Sunday, June 24, 2012

Одредити Рамазана. Реч Божја: شهر رمضان الذي انزل فيه القرءان هدى للناس وبينات من الهدى والفرقان فمن شهد منكم الشهر فليصمه "(Неки дан је одређен) месец Рамазана, месец у којем доле (почетак) из Кур'ана као смернице за човечанство и објашњења на трагове и разлика (између права и лажи). Дакле, ко од вас је присутан (у земљи у којој је живео) у месецу, нека га брзо ". [Ел-Бекаре: 185].


Одредити Рамазана. Реч Божја:
شهر رمضان الذي انزل فيه القرءان هدى للناس وبينات من الهدى والفرقان فمن شهد منكم الشهر فليصمه
"(Неки дан је одређен) месец Рамазана, месец у којем доле (почетак) из Кур'ана као смернице за човечанство и објашњења на трагове и разлика (између права и лажи). Дакле, ко од вас је присутан (у земљи у којој је живео) у месецу, нека га брзо ". [Ел-Бекаре: 185].



По
Устадз Кхолид Сиамхуди



Рамазан је месец дана од славне, увек очекиваног доласка и очекивано од стране верника. Ал Кур'ан доле овог месеца. И овог месеца, Алах га направити као месец поста и побожности, као што Аллах каже:

شهر رمضان الذي انزل فيه القرءان هدى للناس وبينات من الهدى والفرقان فمن شهد منكم الشهر فليصمه

"(Неки дан је одређен) месец Рамазана, месец у којем доле (почетак) из Кур'ана као смернице за човечанство и објашњења на трагове и разлика (између права и лажи). Дакле, ко од вас је присутан (у земљи у којој је живео) у месецу, нека га брзо ". [Ел-Бекаре: 185].

У стиху изнад, Рамадан проглашен за месец пада у Кур'ану. Изјава је уследила команда која почиње словом (ف), функција приказује значење "разлога и узрока" - у (فمن شهد منكم الشهر فليصمه). То показује, да је узрок изабран као поста месеца Рамазана, је зато што је открио Кур'ан.

Као муслиман који вјерује у Аллаха и последњи дан, ми смо озбиљно треба размотрити месеца Рамазана, у циљу постизања што се очекивало и очекује.

Један облик такве пажње, да Рамадхан месеца 29 дан број. Због Број месец дана у исламу је 29 дана или 30 дана, као што је описано у Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у хадиса од Омера ибн ', рекао је:

الشهر تسع وعشرون ليلة, فلا تصوموا حتى تروه, فان غم عليكم فاكملوا العدة ثلاثين) رواه البخاري (

"Један месец је 29 ноћења, тако да не брзо док га не видим.. Ако сте спречени (да виде је), затим генапканлах 30 дана" [1].

Како одредити почетак Рамазана
У одређивању почетак Рамазана, нам је заповеђено да погледате нови месец или савршеном износ од 30 месеци од дана Рамадхан, када Месец сакривен од људског погледа. То је једини начин дисиари'аткан у исламу, као што је учио по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То у многим хадиса, укључујући:

Хадис од Омера ибн ', рекао је он, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:

اذا رايتموه فصوموا واذا رايتموه فافطروا فان غم عليكم فاقدروا له

"Ако погледате на младог Месеца, затим постио И ако погледате уназад, онда бербукалах (дана и Раиа 'ид) Онда, ако су блокиране. (Не могу да га виде), затим меру.". [2]

Реч (فاقدروا) описане у овом хадису Посланик у хадису од Ибн Омера изнад са лафадз: فان غم عليكم فاكملوا العدة ثلاثين и у другом нарације по лафадз:

فان اغمي عليكم فقدروا له ثلاثين

"Ако несметан поглед, мера за њену тридесет". [3]

Слично томе, описано у хадиса Абу Хураирах, рекао је он, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:

صوموا لرويته و افطروا لرويته, فان غم عليكم فاكملوا شعبان ثلاثين

"Брзо како га видите, и једу те (за Фитер Бајрам) као што се види Ако (Хилал) је покривено облацима, а затим довршите своје 30 дана Рамадхан '[4]..

У другом нарације:

فان غمي عليكم الشهر فعدوا ثلاثين и другим лафадз: فان غمي عليكم فاكملوا العدد

Као иу другим лафадз فان غم عليكم فصوموا ثلاثين يوما.

То је прилично очигледан, посебно у комбинацији са хадиса од анху То Ади бин Хатим Аллах ', рекао је, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:

اذا جاء رمضان فصوموا ثلاثين الا ان تروا الهلال قبل ذلك

"Ако долазак рамазана онда постио 30 дана ако нисте видели пре месец" [5].

Ибн Хајар рекао, опет постоје неки хадис појачало 30 дана од дана завршетка ове, из хадиса од Ибн Кхузаимах Худхаифах историје, Абу Хураирах и Ибн Абас у Сунан Абу Давуд и Сунан Ан Наса'и и других [6].

Што се тиче хадиса Худхаифах са лафадз:

لا تقدموا الشهر حتى تروا الهلال او تكملوا العدة ثم صوموا حتى تروا الهلال او تكملوا العدة

"Не стартовати нова мјесеца да се види нови месец или заврше цео месец, а потом постио док не види младог Месеца дан или савршену количину бројева" [6].

Што се тиче хадиса од Ебу Хурејре Дии је горе предложио, а хадис од Ибн Абас је:

لا تقدموا الشهر بصيام يوم ولا يومين الا ان يكون شيء يصومه احدكم ولا تصوموا حتى تروه ثم صوموا حتى تروه فان حال دونه غمامة فاتموا العدة ثلاثين ثم افطروا والشهر تسع وعشرون

"Не претходи Рамазан је пост дан или два дана, осим поста, који она коју користе да урадите, а не брзо док не виде (Месец), кемуидан постили да ли несметан облачно, затим попуните свој број 30. дан, онда беридул Бајрам и. месец дана је био 29 "[8].

Ово је потврдио актом Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, како је наведено 'Аиша каже се у саопштењу:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يتحفظ من شعبان ما لا يتحفظ من غيره ثم يصوم لروية رمضان فان غم عليه عد ثلاثين يوما ثم صام

"Једном, Посланик саллаллаху алејхи То савс пажња Рамадхан месеца, прелази своју пажњу на још месец дана, онда је видео младог Месеца у Рамадан поста јер ако несметан облачно, онда он испуњава 30 дана, потом постио.". [9]

А изјава он саллаллаху алејхи То савс:

انا امة امية لا نكتب ولا نحسب الشهر هكذا وهكذا وهكذا ثلاثا حتى ذكر تسعا وعشرين

"Ми смо неписмен народ, не пишу, а није менгхисаб, месец је био тако, тако и тако три пута, да поменем 29".

Тако објашњење пророка саллаллаху алејхи ве селлем То о овом питању. Довољна је изјава саллаллаху алејхи То савс као најбољи објашњење. Отуда је дошло Ијма 'на одлучности да види нову месец Рамазана (ру'иах). Ако погледате на Месецу, онда треба брзо, јер по мишљењу научника, међу њима: Ибн ал Мундхир [10], ибн Кудама (Д. 620 В) [11] и Ибн Таимиииах [12].

Одређивање месеци да види младог Месеца, такође указује на општости речи Божије:

يسيلونك عن الاهلة قل هي مواقيت للناس والحج

"Питају те о Нев Моон (полумесец) Реци:".. Хилал (полумесец) то је знак да се времена и људи (за обожавање) Хаџ "[Ел-Бекаре: 189].

Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах је рекао, "Аллах, (у овом ставу) менгкхабаркан који месец је временска ознака за људе. И да ли је уобичајено у свим својим пословима. Посвећен ходочасници поменути у овом ставу, као диференцијатор. И као што сведочи Тхе Пилгрим анђела и других бића, као и ходочасници су у последњим месецима ове године, чинећи знак за годину, као месец постаје знак за месеци. Дакле, арапских држава, 'старост седамдесет и ходочасника смо остали пет ходочасника'. Бог је направио месец као знак за људе у законима шеријатском закону или због богослужења и законима утврђених одредбама слугама, тако да све што постоји од времена на време у серијатског или стање, а затим Месец као рока. Укључен у ово, наиме посту, Хаџ, у илла То иддах, пост и испаштање. Пети случај је наведено у Кур'ану ". [13]

Из овога знамо да пост не захтева именовање обрацуна. Тако, ако научници су успоставиле Рецконинг фалакииах да вечерас је ноћ Рамазана, али мерекапада итумерека време тек треба да види младог Месеца, није брз. Због Серијат закон да утврди ово са нечим што је било индракан, у коме је нови месец ". [14]

До керенаниа Ибн Таимиииах рекао: "Ми већ знамо да ли је укључен у религије ислама, добротворне гледајући у месец поста и Хаџ, или иддах (период чекања), или други од закона који се односе на Месец. Одлука узимајући вест о људима који спадају у обрачун, он је леп или не, то не би требало да буде. Познати текстови пророка саллаллаху То алејхи ве селлем око овог доста, и муслиминпун био Ијма 'на њему, и уопште није позната спора (у времену) прошлости или садашњости, осим неких мутафаккихах мутаакхирин после три стотине година () каже, ако месец је блокиран Цлоуди, дозвољено ал Хасиб (особа која може менгхисаб) добротворни са свођења рачуна за себе. Ако рачунања показује ру'иах је постио, ако не, онда не би требало да буде. Ово мишљење, иако је ограничена на специфичне околности у облачном и оног који само, али ипак мишљење сиадз (чудно) да мениелисихи Ијма 'која постоји. У међувремену, након израчунавања у сунчаним условима, или одредити друге ствари јавности серијатског свођења рачуна, то није рекао од муслимпун "[15].

Слично томе, шејх Мухамед Салих ел Бин Утхаимеен рекао: "Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То, пост и личну виси предмет (Бајрам) са нечим што изгледа. Тако да човек може јасно зна своје послове. Је да видите млађак месец, или попуњавање читав месец дана последњих 30 дана. Пошто је вероватно више од 30 дана. Н Посланик је наредио својим људима да брзо када видите нови месец Рамазана, и Фитер Бајрам сломити када је наредио да види младог Месеца у Схаввал. Ако не постоји препрека посматрати као нт_партлицлоуди или слично, онда су прецизирали претходни месец (на пример) 30 дана, због свог порекла, тако, тако да се не суди из месеца осим осуде "[16].

Међутим, одређивање Рамазана на овај начин виђења младог Месеца може поуздано утврдити фер сведочењем муслиман, као што је предложио Ибн Умар То анху:

تراءى الناس الهلال فاخبرت النبي اني رايته فصام وامر الناس بصيامه

"Људи су у потрази за новим месецом, онда сам Посланика саллаллаху кхабаркан То алејхи ве селлем да сам га видела, па је постио и наредио да се брзо мануасиа" [17].

