаи.[Ал Маидах: 3]
Дакле, шта дан није религија, на овај дан није религија ". [8]
Имам Ибн Еби Заид Ал Каиравани рахимахуллах, (Д. 386 В), један Маликииах научник, написао је расправу о акеедах, и садржи акеедах Ахлу Суннет, заједно са другим акеедах научника.
Имам Асх-Схафи'и Имам Схафи'и Т је рекао: "Докле год постоји књига и Суннета, а затим (све) одбацио разлоге за било кога ко га је чуо, осим да их поштују. Ако то не постоји, враћамо се на н изрека сапутника Посланикове, или један од њих ". [Историја Ал-Бејхеки у Сунан ал Кубру Мадкхал Илас, бр. 35. Као што је цитирао из Салафи Манхај То Инда Схаикх Ал-Албани Насхируддин, стр. 36].
А био је чувене речи имама Схафи'и рахимахуллах: "Верујем у Бога и да оно што долази од Аллаха (тј. Кур'ан, оловка), у складу са вољом Божијом. Верујем у Аллаха и гласник онога што долази од Аллаховог Посланика (тј. Посланик Мухаммед Н, оловка), који одговара жељеном гласника Божијег "[9]. Имам Ебу Бекр ел-Исма'или ал Јурјани рахимахуллах, (Д. 371 В), један Сиафи'ииах научник, написао је расправу о акеедах. Он је отворио речима: "Знај, Аллах смилује на нас и вас, начин је стручњаци хадиса, Суннет ВАЛ Јама'ах стручњак, признао Бога, анђеле, анђеле, њихове књиге, апостолима, и прихватити шта књига Аллаху теала, каже, и шта има аутентичну историју Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То "[10].
Имам Ахмед бин Ханбал Имам Ахмед бин Хамбал Т је рекао: "Принципи Суннета у нашем мишљењу се, држите се онога што су другови Посланика н су у њему, и опонашају их ..." [Ал Лаликаи Историја]
Имам Абу Мухамед ал-Хасан ибн 'Али ибн Кхалаф ал Барбахари рахимахуллах (Д. 329 В), један Ханбалииах научник, написао је расправу о акеедах; Сунном Вал Јама'ах акидах експерта, који је назван Сиархус Суннет. Међу којима је рекао на почетку ове књиге је: "Знам, могу да ти Бог дати благодат.То је једина религија која долази од Аллаха теала ва Табарака (Многи благослов и давање Свевишњега), није био стављен на здраворазумском човеку и да их ум-ум. И знање (религија) од Аллаха и Његовог Посланика на страни. Немој следити нешто са клима-преварант, тако да ће бити одвојена од религије и из ислама. Сигурно не постоји аргумент за вас, јер Аллах је јасно Н Суннет (учење о религији / акеедах) свом народу, морали да објасне то буде пријатељима, а они су Ал-Јама'ах. Као што су Савадул А'зхам (већина). И као Савадул А'зхам (намењен) је Ал Хак и његови следбеници. Ко су асхаби Посланика н мениелисихи у нешто верских послова, (тада) је неверник ". [11]
ГРЕШКЕ КОЈЕ МОРА бити исправљена Постоје неке грешке да буде исправљена о јединству акеедах свештенства. Међу њима:
ОДГОВОР: Претпоставка да су различите школе мишљења (мишљења да прате) у року од фикху, акеедах значи разноликост свештеника.
Ова претпоставка је испразност, као што смо рекли о јединству свештенства Ахлу Суннет акеедах. Чини се, овај појам је око била одавно. У време Схаикх ал-Ислам Ибн Таимиииах може Аллах смилује, он се појавио сунитски Салафи акеедах ВАЛ Јама'ах, (али) је оптужен за ширење Акеедах од Имама Ахмеда бин Ханбал т. Затим је одговорио: "То је вера сви свештеници и Салаф (претходници) овог народа, који су узели од Посланика Н. Ово је од Мухаммеда акеедах н ". Погледајте Муназхарах Акеедах Ал Васитхииах.
2. Претпоставка да је разлика Ахлу Суннет са фирках шиитској и такве Стручног јереси, као разлика између четири школе.
Чак и кад присутан, египатска држава настала институцију која се зове Дарут Такриб, са мотом крају између шест школа.Односно Ханафииах школе, школе, школе Маликииах Сиафи'ииах и Ханбалииах школе, школе мишљења (шиитски) Заидиииах и школа мишљења (шиитски) Ал Итхна Асиарииах''.Ове агенције сматрају да су четири школе које беракидах Ахлу Суннет, баш као и шиитске јереси. Ипак, видели смо, као што смо горе кажу, да су сви свештеници акеедах је, наиме Ахлу Суннет ВАЛ Јама'ах акеедах. Што се тиче шиита, Рафидхах, онда научници су се сложили да су мајстори за јерес.
Када знамо да Акеедах од имама четири једнаке, односно Акеедах Ахлу Суннет ВАЛ Јама'ах, не акидах Асх'арите, нити Матуридииах акеедах, затим одговарајући људи који тврде да пратите свештенике у питању фикху, такође следи своје свештенике у ствар веровања. На тај начин они ће се ујединити у Ал Хак. Муста'ан Аллах.
[Копирано у Ас-Сунном магазина Кс/1427Х/2006М 03/Тахун Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Индивидуални Гонданрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016] _______


Ахлус Суннет Уал Јама'ах Ал Дефинишите Пропертиес 'улув (висина) за Аллаха Азза Ва Јалла

