Friday, June 15, 2012

Тражња баријера у науку: Оштећени намере, Познати и желимо да покажемо


Тражња баријера у науку: Оштећени намере, Познати и желимо да покажемо



Препреке захтеви у Наука [1]


По
Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас



Студирање има неколико баријера које ометају наукама и оних који га траже. Међу ових препрека су:

ОДГОВОР: Корумпиране намера
Намера је темељ и стубове од милостиње. Ако је намера била погрешна и корумпирани, онда добротворна ради није у реду и сломљена, такође, на једној и намером оштећења.
Посланика саллаллаху алејхи То савс је рекао:

انما الاعمال بالنيات وانما لكل امري ما نوى فمن كانت هجرته الى الله ورسوله فهجرته الى الله ورسوله ومن كانت هجرته لدنيا يصيبها او امراة ينكحها فهجرته الى ما هاجر اليه.

"Добротворни зависи намера, и неко ће добити оно што је намењен. Дакле, ко год Ходочашће за Аллаха и Његовог Посланика, онда ходочашћа за Аллаха и Његовог Посланика. Ходочашће на свету и свако ко је желео да реализују или жена, јер је требало да се уда, Ходочашће је у складу са оним што је он намењен "[2].

Сигурно најважнијих обавеза које треба размотрити од стране тужиоца је лечење намере науку, пажњу на љубазности, и штити га од оштећења.

Имам атх-Суфиан Тсаури (Д. 161 В). Рахимахуллаах рекао: "Не постоји ништа озбиљније да ми од моје намере да се третирају." [3]

Ал-Хасан ел-Басри (у. 110 В). Рахимахуллаах рекао: "Ко је у потрази за науку, јер очекује Хоусе, он ће га добити. И који траже знање, јер свет очекује од живота, живот у свету који је део науке. "Имам АЗ-Зухри (Д. 124 В). Рахимахуллаах рекао:" Дакле, то је наука део света "[4].

Имам Малик ибн Динар (Д. 130 В). Рахимахуллаах рекао: "Тражити знање није јер Аллах, наука која ће одолети док је хтео само за Аллаха." [5]

Добра намера је највећа помоћник за подносиоца захтева за стицање научног знања, као што је предложио Абу 'Абдиллах АР-Рудзабари (Д. 369 В). Рахимахуллаах, "Наука зависи од милостиње, добротворне организације зависи од искрености, и искреност пасс на разумевању Бога' Азза УА Јалла "[6].

Имам Ибрахим-Накха'и (Д.. Х 96) рахимахуллаах рекао: "Свако ко тражи нешто у виду знања која је намењена како очекују лице Бога, тада Бог ће му дати довољно". [7]

Дозволите нам да поправи наше намере у својим студијама и боравак далеко од лоших намера су само за световног користољубља. Јер, понекад тужилац наука конципиран у својој намери да се појави (као познати). Ако стварно жели да студира науку, читајући разне текстове и књиге историје и обратите пажњу на њу, а она обухвата доброту жељени од Аллаха теала, то ће учинити свесно поново, његова брига за књигама које га је навело да жели да се врати да ради истина и доброта. Као да то укључује оне који су били поражени и сиахватниа страсти, нека не критикује, већ да себи [8].

2. Желите Желите Познати и појављују
Желите да буде познат и желе да покажу јесте хронична болест. Нико не може бити сигуран од њега, осим оних који су одржавани од стране Свемогућег.

Ако је намера да се науци познат тужилац, да се поздравили, желе да буду поштовани, да се хвале, обожавали, и који жели да је све то, он је себе ставио у незавидној ситуацији.
Посланика саллаллаху алејхи То савс је рекао:

يا نعايا العرب, يا نعايا العرب (ثلاثا), اخوف ما اخاف عليكم: الرياء, والشهوة الخفية.

"О Арапи, о Арапски народ (три пута), нешто што сам највише плашио се десило да вам је Рииа" и скривене пожуде ". [9]

Имам Ибн-Атхир (Д. 606 В). Рахимахуллаах рекао: "Мислим пожуда се крије у овог хадиса је да људска жеља да види своја дела". [10]

Махмуд ибн АР-Раби '(Д.. Х 66) радхииаллааху То анху рекао: "Када смрт је требало да задовољи Схаддад бин Аус (Д.. Х 58), рекао је он," Оно што сам се плашио највише се десило овом народу је Рииа "и пожуду скривени '. "Он је рекао да је скривена пожуда неко као (љубав), када је похвалио доброта [11].

Службеник који је угледни људи узбуђен и срећан због његовог знања и добротворна организација ради, онда то указује да је природа "(Рииа желите да други виде) и сум'ах (жели да чује неког другог) у њему. Ко приказује у добротворне сврхе због Рииа ', онда је Аллах теала ће га показати људима, и ко игра милостиње, онда је Аллах теала ће играти у добротворне сврхе (ружноћа) га људи.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

من سمع سمع الله به, ومن يرايي يرايي الله به.

"Онај ко игра (емитовање) милостиња, онда Бог ће емитовати своју срамоту. И ко год рада за Рииа ', онда ће Бог отворити своју намеру (у присуству људи на Судњем дану) "[12].

Пожуда је катастрофа, осим оних чије је срце запамти Аллах теала. Када је имам Ахмед Бин Ханбал (Д. 241 В). Рахимахуллаах чуо да се помиње његово име, он је рекао: "Надам се да ово није тест за мене". [13]

3. Скупштина Аттендед занемарљив Наука
Уцењаци Салаф је рекао да је посетио наука, није посетио. Али сада наука долази до нас и није присуствовао, али мало.

Уколико не искористите успостављених научних скупова и научених су испоручене, сигурно ћемо гристи прсте пуне кајања. Ако добро које постоји у научним скуповима само за оне који присуствују мир и благослов од Бога да их покрива, ове две ствари је довољно као мотивацију да присуствују. Затим, шта ако он зна да људи који похађају, ако Бог да, добити два срећу, наука корисна и награђени у загробном животу?

Нека знају Муслимани да је Аллах теала је дао лакоћу слугама у својим студијама. Аллаху теала је дао лакоћу са неколико објеката у својим студијама, за разлику од његовог доба Салафусх Салиха. Није ли то сада можемо да се лако опремљена да студирају као што су новац, храну, пића, одеће и возила? За разлику од Салаф, они су веома тешко добити ову ствар готова. Није ли то су широко успостављени џамија, медреса, исламских студијских група, као и други објекти са лако динамичном собе, обе са светлима, вентилатора, клима уређаја и других!?! Није оволико наука књиге су штампане тако уредан, лепо и лако за читање!! А где су људи који желе да искористе велике благослове које је Бог да студирају и уче науку сиар'и? Зар није много свештеник свештеник који учи и проповеда берманхај Салаф у месту (област) онда, зашто не иду? Зашто би ви не желите да идете на скупштинама науке?

4. Образложене са бројем заузетост
Разлог је да послужи сотону као препреку њиховим студијама. Колико наше браће који су саветоваше и мотивисани да студирају сиар'и, али ђаво искуша и убеди.

Људи који расипају прилику да траже знање, толико заузет да није способан да присуствује скупштине науке. Он га је као разлог да се намерно измишљен тако да његово одсуство у Скупштини науке имају јасан разлог.

Постоје разне журити од главних узрока који спречавају подносиоца захтева да присуствују скупштине знање науке и стицање знања да је доста. Међутим, особа која је отворила очи Аллаху теала срца, он ће управљати своје време и да га користите као могуће, тако да много користи. Ако неко мисли објективно, има намеру и вољу да уче, онда ће моћи да управљају своје време и Бог ће олакшати.

Због тога, Смарт-подешено време пандаилах Аллаха теала нам је дао. Дај део да студирају сиар'и. Одвојите један или два дана недељно да присуствују скупштинама науке, ако они нису могли учинити што је чешће могуће. Не дозволите да наши дани су пуни гужве, али празна њихових студија и дхикр Аллаховом теала. Запамтите, да људи који не мегхадири скупштине науку, а не проучавање сиар'и, онда ће изгубити новац у свијету и на ахирету.

5.. Учење могућности расипају у малом времена
Неко ће бити љубоморни када виде људи млађи од њега је стало и рано дошао на скуп знања. Он ће се осећати завист у очима мале деце и омладине је запамтио Ал-Кур. Он је изразио жаљење што је његова младост не може да се користи као добро памте и уче. Као резултат тога, када он жели да запамтите и студирају у својој старости, много хитност и многи гости који су га посетили и дању и ноћу. Зато ал-Хасан ел-Басри (у. 110 В). Рахимахуллаах рекао, "Учење Хадис у малом времену као што је исклесан у камену". [14]

Зато, пре него што смо преокупирани другим људима, смета многим пословима, као и жао оних који су га искусили, онда користе своје младе да студирају сиар'и. То не значи да старији људи могу очај у њиховим студијама, али цео живот имамо је прилика да уче јер је обожавање. Аллаху теала каже,

واعبد ربك حتى ياتيك اليقين

". И то иоур Господа берибадахлах до доласка вере (смрт)" [Ал-Хијр: 99]

Дакле, тинејџери и родитеље, мушкарци и жене, одмах понудити покајање Аллаху, узвишен изнад свега што је побегао и отишао. Сада покрените учење, похађају исламске студијске групе, учења истинита и искрена, и искористите прилику, као и могуће пре него што смрт стигне.

Када су упитани да имама Ахмада, "До када ће неко тражити знање?" Он је одговорио, "До смрти (смрт)." [15]

6. Захтевни досадно у науку
Између студирање баријеру је досадно и утемељени да се концентришемо да пратите најновије информације да се утврде догађаје који се дешавају.

Наука која се налазимо подстиче да знамо нашим условима. Ми нећемо бити у стању да се избори са разним проблемима и невоља, осим стављањем их на скалама од серијатског. Песник каже,

الشرع ميزان الامور كلها وشاهد لفرعها واصلها

Серијат је тежина свих проблема,
и сведок филијали проблема и главнице. [16]

Људи који су вољни да кривично гони и да напамет науци, али бусиед себе са по вести о новинама и часописима, радио, телевизија, интернет и посветити време и енергију за такве ствари, а затим покушати да превазиђу проблеме са његовом мишљењу, да патуљак без позивања на научнике, она губе и он би знао губитке касније у току дана.

Нажалост, многи млади активисти су љути када је прекршена забрана Аллах теала и плаче јер Аллах забрана злостављао, али они потцењују многе друге као што кемаксииатан бацкбитинг, намимах и други. Они не обављају молитву као пример пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, кад је рекао,

صلوا كما رايتموني اصلي.

"Молите се, као што видите ја вас молим!" [17]

Они нису урадили вудоо 'као што Пророк саллаллаху алејхи вудху'ниа То селлем, када је рекао,

من توضا كما امر وصلى كما امر غفر له ما تقدم من ذنبه.

"Ко вудоо 'по упутству и молио по упутству, његови греси опроштени прошлости". [18]

Није Бог послао болест, али не постоји лек. То није случајно десио, али постоји начин у Ал-Кур и Суннета. То је питање без сумње.

Зато, никада не треба да се окрену или досадно у њиховим студијама. Сазнајте све док не добијете задовољство студирања. Најбоље информације, тачне и прецизне информације из Ал-Кур'ана и Суннета су аутентични.

7. Проценити Иоурселф Добар
Поента је да се осећа поносним када похвалио је и драго да чујем да ли други људи га хвали.

То је људски похвала за вас је добра вест да је Аллах пожуре са вама. Он је испричао из Абу Дхарр Јундуб бин Јунадах (Д. 32 В). Радхииаллааху То анху, рекао је он, "питали пророка саллаллаху То алејхи ве селлем:" Шта мислиш о некоме ко чини добро, онда човек га је похвалио за овакве акције? 'Пророк саллаллаху алејхи То савс је рекао:

تلك عاجل بشرى المومن.

"То је добра вест да је Бог сегеракан за муслиман. '" [19]

Али, будите опрезни ако сте срећна кад хвале оно што немате. Опет будите опрезни да то не деси и вама. Запамтите реч Аллах теала на Његовог отказивању једног народа,

ويحبون ان يحمدوا بما لم يفعلوا

"... И они воле да се хвале за оно што они не раде ..." [Али "Имран: 188]

Онда запамтите да се осећају добро у принципу је срамно дело, осим у неким случајевима, у складу са правилима серијатског. Аллаху теала каже,

فلا تزكوا انفسكم هو اعلم بمن اتقى

"Дакле, да ли сматрате себе за свеца. Он зна о праведника "[-Најм: 32].

Тако и запамтите срамоту у Књизи Аллаха,

الم تر الى الذين يزكون انفسهم بل الله يزكي من يشاء ولا يظلمون فتيلا

"Да ли сте не сматрају они (Јевреји и хришћани) који мисли да је свето? Заправо, Аллах чисти кога Он ће и они нису уопште огрешио "[-Ниса ': 49].