КАДА се признаје Хилал?
Људи се не слажу о Месецу, да ли је име за нови Моон Рисинг на небу, или не зове Хилал док људи виде и знају?

Ибн Таимиииах поглед, ово изгледа Нев Моон узети од значења и одрастао гласови. На основу овога, расте месец на небу, ако није видљиво са површине земље, онда не постоји закон уопште. И заиста име младог Месеца се узима од људских акција. Он је рекао (اهللنا الهلال واستهللناه) тако да не постоји месец, али они изгледа. Ако један или двоје људи виде нови месец, онда не рећи (јавност), онда се каже да је млад месец. Није подешен закон до бити обавештени. Пембериатахуан па то се зове Хилал, који је значајно подигне свој глас да му кажем. Такође, због терета после серијатског науке. Дакле, ако се не зна да постоје, нису у обавези да брзо "[18].

Ислам Шеик је рекао: "Прво, рекао је нови месец је име нечега што је откривен, чије значење се изразио. И изразио (најављени) није тачно, осим са познатим ока и слуха. Друго, чини као знак времена Божије за људе. Не може бити знак времена за људе, осим ако се зна од очију и ушију. Јер ако се не зна, није могуће да означи време "[19].

Он је такође изјавио: "Није пост је потребно, осим када је рекао и види, а не када се публикација [20]. А услов да каже Нев Моон, који је познат и видљивост међу многима ". [21]

У закључку, нови месец Рамазана се сматрати као признање за Рамазана, када виде човека или делимично, и обавестио да друге, чинећи познат широј јавности. А Аллах најбоље зна.

[Копирано у Ас-Сунном магазина ВИИИ/1425/2004М 07/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-761016]
_______

-Разне врсте поста



По
Др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар




Дискусија 1
Врсте поста

Ми ћемо говорити о у смислу дистрибуције поста Халал и харам. То је зато што понекад може да пости обавезно, понекад суннет, понекад макрух а понекад незаконито. Дискусија о томе ће се дати у неким од следећих питања:

Прво: Брзо исплатилац
Пост је обавезан пост Рамазана, пост је што се "од поста Рамазана, поста, пост и надзар каффарат фидиах.

Друго: Пост је Суннет
Суннет је пост постио по сиар'и текстова препоручују да се уради, и то:

ОДГОВОР: Постио шест дана у Схаввал.
2. Поста на дан 'Арафах за оне који не раде Хаџ ибдах.
3. Постили дан као 'Ашуру' (поста на 10. Мухаррема) дан пре или после.
4. Бидх поста (бела дана, односно, дани током пуног месеца-ЕД), дан-за-13, 14. и 15. сваког месеца Хијриииах.
5.. Поста понедељком и четвртком.
6. Множење брзо у Рамадхан и мухаррема.
7. Давуд поста пророка (дан поста, дан не пости).
8. Десет дана поста у месецу Дху ал-Хијјах.
9. Поста за оне који нису били у стању да се удам.

Треће: Посна Макрух
Макрух пост је пост од забрањених текстова сиар'и да се уради, али забрана није тешко, јер није до нивоа забране. Међу димакрухкан дана за посту су:

ОДГОВОР: Постили дан као 'Арафах за оне који обављају ходочашће.
2. Само у петак поста.
3. Само поста у суботу.
4. Пост је последњи дан у месецу Сха'бан осим да је пост није поклопило са и обично, као што је постио понедељком и четвртком.
5.. Брза ад Дахр. То значи да прекрше брзо дихарамканниа дана, ако не прекине тих дана, забрањено је брзо ад Дахр.

Четврто: Посна забрањено
Пост је забрањено је да до поста текстова сиар'и апсолутно забрањено да раде, и то:

ОДГОВОР: Два дана празника, поста 'Фитер Бајрам и "Еид ал-АДХ-ха.
2. Пост ових дана Тасирик, односно на 11, 12. и 13. Дхул Хијјах.
3. Поста за време менструације и порођаја код жена.
4. Пост је забрањено за жене носе татхавву '(суннет), ако је њен супруг забрањује да раде брзо.
5.. Поста за болесне који су могли да се угрози, па чак може довести до смрти [1].

Дискусија о 2
БРЗА Суннет [2] и ЕФЕКТИ У такарруб (ПРИСТУП СЕЛФ) слуга Господа свога

Свака обавеза има нафилах (Суннет) да одржи своје присуство и побољшати своје недостатке. Моли пет пута дневно, на пример, има Сунном молитве, пре и после. Исто тако, закат, који има схадаках Суннет. Хаџ и Умрах је једном мора урадити у животу, а остало је суннет. Посна мора да се уради у месецу Рамазану, док је постио Суннет многи, укључујући и неизвесне Сунном поста, као пост за оне који не могу да приуште да се уда. Суннет је прописан пост, као што је постио шест дана Схаввал, јер ко се то после његовог поста Рамазана, то је као да је постио током целе године.

Она се заснива на хадиса приповедач Аииуб Абу Ал-Ансари Аллаха То анху, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:

"Ко постили Рамазан, затим пости шест дана Схаввал, онда је он тако брзо ад Дахр". [3]

Између ефекат поста је Сунна:

ОДГОВОР: Суннет пост може да се користи од стране слуге да извуче ближе Господу своме, јер да се навикнете на посту после Рамазан је знак прихватања дела, ако Бог да. То је зато што Аллах ва Јалла То ала ако добротворна прима муслиман, онда ће он дати упутства да му се касније чинити добра дела.

2. Рамазански пост се врши са пуном вером и очекујући награду, ће захтевати пружање опроштења грехова пре. Људи који су постили ће бити награђени на дан као 'Фитер Бајрам, јер је дан награду. Постом после Рама-Дхан је облик захвалности за овај благослов за муслиманске односе са својим Господом.

3. Суннет поста је муслиман обећање Господу своме, да поштовање сезоне то ће наставити и да је цео живот је обожавање. Дакле, пост није завршен до краја Рамазана, али она стално дисиари'аткан поста током целе године. Истина Свемогући Бог, када је рекао:

"Реци: 'Заиста моје молитве, сембелиханку, мој живот и моја смрт су за Аллаха ...'" [Ел-Ан'ам: 162]

4. Пост је Суннет да изазове појаву љубави према Аллаху теала Субханаху ва свом момку и грант молитве, елиминација грешака, удвостручење у доброти, доброте, подизање ранга и богатство имају уживање Небеско. [4]

[Преписан из књиге Постизање Перфецт поста, преведено из књиге Асх-Схииаам и Ахкаам дааб ВА-АА, рад др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар, преводилац Абдул Гхоффар ЕМ Издавачи Притисните ибн Катхир]


Рамазан, месец Победа



По
Др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар



Посна има веома јаку везу са џихада. Посна обезбеђује солидну припрему за њега. Пост је увек га прати на континуираној животу према Богу завештати земље и све у њему. Дакле, пост це увек остати ту до Судњи дан као фазу припреме за џихад. Џихад сама ће увек остати ту до Судњи дан као амалиах за брзу фазу.

Муслимани су народ који воле брзу једном муџахида (ратника) који је у стању да искористите образовне установе као постом постави пенггембленган за џихад. Докле год муслимани наставити да ради брже до истине, онда она остаје као муџахида. Због тога, многе победе добијене од стране муслимана током Рамазана.

У другом Хијриииах, дошло битку Бадр ал Кубру у месецу Рамазана. Овај рат се завршио победа ислама над почетног отпора забушавати физички рат. Ова победа је веома привржен током историје, у којем група верника чији су бројеви мало тукли забушавати и много јача група.

У месецу рамазана у години-на-5 Хијриииах, муслимани су припреме за ратног рова, где се десио рат у Схаввал исте године. У месецу рамазана у истој години, Посланик, саллаллаху алејхи То савс послао трупе да уништи идоле. Ово је веома важан војни задатак, због могућности ватре.

У месецу рамазана у дан до 21 година над-8 Хијриииах и завршава највећи ослобођење, ослобођење Мекки (Мека масти-ХУ), док њихови лидери да се предају после дугог спора. На крају су нагрнули религију Аллаха. Кипови су такође падају по "ударац" Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То користећи чврсту палицу. Истина Свемогући Бог, када је рекао:

"Када Аллахова помоћ и побједа долази, а ви видите људи иду на Аллахову веру у гомилама, онда славимо славу свога Господа и замолите опроштај од Њега Махапенерима Он је покајање.." [-Наср: 1-3]

У месецу рамазана у години-то-9, рат Тебуку.

У месецу рамазана је у 10. години, Посланик, саллаллаху алејхи То савс послао Алија ибн Еби Талиб Аллах То анху да поведе војску у Јемен, да пошаље код њега писмо упућено њима.

Постоје многи други велики рат више учињено од стране муслимана у месецу Рамазана у борби против својих непријатеља. Међу њима су важна битка у рату коју је предводио муслимански херој, Салахуддин ел-Аииуби када се боре против крсташа и Аин Јалут, у којој муслимани успели да истерају снаге на Татара. Све што се дешава у месецу Рамазана, који је месец дана од обожавања и победе. Да ли ће Муслимани поновите ове победе, као и враћање историје Салафусх Салих? [1]

[Преписан из књиге Постизање Перфецт поста, преведено из књиге Асх-Схииаам и Ахкаам дааб ВА-АА, рад др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар, преводилац Абдул Гхоффар ЕМ Издавачи Притисните ибн Катхир]


Разне врсте Посна а: Пост је Суннет и утицај у такарруб слуга Његовог Рабб



По
Др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар


Дискусија 1
Врсте поста

Ми ћемо говорити о у смислу дистрибуције поста Халал и харам. То је зато што понекад може да пости обавезно, понекад суннет, понекад макрух а понекад незаконито. Дискусија о томе ће се дати у неким од следећих питања:

Прво: Брзо исплатилац
Пост је обавезан пост Рамазана, пост је што се "од поста Рамазана, поста, пост и надзар каффарат фидиах.

Друго: Пост је Суннет
Суннет је пост постио по сиар'и текстова препоручују да се уради, и то:

ОДГОВОР: Постио шест дана у Схаввал.
2. Поста на дан Арафах за оне који не раде Хаџ ибдах.
3. Поста на дан Ашуру поста (на 10. Мухаррема) дан пре или после.
4. Бидх поста (бела дана, односно, дани током пуног месеца-ЕД), дан-за-13, 14. и 15. сваког месеца Хијриииах.
5.. Поста понедељком и четвртком.
6. Множење брзо у Рамадхан и мухаррема.
7. Давуд поста пророка (дан поста, дан не пости).
8. Десет дана поста у месецу Дху ал-Хијјах.
9. Поста за оне који нису били у стању да се удам.

