Friday, May 11, 2012

Стубови обожавања у исламу


Стубови обожавања у исламу

По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас


Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах слажу да је човек створен од Аллаха теала Субханаху ва да се очисти богослужење са послушности према Њему и да се угледају суннета пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Дакле, сваки муслиман и Муслимах треба да знају праву природу богослужења у пракси раде добру награду, од Аллаха теала Субханаху ва.
ОДГОВОР: Дефиниција богослужења Богослужење на језику (етимологија) значи понизан и покоран.Сендангкан личност '(терминологија), обожавање има много дефиниција, али значење и намера. Дефиниције које укључују:
ОДГОВОР: Обожавање је послушност Богу да га носи кроз вербалне команде Његови апостоли.
2. Обожавање је понизимо да Свемогући Бог, који је у складу са највишим нивоима је праћено осећајем махаббах (љубав) Свевишњега.
3. Обожавање је термин који обухвата све оно што је он волео и благослови Бог Свемогући, да ли у говору или делом, Захир и духовно. Ово је најпотпунија дефиниција.
Обожавање је подељена у срце богослужења, оралне и екстремитета. Кхауф смислу (страх), краљ "(нада), махаббах (љубав), оставка (зависност), рагхбах (срећан), и рахбах (страх) је обожавање калбиииах (који се односи на јетру). Док су перле, тахлил и такбир и захвалности са оралне тахмид и срце је обожавање лисаниииах калбиииах (орални и јетра). Док се молитве и милостињу, Ходочашћа, и џихада је обожавање баданиииах калбиииах (физичка и јетра). И многе друге врсте богослужења које се односе на пракси јетре, оралне и тела.
Богослужење то је сврха људског стварања.
Аллаху теала, каже:
وما خلقت الجن والانس الا ليعبدون ما اريد منهم من رزق وما اريد ان يطعمون ان الله هو الرزاق ذو القوة المتين
"И нисам створио човека Јинн и да ме поштују. Не желим да било који од њих срећу и не желим да их нахране за мене. . Заиста је Аллах Он је ризки концедент има моћ поново веома јак "[АДХ-Дзаарииаат: 56-58]
Аллах Узвишени нам каже да стварање Џин и људске мудрости је у томе што они исповедају своју веру само Свемогући Бог. А Аллах Махакаиа, они не захтевају обожавање, али они којима је потребна, јер је њихова зависност од Бога, онда свако ко одбија да обожавају Аллаха, он је арогантан. Роба-који га обожавају, већ нешто друго од онога што дисиари'аткан га, онда је он мубтади '(јеретици). А они који га обожавају само шта дисиари'аткан га, он је верник муваххид (јединство Аллаха).
Б. Истина Убудиииах стубова затвора Сигурно обожавање се заснива на три стуба, наиме: хубб (љубав), кхауф (страх), Краљева (нада).
Ова љубав мора бити у комбинацији са ниско самопоштовање, док кхауф морају бити у пратњи краља ". Богослужење треба да се скупљају у свакој од ових елемената. Аллах каже о природи његових слугу верници:
يحبهم ويحبونه
"Он их воли и да ће Га љубе." [Ал-Маа Идах: 54]
والذين امنوا اشد حبا لله
". Док су људи који верују да су веома велика љубав Божија" [Ел-Бекаре: 165]
انهم كانوا يسارعون في الخيرات ويدعوننا رغبا ورهبا وكانوا لنا خاشعين
"Заиста они су ти који увек убрзати у (раде) добро, и они се моле са нама с надом и анксиозности. И они су ти који понизности 'то нама "[Ал-Анбииа'.: 90]
Већина Салаф рекао: [1]: "Они који обожавају Аллаха само са љубављу, онда је он зиндик [2], они који га обожавају само краљу ', то је мурји' [3]. А они који га обожавају само кхауф је харурии [4]. Свако ко Га обожавају и са хубб кхауф, и краља, он је верник муваххид. "
Ц. Услови прихватању богослужења Обожавање је случај таукифииах, тј не дисиари'аткан облик обожавања осим на Ал Кур-и суннета. Оно што не значи јерес мардудах дисиари'аткан (одбацио иновације) као што Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То.
من عمل عملا ليس عليه امرنا فهو رد.
"Они који се труде без икаквих захтева од нас, онда пракса је одбијен." [5]
Да би били прихватљиви, истина богослужење треба да буде обавезна. И обожавање не може бити истина, осим у присуству два услова:
ОДГОВОР: Искрено за Аллах Само, слободног од главних и међуверзија забушавати.
2. Иттиба ', у складу са вођством Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.
Први услов је последица Лаа илаха иллаллаах вере, јер она захтева само искреност у молитви Богу и далеко од забушавати Њему. Док други услов је последица вере пророка Мухамеда, јер она захтева неопходност послушности Посланику, пратите сиари'атниа и оставите јеретик диада дела фалсификовање.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
بلى من اسلم وجهه لله وهو محسن فله اجره عند ربه ولا خوف عليهم ولا هم يحزنون
"(Не тако) чак и они који се предају Богу, то ради добро, онда му награду на страни свог Господа, и у њима нема страха и нема (добро) да тугују." [Ел-Бекаре: 112 ]
اسلم وجهه "Субмит себе", што значи да се прочисте обожавање Бога. وهو محسن "Да бисте то урадили добро," то значи да следе његов Мессенгер саллаллаху алејхи ве селлем То.
Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје каже: "Суштина религије постоје два стуба који не обожавају сем Аллаха, и не клањају осим са оним што сиари'аткан, није јерес."
Као што Аллах каже:
فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا ولا يشرك بعبادة ربه احدا
"... Дакле, ко се нада да ће његов сусрет са Господом онда он треба да чине добре ствари, и не приписујем било ствар у његовом слављењу Господа свога "[Ел-Кахф: 110].
Такав је манифестација (манифестација) од две реченице вера Ла илаха иллаллаах, Мухамед Расуулуллаах.
У почетку, ми не обожавају осим Њега. На другом, да је Мухамед саллаллаху алејхи То савс је Његов посланик који је одржао своје учење. Онда морамо оправдати и верују вести и слушати његове наредбе. Он саллаллаху алејхи савс То је објаснио како начин славе Бога, а он је саллаллаху алејхи То савс нам је забранио из новина или иновације. Он саллаллаху алејхи То савс рекао да су све јереси јерес [6].
Обожавања у исламу није дисиари'аткан на уским или тешки људи, а не и да их спустите у невољи. Међутим, слављење дисиари'аткан за разне велике мудрости, велики кемасхлахатан који не могу да буду нумерисане. Имплементација обожавања у исламу су сви лако.
Међу примату религијске обреде који прочишћава душу, очисти јетру, и подиже га на највиши степен људског савршенства.
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Схирк и разне врсте

По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах слажу да Схирк је највећи облик непослушности у Свемогућег Аллаха, Схирк је највећи кезхалиман, највећи грех који се не могу опростити од Аллаха теала Субханаху ва. Знајући о разним врстама забушавати и начин да буде далеко од њега са далеко, далеко.
ОДГОВОР: Дефиниција Схирк Схирк је поред Бога изједначе са Аллахом теала Субханаху ва у Рубубиииах и Улухиииах и астме и Његова природа [2]. Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје је рекао: "Чланци су од две врсте: прво у Рубубиииах забушавати, што чини савезника осим Бога који уређује универзум, који је рекао:
قل ادعوا الذين زعمتم من دون الله لا يملكون مثقال ذرة في السماوات ولا في الارض وما لهم فيهما من شرك وما له منهم من ظهير
"Реци: 'Позив на оне које ви сматрате (као богове) поред Аллаха, они немају (снага) тежине мали мрав на небу и на земљи, и не морате чак ни удео у (стварање) небеса и земље, а не уопште . неки од њих који је постао помоћник му '"[Саба': 22]
Друго, у Улухиииах забушавати, то је обожавање (молитву) да осим Аллаха, да ли у форми обожавања и молитве молитве проблем [3] ".
Генерално оно што људи не повезују се Улухиииах је Бог у стварима које су Бог специфичност, осим што се моле Аллаху осим да се моли Богу, или укључите облик богослужења, као што су клање (жртва), бернадзар, молио ' , и тако даље да осим Њега.
Дакле, они који обожавање и моле да поред Аллаха не значи да улаже у богомољу и да га неовлашћено, и то је највећа кезхалиман. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
ان الشرك لظلم عظيم
"... Заиста сарадник (Алах) је заиста велики кезхалиман "[Лукман: ​​13].
Он је испричао из Абу Бакрах Аллах анху, рекао: Мессенгер саллаллаху алејхи То савс рекао:
الا انبيكم باكبر الكباير (ثلاثا), قالوا: بلى يا رسول الله. قال: الاشراك بالله وعقوق الوالدين - وجلس وكان متكيا فقال -: الا وقول الزور. قال: فما زال يكررها حتى قلنا ليته سكت.
? "Да вам кажем о греха највећи" (. Он је то поновио три пута) Они (асхаби) је рекао: ". Наравно, о Ра-сулуллах" Рекао је: "Схирк у Аллаха, непокоравање оба родитеља "-када се нагну над њим и онда се усправи и рече: -".!. И запамтите, (трећи) реч о лажи "наратор каже:" Он и даље понавља све док желимо му ћути "[4]
Схирк (удруживање партнере са Аллахом) је рекао да је већина од највећих грехова и највећих кезхалиман, јер је изједначио створења и Кхалик (Творац) на стварима које су на посебан Свемогући Бог. Било које лице које приписују Аллаху партнере са нечим, онда је то поистовећује са Богом, а то је велик као кезхалиман. Уздизање преступника се не стављате ствари у месту [5].
Схирк примере, међу којима су они који моле (моле) на оне који су умрли, да буде Посланик, старалац, или на други начин. Ове акције се избегне.
Моли (питајте) да осим Аллаха, као што су молитве да тражи издржавање, исти'анах (помоћ), (истигхатсах за помоћ у тешким временима) да мртви, да буде на Посланика, старалац, Хабиб, киаи , и дух свети гроб, или питајте за срећу, питајте за исцељење своје болести, или да дрвећа и осим Аллаха је забушавати Акбар (главни забушавати).
Шејх Мухаммед ибн 'Абд ал-Ваххаб рахимахуллах рекао: ". Ко претвара неку врсту обожавања осим Аллаха да, онда је идолопоклонички народи" [6]
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
ومن يدع مع الله الها اخر لا برهان له به فانما حسابه عند ربه انه لا يفلح الكافرون
"И они који обожавају друге богове са Богом, али нико други са њим о том аргументу, онда сигурно прорачун на страни свог Господа. Сесунггухгниа онима који нису веровали среће "[Ел-Мукминуун: 117] [7].
Б. Претња људима који су радили Схирк ОДГОВОР: Аллах неће опростити онима који га је извући се, ако он умре у кемусириканниа и не покају Богу. Аллах Узвишени каже:
ان الله لا يغفر ان يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى اثما عظيما
"Заиста Аллах неће опростити грех забушавати, а Он прашта све грехе осим (забушавати) је за кога хоће. Ко је до Аллаха (забушавати раде), онда заиста има велики грех "[-Ниса ': 48] Видети такође [-Ниса':. 116].
2. Дихарамканниа Рај за пагана. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
انه من يشرك بالله فقد حرم الله عليه الجنة وماواه النار وما للظالمين من انصار
"Они који приписујем (нешто) Аллаха, онда сигурно му је Аллах забранио Џеннет, а место је пакао, не постоји за људе Зха-Лимских је био помагач." [Ал-Маа Идах: 72]
3. Схирк укинути целу награду за својим добрим делима. Аллах Узвишени каже:
ولو اشركوا لحبط عنهم ما كانوا يعملون
"Ако су они Аллаху, Он је далеко побегао из својих дела које су учинили." [Ал-Ан'ам: 88]
Реч Аллаху ва Субханаху теала:
ولقد اوحي اليك والى الذين من قبلك لين اشركت ليحبطن عملك ولتكونن من الخاسرين
"И заиста открио вама и (Пророци), пред вама: 'Ако ви приписати (Алах), Он ће уклонити амалму и сигурно бити међу губитницима.'" [АЗ-Зумар: 65]
Ова два стиха објаснити онима који умиру у околностима идолопоклоници, свим добрим делима која је икада урадио то ће бити уклоњен од стране Бога, као што су молитве, пост, садаках, пријатељству, помажу сиромашнима, и другима.
4. Неверник је законито крв и благо. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
فاقتلوا المشركين حيث وجدتموهم وخذوهم واحصروهم واقعدوا لهم كل مرصد
"... Онда су идолопоклоници убити где год да сте их пронашли, и запленила их. Сурроунд их и интаилах на опрезу ... "[На-Тавбах: 5]
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
امرت ان اقاتل الناس حتى يشهدوا ان لا اله الا الله, وان محمدا رسول الله, ويقيموا الصلاة, ويوتوا الزكاة, فاذا فعلوا ذلك, عصموا مني دماءهم واموالهم الا بحق الاسلام, وحسابهم على الله تعالى.
"Ја сам наредио да се бори против људи док они сведоче да не постоји илах (бог) је обожавао са бога осим Аллаха и да је Мухаммед је Аллахов Посланик, успостављање молитву, и плати закат. Ако су то учинили, онда њихова крв и благо ако сам штите права Ислама, а њихов обрачун је у Свемогућег Аллаха "[8].
Схирк је највећи грех, већина уздизање преступника кезхалиман највише зла и заблуда.
Ц. Врсте члановима Постоје две врсте Схирк а: Схирк Схирк Велики и Мали.
ОДГОВОР: Велики Схирк Мајор забушавати се претвара у облик богослужења да осим Аллаха, осим што се моли Богу или приближавање њим покоља жртвени или надзар да осим Аллаха, и до гроба, Јинн или Сотона може да јури, и другима. Или неко плаши мртвих (покојног) ко (мисли) ће га повредити, или очекујете да нешто осим Аллаха, који нема моћ корист или штету, или особа која ме питаш за било шта друго осим Бога, где ниједно људско биће . у стању да пружи осим Аллаха, као што су да задовоље јавне потребе, и поред тога што елиминише тешкоће различитих облика богослужења које не треба да се уради, али усмерена само Богу [9] је Аллах теала, каже:
دعواهم فيها سبحانك اللهم وتحيتهم فيها سلام واخر دعواهم ان الحمد لله رب العالمين
"Решење их у томе је, 'Субханакаллахумма", а тиче поштовања То су: "Мир." И они се затварају молитву: ". Хвали наслова ааламин'" [Јунус: 10]
Мајор забушавати може уклонити насилника из религије ислама и да га се придржавају у паклу, ако он умре у стању извући се и не покају од њега.
Постоје многе велике забушавати [10], а овде ће бити поменуто четири врсте: [11]
Схирк молитву, помоли се поред Аллаха теала Субханаху ва, он је такође моли да осим Њега.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
فاذا ركبوا في الفلك دعوا الله مخلصين له الدين فلما نجاهم الى البر اذا هم يشركون
"Дакле, када се попне на броду им се моле Богу и послушности према Њему чисти, али кад их Бог чува на земљу, они су изненада (поново) повезују (Аллаха)." [Ал 'Анкабуут: 65]
Схирк намере, жеље и циљеве, који је режирао чин богослужења да осим Аллаху ва Субханаху теала. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
من كان يريد الحياة الدنيا وزينتها نوف اليهم اعمالهم فيها وهم فيها لا يبخسون اوليك الذين ليس لهم في الاخرة الا النار وحبط ما صنعوا فيها وباطل ما كانوا يعملون
"Ко год жели живот у свету и драго камење, ми свакако им дају посао у деце у свету са њиховом савршеном свету и неће бити оштећен. Они су људи који не добију у следећи, осим пакла и отишао на ахирету је оно што су зарадили на свету и то је бескорисно оно што су урадили "[Хууд: 15-16].
Схирк послушност, то јест да поштују Бога него у случају максииат Аллаху ва Субханаху теала. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
اتخذوا احبارهم ورهبانهم اربابا من دون الله والمسيح ابن مريم وما امروا الا ليعبدوا الها واحدا لا اله الا هو سبحانه عما يشركون
"Они праве људе алимниа и њихове монасима као Рабб-Рабб осим Аллаха, а (они такође чине Рабб) Месија син Марије, када су наредио да обожавамо Свемогући Бог, без Бога (право да буде обожаван исправно), али га. . Слава Аллаху од онога што они повезују "[На-Тавбах: 31]
Схирк махаббах (љубав), што резултује Аллах од њега у смислу љубави.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
ومن الناس من يتخذ من دون الله اندادا يحبونهم كحب الله والذين امنوا اشد حبا لله ولو يرى الذين ظلموا اذ يرون العذاب ان القوة لله جميعا وان الله شديد العذاب
"И човечанства постоје они који обожавају осим Аллахове ривала које воле као што воле Аллаха. Што се тиче оних који верују да веома много воле да се Богу. А ако су људи који знају да уздизање преступника кад виде казну (на Судњем Дану), да се власт припада Аллаху, а да је Аллах је озбиљна у казни (да ће се покајати) "[Ел-Бекаре: 165].
2. Мали Схирк Схирк не подстичу мало максимум из религије ислама, али се смањује монотеизам и Василах (путеви, транзит) да главни забушавати. Постоје две врсте малолетника забушавати:
Схирк Захир (очигледно), која је мала у облику Схирк изјавио је и дела. У форми говора, на пример, кунем се осим Аллахове теала Субханаху УА имена.
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
من حلف بغير الله فقد كفر او اشرك.
"Ко год куне осим име Бога, онда је учинио куфр или забушавати". [12]
Схирк и куфр у питању овде је забушавати и мали куфр.
Кутаилах Бинт Ал-Јуханииах Схаифи анхума Аллах нам говори да постоји Јеврејин који је дошао Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То и рекао: "Заиста ви се избегне. Ви кажете: "За Божија ће и твоја воља, 'и кажу:'. По Ка'бах '", па је Посланика саллаллаху алејхи То савс наредио Сахаба када је требало да куну да кажем:
ورب الكعبة, وان يقولوا: ماشاء الله ثم شيت.
"Тако ми Аллаха, власник Кабе," и рекао: "На врху жеље и воље Бога. '" [13]
Још један пример Схирк у облику говора је реч:
ما شاء الله وشيت.
"За Божја воља и твоја воља."
Говор је погрешно, а истина је:
ما شاء الله ثم شيت.
"По вољи Божјој, онда због своје воље."
Она се заснива на хадиса од ибн 'Аббаса да је Посланик Аллаха анхума саллаллаху алејхи ве селлем То је рекао:
اذا حلف احدكم فلا يقل: ما شاء الله وشيت, ولكن ليقل: ما شاء الله ثم شيت.
"Ако неко од вас куну, не он каже:" За Божја воља и твоја воља. "Међутим, нека каже:
ما شاء الله ثم شيت.
'За Божја воља и твоја воља.' "[14]
ثم рекао је (касније) показује уредан секвенцу, што значи слуга воље чини Божију вољу.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:
وما تشاءون الا ان يشاء الله رب العالمين
"И можда не желите (начин то) осим где је воља Божија, Господ над војскама." [На-Таквир: 29]
Као примери забушавати у радњама, као што је носио наруквицу, конац, и слично као превентивно средство против или невољи. Хунг као шарм (тамимах [15]) за страха као 'Ејн (зло око) или другог. Ако неко верује да је огрлица, нит амајлија или као емитер за невољи и одбија да га уклоните, онда је ово забушавати асхгхар акт, јер Бог није направио разлога (губитак од невоље) са тим стварима. Као да он верује да је носио наруквицу, огрлицу или други може да одбије или избаци бол, затим по-маде је забушавати Акбар (главни забушавати), јер се виси да осим Алаха [16].
Схирк ћути (сакривен), који се Схирк у жељама и намерама, као што су Рииа '(да се похвалио људи) и сум'ах (људи желе да чују), и други. Што се тиче одређеног добротворне сврхе за приближавање Богу, али он је желео да добије похвале од људи, на пример улепшавања молитви (као што се види) или берсхадаках да похвалим и улепша свој глас у читању (Ал-Кур-) други људи да буде саслушан, тако да су равнији или похвалите.
Добротворна када се помеша са Рииа ', онда је добротворна одбијен, јер је Бог мемперинтахкан нам да се добровољно пријаве. Аллаху теала, каже:
قل انما انا بشر مثلكم يوحى الي انما الهكم اله واحد فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا ولا يشرك بعبادة ربه احدا
"Реци: 'Ја сам само људско биће као и вама, који је открио да ми је:'. Гле, Бог твој, Бог је један'' Они који су очекивали сусрет са својим Господу, нека чини своје добрим делима и не асоцира свима у обожавању Господу своме "[Ел-Кахф: 110].
Тачка, кажу (О Мухаммед саллаллаху алејхи То савс) да неверницима који одбацују Расуланму: ". У ствари, ја сам само људско као што су" Ко мисли о себи (Мухаммед саллаллаху алејхи То савс) је лажов, нека донесе као што је био Посланика саллаллаху алејхи То савс носе. Заиста пророка саллаллаху То алејхи ве селлем није знао невидљиви, што је око питања која су му дата раније, као и око Асххаабул пећине, око Дхул Карнаин или другим натприродним стварима, али (Лимитед) је открио да Посланику Аллаха теала саллаллаху алејхи То савс.
Онда је Посланик саллаллаху алејхи савс То је известио да илах (бог) који су забавни и они ибадахи, нико осим једног Бога, не постоји партнер за Њега. Затим је Аллах теала Субханаху ВА рекао да свако ко очекује сусрет са Њим, који је награђен и добро своје деце, онда нека уради исправних дела по Његовом серијатског, а не сарадник ништа у богослужења Господу јој.Дела је оно што је требало да траже задовољство Аллаха теала Само, коју нико партнер Њега.
И од њих (добрих дела, а не повезује партнере са Аллахом) је добротворна организација која Макбул стуба (прихватио). То би заиста искрено за Аллаха (забушавати у гостима) и мора бити у складу са серијатског (Суннет) пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. [17]
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
ان اخوف ما اخاف عليكم الشرك الاصغر, فقالوا: وما الشرك الاصغر, يا رسول الله? قال: الرياء.
"Заиста, бојим за вас је највише малолетника забушавати." Они (асхаби) питали: "Да ли је мало забушавати, О Аллахов Посланиче" Он саллаллаху алејхи То савс одговорио: "То Рииа '". [18]
Укључени иу забушавати, односно некога ко ради у добротворне сврхе за овоземаљским интересима, као што су они који обављају ходочашће или џихад да добију имовину.
Као иу хадиса Абу Хураирах анху да је Посланик саллаллаху Аллах То алејхи ве селлем рекао:
تعس عبد الدنار, تعس عبد الدرهم, تعس عبد الخميصة, تعس عبد الخميلة, ان اعطي رضي وان لم يعط سخط.
"Тешко слуге динара, дирхам слуга јао, јао кхамисхах слуга, слуга јао кхамилах [19]. Ако су задовољни, али ако није дата је био љут "[20].
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Разумевање Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах


По Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас

ОДГОВОР: Дефиниција 'Акеедах 'Акеедах (العقيدة) према арапском језику (етимологија) потиче од речи ал-' акду (العقد) што значи да обвезнице, на-таутсиику (التوثيق) што значи јаку веру или убеђења, ал ихкааму (الاحكام) што значи афирмацију (постављање ) и АР-рабтху бикув-Вах (الربط بقوة) што значи да обавезујућу снагу [1].
У међувремену, у складу са условима (терминологија): 'акеедах је чврста вера и сигурни, да нема сумње за оне који верују у њу.
Тако, "Исламска Акеедах је чврста вера и да су сигурни да Аллаху теала Субханаху ва са свим имплементацију обавеза, бертаухид [2] и му се покоравају, верују у Његових анђела, Његове посланике, књига- Његова књига, крај дана, добра и лоша судбина и веру у све то није имало никакве аутентичну о принципима религије (Усхулуддин), важно од невидљивог, вера у оно што ијма '(консензус) од Салафусх Салиха, као и све вести катх'и (дефинитивно), и научно и амалииах подесите према Ал-Кур и аутентичног Суннета и ијма То Салафусх Салиха. [3]
Б. Студијског предмета наука То Акеедах [4] 'Акеедах када се посматра са становишта науке, у складу са концептом Ахлус Сунном Вал Јама'ах, покривајући теме: јединства, вера, ислам, питања гхаибиииаат (ствари невидљиви), пророчанство, судбина, вест (око ствари прошлости и будућности), правни основ катх'и (дефинитивно), све основе религије и веровања, укључујући примедбе на АХЛ-ул-ахва То Вал бида "(следбеници страсти и иновација експерт), све школе и секти мениемпал поново доводи у заблуду и ставова према њима.
То дисциплинама акеедах то има друго име, сразмерно, а имена су различити између Ахлус Суннета са фирках-фирках (фракције) други.
• Именовање на 'Акеедах од Ахлус суннета према: Међу именима на 'Акеедах од Ахлус суннета према истраживачима су:
ОДГОВОР: Ал Иман 'Акеедах се такође зове ал Иман, као што је поменуто у Ал-Кур'ан и хадиса који пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, као' акеедах разговарају о шест стубова вере и питањима у вези са њом. Као помен ал-Иман у познатом хадису познат као хадиса од Јибреел Алаихиссаллам. И уцењаци Суннету Ахлус се често назива термин 'Акеедах ал Иман у својим књигама. [5]
2. 'Акеедах (И'тикаад и' Акаа-ИД) Уцењаци Суннету Ахлус се често назива науку "акеедах као 'Акеедах Салаф:' Акеедах Ахл ал И'тикаад Атсар и у својим књигама [6].
3. Тавхеед 'Акеедах Тавхеед као именује дискусије врти око таухид или пенгесаан Богу у Рубубиииах и Улухиииах и Асма То ва Схифат.Дакле, Тавхеед је проучавање наука "Акеедах за најплеменитији и главни циљ. Зато је наука назива науку монотеизма у целини према Салаф [7].
4. Као-Суннет Суннет означава пут. 'Као Акеедах-Суннет Салаф зове зато што су њени следбеници следити пут предузете по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба Аллаховог анхум у питању као' акеедах. И овај термин је познат термин (популарна) у прва три генерације [8].
5.. Усхулуддин и Усхулуддиианах Усул значи стубова вере, стожери ислама и проблема који катх'и и ствари које постала консензус учењака. [9]
6. Ал Акбар Фикхул Ово је друго име Усхулуддин и супротно ал Фикхул Асхгхар и збирка ијтихади закона [10].
7. Аш-Шеријат Поента је да све што је успостављен од стране Бога Свемогућег и Његовог Посланика на улицама доказе, посебно основних и Усхулуддин (проблеми 'акеедах) [11].
То су нека друга имена од наука То Акеедах од најпознатијих, а понекад и поред групе под називом Ахлус Суннета То акеедах их са именима које користи Ахлус Суннета, као и већина протока Асиаа'ирах (Асха'ира), нарочито међу научницима хадиса их.
• Именовање "акеедах према фирках (секта) су: Постоје неки други изрази који се користе од стране фирках (секта) поред Ахлус Суннета као име акеедах наука ", а најпознатији од којих су:
ОДГОВОР: Калам Наука Именовање је познат у целом теолошком потока мутакаллимин (пенгагунг наука Калам), као што су проток и Му'тазилах Асиаа'ирах [12], а група која иде уз њих. Овај назив не треба користити, јер наука сама Калам мерупа од нове ствари више, па су ковани диада такаввул принцип (говорећи нешто) име Бога није заснована на науци.
А забрана болехниа не буде усвојен, јер сукоб са Салаф методологије у одређивању акеедах и питања ".
2. Философија Овај термин се користи од стране филозофа и оних који су поравнати са њима. Ово је име које не треба користити у 'акеедах, јер основна филозофија да је фантазија, рационалност, фиктивно и сујеверје погледа око ствари невидљивих.
3. Тасхаввуф Овај термин се користи од стране већина Схуфи, филозоф, оријенталистички и оних који поравнати са њима. Ово је име које не треба користити у 'акеедах, јер је нова именовања-Инвент диада поново. Садржи Схуфи делиријум, потраживања и признања њиховог сујеверја користе као референца у 'Акеедах.
Именовање Тасхаввуф и Схуфи није познато на почетку ислама. Именовање ова позната (има) или након тога ући у исламу од верских учења и веровања осим ислама.
Др Схабир Тха'имах коментарисао у својој књизи, ВА Асх-Схууфиииах Му'такадан Маслакан: "Јасно је да Тасхаввуф утицао на живот хришћанских свештеника, они воле да носе одећу од вуне и живе у манастирима, и то много. Ислам је одлучила ову навику када је пуштен сваку земљу монотеизма.Ислам даје добар утицај на животе и побољша начин на погрешан начин обожавања народа пре ислама "[13].
Шеик Др Ихсан Божанска Захир (. Д. В 1407) рахимахуллах рекао је у својој књизи-на-Тасхаввуфул Мансиа То Вал Масхаадир: "Ако пажљиво погледамо о учењу на први и последњи Схуфи (касније), као и мишљења су цитирани и призната од стране својих Схуфи у књигама и старим и новим, онда ћемо јасно видети толику разлику између Схуфи са учењем Ал-Кур'ана и Суннета. Тако и ми никада нисмо видели никакву семена Схуфи у начину живота пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба Аллаховог анхум Он, који су они (као најбоља) опција Аллах из Његових слугу (после пророци и апостоли). Уместо тога, можемо видети да учење Тасхаввуф преузет из хришћанских свештеника, браман, хинду, јеврејске, будисти и сви зухудан, јасен-Сиу'уби концепт у Зороастеријанизам у Ирану који је почетак периода Схуфи, Гханусииах, Грчка, и мислио Нео -платонизам, која се врши од стране људи Схуфи касније "[14].
Шејх То Абд ал-Потпредседник рахимахуллах каже у својој књизи, Масхра'ут Тасхаввуф: "Сигурно је превара Тасхаввуф (издаја) највише презира и Деспицабле. Схаитан учинио слуга Божји преварио га и зарада рат против Аллаха Свемогућег и Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Заиста Тасхаввуф је (као) поклопац зороастријанске да он пролази као стручне службе, чак и под маском свих ових непријатеља ислама. Када је прегледао више у дубини, да ће се наћи у учењу доктрине садржане Схуфи Брахманисм, будизму, Зороастерисме и Платоисме, јудаизам, хришћанство и паганизма "[15].
4. Илаахиииат (теологија) Иллахииат је студија "акеедах са методологијом филозофије.Ово име користи мутакаллимин, филозофи и на Ориенталистс и њихових следбеника. Ово је такође именовање погрешно да то име не треба користити, јер они мисле је филозофија филозофа и објашњења о АллахСубханаху мутакаллимин ва Та'алал према њиховим схватањима.
5.. Иза снагу природних метафизику Термин се користи од стране филозофа и писаца западне, као и оне које су у складу са њима. Овај назив не треба користити, јер само на основу пуке људске мисли, и у супротности са Ал-Кур'ана и Суннета.
Многи људи који називају оно у шта верују и принципе или идеје које су они држе као веровање, чак и ако је лажна (лаж) или немају основа (аргументи) 'акли и накли. Заиста 'акеедах који имају правилно разумевање на' Акеедах од Ахлус Сунном Вал Јама'ах Ал изведена из Кур'ана и хадиса који пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је аутентична и Ијма То Салафусх Салиха.
Ц. Дефиниција Салаф (السلف) Према језик (етимологија), Салаф (السلف) значи да претходна (преци), старији и више маинстреам [16]. Салаф значи претходнике. Ако се каже (سلف الرجل) Салаф неко, што значи да оба родитеља који су му претходили. [17]
Према условима (терминологија), реч Салаф означава прву генерацију и најбоље од уммета (Исламска), који се састоји од Сахаба и Таби'ин и Таби'ут Таби'ин и свештеници носећи упутства на три-периода (генерација / будућих) први Част од Аллаха теала Субханаху ва, као и речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:
خير الناس قرني ثم الذين يلونهم ثم الذين يلونهم.
"Кум је био у моје време (тј. време Асхаба), онда следећи (Таби'ин), онда следећи (Таби'ут Таби'ин)". [18]
Према ал-Калсиани: "Салафусх Салиха је прва генерација овог уммета су веома дубоко разумевање науке, који прати упутства пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и задржати суннета.Бог је изабрао да прати Свог пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и подрже своју вјеру ... "[19]
Шеик Махмуд Ахмед Кхафаји рекао је у својој књизи, ал 'Акиидатул Исламиииах Салафиииах баинас ВАЛ Му'тазилах: "Одређивање термина Салаф није било довољно само ограничено време само, чак треба да буде у складу са Ал Кур-и суннета према разумевању Салафусх Салих (о 'акеедах и манхај, моралност и мистицизам-суздржан.). Свако лице чије се мишљење у складу са Ал-Кур и Суннета као 'акеедах, према схватању права и сулукниа Салаф и Салафи иако је назвао место и много другачији пут. Уместо тога, ко прекрши мишљење о Ал-Кур'ана и Суннета, онда он није Салафи иако је живео дуго времена пријатеља, Та-би'ин и Таби'ут Таби'ин [20].
Пенисбатан Салаф реч или као не-Салафиииуун укључују случајеве јереси, али ово је пенисбатан пенисбатан сиар'и јер се приписују прве генерације овог уммета, да Сахаба, и Таби'ут Таби'ин Таби'ин.
Ахлус Суннет ВАЛ Јама'ах рекао и као-Салафиииуун јер они прате манхај Салафусх Салих од пријатеља и Таби'ут Таби'ин.Тада свако ко следи њихов пример и ходање на њихово манхај-ин-свих времена, они се зову Салафи, као приписати Салаф.Салаф није група или класа како је схвата већина људи, али је манхај (живе у бер'акидах систему, богослужења, арбитрира, а други неки лик) који је обавезан за сваког муслимана. Дакле, разумевање Салаф приписује људима који одржавају безбедност "акеедах и манхај спроводи према намени Посланика саллаллаху алејхи То савс и асхаби Аллаховог анхум пред немира и раздора. [21]
Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје (. Д. 728 В) [22] рекао: "Није срамота за особу која се појавила манхај се приписују на Салаф и Салаф, тако да га прихвате јер манхај Салаф није ништа друго него истина". [23 ]
[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, Реадер Издавачи Имам Асх-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ Џакарта 13340А, трећи Штампа 1427Х/Јуни 2006М]
Зашто није ближе Богу?

По Ахмас свештеник Фаиз Бин Асифуддин

Када катастрофа у реду, зашто много људи све понизимо и уздиже дух кнезови који се верује да је владар мора, планине, шуме и друга места? Зашто је Бог као Творац и владар свемира у ствари, као и произвођач катастрофе, тачније напуштена, заборављена и игноришу? Да ли постоји дух кнежеви, чак иако су они били у стању да превазиђе преврат у коалицију-океанских таласа и бити у стању да контролише-лаве лаве и вреле облаке, ако Бог, владар свемира, захтева појаву?
امن يجيب المضطر اذا دعاه ويكشف السوء ويجعلكم خلفاء الارض االه مع الله قليلا ما تذكرون
Или ко може дозволити (молитва), који је у невољи, када је молио да му, и који могу да елиминишу проблеме и да вас чини (човечанство) као халифе у земљи? Нема Бога поред истинитог Бога у другима? Врло мало вам сећање (Његов).[Намл/27: 62].
Имам Ибн Катхир у свом коментару рахимахуллах рекао: Аллаху теала Субханаху ВА упозорава да је Он сам само тражио када постоје озбиљне тешкоће, а само он сам низ леђа очекивања када је катастрофа. Као што је Аллах каже у другом стиху:
 واذا مسكم الضر في البحر ضل من تدعون الا اياه
А ако замените опасности на мору, несумњиво Гоне (од меморије) који обично ви називате бога осим Аллаха. [Ал `Исраа / 17: 67].
ثم اذا مسكم الضر فاليه تجارون
А ако су преписани од стране кемадхаратан, онда само Бог сами питате за помоћ. [Нахл/16: 53].
То је, нико Суштина која се може користити као заклон људима који су угњетавани потешкоћа, осим Аллаха, и нико не може да уклони патњу из човека, али га сама [1].
Док Абдур Рахман Шеик Хасан Бин Асх Схаикх Аалу рекао: Аллах Узвишени објашњава да су идолопоклоници овог Арапа и семисалниа, пре него што заправо знајући да ништа добити у ломљивости људи пресованих напорно и нико не може да отклони проблеме осим Бога. Тада Бог рече њихово знање о томе овде као доказ за своје поступке који пематах (иако знајући да само Аллах ослободи некога од ломљивости невоље, али још увек) да осим Бога као давалац сиафа'ат.Зато Аллах је тада рекао:
االه مع الله
Нема Бога поред истинитог Бога у другима [Намл/27: 62]?
То јест, да ли постоји бог, осим Аллаха, који може да пружи помоћ? Ако бог-бог они нису у стању да дају олакшање када су у невољи, онда не би требало да чине ривале Аллаху [2].
У ствари, многи људи данас не добијају близу Бога у то време имао тешке заљубљена околности као што су катастрофа и других. Прецизније супротно непослушност Њему Свемогућег.Они нису то аск помоћ од Бога, али уместо тога траже алтернативна решења и да је управо да донесе свој гнев.Иронично, то је урадио неки муслимани данас живимо у модерном добу.
Ипак, пагани из незнања у Арабији током прошлости када се суоце са несигурном ситуацијом у којој живот изгледало да су на ограду, да одмах потражи уточиште у Аллаха са искреним оданости и очисти само у Њега. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
فاذا ركبوا في الفلك دعوا الله مخلصين له الدين فلما نجاهم الى البر اذا هم يشركون
Дакле, када се попне на броду им се моле Богу да очисти кета'атан му: онда када Он их чува на земљу, они су изненада (поново) повезују (Алах). [Ал Анкабут/29: 65]
Они са искреном повратку Богу у временима тешким околностима, иако су се вратили у кемусириканниа након без тешкоћа.
Али многи људи сада, иако угњетавани од околности које га чине тешко, чак и претили смрћу, као да не верују да је Бог једино уточиште је моћ ослобађања човека од невоље, и ништа свако може да уради другачије. То је разлог зашто су они вољни да га приведе Богу кроз унапређење дух богослужења и оставите забушавати, празноверје, јерес и неморал. Они су управо у потрази за бекство то Витцх лекара, или да се светим местима или објеката, или као противотров за судије које се верује да је чувар Јиннс или контролу појединих области. Они су били истигхатсах (жале да нађу решење) да осим Аллаха.
Да ли је ово знак, људи који сада живи у ери напредне технологије је више него разноврстан заосталој ставом свог живота са људима који имају име незнања? Или је то знак судњег дана, јер ближе граница између муслимана и мушрицима нису јасни? Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
ولا تقوم الساعة حتى تلحق قبايل من امتي بالمشركين وحتى تعبد قبايل من امتي الاوثان وانه سيكون في امتي كذابون ثلاثون كلهم ​​يزعم انه نبي وانا خاتم النبيين لا نبي بعدي
А то се неће догодити све док Доомсдаи племена међу мојим људима придружи идолопоклоници, и племена мојих људи обожавају идоле. И заиста ће бити усред мог народа лажова, у износу од тридесет, сви тврдили пророка. Иако сам био печат пророка, не постоји пророк после мене [3].
То су чињенице, неки људи сада, када је у невољи, неће бити пребачене да схвате да је Бог једини владар који је постао уточиште од свих опасности. Посебно када су у стању прозрачан и срећан. Како све више и више катастрофе ударио, више жељни су неки људи обожавају ђавола и не верују у Бога.Ипак, све више и више људи непослушни Богу, гаранција сигурности и мира од Бога ће све нестати, чак и ако Бог није немогуће да управо још непогоде наносе на свет пре ахирету. И наравно поред катастрофалне катастрофа страшније него у свету.
Аллах Узвишени каже, међу њима:
قل ارايتكم ان اتاكم عذاب الله بغتة او جهرة هل يهلك الا القوم الظالمون
Реци: "Објасните ми, ако казна од Аллаха долази изненада или да вас отворено, онда су уништене (Бог) осим оних уздизање преступника [ал Ан'ам / 6: 47]..
Имам Ибн Катхир објашњава: Заиста самоуништење које окружује људе и уздизање преступника изазвана многобоштво Аллаху. И сигурне људи који обожавају само Аллаха, не партнер Аллаха. Али они који обожавају не плаше ни тугу. [4]
Аллах такође каже:
وما كان ربك ليهلك القرى بظلم واهلها مصلحون
И Раббму никада неће уништити уздизање преступника земље, док становништва људи који раде поправке. [Худ/11: 117]
Имам Ибн Катхир објашњава рахимахуллах: Онда је Аллах теала најављује да неће уништити земљу ако људи раде сами себи уздизање преступника. А Аллах неће донети пропаст и адзабниа у земљи чији је народ спроведе поправке, док они раде кезхалиман-кезхалиман. Од највеће кезхалиман је идолопоклонство према Богу као што је наведено горе.
Заиста се нађе решење за осим Аллаха да приближи ђавола, на пример давањем понуде на одређеним местима која се сматрају рањивим, јер се верује да су мбаурексо (Јава: Чекај, менгусаи), или обавља одређене ритуале да траже спасење осим Аллаха, што руватан, земљане милостињу, и милостињу других морских, чији грех је забушавати не буде опроштено од Бога осим кроз покајање.
ان الله لا يغفر ان يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء ومن يشرك بالله فقد افترى اثما عظيما
Заиста Аллах неће опростити Схирк, а Он прашта све грехе осим (забушавати), за кога хоће. Ко је до Аллаха, онда заиста има велики грех. [-Ниса '/ 4: 48]
Дакле, људи треба да остану далеко од дела забушавати таква.Аллах Узвишени каже:
ولا تدع من دون الله ما لا ينفعك ولا يضرك فان فعلت فانك اذا من الظالمين وان يمسسك الله بضر فلا كاشف له الا هو وان يردك بخير فلا راد لفضله يصيب به من يشاء من عباده وهو الغفور الرحيم
И не питаш осим Аллаха, ништа да не дају манфа'ат а не (и) дају ти Авлииаа: јер ако чините (што је) Заиста ти онда оних који раде погрешно (политеизам). Ако је Бог поставио на Авлииаа за вас, онда ништа не може да га уклони, осим Њега. А ако Аллах хоће добро за вас, онда нико не може да одоли своју благодат.Он га даје коме хоће доброта међу својим слугама и Он је често прашта, Самилосног [Иунус/10: 106-107.].
Абдур Рахман Шеик бин Насир као Са'ди, велики научник који је живео у години-1307Х 1376Х, објашњавајући Аллахову ријеч у стиху:
فان فعلت فانك اذا من الظالمين
(Јер ако чините (што) ви онда заиста укључују оне уздизање преступника).
Кезхалиман овде намера је избегне. Као што је Аллах Субханаху ВА теала, каже:
ان الشرك لظلم عظيم
[Заправо приписати (Алах) је заиста велика неправда. -Лукман/31 Став 13] [6].
То јест, глумци који раде тако (позивање на нешто што не обезбеђује погодности и Авлииаа) међу мушрицима. Као што је такође навео имама атх-Табари у свом коментару на стиху изнад: "То су људи који су уздизање преступника" је свеобухватан људи на Аллаховом мушрицима, уздизање преступника до мене [7]. А овај стих је један од аргумената које шеик Мухаммед бин Абдул Вахаб можда Аллах смилује њеној сиирикниа истигхатсах (жале проблема да нађу решење) да осим Аллаха.
Абдур Рахман Шеик Хасан Бин Шеик рекао Аалу пепела [9]: Многи стихови у складу са ставом изнад. На пример, реч Аллах ва Субханаху теала:
فلا تدع مع الله الها اخر فتكون من المعذبين
Дакле, не зовете (обожавање) други богови осим Бога, или ви људи у 'пропасти. [АСИ Сиу'ара / 26: 213].
Аллах такође каже:
ومن اضل ممن يدعو من دون الله من لا يستجيب له الى يوم القيامة وهم عن دعايهم غافلون واذا حشر الناس كانوا لهم اعداء وكانوا بعبادتهم كافرين
И ништа више од оног ко странпутицу славили богови осим Бога не може да дозволи (молитве) до судњег дана, и они су свесни (призива) на њих. А ако људи прикупљени су (на дан Суда) ће несумњиво богови су постали непријатељи за њих (обожаваоци) и да се одрекне своје култове. [Ал Ахкаф/46: 5-6].
Научници објаснили циљеве горе наведених ставова није више странпутицу него онај који просе и да понуду да осим Алаха у облику статуе и моли за нешто што вам не могу дати ништа до дана Васкрсења. Статуе и бог-бога осим Аллаха неће чути захтеве и не би поздравио позив на пеминтаниа. Чак и на Судњем дану Аллах ће бити обожаван уместо да буде непријатељ на пеминтаниа. [11]
Аллах такође каже:
والذين تدعون من دونه ما يملكون من قطمير ان تدعوهم لا يسمعوا دعاءكم ولو سمعوا ما استجابوا لكم ويوم القيامة يكفرون بشرككم ولا ينبيك مثل خبير
А створења да позовете на (обожавање) осим Аллаха не плаћа ништа, иако као танки епидерма. Ако их позовете, они нису чули Аллаха као муслимана, а ако чују, они не могу дозволити перминтаанму.Дан на Судњем Дану они ће одбити кемусириканму и нико не може дати ту вест као што је дато од Аллаха свезнајући. [Фатхир/35: 14-15]. [12]
Сечење животињу која се нуди у јужном океану Верује се да је старатељ или чувар вулкана, тако да не љутње и беса до цунамија, земљотреса, вулканске ерупције или других несрећа, је такође јасно чин забушавати, Аллах проклео и само од стране ретардираних људи. Међу аргументима је следећи хадис:
حدثنا زهير بن حرب وسريج بن يونس كلاهما عن مروان قال زهير حدثنا مروان بن معاوية الفزاري حدثنا منصور بن حيان حدثنا ابو الطفيل عامر بن واثلة قال كنت عند علي بن ابي طالب فاتاه رجل فقال ما كان النبي صلى الله عليه وسلم يسر اليك قال فغضب وقال ما كان النبي صلى الله عليه وسلم يسر الي شييا يكتمه الناس غير انه قد حدثني بكلمات اربع قال فقال ما هن يا امير المومنين قال قال لعن الله من لعن والده ولعن الله من ذبح لغير الله ولعن الله من اوى محدثا ولعن الله من غير منار الارض. (اخرجه مسلم)
Зухаир бин Харб и Сураиј Бин Јунус је објаснио да нам, како Мервану. Зухаир је рекао, "Мерван бин Му'авииах Ал Фазари су нам рекли (да) Ибн Мансур Хаииан је објаснио да нам, (да) атх Тхуфаил Абу 'Аамир ибн Ваатсилах су нам рекли, он је рекао: Био сам у присуству Алија бин Еби Талиб, касније човек је дошао и рекао: 'Шта икада Посланика саллаллаху алејхи То савс тајна да вас' Јасен атх Тхуфаил каже: Дакле, Алија и љутито рекао: "Посланика саллаллаху алејхи савс То не држи нешто за мене да сембунииканниа људима. То је само да ми је око четири речима, "човек је питао:" Који су четири речи да је "Алија је одговорио: Аллахов Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем рекао:" Алах проклиње оне који проклињу своје родитеље, Бог је проклео онога ко закланих животиња које ће бити понуђене да осим Аллаха, Аллах је проклео оног ко штити оне који раде или јеретика (зло), и Аллах је проклео онога ко променио знаке копнених граница ". [13]
Шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен, можда Аллах смилује, овај пут велики научник, који је умро пре неколико година, објашњава: "клање животиња друге сврхе, осим ближе да славимо Бога и његовог закона забушавати Акбар, уклањање починилаца ислама" [14].
Даље, он је објаснио значење проклетство Аллаха рахимахуллах. Он је објаснио да је проклетство Божије значи да расељени и много благодати Божије. Када се каже: Бог мелакнатниа, значи: Бог изагна и чувајте га из милости. Када је рекао: О Аллаху лакнатлах тако и тако, то значи: О Аллаху, нека Фулан милости "[15].
Слично томе, ношење наруквице од гвожђа, сребра, злата, бакра, конац, лист, корен Бахар или слично ради започињања појачања елиминише или појачања, такође укључује забушавати.
Зашто? Зато што људи чине, јер, за лечење, на пример, или узрок успеха, али Бог никада не чини као узрок, или судбином сиар'и и [16] значи да он мора да Аллаха. Зато што мисли, али Бог може да узрок [17]. Али Схирк је последњи дискусија о томе, могао забушавати Асгхар / мали (да се не искључује из религије), такође могу забушавати Акбар (питање религије); зависи од поверења носиоца, као што је објашњено од стране Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал Утхаимеен, можда Аллах смилује [18]
Шејх Мухаммед ибн Абдул Вахаб донео рахимахуллах сиирикниа аргументе о томе, између осталог, реч Божију:
قل افرايتم ما تدعون من دون الله ان ارادني الله بضر هل هن كاشفات ضره او ارادني برحمة هل هن ممسكات رحمته قل حسبي الله عليه يتوكل المتوكلون
Реци: "Да ли сте размишљали о томе шта можете позвати осим Аллаха, ако Алах хтео да Авлииаа ми, да ли је ваш идоли Авлииаа да га елиминишу, или ако, Бог даје благодат за мене, да ли могу да издрже Ниа.Катаканлах милост:" Аллах је довољан за мене "коме је једини поверења су људи предали'' [АЗ Зумар/39: 38]..
И многе друге текстове, како из Кур ал `ан маупу ахад пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
У закључку, излагање од стихова и хадиса који горе, сугерише да створење, ко су они, да ли анђели, пророци, посебно демони, Јинн, а посебно створења мртве или празне објекте, неће моћи да обезбеди бенефиције уопште и било Авлииаа. Зато молим, ближе и спусти себе да понуде овим бићима забушавати закон.Људи ће бити уништени и пропадне због тога.
Када људи добијају много несреће и катастрофе довести до престанка живота, имовине и боравак, као и друге светске беде, беда, они треба да се приближимо Аллаху са много покајања, поравнајте и побољшати обожавање Бога, клоне идолопоклонства, јерес, празноверје , празноверје и неморал.За Аллаха је једино уточиште. Он сам је овлашћен да даје најбоље могуће решења, а Он има моћ над свему.
Хајде да се вратимо на прави пут. И сваки човек треба да се воле, без обзира на смисао живота у овом свету, ако на ахирету имати бескрајну беду у паклу због забушавати то ради у свету само зато што не толерише суђење или чак и више вера веровања таштине на шаман, посебно место Посебно место или старатеља. Нас'алуллаха ал 'Афииах је Саламах мин Кулли Сиирки пепела.
Мараји ': ОДГОВОР: Тефсир ал-Кур `АНУЛ 'Азхим, Катхир ибн Абдул Кадир Ал Арна'утх такдим, Дар ал-Фа` иха и Дарус Салам. ЦЕТ.Ја, 1414Х/1994М. 2. Тефсир ал-Каримир Таисир-Рахман Шеик Абдур Рахман бин Насир, као и Са'ди Масиру То Мактабах Талиба Ал Илми и Јум'иииах Ихиа'ут Туратс ал Ислами, Кувајт, ЦЕТ. Ја, 1418Х/1997М у 2 тома. 3. Тефсир Јами'ул баиан То та'вил Ааиил Кур `, иначе познат као атх Тефсир Табари и дхабт УА та'лик Схакир Махмуда и Даарут Туратс Ал Араби, ЦЕТ. Ја, 1421Х/2001М. 4. Навави је Схарх Сахеех муслиман, Халил и тахкик такхриј Сииха Ма'мун, Дарул ма'рифах, Бејрут, ЦЕТ. ИИИ 1417Х/1996М. 5.. Сахеех Сунан Еби Давуд, Шејх ел-Албани, ИИИ / 9, Мактабах Ал Ма'ариф, ЦЕТ. ИИ 1421Х/2000М. 6. Мајид Фатхул Китабут Схарх Тавхид, рад Схаикх Абдур Рахман бин Хасан Аалу асх Схаикх и Тасх-ух и шеик Абдул Азиз бин та'лик Абдиллах бин Баз, Масиру То идарах ал Масајид Вал Масиари 'ал Кхаирииах, Ријад (Мактабах Дарус-Салам и Мактабах ИЗ Фаиха '), ЦЕТ. Ја, 1413Х/1992М. 7. Муфид Ал Каулул То Ала Китабут Тавхеед, који се прикупљају, написао и др дитакхриј Хамуд бин Сулејман бин Абдиллах абал Кхаил и др Калид бин Али Ал Мусиаиких, Даарул То Асхимах, ЦЕТ. Ја, 1415Х. 8. И други.
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 7-8/Тахун Кс/1427Х/2006М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]
Апостол задатак и јединственост