Дванаеста: Ахлус Сунном Вал Јама'ах Ал улув подесите особине (ниво) ЗА Алла Свемогући
По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Природа Ал-улув је један од Дзатииах атрибута Аллаха Свемогућег није одвојен од Њега. Природа Аллаху ва Субханаху теала је природа Бога-као-примио другим пуном вером и оправдања од стране Ахлус Сунном Вал Јама'ах.
Природа је означен истог Бога "(Ал-Кур и Суннет), разум и природу. Мутеватир има аргументе који долазе из Ал-Кур'ана и Суннета о одређивање висине од Аллаха изнад свих Својих створења.
Међу доказима о Ал Кур-Као-Суннет о природи Ал-улув су:
ОДГОВОР: Реч Аллаха Свемогућег:
نتم من في السماء ان يخسف بكم الارض فاذا هي تمور
"Да ли се осећате безбедно против Бога на небесима, да ће преврнути земљу са вама, тако да сви одједном земља тресе." [Ал-Мулк: 16]
2. Реч Аллаха Свемогућег:
يخافون ربهم من فوقهم ويفعلون ما يومرون
". Они који се плаше своје Господу изнад њих и наредили им да раде оно што (им)" [-Нахл: 50]
3. Реч Аллаха Свемогућег:
سبح اسم ربك الاعلى
"Обележавању име свога Господа Свевишњега." [Ел-А'лаа: 1]
4. Реч Аллаха Свемогућег:
من كان يريد العزة فلله العزة جميعا اليه يصعد الكلم الطيب والعمل الصالح يرفعه والذين يمكرون السييات لهم عذاب شديد ومكر اوليك هو يبور
"Они који желе славу, славу од ње Богу. Да га речима добрих дела и добротворне га подигао. А они који смишљају зло за оне који Аллаха је тешко, а њихови зли планови ће бити уништени "[Фатир: 10].
Посланик саллаллаху алејхи ве 5.Пертаниаан савс на слушкиње:
اين الله? قالت: في السماء, قال: من انا? قالت: انت رسول الله, قال: اعتقها, فانها مومنة.
"Где је Бог" Он је одговорио: "Бог је на небу." Онда Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао: "Ко сам ја" 'Ти си Аллахов Посланик ", рекао је он. Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао: "Мердекаканлах га, јер заиста је био Мукминах." [1]
Постоје два питања садржане у овом хадису:
Прво: Дисиари'аткан да питам муслиман: "Где је Бог?"
Друго: Одговор је питао је: "У () Ски '
Тако, они који негирају ова два питања, он је поричући Ал-Мустафа (саллаллаху алејхи Посланик Мухаммед савс) [2].
6. Хадис о причи о Исра 'и Ми'рај. То је хадис који мутеватир, као што је поменуто од стране једног броја научника као што су Схаикх ал-Ислам Ибн ал-Каииим рахимахулла. Он је рекао [3]: "У неким уредницима хадиса да покажу висину изнад Бога" Његовом престолу, укључујући и фразе:
فحملت عليه فانطلق بي جبريل حتى اتى السماء الدنيا فاستفتح.
"Онда сам подигао у њу, а затим отишла са Габријелом доћи до најнижег неба (небо свет), он је затражио дозволу да се отвори (врата неба)" [4].
Затим успон саллаллаху алејхи ве пророка селлем да прође кроз седам небеса и завршава се на страни свог Господа, а онда довео у близини од Господа да му се моли и дифардхукан га. "
7. Одговорите на Мессенгер Аллаха алејхи ве селлем на Дхул Кхувасиирах:
الا تامنوني وانا امين من في السماء?
"Зар не верујете, док сам био поверен од Бога на небу?" [5]
Аби'л ибн 'ИЗЗ рахимахуллах рекао: "висина је постављен од Бога поред Ал-Кур'ана и Суннета и успостављене путем разума и природе. Фиксна висина меалуи чуло Бог може бити приказан од Његовог савршенства природе. Док фиксна висина од Бога у природи, онда погледајте на сваком лицу које се помоли Богу Свемогућем мора да га одведе и руке горе, можда чак и његове очи упрте високо. Овај случај се деси свакоме, велики или мали, учени и неуки, у мери у којој свака особа у лук добија своју наклоност према њему. Нико не може порећи ово, рекавши да његово срце је окренуо ка лево и десно или доле "[6].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М] _______ Фуснота [1]. Сахеех муслиманска (бр. 537), Абу 'Аваанах (ИИ/141-142), Ебу Давуд (бр. 930),-НАСА-И (ИИИ/14-16), Ад-Дарими (И/353-354), Ибн ал-Мунтакаа Јаруд у "(бр. 212), Ал-Бејхеки (ИИ/249-250) и Ахмед (В/447-448), од пријатеља Му'авииах Ибн ал-Хакам Сулами анху Аллах. [2]. Погледајте Мукхтасхарул То улув (стр. 81) коју имам АДХ-Дзахаби, тахкик Шејх Мухамед ал Албани Насхируддин. [3]. Погледајте Ијтимаа'ул Јуиууси ал Ислаамиииах (стр. 55) од стране имама Ибн ал Каииим Јаузиииах, тахкик Баширом Мухамедов То Уиун. [4]. ХР. Бухари (бр. 3887) и Муслимани (бр. 164 (264)) од пријатеља Малика бин Сха'сха'ах з. Погледајте више о овом хадиса лафазх дискусије на-25: Исра 'и Ми'рај на 254 страна. [5]. ХР. Бухари (бр. 4351), Муслимани (бр. 1064) од Асхаба Абу Са'ид ал Кхудри. [6]. Сажети у Сиархул 'атх-Тхахаавиииах Акиидах (стр 389-390), и та'лик Сиу'аиб такхриј Арнаутх и ал-' Абдуллах бин Абдул Мухсин То ат-Турки, видети и пепела књига Имаам-Схафи'и Манхајул фии Итсбаатил 'Акиидах (ИИ/347).