Треће: Посна Макрух
Макрух пост је пост од забрањених текстова сиар'и да се уради, али забрана није тешко, јер није до нивоа забране. Међу димакрухкан дана за посту су:

ОДГОВОР: Поста на дан Арафах за оне који обавља ходочашће.
2. Само у петак поста.
3. Само поста у суботу.
4. Пост је последњи дан у месецу Сха'бан осим да је пост није поклопило са и обично, као што је постио понедељком и четвртком.
5.. Брза ад Дахр. То значи да прекрше брзо дихарамканниа дана, ако не прекине тих дана, забрањено је брзо ад Дахр.

Четврто: Посна забрањено
Пост је забрањено је да до поста текстова сиар'и апсолутно забрањено да раде, и то:

ОДГОВОР: Постили два фестивала, ул Бајрам Бајрам и Курбан ал АДХ-ха.
2. Пост ових дана Тасирик, односно на 11, 12. и 13. Дхул Хијјах.
3. Поста за време менструације и порођаја код жена.
4. Пост је забрањено за жене носе татхавву '(суннет), ако је њен супруг забрањује да раде брзо.
5.. Поста за болесне који су могли да се угрози, па чак може довести до смрти. [1]

Дискусија о 2
БРЗА Суннет [2] и ЕФЕКТИ У такарруб (ПРИСТУП СЕЛФ) слуга Господа свога

Свака обавеза има нафилах (Суннет) да одржи своје присуство и побољшати своје недостатке. Моли пет пута дневно, на пример, има Сунном молитве, пре и после. Исто тако, закат, који има схадаках Суннет. Хаџ и Умрах је једном мора урадити у животу, а остало је суннет. Посна мора да се уради у месецу Рамазану, док је постио Суннет многи, укључујући и неизвесне Сунном поста, као пост за оне који не могу да приуште да се уда. Суннет је прописан пост, као што је постио шест дана Схаввал, јер ко год се то брзо након Рамазана, онда као да је постио током целе године.

Она се заснива на хадиса приповедач Аииуб Абу Ал-Ансари Аллаха То анху, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:

"Ко постили Рамазан, затим пости шест дана Схаввал, онда је он тако брзо ад Дахр." [3]

Између ефекат поста је Сунна:
ОДГОВОР: Суннет пост може да се користи од стране слуге да извуче ближе Господу своме, јер да се навикнете на посту после Рамазан је знак прихватања дела, ако Бог да. То је зато што Аллах ва Јалла ала ако добротворна прима муслиман, онда ће он дати инструкције да му се касније чинити добра дела.

2. Рамазански пост се врши са пуном вером и очекујући награду, ће захтевати пружање опроштења грехова пре. Људи који су постили ће бити награђени на дан Фитер Бајрам, јер је дан награду. После поста Рамазана је облик захвалности за овај благослов за муслиманске однос са својим Господом.

3. Суннет поста је муслиман обећање Господу своме, да поштовање сезоне то ће наставити и да је цео живот је обожавање. Дакле, пост није завршен до краја Рамазана, али она стално дисиари'аткан поста током целе године. Истина Свемогући Бог, када је рекао:

"Реци: Заиста вам моје молитве, сембелиханку, мој живот и моја смрт су за Аллаха ...." [Ал-Ан'ам: 162]

4. Пост је Суннет да изазове појаву љубави према Аллаху теала Субханаху ва свом момку и грант молитве, елиминација грешака, удвостручење у доброти, доброте, подизање ранга и богатство имају уживање Небеско. [4]

[Преписан из књиге Постизање Перфецт поста, преведено из књиге Асх-Схииаам и Ахкаам дааб ВА-АА, рад др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар, преводилац Абдул Гхоффар ЕМ Издавачи Притисните ибн Катхир]



Сии'ар-сии'ар Та'аббудиииах месеца Рамазана: Побољшати инфак на Аллаховом путу, Ал-Куран Реадинг


По
Др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар


Прелиминарна
Вера може бити смањена, а такође може повећати. Он ће расти са послушности и смањује се са непослушности. Такође се повећао за беристикамах и опада са одступањем.

Аллаху теала Субханаху ВА каже:

"А они који примају смернице, Бог повећава вођство на њих и да их (БА-заварени) побожност." [Мухамед: 17]

Аллах такође каже:

"Да би се повећала своју веру поред своје вере (која већ постоји) ...." [Ал-масти-Х: 4]

Дакле, пост је обожавање најплеменитији и најузвишенији. Где сваки сии'ар на располагању му је да дисиари'аткан сии'ар та'аббудиииах додати вере. Дакле, праведни људи у сваком добу и месту у месецу Рамазана да знају да постоји, што значи да је непознато од стране других. Тако, они посрећи други нису добијени, у којој су успели да очисти душу, прочистити себе и бране истину. Поред тога, њихова срца испуњена светлошћу, и лисанул ствари кажу: "Ово је пут ка џихада на Аллаховом путу, као и извршење казне."

Шеик Абдулах бин Махмуд је рекао: ".... месец Рамазана је месец одлучности и упорности, као и поља за својим слугама и као средство да очисти срце од оштећења, пембеленггуан пожудом, злоћа, и побуна. Дакле. свако ко биљке љубазност, добар резултат ће се вратити на њега. У време дана жетве, врата неба отварају се за њега и била затворена све капије пакао који је изазван људском искрености у богослужењу, као и њиховим напорима да се такмичити у. врши добра дела, међу којима је молитва, отварајући своје руке да берсхадаках, повезивање везе, будите љубазни према невољницима и сирочад су и они којима је потребна, и нагласак на молитве, праштања, и рецитовање -Кур-... "

Дискусија 4
Повећање сам Бог инфак

Ислам је наредио у добротворне сврхе, давање и беринфак на Аллаховом путу све време. У месецу рамазана, команда је нагласио да би следе Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То племенито.

Аллаху теала, каже:

"Ко ће да позајми Аллаха добар кредит (троше своје богатство на Аллаховом путу), Аллах ће удвостручити уплату на њега са двоструким савијања многих ..." [Ел-Бекаре: 245]

Аллах такође каже:

"Снимак (приходи настали по) су људи који проводе своје богатство на Аллаховом путу је сличан семе које расте седам уши, у сваком уху стотину зрна Бог умножава (награда) за кога. Он ће и Аллах је огромна. ( Његов поклон), свесни. " [Ел-Бекаре: 261]

Да ли сте знали беринфак и позиви за добротворне сврхе у облику веома активан и динамичан као да је представила Ал-Кур'ан-Карим ал је ово? Реал није изгубио богатство због његова великодушна, јер је заправо тако добар кредит је обезбеђен на страни Бога са доста размножавања. Би се умножава у свету, било у виду богатства, благослова, среће и мира. Док је у ономе свијету биће вишеструко трајно задовољство.

Тачно је оно што је речено по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То, као наратор је Абу Хураирах:

"То није рано ујутро, али је дошао да му два анђела који је пао. Један од њих рекао: 'Боже, дај промените људима који беринфак Док други анђео рече: О Аллаху., Донети уништење (банкротства) на шкрт особе. ... " [1]

Рамазан је месец дана од преданости и богослужења. Њега, слуга се излаже своје Господу молитвом, постом, садаках и милосрђе. Ако Рамадан се зове, она се такође назива као добротворна организација са савршеном милости. Посланика саллаллаху алејхи То савс као узор у свету је један од најдарежљивији у смислу доброте од ветра који дува.

Рамазан је сезона, у којој су богати људи такмиче за добро милостиње и беринфак. За сваки ниво милостиње и љубазност их инфак у заједници, за то је и осећај сигурности и мира населили на душе сиромашних и оних којима је потребна. Тако да ће људи држати чврсто у зграду, робусност и снага.

"Верник за другим верницима је као изградња делимичну јачање другима." [2]

У погледу ислама, благо је само средство, а не циљеви. Што се тиче роб материје, имовина је циљ.

Из овога, онда постоји жестока конкуренција за добијање уживање и узбуђење међу слугама слугу пожуде.

Ту је и конкуренција међу племенитим слуге Аллаха који врше сва своја дела на послушност према Богу, за благо Божје је благо су то само поверени. Истина, велики Боже Свемогући, када ће рећи:

"Запамтите, ви сте ти који су позвани да проведу (ваша богатство) на Аллаховом путу и ​​медју вама постоји шкрт човек,. И ко је шкрт, заиста је шкрт са собом и то је Аллах Ко Махакаиа док сте један. онима у невољи (га). " [Мухамед: 38]

Дискусија о 5
Читање Кур'ана

Веома је нагласио да сваки муслиман да репродукује рецитовање Кур'ана током Рамазана у циљу праћења пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, у којој Гаврило раде наставу на њега саллаллаху алејхи ве селлем То у месецу Рамазана сваке године. Поред тога, јер Рамазан је месец ал-Кур:

"Месец Рамазана, месец у којем доле (почетак) ал-Кур." [Ел-Бекаре: 185]

Јалла ВА Ала Аллах гарантује да људи који читају Ал-Кур-као и пракси абортуса, да он не би водио погрешним путем у свету и не мучи у загробном животу.

Он је рекао:

"И свако ко прати мој смернице, он неће бити изгубљени и неће болети." [Та-Ха: 123]

Као што је обећао онима који одбијају да читају и испитати и имплементирати их кроз Његову Реч:

"А они који се окрену од мене, онда сигурно узак за њен живот, а ми ћемо менгхимпунканниа на дан Суда у слепи." [Та-Ха: 124]

Дакле, то је материјал за муслимана у сваком тренутку, нарочито током Рамазана, да се размножавају читање ал-Кур, погледајте шта она садржи, уче и практикују га значења. То је учињено како би добили оно што је обећано од стране Бога да стручњаци ал Кур-ан, што је велики дар, награди много, висок степен, као и трајно задовољство. Тачно је оно што је речено по пророку Ал-Мустафа алејхи ве селлем:

"Најбољи од вас су људи који проучавају ал-Кур'ан и уче га ..." [3]

Откривење ал-Кур'ан током Рамазана у циљу да се подстакне Муслимане да дају велику пажњу на то за месец дана, направити процену ал Кур-у између њих и држи га халаках-халаках у џамијама, где већина њих објашњавају другима. Како је добар пост, који је провео неко време у дзамији да прочитате књигу Аллаха, памтите, и спозна смисао и њене законе, и питају ствари које он није разумео. Он је седео са исправним људима и научника да студирају науку и адаб. Узвишени Аллах када говори истину.

"Они који увек читати Књигу Аллахову, успостави молитву и троше на оно што смо срећу да их јавно и тајно, они су очекивали трговину да немају шта да изгубе, да ће Бог наградити их прерадите их и додати Његове им доброту Аллах је често прашта, најспремнији да ценимо. ". [Ел-Фатир: 29-30] [4]

[Преписан из књиге Постизање Перфецт поста, преведено из књиге Асх-Схииаам и Ахкаам дааб ВА-АА, рад др Мухамед бин Ахмед бин Абдуллах атх-Тхаииар, преводилац Абдул Гхоффар ЕМ Издавачи Притисните ибн Катхир]



Фидиах У посту



По
Арис свештеник Абу Сулаиман Сугиианторо


Он шаље низ обавеза поста Његовом Посланику племенит у другој години Хиџра. Пост је први пут да се захтева да такхиир (опционо). Ко ће, онда се поста. А ко жели, онда он није брз, али је откуп. Затим закон је уклоњена, а за све вернике који пронађи командовао да посте током Рамазана.