По Устадз Кхолид Сиамхуди


Знам апостоли који су послати човечанству је важан и преко потребан случај муслимана, како у вези са вером, дужности, специфичност, и њихови животи у како би узор за људе.
Посебно у садашњости и нарочито муслимана који су далеко од пророчког и наставе. Тако да је дужност сваког муслимана Судха да врати брата да знате ово питање у складу са Кур'ана и Суннета.
ОБАВЕЗЕ Апостола ОДГОВОР: Њихов велики задатак је да позове људе да обожавају богове осим Аллаха, и остави [1].
Да'ва да Тавхеед и обожавање само Бог је темељ апостола и пут проповедао у потпуности, као дикхабаркан Бога у Његовој Речи:
ولقد بعثنا في كل امة رسولا ان اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت
И заиста смо је послао гласнике да сваком народу (прокламује): "Обожавај Аллаха (сами), и клони тагхоут њега [-Нахл: 36]..
У овом племенитом ајету Аллах описује задатак, основна мисија и језгро поруку од апостола. То позива човечанство да монотеизма, менгикхласкан обожавање Бога и далеко од било ког бога осим [2]. Такође се помиње у програму Ворд:
وماارسلنا من قبلك من رسول الانوحي اليه انه لا اله الا انا فاعبدون
И Ми не шаље гласника пред вама, али смо открили да му је: "Гле, нема Илах (десно), али сам тако, ви обожавати све од мене". [Анбииаа Ал ': 25].
То је зато што су апостоли били послати да се разјасни пут ка циљу стварања Божјег човека описаног у Речи:
وماخلقت الجن والانس الاليعبدون
А нисам створио човека Јинн и да ме поштују. [АДХ Дзаарииаат: 56].
Тавхеед је такође принцип људске природе су наредили да се примењују, као иу речи:
فاقم وجهك للدين حنيفا فطرت الله التي فطر الناس عليها لاتبديل لخلق الله ذلك الدين القيم ولكن اكثر الناس لايعلمون منيبين اليه واتقوه واقيموا الصلاة ولاتكونوا من المشركين
Затим са озбиљним лицем хадапканлах према религији (Бог), (даље изнад) природа Бога је створио човекову природу. Без промене у природи Бога. (То је) директно религија, али већина људи не знају, да се вратим у Њега и да Му се покаје бертаквалах и успостави салат и не укључују оне који приписују Богу. [Ар Рум :30-31].
Апостоли су питали људе да донесе јединство у себи и свом својом способношћу, они су проповедали мереалисикан.Довољно прича о Ноју у писму Нојевог као пример упорности апостола да проповедају јединство сваки од његових људи.
2. Достављања серијатског Бога према човеку и објаснити религију открио човечанству, као што Аллах каже:
ياايها الرسول بلغ ماانزل اليك من ربك وان لم تفعل فما بلغت رسالته والله يعصمك من الناس ان الله لايهدي القوم الكافرين
О Мессенгер пренесу оно што је откривено к теби са твојим Господу. А ако ви не урадите (оно што је наређено, то значи) да не пренесе своју поруку. Бог да вас од (поремећај) човека.Заиста је Аллах гуидетх не они који не верују. [Ал Маидах: 67]
بالبينات والزبر وانزلنا اليك الذكر لتبين للناس مانزل اليهم ولعلهم يتفكرون
Докази (чуда) и књиге. Послали смо и низ Кур'ан к вама, да вам објасни човечанству оно што је изрекао на њих тако мисле.[Нахл: 44].
3. Прикажи људима добро и разбио вести о њима награду припремио за кривца, и упозори их од зла и мучења која је спремна за одмор. Он је рекао:
رسلا مبشرين ومنذرين ليلا يكون للناس على الله حجة بعد الرسل وكان الله عزيزا حكيما
(Они Послали смо) апостоли као носиоца добрих вести и Ворнер, тако да нема разлога за људе против Аллаха након доласка апостола. Аллах је Моћни, Мудри. [-Ниса ': 165].
4. Побољшати манусаи примером и добар пример у речи и дела. Он је рекао:
اوليك الذين هدى الله فبهداهم اقتده قل لااسيلكم عليه اجرا ان هو الا ذكرى للعالمين
Они су ти који су добили инструкције од Аллаха, онда пратите њихова упутства. Реци: "Ја не питам за плате у преношењу Вама (Мухамед)". То није ништа друго него упозорење свим људима. [Ал `ам: 90].
لقد كان لكم في رسول الله اسوة حسنة لمن كان يرجوا الله واليوم الاخر وذكر الله كثيرا
Је постојао у (само) да је Аллахов Посланик добар узор за вас (да) за људе који очекују (Граце) од Бога и (долазак), на дан Васкрса, а Аллах много. [Ал Ахзаб: 21].
5.. Апостоли су имали обавезу да подржи и спроведе серијатског Божије међу својим слугама. Реч Аллаху ва Субханаху теала:
وان احكم بينهم بماانزل الله ولاتتبع اهواءهم واحذرهم ان يفتنوك عن بعض ما انزل الله اليك فان تولوا فاعلم انما يريد الله ان يصيبهم ببعض ذنوبهم وان كثيرا من الناس لفاسقون
А будите међу њима судити по ономе што је Аллах даде откривено, и онда не следите своје страсти. И будите опрезни да против њих, тако да се не окрену од вас нешто од онога што је Аллах открио вама. Ако се окренете (од закона Аллаха је открила), онда знате да би Аллахов несрећа их муче, јер је већина њихових грехова. И заиста, већина људи су они који побуњеник. [Ал Маидах: 49].
6. Бити сведок доласка људског доказа.
ويوم نبعث في كل امة شهيدا عليهم من انفسهم وجينا بك شهيدا على هاولاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شىء وهدى ورحمة وبشرى للمسلمين
(И запамтите) дан (када) смо одрастао у сваком народу сведочи против њих сопствену, а ми Вам донети (Мухамед) Сведок против целог човечанства. А Ми смо послали доле теби Књигу (Ал Кур'ан) да објасни све, а смернице и милост за оне који су се предали. [Нахл: 89].
وكذلك جعلناكم امة وسطا لتكونوا شهداء على الناس ويكون الرسول عليكم شهيدا
И тако (такође) Направили смо вас (муслимани), уммета је само и опције које можете бити сведок да је (чин) мушкараца и да је Апостол (Мухамед) да присуствује (чин) Хвала. [Ал Бекаре: 143].
Мукадимах у својој књизи, имам Абул Касим ал Асхбахани каже: "Хвала Аллаху који је показује знаке истине и објаснио, и то је дало повода за верске Махај онда објаснити. Онај ко је открио Кур'ан и целу доказ на располагању су му и послао Мухаммеда као гласника, па одсекао све разлоге (удзур). Затим Аллахов Посланик преноси, искрено и џихад, и да објасни људима на овај начин (истине). Серијат и пренесе на њих, тако да се не изјасни "да не долазе да нам давање весели вест (Башира) и упозорење (надзир) '". [3]
Тако неки од важних задатак пророка и апостола.
Пророци и апостоли Специјалност Аллаху теала Субханаху ВА је изабрао међу својим слугама пророцима и апостолима да дају неке од специфичности које нису у власништву других службеника. Међу особености пророка и апостола су:
ОДГОВОР: Откривење. Бог их је специјализована откривењу, тако да они постају Божији посредници са својим слугама. Ово је потврђено у Ворд:
قل انما انا بشر مثلكم يوحى الى انما الاهكم اله واحد
Реци: "Ја сам само људско биће као и вама, који је открио да мене, 'Гле, ви богови су богови Један'." [Ел-Кахф: 110].
Међу пророка и апостола су директно разговарао са Богом и другима посредством анђела Гаврила, тако да они знају невиђене ствари откривењем.
2. Непогрешивост (Ал исхмах). Сви људи су се сложили, апостоли су добили записник са непогрешивост Божје, тако да не заборавите најмање Божје откривење њему. Они такође имају непогрешивост испоруке откривење човеку. Као што је потврђено у Аллахову ријеч Субханаху ва теала:
سنقريك فلاتنسى
Ми ћемо рецитовати (Кур'ан) вама (Мухамед), онда никада нећете заборавити. [Ал А'лаа: 6].
ياايها الرسول بلغ ماانزل اليك من ربك وان لم تفعل فما بلغت رسالته والله يعصمك من الناس ان الله لايهدي القوم الكافرين
О Мессенгер пренесу оно што је откривено к теби са твојим Господу. А ако ви не урадите (оно што је наређено, то значи) да не пренесе своју поруку. Бог да вас од (поремећај) човека.Заиста је Аллах гуидетх не они који не верују. [Ал Маидах: 67]
ولو تقول علينا بعض الاقاويل لاخذنا منه باليمين ثم لقطعنا منه الوتين فما منكم من احد عنه حاجزين
Да је (Мухамед) одржала већину речи (имена) Ми смо, без сумње, то је смо га држите на десној руци. Ми смо заправо тада пресекли уже срчани мишић. (Дакле, не постоји једна од вас која може да омете (Ми), пулс га сече. [Ал Хаакках :44-47].
3. С обзиром на избор када ће унплуггед свој живот, као што је приказано хадиса као 'Аисха, он је рекао:
سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ما من نبي يمرض الا خير بين الدنيا والاخرة وكان في شكواه الذي قبض فيه اخذته بحة شديدة فسمعته يقول مع الذين انعم الله عليهم من النبيين والصديقين والشهداء والصالحين فعلمت انه خير
Чуо сам Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао: Нико није болестан набипун осим затражено да бирају између овог света и у даљем тексту: време смрти приближава болестан, он је издао храпавим гласом уопште, тако чујем. Он је рекао: са Богом-дате задовољства за њих од међу пророцима, схиддикин, мученика и праведника, и ја знам да је дат избор. [5]
4. Сахрањен на смрт. Када је пророк умро негде, па је сахрањен у том месту. Ово је засновано на хадису од Ебу Бекру, он је рекао:
سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول لن يقبر نبي الا حيث يموت فاخروا فراشه وحفروا له تحت فراشه رواه احمد
Чуо сам Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао: ". Пророк није сахрањен на месту његове смрти, осим да се ослободи кревета и направио рупу испод кревета" [6]
5.. Његово тело није јео по земљи. Славимо Бога са органима пророка нису уништене од стране сахрањивање терену, иако са веома дугом временском периоду, као што је описано Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у свом говорећи:
ان الله تبارك وتعالى حرم على الارض اجساد الانبياء
Заиста је Аллах теала ВА табарака забрањује земљу да уништи тела пророка. [7]
6. Цлосед своје очи за спавање, али његово срце је остао свестан и будан. Описан у хадису пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, који гласи:
تنام عيني ولا ينام قلبي
Моје очи спавају, али моје срце не спава. [8]
Енес бин Малик је рекао, када се прича о Исра То Ми'рај:
والنبي صلى الله عليه وسلم نايمة عيناه ولا ينام قلبه وكذلك الانبياء تنام اعينهم ولا تنام قلوبهم
Пророка саллаллаху алејхи савс То је његов сан, али његово срце не спава. И тако чинили пророцима, њихове очи пазећи да не спава спавам [9].
7. Останите живи у својим гробовима Пророци и апостоли су чак и умрли, али они су и даље живи у гробу у стању молитве, као што је објавила његов пророк у говорећи:
الانبياء احياء في قبورهم يصلون
Пророци су били и даље живи у својим гробницама у стању молитве [10].
Тако задатак и специфичност од пророка у опште и концизан.Надам се да додате нашем знању и веровање је истина за њих.А Аллах најбоље зна.
Мараји: ОДГОВОР: Др списи. Абдул Азиз Салих Атх тахкик Тхавииаан у књизи увод у рад Ибн Таимиииах Нубуват, први пут објављено годишње 1420Х и Адваа Као Салаф и Рииаадх. КАС 2. Ар Русул Рисалаах рата, др. Омер Сулејман Ал Асикар, Треће Штампање, Година 1405Х, Мактабах ал Фалаах, Кувајт. 3. Као цревне Манхај Салаф да'ва Фи Ила Аллаха, ради Фавааз Халил Као Суахаими, први пут објављено године 1423Х, Дар Ибн Хазм, Каиро, Египат. 4. Ал Хујјах Баиаан ФИ Схарх ал Махајја уа Суннет Акеедах стручњак, рад Абул Касима ибн Мухаммед ибн Исма'ил Ал-Фадл ал Таими На Асхбахани, тахкик Мухамед ибн ар Раби 'ал Мадкхали, материја-2, Година 1419Х, Дар ал Рааиах, Ријад , КАС. 5.. Сахеех Ал `Јами Као Сагхеер, рад Схаикх Мухаммад ал Аламах Насхируддин Ал Албани, трећи штампарије, година 1408Х, Ал Мактаб ал-Исламија, Бејруту. 6. Ал полу на Тис'ах (ЦД).
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 129/Тахун ВИИИ/1426Х/2005М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]
Смернице само Аллаху теала Субханаху уа Овнед