Тринаести: 'Престо (Престолу) Свемогући Бог

Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах верујем да је престо Божији и његовог седишта је исправна. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
فتعالى الله الملك الحق لا اله الا هو رب العرش الكريم
"Тако, Узвишени Бог, краљ истине, нема право да буде обожаван осим Њега исправно, Рабб (ко има) 'Величанственог Арша." [Ал-Му' минуун: 116]
Његове речи такође:
ذو العرش المجيد
"Шта има на 'трон, више узвишено." [Ел-Бурууј: 15]
Ако особа има потешкоћа муслиманску, саллаллаху алејхи ве Посланик савс учио да прочитате:
لا اله الا الله العظيم الحليم, لا اله الا الله رب العرش العظيم, لا اله الا الله رب السماوات, ورب الارض, ورب العرش الكريم.
"Не постоји Бог има право да буде светиња осим Аллаха исправно, Узвишени, Већина уздржан. Не постоји Бог има право да буде светиња осим Аллаха исправно, Рабб (власник) моћни престо. Не постоји Бог има право да буде светиња осим Аллаха исправно, Господара неба и земље Рабб Анд Рабб сопствену "престо је славни" [1].
Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:
... فاذا سالتم الله فاسالوه الفردوس, فانه اوسط الجنة, واعلى الجنة وفوقه عرش الرحمن ...
"... Ако питате Бога, онда га питајте Рај Хеавен. Сигурно је он (је) Небо је први и највећи висок. На њему постоје 'престолом Божјим Милостиви ... "[2]
'Престо престо који има неколико стубова који су носили по анђела. То подсећа купола универзума. 'Престо је кров свим створењима [3].
'Престолом Божјим сноси анђела, а растојање између рамена анђела са ушима лете птице путују до 700 година. Посланик саллаллаху алејхи ве селлем рекао:
اذن لي ان احدث عن ملك من ملايكة الله من حملة العرش ان ما بين شحمة اذنه الى عاتقه مسيرة سبع ماية عام.
"То је омогућило ми је да вам кажем о лику Анђела Ангел-ангел Аллаха Свевишњег који је служио као престо носиоца", да растојање између ушију на доле на раменима се путује колико од 700 година. "[4]
Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:
ما السماوات السبع في الكرسي الا كحلقة ملقاة بارض فلاة, وفضل العرش على الكرسي كفضل تلك الفلاة على تلك الحلقة.
"Парабола од седам небеса у односу на столици попут прстена бачене у огромној пустињи Сахара, и трона предсједавајући изврсност 'као Сахаре предност огромна преко прстена." [5]
Што се тиче места, Алах Субханаху ВА теала, каже:
وسع كرسيه السماوات والارض
"И хоклица обухвата небеса и земљу." [Ел-Бекаре: 255]
Са'ид Бин Јубаир од тога када Асхаба затвора Абдуллах бин То Абас Аллах анхума тумачи Божју реч: وسع كرسيه السماوات والارض "хоклица обухвата небеса и земљу", рекао је:
الكرسي موضع القدمين والعرش لا يقدر قدره الا الله تعالى.
"Столица је место да се стави ноге Бога, а" престо нико не може да зна магнитуда од њега је само Аллаха теала. "[6]
Имам атх-Тхахави (Д. 321). Рахимахуллах рекао: "Аллах не треба на 'трон, а шта је испод ње. Бог контролише све ствари и шта је на њему. И Он није му дати могућност да створење да зна све. "
Онда је рахимахуллах објаснио: "То је Бог створио на 'трон, и борави на њему, а не зато што је Бог престо потребе', али Бог има своју мудрост о томе." [7]
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Ахлус Суннет истива Подешавање '(настањен). Ахлус Суннет Ма'иииах сет (Међусобна од Бога)

Четрнаести: ПОДЕШАВАЊЕ истива Ахлус Суннет '(стан)
По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Укључујући вером у Бога је вера у оно што је Аллах Свемогући открива у Ал Кур-која је испричана из Посланика Аллаха бити мутеватир алејхи ве селлем и договорен од стране прве генерације овог уммета (Асхаба Аллаховог анхум) да је Аллах Субханаху ВА теала је изнад свих небеса [1], било преко у 'престола [3], Свевишњега над свим Његовим створењима, Бог је са њима где год они, да је Аллах је свестан онога што они раде. Као што је поменуто у Својој Речи:
ثم استوى على العرش
"Онда Она борави на 'престо." [Ел-А'рааф: 54]
Ал-Хафиз ибн Катхеер, можда Аллах помилуј рекао: "... поглед да пратимо у вези са овим проблемом је поглед Салафусх Салиха као Имам Малик, Ал-Ауза'и, АТС-Тсаури, Ал-Лаитх ибн Са'ад, Имам Асх-Сиафи "Ја, имам Ахмед, Исхак Бин Рахаваих и друге Имами из прошлости у садашњости, да је нека као што је, без такииф (разговор каифииахниа / природа), без тасибих (сличност) и без та'тхил (одбијање). Захир и што значи да долази до сваког ума оних који прихватају идеологију мусиаббихах (упоредивши Аллаха да створења), затим значење је веома далеко од Бога, јер не постоји ништа творевине Божије личи на Њега. Као што је рекао о његовом:
ليس كمثله شيء وهو السميع البصير
"Не постоји ништа слично Њему. А Аллах је чује, видјелац '[Аш-Сиуураа: 11].
Али проблем је, као што је изражено од стране имама, међу којима су Ну'аим бин Хаммад ал Кхуза'и-наставник-имам ал-Бухари, он је рекао: 'Они који изједначимо Бога са Његовим створењима, тако да не вероваху. А свако ко пориче природу Бог дао са собом, он је такође неверник "То није нешто што је лажно приписан Себе Богу и Његовом Мессенгер је облик сличности.. Ко постављено Аллаху Свемогући помиње у било које стихове Ал Кур-очигледног и сахеех хадиса, уз разумевање да је према величини Бога, и нема никакву мањак од себе, он јенемпух пут ка смернице (смернице) "[3].
Реч Божија ал Азииз:
الرحمن على العرش استوى
"(То је) Милостивог, који борави у 'Престола." [Та-Ха: 5]
Када је Имам Малик (. Д. 179 В) рахимахуллах истива питао 'Богу, он је одговорио:
الاستواء غير مجهول, والكيف غير معقول, والايمان به واجب, والسوال عنه بدعة, وما اراك الا ضالا.
"Бог је био Истива То ма'лум (већ познато значење), и не може се постићи каифииатниа разлога (непознати), и треба да верују у њега, питајте о томе је ствар јереси, и нисам видео осим у својој апостазије ".
Тада Имам Малик је послат рахимахуллах далеко од његовог удружења. [4]
Имам Ебу Ханифах (живе у 80-150 Х) рахимахуллах је рекао:
من انكر ان الله عز وجل في السماء فقد كفر.
"Они који поричу да је Аллах Узвишени је изнад небеса, онда је поверовала." [5]
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М] _______ Фуснота [1]. Постулата Аллах је изнад небеса: КС. Ал-Мулк: 16-17, Ал-Ан'ам: 18, 61,-Нахл: 50, Ал-Му'мин: 36-37 и Фатир: 10. [2]. Истива аргументи око 'Бог је изнад' Његовог Престола позвао на седам места: КС. Ал А'рааф: 54, Јона, 3, АР-Ра'д: 2, тантал-Ха: 5, ал Фуркаан: 59, АС-Сајдах: 4 и ал-Хадиид: 4. [3]. Погледајте Тафсиир Ибни Катсиир (ИИ/246-247), ЦЕТ.Даарус Салам, ти. 1413 Х. [4]. Погледајте Сиархус Лил Сунном Имаам ал Багхави (И/171), Мукхтасхарул То Лил улув Имаам АДХ-Дзахаби (стр. 141), ЦЕТ.Ал Мактаб ал-Ислами, шеик Ал-Албани тахкик. [5]. Погледајте Мукхтасар Ал-улув Лил 'Алиииил Гхаффаар (стр. 137, 119 бр.) Сејх ел-Албани тахкик и Сиархул наслова атх-Тхахаавиииах Акиидах (стр. 386-387) и та'лик такхриј Сиу'аиб ал Арнаутх и 'То Абдуллах бин Абд ал-Мухсин на-Турска.