Посланика саллаллаху алејхи То савс је рекао:

لا تزكوا انفسكم الله اعلم باهل البر منكم.

"Да ли сматрате себе чиста, Аллах зна оне који раде добро од вас". [20]

Ок и особа се осећа на неки начин, као што смо већ поменули. На пример, речи алаихис Саламу пророка Јосепх ',

قال اجعلني على خزاين الارض اني حفيظ عليم

"Он (Јосиф) је рекао: 'Учини ме благајник (Египат), у ствари, био сам онај који је добар у одржавању и знања.'" [Јусуф: 55]

Али у целини, осећати добро и волим да похвалим Принце оф Даркнесс између улазу слуге Аллаха теала. Дакле, будите опрезни да не постану људи који воле и да су поносни када је похвалио и не покушавајте да слушају га хвали.

Ако желите да знате опасности попут похвала, размислите о свом послушност која је почела да опада, и види оне који вас хвале. Заиста, ако се зна шта се не види од њега о себи и милосрђе нисте благословени Бог Свемогући, ако он и даље ће вас хвалити!?!

Лекција се овде научио је један желимо да будемо опрезни да размотре како само-став. Дозволите нам да бринемо о наслову дела у називу листе са називима који немају. Дакле, свако у журби да се ствари ураде пре времена, онда он не би га добили.

[Преписан из књиге Тхе Роад то Хеавен наука Деманд "Потражња Бесплатан Наука", аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, издавачи библиотеци-Таква, ПО Бок 264 - 16 001 Богор Западна Јава - Индонезија, Раби'утс Тани Фирст публисхед 1428Х/Април 2007М]


Тражња баријера у науку: Наука није пракса, безнађе и Лов селф-



Препреке захтеви у НАУКЕ

По
Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас


8. Наука не практикују
Не практикује науку је један од узрока губитка благослову науке. Људи који имају то ће бити одговоран за своје знање. Аллаху теала стварно критикујем људе који то раде у Његовој речи.

يا ايها الذين امنوا لم تقولون ما لا تفعلون كبر مقتا عند الله ان تقولوا ما لا تفعلون

"О ви који верујете! Зашто не кажете нешто радите. То је (био) врло мржње у очима Аллаха ако кажете нешто што не "[Ал-Сафф: 3].

Не практикује науку је подељен на два дела:

Прво: Леавинг команде серијатског и леве упутства да не раде ствари које су забрањене Шеријата. Она обухвата велики грех и посветио му да стихове и хадиса који о опасности не практикује науку.

Друго: Леавинг питања која су препоручена и оставио наређује да остану далеко од ствари које димакрухкан. Понекад је осуду, али није укључена у текстовима претњи. Међутим, то је исправно за побожан и гоњење науке да урадите разне ствари којима се подстичу и држе димакрухкан разних предмета [1].

'Алија бин Еби Талиб (. Д. 40 В) радхииаллааху То анху рекао: "Наука се зове добротворне сврхе. Ако он задовољава позив (то је добро), а ако не он ће ићи "[2].

Зашто је то тако? Јер наука и добротворна су две ствари које су међусобно повезани. Може бити да они могу бити и окупили су подељена. Ако постоји наука која се не прати милостиње, онда су људи који имају то ће се сматрати одговорним за такво знање.

Имам АДХ-Дзахаби рахимахуллаах описују стање свог времена када је рекао: "Данас, не остаци наука, осим врло мало тога и тамо о неким људима. Тако мало људи који практикују међу њима научили неколико. Аллах је довољан за нас и Он је најбољи од помагача "[3].

9. Безнађе и Лов селф-
О траже знања! Ми, Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах, Ибн Хајар Ал-'Аскалани (Д. 852 В.), И други научници, како је поменуто у речи Божијој,

والله اخرجكم من بطون امهاتكم لا تعلمون شييا وجعل لكم السمع والابصار والافيدة لعلكم تشكرون

"А Бог те довео из стомака своје мајке у стању не знајући ништа, и Он ти је дао слух, вид и савести, да можеш бити захвалан." [-Нахл: 78]

Ми смо сви људи наведени у ставу. Овај стих каже да су сви људи једнаки.

Безнађе и самопоуздање је један од разлога за не добијање знања. Не осећам инфериорном у односу на недостатак способности да памте, слаб у разумевању, спорије читање, или брзо заборављају ... Све ове болести ће нестати ако се рашчисти намеру и оданог труд.

Имам ал-Бухари (Д.. 256 В) рахимахуллаах је питао, "Не заборавите да је лек?" Одговорио је: "Увек погледајте на књизи." (Које је увек да читају и да га понове). [4]

Поред тога, клоне јер максииат је пре свега у помагању да се ојача меморисање. Дакле, ми не треба очајавати и ниско самопоштовање, али смо озбиљно и морају тражити помоћ од Аллаха теала.

10. Навикнут Одуговлачење
Салаф је рекао, "Одуговлачење је ђаво, укључујући и војску."

Већина гоњења науке користи да одлаже учење за дуго времена. Рекли су: "Ја бих меморишете књигу тако и тако на тај и тај дан. Ја ћу прочитати књигу тако и тако после тога и тога. "

Асбатх бин Јусуф (Д. 195 В). Рахимахуллаах је рекао, "Мухамед бин Самурах како-са-ИХ написао сам овако:" О мој брате, не оклевати да савлада природу и уграђени у свом срцу, ваша душа, јер он је летаргичан и оштећење јетре . Наш живот је скраћен, а убрзо умире ... Устани из свог сна и схвате из келалаианму. Не заборавите шта сте урадили, ви потценити, што га губите, ви генеришете, и оно што радите. Заиста, све то ће се приметити и довео до тако објаснити као да сте били изненађени са њом и да схватите шта сте урадили, или жалећи што сте изгубљено "[5].

Било које лице које жели да стекне знање и личност као особа која је хтела знање, да не губите време. Свакако, ако неко жели да чита историју Салаф озбиљности искористе време осећаће страхопоштовања и чуда.

11. Учење да Ахлул Бид'ах
Тужилац не сме да уче науку Ахлул бид'ах јер је он (Ахл-ул-бид'ах) сматра задовољни са нечим мениелисихи религије Бога, као да је рекао: "Заиста, Аллах теала није усавршио ову религију и пророка То саллаллаху алејхи ве савс није био савршен у целој расправи пренесу. "

Без сумње, ако подносилац захтева бермајелис наука са људима који имају горе наведене карактеристике онда би се зло, а нико није дошао до њега, али сорта оштећења. Јер, иако људи који не практикују га бермајелис јеретички, онда бар да је све под знаком питања (сумње) од њега, тако да је постао збуњен у својим пословима. Посланика саллаллаху алејхи То савс је рекао:

انما مثل الجليس الصالح والجليس السوء كحامل المسك ونافخ الكير فحامل المسك اما ان يحذيك واما ان تبتاع منه, واما ان تجد منه ريحا طيبة ونافخ الكير اما ان يحرق ثيابك واما ان تجد ريحا خبيثة.

"Парабола од добрих пријатеља и лоших пријатеља, исто као и продавац парфема и ковач. Што се тиче парфема продавца, он вам може дати уље, или сте га купили, или можете добити миришљаву арому њега. Док Ковач, могао би да спали своју одећу или можете добити лош мирис "[6].

Имам Невеви (. Д. 676 В) рахимахуллаах рекао у коментару овог хадиса: "У овом хадису је Виртуе бермајелис са праведних људи, људи који имају добре, племените, Вара рада ', наука и манире. И (постоји) забрана бермајелис са преступницима и Ахл-ул-бид'ах, људи који говоре о срамоте других, и да у других различитих врста моралног поквареност ". [7]

Посланика саллаллаху алејхи То савс је рекао:

ان من اشراط الساعة ان يلتمس العلم عند الاصاغر.

"Заиста међу знацима пресуди се учи науку о ал-асхаагхир". [8]

Имам Ибн ал-Мубарак, (Д. 181 В). Рахимахуллаах питао о ал-асхаагхир? Он је одговорио, "Ал асхаагхир у АХЛ-ул-бид'ах". [9]

Ибн Мас'уд радхииаллааху То анху рекао:

لا يزال الناس بخير ما اتاهم العلم من قبل اصحاب محمد صلى الله عليه وسلم واكابرهم فاذا اتاهم العلم من قبل اصاغرهم فذلك حين هلكوا.

"Људи су увек у добро докле год они узимају знање о асхаби Посланика схаллалааху То алејхи ве селлем и уцењаци Суннету Ахлус. Ако се узме знање АХЛ-ул-бид'ах, онда је то њихово уништавање "[10].

Шта се подразумева под ал-акаабир су Ахлус Сунном научници који разумеју Кур'ана и Суннета према разумевању Сахабах. Шта се подразумева под ал-асхаагхир Ахл-ул-бид'ах. [11]

Научници су критиковали седи са Ахлул Бид'ах, како онда да се знање од њих!?!

Имам ал-Хасан ел-Басри и Ибн Сирин (Д. 110 В). Рахимахумаллаах рекао: "Не бермајелис следбеници страсти (Ахл-ул-бид'ах), не расправљам са њима, и не слушају своје речи." [12]

Разлог за забрану слушао науке на АХЛ-ул-бид'ах је да његово име није познато, неколико следбеника, и преживели разних сиубхатниа [13].

Заиста је требало у образовању свештенства или верског учитеља који је већ познат по својој одлучности у холдинг Ал Кур-и суннета према разумевању Салафусх Салиха.

Упозорење:
У данашње време, људски критеријум у просуђивању нешто оштећена. Они сматрају да је "научио човек / интелектуалац" је свако лице које може дати савет који може да дотакне срце или предавање са огњеним страсти, или проповед петак са импресивним реторике. Они се сматрају као свештеник је тако обични људи да уче са њима, чак и питати за фатву од њих.
Валлаахул Муста'аан.

Дакле, клони навике обичних људи који узимају знање саветника и проповедник петак да они сматрају да је побожан, јер то значи остатак науке, него да професионално. Ако пословни предао некоме ко није стручњак, а затим сачекајте долазак на сат. Јер, није свако добар у давању савета, предавања, и петак је био побожан проповед. То не значи да не треба слушати савете и својим проповедима, али намера није покупио (научите) знања сиар'и њима, а не да их стављате у положај свештенства. То је Аллах да даје Тауфик [14].

Имам Мухамед бин Сирин (Д. 110 В) рахимахуллаах рекао,

ان هذا العلم دين, فانظروا عمن تاخذون دينكم.

"Заиста, ово је наука религија, онда погледајте од кога узимате вашу вјеру?" [15]

Имам Малик ибн Анас (. Д. 179 В) рахимахуллаах рекао: "Наука не треба проучити из четири особе: (1) луд човек који се појавио Кебо-доханниа иако многи Рабб, (2) ахлу иновације које ће се жеље , (3) лице које је лагао када разговарате са другима чак и ако он не лежи у хадису испричао, и (4) праведни учењаци обожавања, али не разумем шта је говорио. "[16]

Шејх Ебу Бекр Заид хафизхахуллаах рекао, "О наше студенте! Будите прави Салафи (следите кораке у Салаф). Будите опрезни да не боли стручњаке иновације као што су да нађу свој пут до мењегалму жребом. Они га замотати све са слатким речима попут меда, када је био горак мед очи и текућом водом, лепа кожа дубоко са трик и Мираге, невероватност показују да се сматра "Карама" лизање руке и пољубио јој раме? Али не сви од њих стручњаци вештачки жар јереси и клевете су имплантирају топлоту ватре у свом срцу да ће вам ексер у петље сиаитанниа. Од Аллаха! Слепи не могу водити и дати упутства да воде слепе људе попут њега "[17].

12. Желите мржње Брање Наука Фруит
Наука не би требало да буде тужилац у журби у покушају да стекну знања. Студирање није довољно да једну или две године због кршења такав начин Салафусх Салих. Захтевали наука религије не могу добити кроз улицу са кратком курсу или учења. Пророка саллаллаху алејхи То савс примио откривење сам за 23 година.

Неки од тамошњих студената који сматрају да студирање је као фино кухиње и освежење, Кратак поглед резултатима и користима које је он помислио да након истека једне године или чак и више ње-мање-него провео студира, тако да ће бити образован стручњак. То је заблуда, оштећене слике, и ниске аспирације. Опасности изазвао огромна штета је велико и може да подстакне починиоци да говори о религији Аллаху без знања, мислио да је велики, и на крају љубави понос и осетио да је побожан, али не вреди. [18]

Људи који обраћају пажњу на ситуацију у Салаф, онда ће бити изненађени и одушевљени њиховом издржљивости у настојању да стекну знања непрекидно. Они не осећају слаби, никада не одустати, никада и охол. Њихов мото је 'Да захтевају знање крилу мајке да добије гроб ". Овај слоган није хадис пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.