По Ебу НИДА `Цхомсаха Софван

Аллаху теала Субханаху ВА каже:
انك لا تهدي من الله احببت ولكن يهدي من يشاء وهو اعلم بالمهتدين 8:56
"Гле, ти (Мухамед) неће бити у могућности да дају смернице (смернице) за особу коју волите, а Аллах даје савете онима кога хоће, и Аллах зна оне који су спремни да прихвате упутства". [Ал Касхасх/28: 56]
Због пада овог става који се односи на смрти Абу Талиб је остао у државном религијом Абдул Мутталиб (многобожачка).Ово је као што је приказано у хадиса испричао у Сахеех Бухари и Муслим, од Ибн ал Мусаииаб, да је његов отац (Ал Мусаииаб) је рекао: 'Када је Ебу Талиб је умрети, Посланик саллаллаху алејхи ве То сллам пожурио преко. А онда, 'Абдуллах бин Ебу Јахл и Абу Умаииад бити на његовој страни. Он саллаллаху алејхи То савс му рече: "О, мој ујак. Реци ла илаха илла Аллах, казну могу да направим молбу за вас пред Богом ". Међутим, 'Абдуллах бин Ебу Јахл и Абу Умаииад цхимед у говорећи: "Да ли (Ебу Талиба) мрзе вјеру Абдул Мутталиб'. Онда је Посланик саллаллаху алејхи савс То је поновио своју изреку више. Али обојица су да понове своје речи. Дакле, коначна реч, да он и даље остаје на врху Абдул Мутталиб и религије оклевају да кажу Ла илаха илла Аллаха. Онда је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао: "Заиста, да тражим опроштај за вас, јер сам није био забрањен." Затим је Аллах открио речи:
ما كان للنبي والذين امنوا ان يستغفروا للمشركين ولو كانوا اولي قربى من بعد ما تبين لهم انهم اصحاب الجحيم 9:113
"Нити је монтажа за Посланика и оних који верују да замоле за опроштај (од Аллаха) за идолопоклоници идолопоклоницима, иако је кин (она), након што им очигледно да су идолопоклоници су становници пакла" [На Тавбах / 9: 113]
Што се тиче Ебу Талиб, Аллах каже:
انك لا تهدي من احببت ولكن الله يهدي من يشاء
"Сигурно нећете бити у могућности да дају смернице за особу коју волите, а Аллах даје смернице за оне са којима се жели".[Ал Касхасх/28: 56].
Речи Аллаху теала Субханаху ва и хадиса пророка саллаллаху алејхи То савс изнад, може бити неке користи и научене лекције, као што ћемо споменути следеће.
Прво: У књизи Фатхул Мајид, Шејх Абдуррахман ибн Асх-Шејх Хасан алу цитирајући ријечи Ибн Катхеер, можда Аллах смилује на тумачењу овог стиха: "Алах Субханаху ВА теала рекао својим апостолима:" Гле, ти, Мухамед, неће моћи да дају смернице за људе који волите ", то јест, (да дају смернице или упутства) да ниједан од Вашег бизниса. Међутим, ваша дужност је само да пренесе, и Бог ће дати смернице које хоће. Он је био тај који има дубоку мудрост и иду против ритму. Ово је у складу са садржајем речи Аллаха што значи: 'То није ваша дужност да их добију упутства, али је Аллах Ко даје смернице (давање Тауфик) коме је воља. (Ел Бекаре: 272). Дакле, реч је: А већина људи неће веровати, чак и ако заиста то желите. (Јусуф: 103) ".
У књизи Схарх На Тамхид Ли Китабит таухид, шеик Салих бин То Абдул 'Азиз Алу асх Схаикх је рекао:' Води дао Аллаховог Посланика није у власништву Схллаллаху То алејхи ве селлем Тауфик овде смернице, инспирација и посебна помоћ. Ова упутства се назива од стране научника као смернице у Вал Тауфик инспирације. То је, Аллаха теала Субханаху В у срцу слуге направљен специјално за практичност добијају часове, рељеф који није лако дати онима у другима. Дакле, ово Тауфик навођење, посебно дата од Бога да оне са којима се воља, и утичу особа ће добити упутства и покушао да га зграби. Дакле, овај пут води у нечијем срцу није задатак пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. За слузи срце је у рукама Бога, који га отражено назад по Његовој вољи. Тако да човек је волео највише међутим, није могао да га претворите у Муслимана, који би добили смернице ".
Иако Ебу Талиба је релативна Посланика су широко приписује њему, али није могао да му дам смернице снаге.
Други тип вођења, који се односе на робљем мукаллаф, односно смернице дилалах оглас ВАЛ ирсиад (пружи објашњења и упутства). Бог подесите тип вођења подешен на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То посебно, сви пророци и апостоли, и сваки проповедник који позива људска бића Богу. Аллаху теала Субханаху ВА каже:
انما انت منذر ولكل قوم هاد
"Гле, ти (Мухамед) је само Варнер, и за сваку постоји онај који даје смернице." [Ар Ра'д / 13: 7].
А Аллах каже о пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем То,
وانك لتهدي الى صراط مستقيم صراط الله
"И заиста ти (Мухамед) је заиста даје смернице на правом путу, (нпр.) на Аллаховом путу." [АСИ Сиура/42: 52-53]
Што значи "да вам дају смернице" овде је, да даје упутства и смернице на правом путу са различитих инструкција и упутстава, подржан од стране бројних чуда и доказа који показује искреност и истину о Њему као давалац савета и упутстава.
Шејх Мухаммед Хамид ал Факи наводи се у фусноти у књизи Фатхул Мајид: "Реч смернице, користи се за уметање упутства у смислу јетре, променом лук невјерства, куфра и прекорачења, за вођењем, вере и послушности, и да је усправна, чврста на Аллаховом путу. Таква упутства, посебно у власништву само Аллаха, јер Он је влада срца бацање и окретање, и дати смернице или да изгубљено пут кога Он хоће. Ко су инструкције дате од Бога, онда ништа не може да завара. И ко се дали завести Бог, онда нико не може дати кључ.
На основу овог стиха у виду да такве инструкције нису садржани у себи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, много мање људи од њега. Људи који тврде да овај приручник, као што су Суфија и слично који тврде да би могли да уђу у срца својих ученика, да се зна њен садржај, као и у контроли, како он жели, онда је то лаж и пениесаткан. Људи који верују тврдње као што је овај, то значи да он сматра Аллаха и Његовог Посланика погрешних лажи.
Траг у науци, аргумент опис Курана и других на путу спасења и среће, онда су слуге у стању да обавља ова упутства, као што је предвиђено у себи пророка саллаллаху То алејхи ве селлем у Аллахову ријеч Субханаху ва теала, који значи: "И заиста, заиста дају смернице на правом путу". [Јасен-СХура: 52].
Бог је потребно научницима да изврши овај задатак, односно да обезбеди смернице путем судског налога на љубазности и забрањују зло на правом Аллаховом путу. Али већина људи не може да направи разлику између ова два типа инструкција.Делимична крст линија и неки други напустили привремене мере забране неправедни љубазност, цепидлачење са стихом: "Ти (Мухамед) неће бити у стању да даје упутства са особом коју волите". Таква је лудост и грешка ".
Друго: Што се тиче тумачења писмо на Тавбах стих 113, шеик Абдурахман бин Хасан Асх Схаикх алу-је рекао: 'То је, замолите опроштај за мушрицима, Посланик се не исплати. Ово је реченица која изгледа Кхабар (Невс), која подразумева забрану. Овај став се бави догађајима доле Абу Талиб, како истичу из хадиса у којем се наводи лафазх анзала фа казну (а затим је Аллах открио) после фразе ла пророка поздравне астагхфиранна Ма Лака Лам унха То анху "(заиста, да тражим опроштај за вас све док није забрањено ) који наговештава наставак.
У Каулул Муфид ал 'Ала Китабут таухид, Шејх Мухамед бин Саалих Ал' Утхаимеен рекао је: МА Кана или фраза ла ианбагхи семисалниа и, ако дође у Курану, који је, поменуте ствари су забрањене (одбијен) да забрани оштре На пример, реч Аллаху теала Субханаху ва "нису достојни Бога имао сина, Слава Му" (Мерјем: 35). Исто тако речи ", а не достојан да узме Свемилостиви (да) децу" (Мерјем: 92). Његове речи и "Немогуће је да се месец и сунце малампун не може да претходи дан. И једни у орбиту "(Јасин: 40). И речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То: "Заиста, Аллах не спава, и за непрописно га да спава". [Пријављено од стране муслиманске].
Тада реч "траже опрост (од Аллаха) за неверницима", то јест, они (забрањена) за опроштај за мушрицима.
Иако реч "иако су се мушрицима 'рођацима, који је, иако се мушрицима су блиски рођаци сами. Зато, када је Посланик саллаллаху алејхи савс То гостовање Умрах а затим пролази гроб своје мајке, он је саллаллаху алејхи ве То салламк тражити дозволу да тражи опроштај од Бога за њега својој мајци, али Бог не дозвољава. Онда саллаллаху алејхи То савс питали дозволе верску посету гробовима своје мајке, и Бог дозволио.Тако је мензиарахиниа да лекције.
Не дај Боже он саллаллаху алејхи савс То ће затражити опроштај за мушрицима, јер многобожачка религија нема право да тражи помиловање. Ако молите Бога да уради нешто што није изводљиво за Њега, онда је то кршење молитве.
У осталим деловима Схаикх То Утхаимеен рекао: 'А, укључујући лажну случај неког људског говора, који се зове пагански фигуре који су умрли са покојника (који је сигурно Бог благослови). Помињање што су противправно, јер супротно Аллаху ва Субханаху теала. Слично томе, забрањено да покаже жаљење због смрти путем жалости или на други начин, као људи вере треба да се осећају задовољни њихове смрти. Чак и ако људи верују да има способност и снагу, он ће се борити невјернике како би религија припада Аллаху у потпуности.
Шејх Салих бин Абдулазиз алу асх Схаикх је рекао, "Ако смо научили фраза" ма кана '(не треба), долазе у Кур'ану са значењем ово (што значи забрану И ОДРИЦАЊА), то се назива овде (у ставу 113 писама Тавбах) је забрана. Та забрана тражио опроштај за било кога од идолопоклоницима.Дакле, ако је Бог забранио апостоли, пророци и светитељи, и поред оних из редова праведних људи; их забранити док је још жив то аск опроштај од Бога неверницима, онда ове емисије, чак и ако се сматра да су могли то аск опроштај у њиховим животима Барзакх у природи, они сигурно не желе да траже опроштај за мушрицима, и неће желети да питам Бога за људе који долазе на њих када су мртви-то-да питам за посредовање, заступање игхатсах, или другим актима обожавања. А Аллах најбоље зна. "
Треће: Веома важно питање, наиме, о тумачењу речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То "Саи ла илаха илла Аллах", који се разликује од схваћено од оних који тврде знање.
Шејх Мухаммед Хамид ал Факи рекао: Многи људи тврде да знањем, али не разуме значење фразе "Ла илаха илла Аллах", тако да сваки човек који је говорио речи, ислам се сматра, иако је очигледно то куфр. На пример, обожавање гробова, људима који су умрли, да се идолима, које јасно оправдава забрањено религију, одлучујући случај на основу осим Аллаха је открио, и направили монаси или свештеници као господара осим Аллаха.Ако они имају срце да разуме ту реченицу, они сигурно знају значење ла илаха илла Аллах је невин богослужења да осим Аллаха, и испуњавају право да склапа споразум са Богом у молитви. Ово је означен речју Божјом "Они који куфр против зла и верује у Аллаха, а затим је лепи, са веома јаким конопцем" [Ал Бекаре: 256] " Пророка саллаллаху То алејхи сопствени захтев С поштовањем, Кхаваариј многе молитве, поста, читајући Кур'ан, а на основу ла илаха илла Аллах, међутим, рекао да су неверници, много губитка религије као стрелом из свог лука. Он је рекао, "Ако сретнем са њима, сигурно ћу борити са разорног рата." То се помиње у Асх Схахихаин.
Ако само кажете ла илаха илла Аллах је довољно, сигурно неће десити са ратом између пагана Мессенгер н. Се нису идолопоклоници у то време схватили фразу ла илаха илла Аллах, чак и изван свог разумевања људи који су тврдили знања у данашње време? Али Бог је затворио своје срце, тако да они не разумеју.
Према Схаикх Мухаммад ибн Саалих ал 'Утхаимеен, да су речи Схаикх Мухаммеда ибн Абдул Ваххаб (односно, другачији од оног који разумеју људи који тврде да знање) о овом трећем месту, као да је мислио на тумачењу експертског знања о значењу фразе калам ла илаха Илла Аллах да они (Калам научници) кажу, да је Ал-илах (казна) је онај који има моћ да уради икхтира '(да се створи нешто без претходног пример), и нико није у стању да обавља икхтира', али само Бог Ово је тумачење сујете.
Истина је, да ништа није у стању да уради икхтира 'осим Бога, али то није прави значењу фразе ла илаха илла Аллах. Њен смисао је истина, нема бога осим Аллаха има право да буде светиња. Јер, ако кажете Ла илаха илла Аллах значи нико не може приуштити да уради икхтира `осим Аллаха, и идолопоклоници који су некада борили преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, такође су жене, деца и њихова имовина да му дозволи заробљеништву и предузети, постао муслиман.
Дакле, по речима Схаикх Захир Мухамед бин Абдул Ваххаб рахимахуллах показује да (они који тврде да знање) су научници који тумаче реч фразе ла илаха илла Аллах са Тавхид рубубииах, па су људи који обожавају Аллаха и повереници, али храбра рекао: 'Ми кажемо ла илаха илла Аллаха.' "
Мараји ': ОДГОВОР: Мајид Фатхул књига Схарх На Тавхеед, од Схаикх Абдурахман ибн Хасан асх Схаикх Алу. 2. Каулул Муфид Ал 'Ала Је књигу на Тавхеед, по Шејх Мухаммед ибн Саалих ал' Утхаимеен. 3. У књизи На Тамхид Ли Схарх Тавхид Алладзи Хаккуллахи хува То Алал наслова Ибад, по Схаикх Салих бин Абдулазиз Алу асх Схаикх.
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 05/Тахун ИКС/1426Х/2005М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]
Тајна Иза имена Божијег, АС-Салам


Вера, према Ахлус-суннета Вал-Јама'ах може да расте и може бити смањен. Међу факторима који повећавају веру муслиман, је да научите имена и атрибути Аллаху ва Субханаху теала је племенито.
Шејх То Абдурраззак То бин Абдул Мухсин ел-'Аббад-Хафизхахуллах, рекао: "Заиста знају имена и атрибута Аллаха теала Субханаху ва помиње у Кур` ан и хадис, и ствари које показују савршенство Аллаху теала Субханаху ва са свих страна је најузвишенији наука капија које можете додати на веру "[1].
У овом одељку, позивамо читаоце да истражују значење као-Салам, који је један од имена Аллаха теала Субханаху ва је племенито. Име је наведен у Ал-Кур `ан и хадис, као и изрека учењака.
Имена Божјег СВТ НА АС-Салам Ал-Кур'ан Аллаху теала, каже Субханаху УА.
هو الله الذى لا اله الا هو الملك القدوس السلم المو من المهيمن العز يز الجبا ر التكبر سبحن الله عما يشر كون
"Он је Аллах, нема бога осим Њега који је Хак. Маха раја, прославља Махасејахтера (као-салам), одржали сигурност, безбедност Одржавалац, Крепки, Свемогући, који има сву славу. Слава Аллаху од онога што они повезују "[ал-Хасир/59: 23]
Име Бога, КАО НЕКА-у хадису
عن عبد الله قال: كنا اذا كنا مع النبي في الصلاة قلنا السلام على الله من عباده السلام على فلان وفلان فقال النبي لا تقولوا السلام على الله فان الله هو السلام ولكن قولوا التحيات لله والصلوات والطيبات السلام عليك ايها النبي ورحمة الله وبركاته السلام علينا وعلى عباد الله الصالحين
"Абдулах (Бин Мас'уд) Аллаха То анху рекао: У прошлости, ако се молимо са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То, кажемо:" Ас-салам (безбедност) за Аллаха од робова Његових, и као-поздрав тако и тако и тако и тако ", тако да је Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем рекао:" Немојте рећи Као-Салам у Аллаха, јер Аллах је као-Салам, али кажу: "У-Тахииат (честитке), јасен-Схалават ( обожавање) и АТХ-Тхаииибат (похвала) Богу Салам (безбедност). и благодати Божије, и благослов на вас, о пророку. и мира на нас, и слуге Божије праведник '. " [Бухари].
عن ثوبان قال: كان رسول الله اذا انصرف من صلاته استغفر ثلاثا وقال اللهم انت السلام ومنك السلام تباركت الجلال والاكرام ذا
"Од Тсаубан Аллах То анху, рекао:" Раније, када је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем је дошао из своје молитве, он беристигхфар три пута, и рекао: 'Боже, ви сте као-Салам, и твоје спасење, Ти Свевишњега, који има величину и славу '"[Пријављено од стране муслимана.].
Значење као-Салам Као-Салам, што значи буквално као-Саламах. То је спашена од срамоте и недостатке. [2]
Имам Ибн Катхеер, можда Аллах помилуј рекао: "Као-Салам, значење, преживели од свих срамота и недостатке, као савршенство у суштини, природа и дела његових (Бог)" [3]
Имам пепео-Сиаукани рахимахуллах рекао: "Као-Салам, значење, преживели свих недостатака и срамота".
Рахимахуллах имам Ибн-Каииим рекао: "Пошто-Салам је једно од имена Аллаха Субханаху ва теала, је Исим масхдар, као што је Ал-Калам и Ал-АТА ', што значи честитке. Зато је Аллах теала Субханаху ВА има право да га носите више од других од Њега, јер Он (Аллах Субханаху ВА теала) чувају од сваког квара и срамота, или прекора недостатка. Он Субханаху ВА теала има апсолутну перфекцију у сваком погледу. Његово савршенство је неопходност његове суштине. Он Субханаху ВА теала није осим Савршено.
Постоји изрека: поздраве слугама својим на небу, према стиху.
سلم قو لا من رب رحيم
"(Да се ​​каже):" Здраво, "као поздрав Господа Самилосног" [Иасин/36: 58].
Постоје такође тумаче, као преживели његовог кезхалиман [4], и то је мишљење већине учењака ... [5]
Као-Салам, укључујући и безбедност његових дела на сујете, кезхалиман, преваре, и укључује безбедност својих особина сличности са особинама бића, а обухвата савршенство његове суштине из сваког недостатка и стида, и обухвата спасење од Његових имена сваког прекора ".
Алахово име, као-Салам, укључујући и утврђивање свих савршенства за њега и уклањање свих његових недостатака.Ово је садржај смислу Вал-хамду лиллахи Субхналлах "(Слава Аллаху и свим Хвала Аллаху). А име Аллаха, као-Салам, садржи пенгесаан за њега у улухииах (обожавање и прослављање). А ово је садржај смислу Ла илаха илла Аллах Акбар валлаху (нема право да буде обожаван од стране хак осим Аллаха, а Он је највише Велики). Отуда име Бога, као-Салам ал-Бакииату прикупља пепела-Схалихат (све добре име Аллаха и Његовог славног природе), са којом се Узвишени Аллах хвале.
Међу детаљније објашњење онога што је горе поменуто, да је Ал-Хаииу (увек живо), који се спасао од смрти, поспаност, сна и промене. Он је Ал-Кадир (Свемогући), који је преживео своја овлаштења од умора, умор, примедбе и слабости. Он је Ал-Алим (свезнајући), који је преживео своје знање незнања о нечему иако је за горушичино.
Дакле, све његове особине су у самом врху скале. Његов добар задовољство преживели гнев, Његове нежности преживели освете, жеља преживјелих његове мржње, његова моћ је спашена од слабости, његово ће преживети мениелисихиниа, његова реч је безбедан од лажи и кезхалиман, чак Савршена Његове реченице у складу са правди и праведности, и Његовом обећању у пениелисихан преживео ... "[6]
ИМЕ БОГА, АС-честитке са алаикум САД-а захвалну То Саламу Значење као-Салам у знак поздрава као-Саламу То алаикум, постоје два. Прво, (надамо се) име Божијих благослова излио као-Салам вама. Стога, није дозвољено да дају поздраве онима који не верују у народу књиге. Јер као-Салам је једно од имена Аллаха теала Субханаху ва. Дакле, не треба тражити благослов за народе у име Аллаха теала је Субханаху УА.Друго, безбедност се примењује када се поздрављамо.
Оба значења су подједнако истините. То је, свако ко се моли Аллаху теала Субханаху ва са именима његова добра, јер је тражио у сваком захтеву и бертавассул да му име Аллаха, у складу са његовом захтеву. Ако је ово јасно, онда када неко пита за спасење (АС-Салаамах) који је важан део његовог живота, он је позвао име Алаха "Као-Салам".
Дакле, говорећи као-Саламу То алаикум укључују име Аллаха, АС-Салам, и замоли његовог спасења.
Ако је ово јасно, а затим отворио вео мудрости (тајна), што се тиче изговор муслиман састао се са другим муслиманима, не молитвом или другог говора. Јер, свака раса има свој поздрав, као "добро јутро", "можете дуго живети", и други. Затим је Аллах теала Субханаху ВА Муслиманима менсиариаткан усред својих честиткама говорећи "као-саламу'алаикум". Говор је важнија од свих честитки од стране људи уопште. Због израз као-саламу'алаикум обухватају и безбедносну прекретницу живота и среће. Ово је срж ствари. Због људске наде подељена. да је сигуран од зла и то је добро. И преживели зла има предност над то је добро.
Тако је на небу, јер небо је Дарусалам, где је безбедност свих стида, ружноћу и неисправан, чак преживелих сваком случају што умањује уживање у животу. Дакле, честитке народа рају је Шаламуна, а Аллах теала Субханаху ВА честитке кажу да им "Ас-Салам". Слично томе, анђели долазе да их од сваке врата говорећи:
سلم عليكم بما صبريم فنغم عقبى الدار
"Добра од вас за стрпљење мир", онда би поставили крај ње задовољства "[Ал-Ра'д / 13:24)]
Шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен рахимауллах рекао: "Као-Салам, молитва смисла да траже сигурност било ког поремећаја. Ако кажете да неко "као-саламу'алаика", то значи да си молио Богу за њега да Аллаху теала Субханаху ва чувају га од ометања, лудило, (зло) народ, непослушност и обољења јетре, као и из Ватра. Ово је заједнички лафазх, а њено значење је муслиманска молитва за спасење свих поремећаја "[9].
ЗАКЉУЧЦИ И ФАИДАХ ОДГОВОР: Одређивање име Бога морају бити у складу са теореме Ал-Кур `и схахиих Хадиитс, а у складу са разумевањем Ахлус-Суннета научника.
2. Созерцавам и разумеју име Аллаха теала Субханаху ва је главни фактор који може допринети вери муслиман Аллаху ва Субханаху теала.
3. Међу Аллаха од 99 астме 'ал-хусна је као-Салам. Дакле, морамо да га дефинишемо.
4. Дозвољено да именује Абдуссалам детета. Јер као-Салам је име Бога. Ибн Кутаиба рахимахуллах рекао: "У име Аллаха теала Субханаху ва је као-Салам, и стога особа зове 'Абдуссалам, као и (име)' Абдуллаха '.
5.. Као-Салам, име Аллаха теала Субханаху ва да нам је заповеђено да се молимо са њим, као што Аллах каже:
"А да Аллах Ал-Асма 'ал Хусна, онда се моле Богу с њим" [Ал-А'раф / 7:180]
6. Значење као-Салам, који је сачуван (Освећеног) из било срамота, инвалидности и природу недостатака. Аллаху теала Субханаху ВА Слава свих ствари које умањује савршеност Његове природе, а из сличности својих створења, и његових савезника који су се такмичити у свим аспектима [11].
7. Муслиман је дужан да траже спасење само Аллаху ва Субханаху теала. Дакле, спасење долази једино од Њега. [12] И забрањено му је да тражи спасења осим Аллаха теала Субханаху ва, како у анђела блиски Аллаху ва Субханаху теала, пророк послат, старатељ или киаи или Хабиб или мајстор, или других створења.
8. Дхикр подучавао Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То није само у усне читања. Дхикр мора да размисли своје значење, и самим тим остварује у свакодневном животу. Неко ко разуме име Аллаха, АС-Салам, а чине га као сећању и молитви као што је предавао од стране Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, онда ће увек очисти Аллаха у улухииах (обожавање), рубубииах и назив и природу његових савезника, као и ствари које нису достојне Њега. А ово је пут од пророка и апостола, како Аллах каже:
"Слава Раббму, силни Господар природе они кажу и честитке за добробит апостола.. И Хвала Аллаху Господару свих природе" [асх-Схаффат/37 :180-182].
Шејх ал-Ислам ибн Таимиииах може Аллах помилује горе стих каже: "Аллаху теала Субханаху ВА се чисти од онога што је окарактерисан од стране људи који одступају од учења апостола, и Аллах теала Субханаху ВА честитао апостоле , јер су њихове речи честитке и недостатак стида ..., онда Ахлус-Суннет Вал-Јама'ах не одступају од учења апостола, јер је схиратхал Мустаким "[13].
9. Какав диван учења ислама, и како драгоцени трагови Мессенгер саллаллаху алејхи савс То је предавао поздраве.Примедба која је безбедност једне муслиманске молитве за братом. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا تدخلون الجنة حتى تومنوا ولا تومنوا حتى تحابوا اولا ادلكم على شيء اذا فعلتموه تحاببتم افشوا السلام بينكم
"Није можете отићи на небо док не верујете, а ви не верујете док не волимо једни друге Зар не желиш да покаже нешто.? Ако га изврши, онда волите једни друге. То распршити поздрав међу вама". [Пријављено Муслим]
10. Ас-Салам, био је-Саламах (спасење), који је камен темељац људског живота у свету и на ахирету. Мај Бог нам увек даје спасење света и на ахирету.
[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 04/Тахун КСИИ/1429Х/2008М. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, Адреса ЈЛ. Соло-соло Пуводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183, тел. 0271-761016]
Вера судбина доноси успех свету - Ахирет