У данашње време, постоје неки људи који мисле да не треба брзо иако апсолутно не постоји удзур, под условом да укључи у откуп. Очигледно је да ово није дозвољено у нашој религији.

Да разјасни о Светом џамије, у овом раду ћемо описати неке од ствари које се односе на Свете џамије. Нека нам Бог дати да тауфикНиа берманфа'ат науке, као и добра дела која је ридхаи.

ОДГОВОР: ДЕФИНИЦИЈА фидиах
Фидиах (فدية) или фидаа (فدى) или Фида `(فداء) је један смисао. Што значи, када је дао откуп некоме, онда та особа ће вам уштедети [1].

У књигама фикху, Свето џамије, познат као "итх'ам", што значи да се нахрани. Света џамија, коју смо овде разговарали о је, нешто што би требало дати сиромашнима, као што су храна, као замену, јер је постио.

Б. О стиху тумачење фидиах
Аллах помиње у својој књизи фидиах части. Као што је Аллах Субханаху ВА теала, каже:

اياما معدودات فمن كان منكم مريضا او على سفر فعدة من ايام اخر وعلى الذين يطيقونه فدية طعام مسكين فمن تطوع خيرا فهو خير له وان تصوموا خير لكم ان كنتم تعلمون

ا "Неки од постављеног дана, тако да ко год међу вама је болестан или на путовању, дужан да се промени на остале дане. А мора за оне који могу брзо (али га не раде), да откуп храњење сиромашан човек Они који раде добро као откуп (за остале сиромашне). онда је то боље за њега, и када брзо је боље за вас, ако знате ". [Ал Бекаре: 184].

Учењаци имају различита мишљења у погледу речи Божјој:

وعلى الذين يطيقونه فدية طعام مسكين

"(А мора за оне који су у стању да брзо (али то не радим) да би откуп на исхрану због лошег човека)".

Да ли у овоме стиху мухкамах или мансукхах? Јумхур научници тврде да је ова клаузула се захтева када се први пут рукхсхах пост, јер постом је против њих. У прошлости, људи који су дали за храну сиромашног човека, он није брз на тај дан, иако је био у стању да то уради, као у хадиса од Бухарије и муслиманске Саламах бин Аква ", онда ова одредба је димансукх са речи Божије:

فمن شهد منكم الشهر فليصمه

"(Дакле, ко од вас ко је гледао месец Рамазана, онда нека брзо ал-Бекаре стих 185 -)".

Он је испричао из неких научника, који стих није димансукх, али као рукхсхах, посебно за старе људе и сиромашних људи, ако нису у стању да раде брзо, али уз потешкоће. Значење је у складу са тасидид књижевност, наиме يطوقونه. То је, за људе који тешко да се уради [2].

Од 'Ата, у ствари је чуо Ибн Абас прочитао стихове:

وعلى الذين يطيقونه فدية طعام مسكين

Од овог стиха, Ибн Абас је рекао: "Овај стих није димансукх Шта се подразумева јесте да су родитељи мушкараца и жена, који су обоје у стању да брзо, онда је хранио један дан до једне лоше особе.". [Издаје Бухари у књизи Тефсир]. [3]

Саид Шеик Абдур Рахмана Као Са'ди у свом коментару: "А ту је и друго мишљење, да је став:

وعلى الذين يطيقونه فدية طعام مسكين

То значи оних који се осећају оптерећени њихов пост и оптерећујући, и није у стању да то уради, као старца, а затим откупнину за њега сваки дан да нахрани једну лошу особу. И ово је тачно мишљење ". [4]

Шејх Мухаммед ибн Саалих Ал 'Утхаимеен рекао: "интерпретација Ибн Абаса у овом ставу показује дубину фикихниа, због начина доношења аргумент овог става; да је Бог направио фидиах уместо поста за људе који су способни да брзо, ако је хтео па је постио; а ако не, онда је разбио и откуп Затим закон је укинут, тако да за свако лице које је дужно да посте.. Дакле, када особа није у стању да посте, који је обавезан за њега је његов наследник, Света џамија ". [5]

Ц. Људи су дужни да откуп
ОДГОВОР: Људи који су старији (старијих) људи и жене који се осећају тежину када поста. Дакле, дозвољено му је да се пробије, и обавезно за њих да се храни сваки дан једној особи лоше. Ово је мишљење Алија, Ибн Аббас, Абу Хураира, Енес, Са'ид Јубаир Ибн Абу Ханифах, АТС Тсаури и Ауза'и [6].

2. Болесни се не очекује да излечи. Као неке хроничне болести или малигних болести, као што рака и семисалниа.

Има обавезу да брзо пада на две групе, на основу две ствари. Прво, зато што не могу да приуште да то уради. Друго, оно што је испричао од ибн 'Аббаса у тумацењу став фидиах као што је објашњено у унапред.

Проблем: Ако болесни се не очекује да се опорави, након откупа касније опоравио менакдирканниа Бога, шта да му радим?

Одговор: Не менгкадха пост обавезно на њега на коју је оставио иза себе, јер је обавеза да се њему када је откуп, док је он учинио. Дакле, он је ослобођен својих обавеза, тако да она постаје његова дужност да се брзо пасти [7].

Постоје неки који оспорава од стране научника, да ли или не њихов откуп. Они су, међу њима су:

ОДГОВОР: Труднице и Дојење жена.
За труднице и дојиље могу да прекину пост. Јер, ако трудница да посте, уопште, би инкриминише себе и прекид трудноће. Слично томе, жене које доје, ако је брзо, то ће смањити њихов мајчино млеко, тако да може да омета развој њихове деце.

У смислу да ли је обавезно да за њих менгкадха `и откуп?
У овом питању, постоји разлика у мишљењу међу АХЛ-ул-Илми.

Прво мишљење: Обавезно за њих да менгкадха `и откуп. На овом схватању постоје неки детаљи. Када су труднице и дојиље забринути о њему, па је једино дужан да менгкадха `без откупнине. А ако су боје плода или дете, онда је дужан да менгкадха `и откуп.

Теорема о овом мишљењу писму је Ал Бекаре стих 185, што је око општег болесни, да им је наређено да менгкадха `брзо колико би могли на други дан. Док Аргумент о неопходности откупнину, су речи Ибн Аббаса:

المرضع والحبلى اذا خافتا على اولادهما افطرتا واطعمتا

"Жене лактацији и труднице, ако се плаше своје деце, онда пукне и хране". [Репортед би Абу Давуд, и класификовано као сахеех стране Схаикх Ал-Албани у Ирва'ул Гхалил, 4/18].

Значења, као што су данас, такође је наратор од Ибн Омера, а такође класификовано као сахеех атсар шеик Ал Албани у Ирва '.

Ибн Кудама је рекао, "Ако они брину о себи само, онда је разбијање, и само у обавези да менгкадха` У овом броју нисмо свесни било које грешке у АХЛ-ул-Илми, јер обојица као болесних људи који га се боје. Међутим, уколико. се плаше за своју децу, онда је дужан да разбије брзо и менгкадха `и да нахрани сиромашне за сваки дан То је оно што је испричао од Омера ибн 'и Масхур од Схафи'и мадххаб.. [8]

Друго мишљење: није обавезно да они менгкадха ', али обавезно за откуп. То је мишљење Исхак бин Рахаваих.

Предлог овог аргумента је да је Енес, хадис:

ان الله وضع الصيام عن الحبلى و المرضع

"Заиста, Аллах чини поста за труднице и дојиље". [Репортед би Кхамсах ал.]

И узимајући од речи Ибн Абаса, да труднице и дојиље, ако плаше њеног сина, а онда је поломио и исхране. Док је Ибн Абас није поменуо да менгкадха ', али само поменуо да нахрани [*].

Треће мишљење: Обавезно за њих да менгкадха 'сама.
Уз предлог, који им се свиђа стање болесних и путовања један. Ово мишљење се изражава, Ибн Абас није поменуо да менгкадха ', јер је саветовао, тако да нема потребе да помињемо. Што се тиче хадиса "Аллах чини поста оних који су труднице и дојиље," то је значило да је Бог малтери обавезу да брзо, али обавезно за њих да менгкадха '. Ово је мишљење Ебу Ханифе мадххаб. Такође, мишљење о Ал Ибрахим Хасан ал-Басри Ан Накха'и и. Обојица кажу о дојењу и труднице, ако страх од његовог или њеног детета, а затим и ломљење и менгкадха "(издата од стране ал-Бухари у свом Сахеех).

Према Шејх ибн 'Утхаимеен, ово је најмоћнији мишљење [9]. Он (Шеик ибн 'Утхаимеен) је рекао, жена, ако је дојење или трудна и страх за његовог или њеног детета када поста, онда се прекида, на основу хадиса од Анас бин Малик Ал Ка'би, рекао је он, Посланик је рекао:

ان اله وضع عن المسافر شطر الصلاة وعن الحبلى والمرضع الصوم

"Заиста Аллах бацају половину путници молитве, и путници и труднице или дојиље (у овом случају, црвена) од поста". [Пријављено је ал Кхамсах, а ове лафадз Ибн Мајах. Овај хадис сахеех], али је потребно да га менгкадха "из дана је оставио када је било лако за њега и изгубио осећај страха, као што су болесни који су се опоравили. [10]

Ово мишљење такође је фатва од Сталног комитета Даимах, као што ћемо цитирам следеће пресудио текстове.

Питања Адресиран на Лајнах Даимах.
Проблем: Труднице или дојиље, ако забринути њом или против њеног детета у месецу Рамазану, а он је прекида, што је обавезно на њега? Да ли је разбити брзо и откуп и менгкадха '? Или он не разбије брзо и менгкадха ', али не откупнину? Или ломљење и откуп, а не менгкадха '? Који је најисправнији од ове три ствари?

Одговор: Ако је жена трудна, она брине о њој или фетуса, ако пост током Рамазана, онда је разбијање, и дужна га менгкадха 'сама. Стање у овом случају, као људи који нису у стању да посте, или је тако забринут за њега ако Авлииаа поста. Он је рекао:

فمن كان منكم مريضا او على سفر فعدة من ايام اخر

"Они који су болесни или су у транзиту, онда је обавезно да се промени од дана других".

Слично томе, жена која дојити, ако забринути о њему када дојите своје дете у месецу Рамазану, или страх од његовог сина ако је постио, тако да он не може да приушти да га нахрани, а онда је поломио и потребно га менгкадха 'сама. И може Бог дати Тауфик [11].

2. Људи који имају обавезу да посту Менгкадха ', али он то неће учинити без удзур до следећег Рамазана.