Имам Јахја ибн Еби Катхир (Д. 132 В) рахимахуллаах рекао: "Наука не може да се добије са покварила телу." [19]

Имам Ибн Мадини (Д. 234 В). Рахимахуллаах рекао, "каже се да имам јасен-Сиа'би, 'Одакле ти све ово знање?" Он одговори:' Тиме што не ослањајући се на људе, истражујући земљу, будите стрпљиви јер нарави празне објекте, ау јутарњој берпаги јој изгледа као вране рано ујутро '. "[20]

[Преписан из књиге Тхе Роад то Хеавен наука Деманд "Потражња Бесплатан Наука", аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, издавачи библиотеци-Таква, ПО Бок 264 - 16 001 Богор Западна Јава - Индонезија, Раби'утс Тани Фирст публисхед 1428Х/Април 2007М]


Када Добротворни без науке


Кад наука БЕЗ добротворне сврхе

По
Халим Феат Армен Наро



Као муслиман наравно било ком тренутку утврди пет дневних молитви или молитве других. Он увек тражи приказан схиратхул Мустаким. То је дуг пут који је директно је донет од стране људи који су добили услугу, и чувају од начина на који људи магхдхуби `алаихим (људи који вам муркаи), такође и начин на који људи дхаллин (они који су изгубили). У коментару, две поменуте групе [1], да су људи махгдхуби алаихим То је јеврејска, док је дхаллин Нассара.

Ибн Катхир рекао, можда Аллах смилује, "А разлика између две стазе, то је да треба избегавати двосмерна јер начин верници комбинују науку и милосрђе. Јеврејска хуманитарна организација је изгубио, док су хришћани могу изгубити знање. Дакле, Јевреји и хришћани могу зарадити гнев гаин грешке. Онај ко зна, онда га немојте вежбати, заслужују гнев. За разлику од људи који не знају. Хришћани могу људи, када има специфичну намену, али нису добили свој пут, јер они не иду према вратима. То је следити истину. Дакле, они су пали у грешку "[2].

Многи људи који мисле да много милостиње и богослужења је гарантовано да акхиратниа дан, барем знак истине и доказа кесхалихан. Тако често чујемо, а то је феномен који се јавља међу муслиманима. Чак и ако покушате да се сетите слова која су често чули то, онда сва наша претпоставка и нагађања током година, моћи ћемо да промените за тај дан сутра. Замислити, особа која има праксу колико и пепасиран на плажи, али када тешка, он је као летење рушевина, Аллаху теала Субханаху ВА каже,

وقدمنا ​​الى ما عملوا من عمل فجعلناه هباء منثورا

Ми се суочавају све у добротворне сврхе и раде, онда правимо такве дела (ли) летење прашине. [Ал-Фуркан: 23].

Не само дела се не сматра прихватљивом праксом, чак и он је узрок уласка у ватри пакла. Аллаху теала Субханаху ВА каже,

هل اتاك حديث الغاشية وجوه يوميذ خاشعة عاملة ناصبة تصلى نارا حامية

Већ датангках вести на вас (на) дан пресуде? Неки лица на тај дан ће бити понижени, да напорно ради поново исцрпљени, у веома јакој ватри (пакао). [Ал Гхасииах: 1-4].

Ибн Абас је рекао, "смирење", али не и корисне дела ", објашњава се од Ибн Катхир, да је пуно милосрђа и берлетих-уморна, али је зарадио пакао на веома јакој ватри [3]. Дакле, имам Бухари што поглавље у Сахих Хе, Поглавље: знање пре рећи и чинити добро ".

Наука у Ал Куран врлине
Став да објашњава о примату науке и презиру оних који се труде без науке је веома [4]. Аллаху теала Субханаху ва да се направи разлика између људи који су упознати са будалом, као човек који је видео слепог човека.

افمن يعلم انما انزل اليك من ربك الحق كمن هو اعمى

Да ли постоји неко ко зна да је оно што је откривено к теби из Господар твој је исто као слепа особа? [Ар Ра `АД: 19].

У ствари, не само слепо, већ и глув и нем.

На разним местима у Кур'ану Аллах л осудили незналицама, и то:

ولكن اكثر الناس لا يعلمون

Али већина људи не зна. [Ал-Араф: 187].

واكثرهم لا يعقلون

И већина њих нису рационални. [Ал Маидах: 103].

У ствари, они се изједначава са животињама, и више него будаласто животиња:

ان شر الدواب عند الله الصم البكم الذين لا يعقلون

Реал животиње (бића) су најгори на видику Аллаховом су они који су глуви и наглуви не разуме ништа. [Ал-Анфал: 22].

Аллаху теала Субханаху ВА рекао, да су глупи људи који су гори од животиња у свим облицима и врстама. Полазећи од магарца, пас, инсект, а они су гори од животиња-звезде. Ништа није опасније у вери апостола њих, чак и они су непријатељи истинске религије.

Више од тога, да ислам дозвољава нешто што је првобитно нелегитимна, јер је то знају и други је не познаје. Наиме дихалалканниа пси једу месо ове игре је научио да лови, за разлику од обичних паса да ухвате свој плен.

يسالونك ماذا احل لهم قل احل لكم الطيبات وما علمتم من الجوارح مكلبين تعلمونهن مما علمكم الله فكلوا مما امسكن عليكم واذكروا اسم الله عليه واتقوا الله ان الله سريع الحساب

Они постављају питање "шта је законито за њих?" Реците: "Дозвољено вам је добра и (плен заробљен) од дивљих звери које сте учили вашу обучену у лов, да се наставе према ономе што Аллах вас учи Дакле, једите оно што они ухвате за вас, и запамтите име Аллаха. звер (време искључен) и страх. Аллаха, Аллах је заиста брз у бројању. " [Ал Маидах: 4] [5]

Што се тиче суннета и Салаф атсар веома много на све што објашњава овај проблем.

После свега овога, када је муслимански ходочасници, усмеравајући свој поглед на ходочаснике који су се придају ислама, утврђено је да је њихова мисија је усмерена ка једначине. Односно не брига за науку Схари'а и потонуо у блату незнања. Ово може довести до многих случајева злостављања на разумевање ислама.

То је пре њих, група звана Кхаријитес, у мери у којој је Посланик рекао, да је пракса његових сапутника у поређењу са њиховим делима нема ништа. Њихове молитве, у односу на наше молитве није ништа. Они су људи који су стручњаци из обожавања. Касније у току дана борио као лав, а увече као монаха ... Међутим, шта је крај њихове приче? Пророк нам је рекао да је ислам био је ограничен на једњаку су они ... Они долазе од ислама, као обављању стрелице из каменолома, рекли су пси пакла. Свако ко је успео да их убије, биће награђени од Аллаха теала Субханаху ва. Чак и Посланика саллаллаху алејхи савс То је беразам, када се састао са њиховом узрасту, онда ће се борити против ње, јер се борио против `Оглас ...

Тренутно, расте збор. Та заједница је основана у понуди Јао и празноверје, и политеизма. Као што је основан од стране `акеедах ариииах Матуридиииах. Оданост својих следбеника са четири тхарикат суфизма пошиљаоца Јистиииах, Кадириииа, Сахрувардиииах и Ред Наксиабандиииах.

Док је у питању веровања и монотеизма. Они не разумеју више о јединству када дибандингакан са оних паганских Арапа у вријеме Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Они признају само Рубубиииах монотеизам монотеизам са тумачење вере. И не знам шта се подразумева под Улухиииах јединства. Што се тиче Тавхеед Асма То ва Схифат, они су међу акидах Асиариииах и Матуридиииах. Као што знамо, да су школа, посебно оних који у овом јединству, разликовао од школе Ахлус Сунном Вал Јама'ах.

Обожавање и мистицизам о њима: онда примљен у ред и праксе четири дхикр дхикр и благослова на пуном понуде Јао и сујеверја. Као што је читање (Ла илаха) четири стотине пута, и (Бог, Алах) шест стотина пута дневно. Схалават књиге су често читају од њих, је позната књига благослова понуде на `ах и гхулув на Посланика. То је књига дала-илул Кхаират и Бурдах.

Књига је највише смисла за њих, тзв Таблиги нисхаб. Аутор једног од својих оснивача. Књига је скоро у власништву и чита сваки заједници, више од читања Сахих Бухарије. Књига је пуна празноверја, забушавати, понуду `Ах, и лажни хадис-хадис, хадиса, хадис и слаба. Тако је Књига Живота Асх Сахабах, који динамалкан их, испуњен празноверјем и приче нису истините, и тако даље ...

Закључци о овој заједници је да су верници који не брине о науци и свештенства, проповедајући на незнању [6], са доказима о хадиса које они увек певају је, "Реци ми ни један стих". Иако Овај хадис сахеех, али то није аутентичан начин је у њиховом схватању овог хадиса. Свако лице које улази у ову заједницу је вредан као преводилац проповедање од куће до куће да позове заједницу да су они разлог горе хадиса. Или су читали књигу фадхилах у џамију ... и они пермисалкан да муслимани сада воле (људи који се даве да се спасио). Не знају да им учење не могу да се купају у дан или два, тако да не можете да сачувате пре дављења, или чак који су у почетку желели да помогну, јер не могу пливати и утопио се у океан греха и погрешака.

Није ли време пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, када је један од његових пријатеља рањеног, онда јунуб током зиме, и тражио од њих. Да ли постоји рукхса да се не купају? Ко су били замољени да одговоре: не! Дакле, да се окупају сапутници је изазвало да умре. Када је Посланик саллаллаху алејхи То савс чуо ову причу, он је саллаллаху алејхи савс То је био бијесан, и рекао: "Заиста морате да га убију. Нека вам буде наградјен од Аллаха теала Субханаху ва. Зашто не питате ако не знате? Због лека се не зна да питате. "

Оно што је још интересантно испитати ову заједницу је, јер јама'ах камелеон. Промењена сваки смуђ, и размена боју према свом окружењу. Да ли они немају јак став и нема солидну основу? Или тако да је њихов метод ширења, која сакупља све боје и групе под окриљем њихове групе?

Дакле, овај збор који су на читаоцу, за разлику од оних у месту аутор. То би, на једном месту су научили лекцију да није био због доктрине, већ зато што у окружењу које га чини морао да почне одатле. А могло бити другачије, застава носилац, као и понуду `ах пениебарниа.

Јама'ах се најлакше под утицајем атмосфере, јер је проблем био. То јест, они нису едуковани о науци хадиса. Затим ћете их видети као пропелер на врху брда. Бак перо у пустињи, пратите шта се жели ветром.

Чак и ако нису везани са састанака у џамије, као и излети екскурзије до својих омиљених земаља, иако је земља гнезде у светском идола, онда сам сигуран, да ће се распасти. И збор ће бити погођени друге заједнице, или да се врате у своје куће.

Ту може бити замишљена питања. Зар није успех су искључени људе из места грешника, покајте и да га као једну од добра и успех ове заједнице у проповедању?

Стога, сматрамо одговоре Аман Шеик Али ал Јами рахимахуллах, када је рекао о неком модерном мисионарском пропаганде која има сличности са горе наведеним проблемима:

... Истина, он је објавио људе из местима као дискотека и биоскопа. Она нема ништа да то порекне. Међутим, након што их је извукао из тих места, шта ради? Да ли су они онда мендаквахи са пропагандом, и метод Анбиа `(пророк)? Или уместо тога, да их научи и да их прикупља, тако да се уситњавају на различите Реда суфизма? Истина ... Међутим, он их је пуштен из незнања ка незнању. "

Није их преместите на правилно разумевање ислама. Доказ, он сам придржава једног од реда схуфи. Што се тиче оних који су издати од места дискотекама, ако не узимајући Орденом усвојен од њега, полагања нареди друге тасаввуф. И да ли је његова порука је такође искорени слављење осим Аллаху теала Субханаху ва, која је јасно видљива у земљи? Да ли он има људско питање таваф око гробова, као и на гробу Хусеин и Зејнеб и Абдуллах! Да ли је он издао од безакоња човека безакоња са законом демократије закону Божијем? То је оно што треба да се уради. Ако је ово његова порука, која носи мисију проповеда истину. Међутим, како стих каже:

اذا كان رب البيت بالدف ضاربا
فشيمة اهل البيت كلهم ​​الرقص

Ако у случају домаћин певао је са тамбоуринес
Од свих данце помама у својим домовима

Ако није до њега и макрифах знање о исламу је то тачно, како би му се оставља гробове и борити се против оних који су око њега обилазити. Шта се може учинити да се људима који спадају у ово неморално? [7]

Последње. Хајде да траже знање, О младих. Заиста је врата славе и спасења.