По Ахмас свештеник Фаиз Бин Асифуддин


Многи људи погрешно разуме судбини. Као резултат тога многе грешке настају због тога. Постоје два екстремна кампови супротном правцу и да су подједнако погрешна у овом случају.Једна фракција се одупре судбину. Они су Кадарииах и Му'тазилах и његови следбеници. Док друга фракција постављена на погрешном судбини. Они су група Јабрииах и његови следбеници. Само групе које су у средишту две стране да је исправна група. Ова група је оригинално група муслимана који разумеју пропорционално судбину и менгиманиниа, према закону Ал Кур `и Суннета као разуме Салафусх Салиха.
Верују у судбину, добро или лоше, је обавезна, јер је један од шест стубова вере. Веома је иронично ако неко верује у Аллаха теала Субханаху ва, али он сумња чак и кршење против судбине, иако не потпуно. Неко ко не верује у судбину и поричу га, па не вероваху.
У вези са случају одбијања овог судбине, Јахја бин Иа'мар, таби'и, говори свој извештај Абдуллах ибн Умара То анху о Ма'бад ал Јухани, лик који је први вукао Му'тазилах становницима Басре у одбацивању судбине. Онда Абдуллах бин Омера То анху рекао: "Уколико испуњавате ове људе, реците им да сам био невин својој класи и они одвојени од голонганку". (Затим је Ибн Омер је рекао):
والذى يحلف به عبد الله بن عمر, لو ان لاحدهم مثل احد ذهبا فانفقه, ما قبله الله منه, حتى يومن بالقدر. ثم استدل بقول النبي صلى الله عليه وسلم, و فيه: الايمان ان تومن بالله وملايكته وكتبه ورسله واليوم الاخر وتومن بالقدر خيره وشره. رواه مسلم
"Тако ми Аллаха, по имену Абдуллах ибн Омер заклео, чак и ако постоји неко међу њима је златно брдо Ухуд, и он инфаккан, Аллах га неће прихватити пре него што је веровао да своју судбину". Штавише, тврди он са речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То дуго између.
"Вера је када верујеш у Аллаха, Његовим анђелима, да њиховим књигама, са апостолима, у Судњи дан, а ако верујете у судбину, добро или лоше" [Пријављено од стране муслимана у кратком] [1]
Абдур Рахман Шеик Хасан Бин асх Схаикх Аалу, објашњава: "У претходном хадису постоји објашњење, да је вера у судбину је једна од шест стубова вере. Ко не верује у судбину, добро или лоше, то значи да је остало од стубова религије и негирају.Статус ове особе као помиње Аллах у Својој Речи:
افتومنون ببعض الكتاب وتكفرون ببعض
"Верујете ли у књизи и не верују у делу Ал остали". [Ал Бекаре: 85] [2].
عن ابن الديلمي قال: اتيت ابي بن كعب فقلت له: وقع في نفسي شيء من القدر فحدثني بشيء لعل الله ان يذهبه من قلبي. قال: لو ان الله عذب اهل سماواته واهل ارضه عذبهم وهو غير ظالم لهم ولو رحمهم كانت رحمته خيرا لهم من اعمالهم, ولو انفقت مثل احد ذهبا في سبيل الله ما قبله الله منك حتى تومن بالقدر, وتعلم ان ما اصابك لم يكن ليخطيك وان ما اخطاك لم يكن ليصيبك, ولو مت على غير هذا لدخلت النار. قال: ثم اتيت عبد الله بن مسعود فقال مثل ذلك. قال: ثم اتيت حذيفة بن اليمان فقال مثل ذلك. قال: ثم اتيت زيد بن ثابت فحدثني عن النبي صلى الله عليه وسلم مثل ذلك. اخرجه ابو داود.
"Од Ибн ад Даилами (таби'и), рекао је: Дошао сам да Убаи ибн Ка'б, а онда сам му рекао: 'У мом месту судбине без болести Реци ми нешто по којем Аллах ће уклонити сумње у. у мом срцу '. Убаи одговорио: "Чак и ако Бог казнио све становнике небеса и становници Земље, онда их не казни за уздизање преступника до њих. А чак и ако га је Аллах дао милост да их све, Божија милост је много бољи од свих својих дела. Ако беринфак са златом планине Ухуд на Аллаховом путу, Аллах неће прихватити инфакму пре него што верују у судбину, и схватити да је оно што погодио нећете дефинитивно ће вам недостајати, а оно што је пропустио од вас сигурно неће десити вама. Ако мртви не заснива на вери у судбину овога, ти ћеш ићи у пакао ".
Даилами ибн оглас даље каже: Онда сам дошао Абдуллах бин Мас'уд, рекао је такве речи белиаупун Убаи Ибн Ка'б. Ибн оглас Даилами рекао: Онда сам дошао да Худхаифах ибн ал Јемена, што је рекао речи белиаупун Убаи. Ибн оглас Даилами рекао: Онда сам дошао до Заид ибн Тхабит, белиаупун ми донети Хадис пророка саллаллаху алејхи ве селлем То о њој одговара са речима Убаи [Издаје хадису Ебу Давуд] [3]..
Абдур Рахман Шеик Хасан Бин асх Схаикх Аалу, донети неку другу историју подудара опомиње горе наведени хадис, међу којима је приповедач Муслимана и других. Т и на крају он закључује: "Све Овај хадис и других хадиса су слични, који садржи претњу тешко за било кога ко не верује у судбину.Хадиси смечер такође ићи против судбином Му'тазилах одвратан и других група. У међувремену, међу исповедани Му'тазилах разумевању, наводи се, да почини грех учинилац ће пребивати у паклу. У ствари, њихово веровање да не постоји судбина, један је од главних греха и непослушности највећи.Тако је, на основу исповест мутеватир је обавезна да верују у судбину која је довела свој доказ доле, они заправо су се казни за вечност у паклу ако није покајала. То је логична последица њиховог погрешног разумевања. Они се испоставило да се супротставе аргументе ал мутеватир Кур'ана и Суннета, који захтева веру у судбину, а аргументи који одбацују вечне мутеватир људе бертаухид велики грех у паклу ". [4]
قال عبادة بن الصامت لابنه يا بني انك لن تجد طعم حقيقة الايمان حتى تعلم ان ما اصابك لم يكن ليخطيك وما اخطاك لم يكن ليصيبك; سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "ان اول ما خلق الله القلم فقال له اكتب قال رب وماذا اكتب قال اكتب مقادير كل شيء حتى تقوم الساعة " يا بني اني سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: "من مات على غير هذا فليس مني" اخرجه ابو داود
"Убадах бин Самит је рекао свом сину:" О мој сине, не стварно добити осећај о природи вере пре него што схвате да оно што погодио нећете дефинитивно ће вам недостајати, и оно што је пропустио од вас сигурно неће десити вама. Н Чуо сам Посланик је рекао: "Заиста, прво што је Аллах створио је оловка (Ал-Калам). А Бог му рече: 'Врите'. Пена је рекао, "Да рабин, шта треба да пишем" Бог је рекао: "Запишите све одредбе о судбини свих ствари, све док на Судњи дан".? " (Убадах наставио своје речи :) О сине мој, у ствари, чуо сам Мессенгер саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Ко не умре на основу (верују у судбину), онда он никада није био укључен голонганку" [Ебу Давуд] [5].
Али, вера и судбина скуп Аллах такође треба да буде тачно, па не спадају у разумевању Јабрииах.
Шејх ал-Ислам ибн Таимиииах рахимахуллах објаснио: Вера у судбину обухвата ранг веру. Рангирање свака укључује две врсте вере.
Први: Вера у Свемогућег Аллаха Субханаху ва теала само зна шта је урађено од стране свих бића, са знањем да је азали и вечни [6] Аллах зна све околности маклукНиа, како се односи на послушност, непослушност, неморала, срећу-. Срећно и Доом Доом-их. Онда је Бог написао судбину свих бића у лавх Махфуз ".
Штавише Шејх ал Ислам рахимахуллах доведу своје аргументе.Међу њима следеће хадиса а:
ان اول ما خلق الله القلم فقال له اكتب قال رب وماذا اكتب قال اكتب مقادير كل شيء حتى تقوم الساعة
"Сигурно прва ствар је Аллах створио је оловка (Ал-Калам) Тада Бог рече. 'Врите' Пена је рекао," Да рабин, шта треба да пишем? '. Бог је рекао: "Запишите све одредбе о судбини свих ствари до судњег дана ". [Ебу Давуд]. [7]
Такође, реч Аллах ва Субханаху теала.
الم تعلم ان الله يعلم ما فى السماء والارض, ان ذلك فى كتاب, ان ذلك على الله يسير
"Зар не знаш да Аллах зна шта је на небесима и на земљи, као да је написано у књизи (лавх Махфуз) Заиста који је врло лако за Аллаха.?". [Ал-Хаџ: 70].
ما اصاب من مصيبة فى الارض ولا فى انفسكم الا فى كتاب من قبل ان نبراها, ان ذلك على الله يسير  ". Не несрећа која је задесила на земљи, ни у себи, али је написано у књизи (лавх Махфуз) пре него што смо га донети Заиста да је лако за Аллаха." [Ел-Хадид: 22]
Шејх ал Ислам рахимахуллах поред наставио да објасни:
Друго, верујемо у вољом и снагом Бога који мора одржати и покрива све. То је, имати веру да ће без обзира Бог хоће да се деси, а шта није Божија жеља, то не би десило. Такође верују да не постоји сваки покрет на небесима и на земљи, нити ће и даље ништа, осим ако постоји воља Божија. Не постоји ништа што може да дође у региону његовој моћи, ако Бог није хтео.Аллах Узвишени је такође пресудио против свега, како постојеће и непостојеће. Тада нико створење на земљи и на небу, него Бог који је створио. Не постоји Створитељ, али Бог и Господ не постоји поред њега [8].
Објашњења могу Аллах смилује Схаикх ал-Ислам, у ствари, може се закључити, да се разумеју и верују у судбину, као што тврде научници Ахлу Суннет ВАЛ Јама'ах, мора да садржи веровање у четири случаја.
Први и други случајеви се закључити из речи у првом делу Схаикх ал-Ислам Ибн Таимиииах је. Док је трећи и четврти случајева може закључити из речи његовог другог дела. Четири случаја су следеће објашњење.
Први: Вера у знању Божијем обухвата свих времена и места.То је, мора да верује да Аллах зна све ствари, где иу било које време, било постојећи или не постојећи. Укључује знајући пербуаан дела на бића, било да је послушност послушност или непослушност-непослушност. Тако и о Гоод Луцк, смрти и других.
Друго: У исто време мора да има веру да је Бог записује све што је знао у лавх Махфуз као судбина одлучности. Судбина одлучност долази педесет хиљада година пре него што је Бог створио небо и земља-небо.
عن عبد الله بن عمرو بن العاص قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول كتب الله مقادير الخلايق قبل ان يخلق السماوات والارض بخمسين الف سنة قال وعرشه على الماء.رواه مسلم
"Од Абдуллах ибн Амр ибн ал 'Као, он је рекао: Чуо сам Ресулуллах САВ је рекао:" Бог је написао све одредбе судбину свих бића пре створи Бог небо и земљу, небо са удаљености од педесет хиљада година, "Рекао је:". Док 'арсиНиа изнад воде ". [Пријављено Муслим] [9].
Треће: Имајући веру у вољи (масии'ах) Аллаха. Шта год Бог хоће, сигурно десити, а оно што Бог не жели, свакако није случај.
Четврто: Верујући да Бог ствара. То јест, оно што Бог жели оба објекта и кретања тела, онда је Бог везан за креирање и држите га.
Четврти случај диимани изнад треба и схватити као јединствени ентитет који не може бити осим поделила, јер су све четири нису у сукобу једни са другима.
Разумевање судбини наведених проблема, је у ствари најважније последице у разумевању и вери у првих стубова вере су истините, да је вера у Бога који укључује веру у рубубииах Асма То ва Схифат и УлухииахНиа. Ако је тачно да се нечије вере рубубииах Асма То ва Схифат и Улухииах Богу, истинску, у смислу доброј намери у складу са схватањем Салафусх Салих, такође ће несумњиво истина вере у судбину.Јер вера у судбину тесно је повезано са проблемом рубубииах Асма То ва Схифат и Улухииах Аллаху ва Субханаху теала.
Вере у судбину је истина, не елиминише напор особе да обављају одређене радње како би се успешно постићи нешто или да се избегне штета. Заиста, ово је једна од локације, да ли или не неко разуме судбину. Пошто ови напори су укључени као упућени у исламу и да се спроводи.
عن علي رضي الله عنه عن النبي صلى الله عليه وسلم انه كان في جنازة فاخذ عودا ينكت في الارض فقال ما منكم من احد الا وقد كتب مقعده من النار او من الجنة قالوا يا رسول الله افلا نتكل قال اعملوا فكل ميسر (فاما من اعطى واتقى وصدق بالحسنى .. الاية) متفق عليه
Од Алија Аллах То анху, Посланик, саллаллаху алејхи ве селлем То, да је био у пратњи тело особе Н до гробља, онда је узео Стицк Н, ударајући га у односу на земљу. Онда саллаллаху алејхи То савс рекао: "Нико од вас, осим ако није задужио место, без обзира да ли у паклу или у рају". У асхаби питали: Он је одговорио: "О Аллахов Посланиче, па ако ми не зависе (о судбини) то?": "(Не), Закон, јер сваки ће бити лако (за судбину декретираног за њега)," Онда је он саллаллаху ' прочитајте сурас алејхи ве селлем ал Лаил стих 5-10 "[хадиса муттафак То алаих].. [11]
У наведеном хадису, након пријема објашњење пророка саллаллаху То алејхи ве селлем је усвајање неког лица, што је касније постао становници неба или пожара, и прогласио за асхаби Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем: "О Аллахов Богу, није ми не буде боље сачекати судбина и не морате да урадите ништа о томе "Посланика саллаллаху алејхи савс То је одмах одбаците своје изјаве и објаснио:" Не! Али ви и даље треба да урадите, јер свака од њих ће бити олакшан за судбину декретираног за њега ".
Тако је вера у судбину је истина, зар не ометају нечије напоре и креативност. Чак и додатно ојачава десни креативност и правац. Веома опасно лице које безобзирно занемарују питање судбине, или превише идеја о томе као да је од Му'тазилах и његових следбеника. Исто тако, веома опасно вера у судбину према Јабрииах стил. Јер све то значи вођење веома гадан оптужбу против Аллаха теала Субханаху ва.
Пророка саллаллаху алејхи То савс као лидер трке, а затим својим друговима и следеће две генерације као најбоље генерације муслимана је узоран у сваком погледу. Они су забележена у историји злата, са златним мастилом, као генерацији која верује у судбину истински и као генерације упорне борбе за Мардхатиллах урадити, нико не седи беспослен. Постоји ли бољи узори од њих?
Са вером у судбину и других стубова вере су тачне према разумевању Салафусх Салиха, тада ће Бог отворити врата његову помоћ. Срећа света и у даљем тексту ће се постићи, и пад цивилизације биће елиминисан. Би-ВА идзниллах Тауфиких.
Мараји `: ОДГОВОР: Ал Куран Ал-Карим и превод. 2. Фатхул Бари Схарх Сахих Бухари. Тасх-ух тахкик ВА асх Схаикх Абдул Азиз Бин Баз Абдиллах Бин, Мухамед Абдул Баки Фу'ад тарким-Исираф УА То Ала Тхаб'ихи: Мухиббуддин Ал Кхатхиб. Имам Мухамед бин Јами'атул Су'уд Ал Исламииах, Ријад. 3. Навави је Схарх Сахеех муслиман, Халил такхриј Сииха Ма'мун, Даар Ал ма'рифах, ЦЕТ. ВИИ, Че. 1421Х/2000 М., Бејрут, Либан. 4. Сахеех Сунан Еби Давуд, Шејх Мухамед ал Албани Насхируддин, Мактабатул Ма'ариф, Ријад, ЦЕТ. ИИ, нове публикације - 1421 Х/2000 М 5.. Сахеех Сунан на Тирмизи, шеик Ал Албани, Мактабатул Ма'ариф, Ријад, ЦЕТ. Ја, нове публикације - 1420 Х/2000 М 6. Књига у Фатхул Схарх Тавхид Мајид и Шејх Абдур Рахман бин Хасан Аалу Шејх пепела. Мураја'ах Хавасиихи: шеик Абдул Азиз Бин Баз Абдиллах бин. Идааратул Масајид Вал Масиари 'ал Кхаирииах, Ријад, из Дар Салам Мактабах као издавачу, Ријад, ЦЕТ. Ја, М., 1413 Х/1992 7. Схарх Ал-Ал Акеедах Васитхииах, Шеик Салих бин Фаузан Ал Фаузан, Мактабатул Ма'ариф, Ријад, ЦЕТ. ВИ 1413 Х/1993 М И други.
[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 09/Тахун ИКС/1426Х/2005М. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, Адреса ЈЛ. Соло-соло Пуводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183, тел. 0271-761016]
Превод значења Аллаху ва Азза Јалла Име ал-Карим