Прво мишљење: Обавезно за њега да менгкадха 'и откуп. Ово је мишљење јумхур (Малик Схафи'и, и Ахмед). Чак и према Схафи'и мадххаб, дужан га је за откуп Рамазан-Рамадан износ који је он прошао (тј. ако није менгкадха То Рамадан поста до наредне две, онда је обавезно за њега два пута фидиах).

Теорема о овом мишљењу су:
Хадис од Ебу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс наредио да се храни и менгкадха 'за људе који менгакхиркан до наредног рамазана. (Репортед би Ад Даракутхни и Ал Бејхеки). Међутим, овај хадис Да'ееф, тако да не може да се користи као доказ.

Ибн Абас и Абу Хураира испричао да менгакхиркан око људи који чине "до следећег Рамазан долази, кажу, да је (лице, Црвена) за сваки дан хранити сиромашног човека [12].

Друго мишљење: Непотребно откупнину за њега, али он згрешио, јер менгакхиркан у посту менгкадха '. Ово је мадххаб Абу Ханифах, и мишљење Ал-Хассан и Ибрахим Накха'и. Зато што је обавезно брзо, када је менгакхирканниа, није обавезан да плати казну од фидиах, како је менгакхиркан богослужење треба да се уради сада или одложити надзарниа [13].

Рекао је имам АСИ Сиаукани: "Тако да Дхахир (јаке мишљења) није обавезно (за откуп)." [14]

Рекао је шејх ибн 'Утхаимеен: "атсар који приповедају од Ибн Аббаса и Абу Хураира, можемо донети закон Суннету, тако да није обавезна за откуп Дакле, тачно мишљење о том питању (и јесте), није обавезно за њега, осим за. поста, иако је био крив за менгакхиркан у меннгкадха ". [15]

Ово је (истина, Црвена) за оне који немају удзур менгакхиркан. Средства, (за) људи који менгакхиркан менгкадха 'до следећег Рамазана удзур јер, као што су болести или путовања, или веома узак, то није обавезно и за откуп.

Проблем: Ако постоје људи који доживљавају бол у току Рамазана, онда је проблем је да постоје неке ствари за гледање.

Прво: Ако болест се очекује да обухвати излечи, онда му не дозвољава да брзо док није опоравио. Ако бол потраје онда он умре, онда то није у обавези да откуп. Због обавеза менгкадха ", а затим умре пре него што то раде.

Друго: Ако болест се очекује да обухвати излечи, а он није брз и слободан је од ове болести, али онда умре пре менгкадха'ниа, затим наредио да се плати фидиах од дана када је оставио, преузет из његове имовине. Пошто код куће, био је у стању да менгкадха ', већ зато што менгакхирканниа на смрт, тада платио за њене фидиах.

Треће: Ако болест укључујући и оне не очекује да се опорави, затим обавеза да му за откуп, као што је претходно описано [16].

Д Тип и садржај фидиах.
Не помиње у текстовима Кур'ана или Суннета од нивоа и врсте фидиах да се издају. Нешто што се не одређује НАСХ онда смо се вратили у 'урф (преовлађујући обичај). Стога, речено је да важи у откуп, ако смо дали до лошег оброка, било ручак или вечера, односно дати им храну, тако да га имају.

О нивоима и мишљење улеме фидиах типа.
Имам Невеви каже: "(прво мишљење), нивоа (света џамија) је један од блата за храну сваког дана Врста, као што је храна у природи су закат Тако се смернице користе као храна општости становништва у земљи која је мишљење најмоћнији... И ту је. друго мишљење, која се издаје као редовна храна једе сваки дан. и треће мишљење, бити дозвољено да бирају између врста хране тамо. "

Имам Невеви је рекао: "не важи ако откуп са брашном, савик (веома фино брашно), или зрна која су оштећена или неважећа () ако откуп са њене вредности (новац, Перо.), А не важи (откуп) на друге, као што је описано.

Фидиах се плаћа само бескућници и сиромашни. Сваки од блата су одвојене једна од друге блато. Онда то може да обезбеди неку блато са једне особе и од Свете џамије, један месец за факир миру ". [17]

Величина блату.
Један је четвртина блато Сха ". И СХА 'из Сха То је набави, наиме Сха' његова Посланика саллаллаху алејхи То савс. Један Сха То набави поредити 480 (четири стотине осамдесет) митскал добре пшенице. Један митскал, једнако на 4,25 грама. Дакле, 480 грама митскал избалансиране до 2040. Значи блато је 510 грама. [18]

По мишљењу шеика Абдулаха Ал Бассам, неке Сха набави То су четири блато. Један блато, једнак 625 грама, као набави једне Сха То је једнак 3000 грама. [19]

На основу величине поменуо, онда можемо да проценимо да је један од зрна пшенице бекисар блата од између 510 до 625 грама. У научници су објаснили, поред Светог џамије зрна, као и пиринач, кукуруз и други је пола Сха "(два блато). И враћамо се на стиху, да особа која је фаворизовала у исхрану сиромашних, дајући другим сиромашним људима, онда је боље за њега.

Е. КАКО откуп
Начин откуп се може урадити на два начина.

Прво: кување или припремање оброка, а затим позовите лошу број дана који није брз, као што је урађено од стране пријатеља Анас бин Малик, када је био старији.

Помиње Анас бин Малик, да је био слаб и не могу да посте у једној години. Тако је направио велики тањир тсарид (хлеб). Онда је позвао тридесет сиромашних људи и позвао их да једу док сит. (Продуцед би Ал Бејхеки и класификовано као сахеех стране Схаикх Ал-Албани у Ирва'ул Гхалил).

Друго: подај сиромасима облику хране сировим. Научници је рекао: "Са блату на Бурр (зрна), или пола-Сха" него у другима, међутим, треба дати нешто да послужи као лаукниа меса, или на други начин, тако да савршено праксу речи Божије је већ поменуто. ".

Ф. ВРЕМЕ откупнину.
Откуп времена постоји избор. Ако жели, онда је откуп за сиромашног човека у истом дану. Или, ако жели, онда менгакхиркан до последњег дана Рамазана, као што се ради када је био стари пријатељ Анас. И не треба да се стављањем фидиах пре Рамазана, јер је као стављање Рамадхан поста рамазана на.

Свемогући Аллах најбоље зна.

Мараји `:
ОДГОВОР: Ал Мајму То Схарх Ал дзаб Мухадз, имам Невеви. ЦЕТ. Мактабах ал Ерсхад, Џеда.
2. Ал Мугхни, имам Ибн Кудама, ЦЕТ. Мактабах Ар Ријад ал Хадитсах, Ријад, година 1402, Х.
3. Јасен Сихах Мухтар, имам Мухамед Ар Рази, ЦЕТ. Мактабах Лубнан, у 1989.
4. АСИ Сиархул Мумти 'Шејх Мухамед бин Саалих Ал' Утхаимеен. ЦЕТ. Мактабах Асаам, Ријад, година 1416, Х.
5.. Наилул Аутхар, имам Јасен Сиаукани, ЦЕТ. Дар Ал Калим Атх Тхаиииб, Беирут, Тахун1419 Х.
6. Наилул Марам, алламех Сиддик Хасан Кан, ЦЕТ. Рамади, Дамам Х. Година 1418
7. Ирва'ул Гхалил, Шејх Мухамед ал Албани Насхируддин, ЦЕТ. И Ал Мактаб ал Ислами, Х. Тахун1405
8. Маст-Хул Бари, Ал хафиз Ибн Хајар. ЦЕТ. Дар Ал ма'рифах, Бејрут.
9. Фетва Исламииах, Јама ": Мухамед ал Муснид. ЦЕТ Дар ал Ватхан, и друге књиге.

[Копирано у Ас-Сунном магазина ИКС/1426/2005М 07-08/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-858197 Фак 0271-858197]


Достизање милосрђе Божије Ал Гхафур у Рамазану Величанства



У име Аллаха Свевишњег је ал Гхафур (Милостиви), а међу његовим атрибутима су магхфирах (опростити). Ево слуге очајнички потребан опрост од Аллаха Свемогућег за своје грехе, и они склони пао у бару од греха. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

لو لم تذنبوا لذهب الله بكم ولجاء بقوم يذنبون فيستغفرون الله فيغفر لهم

Ако не починити грех, Аллах ће те уништити, и Он ће донети народ кога грех, онда ће тражити опроштај од Алаха, онда ће им опростити. [ХР. Муслиман, бр. 2749]

Грех је суђено да људски и неизбежно. Аллах Узвишени је менсиариаткан факторе који изазивају грех, тако да је његово срце је увек зависи од Господа свога, је увек сматрао сам препун мана, увек сама интроспекција, далеко од тога да 'ујуб (дивећи себе), гхурур (обманути са приватном праксом) и понос .

Многи су греси опроштени у Рамазана, јер месец је месец милости, опроштај, ослободјења из пакла, и месеци да чинимо добра дела. Рамазан је месец дана да награда стрпљења је рај. Аллах Узвишени каже:

انما يوفى الصابرون اجرهم بغير حساب

Само они који су стрпљиви награда исплаћује назад на неодређено време. [Аз-Зумар/39: 10]

Пост је штит и баријера од греха и неморала, као и заштитника пакла. Описано у хадиса:

الصحابة: امنت يا رسول الله قال: جاءني جبريل فقال: بعدا لمن ادرك رمضان فلم يغفرله قلت: امين فلما رقيت الشانية قال بعدا لمن ذكرت عنده فلم يصل عليك قلت: امين فلما رقيت الشالشة قال بعدا لمن ادرك ابواه الكبر عنده فلم يدخلاه الجنة قلت امين

Заиста Посланик каже Амин три пута када је Гаврило молио. У асхаби питали: "О Аллахов Посланиче! Морате да кажем Амин. " Он је одговорио: "Гаврило је дошао до мене, онда је рекао:" Тешко онима који наилазе на Рамазан не треба опростити ". Тако сам одговорио: "Амин." Када сам се попне уз степенице на други проповедаоницу рекао: "Тешко онима који помињу своје име испред њега, а не вас салават". Тако сам одговорио: "Амин." Када сам се попео проповедаонице треће степенице, он је рекао: "Јао ономе који његови родитељи достигне старост на његовој страни, а они га не стави у небо". Тако сам одговорио: "Амин." [1]

Муслиман који је покушао да добије опроштај грехова, да ли би био срећан са праксом праведних дела, Аллах Свемогући да грехе и лоша дела, јер добро да обришете ружноћи.