[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 01/Тахун ВИИ/1420Х/1999М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]


Позив за науку владавине права-



Правилима ПРАВИЛА наука ЗАХТЕВИМА


По
Шеик Др Ибрахим ибн 'Амира АР-Рухаили-Хафизхахуллах-


Читаоци,
Да би правилно разумели науку, тхалибул-'Илми потребно да покуша да стави све своје способности. Слично томе, ширина знања да не може у потпуности постићи одједном, онда то такође мора да достигне фазе и корак по корак, од мањих проблема са наукама које захтевају анализу у више детаља и дубине. Ово је место где треба да покаже своју искреност, тако да њихово разумевање сваког диренгкухниа науке не оставља недоумице. А када треба да поднесу неће изазвати грешку.

Тако неке од порука које можемо узети из Схаикх др Ибрахим ибн 'Амира АР-Рухаили-Хафизхахуллах приликом доставе предавање о Даурах Сиар'иииах, у агро туризам Теа Гарден, Воносари и Лаванг и Маланг, Исток Јави, који је одржан од 7-14 септембра Рајаб 1428Х, који се поклапа са 22. јула на 29 2007М . Тренутно, Шејх је такође активан као предавач на Факултету исламских универзитета, Медина, Краљевине Саудијске Арабије. Што се тиче његових предавања и пружање преведених наслова и фусноте по Устадз Исма'ил Муслимана Абу Ал-Атсари. Надам се да смо добили фаидах (користи). (Уредници).
_____________________________________

Хвала Аллаху, ми га хвале, питајте помоћ од Њега, и моли његово опроштење и ми Му се покаје. Ми тражимо уточиште у Аллаха од зла наших душа, а од наших злих дела. Ко је вођена од Аллаха, нико неће довести у заблуду. И ко се дали завести, онда нико не би му дати упутства.

Ја свједочим да нико има право да буде светиња, осим Аллаха, ни партнер к Њему, и ја свједочим да је наш Посланик Мухаммед н је слуга Бога и Његовог Посланика.

Надамо се ти, Боже, дај слузи твоме схалават и Твоме Посланику, Мухамед, његовој породици и својим друговима, као и оних који следе упутства и да опонашају своје кораке до Судњи дан.

Амма ба'ду:
Заиста кеистикамахан муслимана у својој религији која је прописана за Аллах Узвишени је изграђена на темељима две главне. Први темељ: Познато је да је прописана религију Аллах Свемогући. Фондација: Наиме примени знања да је он знао и спроводити Аллахову вјеру Свемогући о томе шта је знао и било је јасно из његове религије. Први се бави фондације за науку. Други се односи на фондацију. Са наука и добротворна ће добити спасење.

А људи се разликују у реализацији науке и милосрђе. Они су подељени у четири дела. У међувремену, према Схаикх ал Ислам подељен на два дела. Међутим, према његовој природи, онда сигурно место човечанства је подељен у четири и сесуаиденган њиховим околностима.

ОДГОВОР: Међу људима који су били тамо Тауфик од Бога са аутентичним науке и добрим делима. Ово је крајњи достојанство и највиши чин у очима Аллаха.

2. Достојанство оба, то јест, они који имају знање, али без љубави. Без сумње, ово је мана, јер наука је добротворна фондација. Дакле, неко ко учи, али не ради добро, то значи особу која постоји сличност са Јеврејима. Они су образовани, али без љубави.

3. Трећи достојанства, то јест, они који се труде без науке. У сличности те особе постоји Нассара. Они су ти који су изгубили. Они чине добро дело, али без науке. Ово стање иновационих стручњака тако. Односно оних који обожавају Аллаха и чините добро, али у обожавању без употребе науке.

4. Достојанство четврто, то јест, они који немају знање и милосрђе. Научници су рекли да су људска бића као стоку. Они немају жељу сем да се забавите са светом, нема аспирације у науци и милосрђе. У међувремену, људи који су дати Тауфик Тауфик дат од Бога, да аутентичним науке и добрим делима.

Што се тиче саме науке захтева неколико случајева. Наука неће бити реализован уколико последицама. Наука је само учење, врше искреност и способност да га добију. И како, једног тхалибул То способност да врши Илми тафаккух фид-ДИН, у диг, и када седе испред свештенства, у читању књиге и тражио објашњење проблематичне случајеве, док Бог му даје храна за преживљавање у облику науке. Тхалибул-'наука мора да прати сахеех манхај у узимање и проучавање.

Међу манхај (путеви, правила) у својим студијама, нека почне са наукама које светло пред тешким наука. Дакле да каже о на 'алим Раббани, да је имао мали објекат са тужиоцима мало науке науке пре науке дур. Дакле, требало би да студира тадарруј (постепено).

Значење ових наука које светло је позната питања, који су познати, нису проблеми који захтевају анализу и дискусију. Одавде је међу питањима која се одговарајући приоритет питањима јасан и експлицитан, то је око усхулудин (верски субјекти), као што знају и усхулудин усул и'тикад. Дакле, свештенство у учењу тхулаб (тужиоци наука, студенти) се обавља у фазама помоћу мукхтасхарат (књиге су компактни), у свим гранама науке. Објаснили су субјектима људског знања кроз мукхтасхарат списи (Цомпацт) овог. Постепено, од текстова до мукхтасхарат касније повећао, читајући књиге Схарх (објашњење) против њега, а затим проширила тако да Талиба дошао мутхавалат књига (књиге дебео / широкоугаони) и расту назхар (истраживање) и иџтиходом у овим стварима, како би се постигао степен свештенства Тауфик са Богом. Дакле, да у тхалибул-'Илми тадарруј мора (постепено).

Укључујући важну случај пред захтевима науке, је искрен да Аллах Свемогући у потрази за знањем. Јер заиста искрен да имају велики утицај на постизање Тауфик (вођство од Бога) у свему. Ко се Тауфик искрено, онда му је дао много доброте у свакој религији и светских послова. Оригинални утицај на Тауфик (Аллахов смернице) означени речју Божјом на два судија муж и жена:

"... Ако двојица судија су намењени да се искупи, Алах извор снаге за њеног мужа и жену ..." [Ал-Ниса '/ 4:35].

Слично томе, Посланик, саллаллаху алејхи То савс о ефекту јетре у вези хадиса кеистикамахан удова Ну `ман бин Башир:

الا وان في الجسد مضغة اذا صلحت صلح الجسد كله واذا فسدت فسد الجسد كله الا وهي القلب

"Сетите се реалан у људском телу постоји комад меса Ако је то добар комад меса, затим цело тело је такодје добар ако паушални меса који је оштећен, онда цело тело су такође оштећени.. Знате, комад меса који је срце.". [1]

Ако срце је добар, и добра дела, и људи могу имати користи од њиховог знања. Тако, један је дат Тауфик узрокована науке и разумевања. Дакле, овај случај се мора узети у обзир.

Укључено у тхалабул-душе наслова Илми, студира за тафаккух (разумеју), и да елиминишу незнање сопствену. Дакле, Малик бин Динар рахимахуллах рекао:'' Онај који траже знање за себе, онда је наука мало неадекватан. А за кога проучавала људске (други), онда су стварне потребе других није бескрајна.''

Неко боље сазнати шта су потребе. Треба да знате тхахарах (испирање), молитва, пост, и да се поклонимо Свемогући Бог. Онда ћеш бертафаккух (разумети) науку која је довела до праксе. А ту је и обавезна пракса и постоје мустахаб. Па нека неко почне са знањем потребног за њега појединачно. Затим постепено уче мустахаб (Сунна, по могућству). Стога је обавезна у тхалабул-Илми душе наслова.

Међу темама које би требало да се такође сматрати тужилаштва науке, односно исти'анах (захтев за помоћ) Аллаху Свемогући, да поднесе оставку и моле Му се, да га је дао аутентичну науку (исправно) да Нафс `( корисно). Она је промовисан од стране Бога у Његовој Речи:

"Да мој Господе, додајте науку за мене." [Тхаха/20: 114].

Аллах је рекао (у хадиса кудси):

يا عبادي كلكم ضال الا من هديته فاستهدوني اهدكم

"О мој слуге, сви ви странпутицу осим оних које сам дао инструкције, а затим пита за правац до мене, сигурно ћу дати упутства да вас" [2].

Затим, питајте за савет Аллаха, Аллах Узвишени ће обезбедити смернице, као хадиса изнад.

А, у молитви предавао преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем То човеку, који је водио пророка саллаллаху алејхи ве селлем То према врата доброте. Он саллаллаху алејхи То савс га је учио да се моли:

اللهم الهمني رشدي وقني شر نفسي

"Ох, Боже Берилахкан келурусанку упути ме то!, И сачувај ме од зла душе".

Дакле, људи неће се хранити ако Тауфик Тауфик од Бога. Такође, још једна у молитвеном атсар (историја):

اللهم ارنا الحق حقا وارزقنااتباعه و ارنا الباطل باطلا وارزقنا اجتنابه

"Ох, Боже Прикажи ал-Хак нама као ал-Хак, и дају храна за преживљавање на нама да га прате и показати ал-лаж да нас као ал-сујете, и да је храна за преживљавање на нама да остану далеко.!".

Тако, први пут човек мора да буде представљен ал-Хак од Аллаха као ал-Хак, онда је Бог дао своје богатство да га прате, и истакао ал лаж од Аллаха као ал-лажи, онда је Бог дао Његову одредбу за далеко од тога. Ако не, онда многи од људи који практикују лаж, и претпоставио на истини. Дакле, мора да обрати пажњу на ову страну, који је тавакал Богу и моле Му се, да је Он извор снаге против Ал-Хак и мемахамканниа у религији, и да га научи. Слично многим беристигхфар и увек траже уточиште у Аллаха Свемогућег.

Шејх ал Ислам рахимахуллах рекао да је имао проблема разумевање проблема. Он је рекао: "Онда сам беристигхфар Богу, и дхикр му ја свагда чиним, да је Бог отворио питање за мене.''.

Такав подносилац захтева правилно наука. Међутим, неки људи једноставно ослањају на напора и снаге. Оставка и он је заборавио да се моли Аллаху Свемогући. Заиста у свим случајевима, људи морају оставку и труд. Научници су присуствовали Мајлис и озбиљна у својим студијама, укључујући и вођење пословања. И људи су такође потребна оставку. Колико људи седи испред свештенства, али нису добили манфа'ат. Колико људи чита мутхавалат (дебеле књиге), али нису добили манфа'ат. А колико људи упамтили Кур `ан, али они не добијају никакву манфа'ат део. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао о Кхавариј:

يقرءون القران لا يجاوز تراقيهم يمرقون من الدين كما يمرق السهم من الرمية

"Они су прочитали Кур` ан, али Ал Кур `он није прошао њихове гркљане Пуцали од религије као стрелице пуцао из игре.". [3]

Већина људи су дате интелигенцију, али му није дато Тауфик. Шејх ал-Ислам је рекао рахимахуллах од филозофа: "Они су интелигентни, али не даје светост'' То је, Бог им је дао интелигенцију и разум, али они нису дати Тауфик да очисте своје душе..

Дакле, ако људска интелигенција је дат од Бога, нека пита Бога Свемогућег Аллаха да менсуциканниа, јер интелигенција није довољно.

Раније, Ебу Јахл са Абул-Хакам звао због његове памети, интелигенција умова. Али он није следите упутства ове религије, али људи који спуштају своје умове пратећи упутства из ове религије.

'Абдуллах бин Бин Убаии Салул, некада укључујући највише интелигентна особа, тако да је пре доласка Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, народ Медине намерава да га постави за краља. Међутим, он није следите упутства ове религије.

Човек је слаб, осим оних који су добили Тауфик од Аллаха теала Субханаху ва. Интелект није довољно, интелигенција није довољно, онда ће затражити Узвишени Алах да Тауфик. У ствари, понекад нечији интелигенција је узрок грешка. Он је само ослањао на своје памети и интелигенције и разумевања. Мислио је да је разумео, док други не разумеју. Затим је направио Сасси и истинско надмен са својим памети.

Људи (који имају смисла, суздржан.) Ако дате разлог и интелект од Аллаха Свемогућег, знао је да није постојао начин да се постигне овај смернице осим са Схари'а. Дакле, религиозни људи су они који разумеју. Но оне 'алим, али знајући да нема упутства осим са овом религијом. Дакле, ако постоје људи који мисле да треба да изађе из ове религије, и да је мислио његови Витс довољно да би добили смернице, онда овај недостатак вођења као доказ разума и науке. Дакле, људи треба да буду освећени Свемогући Бог.

Укључујући потребу да се на уму, знајући да је прави пут у својим студијама. Овај проблем је веома дуг разговор. Је описано у предавању (ја) на исламском универзитету у Медини на начин на који су научници у студији теологије, као и припреме предавања материјала је више од недељу дана. И Бог је дао пуно задовољства са тим јер, читајући речи научника, начин на који они добијају науку и методе да разумеју текстове.