Петнаеста: ПОДЕШАВАЊЕ МА'ИИИАХ Ахлус Суннет (заједништво Бога)

Као што је Аллах Свемогући:
ما يكون من نجوى ثلاثة الا هو رابعهم ولا خمسة الا هو سادسهم ولا ادنى من ذلك ولا اكثر الا هو معهم اين ما كانوا
"И не постоји тајни разговор између три народа, већ четврти, и не постоји разговор између пет особа, већ шести, ни преговора између износа који је мањи од тога, ни више, али он је са њима где год они су ... "[Ел-Мујаадилах: 7]
Аллаху теала Субханаху ВА да остане са њима где год они, да је Бог свесни шта раде.
Ма'иииах постоје две врсте:
Прво: Ма'иииах посебан. То јединство Бога са неким од Његових створења да не знамо о каифииатниа, осим Бога, као и све његове особине. Ма'иииах То подразумева да је Бог покрива своју вољену слугу, да му помогну, дају Тауфик, штити га од уништења и другим активностима као што је дато да својим слугама који га се боје и чини добро.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
ان الله مع الذين اتقوا والذين هم محسنون
"Заиста, Аллах је са онима који Га се боје и оних који раде добро." [-Нахл: 128]
Друго: Ма'иииах јавности. То јединство Бога са свим Његовим створењима, која Бог зна стање његових слугу, и Бог зна све околности, знајући њихове акције су рођени као и духовни, и да то не значи Бога у заједници са својим слугама, јер Бог не може дикииаскан са свога слуге. И Бог високо изнад Својој творевини не пориче (негира) јединство Бога са својим слугама, у контрасту са Његовим створењима, због постојања бића у једном месту (пут), сигурно да не зна где је () и друге. Бог није исти као било која ствар као савршенство Његовог знања и моћи.
هو الذي خلق السماوات والارض في ستة ايام ثم استوى على العرش يعلم ما يلج في الارض وما يخرج منها وما ينزل من السماء وما يعرج فيها وهو معكم اين ما كنتم والله بما تعملون بصير
"Он је то који је створио небеса и земљу у шест дана, он онда истива '(стан) око престола. Он зна шта иде у земљу и оно што излази из њега и оно што је пао са неба и шта иде до њега. И Он је са вама где год да сте. А Аллах је видјелац онога што чините "[Ел-Хадиид: 4].
Разумевање هو معكم "Бог буде са вама", не значи Аллах теала Субханаху УА уједињени, заједно или спојена са Његовим створењима, јер се не може оправдати на језику и крше ијма То Салафусх Салих, а то је супротно људској природи. Чак и Месец као знак знакова (од величине и елевација) Божанске, који је био међу најмања од Његових створења се налази на небу, он (Месец) је рекао путник са путнику где се налази, иако је био на врхунцу тамо.
Бог обитава у 'престола Божијег и Његових створења држи гледати, посматрати (гестови), као и сталкинг (да), њихова дела.
Укључен у ово је вера да је Бог близу, а он одговара (свака молитва Његове слуге).
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
واذا سالك عبادي عني فاني قريب اجيب دعوة الداع اذا دعان
"А кад слуге Моји тражити ме у вези, онда (одговор) да сам био близу, ја сам добио особу која моли за мене." [Ел-Бекаре: 186]
Шта је рекао Ал Кур-и Суннету, да је Бог близу, и са Његовим створењима, нису у супротности са Богом, каже, да Бог Узвишени, и били преко у 'Престола, јер не постоји ништа слично Аллаху Субханаху ва теала у свим његовим атрибутима. Он Узвишени у Својој близине, али је његов блиски висине [1].
Помиње се у речима Његове саллаллаху алејхи Мессенгер селлем:
... ان الذي تدعونه اقرب الى احدكم من عنق راحلته.
"... Сигурно Бог се молите Њему, ближи вама него некоме у врату животиње коња "[2].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Верујући О Ахлус Суннета-Нузул (спустите се на свету Ски Божије)