Узроци опроштај који је прописано да обухватају:

ОДГОВОР: Тавхеед
Ово је највећи узрок. Ко не бертаухид, затим губитак и опроштај који су од тада је имала највећу милост. Аллах Узвишени каже:

ان الله لا يغفر ان يشرك به ويغفر ما دون ذلك لمن يشاء

Заиста Аллах неће опростити Схирк, и опрости све грехе да поред (забушавати), за кога је воља. [-Ниса '/ 4:48]

Свако ко доноси јединство са земљом пуном греха, онда је Аллах Свемогући дати пуну помиловање му Земљи. Међутим, то је блиско повезана са вољом Аллаха Свемогућег. Ако ДИАК жели, неће бити опроштено. И то може бити, Он Свемогуци жели да га мучи. Ко је тавхид калиматут оствари у свом срцу, онда би приморао Тавхид калиматут љубав и побожност да осим Аллаха Свемогућег из његовог срца. Када је то греси и грешке уклонити у целости, иако је толико пеном у мору. 'Абдуллах бин Амр Аллахов То приповеда анху да је Посланик саллаллаху алејхи То савс је једном рекао: "Заиста, Аллах ће изоловати један од мојих људи (да се суоче) испред свих створења на Судњи дан. Тада Бог рашири лист деведесет девет (добротворна рекорд) својине. Сваки стања што се тиче ока могла видети. Потом рече Бог: "Да ли га негирају? Су дела снимања мензхалимиму анђелима ". Дакле, он је одговорио: "Не, Господару мој". И опет рече Бог: "Да ли имате удзур?" Он је одговорио: "Не, Господе". И рече Бог: "(истина) Не, стварно имате добру страну Нисмо кезхалиман на вас тај дан". Онда је издала картицу која садржи сиахадатаин. Тада Бог рече: "Масуканлах скале!" Он је такође рекао: "Господару мој шта је то добра картица у односу на листовима који?" Потом рече Бог: "Заиста нећете дизхалими". Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао: "Онда су листови смештени у теговима и тегови картице у други. Испоставило се да су листови картице одржао висок и тези. Тада нико није био оштрији него у име Алаха ". [2]

Посланика саллаллаху алејхи савс То се наводи у хадиса Кудси:

قال الله تبارك وتعالى ياابن ادم انك لو اتيتني بقراب الارض خطايا ثم لقيتني لا تشرك بي شييالاتيتك بقرابها مغفرة

Аллах је рекао: О деца Адамова, ако би све своје грехе на земљи, а онда ме наћи у државном ништа не асоцира са Ме (не забушавати) наравно ја ћу ти донети пуно опроштење земље. [Пријављено од стране муслиманске].

То је врлина и милост од Аллаха Свемогућег да опрости све грехе које постоје на овим листовима са речима монотеизма. Јер казна је казна искрен монотеизам који чувају свог власника од Аллаха. Свемогући Бог неба и подарио му се греси случају сусрет земљу, али слуга мора да схвати тавхид, Свемогући Бог замењен опроштај.

2. МОЛИТВА СА НАДЕ
Аллах Узвишени наредио да се моле и обећао да га одобри. Аллах Узвишени каже:

وقال ربكم ادعوني استجب لكم

И Раббму рекао: "Молите се мени, ја ћу вам одговорити". [Гхафир/40: 60]

Молитва је обожавање. Молитва ће бити одобрен уколико испуњава услов савршенства и јасну препрека. Понекад, Грант је одложено, јер неки услови не буду испуњени или делимично баријера.

Међу условима и начинима молитве је апсорпција јетре одобрен, очекујући одобрење Аллаха Свемогућег и искрене у питању, не наводећи инсха Аллах (О Аллаху Свемогући, љубазно затражите када желите да-ЕД), не очекују навалу испуњење, одабрати време и околности да је племенит, менгулангуланг молитву три пута и почели да хвале Узвишеног Аллаха и на благослове, покушајте да одаберете хране и пића је законито и други.

Међу најзначајније апликације која је нудила слузи Господу своме је захтев да се његови греси опроштени, или ефекат на отпуштење грехова, као што је спасао од пакла и ставио на небу. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао особи која је рекла: "Не знам ваше молитве су такође обавља полако Му'адх.

"حولها ندندن

Наша петиција око њега. [3]

То је наша молитва која се врти око захтева за укључивање неба и бити спасени из пакла. Ебу Муслим ел-Кхаулани рекао: "То не долази у прилику да се моли за мене, ако сам направити молитву захтев да буде заштићен од ватре пакла."

3. Опроштај (бег помиловање)
Захтев за опроштај од Аллаха је заштитник, чувар ђавола, баријера од анксиозности, сиромаштва и патње, безбедност од глади и греха грехова иако је неко нагомилао да дотакне небо. У хадиса од Анас бин Малик Аллах То анху, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао да је Аллах Узвишени каже:

ياابن ادم انك مادعوتني ورجوتني غفرت لك على ماكان فيك ولاابالى ياابن ادم لو بلغت ذنو بك عنان السماء ثم استغفرتني غفرت لك ولا ابالي ياابن ادم انك لو اتيتني بقراب الارض خطايا ثم لقيتني لا تشرك بي شييا لاتيتك بقرابها مغفرة

"О синови Адама, заиста за тебе је и даље надају и моле се к мени, онда ћу опростити сваки грех који је у вама и не би стало, О деца Адамова, били ваши греси да достигне небо, онда моле за опроштај за мене, Ја ћу вам опростити и не занима; синови Адама, ако дођете до мене са грешком о величини Земље, а онда дођу да ме виде у стању забушавати или мениекутуканКу везе са било цим, онда заиста ја ћу доћи да вас величине помиловање Земља као добро. [ХР. на-Тирмизи]

Истигхфар је најбољи параван за разне праксе, старост, и на насловној окупљања.

4. Постом и молитвом бела дана у ноћи за вере, очекујући нешто у АЛЛАХк повратка награђивања, искрени и ДА БИ Обеи Свемогући Бог
Он је постио са намера не прате масу, а да не добије похвалу од људи, а не да се сачува аутохтони или тако здрава, такође нема намеру да показивање и да не успе дуаниави послове. Он такође није намеравао да се моле за зло које је неприкладан за муслимана. Морао је постом спроведе намеру вером у Бога Свемогућега, реализација послушности према Њему и очекују награду од Аллаха Свемогућег. У хадису се наводи:

من صام رمضان ايمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه

Било које лице које је поста за веру и желите да добијете награду, он је опростио све грехе своје који су донешени [Бухари и Муслим].

Било би дивно да се изврши пост је изашао из свог обожавања у стању као када је рођена његова мајка, која не носи грехе и буде свето.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

ان الله تبارك وتعالى فرض صيام رمضان عليكم وسننت لكم قيامه فمن صامه وقامه ايمانا واحتسابا خرج من ذنوبه كيوم ولدته امه

"Бог захтева поста Рамазана, а ја сам молио за тебе мениуннахкан ноћ. Дакле, онај ко врши постом и молитвом ноћу због вере и зато што је желео да добије награду, он је несумњиво био од досадосаниа као када је био рођен од мајке [4].

Применом све ово значи да муслиман мора да задржи свој ручак са брзим временом, имајте времена са молитвама Теравију увече и покушала да добије задовољство Аллаха Свемогућег
.
5.. СПРОВОЂЕЊЕ Лаилат Ал-Кадр молитвама ноћ и желе то Гет Оут вере награду
Лаилат Ал-Кадр је ноћ да је Аллах Узвишени је господо, превазилазе све друге ноћи, једне ноћи када је Аллах К смањујући своју књигу.
Аллах Узвишени каже:

انا انزلناه في ليلة القدر

Заиста, Ми смо били доле (Ал-Кур'ан) у ноћи славе. [Ал-Кадр/97: 1]

Аллах Узвишени је Лаилат Ал-Кадр је боља од хиљаду мјесеци. На овој ноћи су анђели дошли доле и да је ноћ за спасење од сваког зла и греха. Аллаху Свемогући страну једно слово у Ал-Кур'ан говоримо о вечерас. Људи који су блокирани од различитих доброте на вечерас смислу он је блокирана од сваког добра.

Посланика саллаллаху алејхи То савс никада траже Лаилат Ал-Кадр је целог дана у току Рамазана, јер је он саллаллаху алејхи никада савс бери'тикаф првих десет дана Рамазана, десет дана касније друга и последња десет дана. Људи који желе да се среће, он ће бити спремни да обављају молитве ноћу ноћу боље од осамдесет и три године и четири месеца.

У хадису, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:

من قام رمضان ايمانا واحتسابا غفر له ما تقدم

Ко молио ноћу у току Рамазана, због вере и желите да добијете награду, онда је опроштено све своје грехе које су донете. [5]

Да би добили опроштај увече, није потребно да га виде директно. Али, услов је један ради кииамул Лаил како се наводи у хадису.

6. Дајте милостињу
Добротворни укључујући обожавање једног курбах (ближе) величанства Божјег Свемогућег. Уз њега, славе што је добро, према речима Аллаха Свемогућег а:

تنالوا البر حتى تنفقوا مما تحبون وما تنفقوا من شيء فان الله به عليم

Никада не долазе у добар (савршен), пре него што потрошите сехахагиан благо волиш. и шта ћете потрошити. Аллах зна. [Али Имран / 3:92].

У хадиса од Му'адх, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:

الا ادلك على ابوب الخير الصوم جنه والصدقة تطفىء الخطيية كما يطفىء الماء النار وصلاة الرجل من جوف الليل

"Да ли ја вама показати капије доброте? Пост је штит. Добротворни да уклоните грешке као вода да угасе пожар. И молите неко у мраку ноћи ... "[у-Тирмизи, број: 2541]

Посланика саллаллаху алејхи То савс врло великодушан човек. И опет је издашнији у Рамазану, када је срео анђела Гаврила. У то време он је више него великодушан ветар дува поветарац. Међу најбољем облику доброчинства је да храни поста особу (ифтхарус схаим). Поменуто у хадису:

من فطر صايما كان له مشل اجره غير انه لا ينقص من اجر الصا يم شييا

"Ко даје Ифтар на лицу поста је изгледало да добије заслуге, без обзира на било коју награду је та особа." [Хр. на-Тирмизи и класификовано као сахеех од ал-Албани]

Помножи наградити оне који дају милостињу од седам стотина пута и више мултипликатора. У месецу рамазана, дуплирањем награду је већи. Међу атракција су веома интересантни, ентузијаста људи на Гранд Москуе и пророк џамија и друге џамије да обезбеди муслиманског поста рамазана.

7. Изврши Умрах
Обожавање садржи фактор који чини Умрах грехе. Посланик је рекао:

العمرة الى العمرة كفارة لما بينهما والحج المبرور ليس له جزاء الا الجنة

"Религија се клањају умрах умрах (НЕКСТ) је грех пенггугур између њих. И награда Хаџ Мабрур ниједна друга је рај "[Ал-Бухари, број: 1650]

Умрах у Рамазану, награда је већа него у другим буланбулан. Аллаха Ибн Аббас То анху, Посланик, саллаллаху То алејхи ве селлем, након повратка из Хадз од Уада ', рекао је жени из Ансар под називом Ум Синан Сакиц: ". Шта вас спречава да за ходочашћа (за мене)" Он је рекао: "Ебу тако и тако (њен муж) имају две камиле. Један је носио за ходочашћа и друге за наводњавање поља пиринча. "

Дакле пророка саллаллаху алејхи То савс му рече:

فان عمرة في رمضان تقضي حجة او حجة معي

"Заиста Умрах у Рамазану да промените хаџ са мном." [Бухари бр 1863, муслиман, 3028]

Шта велика срећа која Умрах у Рамазана. Он је као ходочашће са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То, као и људи који га прате у ихрам и таваф и Врховне ревизорске институције и целим ритуалима Хадз.