Ова предавања се снимају и могу се добити од неких студената који су га снимили. У предавању, постоје многи важни страна заслужио да се сматра за проучавање и истраживање проблем, посебно у питањима вере. Између осталог, је у скуп-лафазх лафазх сиар'иииах, и знајући разлику између значења лугхави (према арапском језику), са значењем сиар'и (по религији).

Заиста грешка која се јавља код неких људи не због недостатка аргумената. Понекад постоје аргументи пред њим, а понекад су информисани, али они нису дати Тауфик разумевање, што је вероватно зато што је апсурдно на њиховом лафазх. Лафазх нејасноћа међу узроцима грешке у само-научника. Као што је Ал-куру лафазх неодређености ', било да је свето од менструације или менструације? То је такође био у Ал-музабанах лафазх, Ал-мухакалах, Ал-мукхабарах и воле као што је наведено од стране Схаикх ал-Ислам у књизи Раф'ул ноћ 'Аимматил-најбоље зна.

Људи се понекад у сукобу због неодређености лафазх мукхатхаб (људи који разговарају). Као што се то догодило на Ади неког пријатеља бин Хатим, када доле Аллахову ријеч Свемогућег:

".. До иоу Бригхт Вхите нит од црне нити зоре у". [Ел-Бекаре / 2:187]

Он је такође узео две теме (бела и црна) и ставио га под јастуком. Почео је да види други стринг. Када је проповедао Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То је такође рекао:'' Ти си стварно широк врат. Заиста је зора плава, а црна је ноћ''.

Овде постоји нејасноћа у овом великом пријатељу.

Слично томе, нејасноће које се јавља у свештенства против лафазх муламасах речи Божијој:

او لمستم النساء

(Или тоуцх жене). [4]

Шта је муламасах је само да дотакне жену, или метафору из Јима '?

Тако у многим лафазх у личности '(религија) се оспорава од стране научника. Зато научници описују познавање значења лафазх сиар'иииах (религија) и разликовање са лугхави смислу (према арапском језику). Исто тако многе књиге су организоване у нарацијама и дискусијама гхарибул гхарибул-Кур `[5].

У тумачењу Кур `ан, научници не довољно да само знате значење лугхави (језици). Чак имам Табари рахимахуллах-експерт-коментатори помињу, неки коментатори су били у праву у тумачењу Кур `ан, јер они се ослањају на значења језика, не знајући услове Схари'а. Тада особа треба да знају речи коментатора у књигама Тефсир. Не може се једноставно покупите књигу у арапски речник, а затим погледајте у смислу језика, а затим тумачи значење Аллахове Књиге Само. Зато што је другачија лафазх средство.

На пример, реч Каир. У књизи Аллаха Свемогућег, имају значење хасанах Каир (доброта). Такође смисленог света. Такође намерава да награди од Бога. Како знаш значење ове реченице?

На пример, поново реч куфр. У књизи Аллаха, намера куфр куфр куфра и асхгхар. Исто тако кезхалиман и забушавати. Слично томе, реч ће од Бога (Бог), понекад и намењен понекад воља Божија каунииах сиар'иииах воља Божија. Исто тако, што се `и китабах. Тако да схвате да морају знати речи учењака у тумачењу текстова и другима. Међу помоћ овог предмета је да се ослони на речима научника.

Иако клаузула је јасно и разумљиво за вас, али ви не треба рећи јасно, пре најаве објашњење од коментатора. Како по тумачењу Табари, од стране ал-Багхави, од Ибн Тејмијје, Ибн Катхир. Речи дубоког знања од научника, који су добро разумео ове ствари. Нека речи неко узимање предност од научника. Онда, после тога није штетан сам по себи, што је било јасно да му је Хак. Као да нечији покушај да се разуме текстове без позивајући се на објашњење свештенства, онда је то грешка. Слично томе, да се разумемо књиге Суннета, да знају њихово значење треба мерују `књиге гхарибул-хадиса (страних речи у хадису,-ЕД).

Исто тако, подносилац захтева није довољно само знати науку муфрадат (значење речи) само. Зато понекад у истом муфрадат сииак (низ реченица) са значењем, ау другој сииак има другачије значење.

Исто тако нафии (негација) и итхбат (подешавање), понекад је то значило нешто специфично. На пример, Посланик, саллаллаху алејхи То савс:

لا يزني الزاني حين يزني وهو مومن

"То није особа која почини прељубу је прељуба, док је веран". [6]

Шта је нафии (негирање вере) у овом хадису?

Средња прељубник не верује, да је прељубник није савршена вера верника. Како знамо? Јер у другим текстовима налазе објашњење постојања вером за неморалне актера.

До знамо, намера овде је негација негација савршенства (вера) је обавезна, него уобицајена. Стога, његово усвајање је за главницу, а није до савршенства.

Дакле, треба знати значење садржано у сииак (низ реченица), као и именовање сииак значења овог проблема. Пошто већина текстова познатих сиар'иииах значења. И (да схвате) неки од текстова, потребно знање о значењу ових текстова гледајући у смислу других текстова да буде објашњење.

На пример, људи који обраћају пажњу на речи Божијој:

"А ко убија намерно верник, онда је награда Јаханнам, он је био у њему и вечни гнев Божији на њега, и псовао га." [-Ниса '/ 4:93].

Људи који виевед овај Насх би рекли да је убица вечно у паклу. Међутим, ако је видео и друге текстове, онда ће знати да ови текстови не противуречи реч Аллаху ва Аза Јалла:

"(И ако постоје две врсте људи који верују да рат)-КС ал-Хујурат/49 став 9. У овом ајету, Аллах спомиње веру са ратом..

Аллах такође каже

"Ако неко добије опрост од свог брата, нека (изговор) да прати добар пут, и нека (било жао) са плаћањем (Блоод Монеи) да нам дају на начин да је било (превише)". [Ел-Бекаре / 2:178].

У овом стиху Бог створио чувара Кисас брата (сестре / вере,, суздржан.) За убицу. Онда знамо да ови текстови нису у супротности са њим.

Ако обратите пажњу на ове текстове пажљиво:

"(А ко убије верника намерно онда врати ...)"--Ниса 'Кс / 4, став 93 - стих који је уз помињање деце. Док су деца, понекад се јавља и понекад не.

Бердасркан овакво схватање, да сви горњи текстови се поново ујединити у истини, да је проблем Бога и правду Његову, ко убија намерно верник, онда је награда Јаханнам. Али Свемогући Бог, по Својој милости и благодати, утврђено је да свако ко испуњава Аллаха са Тавхеед и без забушавати, он неће поштовати у паклу, мада га је Бог мучи већину за своје грехе. Тада знамо да је убица, иако казне, али у ствари он не би пребива у паклу.

Одатле, он је отишао на странпутицу они који разумеју ове проблеме без одговарајуће бази, односно суннета. Дакле, у питању су Кхаријитес и Му'тазилах због лошег разумевања ових текстова [7]. Исто тако су Мурји'ах разишле у том питању [8]. А Аллах даје смернице Ахлус-суннета да знају ове текстове са освртом на друге текстове. И заиста наука је комплементарна, међусобно, а сваки шоу. Као што можете видети сада, неко само гледам са једне стране. Он је генерално казни и окривљују друге људе који причају о томе. Он није приметио да се ово питање је подељен у неколико секција, и подаци садржани у овом питању.

Као што смо чули питање, да подносилац захтева није предузео науку о науци мубтади.

Ове речи су истините речи научника, али циљеви који начин? Односно у стању када је једноставност. Као иу случају ванредног стања и хитне, а место није било тамо да учи ова, није забрањено да се знање од оних који залута, ако је стручњак у области науке.

Људи који не обраћају пажњу на делове и детаље овог ће пасти у грешку. Дакле, (да би добили истину) мора да размотри лафазх-лафазх (Серијат) и сииак (опсег реченица). Неко мора да зна лафазх значење и њен садржај (мадлул сииак).

Дакле, ако се осврнемо на речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:

انصر اخاك ظالما او مظلوما

(Помоћ твог брата да ли је он или мензхалими дизхалими) [9]-Бухари, бр. . 2343, суздржан -, онда ћемо знати да кезхалиман помиње по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То кезхалиман овде није велика као што је поменуто у речи Божијој:

"(У ствари повезују (Алах) је заиста велики кезхалиман)". Лукман/31 став 13-КС.

Исто тако, ми ћемо наћи такве речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То о женама:

يكفرن العشير

(Они куфр против мужа) [10], не значи увек куфр куфр, али куфр (негира) на мужа; куфра под паганизмом, како је ибн 'Аббаса и други из редова коментатора из става семисалниа, (да) реч Аллах Узвишени:

"Онај ко не суди по ономе што је Аллах открио, то су људи који не верују". [Ал-Маидах / 5: 44]

"И они су ти који раде погрешно". [Ал-Маидах / 5:45]

"И они су ти који побуњеничке" [Ал-Маидах / 5:47].

О три параграфа у писму Ал-Маидах ово, 'Абдуллах бин То Абас рекао је Дуна куфрин куфр (неверица у паганство, паганство није питање вере), зхулмун дуна зхулмин (кезхалиман под кезхалиман, који се не издају кезхалиман вере ), фискун дуна фискин (под безбожништво безбожности, злоћа није питање вере). Како они знају, они знају са другим текстовима. То морају обратити пажњу на ове стране.

Детаљи о овом питању је дуг, али сам је подсетио да проблем постоји дакик Наука (комплекс / комплекси), а делимично случај, његов случај је веома широка, чинећи га тешко разумети од стране већине људи. Не знајући овај проблем од стране већине људи, изазивајући опасне грешке у чланку вере и муамалах.

Дакле, све стране у овом случају треба поштовати и посматрати. Са беристи'анах (захтев за помоћ) Аллаху Свемогући до разумевања, тако да подносилац захтева не спада у науку о грешкама. Ако доделите нешто (питање) да прође га на учењака, тако да ће исправити грешку, ако је заиста он направио грешку.

Ми молимо Бога Тауфик за све нас, валлаху најбоље зна. Нека Бог да поздраве и благослов Његове слуге и Његовог Посланика, Посланик Мухаммед саллаллаху алејхи ве селлем То.

[Копира из АС-Сунном часописима Едитион (06-07) / Година КСИ/1428/2007М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-761016]
_______


Не узимајте науку Стручног Бид'ах

НЕ УЗИМАЈТЕ из верског наука ЕКСПЕРАТА јеретичких

По
Муслиманско свештенство Ебу Исма'ил Ал Атсари


Особе које намеравају да траже знање о истини мора узети у обзир од кога је узео науку. Не дозволите да стручњаци преузму теологију јереси, јер ће довести у заблуду, свесно или несвесно. Дакле, ово ће јој возити до ивице колапса.

Шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен, можда су Аллах милост изјавио, да у циљу постизања науку постоје два пута.

Прво: Наука је преузет из поузданих књига, написаних од стране научника који су познати ниво њихове стручности и мандата, и очистите свој акеедах разних врста јереси и сујеверја (бајке, незнање). Узмите знање о садржају књиге, сигурно ће неко доћи до одређеног степена, али на том путу постоје две препреке. Прва препрека, траје дуго и тешке патње. Друга препрека, његово знање је слаба, јер се не гради на правилима и принципима.

Друго: Наука узима од учитеља који су поуздани у науке и религије. Пут је бржи и робуснији да стекну знања [1].

Али несрећни заслужују, у овом тренутку видимо појаву узимајући знање од експерата јерес испуњеним свуда, иако је дело снажно супротставити Салаф. Со труе Посланика саллаллаху алејхи То савс, који је проповедао да је то један од знакова њене пропасти. Он саллаллаху алејхи То савс рекао:

ان من اشراط الساعة ان يلتمس العلم عند الاصاغر

"Један од основних знакова из сата у сат се, наука је узет од малих људи (тј. експерти јерес)" [2].

Имам Ибн ал-Мубарак, рахимахуллах питао: "Ко су мали људи?"

Он је одговорио: "Људи који говоре њихове умове. Као Сагхеер (мала деца) који га је пријавио из Кабир (родитељи, Ахлус Суннет), онда он није Сагхеер (иновације експерт) [3].

У другом нарације, имам Ибн ал-Мубарак је рекао: "малог човека од стручњака јереси". (Репортед би ал Лаликаи, 1/85).