По Али Син феат Мусри Семјан

Ал-Карим Значење ПРЕГЛЕД ЈЕЗИКА Ево неких објашњења учењака арапске експерт за Ал-Карим значења:
Ибн Фарис је рекао да порекло речи (именица рахимахуллах каром облик речи ал-Карима) приказује два значења, од којих је слава [1].
Ибн Кутаиба рахимахуллах рекао, "Ал-Карим значи прашта је Аллах Узвишени је ал-Карима, који опрашта грехе својих слугу који верују." [2].
Ал Азхари рахимахуллах га тумачи: "један-Карим ал-тих атрибута Свемогући Бог и Његово име То значи, да је суштина која је веома много имати добре, веома сирокогруди, давалац задовољства и врлине.". Ал-Карим је име које обухвата сви атрибути су похвалу. Аллах Узвишени је ал-Карима (Врховни Величанство) је врло похвално од свих перпуатан њега [3].
Ибн Манзхур рахимахуллах објашњава: "Ал-Карим је један од атрибута Бога Свемогућег и Његовог имена је онај који је веома много имати поново добар, веома великодушан поклонодавцу давању њега неисцрпна Он је Суштина најплеменитији... апсолутна Ал-Карим. је назив покрива све доброти, слава и врлина Овај назив такође прикупљати све је за похвалу.. је Аллах Свемогући има име ал-Карим (Врховни Величанство) која је веома похвално у свим перпуатан Њега, Господа који има ' Поштована и племенити престо "[4].
Превод значења за име Бога ал-Карим Ако гледамо на име Ал-Карим ал-Кур'ан, име Аллаха Свемогућег Овај славни понавља два пута. Прво, у писму ан-Намл/27: 40:
فلما راه مستقرا عنده قال هذا من فضل ربي ليبلوني ااشكر ام اكفر ومن شكر فانما يشكر لنفسه ومن كفر فان ربي غني كريم
"А кад Соломун видео је постављен пред њега, он је рекао:" Ово укључује дар мог Господа да ме тестирати да ли сам захвалан или негирајући (би га корист). А ко је захвалан за ствари, он је захвалан за (добро), своје и ко је незахвалан, онда сигурно мој Господ је богат, Већина поштовани ".
Друго место, у писму ал-Инфитхар/82: 6: Аллах Узвишени каже:
يا ايها الانسان ما غرك بربك الكريم
"О човече, шта је вас преварио (непослушност) против Раббму милостивом".
У писму горе-Намл стих, Аллах Узвишени говори о Саломонових речима, када је видео Алаихиссалам форму испред палате краљице краљице од сабе. Свемогућег Бога дар је цењена од Соломона да тестирате своју захвалност Аллаху Свемогући за све благослове дате за њега. Затим, текст закључује са два имена Алаха Свемогућег је славни Ал-Гани (Рицх маха) и ал-Карим (Славе). Оба имена су врло близу почетне контексту стиха. Свако ко би био захвалан, тај став неће додати на богатства Аллаха Свемогућег Аллаха као што је богата.Насупрот томе, они који не желе да буду захвални неће смањити богатство Аллах Свемогући. Слично томе, они који ће жети награде од Гратефул ал-Карим (благотворним) издашно награђени. А ко је незахвалан, Аллах Свемогући дати увек је храна за преживљавање да их задржи. Ово је као што је наведено у Речи Божијој:
ان تكفروا فان الله غني عنكم ولا يرضى لعباده الكفر وان تشكروا يرضه لكم
"Ако тада не верују Заиста Аллах је богат од вас (не вас треба) и он није био задовољан са неверицом за Његовим робовима, а ако сте захвални, сигурно је задовољан захвалности Богу за вас" [аз-Зумар/39: 7]
Ко захвалан, заиста његова захвалност за (добро) његов сопствени. А ко ће одбити (не хвала), Узвишени Аллах, највише поштовани Маха-Каиа. Узвишени Аллах даје не захтевају створење али због Свемогући Бог има име ал-Карим (благотворним).
Што се тиче стиха ал Инфитхар писмо, тражећи Аллах Свемогући човеку, оно што их чини заблуди да послушао Бога Свемогућег. У ствари, Аллаху Свемогући увек посвећује много благослов и милост за њих. Зато што је Бог милостив према свим људима. Тако да није разумно људско сила, јер Аллах ал-Карима (великодушно) од њих.
Ал-Карим је племенито у сваком погледу, много давања и доброта, да ли захтева или не. Име ал-Карим показао савршенство у славу Бога Свемогућег и сву суштину и природу својих активности:
ОДГОВОР: Аллах Узвишени у својој суштини. Не постоји најмања грешка у суштини Аллаха Свемогућег. Заиста Суштина Аллаха Свемогуцег к Индах.
2. Аллах Узвишени у свим његовим атрибутима. Без обзира на ружну природу Бога к. Сигурно Божија природа је веома савршен у свим својим значењима.
3. Аллах Узвишени је такође узвишено у свему што ради. Не постоји дефект у чину Бога Свемогућег. Сигурно дела Аллах Свемогући је пун разних лекција.
Шејх ал-Ислам ибн Таимиииах може Аллах помилуј кажу, "име Аллаха Ал-Карим обухвата значење великодушности, као и смисао славу и величанство, као и да обезбеди значајну мекоћу и љубазност" [5].
Рахимахуллах имам Ибн-Каииим рекао: "Глобално, значење ал-Карим је онај који воли да даје много добар са веома једноставан и лак Његов противник, шкрт човек који је издао веома тежак и ретке врлину." [6].
Међу значења ал-Карим, Аллах Узвишеног да учини добро свим створењима без обавезе да морају да ураде. Сва доброта Свемогућег Бога дао створење је чисто за Његову милост према створењима.
Затим, као (огледало) каром Његова природа, Свемогући Бог опрости нешто што мора да се препусти десно од њега.Свемогући Бог опрости грехе слуге који су млитав у испуњавању обавеза према Богу. Због Алахово име Ал-Карим руку под руку са именом Аллаха Ал-Афувв Давалац (сорри), како наводи речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То следи:
عن عايشة قالت قلت يا رسول الله ارايت ان علمت اي ليلة ليلة القدر ما اقول فيها قال قولي اللهم انك عفو كريم تحب العفو فاعف عني
Од 'Аисха радхиаллаху То анха, рекла је: "О Аллахов Посланиче, шта мислиш, ако икада знао сам ноћ Лаилат Ал-Кадр, шта да кажем?" Он је рекао: "Реци: О Аллаху, заиста си прашта, најплеменитији, Ти волиш праштање, тако да опрости".[ХР. на-Тирмизи 5/534, и класификовано као сахеех Ал-Албани]
Поред тога, ако особа покаје за своју грешку, Аллах Свемогући да уклони грех и замените га са добрим грешке. Аллах Узвишени каже:
الا من تاب وامن وعمل عملا صالحا فاوليك يبدل الله سيياتهم حسنات وكان الله غفورا رحيما
"Осим оних који се покају, верују и чините добро, злочине су замењени Бога добротом А Узвишени Аллах прашта, Милостиви." [Ал-Фуркан/25: 70]
Исто тако, као огледало његове каром, Аллаху Свемогући увек даје, никада није престао да га дају. Аллах Узвишени каже:
الم تروا ان الله سخر لكم ما في السماوات وما في الارض واسبغ عليكم نعمه ظاهرة وباطنة
"Зар не видите да Аллах подвргнут то иоур (употребе) све ствари на небу и на земљи, као и усавршавања Његових боунтиес и невидљивог" [Лукман/31: 20]
Слично, као облик каром Његов Узвишени Аллах корист од првог јер чак и без њих тражи. Аллах Узвишени каже:
وكاين من دابة لا تحمل رزقها الله يرزقها واياكم وهو السميع العليم
"А колико животиње које не доносе своје резкиниа Бог који даје храна за преживљавање њему и вама, и Он је слуха, Знајући.".[Ал 'Анкабут/29: 60]
Као огледало његових других природних каром, Аллах Узвишени је дао низ незаинтересовану доброте без очекивања, јер Бог Свемогући је апсолутно милостиви. Аллах Узвишени каже:
ما اريد منهم من رزق وما اريد ان (57) يطعمون ان الله هو الرزاق ذو القوة المتين   "Не желим никакву храна за преживљавање од њих и ја нисам вољан да ми је дао да једу Аллах Свемогући Давалац издржавање је онај који има моћ поново веома јак.". [Адз-Дзарииат/51 :57-58]
Такође укључена у смислу ал-Карим, Аллах Узвишени наредио својим слугама да га призивају, и обећао да ће дозволити њихов захтев. Чак им проповедају о давању осим захтева.Уместо тога, бити љут на људе који не моле Му. Зато што је Бог милостив. Аллах Узвишени каже:
وقال ربكم ادعوني استجب لكم ان الذين يستكبرون عن عبادتي سيدخلون جهنم داخرين
"И Раббму рекао:" Молите се мени, ја ћу вам одговорити. Они који похвалити поклониш ми ући Хелл бедан у држави "[Гхафир/40: 60].
Дакле, у основи, дефинисање назива Ал-Карим има све врсте доброте и славе и врлине [7].
Свемогући Бог зове Ал-Кур'ан Име АЛ-Карим Аллах Узвишени каже да је Свети Кур'ан Ал-Карим је књига која каламуллах (племенито). Аллах Узвишени каже:
انه لقران كريم
"Заиста овај Кур'ан је веома племенит пролаз" [Ал-Ваки'ах / 56:77]
Описан од стране научника, разлог за ал-Кур'ан је каламуллах (речи Свемогући Аллах), садрже толико доброту. Унутра су трагове да праве, јасне информације, корисно знање и мудрост да многи [8]. Све добро уверио покретањем садржај Курана.
Имам Ибн-Каииим можда Аллах смилује, "Алах Узвишени каже Ал-Кур'ан особина са нечим што показује лепоту, обиље доброте и величанства користи као добро, јер ал-Карим је нешто што је препун добре погодности па много славније.. И ал-Кур `сама, гледано са свих страна је најбољи и највише Афдхал Дакле, Аллаху Свемогући сам окарактерише природу Ал Карам (слава) и карактеришу Калам и 'свој трон са тоне својства као добро.. и обезбедити особине су нешто што много доброте и леп облик ... "
Ал Азхари рахимахуллах рекао, "Ал-Карим ал-Кур'ан назван због свог садржаја различитих праваца, објашњења, знања и мудрости" [9].
Ал-Кур'ан доноси Ова славна славним ангелима је Гаврило Алаихиссалам ипак, према речима Аллаха Свемогућег
انه لقول رسول كريم
"Без сумње то је заиста реч (Божија доноси) племенита гласник (Гаврило)" [ат-Таквир/81: 19].
Онда племенити Кур'ан ал је поднет од стране славне анђела на апостола који су племенити, пророка Мухамеда саллаллаху алејхи То савс. Аллах Узвишени каже:
انه لقول رسول كريم
"Заиста, Кур'ан је заиста откровење (Бог се открио) Посланик драгоцена .." [Ал-Хакках/69: 40]
На основу наведеног стиха, Посланик, саллаллаху алејхи савс То се зове Мессенгер карим (племенити), јер Посланика саллаллаху алејхи савс То је племенит дух, носећи драгоцену књигу, позива људе да племените ствари, како у погледу веровања и праксе .
Слично томе, "Престо од Аллаха Свемогућег је племенито створење. Аллах Узвишени каже:
فتعالى الله الملك الحق لا اله الا هو رب العرش الكريم
"Тада Узвишени Бог, краљ истине: не постоји Бог, али Он, Господ (који је) 'престо је величанствено.". [Ал-Мукминун/23: 116]
Зато што 'престо је створење највећи и највише високо изнад свих створења. Сва слава створења је пронађен на дар Свемогући Бог најплеменитији. То ће показати славу створење у очима Алаха, него других створења.
Небо је испуњено разним врстама задовољства, све благослови садржане у њој превазилази све што је у свету. Под условом да за људе који имају племениту природу. Аллах Узвишени каже:
ان تجتنبوا كباير ما تنهون عنه نكفر عنكم سيياتكم وندخلكم مدخلا كريما
"Ако избегавате велике грехе међу грехе забрањених радите, ми ћемо уклонити недостатке (мали греси) и признати вас на место славе (рај)". [-Ниса '/ 4:31]
НЕКЕ ЛЕКЦИЈЕ НАМ МОГУ ДА КРОЗ ИМЕ Свемогући Бог ал-Карим Даље, овде су неке лекције можемо узети из познавања и разумевања значења име Узвишеног Аллаха Ал-Карим. Овај случај је прави циљ за разумевање док муслиманска имена Аллаха Свемогућег. Ал-Карим име да буде заиста позитиван утицај на побољшање и поправку вере и морала једног муслиманског богослужења у њиховим свакодневним животима. Разумевањем значење имена Узвишеног Аллаха Ал-Карим ће се култивисати племените квалитете у себи муслимана, укључујући:
ОДГОВОР: Усадити врлину у себи муслимана, јер Аллах воли оне који узвишену и племениту природу.
Имам Ибн Коииим рахимахуллах рекао: "Бити најомиљенији од Свемогућег Аллаха је онај који се украшавају са природом која је разрада од атрибута Бога Свемогућег. Свемогући Аллах Свемогући гробних Он је волео људе који имају основу својих службеника "[10].
2. Уграђивање је бесмислен природу сопства муслиманске.Због неких значења ал-Карим је Најплеменитији подухват.Заиста Аллах Узвишени воли оне који су веома дарежљиви. А Аллах Узвишени мрзи људе који су шкрти. Аллах Узвишени каже:
ها انتم هولاء تدعون لتنفقوا في سبيل الله فمنكم من يبخل ومن يبخل فانما يبخل عن نفسه والله الغني وانتم الفقراء وان تتولوا يستبدل قوما غيركم ثم لا يكونوا امثالكم
"Запамтите, ви сте људи који су били позвани да проведу (ваша богатство) на Аллаховом путу и ​​медју вама постоји шкрт, шкрт и ко је он заиста само шкртарити са собом.. И Бог Ко је богат, а ви сте један- људи који су спремни (за њега), а ако ви се окренете Он ће променити (ви) са другим људима, и они неће као ти су ". [Мухаммад/47: 38]
3. Подстакне осећај љубави у лице муслиманске Аллаху Свемогући. Јер Аллах Узвишени је Свемилостиви. Аллах Узвишени му даје задовољство без ограничења и без њих тражи.
4. Обавезно у част Аллахове Књиге Свемогући, ал-Карим Кур'анул. Јер, Ал-Кур'ан је реч Аллах Свемогући је племенит, који се добија посредством славног анђела на племенитом Посланику.
5.. Обавезно да величају анђела Свемогући Бог, кога анђео Габријел. Онај који га је мрзео, онда је он Аллахов непријатељ Свемогућег. Аллах Узвишени каже:
من كان عدوا لله وملايكته ورسله وجبريل وميكال فان الله عدو للكافرين
"Ко је непријатељ Аллаху, Његови анђели, Његове посланике, Габријел и Мајкл, онда сигурно Алах је непријатељ неверницима". [Ел-Бекаре / 2:98]
6. Неопходност да воле Аллаховог Посланика Свемогући. Ко мрзи један од њих, онда је он Аллахов непријатељ Свемогућег, у складу са садржајем претходног става.
7. Суседне својства расту као части и гости, као што је препоручено од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.
8. Расте као праштања природе, јер Аллах Узвишени воли природу праштање.
9. Охрабрује нас да се увек молити Аллаха Свемогућег. Јер Аллах Узвишени милостив према својим слугама. Узвишени Аллах враћања стидљиви слуга руке подигао у молитви да буде празна. Због Алахово име Ал-Карим заједно са именом Узвишеног Аллаха ал Хаииииу према речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То следи:
ان الله حيي كريم يستحيي اذا رفع الرجل اليه يديه ان يردهما صفرا خايبتين.
"Заиста Аллах Већина поштовани Срамота, срамота је Бог, ако је неко подигао своје руке да вратите да буде празан опет губитници". [ХР. Ебу Давуд и Тирмизи-у, класификовано као сахеех од ал-Албани]
Аллах Узвишени нас чине више племенити људи који су великодушни. И да нас који воле све ствари племенита, добро облику вере, реч и дело и дело. А Аллах најбоље зна.
[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 10/Тахун КСИИ/1430Х/2009М. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, Адреса ЈЛ. Соло-соло Пуводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183, тел. 0271-761016]
Значење Символа вере