Шеснаести: Ахл РЕЈЕЦТ Фаитх Вахдатул Вујоод
По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Поверење Вахдатул облик [1] ​​(верујем да је све што постоји само један) и и'тикад да Бог оваплотио (хулул) у Својој творевини, онда све ово веровање је куфр и уклањање некога са исламом [2].
Хулулиииах веровања [3] и иттихадиииах [4] је најгора врста неверства. Слично томе, посебан облик као и људи који верују да је Свемогући Бог оваплотио да 'Иса Алаихиссаллам, то' Али бин Еби Талиб, Аллах анху и његовог унука у делу, на неки од краљева или шеик-Шејк, и људи који имају облици физичке лепоте, или други од речи тежа по-катаан бацкслидингс хришћана.
Људи који верују да изопачене мишљење да хулул и иттихадниа Бог је у свим отелотворења да обухвати пси, свиње, или нечисте предмете. То је таква сигурност Јахмииах људи и оних који следе ових веровања, као што ибн 'Араби, Ибн Саб'ин, Ибн Фаридх и Тилмисани и Балиани и у другима. -Слава Аллаху од онога што им приписују-.
Иако пут Посланика и оних који су га пратили од верника, верујем да је Аллах је Онај Који је створио универзум, Господ Господа неба и земље и шта је између њих, Рабб Власник моћни престо, и сва створења су Његове слуге и они су му потребна.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
يا ايها الناس انتم الفقراء الى الله والله هو الغني الحميد
"О људи, ви сте у потреби за Аллаха, и Аллах је богат све (не треба ништа друго), Праисед." [Ел-Фатир: 15]
Његове речи такође Субханаху ВА Та'ла а:
الله الصمد
"Аллах је Бог који се ослањају на својим пословима." [Ел-Икхласх: 2]
Аллах је изнад небеса и седи у "Његов престо, одвојен од Својих створења. Ипак, Бог је увек са Његовим створењима где год да су. Као што Аллах каже у писму од ал-Хадиид изнад [5].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М] _______ Фуснота [1]. Ово је више прикладно именовање (са словом Ваву дифат-хах) у складу са правилима на арапском језику, мада је више познат лафазх вихдатул облик. [2]. Погледајте Мујмал Усхуул Ахлис Сунном Вал Јамаа'ах ФИЛ То Акиидах (стр. 10). [3]. Хулулиииах Тасхаввуф веровање је онај који верује да је Бог Оваплоћенога Његовим створењима. [4]. Иттихадиииах веровање да је Бог једно са Његовом стварању. [5]. Погледајте Мајмуу То Фатааваа Ибни Тејмијје Сиаикхил Ислама (ИИИ/393).

Седамнаести: Ахлус Суннет мисле о АН-Нузул (БОГ пада ка небу СВЕТУ) [1]
Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах слажу о неопходности вере око пада Аллаху теала (Субханаху ва-Нузул) у свету на ноћном небу. النزول (-Нузул) међу Кхабарииах Фи'лиииах Пропертиес. Постоји низ предлога који наводи да је Аллах теала Субханаху ВА до најнижег неба (небо свет) на свакој ноћи. Од Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи Аллаха анху селлем је рекао:
ينزل ربنا تبارك وتعالى كل ليلة الى السماء الدنيا حين يبقى ثلث الليل الاخر, فيقول: من يدعوني فاستجيب له, ومن يسالني فاعطيه, ومن يستغفرني فاغفر له.
"Наш Господ ВА теала Табарака доле у ​​свету на небу свако вече боравка треће вече, како је назвао:" Ко се моли за мене, онда сам дозволите молитве, који је тразио да мени, па сам му дао , и ко замоли опроштај од мене, онда сам му опрости ". [2]
Абу 'Утхман ал Схабуни (. Д. 449 В) рахимахуллах рекао: "учењаци хадиса експерата подешен Рабб Свемогући пада у најниже небо сваку ноћ без упоредивши га доле са падом од Божијих створења (тасибих), без потребе да Претпостављам (тамтсил) и без питања како да доле њега (такииф). Али, подесите их према ономе што основан од стране пророка саллаллаху алејхи ве селлем рекао да је завршио са (без коментара опет), који обухвата лечење аутентичну вест да је, према зхахирниа, и дали своје знање у Богу "[3].
Ибн Кхузаимах рахимахуллах (. Д. 311 В) је рекао: "дискусија о гласине истиниту и веродостојну санадниа носач је наратор и стручњаци из Хијаз и Ираку, од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем о паду од Аллаха Свемогућег да на небу у свету (најниже небо ) на свакој ноћи, што ми признају на признавање потраживања са својим језиком, потврдио је својим срцем и верује да су информације садржане у вестима пада Аллаха Свемогућег без описивања каифииахниа (багаимананиа), јер је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем није каифииах описао о нама (како) Кхалик смо пад у небо свет и он је саллаллаху алејхи ве селлем нам је рекао да је доле само наш Господ. У међувремену, Бог Свемогући, а Посланик саллаллаху алејхи ве селлем није објаснио како је Бог дошао у свет неба. Дакле, ми кажемо ништа оправдати и садржано у овом вестима о опадању Рабб, без форсирања себе причају о природи и каифииатниа, јер Посланик, саллаллаху алејхи ве селлем нам није рекао о каифииах менсифаткан га доле [5. ]
Онда после тога ибн Кхузаимах такође поменуо низ хадиса који садржи информације о томе, да је хадис од Ебу Хураирах Аллах анху изнад.
Хадиси који садрже термине као што су то многи, чак и Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје да пишем о томе посебно помиње у књизи његовог Схарх Хадиитсин Нузуул. И међу којима се каже у својој књизи: "Сигурно предлог Бога пада на сваке ноћи се проширио кроз Суннету Посланика саллаллаху алејхи ве селлем и његове Салафусх имама Салиха и хадиса академици и стручњаци су се сложили да га оправда и прихвати га. Ко је рекао оно што је речено преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем, тада рекавши да је Хак и исправна, иако није знао о природи и садржају и њиховог значења, као људи који читају Ал-Кур-не разуме значење тих стихова чита. Јер, тачно реч истине је Реч Божија (Ал-Кур-) и најбољи од смерница је Посланик Аллах водич алејхи селлем (АС-Суннет).
Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао ове речи и семисалниа у целини, не дајући предност један преко другог, нити се крије од некога. Што се тиче Асхаба и Таби'ин помињемо, менукилниа, испоручити и испричао на посебним скупштинама и јавности, као, који је тада садржане у књигама ислама су се прочитати на посебним скуповима и јавним, као Схахиихул Бухари, Муслим Схахиих, Муватта 'Имаам Малик Муснад Имаам Ахмед, Сунан Еби Давуд, Тирмизи Сунан-у, Сунан-НАСА-и, и семисалниа ". [5]
Рахимахуллах имам Схафи'и рекао:
وانه يهبط كل ليلة الى سماء الدنيا لخبر رسول الله.
"Гле, Бог је дошао у свакој ноћи на небу свету на основу речи Аллаха. Саллаллаху алејхи ве селлем "[6]
Имам Ибн-Каииим у својој књизи Јаузииах рахимахуллах цитирајући ријечи имама Схафи'и рахимахуллах, он је рекао:
ان الله على عرشه في سمايه يقرب من خلقه كيف شاء وينزل الى السماء الدنيا كيف شاء.
"Заиста је Аллах Узвишени у" Његов престо на небесима, а затим нацртајте близу Његових створења према ономе што Он хоће, и Аллах је на небу у свету Према његовим воља. "[7]
Ахлус Суннет сет падова Аллаху ва теала Субханху света на небу сваке ноћи као што су поставили све атрибуте Бога налазе у Ал-Кур и Суннета. Дакле, праведни људи увек нађу времена да се овај драгоцени дар од Бога и Његове милости к, они обављају обожавање Бога са смирењем ", молећи опроштај и молио га добро у свијету и на ахирету. Они комбинују кхауф (страх) и краља "(осећај наде) у Га обожавају.
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Ру'-иатуллаах (видети Бога на Судњи дан). Вера у анђеле