Шејх Бекр Абу Заид, Саудијска свештеник, члан фатву Комисије Саудијске Арабије, рекао: "Чувајте се од Абу Јахл (отац незнања), односно јеретицима стручњака, који је погодио аберација акеедах, омотавало по облаку сујеверја, он жели да као судија ( детерминанте Одлуке) га позива са речју "разумном", он разликовао од Неш (Откривење), али не у смислу да постоје само текстови? Он је сматрао да Да'ееф (слаб) и далеко од аутентичне. Они су такође позвао ахлуси сиубухат (оних који имају и шире керанцауан мисао) и АХЛ-ул-ахва '(људи који следе своје страсти). Зато је Ибн ал-Мубарак, зове јерес стручњаци са пепела Сагхеер (мала деца) [4].

А поводом Дана пресуду, која је "узети знање о малим људима (тј. експерти јерес)" у овом узрасту заиста десило и наставља да ради. Прошло је доказано речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То изнад. Чак и нешто већи од тога, што је верски знање ислама од невјерника, професори који предају знање ислама у различитим универзитетима на Западу.

Па шта о коментарима Салаф, ако су имали наше време? Док су они који су веома искрени у давању савета, а предузеће се суочава велики број неправилности?

Дозволите нам да размисли ријечи имама адх Дзахаби рахимахуллах стручњака у време његове јереси.

Он је рекао: "Ако видите мутакаллим (муслиман, али да се култивише на научну зхахирниа Калам и мантик, филозофије, оловку), јереси, говорећи:" Оставите нас од ал Књизи (Ал-Кур `) и хадиси, и донети нам разумно ", онда знате да је Ебу Јахл. И ако видите салик таухиди (схуфи, оловка) је рекао: "Оставите нас од накл (Откривење) и разума, и донети нам осећај и осећај", онда знате да је демон који се појавио у људском облику, или ђаво је продрла њега. Ако осећате страх од њега, а затим побегао. Ако се не плаше, онда бантинглах, и тиндихлах грудима, и рецитовао стихове свог седишта, а цекиклах га "[5].

Упозорење Улама
Пророка саллаллаху алејхи савс То је набројао је предавачима који ће увек бити ту током векова, до жељеног времена од Бога, који је, по речима он саллаллаху алејхи ве селлем То:

يحمل هذا العلم من كل خلف عدوله: ينفون عنه تحريف الغالين وتاويل الجاهلين و انتحال المبطلين

"Наука о религији ће бити предузете од стране људи који су директно са сваком генерацијом, они ће одбацити тахриф (промене) су људи који су прешли линију; та'вил (средња девијација) се врши од стране људи који су глупи и лажи од стране људи који раде лаж "[6]

Овај хадис јасно и недвосмислено показују својства носилаца верских студија, односно 'је (раван, истикамах), онда је само потребно, наука је узет од њих. Због тога, многи свештеници упозоравају о избору правог учитеља религију приликом доношења науку. Следе међу речима научника у вези са њом.

1). Алија ибн Еби Талиб Аллахов То анху рекао:

انظروا عمن تاخذون هذا العلم فانما هو دين

"Размислите знања ко га узме, јер стварно то је религија" [7]

Ове речи су такође известили од броја Салафусх Салиха, попут Мухамеда бин Сиирин и АДХ Бин Дхаххак Музахим, итд (види Муслим Мукаддимах).

2). Абдуллах бин Мас'уд Аллахов То анху рекао:

لا يزال الناس بخير ما اتاهم العلم من اصحاب محمد صلى الله عليه وسلم و من اكابرهم, فاذا اتاهم العلم من قبل اصاغرهم, و تفرقت اهواءهم, هلكوا

"Људи ће увек бити добро, док је њихово знање долази од пратилаца пророка Мухамеда н и великих људи (родитељи), они су, ако наука долази од малих људи (стручњаци јерес) и ваздушних. њихова жеља да се разиђу, они морају пропасти "[8].

У другом извештају наводи:

لا يزال الناس بخير ما اخذوا العلم عن اكابرهم, فاذا اخذوه من اصاغرهم و شرارهم هلكوا

"Људи су увек били добри док су се на науку великих људи (родитељи), они су, ако се узме знање од малих људи (стручњаци бид'ах) и лоших људи (зли) између њих, онда. Они сигурно пропасти "[9]

3). Имам Малик рахимахуллах рекао:

لا يوخذ العلم عن اربعة: سفيه معلن السفه, و صاحب هوى يدعو اليه, و رجل معروف بالكذب في احاديث الناس وان كان لا يكذب على الرسول صلى الله عليه وسلم, و رجل له فضل و صلاح لا يعرف ما يحدث به

"Наука не треба узимати са четири лица: (1) прави будала својој лудости, (2) Схахибу Хава" (следбеници страсти) позвани су да прате своје жеље, (3) лице које је познато да своје лажи у разговору, разговор са човеком, иако он никада није лагао на (име) пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, (4) Лице које је племенит и праведан који не знају коме је изразио Хадис. [10]

4). Имам Невеви је рекао, објашњавајући рахимахуллах бацкбитинг је дозвољено:
"Између осталог, ако се гледа на претресу науке често потребно стручно знање о јеретицима или злим, а он је забринут да ће нашкодити научне претраге, онда се саветује, објашњавајући ситуацију (учитељ) је, под условом да је он намеравао да саветује ". [Рииадхусх праведницима, Ал Адзкар, Схарх муслиманска].

5). Помиње у књизи Фетва Аимматил муслимана, стр. 131, као и састав Махмуд Мухаммед Кхитхаб Субки фатвас садржи неке научнике из Египта, и Схам Магхриб мутакаддимин: "Сви свештеници мујтахидин су се сложили да не треба да се стручно знање о јереси".

УПОЗОРЕЊЕ СВРХА Улама
Шеик Др Ибрахим бин Амира-Хафизхахуллах Рухаили-је рекао: "Заиста су асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и његова таби'ин након што сте дали смернице да се знање од људи који су" правичне и истикамах. Су забраниле су људи узимају знање од искривљених и уздизање преступника. А међу онима који одступају, односно стручњаке иновација. Заиста су били искривљени и перверзни узрок верске јереси, јереси, онда може да потраје тидах знање од њих. Зато је наука религија, студирао за практикује. Дакле, ако наука се узима из иновационих стручњака, док стручњаци не базирају своју јерес и успостави проблеме са иновацијама-иновација осим да је направио своју религију, тако да ће утицати на студенте иновационе стручне у науци и пракса. Тако да студенти ће расти на врху иновација и хард да напусте кебид'ахан после тога. Поготово ако је јерес да уче од стручњака у детињству, онда ефекти ће остати и неће бити изгубљени за време његовог живота "[11].

Шеик је такође објаснио да је циљ научника упозоравајући је двострук. Први. Задржавање људи који научене штете акеедах, као под утицајем речи и дела иновационих стручњака. Друго. Бојкот (изолат) стручњак се зове јеретичку иновација, са намером спречавања и заустављања их од јереси [12].

Ова забрана се примењује када ситуација дозвољава. Што се тиче држава је била приморана, стручњаци треба да науче да се јереси, да буду свесни своје грешке [13].

Шејх Ебу Бекр Заид је рекао: "О, Тужилаштво науке. Ако сте у милости и да имају избор, не узимају (знање) стручњака јереси (то јест): Рафидхах (шиитски), а Кхаријитес, Мурји'ах, кадари (они који негирају судбину), кубури (претерано величање гробова), и тако даље, јер нећете постићи одговарајући степен верске акеедах, Солид однос са Богом, истинит приказ, следите атсар (траце Салаф), осим уз дозволу експерата јереси и улог " Ах да их "[14].

УПОЗОРЕЊЕ да науче паганску религију!
Када знамо изнад информације, онда муслимани треба да настави да буду опрезни и пажљиви у предузимању науку. Тако заслужују да буду упозорио, да је феномен у овој ери и раније, узимајући облик знања оних који одступају, односно стручњаке иновација, па чак и од неверника! Зар не би људи који су науку од невјерника никада нису прочитали или чули реч Божју К од идолопоклоницима покушати да конвертујете муслимане? Аллах Узвишени каже:

ولا يزالون يقاتلونكم حتى يردوكم عن دينكم ان استطاعوا ومن يرتدد منكم عن دينه فيمت وهو كافر فاوليك اصحاب النار هم فيها خالدون {217}

"Они не престају борбе док вас они (да) вас вратити из религије (у неверици), ако они могу Они од вас који су отпали од његове религије., Онда је умро у неверици, онда је то њихова дела таштим у свету и на ахирету, и они су становници ватре, да у њој станују "[Ел-Бекаре: 217].

Нису они икада чули реч Аллах Свемогући о спремности људи књиге који је увек спреман конвертујете муслимане?

ودكثير من اهل الكتاب لو يردونكم من بعد ايمانكم كفارا حسدا من عند انفسهم من بعد ما تبين لهم الحق {109}

"Већина у Књизи бих да могу да вас врати у невјерство након што сте веровали, из зависти да је (настале) из себе, после праве истине за њих" [Ел-Бекаре: 109]

Да ли они мисле да је тежња и напор да се претварају муслимане невјерницима у данима пада био само стихови да је Ал-Кур `ан?

Таква претпоставка се прогнозира је погрешно, јер стихови су од Аллаха свезнајући и мудар. Цела прича из њега је Хак, током и касније пада стиха. Дакле, нека обрате пажњу на историју ислама, да обрате пажњу на догађаје муслимана, прошлости и садашњости. Дакле, они ће знати истину Божије речи.

Ево неке информације о путу да преузме науку. Аллах нас увек водити до корисног знања и добротворним делима. Заиста Он је Свемогући и Мудри. Ал хамдулиллахи Раббил То аламин.

[Копирано у Ас-Сунном магазина Кс/1427Х/2006М 03/Тахун Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]
________



Примат науке и учења Сиар'и


НАУКА Сиар'и врлина и учење

По
Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас


Аллаху теала је похвалио науку и власник и подстичу вернике на његово знање и опремити себе са њом. Слично Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је свето.

Имам Ибн ел-Каииим Јаузиииах (Д. 751 В). Рахимахуллаах помиње више од стотину врлине сиар'и науке. У овој књизи аутори помињу само мали део. Међу њима:

ОДГОВОР: Сведочење Свемогући Бог мушкарцима учења
Аллаху теала каже,

شهد الله انه لا اله الا هو والملايكة واولو العلم قايما بالقسط لا اله الا هو العزيز الحكيم

"Алах каже да Бог не постоји (право да буде обожаван исправно), али га, подржавање правде. Анђели и људи од знања (што је такође навео). Не постоји бог (право да буде обожаван исправно), али је, Моћни, Мудри "[Али" Имран: 18].

У наведеном стиху Аллаха теала пита образованог особу да сведочи на нешто заиста велико да му се исказ, јединство Аллаха теала ... То указује на примат наука и људи од знања. [1]

Поред тога, параграф изнад такође садржи препоруке о светости и правде Божије и људи од знања.

Сигурно ће Бог само питајте људе који само треба да дају исказ. Међу доказима такође показује да је ово познати хадис, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао.

يحمل هذا العلم من كل خلف عدوله, ينفون عنه تحريف الغالين, وانتحال المبطلين, وتاويل الجاهلين.

"Ова наука ће бити приведени од стране свештенства фер удео сваке генерације. Они ће искоренити неправилности / промене направљене од стране људи који гхулув (злочинце), одбио је да легне баатил глумце (Тхе Лиарс), и таквил будале "[2].

2. Од научио Божија воља Подигните степен
Аллаху теала Субханаху ВА проповедају посебно о именовању степена научити и верни. Аллаху теала, каже.

يا ايها الذين امنوا اذا قيل لكم تفسحوا في المجالس فافسحوا يفسح الله لكم واذا قيل انشزوا فانشزوا يرفع الله الذين امنوا منكم والذين اوتوا العلم درجات والله بما تعملون خبير

"О ви који верујете! Када се каже вам: "Дајте пространост у скупштину", затим Аллах ће дати вршити пространост за вас. Када је рекао: "стојите", а затим га стоји, Аллах ће уздиже оне који верују међу вама и оних који су добили одређени степен знања. А Аллах је свестан онога што чините "[Ел-Мујаадилах: 11] [3].

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

ان الله يرفع بهذا الكتاب اقواما ويضع به اخرين.

"Заиста, Аллах подигао Ал-Кур-мало људи, а Бог је понизио неки од њега." [4]

У давна времена постојао је неко коме врат инвалидитета, и он је одувек био предмет подсмеха и порузи. Тада му је мајка рекла, "кога тражите знање, Аллах ће подићи дерајатму." Од тада, студирао је док није постао сиар'и побожни људи, па је именован Кади (судија) у Мекки за 20 (двадесет) година. Ако постоје људи који седе испред спору, а затим његово тело дрхтала док он стоји. [5]

Од научио и практикују га, затим позиција ће бити именован од стране Бога у свету и да ће бити подигнут у наредном чину.