По Шеик ДР. Мухаммед ибн Муса Наср алу

Мој разговор са свима вама, о првом стубу од стубова ислама, највећи стубови од стубова ислама су пет. Нечији вера не би било у усправном положају, али са њим. Ко то не деси, онда он није муслиман. И ко је отказан, Алах сачувај Рај за њега, његова кућа је пакао, а људи немају помоћне уздизање преступника.
Први стубова ислама су схахада Лаа илааа Илла Аллах и да је Мухаммед Аллахов Посланик. Ово је реченица таииибах (добро), који је тежи у тежини од свих небеса и земље. Ово је отварање реченица (тастер) ислама. Учимо нашу децу, први пут, рекао је и лафазх-лафазхниа кноцк-слушних слух им први пут је пао са стомака своје мајке. Такође га научите да људи који ће умрети међу нама у време смрти дише. Наставили смо да ходамо по њој, ми га практикују са својим последицама, тако да смо уштедели на Судњем дану.
Сви смо напамет, и Арапи и не-Арапи, белци и црнци, су неписмени и 'алим. Сви знамо фразу. Међутим, ако ми знамо шта то значи? Да ли разумемо последице? Да ли знате значење Лаа илаах илла Аллах, и шта се подразумева под рекавши Ла илаха илла Аллах Мухамадар Мессенгер?
Први део вере био је да се уради са Богом, са рубубииахНиа (Његова снага), улухииахНиа (Његово право да буде обожаван), и астме "и његови атрибути, са чистог монотеизма донели сви пророци Бога, јер Ноах К да Мухаммед саллаллаху То алејхи ве селлем .
Други део, који се односи на Мухаммеда Посланика Бога, носилац благодати и оних који су добили инструкције (од Аллаха). Аллах га је послао као милост за сва створења. Алах узвиси своје име међу старих и касније. Бог се не помиње, осим Посланика саллаллаху алејхи савс То је такође позвао да буду с њим. Ми помињемо име Аллаха, када смо позвали Бога, на молитви, молитви, рекавши такбир и тахлил и проповеди, проповеди, као и претходне студије и на тасиаххуд радимо у нашим молитвама. И ми бертакарруб (ближе) Богу читајући молитве и поздраве свога саллаллаху алејхи ве селлем То. Он је давалац идзин сиафа'ат за нас са Богом, када смо га суочавају.
У првом делу вере, фраза Ла илаха илла Аллах, подразумева: менгикхласкан менгикхласкан монотеистичке религије и Богу.Док (Цреед) Мухамед Божији посланик, подразумева менгикхласкан мутаба'ах (примерно) и усавршити га за пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Религија је усправно на основу ове две. Дакле, научници и свештеници, кажемо: "Религија усправно на две основе. Бивши, да ништа не буде обожаван осим Аллаха. И друга база, обожаван Бог на начин који је сиари'аткан ".
Нико не обожава осим Аллаха је значење Ла илаха илла Аллах.Ла илаха илла Аллах онда је значење, нико нема право да буде тамо светиња у универзуму, осим Бога. Дакле, постоји елемент Нафс (негација) и итхбат (подешавање).
Нафи против свих богова из сујете, и да итхбат илаах истине и ма'буд (Бог) са хак, Бог је сам, без партнера Њему. Требало би да постоје и Нафс итхбат, мора постојати ватра '(невин став) и вала' (љубав и одбрана). Бара "целог бога осим Аллаха и итхбат убудииах (службеност сам) Аллаху.
Дакле, ако смо обожавање Бога Нафс, односно Ла илаха, онда ми не обожавају, јер је негирање и негирање да у природи постоји илаах. А ако славимо Бога са итхбат само, наиме Илла Аллах, онда то не негира постојање једног савезника. Онда мора постојати и Нафс итхбат, мора постојати ватра "и Вала '.Као што Аллах каже:
وماارسلنا من قبلك من رسول الانوحي اليه انه لا اله الا انا فاعبدون
И Ми не шаље гласника пред вама, али смо открили да му је: "Гле, не постоји бог (десно), али ја, онда берибадахлах то Ме".[Ал Анбииа ': 25]
Реч Божија ", онда берибадахлах то Ме", што значи обожавање Бога и далеко од Зла.
Алах је послао своје гласнике пред Посланика Мухаммеда саллаллаху алејхи ве селлем То. Задатак они сви кажу исту једну реч: "О народе мој Берибадахлах Богу, немате илаах осим Њега". Сви они кажу: "Народе мој, берибадахлах Богу, и одступи од зла". Зло је све то осим Аллаха обожавали.
Ово доноси монотеизам Апостола, права Божјих слугу дужности, обавеза да Аллах има највећи наложено, а највећа заповест коју је Бог заповедио. Из тог разлога, Бог је послао Апостола, снижавање књигу, и унсхеатхед мачеве међу борцима да се подигне Аллахову ријеч. Било која особа која жели да пређу на ислам, да кажем Ла илаха илла Аллаха.Значење ове реченице, нема право да буде обожаван од чињенице да земља и небо, али илаах, односно Бог. Стога, када је Посланик саллаллаху алејхи То савс замолио невернике да кажем, тешко је за њих, јер они знају шта значи. Такође, због последица је невин њихових богова, и од њихових идола они обожавају да се приближи Богу. Зато, кажу они:
اجعل الالهة الها واحدا ان هذا لشىء عجاب
Он је направио боговима богова само један. Сигурно је ово заиста дивна ствар. [Схад: 5].
Ла илаха илла Аллах реченица садржи три врсте монотеизма које доносе апостола. Рубубииах монотеизам, односно ментаухидкан Бог у својим акцијама. Као што су креирање, укључите, искључите, кишу, спуштање Ризки, а поред њега. И оптерећење улухииах монотеизам или обожавање, односно Алах ментаухидкан са славе акцијама. Као што су молитве, пост, Хаџ, закат, клање животиња, надзар и истигхатсах и исти'анах и Инабах, обилазити Кабе, Кунем се Аллахом, и друге врсте богослужења. Ко понудио једну врсту обожавања осим Аллаха да, онда је пао у улухииах забушавати, или политеизам убудииах. И трећи монотеизам, монотеизам астма 'је природа, односно одређују ствари које су успостављене од Бога за себе, и негирају оно што је од Бога издаване од себе.
ليس كمثله شىء وهو السميع البصير
Не постоји ништа попут Њега, и Он је Претрес, Сееинг. [Јасен СХура: 11].
Реч Божија "није ништа слично њему", је побијање (да) мусиаббихах групе, односно онима који изједначавају Бога са створењима. Док су речи "Он је Претрес, Видећи" је побијање му'атхтхилах група, (ИЕ) оних који одбацују Божју природу. Аллах Свемогући има Асмаул хусна (лепа имена) и сифатул То улиа (својства висока или савршен).
Слично томе, израз Ла илаха илла Аллах, обухвата ставове невин Напротив, у облику забушавати; забушавати рубубииах и улухииах забушавати или многобоштво природу.
Ко тумачи Ла илаха илла Аллах да значи да не постоји Рабб (Креатор, владар) осим Аллаха, онда он није ментаухидкан Бог, и не знам тавхид. Дакле, јединство природа је рубубииах су уграђене у (човек), и само демантовао је човечуљак. Односно они Магианс и оних Дахрииах (они који приписују све да Дахр или период). Док већина људи препознаје ову врсту монотеизма.Јединство сцене непријатељстава између пророка и њиховог следбеника монотеизма улухииах је, или монотеистичког обожавање.
Учењаци дефинишу богослужење: термин који укључује све који су волели и благословен од Бога, у облику у изрекама и делима, који је рођен и ума.
Дакле, ко год да откажете ову јединство, Ла илаха илла Аллах, а затим се састао са Богом у рају идолопоклонички, забрањених за њега, он је вечан и овековечили у паклу. Молимо Аллаха заштиту од муке пакла. Она се заснива на речи Аллаха, узвишен:
ولقد اوحى اليك والى الذين من قبلك لين اشركت ليحبطن عملك ولتكونن من الخاسرين
И заиста је било откривено да вама и (пророци) пред вама: "Ако ви приписати (Алах), Он ће уклонити амалму и сигурно сте један од губитника [АЗ Зумар: 65]..
И речи:
ولو اشركوا لحبط عنهم ماكانوا يعملون
Уколико они (Посланик) Аллаху, Он је далеко побегао од својих дела су урадили. [Ал `ам: 88].
А на основу речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:
من لقي الله يشرك به شييا حرم الله عليه الجنة
Ко испуњава Аллаха, док је дружење са партнерима Аллаха, не дај Боже рај за њега. [1]
Било која особа која каже Ла илаха илла Аллаха, он је дужан да говоре и сведоче да је Мухаммед Ресулуллах. Због монотеизма и Символа вере није савршен, али уз признавање минута пророка саллаллаху То алејхи ве селлем и иттиба '(пратите) њега, и (признање) је да је затварање све пророке и гласнике, не постоји пророк пошто је он саллаллаху То алејхи ве селлем.Такође, уз признање да је он Серијат Схари'а је благословена од Аллаха до дана пресуде, Схари'а серијатског који уклања све пророке који имају прошлост. Он такође сматра да је реч: [2]
والذي نفس محمد بيده لا يسمع بي احد من هذه الامة يهودي ولا نصراني ثم يموت ولم يومن بالذي ارسلت به الا كان من اصحاب النار
Од Њега (Аллаха) душа Мухамеда у Његовим рукама. То није један од тих људи, да ли је Јеврејин или хришћанин, чули за мене, онда он умре у стању да без вере у записнику да сам послат да га, ако је од ватре. [Пријављено Муслим, бр. 153; Ахмед, Ебу Хурејре од пријатеља, уздржана]
Ако је тако, онда шта су права Аллаховог Посланика н народу?Да ли је право муслимана у источној хемисфери и западне?Заиста, он је веома велика у праву. Зато што свака особа која је ислам, то је једна од врлина пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Посланика саллаллаху алејхи ве салалм То је узрок муслимана добије појма, и он је постао њихов фактор сигурности. Због пророка саллаллаху алејхи То савс који је донео то наше вере, и он је вољен од стране Господара светова, он је гласник Господа Аламин.
Ако не преко њега, ми не добијамо појма, ми не брзо, и не молите.
Дакле, он је био у праву на нама је супер. И наша обавеза да му снажно. Морамо га воле споља и изнутра. Ми поштујемо га, менгагунгканниа, славити га. Ми смо љубазни његовим речима, у време живота и после смрти. Ми волимо оне који воле Аллаха и Његовог Посланика. Ми смо непријатељски расположени према непријатељима Аллаха и Његовог Посланика. А ко Понижавају Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, онда смо непријатељски расположени према њему, и невин од тога, и против њега, иако је био најближи (за нас). Пошто је ово услов јединства, вера тврди, захтева Вала То Вал бара "(одбрана и непријатељство за Аллаха, уздржана). Аллаху теала, каже:
لاتجد قوما يومنون بالله واليوم الاخر يوادون من حاد الله ورسوله ولو كانوا ءاباءهم او ابناءهم او اخوانهم او عشيرتهم اولايك كتب في قلوبهم الايمان وايدهم بروح منه ويدخلهم جنات تجري من تحتها الانهار خالدين فيها رضي الله عنهم ورضوا عنه اولايك حزب الله الاان حزب الله هم المفلحون
Нећете наћи људе који верују у Аллаха и на ахирету, међусобно драги они који се противе Аллаха и Његовог Посланика, иако су њихови очеви, или деца или њихова браћа и њихове породице.Они су ти који је Бог улио веру у срцима својим просторијама олакшица које долази од Њега. И њихово укључивање у рај тече испод реке, они ће у њему придржавати. Аллах задовољан са њима и они су задовољни (изобиље благодати)-Његова. Они су странка Аллаха. Знајте, да странка странке Аллаховом који су имали среће. [Ал Мујадилах: 22] [3] قد كانت لكم اسوة حسنة في ابراهيم والذين معه اذ قالوا لقومهم انا برءاوا منكم ومما تعبدون من دون الله كفرنا بكم وبدا بيننا وبينكم العداوة والبغضاء ابدا حتى تومنوا بالله وحده
Заиста је дошло добар узор за вас је Ибрахим и они са њим, када рекоше свом народу: 'Ми смо били невини од вас и шта обожавају, поред Аллаха, ми порицати (неверица) и иматеизмеђу нас и вас непријатељство и мржњу заувек да вас верују у Аллаха Алоне [остали Мумтаханах: 4]..
Алаихиссаллам непријатељски оцу Абрахаму, зато што је Бог, када је његов отац константно преко многобоштво.Алаихиссаллам непријатељски сина Ноја, као Бога, и невиног тога, када је стално био на врху неверици. Посланик Мухаммед Н непријатељски стриц Абу Лахаб, када је инсистирао на главу идолопоклонства. Затим је Аллах открио Кур'ан о Абу ал Лахаб који наставе да читају до Судњег дана. Слично томе, другови њиховог рођака непријатељском-као-Бога. Ебу Убаидах убије-јер је његов отац, јер је непријатељски расположен према Божијој Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То. А 'Ассиа, жена је жена фараона мукминах невиног фараона, он је рекао:
رب ابن لي عندك بيتا في الجنة ونجني من فرعون وعمله ونجني من القوم الظالمين
Да, мој Господ. Направите ми кућу поред вас на небесима и спаси ме од фараона и његових дела, и спаси ме од за уздизање преступника. [На Тахрим: 11].
Дакле, ми морамо волети оне који воле Аллаха и Његовог Посланика, и мрзим оне који мрзе Бога и Његовог Посланика.Ми смо непријатељски онима који презиру Аллаха и Његовог Посланика. То је ислам, и тест вере. Дакле, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:
اوثق عرى الايمان الحب في الله و البغض في الله
Најјача веза вере је љубав према Аллаху и мрзе због Аллаха. [4]
Дакле, ми волимо своје пријатеље, јер су они који воле Бога, а они који су волели Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.Поред тога, јер је Посланика саллаллаху алејхи То савс. умро је у стању задовољства за њих, а Богу који је изнад 'АрсиНиа задовољан са њима. Ми их волимо и мрзимо људе који их мрзе и проклињу их. Скрећемо ближе Богу од љубави старатеља, старатеља који обожава. Скрећемо ближе Богу од стране људи који воле бертаухид. Ми приближи Аллаху ла мрзе идолопоклоници, и експертима јерес, отпадништво експерт и његовом телесном-пожуде, мржње и-фирках фирках који проналази нову случај у религији ислама да Аллах не губи информација и доказ од Аллаха теала Субханаху ва. Мрзимо-фирках фирках лажне, као и Рафидхах Му'тазилах и Кхаријитес и Мурји'ах и Јахмииах и целе фирках изопачене. Ми их мрзе, јер они одступају од правог пута и не пратите Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. као што је наређено од Аллаха.Аллах тестиран људи који тврде да воле Бога. Бог их је тестирано преко иттиба 'на Посланика. Он их је тестиран са љубављу Посланика. Неки људи су дошли Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То, онда они кажу: "О Аллахов Посланиче, ми заиста волимо Господа нашег," онда је Аллах открио овај стих о њима:
قل ان كنتم تحبون الله فاتبعوني يحببكم الله ويغفر لكم ذنوبكم والله غفور رحيم
Реци: "Ако си (стварно) љубав Аллаха, пратите ме, Аллах ће вас волети и да вам опрости твоје грехе". Аллах је прашта, Милостиви. [Али Имран: 31] [5].
Ако заиста волите Аллаха, онда мора пратити Посланика саллаллаху алејхи ве То саллам.Карена уколико одступају од курса, значење лежи у вашој љубави према Богу. Ако одступа од курса, онда ви нисте они који воле Бога. Ви постајете део Божјих непријатеља, ако се одступа од пута Аллаха и Његовог Посланика. Ако желите Божју љубав, љубав Божија ће бити тамо, пратећи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. споља и изнутра. Ви менгагунгканниа, љубави, цивилизован против њега, не прави забаву од Суннета, не чинећи лично фун о њему, и не ради ствари које мениелисихи Шеријат, Аллах ће и мангампуни воле своје грехе.
Љубав на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. је обавезна, и обавезно да га прате, морају поштовати, част потребно, ће прославити Суннет. Свако ко Понижавају Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, када је живот после смрти или изразом, или геста, или прича, онда је поверовао у Аллаха и праведници дела обрисани. И он има право да заустави казну (акта), његова крв постаје законита.
Зато наши научници, религиским водјама Сунном Вал Јама'ах Стручњаци утврдили да свима онима који доносе забаву пророка саллаллаху алејхи ве селлем То или малтретирани, или стави га доле, он не вероваху, он би требало да буде убијен. А научници не слажу, да ли је покајао и тражио шансу да се покаје или не.
Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах смештена у Схаримул Маслул То ала Сиатимир Апостола, то лице нема право да се покаје после смрти Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, јер његова права остају на снази. Што се тиче права на Бога, ако је неко осудио Рабб или религију, онда кајемо, онда је између њега и Бога. Што се тиче посла са људима који критикују Посланика, онда он, иако покајање, апостол не пада право. Зато што је бачена дистракција са њим. Хурт Апостоли су постојале давно, па чак и повредити пророке такође догодила пре Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Он је рекао:
ولقد كذبت رسل من قبلك فصبروا على ماكذبوا واوذوا
И заиста дидустакан (поново) апостоли пред тобом, али су дисбелиевинг и злоупотреба пацијента (посвећени) против њих.[Ал `ам: 34]
Истихза прогласи Богом "(подсмех) о Ноју против њега:
ويصنع الفلك وكلما مر عليه ملا من قومه سخروا منه قال ان تسخروا منا فانا نسخر منكم كما تسخرون
И Ноје је почео да направи ковчег. И сваки пут вођа свог народа да хода прелазу Ноју, они су га исмевали. Он је рекао: "Ако ви нас исмевају, онда заиста ми (били) ти се ругају Као што сви лажним (нас)" [Хууд: 38]..
Бог говори о мујримин (што многи људи згрешили) да намигне и осудили вернике.
ان الذين اجرموا كانوا من الذين ءامنوا يضحكون. واذا مروا بهم يتغامزون
Они који грех су они који су некада (у свету) се смеју на оне који верују. Ако се људи вере на прошло пред њима, они трепну. [Ал Мутхаффифин: 29, 30]
Цензура је случај. Муслимани у заједници је сада странац међу људима. Ако чврсто држе Суннета, понекад људи који су најближи вама да ругати се од вас. Можете да добијете јеерс из породице, рођака, и твоја браћа. Међутим, постоји разлика између исмевају и подсмех диперолок био обичан човек, са диперолок Онога који је Бог, Књига Аллахова, религија Алаха и пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Ово је облик паганизма. Овај предлог је реч Божија (у писму на Тавбах).Односно када постоји гомила лицемера који говори о Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и његове другове, онда је Аллах открио о свом Ал Кур `ан, а онда су дошли Извини (разлог):" Ми смо само разговарали и берсендау шала, онда им пориче Реч Божију:
ولين سالتهم ليقولن انما كنا نخوض ونلعب قل ابالله وءاياته ورسوله كنتم تستهزءون {65} لاتعتذروا قد كفرتم بعد ايمانكم
А ако питате их (о томе шта они то раде), они би одговорили: "Само смо се шали и игра око њега" Реци: '. Да ли је то Бог, стихови и Његовог Посланика, увек беролок- забавно ".Немојте да вас извините, јер сте невјерници, након веровања.[На Тавбах: 65-66].
Дакле, нека буду опрезни. Не дозволите да вам исмијавају религију, ал Кур `ан, Аллах и Посланика. Због све ове акције је неверица.
Имам Муслим испричао у Сахеех из хадиса о Анас: Било је међу нама човек из Бани Најјар који је пратио Посланика саллаллаху алејхи То савс, а затим сео на њу, да меморишу писмо Ел-Бекаре и Али Имран, и написао је Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То. Онда је дошао римске људе, то јест да се не вероваху, и почео да чине лаж на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Он је рекао: "Мухамед није знао ништа о Ал Кур`, у ствари, ја сам онај који је написао за њега ". Али, он није жив, али је дан или два дана, умро је, Бог га убио.
Римљани су хтели да га закопају у земљу. Они су ископали гроб за њега. Онда га пљувати из тлу земље. Они кажу: "Можда су моји пријатељи Мухамед напоље". Они су поново ископао гроб дубоко за њега. Али, земља поново пљували. Они су тада рекао: "Можда су моји пријатељи Мухамед напоље". Они чине трећу гробницу за њега веома дубоко. Али, земља поново пљували. Дакле, они знају да овај случај није на Ислам директно од Асхаба од анхум Аллах '. Отишли ​​су га насукани [6].
Пошто је осудио Посланика, оптужујући га за лагање, оптужујући апостола направљен за ал-Кур `ан, и да не постоји ништа осим да се Мухамеду коју је написао за њу. А сада, ево, шта Бог уради поводом тога? Бог га је убио, а затим га је направио као став знак Божију силу) и 'ибрах (часова), као што је направио фараона као стих и' ибрах.
فاليوم ننجيك ببدنك لتكون لمن خلفك ءاية
(Дакле, тог дана смо сачували своје тело да можете бити лекција за оне који долазе после тебе - [Јунус стих 92] - међутим, они не узети лекције и савете..
Ово је резултат сиромашних људи који критикују Посланика, чине лажи и прављење свог забаву саллаллаху алејхи ве селлем То. Прича о овом великом, чак веома много. Када је Абдуллах бин Убаи Бин Салул рекао:
لاخرجن الاعز منها الاذل (Заиста јака [племенито] да истерају људе који су слаби [непоштовање] од града Медине). [7]
Оно што он подразумева под "јак човек (племенити)" сам је, и "слаба особа (презира)" је Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То. што значи да ће га протерати из Медине.
Онда је дошао Абдулах (веран пријатељ, син Абдуллаха бин Убаии лицемјери) Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је: "О, Аллахов Посланиче. Достигла је вест за мене, да желите да убије Абдуллах бин Убаии (сам отац, лицемер). Они Ансар да зна, да сам био међу њима највише посвећени својим родитељима. Ако баш мораш да га убије, онда ми је наредио да га убију. Зато сам забринут, ако неко га је убио, нећу дозволити шетњу Киллер (бесплатно), тако да ћу убити Муслимана за убијање невјернике.
Дакле пророка саллаллаху алејхи То савс је рекао, "ми би пријатељи уз најбољи могући начин."
Када је његов отац, отац Абдулах, је дошао да уђу у град Медини, он (син Абдулаха) блокира пут, он је рекао: "Стоп, где сте! Данас сам стварно бих знао, ко је најплеменитији, а ко најмање? ".
Његов отац је рекао: "Тешко вама, зашто радиш?" Његов син је рекао: "Ви сте рекли тако и тако? Данас сам стварно бих знао, ко је најплеменитији, и ко је највише презира.Посланика саллаллаху алејхи савс То је највише славно, а ви сте бар ". Он одврати унос, тако да је његов отац послао некога да се жали на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Тада Посланик рече: "Нека га," рекао је Абдулах, "како би дошао након Посланика, затим да", и он га пусте после дозволе Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.
Онда то није Абдулах, лицемјери, живи неколико дана до краја абдоминалног бола и умро. Тако сунатуллах (Уредба о Богу) против оних који су осудили на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.
Када је једна од Монгола владара жели да пређу у хришћанство, он је окупио много људи. А владика хришћани могу доћи до христијанизирати владара. Владика је почео да се дистанцира од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. У том месту постоји пас је везан, пас лаје почела, а одлучили уже, а хришћани може да нападне људе. Тако су људи били заштићени и пустио пса, везати и назад.
Они кажу: "Тај пас лаје на вас, јер ви критикујете Мухаммед саллаллаху алејхи ве селлем То '.
Он је рекао: "Не, то је само пас као и другим псима. Он лаје на мене и рекао људима селаинку ".
Затим су везали пса и поново затегните чвор. Онда понавља хришћани могу отказати Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Пас је поново одлучио да лаје и конопца. Затим у правцу од ранијих хришћана могу да га гризе и на врату, док пас убијен.Онда ушао ислам као што је наведено од Ибн ал-Хафиза Хајар Ал-Аскалани четрдесет хиљада хришћани могу након овог догађаја. Али када су видели шта је Бог учинио за хришћанина, осудио на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.
Неверници који данас отказати Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, они желе да малтретирају и понижавајуће муслимани. Зато што они изгледају - веома несрећни - Муслимани сломљен међусобно раздвојене и уназад. Видели су многе исламске земље су се борили једни друге. Свака земља да следи друге земље и покушати да их учини задовољство њиховим напорима у постизању изван задовољство Аллаха.
Зашто муслимани немају одлучност, вољу, и они су били људи који су слаби. Чак и муслимани имају огроман потенцијал, имовине, нафте, и други, али их не користимо у борби против својих непријатеља.
Због тога, они који не верују да су се усудили да пишу, цртање карикатура Посланика, и европске новине објавио злоупотребе Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.
Међутим, када виде јавну реакцију и то људи-Хвала Аллаху, још увек осећају Мессенгер Аллаха То алејхи ве селлем, и љубав према Аллаху, величају Аллаха, а када су видели урадио билатералну раскид, што доводи до последица- због (лоше) о њима, погледајте ентузијазам човека да одбије, када су видели народи нису задовољни, и завршавање против његове земље, и успела да доведе утицај, они су уплашени и нервозни. Зато што су народ који је клањају долару (новац), клањали богатство.Они су такође почели да Жао ми је питати.
Заправо, они су желели да тестирају срца ових људи, ако људи имају веру у деликатности духа, страшћу за своју религију, или да ли су ови људи су мртви, не живи, онда ће прећи на касније фазе.
А, све похвале Аллаху, победа је за лидере људи исељеника и Ансар, пророк који је изабран, био је племенит у целом свету.Престанак постојања, откривајући (бес), а протести, све ово указује на то да ти људи још увек имају добру и љубави религију.
Сигурно религија је црвена линија, вера је црвена линија, Посланик саллаллаху алејхи савс То је црвена линија, а не треба занемарити и не треба да се крше.
ان شانيك هو الابتر
Они који вас мрзи, ко је изгубио. [Ал Каутсар: 3]
Заиста, Аллах Узвишени је узвишен положај Мухаммед саллаллаху алејхи ве селлем То широм природе. А Бог од 'АрсиНиа гаранције (одмазда) против оних који исмевати, као његових речи:
انا كفيناك المستهزءين
 се Ми вас сачувати од (зло) људи који ругати се и подсмехом (ви). [Ал-Хијр: 95].
И Реч:
فسيكفيكهم الله وهو السميع العليم
Дакле, Аллах ће ти довољна (о Мессенгер) од њих. И Он је чује и зна. [Ел-Бекаре: 137].
Дакле, ако неко критикује Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То речју или делом, или гестом, онда Бог ће узети Иаанг негу. Аллах ће мучити у свету, пре казне на ахирету. Зато што је Бог обећао болну патњу онима који исмевати, са анатемом, лишен благослова. Божија гаранција (мучење) против њих, а он је урадио у било ком тренутку.
Стога, очекујемо да Бог да узвратимо против оних који чине забавно од њега, Данци, француски народ, народ Норвешке, и сл. Надамо се да ће Бог освети их све Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То. И ми молимо Аллаха теала Субханаху ва за његов повратак муслимана најбоље њихове религије. И то је највећа реакција на њих, да ми држе нашој религији, ми чврсто држе Суннета у наш Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, који је изабран од Бога. Ми укључите Сирах (путни) пророка саллаллаху алејхи ве селлем То у нашим домовима, и међу нашом децом. Сирах учимо нашу децу. Ми троше наше паре да шире ислам, и да преведете Сирах од Посланика на друге језике широм света. Да би за нас да се уведе Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и свој морал на човека, а ми смо се упознају са људима који су били незналице, који су били људи који су пркосили и перолок забаву од тога.
То није изненађујуће, ако нађемо неке људе који инсиаф западних људи који славе пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Тако један од њих саставили књигу 100 људи у историји, он је први цифра је Посланик Мухаммед, саллаллаху Посланик ислама То алејхи селлем. [8]
Дакле, укључујући и грешке, ако смо мензхалими друге људе који нису криви, паљење цркве, бомбардовали и срушили амбасаде, то је грешка.
Наша доследност против ислама, против Суннету нашег егзалтације, иттиба 'Тхе Посланика саллаллаху алејхи То савс, и тахкиим (арбитрирати) од серијатског Мессенгер Аллаха То алејхи ве селлем је био најважнији реакције. Такође користимо дарове које Бог нам је дао облик снаге и способности и поседовањем, у паузи са њима је важна реакција против њих.
Тражимо од Бога да открије Његову снагу нашим непријатељима, и да ће он помоћи ислам и муслимане, понижавање непријатеља религије, наш Посланик Мухаммед добио сиафа'ат саллаллаху алејхи ве селлем То за нас, принц од народа, а затим и молитве и мира на нашем пророка Мухамеда и његове породице.
[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 01/Тахун Кс/1427Х/2006М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]
20 Грешке у Беракидах
Четвртак, мај 25, 2006 15:11:32 АМ
ГРЕШКЕ у двадесет БЕРАКИДАХ *)