Осамнаести: РУ'ИАТУЛЛААХ (видети Бога у молитви)
По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах верују да ће муслимани видети АллахСубханаху УА теала на Судњем дану је јасно својим очима да види сунце јарко, неометано по облацима, јер су видели на месец ноћи пуног месеца. Они нису гужве у да га видим.
Расулуллаху саллаллаху алејхи То савс рекао:
انكم سترون ربكم كما ترون هذا القمر ليلة البدر لا تضامون في رويته, فان استطعتم ان لا تغلبوا على صلاة قبل طلوع الشمس وقبل غروبها فافعلوا.
"Сигурно ћете видети свој Господу као што видите Месеца у ноћи пуног месеца, нисте блокирани (није гужва) када сам га видела. А ако нисте у стању да се поражени (од Сатане да јуре) да обавља молитву пре свитања (Фајр) и пре његовог подешавања (Праи 'АСР), онда то уради "[1].
Верници ће видети Аллаха у поље Махсиар, онда ће га видети опет након уласка у рај, по жељи Аллаху ва Субханаху теала. [2]
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
وجوه يوميذ ناضرة الى ربها ناظرة
"Лица (верници) на тај дан зрачења. Господу своме нису видели "[Ел-Кииаамах: 22-23].
Видевши Аллаха је уживање најчитанија становника неба.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
للذين احسنوا الحسنى وزيادة
"За људе који чине добро, тамо је најбоља награда (Рај) и побољшања." [Јунус: 26]
Посланика саллаллаху алејхи То савс тумаче лафазх زيادة (ектра), горе стих са задовољством да виде лице Аллаха, као наратор а:
عن صهيب, عن النبي صلى الله عليه وسلم قال: اذا دخل اهل الجنة الجنة, قال: يقول الله تبارك وتعالى: تريدون شييا ازيدكم? فيقولون: الم تبيض وجوهنا? الم تدخلنا الجنة وتنجنا من النار?قال: فيكشف الحجاب فما اعطوا شييا احب اليهم من النظر الى ربهم عز وجل ... وزاد: ثم تلا هذه الاية: للذين احسنوا الحسنى وزيادة
Од Сухаиб Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао: "Ако стручњак је ушла неба на небу, Бог је рекао: 'Да ли желите нешто више од мене" Рекли су "не би сте УХИТЕНЕД наша лица? Зар сте нас ставили у небо и спаси нас од ватре пакла "Онда је Бог отворио свој хиџаб, онда не постоји одредба која они највише волели, али је видео лице Бога Свемогућег.Онда је Посланик саллаллаху алејхи То савс прочитате овај стих: "За људе који чине добро, тамо је најбоља награда (Рај) и проширења '" [Јунус: 26] [3].
Као иу животу света, онда нико не може видети Бога, који је рекао:
لا تدركه الابصار وهو يدرك الابصار وهو اللطيف الخبير
"Он се не може постићи ока поглед, а он може да види сву визију, и Он је Онај који зна Махахалус." [Ал-Ан'ам: 103]
Аллаху теала Субханаху ВА једном рекао Посланику Муса алаихис селлем.
قال لن تراني
"Не треба да ме види." [Ал-А'рааф: 143]
Слично томе, речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То а:
تعلموا انه لن يرى احد منكم ربه عز و جل حتى يموت.
"Знај да нико не би могли да видите своју Господу до смрти." [4]
Такође саопштењу То Аиша анхума Аллаху, он је рекао:
من زعم ​​ان محمدا صلى الله عليه وسلم راى ربه فقد اعظم على الله الفرية.
"Ко год мисли да је Мухамед Схаллаллаху'алаихи савс видио свога господара, та особа је направио велику лаж у име Бога". [5]
Што се тиче неверника, они неће моћи да види Аллах теала Субханаху ва заувек, као и на ономе свијету, који је рекао:
كلا انهم عن ربهم يوميذ لمحجوبون
"Наравно да не, у ствари су били на дан заиста спријечен (видео) свога Господа." [Ел-Му-тхаффифин: 15]
Овај стих је аргумент од стране имама Схафи'и рахимахуллах и другим експертима који ће небо виде Ала лице Свемогући.Рахимахуллах имам Схафи'и рекао:
فلما ان حجبوا هولاء في السخط كان في هذا دليل على انهم يرونه في الرضا.
"Када је Бог менгхијаб (блокирање) од неверника види Бога у стању беса, онда овај стих као аргуменат да ће свеци Божји (верници) Видети Бога у стању задовољства". [6]
Имам Ахмед је упитан о ру-То рахиамхуллах иатуллаах (види Аллаха на Судњем Дану), онда он рахиамхуллах одговор:
احاديث صحاح نومن بها ونقر وكلما روي عن النبي صلى الله عليه وسلم باسانيد جيدة نومن به ونقر.
"Хадис-хадис је аутентична, верујемо и исповедамо, и сваки хадис од Посланика испричао саллаллаху алејхи ве селлем са сахеех Санад, ми верујемо и исповедамо". [7]
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М] _______ Фуснота [1]. ХР. Бухари (бр. 554) и муслимана (бр. 633 (211)), од пријатеља Јарир бин То анху Абдиллах Аллаха. Лафазх смисла تضامون не блокира облацима, то може бити значајан تضامون лафазх нема гужве. Погледајте масти ХАЛ-Бар (ИИ/33). [2]. Погледајте Схарх Лум'атул И'тикаад (стр. 87), од стране Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен, можда Аллах смилује. [3]. ХР. Муслимани (бр. 181), на-Тирмизи (бр. 2552 и 3105), Ибн Мајах (бр. 187), Ахмед (ИВ/332-333), Ибн Еби То Асима (бр. 472), од Сухаиб Аллах анху и Ово је лафазх муслиман. [4]. ХР. Муслимани (бр. 2930 (95)), Мукхтасар Схахиих муслиман (бр. 2044), од пријатеља Абдуллах бин Омер То анхума. [5]. ХР. Муслимани (бр. 177 (287)). Погледајте и ово питање у Сиархул "атх-Тхахаавиииах Акиидах (стр. 188-198) такхриј Шејх ел-Албани, и Мајмуу То Фатааваа Ибни Тејмијје Сиаикхил Ислам (ВИ/509-512). Постоји и друго мишљење које каже да је Посланик саллаллаху алејхи То савс видио Аллаха са срца свог. Ово мишљење се заснива на историји Пријатеља Аббас ибн 'анхума Аллаха. [6]. Погледајте Схарх Сунном Вал Усхуул И'тикаад Ахлис Јамаа'ах (ИИИ/560, не 883.), Сиархул То атх-Тхахаавиииах Акиидах (стр. 191), такхриј Схаикх Ал-Албани и Мајмуу То Фатааваа Ибни Тејмијје Сиаикхил Ислама (ВИ / 499). [7]. Погледајте Схарх Сунном Вал Усхуул И'тикаад Ахлис Јамаа'ах (ИИИ/562 не 889.).