Имам Суфиан ибн 'Уиаинах (Д. 198 В). Рахимахуллаах рекао, "највиши положај у руци Божјој међу својим слугама су пророци и научници." [6]

Аллах рекао о пророка Јусуф То алаихис Салам:

نرفع درجات من نشاء وفوق كل ذي علم عليم

"Ми смо ... подигне степени које смо желели, а изнад сваког образованог особу која више није свезнајући." [Јусуф: 76]

Поменуо да тумачење наведеног стиха је да смо (Алах) подићи свако ко желимо да због тога наука. Као што смо подигли степен алаихис Саламу Јусуф 'на браћом његовом знању, јер.

Погледајте шта се добија алаихис Посланикове То ИСА То Салам облику знања (наука) до Књизи и мудрости, Торе и Јеванђеља. Денганниалах Аллах га подигао, менгутамаканниа и част. Добијена као и шта дете лидера Адам (тј. Посланик Мухаммед) саллаллаху алејхи савс То је поменуто у виду познавања Бога као благослов и поклон.

Аллаху теала, каже:

وانزل الله عليك الكتاب والحكمة وعلمك ما لم تكن تعلم وكان فضل الله عليك عظيما

"... И (пошто) је Аллах послао књигу (Ал-Кур-) и мудрост (Суннет) за вас и вас учио оно што ви не знате. Дар од Бога дарована на вама је огроман "[-Ниса ': 113]. [7]

3. Од учени људи плаше да је Богу
Бог проглашава да су они ти који Бојте се Аллаха теала, чак и они специјализована Бога међу људима са страхом. Он је рекао:

انما يخشى الله من عباده العلماء

"... Међу слугама Бога који га бојите само свештенство "[Фатир: 28].

Ибн Мас'уд Радхииаллааху То анху рекао: "Доста страха од Бога се назива наука. А довољно је није преварио је сећање на Бога се означава као лудост "[8].

Имам Ахмед рахимахуллаах рекао, "Основна наука је страх од Бога". [9] Ако лице добије своје знање, то ће повећати свој страх од Бога.

4. Наука је већине великих Корист
Аллаху теала Субханаху ВА помиње неке од његових боунтиес и благослов Његовог Мессенгер (Мухаммед) саллаллаху алејхи ве селлем То, и направио највеће задовољство је дата Књига и Ал-Хикмах, и Бог га је научио шта не знајући га.
Он је рекао:

وانزل الله عليك الكتاب والحكمة وعلمك ما لم تكن تعلم وكان فضل الله عليك عظيما

"... И (пошто) је Аллах послао књигу (Ал-Кур-) и мудрост (Суннет) за вас и вас учио оно што ви не знате. Дар од Бога дарована на вама је огроман "[-Ниса ': 113]. [10]

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

الا اني اوتيت الكتاب ومثله معه ...

"Ево, заиста сам дао књига (Ал-Кур) и слично (Суннет) са њим ..." [11]

5.. У школама у верским питањима, укључујући Знаци Доброта
У хадиса аш-Схахиихаин од Му'авииа бин Аби Суфиан (. Д. Х 78) радхииаллааху То анху, је рекао: "Чуо сам Аллаховог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је рекао:

من يرد الله به خيرا يفقهه في الدين

"Ко год жели по доброти Божијој, онда ће му дати разумевање религије". [12]

То показује да људи не дају разумевање религије није пожељна по доброти Божјој, као неко ко жељеног доброту Божију, онда Он је школа у верским питањима. И ко је с обзиром на разумевање религије, онда Аллах воље за њену доброту. Дакле, смисао разумевања (фикху) је наука која захтева у добротворне сврхе. [13]

Имам Невеви (Д. 676 В). Рахимахуллаах рекао: "У овом хадису је примат науке, огрезли у религији, и подстицање на њега. Разлог је зато што наука ће довести до посвећености Свемогући Бог "[14].

6. Људи искључени из проклетства познању Бога
Имам Тирмизи-у (Д. 249 В). Рахимахуллаах испричао из Абу Хураирах Д. (57 В.)-Радхи иаллааху То анху, је рекао: "Чуо сам Аллаховог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је рекао,

الا ان الدنيا ملعونة ملعون ما فيها الا ذكر الله وما والاه وعالم او متعلم.

"Знате, стварни свет је проклет и проклето шта је у њему, осим спомен Аллаха и покорности њему, мађионичари, и оних који студирају науке '." [15]

7. Захтевност науку и Теацх Више од обожавања Насловна Суннета и обавезну Кифаиаха
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:

فضل العلم خير من فضل العبادة وخير دينكم الورع.

"Врлина науке је бољи од примата обожавања, и ваша религија је најбоље да се ал-Вара '(побожности)". [16]

'Алија бин Еби Талиб (Д. 40 В). Радхииаллааху То анху рекао: "Људи који су упознати већи од награда награде поста, молитве, тежимо и на Аллаховом путу." [17]

Ебу Хурејре Радхииаллааху То анху рекао: "Заиста, знам научну део команди и забрана још на мом укусу него до седамдесет пута џихад на Аллаховом путу." [18]

Ја (Ибн Каииим) рећи: "Овај аутентични-ако-значење је више него мом укусу џихада без науке, јер наука добротворне сврхе, без више штете него добра". [19]

Рахимахуллаах Ал-Хасан је рекао, "људи од знања је боље него аскетског човека света и људи раде веома напорно у обожавању". [20]

Суфиан АТХ-Тсаури (Д. 161 В). Рахимахуллаах рекао: "Ја не знам ни бољу услугу него наставе науке човечанству." [21]

Имам јасен-Схафи'и (Д.. 204 В) рахимахуллаах рекао: "Не постоји ништа боље, а после разних обавеза него студирање сиар'и серијатског". [22]

8. Наука је добро у свету
Што се тиче речи Аллаха теала,

ربنا اتنا في الدنيا حسنة

"О наш Господе, дај нам добро на свету"

Ал-Хасан (Д. 110 В). Рахимахуллаах рекао: "Оно што је добро је наука и свет обожавање." И реч Божја,

وفي الاخرة حسنة

". И добро у даљем тексту" [Ел-Бекаре: 201]

Рахимахуллаах Ал-Хасан је рекао: "То је био рај."
Свакако највеће добро на свету је наука корисне и добротворни дела, и ово је најбоље тумачење претходног става. [23]

Ибн Вахб (Д. 197 В). Рахимахуллаах је рекао, "Чуо сам Суфиан атх-Тсаури рахимахуллаах рекао, 'Добро је у свету науке добро и срећно, док је добар на ахирету је рај.'" [24]

9. Наука је пут до среће
Имам Ахмед и Тирмизи-у испричао Хадис из сапутника Абу ал-Анмари Кабасиах (Д. В 13..) Радхииаллааху То анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи То савс је рекао:

... انما الدنيا لاربعة نفر: عبد رزقه الله مالا وعلما فهو يتقي فيه ربه ويصل فيه رحمه ويعلم لله فيه حقا فهذا بافضل المنازل, وعبد رزقه الله علما ولم يرزقه مالا فهو صادق النية يقول: لو ان لي مالا لعملت بعمل فلان فهو بنيته فاجرهما سواء, وعبد رزقه الله مالا ولم يرزقه علما فهو يخبط في ماله بغير علم لا يتقي فيه ربه ولا يصل فيه رحمه ولا يعلم لله فيه حقا فهذا باخبث المنازل وعبد لم يرزقه الله مالا ولا علما فهو يقول: لو ان لي مالا لعملت فيه بعمل فلان فهو بنيته فوزرهما سواء .

"... Заиста, свет се даје четворо људи: (1) слуга Бога дато знање и богатство, онда је он посветио Аллаху у свом богатству, он повезује са Сила-турахми, и знају права Божија у њему. Особа најбоља позиција (у Аллаха). (2) Аллахов роб је дао знање, али не дао благо, са искреном намером, како је рекао, "Ако имам благо, ја сигурно не допада оно то ради тако и тако." Био је са намером да, онда су иста награда. (3) Аллахов роб је дао богатство, али знање није дато. Онда он не може да управља свој новац, а не посветио Богу у својој имовини, нема везе са њеном пријатељству, а не знају права Божија у њему. Поставите особа је најгоре (у Аллаха). И (4) службеник који није од Бога дато богатство је такође наука, рекао је он, "Ако имам благо, ја сигурно не допада оно то ради тако и тако." Он намерава да га воле и они су исти у року од греха "[25].

Пророка саллаллаху алејхи ве селлем То становници подељене у четири групе. Класа је најбољи међу њима је лице које управља науку и богатство, он чини добро за човечанство, а себе са знањем и богатства. [26]

10. Захтевност Наука потребно да буде Хигијена, слава, Његов живот, и светлост је
Заиста људско срце ће бити чист и племенит да би добили науку која је сиар'и и само савршенство и слава. Људи који траже знање ће повећати страх и такваниа Богу. Ово је за разлику од оних који су заокупљени стране благо и света, али не очисти своју имовину, а не додати на савршенству његове природе, његово срце је да ће бити похлепан, похлепни, и шкрт.

Наука и потрази за правом љубави је корен свих послушности, а љубав богатства и свет је корен многих грешака које гурнути у пакао.

Сваки муслиман и Муслимах треба да знају да они који траже знање је срећан човек, јер је слушао стихове Ал-Кур'ана, хадиса који пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, као и речима Сахабах. Да њеног срца се осећају добро и да ће довести до поштења и части.

11. Људи који потражња ће науку Посланика Схаллаллааху Дидо'акан То алејхи селлем
Посланика саллаллаху алејхи савс То се моле за људе који слушају његове речи, и разумеју лепоту и берсериниа лице. Он саллаллаху алејхи То савс рекао:

نضر الله امرا سمع منا حديثا فحفظه حتى يبلغه غيره; فانه رب حامل فقه ليس بفقيه, ورب حامل فقه الى من هو افقه منه, ثلاث خصال لا يغل عليهن قلب مسلم ابدا: اخلاص العمل ومناصحة لله, ولاة الامر, ولزوم الجماعة; فان دعوتهم تحيط من ورايهم. وقال: من كان همه الاخرة; جمع الله شمله, وجعل غناه في قلبه, واتته الدنيا وهي راغمة, ومن كانت نيته الدنيا; فرق الله عليه ضيعته, وجعل فقره بين عينيه, ولم ياته من الدنيا الا ما كتب له.

"Нека Бог даје светлост на лицима људи који слушају у хадису од нас, онда је памтити и прође га на друге. Многи људи који су фикху али он није разумео. А многи људи који су сведочили на пракси више школа њега. Постоје три ствари у срцу муслимана ће бити чиста (од издајничко, завидни и благослов), то је да уради нешто искрено за Аллаха, саветује улил Амри (владар), и лепи за заједницу муслимана, јер они укључују молитву људи који су иза њих "Рекао је:". Ко жели на ахирету се, Бог ће окупити своју снагу, тако да је богатство у свом срцу, а свет ће доћи са њим у скромним условима. Али ко год да је његова намера да пронађете свет, Бог ће распршити послове свог света, чини Сиротиња у оба њеним очима, а он је добио свету по ономе што је постављен за њега "[27].

Ако је ово првенство само науке, било би довољно да се покаже своју славу. Дакле, Посланик, саллаллаху алејхи савс То се молио за оне који чују његову реч, и разумеју, памте, и представи га. Дакле, овде су четири нивоа знања:

Први и други ниво, односно да чују и разумеју. Када је то чуо, па је схвата срцем. То је, мисли о томе и подесите га у свом срцу као нешто што је смештен у посуду која није могуће изаћи из ње. Исто тако, његов ум је као узде камиле, тако да он није ту и тамо ради. Контејнера и разлог што нема другу функцију него да сачувате нешто.

Трећи ниво, односно обавеза да меморишу знања да наука није изгубљено.

Четврти ниво, а то је довођење знање и преносе га на уммета како да произведу научне резултате, што је широко распрострањено у друштву.

Свака особа изнад четвртог степена, он је ушао у молитву пророка саллаллаху алејхи ве селлем То што укључује физичку и емоционалну лепоту. Ево осветљеност је резултат утицаја вере, унутрашње среће, радости и задовољства срце, онда је очигледно осветљење, срећа, а лице му светли серије. Аллаху теала, каже:

تعرف في وجوههم نضرة النعيم

"Можете рећи са њихових лица радост свог живота блаженства." [Ел-Мутхаффифиин: 24]

Тако, осветљење и сјај-серија лице некога ко чуо суннета пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, онда разумеју, памте, и представити резултате сласти, осветљење и среће у њеном срцу и души. [28]

Пророка саллаллаху алејхи ве селлем То хадиса наратори моле са добротом и лепотом лица, како на глобалном нивоу и на ахирету. Он је рекао да је Аллах теала значење је пренесе задовољство Небеско.