Стање муслимана данас имају такву забринутост.Вишедимензионалне кризе у циљу верског живота више.Идеална фигура муслиман који је напуштен у складу са Схари'а.Грешке у својој свакодневној пракси показују, било вербално, пракса или веровање. И још горе, они не схватају да када сте урадили нешто погрешно.
Зато ћемо уклонити грешке у исламским Акеедах питања која су се ширили и тако пополер у заједници. Надам се да можемо да корист од њега.
ОДГОВОР: Разумевање казну Грешке Лаилахаилаллах Ово је од суштинског значаја грешка у муслиманском друштву данас. Они напунити (لا اله الا الله) само у усменој без схватајући, да казна захтева јединство и друга питања. Међу стварима које захтевају Нафс и итхбат.
Нафи значење је човек који је изговорио то јединство мора располагати свим облицима перибадаатан да осим Аллаха
Итхбат значење поставите све облике богослужења само Богу, ни партнер Њему. Поента је да само за пречишћавање религије Бога и куфра (Дени) за Бога у другима. На основу речи Божије,
ولقد بعثنا في كل امة رسولا ان اعبدوا الله واجتنبوا الطاغوت
И заиста смо је послао гласнике да сваком народу (проглашења), "Ворсхип Алаху (само), и клони тагхоут њега." [-Нахл: 36]
Отуда у монотеистичку мелафазкан казне треба да имају последице које се морају испунити. То је јединство Божије је у пратњи послушности и покорности Његовим заповестима и мејаухи спроведе Бан-бан. Не само да обожавају Аллаха сама без пратњу К са порицања тагхоут.
2. Истихзаа '(лажно) Случај-Случај вера На пример меперолок изруга проблеми брада, јилбаб, одећу подигне изнад скочног зглоба, ислам није релевантан за време јер ограничава слободу ваанита, наслеђивање законе и тако даље.
Знај, ако ругло је усмерена на Схари'а, он заиста постао кафир, а од учења ислама. За вређање Серијат Схари'а значи увредљиве Макер, Бог. Слично томе, он је увредио пророка саллаллаху алејхи ве селлем То [2]. На основу аргумената.
قل ابالله وءاياته ورسوله كنتم تستهزءون. لاتعتذروا قد كفرتم بعد ايمانكم
Реците: "Да ли би Богу, стихове и Његовог Посланика увек јест?" Немојте да вас извините, јер сте невјерници, након веровања. [У-Тавбах: 65-66]
А ако забавно-забава тога упућен лице (извршилац Схари'а), онда је он међу онима који Фасик и да је пала у веома опасном месту.
3. Неки људи фраза, "То је воља судбине," или: "Ако свет је био вољан да ће бити такав и такав". То је такође грешка која би требало да буде напуштена. Због времена и судбине нису имали вољу. Аллахова воља и судбина. Размислите реч Божију.
وخلق كل شيء فقدره تقديرا
Он је створио све, и он га највише одређује тачно. [Ал-Фуркан: 2]
Укључујући природи Бога се одвија по Његовој вољи. Ту никада неће бити једна осим ако ирадахНиа кејадианпун. Не би постојали у природи је онај који долази од одредби своје судбине, и неће се појављивати осим за своју судбину као добро. Оно што је суђено никада неће недостајати. [3]
4. Чувене речи научника или студент који проучава биологију, хемију или неки други, "Ове честице не може бити уништена", или "Ниједна од ових супстанци може бити формирана" и друге речи које одговарају.
Они не схватају, да су речи укључују лаж. Имајте на уму, све у универзуму дошао ни из чега. То је Бог који је створио сва створења и сигурно ће патити од оштећења или смрти. Бог онда га укључите док су други по Божијој вољи.
الذي خلق الموت والحياة ليبلوكم ايكم احسن عملا وهو العزيز الغفور
Он је био тај који је направио мртво и живо, да он може да вас тестира, ко је од вас бољи милостињу. А Он је Моћни, прашта.[Ал-Мулк: 2]
Дакле, нико не створење је уништено или креира по себи. Што се тиче створењима која ће Бог кекалкан Рај и пакао су у пратњи задовољства или Аллах у тој држави, као и становници.Док ће други бити уништен. -Свака душа мора окусити смрти
5.. Осуђује се жале и време. Грешке као што се то углавном раде песника, уметника и писаца кроз њихове радове. Затим следи јавности, тако да постаје опште место у заједници. На пример, "Тајмс имају моћ над мене" или "издаја дан" или "Времена су луди" и тако даље.Да јасније, размотрите следеће објашњење. Ако је само требало да пружи информације о природи на 'ере', онда је то дозвољено. Пример: "Данас је веома вруће" или "веома хладно" услов без цензуре, речју Бога након поздравне Алаихиссаллам Лутх.
هذا يوم عصيب
Ово је тужан дан .. [Хууд: 77]
Ако је клевета против времена у пратњи уверењем да "време" је детерминанта различитих догађаја (несреће и катастрофе), онда то подразумева забушавати Акбар (велики) јер верује да је моћ или ауторитет осим Аллаха. На основу аргумената.
والذين تدعون من دونه مايملكون من قطمير
А они које ви називате на (обожавање) осим Аллаха не плаћа ништа, иако као танки епидерма. [Ел-Фатир: 13]
У случају оптужби против клеветника времена, али и даље верује да је Бог кривац и одлучујући, то укључује забрану. [4].Тезе.
لا تسبوا الدهر فان الله "هو الدهر
Не проклињу време за Аллаха је детерминанта времена.
То јест, он је Бог који правила и менгусаи време (рок), заснован на предлогу.
عن ابي هريرة ان رسول الله صلى الله عليه وسلم قال قال الله عز وجل يوذيني ابن ادم يسب الدهر وانا الدهر اقلب الليل والنهار
Он је испричао из Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс је рекао: Бог је рекао: "Био сам повређен од Сина Адама је осудио време, био сам тајмер. Ја сам бацање и окретање ноћ и дан. [ХР. Муслим 5862]
Стога, морамо да верујемо да само апсолутна власт у рукама Бога. Веровање у истину пратњи правдајући усмено и у пракси [5]
6. Када неко упозорава другима са Суннету, посебно оне које се односе на питања као што су Захир "Носите мараму!" Или: "Држите браду," или: "Донеси своју одећу изнад скочног зглоба," он ће одговорити: "Није важно, јер је то богобојазним место у срцу ".
Знајте да је одговор тачан одговор, али одговор је скривени иза лажних намера. Никада га и рекао, али када је рекао? Он је то рекао приликом давања савете својим друговима да се дрзе са-адаб адаб ислама. Он је рекао.
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم لا تحاسدوا ولا تناجشوا ولا تباغضوا ولا تدابروا ولا يبع بعضكم على بيع بعض وكونوا عباد الله اخوانا المسلم اخو المسلم لا يظلمه ولا يخذله ولا يحقره التقوى هاهنا ويشير الى صدره ثلاث مرات بحسب امري من الشر ان يحقر اخاه المسلم كلالمسلم على المسلم حرام دمه وماله وعرضه
Да ли вам завидимо једни другима, не момци мрзе једни друге, да ли ви момци такмиче једни са другима, а не једни против других, не купују на куповину другог лица. Будите сте слуге Божије су браћа. Муслиман је брат другом муслиман, он не би требало да мендхалими брат, не ментелантарканниа, немојте се увредио. Таква место овде (он је наговестио да прса три пута) је довољно за зло особи која је потценила свог брата муслимана. Сваки муслиман је забрањено другим муслиманским, крвни имовине и части. [Сахеех муслиман, 2564]
Дакле, Посланик, саллаллаху алејхи То савс казе речи у му'амалах питањима. Док код оних који узимају савет се јасно не желећи да се бави савет и Суннета. Ако је стварно постојала у његовом срцу. То је аутоматски члан његовог тела би бити предмет непосредне реализације Таква и у пракси, као што је урађено од стране Асхаба саветовати када Посланик Аллах То алејхи ве селлем.
7. Речи неких људи након инцидента који се јавља није пожељно, "Ако је то урађено тако и тако би се десило"
Ово укључује забрану окретања од судбине Аллаха теала Субханаху ВА се заснива на речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
احرص على ما ينفعك واستعن بالله ولا تعجز وان اصابك شيء فلا تقل لو اني فعلت كان كذا وكذا ولكن قل قدر الله وما شاء فعل فان لو تفتح عمل الشيطان
Заиста је требало у корисно за вас, замолите Бога и не осећају слаби! Ако кликнете нешто, не кажу: "Ако то урадим онда ће се десити на овај начин", али кажу: "Аллах већ одредио и оно што Бог хоће Он дефинитивно ће се догодити". Заиста говорећи: 'Ако само "ће се отворити могућности Сотона може да јуримо" [ХР.. Муслим]
Међутим, понекад питање, "Да ли су све речи 'Ако' је апсолутно забрањено у свим стварима или не?" Одговор је следећи:
). Ако лафадз То сеандаиниа'димаксудкан само примете, онда је то дозвољено. На пример, "Ако сте дошли, ја бих мемулиаканму!" Или "Волела бих да сам знао да бих Видимо се тамо!"
Б). Ако намењен очекивању онога што су сиари'аткан, онда се препоручује чак и Суннет. Пример: "Ако имам могућност, онда бих Хај" или "Ако сам поседују имовину, онда бих берсхадаках" То је заснован на две приче испричане од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је познати.
انما الدنيا لاربع نفر فذكر رجلين: رجلا اتاه الله مالا فهو ينفقه في سبيل الله و رجلا لم يوته مالا لكنه يقول: لو كان لي مثل مال فلان لفعلت مثل ما فعل قال صلى الله عليه و سلم فهو في الاجر سواء Овај свет припада само четири групе. Онда спомиње две особе. Лице које је дао дарове од Бога и он менгинфаккан к богатства на путу Аллаховом, а неко ко није дато богатство, већ је рекао, "Ако имам имовину као што је то и то, заиста бих то добро као он чини добро дело. [Сахих Јами '3024]
Ц). Став жале на нешто што се догодило. Онда је забрањено на основу хадиса изнад.
8. Молитва је рекао неки људи према другима, "Нека Бог твој продужи живот" или "Нека Бог овековечи своје дане".
Није дозвољено, јер тамо никада неће бити дуговечна. На основу речи Аллаху ва Субханаху теала.
كل من عليها فان. ويبقى وجه ربك ذو الجلال والاكرام
Све на земљи ће нестати. И остаје вечна лице Раббму који имају величину и славу. [Ар-Рахман: 26-27]
Ако желите да се молите за неког другог, рецимо, "Нека Бог продужити твој живот у послушности", јер живот не би било корисно ако даље даари послушност Аллаху ва Субханаху теала.
9. Мисундерстоод на 'богослужење'. Неки људи мисле да је обожавање само о молитви, посту, закат и Хаџ. Иако покрива све сервисне гране веру која чине око седамдесет више.
الايمان بضع وسبعون او بضع وستون شعبة فافضلها قول لا اله الا الله وادناها اماطة الاذى عن الطريق والحياء شعبة من الايمان
Вера да постоји 70 или 60 експозитура више. Већина Афдхал каже Лаа илаха иллааллаах и најнижа је да се уклоне сметње са пута. Малу је огранак вере. [ХР. Муслим]
Јасно је, онда, да покрива све аспекте обожавања који обухвата аспекте живота му'амалах, економске и оружја (у складу са серијатског)
10. Појава неизвестан, "Понекад технолошке софистицираности могао тврдити текстове (текст) из Кур'ана и хадиса у." Знајте, обавезна за Муслимана који верује да постоји у Кур'ану или хадису аутентична који не могу бити у сукобу са правом технологијом. То је чињеница која мора бити за нас да оправдају менгиманиниа и описао Аллаха и Његовог Посланика. На пример, изгледа да неизвестан за неке људе Аллахову ријеч Субханаху ва теала.
ويعلم مافي الارحام
И Он зна шта је у утроби. [Лукман: ​​34]
На основу наведеног стиха, шта је у утроби и само Бог зна тајне. Али у стварности (по њима), лекар може да сазна шта је у утроби са савременом опремом. То је око пола фетуса. Ово је један пример који би могао уздрмати вера сумњива.
Онда одговор гласи. Лафазх "МПУ" у том ставу обухвата општу лафадз значајне. То значи да обухвате било шта везано за фетус у његовом стварању. Облик, боја, дужина, Ризки, пракса, ситуација у свету (јадно или срећан), смрт и тако даље. На основу хадиса од Ибн анху Мас'уд Аллах '.
ان احدكم يجمع خلقه في بطن امه اربعين يوما نطفة ثم يكون علقة مثل ذلك ثم يكون مضغة مثل ذلك ثم يبعث الله ملكا فيومر باربع كلمات ويقال له اكتب عمله ورزقه واجله وشقي او سعيد
Свакако један од вас, окупио своју творевину у стомаку мајке, за 40 дана у облику клице, а затим у угрушак суспендован за 40 дана, затим комад меса за 40 хар. Онда анђео је послат на фетус, и он дише живот и наредио четири случаја је око ризкиниа, смрт, дела и бедног или срећан. [ХР. Бухари]
Познавање плода у судбину Аллаху теала Субханаху ва и лекар није могао да сазна тек после измишљена, усавршио форму, готово ван материце. Шта је пре тога, онда они неће моћи да сазнају, иако коришћење софистицираних алата. Стога је јасно да су текстови не би у супротности са правом технологијом.
11. Масихурниа нека имена која треба да буде замењена, јер садржи тазкииах (пречишћавање) сопства. Као што су: вера, светогрђа, Абрар и Маллак и тако даље.
Посланик никада није променио име "" постао Муррох Заенаб или Јуваирииах. [6]
12. Тврдње неких људи "Сви случајеви су већ осуђени, онда ми не морамо да молимо Аллаха." Она такође укључује грешке које се шири међу људима. Имајте на уму да молитва од њених узрока, на основу ријечи Посланика.
لايرد القدر الا الدعاء
Нико не може променити судбину него молитва. [Дихасанкан од Ал-Албани]
То јест, да молитва укључујући узрока. Бог понекад избегне удес изазвао једну молитву. Или је Аллах даје добре децу и срећно и због молитве. На основу хадиса пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
То није слуга моли, не питају за зло или да укине Силатуррахим осим Аллах ће дати једну од три ствари. То је одобрава његову молитву, или Бог га спречи од зла или Бог чува Аллах молио за њега. Рекли су: "Онда ћемо умножити молитве" Он је одговорио, [Тирмизи] "Аллах је вишеструко више (пенгабуланНиа)."
Молитва је обожавање и ми смо заповедио да се молимо.Молитва је прави узрок судбини и молитви такође је предодређен од Бога.
وقال ربكم ادعوني استجب لكم ان الذين يستكبرون عن عبادتي سيدخلون جهنم داخرين
А Раббму рекао, "Бердо'алах мени, Он ће ме пустити, за вас.Они који похвалити поклониш ми ући ће пакао у стању бедан.[Гхаафир: 60]
13. Одговор на некога ако је то забрањено од неправилности, он је одговорио: "Зато што већина људи уради." Јасно је да је то неоснован одговор (доказ) и далеко од истине. Као што смо видели да већина људи данас не разумеју и многи исламски Схари'а разликовао од ислама. То потврђује речи Божје.
وان تطع اكثر من في الارض يضلوك عن سبيل الله
А ако поштује већина људи у овој земљи, они ће довести у заблуду да из Његовог пута [Ал `ам: 116]
Заједно са најмањим износу од Ахлус Суннета у односу са људима јереси, да не помињем оне који не верују. Због тога је обавезно за нас да прате мало, али је изнад истине.
14. Неки људи виси берлафадз писање Аллаха и Мухаммед је поравнат на зидовима куће, или одбора и других књига.
Ово укључује забрану. Зато што има смисла да меч за Аллаха Свемогућег. Што је још горе, ако је сведок из редова обичних људи који не знају макнанниа. Они претпостављају да, као што постоје паралеле између положаја Богу и Мухамеду.Размислите реч Божију.
فلا تجعلوا لله اندادا وانتم تعلمون
Дакле, не подесите ривале Аллаху када знате. [Ел-Бекаре: 22]
А ако лафадз Мухамед уклонити, онда тинггалах лафадз Бог. И ово такође укључује грешку. Јер Бог лафадз од дхикр суфииах укључујући и оне који би, уз кажу "Аллаха ... Алах Алах ...".
Дакле, ми треба да напусти ову врсту ствари (Ханг лафадз та врста). Она никада није била објашњена Салаф Као Салих-гРадхииаллаху То анхум.
15. Сведочанство са 'мученика' Тхе речима до људи који умиру у Дзихаду благостања активности. Дакле, ова врста грешке се такође укључени. Јер само Бог зна срца тих околности.
الله اعلم بمن يجاهد في سبيل الله
Аллах зна боље од оних који су џихад фи сабилиллах. Ми не можемо знати природу јетри покојника. Да ли је то заиста искрене намере или не? Дакле, још увек постоји нада света.Акидахниа или да ли је равна или не? Ми само треба да кажем као што је рекао Посланику у општој н,
من مات في سبيل الله او قتل فهو شهيد
Свака особа која је умрла или су убијени на путу Аллаховом онда је он мученик.
Дакле, ми је забрањено постављање одређену особу који је преминуо на путу Божијем као "мученик тако и тако ', јер захтева та'иин предлог. Дакле лафадз من показују општости, не та'иин (специјализација) од одређене особе. Дакле, треба да се молимо говорећи: "Надам се да је мученик," не са "мученик тако и тако."
16. Било је срећа или несрећа које се односе на Мусхаф (Кур'ан). То је, када је отварање став рукописа и наћи неки добар у томе, онда је оптимизам да га добију. И обрнуто, када се чита стихове у којима је зло (Аллах), онда осећају песимистички избегавати га. Стога су научници забрањују такве ствари.
17. Писање ص или САВ да скрати صلى الله عليه وسلم Мустхалах су учењаци хадиса, то забрањује. Због заслуга укључујући елиминисање благослове на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То за некога. А ако неко само написао схалават комплетна, онда ће аутор бити награђен. Слично томе, они који су га прочитали.
من صلى علي واحدة صلى الله عليه عشرا
Ко берсхалават Н мене један пут да ће му Бог да берсхалават десет пута. [Ебу Давуд]
Није прикладно за муслимана да напусте велику награду само због убрза и скрати текст.
18. Поведите молитву и масии'ах (воље) као неки људи молитвом "Боже мерахматиму надамо се, ако Бог да!" Или "можда Бог ти дао Ризки, иншаАллах!"
Размотримо два примера наведене молитве тако очигледне.Тада молитва је укључено у забрану ако масии'ах, да будемо равнодушни према нашим молитвама (или није одговорио до Аллаха Свевишњег) у одсуству наде. На основу речи пророка Схаллаллаху'лаиахи асаллам ва,
لا يقولن احدكم اللهم اغفر لي ان شيت اللهم ارحمني ان شيت
Нека не неко од вас рећи: "Бог ми опрости ако сте вољни и милост ме ако сте вољни ..." [Бухари књига Ад-Да'ават 6339, муслиманска књига од Дхикр и без рјешења. 2679].
Међутим, дозвољено да се моле са масии'ах (рукопис) о стању и очекује се да у великој мери бертабарук додељена му молитву.
19. Маки Сатански јауче. Она такође укључује забрану изрека пророка н,
لا تسبوا الشيطان و تعوذوا بالله من شره
Не псују сотону и потражи уточиште у Аллаха од кебурукканниа.[Како-Сахеехах бр. 2422 издаје АД-Далими и другачије]
И други хадис.
عن ابي المليح عن رجل قال كنت رديف النبي صلى الله عليه وسلم فعثرت دابة فقلت تعس الشيطان فقال لا تقل تعس الشيطان فانك اذا قلت ذلك تعاظم حتى يكون مثل البيت ويقول بقوتي ولكن قل بسم الله فانك اذا قلت ذلك تصاغر حتى يكون مثل الذباب
Абу Малик, од човека-Лак, рекла је она, "ја возио пророка саллаллаху То алејхи ве селлем онда терантуклах тунгганганиа." Зато ја кажем: "Тешко до ђавола." Тако је Н је рекао: "Ти нећеш рећи 'злог демона". Ако то кажу, ђаво ће се осећати сјајно величине куће и он ће рећи пре би се рекло, 'Бисмиллах', 'у мојој моћи!'. Дакле, ако ти тако кажеш, он ће се осећати као мали као мува "[Издато Абу Дауд., А у другима. Поглед на Ал-Калам-Тхаииб 237] [7]
И имајте на уму да неодобравање / пенцацимакиан нас против Сатане није најмањи утицај на одлуку, јер ми Алах грдити или не, Сатана је проклет од Бога Свемогућег.
20. Осећам да ће имати лоше среће у месецу Сафар, са много веровао ће се десити "појачања" да би одлагао Сафар (путовање), свадбе и друге. Размислите о речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
لا عدوى ولا طيرة ولا هامة ولا صفر
Нема болести, нема, нема татхаиур хаммах нема Сафар. [ХР.Бухари 5757, Муслим 2220]
Према неким научницима, значење је месец Сафар схафара. И заснива се на мишљење рајих. Стога је прикладно за нас да третирају овај месец као осталим месецима, без бриге и осећају сесеуатупун сенци несреће ће се десити.
Тако двадесет грешака у беракидах који се проширио и је тако популаран међу људима. Су и даље многе грешке пронађен још један акеедах. Аллах нас увек води, па избегавајте те грешке.Амеен. Аллахов "природа.
[Копира из АС-Сунном магазина ВИ/1423Х/2002 05/Тахун Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ.Индивидуални - Индивидуални Гонданрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]
извор: хттп://алманхај.ор.ид/

на другим језицима:
хттп://алманхај.ор.ид/~~В хттп://мелаиухоликоран.блогспот.цом/ хттп://курангермани.блогспот.цом/ хттп://холикуранурду.блогспот.цом/ хттп://цоранспаин.блогспот.цом/ хттп://алкурансерб.блогспот.цом/ хттп://русиакуран.блогспот.цом/ хттп://холикуранхинди.блогспот.цом/ хттп://цоранфранцхе.блогспот.цом/ хттп://ал-куранбахаса.блогспот.цом/ хттп://мелаиухоликоран.блогспот.цом/ хттп://мукаддаскуран.блогспот.цом/ хттп://албамиакуран.блогспот.цом/ хттп://куран-керимал.блогспот.цом/ хттп://куранфарси.блогспот.цом/ хттп://курангермани.блогспот.цом/ хттп://холикуранурду.блогспот.цом/ хттп://цоранспаин.блогспот.цом/ хттп://ал-куранбахаса.блогспот.цом/ хттп://ввв.аллвоицес.цом/усерс/иусуфагусно хттп://холикораненглисх.блогспот.цом/ хттп://кекабах.блогспот.цом/ хттп://травеландхеалтхневс.блогспот.цом хттп://ентертаинментандгетектрамонеи.блогспот.цом хттп://мјусуф.блогспот.цом/ хттп://цомпутер-интернет-усаха.блогспот.цом/ хттп://цомпутер-интернет-3д-аниматионсетц.блогспот.цом/ хттп://невсвидео-пхото.блогспот.цом/ хттп://аллспортцоурсескурсусолахрага.блогспот.цом/ хттп://цомпутер-интернет-буссинес.блогспот.цом/ хттп://едуцатион-пендидикан-онлине.блогспот.цом/ хттп://јобвацанциесловонганкерја.блогспот.цом/ хттп://соццерцоурсессепакбола.блогспот.цом/ хттп://мовиемусицфилммусик.блогспот.цом/ хттп://лангуагецоурсескурсусбахаса.блогспот.цом/ хттп://цоокреципересепмасакан.блогспот.цом/ хттп://цлицкбанкбуссинесбанкдатабиснис.блогспот.цом/ хттп://ентертаинментандгетектрамоне.блогспот.цом хттп://ал-куранбахаса.блогспот.цом/ 

No comments:

Post a Comment