Деветнаести: ВЕРА анђелима

Ахлус Суннет верују у постојање анђела додељених Бога у свету и на ахирету. Анђео је натприродно природа, створења, и слуге Аллаха Свемогућег. Анђели нису имали привилегије и Рубубиииах Улухиииах. Аллах их је створио од светлости и обезбеђују савршену послушност и моћ да спроведе послушност.
Постулат да су анђели створио од светлости која је хадис од 'анхума Аа'исхах Аллаха, он је рекао да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је рекао:
خلقت الملايكة من نور وخلق الجان من مارج من نار وخلق ادم مما وصف لكم.
"Анђели су створени од светлости, Јинн су створени из запаљене ватре, и Адам алаихис савс је настала из онога што је лажно приписују вама." [1]
Анђели су створења Божија Како је наведено у стиховима Ал-Кур'ан и хадиса који пророка саллаллаху алејхи ве селлем је аутентичан, као што су природа анђела који носе на 'престо.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
يا ايها الذين امنوا قوا انفسكم واهليكم نارا وقودها الناس والحجارة عليها ملايكة غلاظ شداد لا يعصون الله ما امرهم ويفعلون ما يومرون
"О ви који верујете, чувају себе и своју породицу из пламена пакла које је гориво људи и камење; чувар анђели груба, тешка, ко не послуша Аллаха у ономе што их је он командовао и увек уради оно што је . наредио "[Ат-Тахрим: 6]
Анђели не морају да једу и пију, јер причи о пророка Ибрахима селлем Аллаихис анђела са гостима.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
هل اتاك حديث ضيف ابراهيم المكرمين اذ دخلوا عليه فقالوا سلاما قال سلام قوم منكرون فراغ الى اهله فجاء بعجل سمين فقربه اليهم قال الا تاكلون فاوجس منهم خيفة قالوا لا تخف وبشروه بغلام عليم
"Да се ​​теби (Мухамед) прича о Абрахама Гост (анђели) се прославио. (Запамти) када су ушли у место и рећи: 'Саламан, "Ибрахим је одговорио:" Шаламуна,' (ви) су људи који нису познати. Дакле, она тајно одлази да види своју породицу, а затим донео телеце масти (које спаљена), затим дихидангканниа на њих. Он је рекао: 'Зар ви не једете. "Али они не једу зато што осмислио их страх. Рекли су: 'Не бојте се. "И они су му дали весели вест о (а) рођења детета који' алим (Исхак)". [АДХ-а: Дзаарииаат 24-28]
Такође, у другом стиху, Алах Субханаху ВА теала, каже:
فلما راى ايديهم لا تصل اليه نكرهم واوجس منهم خيفة قالوا لا تخف انا ارسلنا الى قوم لوط
"А када је видео своје руке га не додирују, Аврам погледао чудно њиховим делима, и осећам страх од њих. Рекли су: 'Не бојте се, ми заиста (анђели), који се шаље народу Лут.' "[Хууд: 70]
Анђео послушности, Аллах Узвишени каже:
ومن عنده لا يستكبرون عن عبادته ولا يستحسرون يسبحون الليل والنهار لا يفترون
"И анђео на његовој страни, они нису арогантни да Га обожавају, а не (и) осећа уморно. Они су увек славимо дан и ноћ, непрестано "[Ел-Анбииаа: 19-20].
Износ на веома анђео, и нико их не може рачунати осим Аллаха.
У хадису Ал-Бухари и Муслим од Малика бин испричао Сха'сха'ах Аллах анху, прича Ми'рај пророка саллаллаху алејхи ве селлем да је Аллах показао Баит ал Ма'мур на небу Посланику саллаллаху алејхи ве селлем. Место посетило је 70 000 сваки дан за молитву анђела тамо. Сваки пут када изађем тамо, они не врате [2].
Вера у анђеле садржи четири елемента:
ОДГОВОР: Веруј у свом облику.
2. Верујте имена анђела који ми признају, попут Гаврила, Мика-ил и Исрафил, а такође и имена другог анђела је већ познат.
3. Веруј у своја имања које признају, јер природа облику Гаврила, као што је видио Посланика саллаллаху алејхи ве селлем да имају крила 600 која затвара хоризонт [3]. Сваки анђео има крило као реч Аллах Свемогући:
الحمد لله فاطر السماوات والارض جاعل الملايكة رسلا اولي اجنحة مثنى وثلاث ورباع يزيد في الخلق ما يشاء ان الله على كل شيء قدير