Наратори у хадису по пророку саллаллаху алејхи дидо'акан То селлем са лепотом лица је наратор лафазх хадиса, иако није још све разуме значење хадиса. Колико људи су доведени у пракси више њихових школа. Иако није увек имати разумевање хадиса. Многи носиоци судске праксе који нема разумевања (адекватна).

То показује о дисиари'атканниа Рабб без (треба да) га разумеју (унапред). Чак и ова емисија је волео. Такође показује да хадис испричао без његовог знања за разумевање ових хадиса су похвалу акције, не криви. Са том акцијом, био је право на молитву пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. [29]

12. Наука је захтеван џихад на путу Бога и људи који захтевају Лаксана науку муџахида у Аллаха теала путу
Посланика саллаллаху алејхи То савс је једном рекао,

من دخل مسجدنا هذا ليتعلم خيرا او ليعلمه كان كالمجاهد في سبيل الله, ومن دخله لغير ذلك كان كالناظر الى ما ليس له.

"Свако ко улази у нашу џамију (Масјид Набави) са циљем проучавања добар или га уче, онда је попут оних који се труде на путу Аллаховом теала. И ко уноси га у друге сврхе од тога, онда је он као неко ко гледа нешто што није био њен "[30].

Ал-Имам Ибн Каииим рахимахуллаах рекао, "Џихад против страсти има четири нивоа:

Прво: Џихад за студије за употребу (корисно знање) и вери истине (добра дела). Особа неће постићи успех и срећу у свету и у даљем тексту: осим њега.

Друго: Џихад у циљу да се баве науке, после упознавања.

Треће: да проповедају џихад науку и научи га људи који не знају.

Четврто: да истрајемо у џихаду проповедања у Аллаха теала и пацијента са људском поремећаја. Он је поднео тешкоће проповедања је искључиво било због Аллаха.
Уколико сва четири нивоа су испуњени у њему, онда он је међу онима који Раббани. [31]

Ебу Дарда Радхииаллааху То анху рекао: "Ко верује да је отишао у потрази за знањем не укључује џихад, заиста, имао мање разлога". [32]

Џихад са доказом (аргумент) и опис има предност у односу џихада са мачем и копљем. Бог је рекао да Свог пророка саллаллаху алејхи ве селлем То у џихад од стране Ал-Кур против невјерника.

فلا تطع الكافرين وجاهدهم به جهادا كبيرا

"Не следите невернике, а теже против њих са Ал-Кур са већим џихада." [Ел-Фуркаан: 52]

То Схаллаллааху Посланикова алејхи савс наредио џихад против неверника и лицемери како да достави доказ (аргумент и објашњење).
Рахимахуллаах имам Ибн-Каииим рекао: "Џихад са доказом (аргумент) и опис има предност у односу џихада мачем и копљем." [33]

12. Награда за науку Предавао ће задржати тече Упркос власник умро
Схахиих помиње у Муслимана, од Ебу Хурејре Радхииаллааху затвора анху, Посланик, саллаллаху 'Тхе другове алејхи селлем, рекао је он,

اذا مات الانسان انقطع عمله الا من ثلاث: صدقة جارية, وعلم ينتفع به, و ولد صالح يدعو له.

"Ако човек умре, онда награда од милостиње је изгубљено, осим три ствари: Садаках јарииах, корисна знања, а његова дела су мендо'аканниа". [34]

Овај хадис је најјачи аргумент о примату и славу науке, као и величину плодова науке. Права награда за науку и даље прихваћен од стране дотичног лица у току практиковали знања других. Као да он и даље живи и њихова дела се не прекида. Ово је додатак у адресибилних сећања и одавање почасти њему. Фиксни проток награду за своја дела у време награде је искључена из људског је његов други живот.

Посланика саллаллаху алејхи савс То се специјализују само три ствари на којима је награду увек прихваћене од покојника јер је (покојни) био узрок постојања три ствари. Јер је био праведан узрок формирање деце, Садаках јарииах и корисног знања, затим награда је и даље тече на њега. Слуга је награђен за своје поступке или поступке који су рођени директно (индиректно акција) од њега. Други принцип је наведено од Аллаха теала у Његовој речи.

ذلك بانهم لا يصيبهم ظما ولا نصب ولا مخمصة في سبيل الله ولا يطيون موطيا يغيظ الكفار ولا ينالون من عدو نيلا الا كتب لهم به عمل صالح ان الله لا يضيع اجر المحسنين

"То је зато што су (муџахиди) није замењена жеђ, глад и исцрпљеност на Аллаховом путу. И не (и) нагазио на месту које подићи гнев на неверницима, и не нанесе катастрофу за непријатеља, осим за (све) који ће бити написан за њих као добрих дела. . Заиста, Аллах не троши награду оних који раде добро "[На-Тавбах: 120]

Све горе рођени њихових акција, а не предодређен за њих. Који су намењена за узроцима који су директно раде. То је, да жеђ, бол, глад, и подићи гнев непријатеља не као (намерно) учинише тако, и написан тако добрим делима. Међутим, ово произилази из њихових радњи (тј. џихад интернет сабилиллаах) јер је написана као добрим делима за њих. [35]

13. Студије по захтеву, ми ћемо мислити Добар, Истина, Разумевање Стицање Истина, и Цан Ментадаббури стихови Бога
'Умар бин Абдул' Азиз То рахимахуллаах рекао, "Размишљање о боунтиес Алаха, укључујући главног богослужења". [36]

Не постоји ништа више корисно за срце него за читање Ал Кур-са тадаббур и тафаккур. Зато што сакупља све положаје људи који ходају у Бога, стање оних који практикују науку и положај мудрацима. То је наслеђен осећај љубави, чежње, страха, наде, назад Богу, резигнација, задовољства, предаје, захвалност, стрпљење и све околности којима срце постаје жив и савршен.

Ако људи знали шта је садржано у читању Ал Кур-са тадаббур, онда би заузет са њом него у другима. Када је прошао стихове потребне за лечење своје срце, он је поновио да ће чак и до стотину пута, иако је провео једну ноћ. Читање Ал-Кур'ан од размишљања о томе и разумеју боље него да га чита док печата без ментадаббури и разумети га, више је корисна за срца и помаже да се добије више вере и осети сладост Ал-Кур. Читање Ал-Кур'ан од размишљања о томе је предмет доброте. [37]

Ал-Хасан ел-Басри рахимахуллаах рекао, "Ал-Кур је откривено да практикује, онда би пенгамаланниа читају као један". [38]

14. Наука Боље од имовине
Примат науке над кући се може видети из неколико аспеката:
Прво: Знање је наслеђе Посланика, а имовина је наслеђе краљева и богатих људи.

Друго: Наука ће задржати своје власнике, а имовина власника да одржи своју имовину.
Треће: Наука је господар блага, а имовина нема власт над науком.
Четврто: Средства ће бити утрошена се са, а наука ће се повећати ако се учи.
Пето: Уколико буде усвојен, власници би део са својом имовином, а наука ће ићи с њим у гроб.

Шесто: Средства се могу добити верницима и неверницима, добрих људи и лоших људи. Док је корисно знање може стећи само онима који верују.

Седмо: Особа знања захтева краља, а поред њих, а имовина је власник само потребна сиромашних људи.

Осми: душа ће бити племенит и чист од стицања знања и покушава да се ове ствари укључујући савршенства и славом, а имовина није чиста, није савршен не додају ни на славу природе.

Девето: Средства која позива људе да се понашају у произвољне и арогантан, а наука и понизно позвала да исповедају своју веру.

Десети: Наука и скрене душе да донесе срећу што је Бог створио за њега, а имовина је баријера између душе са таквом срећом.

Једанаесто: богатство знања је драгоценије од богатства, јер богатство блага бити благо изван људске природе, ако благо је уништен у једној ноћи, да буду људи који су сиромашни, а богатство кефакиранниа не брините, и он ће наставити да заувек расте, у ствари је је највиши богатство.

Дванаести: Љубав је сортирано науке и потрагом за све послушности, а љубав према свету и изглед благо и предмет било какве малверзације.

Тринаести: богат човек је на његовом имању и вредност научио ту да својим знањем. Када је његова имовина нестала, нестала су вредност и не остане без вредности, док је он научио још трајна вредност, чак и његова вредност ће наставити да расте.

Четрнаести: То није једна особа ради послушности Богу Свемогућем, него науке, док се већина људи грешника према Богу због њихове имовине.

Петнаеста: Људи који су богата ризница увек праћена страхом и тугу, био је тужан пре и плашио да се након стицања имовине, сваки пут множењем своје богатство, његови страхови се јача. Док богаташ науке је увек праћена осећајем сигурности, среће и радости.
Валлааху зна најбоље. [39]

[Преписан из књиге Тхе Роад то Хеавен наука Деманд "Потражња Бесплатан Наука", аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, издавачи библиотеци-Таква, ПО Бок 264 - 16 001 Богор Западна Јава - Индонезија, Раби'утс Тани Фирст публисхед 1428Х/Април 2007М]


Знаци науке Корисно


ЗНАЦИ НАУКЕ КОРИСНИ

По
Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас



Корисне знање може бити позната гледа знања власника. Међу знакова су:

ОДГОВОР: Награђивање оних који не брину о стању његовог знања и да се позиционирају и њихова срца да мрзе похвале мушкараца, није сматрао да сам чист, а не охол другима, са знањем које имају.

Имам ал-Хасан ел-Басри (у. 110 В). Рахимахуллаах рекао: "Људи су само људи који подвижник факих света, радујемо се животу после смрти, кнов своју религију, и вредни у богослужењу." У другом нарације, рекао је он, "Он није љубоморан на људе који су на њему, а не арогантно против људи који су испод њега, а не узимају корист од знања да је Аллах га је учио. "[1]

2. Стварни власник науке, ако његово знање повећава, они се увећавају тавадху став "а страх, понижење и кетундуканниа у присуству Бога Свемогућег.

3. Наука је корисно позвати власника да побегне у свет. Највећи један је статус, слава, и хвала вавек. Далеко од ње и мислио јој га у гостима, онда је то знак корисног знања.

4. Власник ове науке није да тврде да имају знање и нису поносни на њега једног. Он не приписују незнање никоме, осим некоме ко очигледно повређено Ахлус суннета и суннета. Он је био љут на њега зато што је Аллах теала сам, не лично, нити је циљ да уздигне изнад било кога лично позицију. [2]

Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје (Д. 728 В). Рахимахуллаах Подели ову корисно знање, које је стуб и принцип на три дела мудрости. Рахимахуллаах Он је рекао, "Наука је за похвалу, као што показује књиге и Суннет је наука која је наслеђена од пророка, као што Посланик саллаллаху говори 'алејхи ве селлем.

ان العلماء هم ورثة الانبياء لم يرثوا دينارا ولا درهما وانما ورثوا العلم فمن اخذه اخذ بحظ وافر.

"Заиста, научници су наследници пророка и они не прођу ни динар Дирхам. Они само преносе знања. Ко је узео, онда је узео доста делова ". [3]

Има три врсте наука:
ОДГОВОР: Знање о Богу, имена и своје квалитете, као и питањима везаним за њу. Пример је како је Аллах открио Сурат ал Икхлаасх, стих столицу и тако даље.

2. Знање о новостима од Бога о стварима које су се догодиле и да ће се десити у будућности и да се дешава. Пример је Аллах открио стихове приче, обећања, претње, природа небо, природу пакла, и тако даље.

3. Познавање Божијих заповести се односе на срцима и дела тела, као што су вера у Бога, и наука о стању срца, као и речима и делима удова. И она је ушла у њој наука о основама вјере и исламских правила и принципи укључују наука која се бави речи и дела су очигледне, као што су наука о фикху да дискутују правне дела. И то је део науке о религији. [4]

Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје (. Д. 728 В) рахимахуллаах такође рекао: "Речено је Иахиа Аммар ибн '(Д. 422 В.)," Наука се да постоје пет:

ОДГОВОР: Који је живот наука за религију, наука монотеизма

2. Која је казна наука о религији, наука о проучавању значења Кур-и хадис

3. Наука је религија медицине, науке пресудио. Ако катастрофа (катастрофа) дошао до слуге, он треба некога ко може да га излечи од несреће, као што је наведено од Ибн Мас'уд радхииаллааху То анху

4. Наука је религија болести, наука и иновације Калам, и

5.. Наука која је уништење религије, вештичарења и томе слично '"[5].

[Преписан из књиге Тхе Роад то Хеавен наука Деманд "Потражња Бесплатан Наука", аутор ибн Абдул Иазид Кадир Јавас, издавачи библиотеци-Таква, ПО Бок 264 - 16 001 Богор Западна Јава - Индонезија, Раби'утс Тани Фирст публисхед 1428Х/Април 2007М]


извор: хттп://алманхај.ор.ид/

No comments:

Post a Comment