8. САВРШЕНО Фаст Фулл МЕСЕЦ
Постоје многи људи који би били слободни од Хеллфире у Рамазану, и то се дешава у свакој ноћи. Аллах Узвишени награђивање људе који би побољшали пацијента без посебних прорачуна. Постоји свештеник који је рекао:

من صام الشهر واستكمل الاجر وادرك ليلة القدر فقد فاز بجايزة الرب

Ко постили пун месец и оствари савршену награду, а ноћи Лаилат Ал-Кадр састао са, заиста је достигао дар од Бога.

Мај Свемогући Бог опрости грехе и покрива све наше недостатке и олакшати све наше послове.

Преузето из књиге Тадзкирул Анам-Схииам Бидурус пепела, рад Схаикх Са'д бин Са'ид ал Хајри, Дар ибн Јаузи стр 265-27

[Копирано у Ас-Сунном магазина издању, 06-07/Тахун КСИИИ/1430/2009М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-858197 Фак 0271-858197]



Пракса поста Рамазана



По
Свештеник Абу Асма Калид бин Сиамхуди



ДЕФИНИЦИЈА поста
У језику, пост (схииам пепела) на арапском значи да се одупре, јер је реч о Аллаху ва Субханаху теала:

اني نذرت للرحمن صوما فلن اكلم اليوم انسيا

"Ја сам бернадзар Богу да се уздржи (од говор)" [Мерјем: 26]..

Што се тиче термина сиар'и је, уздрже од ствари које су поништене од изласка до заласка сунца, у пратњи намером.

Пракса-пракси ОДНОСЕ НА БРЗ
ОДГОВОР: Намере.
Ако сте унели месец Рамазана, обавезне за сваког муслимана да намеравају да посте у вечерњим сатима, јер је Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

من لم يجمع الصيام قبل الفجر فلا صيام له

"Ко не намерава да посте пре зоре, па није ни брз за њега." [Историја Ебу Давуд, Ибн Кхузаимах и Ал Бејхеки, од Хафсах бинт Омера]

Та намера, она се налази у срцу. Док је рецитовао, укључујући добротворне јереси. Намера поста током ноћи, она мора бити специфичан посту.

2. Кииам Рамазана.
). Кииам У Рамазана је прописан у џемату.
У примени кииам Рамазан (Теравију молитва) у џемату је прописано. Заједница још мејнстрим него то ради сама, јер је Посланика саллаллаху алејхи савс То је ради тога и објашњава свој примат. Да ли је хадис од Ебу Дхарр:

صمنا مع رسول اله Д صلى اله عليه وسلم رمضان فلم يصل بنا حتى بقي سبع من الشهر فقام بنا حتى ذهب ثلث الليل ثم لم يقم بنا في السادسة وقام بنا في الخامسة حتى ذهب شطر الليل فقلنا له يا رسول الله لو نفلتنا بقية ليلتنا هذه فقال انه من قام مع الامام حتى ينصرف كتب له قيام ليلة ثم لم يصل بنا حتى بقي ثلاث من الشهر وصلى بنا في الثالثة ودعا اهله ونساءه فقام بنا حتى تخوفنا الفلاح قلت له وما الفلاح قال السحور

"Ми смо постили Рамазан уз Аллаховог Посланика Он није водио Теравију наше молитве у току месеца, осим за до седам дана.. У то време, водио нас (Теравију молитва) до треће обилазница ноћи. Шестог дана (боравите 6 дана), он не моли . са нама Тек касније, у петом дану (боравак 5 дана), водио нас (Теравију молитва) да прође пола ноћи када кажемо му:. '. О Посланик Аллахов Да додате молитву на ову ноћ "Он одговори.' Свакако, ако неко моли са својим свештеником на завршетку, сигурно наградити намаза писаних за њега једну ноћ 'Затим на четвртом ноћи (боравак 4 дана)., опет није повео молитве ми се. и на трећем ноћи (боравак 3 дана), он је окупио своју породицу и жену ., његова супруга и народ, и водимо је (ноћу) док смо се плаше губитка победу сам (наратори Абу Дхарр) је рекао:.? питам, шта је то виннинг он (Ебу Дхарр) је рекао, Сахур ". [ХР У-Тирмизи].

Тако је молитва Рамадан кииаму Теравију или не спроводи заједницу у време пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и Ебу Бекр, до времена Умара калифата. Посланик није то у џемату стално, јер је забринут да би било обавезно на муслимана, тако да његови људи нису у стању да то уради. Помиње у хадиса од Аисха (у Схахихаин): "Гле, Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем од једне ноћи, а затим молио у џамији, а неки људи долазе моле са њим Ујутру, људи говоре о томе Онда састављен највише од њих.. онда (Аллах) и оне молитве се молио са њим наредног дана., људи говоре о томе Дакле, у ноћи између тројице, збор повећана, онда Посланик изашао и молити са њима.. Кад ноћ од четири џамије не може да прими заједница (али он није изашао) па је изашао у зору молитве, када је завршила зору молитву, он је суочен заједницу, затим прочитајте исповест вере и рекао:. Амма ба'ду сам већ знате свој став, међутим, бојим молитву. дужан је да вас, онда нисте у могућности да га спроведе. Онда (после неког времена) Посланик умро, а случај је и даље у стању збор ". [Пријављено је ал Бухари и Муслим].

Дакле, за молитве у заједници се не врши континуирано у време пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је проблем, он саллаллаху алејхи савс То у случају молитва је обавезна на народ. И зато што је изгубила са смрћу његовог саллаллаху алејхи ве селлем То. јер његова смрт значи религија је усавршио Аллах Свемогући, не постоји више могућих додаци. Дакле, закон је остао у збору дисиариатканниа кииам Рамазана (читај Теравију) који је укључен од Умар ибн ел-Хаттаба у кекхалифаанниа.

Б). Ракаатниа број.
У мишљењу рајих (јак), Рамадан кииам урађено 11 циклуса, и да буде мање од тога. Посланика саллаллаху алејхи савс То није прецизирао број и дужину читања.

Ц). Време.
Време је да ради од после филмова 'Исха молитве до појаве зоре зоре. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

ان الله زاد كم صلاة, وهي الوتر فصلوها بين صلاة العشاء الى صلاة الفجر

"Заиста, Аллах вам додао молитву, а он је Витр, онда молите молитву Фајр до вечерње молитве." [Репортед би Ахмед из Аби Басрах и Ал Албани дисхахихкан у Кииам Ал Рамазана, 26].

Д). Кунут.
Када завршите читање писмо и пре клања, понекад пророка саллаллаху алејхи То савс Кунут читање, и треба да се уради после клања.

Е). Након читања Витр молитву.

سبحان الملك القدوس سبحان الملك القدوس سبحان الملك القدوس

Како да читате ову молитву, проширивањем и подижући глас трећи.

3). Зора.
Бог менсиариаткан зору на муслимане да диференцирају своје постове са поста људи пре њих, као што говори Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у хадиса Абу ал-Са'еед Кхудри:

فصل ما بين صيامنا وصيام اهل الكتاب اكلة السحور رواه مسلم

"Оно што разликује наше постове са постом у Књизи једе један оброк". [Пријављено од стране муслиманске].

). Сахур врлина.
• Сахур је благослов. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

انها بركة اعطاكم الله اياها فلا تدعوه رواه النسايي واحمد بسند صحيح

"Сигурно оброк је благослов који Бог вам дао, онда не оду". [Историја Ан-Наса И и Ахмад, са сахеех Санад].

Оброк као благослов да се јасно види, јер следи Суннет и јачање посту, и додај дух да додате поста. Такође имају намеру да дискриминише од писара.

• Схалават Бога и анђела упућена особи која берсахур. У хадиса Абу Са'еед ал Кхудри Аллах То анху, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:

السحور اكلة البركة, فلا تدعوه ولو ان يجرع احدكم جرعة من ماء فان الله وملايكته يصلون على المتسحرين رواه ابن ابي شيبة واحمد

"Сахур је благословио храну, онда не напусти, иако је неко од вас узме само један гутљај воде, јер Бог и анђели изнад берсхалават берсахур људи" [Историја и Ахмед ибн Ебу Сиаибах]..

Б). Менгакхиркан Сахур је Суннет.
Суннет споро зоре до зоре (код Фајр), као што је поменуто на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То Аллаха у хадиса од Ибн Аббас То анху од Заид ибн Тхабит, он је рекао:

تسحرنا مع النبيثم قام الى الصلاة, قلت: كم كان بين الاذان والسحور? قال: قدر خمسين اية رواه البخاري ومسلم

"Ми смо зору са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То, затим је отишао да се моли сам (Ибн Абас) је рекао:.. Колико дуго зору између позив на молитву Он је одговорио, око 50 стихова" [Историја Бухари и Муслим]
.
Ц). Сахур закон.
Муаккад зору је суннет (суннет је наглашено). Докази:
• команда пророка саллаллаху алејхи То савс:

تسحروا فان في السحور بركة رواه البخاري ومسلم

"Берсахурлах, од зоре постоји благослов". [Историја Бухари и Муслим].

• Забрана напустио оброк као што је поменуто у хадиса Абу Са'еед раније. Дакле, ал хафиз Ибн Хајар Фатхул у Барију (3/139) менукилкан консензус о Суннету оброка.

4. Време поста.
Посна време почиње од зоре до изласка и заласка сунца. Докази, који је реч Божија, што значи: "И једу и пију док не буду јасни да вас бела и црна у току ноћи у зору, а затим попуните брзо до ноћи". [Ел-Бекаре: 186].

Када је постало јасно у зору, тачније тада смо брзо до заласка сунца, а затим разбијање као што је поменуто у хадиса као 'Омера да је Посланик Аллаха  То алејхи ве селлем је рекао:

اذا اقبل الليل من ههنا و ادبر النهار من ههنا وغربت الشمس فقد افطر الصايم رواه البخاري ومسلم

"Ако је дошао ноћу одавде и иди у току дана одавде и сунце зашло, затим људи који су кршили брзо". [Историја Бухари и Муслим]

Бреакинг време се може видети са доласком раног мрака истоку после губитка искреношћу сунца директно. Све што се може видети голим оком, двоглед не захтевају алате да га схватим.