"Слава Аллаху, Створитељу неба и земље, да направи Ангелс као гласника (да се брине о свим врстама послова) које имају крила, респективно (има) два, три и четири. Бог додаје Његовом стварању шта хоће. Заиста Аллах је свемоћан преко свега "[Фатир: 1].
Анђели се могу претворити у човека, као што се догодило када анђео Габријел је послат од Аллаха теала Субханаху ва да се састане Марију. Габријел је трансформисана у савршеном људском бићу.
4. Вера у задацима које је Бог заповедио већ знамо, као што је читање крунице и молити Аллаха Свемогућег током ноћи без уморио. [4]
И међу њима има оних који имају специфичне задатке, као што су:
ОДГОВОР: Анђео Габријел је поверено пружање Божије откривење у пророка и апостола.
2.Малаикат Мика-Ил, који је био задужен за кишу и гајење биљака.
3. Исрафил анђела који је био задужен за дување на Схофар на Судњи дан, а на Судњем Дану бића.
4. Ангел оф Деатх који се терети одузима живот неке особе.
5.. Поверен задатак вођења Анђела небеских и Пакао.
6. Доделио анђели дува душу плода у материци, када фетус има навршило 4 месеци у утроби, Свемогући Бог је послао свог Анђела да напише добру срећу, смрт, милосрђе, несретна и срећан, дише и живот са њим. [5]
7. Анђели се додељују за одржавање и писати све људске активности. Било које лице које се чувају два анђела, један на десној страни и један на левој страни.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
اذ يتلقى المتلقيان عن اليمين وعن الشمال قعيد ما يلفظ من قول الا لديه رقيب عتيد
"(То је) када су два анђела забележи дела, седиште са десне стране и други седели на левој страни. Није реч је речено, али у близини анђео надзорника је увек присутна "[Каф: 17-18].
8. Анђели питао покојника који се терети, односно када је стављен покојника у гробу, она ће доћи два анђела који га је питао о свом Господу, његове вере и његовог Посланика [6].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]


извор: хттп://алманхај.ор.ид/

на другим језицима:
хттп://алманхај.ор.ид/~~В хттп://мелаиухоликоран.блогспот.цом/ хттп://курангермани.блогспот.цом/ хттп://холикуранурду.блогспот.цом/ хттп://цоранспаин.блогспот.цом/ хттп://алкурансерб.блогспот.цом/ хттп://русиакуран.блогспот.цом/ хттп://холикуранхинди.блогспот.цом/ хттп://цоранфранцхе.блогспот.цом/ хттп://ал-куранбахаса.блогспот.цом/ хттп://мелаиухоликоран.блогспот.цом/ хттп://мукаддаскуран.блогспот.цом/ хттп://албамиакуран.блогспот.цом/ хттп://куран-керимал.блогспот.цом/ хттп://куранфарси.блогспот.цом/ хттп://курангермани.блогспот.цом/ хттп://холикуранурду.блогспот.цом/ хттп://цоранспаин.блогспот.цом/ хттп://ал-куранбахаса.блогспот.цом/ хттп://ввв.аллвоицес.цом/усерс/иусуфагусно хттп://холикораненглисх.блогспот.цом/ хттп://кекабах.блогспот.цом/ хттп://травеландхеалтхневс.блогспот.цом хттп://ентертаинментандгетектрамонеи.блогспот.цом хттп://мјусуф.блогспот.цом/ хттп://цомпутер-интернет-усаха.блогспот.цом/ хттп://цомпутер-интернет-3д-аниматионсетц.блогспот.цом/ хттп://невсвидео-пхото.блогспот.цом/ хттп://аллспортцоурсескурсусолахрага.блогспот.цом/ хттп://цомпутер-интернет-буссинес.блогспот.цом/ хттп://едуцатион-пендидикан-онлине.блогспот.цом/ хттп://јобвацанциесловонганкерја.блогспот.цом/ хттп://соццерцоурсессепакбола.блогспот.цом/ хттп://мовиемусицфилммусик.блогспот.цом/ хттп://лангуагецоурсескурсусбахаса.блогспот.цом/ хттп://цоокреципересепмасакан.блогспот.цом/ хттп://цлицкбанкбуссинесбанкдатабиснис.блогспот.цом/ хттп://ентертаинментандгетектрамоне.блогспот.цом хттп://ал-куранбахаса.блогспот.цом/ 

No comments:

Post a Comment