5.. Цасе Случај поништити брзо.
). Једе и пије сврху. Реч Аллаху ва Субханаху теала, што значи: "И једу и пију док не буду јасни ти бели и црни током ноћи у зору, а затим попуните свој пост до ноћи" [Ел-Бекаре: 186].
Б). Намерно да повраћа, повраћао или намерно.
Ц). Менструација и порођај.
Д). Ињекција које садрже намирнице (ив).
Е). Однос.

6. Цасе Случај још треба да Абандонед Када поста.
). Да кажем лажи. У Абу Хураирах хадиса да је Посланик     Н каже:

من لم يدع قول الزور و العمل به فليس له حاجة ان يدع طعامه وشرابه رواه البخاري

"Ко год не одустане од лажног говора и дела, онда Бог не мора да напусти своје напоре да једу и пију". [Историја Ал-Бухари].

Б). Да ли узалудност и зла (зла). Помиње у хадиса Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:

ليس الصيام من الاكل والشراب انما الصيام من اللغو والرفث, فان سابك احد او جهل عليك فقل اني صايم اني صايم رواه ابن خزيمة والحاكم

"Није да брзо (рефрен) из једе и пије, (али) то је брза (рефрен) од испразности и ружноћу, па ако неко менцациму или чинити зло да тебе, рецимо: ја сам поста поста." . [Историја и Ибн ал-Хаким Кхузаимах].

7. Цасе Случај дозвољено.
). Људи који јунуб да дођу у зору, како је поменуто у хадиса од Аисха и Умм Салама, две је рекао: "Заиста, Посланик, саллаллаху То алејхи ве селлем добити Давн (Фајр) у државном јунуб његове породице, затим туш и постом". [Историја Бухари и Муслим].
Б). Берсивак.
Ц). Испирајте грло и ставио воду у нос када раде вудоо '.
Д). Додиривање и љубљење за јутарње лице, и димакрухкан за људе који су млади, јер је бојазан његове жеље да расте.
Е). Ињекција није храна.
Ф). Бербекам.
Г). Током дегустације хране не иде у грло.
х). Пенгхитам носе очи (Кохл) и капи.
з). Шеф исперите хладном водом и туш.

8. Људи право да не пост.
). Путници (они који путују или путују ван града). Они су добили од Бога да лако сломити. Аллах каже, што значи: "И ко болестан или на путу (а затим је поломио), затим (вајиблах га брзо) као дан је оставио иза њега неки дан". [Ел-Бекаре: 185]. Дозвољено им је да разбије брзо и менгкадха (замени) поста у осталим месецима.

Б). Људи који су болесни дозвољено да разбије пост током Рамазана као милост и лакоћу са којом је Аллах дарује њега. Болесни људи дозвољено да разбије брзо, ако може да буде опасна по живот болести, или додај на бол који се плаше би менгакхиркан или спор опоравак ако пацијент је пост.

Ц). Жене које су менструацију или порођај се захтева да се пробије, да не треба поста. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

اليس اذا حاضت لم تصل و لم تصم فذلك نقصان دينها

"Зар то није она менструације не би требало да се моли и пости не би требало да буде и да је недостатак вере?". [Бухари].

Такође хадис Аиша када је био упитан о жени која менгкадха менгкадха пост и молитва је:

كان يصيبنا ذلك فنومر بقضاء صومنا ولا نومر بقضاء صلاتنا

"Тада смо га добили, онда су нам наредили да менгкадха посту и молитви је наредио менгкадха". [Бухари и Муслим].

На основу консензуса научника, жена која се менструације или после порођаја, и дужни су да разбију његов брзо менгкадха у осталим месецима.

Д). Људи који су стари и слаби, и мушкарци и жене могу да се пробије, као Ибн Абас је рекао: "Мушкарци и старе жене који нису били у стању да посте, онда хранити сваки дан да сиромашни". [Историја Ал Бухарије, бр. 4505].

Е). Да ли су труднице или дојиље, који се плаше за безбедност себе и њеног нерођеног детета или дојења дете, такође укључује олакшање да добијем паузу. Не постоји обавеза за њих, осим свете џамије. Тако је мишљење Ибн Аббаса и Исхак. Доказ је реч Божија, што значи: И то обавезно за људе који воде тешку откупнину (ако нису посни), (наиме) да храни сиромашан човек. [Ел-Бекаре: 184].

Овај параграф је посвећен родитељима који су слаби, болесни нису излечени, трудне жене и дојиље, ако се плаше за безбедност себе и своје дете. Због наведеног стиха је укинуто од стране других стихова, како је поменуто у хадиса од Абдуллах ибн Омера и Саламах бин ал-Аква ':

كنا في رمضان على عهد رسول الله من شاء صام ومن شاء افطر فافتدى بطعام مسكين
حتى نزلت هذه الاية: فمن شهد منكم الشهر فليصم.

"Ми смо били у време пророка Рамадлан саллаллаху То алејхи ве селлем који желе брзо, и не бепуаса такође могу бити, али она даје храну сиромашнима, да одустане од стиха (што значи)" Ко међу вама је присутан (у земљи у којој кућа) у току тог месеца, онда га пустите брзо месеца, Сурат ал-Бекаре стих 185 -
,
Међутим, Ибн Абас је тврдио да стих не поништава (брише). Овај стих посебно за старије људе који нису у стању да посте, и они треба хранити једну лошу особу сваки дан. (Погледајте његове речи Ибн Јарут и Бејхеки и Ебу Давуд са сахеех Санад). Ово мишљење је такође потврђује и хадиса од Му'адх бин Јабал, он је рекао:

فان رسول الله صلى الله عليه وسلم كان يصوم ثلاثة ايام من كل شهر ويصوم يوم عاشوراء فانزل الله تعالى كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم الى قوله طعام مسكين فمن شاء ان يصوم صام ومن شاء ان يفطر ويطعم كل يوم مسكينا اجزاه ذلك وهذا حول فانزل الله تعالى شهر رمضان الذي انزل فيه القران الى ايام اخر فثبت الصيام على من شهد الشهر وعلى المسافر ان يقضي وثبت الطعام للشيخ الكبير والعجوز اللذين لا يستطيعان الصوم

"Заиста Посланик дошао у Медини након почетка три дана сваког месеца поста и поста на дан Ашуру, па је Аллах послао Своје речи:" О ви који верујете, пост је прописан за келиан ... "до речи" ... да нахрани. " У то време, свако ко жели да посте, он је брз и који жели да се пробије брзо (не брзо). може да га замени хранећи једну лошу особу. То је за годину дана. Затим је Аллах открио стих опет друго "месеца Рамазана Кур'ана открио да му. '... ", док реч" други дан .. "... тако брзо је обавезан за људе који Муким (пије алкохол) за месец дана, а за Ваифарер мора менгкадха свој пост, и одредите обезбеђивање хране за родитељи који су у стању да брзо .... "[Репортед би Ебу Давуд и Бејхеки и Ахмед].

Ово мишљење дирајихкан од Схаикх Али Хасан Али Абдул Хамида и Салим Ал-Хилали у Схифат схаум Посланика, погледајте стране 80-84.

9. Убрзано распада.
). Убрзајте време да се разбије брзо. Укључено у Суннету поста, што убрзава време да се разбије. Као што је рекао је Амр бин Ал Маимун Ауди, који је пријатељ Мухаммед саллаллаху алејхи ве селлем То су они најбржи и најспорији пуцања сахурниа. [Репортед би Ал Мусханнаф Абдурразак у, бр. Класификована као сахеех Санад 7591 од Ибн Хајар у Фатхул Бари, 4/199].

Убрзати предности разбијање брзо су:

• Да бисте добили добро. Поменуто у хадису приповедач Сахл бин Са'ад Аллах То анху, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:

لا يزال الناس بخير ما عجلوا الفطر رواه البخاري ومسلم

"Људи ће увек бити у корист док су се убрза отварање свој пост.". [Историја Бухари и Муслим].

• То је Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.
• Да разликовати поста књиге, како је поменуто у хадиса Абу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс је рекао:

لا يزال الدين ظاهرا ما عجل الناس الفطر, لان اليهود والنصارى يوخرونه رواه ابو داود وابن حبان بسند حسن

"Ова религија ће увек придобије народ (муслимани) убрзава отвори свој пост, јер Јевреји и хришћани менгакхирканниа". [Ебу Давуд и Ибн Хиббан Историја са Хасаном иснад].

И поста урађено пре Магхриб молитве, као што је морал од пророка.

Б). Бреакинг храну.
Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем нас охрабрује да прекину пост са датумима, а ако не, онда са водом, јер се каже Анас бин Малик: "Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем раскине са рутхаб пре молитве, ако не постоји рутхаб, затим по датумима, и ако не постоје датуми, он удахне (пиће) неколико гутљаја воде. " [Пријављено од стране Ахмада, Ебу Давуд и Ибн Кхузаимах са сахеех Санад]. Ово је савршенство љубави и пажње хе саллаллаху алејхи ве селлем То против свог народа.

Ц). Када читате пуцања.
Молите кад разбијање, укључујући ефикасна од молитве, говори као Расулллах саллаллаху алејхи ве селлем То:

ثلاث دعوات مستجابات دعوة الصايم و دعوة المظلوم و دعوة المسافر

"Постоје три молитве су ефикасна, (то јест): молитва пост, молитва и молитве људи који терзхалими путници". [Репортед би Укаили ал.]

Треба да се моле са молитвом:

ذهب الظما وابتلت العروق و ثبت الاجر ان شاءالله

"Надам се гоне жедни, мокре мишиће и добити награду, ако Бог да."

Д). Особама које исхрану поста.
Особа која пости треба да повећа награду за исхрану поста са људима који крше њихове брзе. Људи који раде ће добити велику награду. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

من فطر صايما كان له مثل اجره غير انه لا ينقص من اجر الصايم شييا

"Ко даје наште лице поста, а затим је добио награду () као награду (онај који је разбио) без одузимања најмање наградити оне који су постили." [Репортед би Ахмед и Ат-Тирмизи]

10. Људи који адаб поста.
). Успорите оброк.
Б). Убрзати кршење поста.
Ц). Када је постио и молио када разбијање.
Д). Уздржати се од питања која утичу на ваше брзо.
Е). Берсивак.
Ф). Умножавање и беринфак тадарус Коран.
Г). Искрен у богослужењу, нарочито у последњих десет дана.

Ово су нека питања у вези са постом камисампаикан кратко. Надамо корисно.

Мараји `:
ОДГОВОР: Схифат схаум Посланика саллаллаху алејхи То савс, од Салима Ал-Хилали и Али Хасан.
2. Фетва Рамазана.
3. Мајму То Фетва Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах.
4. Кииам ал Рамазан, шеик Мухамед ал-Албани Насхруддин.

[Копирано у Ас-Сунном магазина издању, 06/Тахун ИКС/1426/2005М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-858197 Фак 0271-858197]



извор: хттп://алманхај.ор.ид/

No comments:

Post a Comment