Thursday, July 5, 2012

А савршенство ислама Бид'ах Дангер (1), речи од Аллаха теала на Кур'ану. وجينا بك شهيدا على هولاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شيء "А Ми смо послали доле к вама Књигу (Кур'ан) да објасни све". [-Нахл: 89].


А савршенство ислама Бид'ах Дангер (1), речи од Аллаха теала на Кур'ану.
وجينا بك شهيدا على هولاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شيء
"А Ми смо послали доле к вама Књигу (Кур'ан) да објасни све". [-Нахл: 89].



По
Шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен


УВОД
Све похвале припада Аллаху ва Субханаху теала. Ми га хвале, молећи га Ма'унах и магхфирах, покајте и узети уточиште у Њега од зла нашег злог дела себе. Било које лице које треба да се руководи од Бога онда ништа не може обмањивати, а ко дисесатканниа менуњукиниа онда ништа не може.

Ја сведоче да Бог има право да буде светиња, осим Аллаха, ни партнер Њему. И ја свједочим да је Мухаммед је његов роб и Његовог Посланика. Он саллаллаху алејхи То савс послан од Бога да донесе смернице и веру истине. Белиаупун је испоручио поруку извршите поверење, искреност и љубав за људе, и настоје на путу Божије са истином све док није преминуо у својој милости, а он је напустио свој народ у јарко осветљеној улици, који одступа од тога мора пропасти.

Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем је објаснио све потребе људи у различитим аспектима њиховог живота, као што је рекао Ебу Дхар Аллах То анху: "Ништа се не превиди од стране Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, до птице лепршањем своја крила на небу, али је нас учи о науци ".

Било је политхеист питали Салмана ал-Фардијски Аллах То анху: "Да ли је Посланик вас учи о поступку да се ослободи .. Салман је одговорио:" Да, он нам је забрањено да се суочи са Киблах када врше нужду, и чишћење намеру са мање од три камена , или са десне стране или са сувог измета или са костима ".

Бог мора да објасни религију у усул и Фуру КУРАНУЛ ал-Карим
Ви сигурно знате да је Аллах теала Субханаху ВА је јасно у Кур'ану о усул (поена) и фуру '(филијале) ислама. Аллах објаснио о-јединство са свим врстама ствари, дружење док се око других људских бића као начина састанка, тражила дозвола процедура и тако даље. Као што је Аллах теала

يا ايها الذين امنوا اذا قيل لكم تفسحوا في المجالس فافسحوا يفسح الله لكم

"О ви који верујете, када је рече вам: 'добротворни-лапанглах у Мајлис", затим Аллах ће дати вршити пространост за вас "[Ал-Мујаадалах: 11]

И Његова реч.

يا ايها الذين امنوا لا تدخلوا بيوتا غير بيوتكم حتى تستانسوا وتسلموا على اهلها ذلكم خير لكم لعلكم تذكرون فان لم تجدوا فيها احدا فلا تدخلوها حتى يوذن لكم وان قيل لكم ارجعوا فارجعوا هو ازكى لكم والله بما تعملون عليم

"О ви који верујете, не улазе у кућу која није ваша кућа тражи дозволу пре и поздравио становнике, тако да је боље за вас, да ћете увек запамтити. Ако не видите некога у њему, онда немојте уносити све док не добију дозволу. И ако се каже: 'Врати се!' тада ћеш се вратити. То је средство за вас, и Аллах је свестан онога што чините "[-нуур: 27-28].
.
Аллаху теала Субханаху ВА је такође објаснио нам у Кур'ану о томе како да се облаче. Његова Реч.

والقواعد من النساء اللاتي لا يرجون نكاحا فليس عليهن جناح ان يضعن ثيابهن غير متبرجات بزينة

"И старе жене који су суспендовани (од менструације и да садржи) није желела да се уда (поново) за своје грехе, нити се скину [1] без (намерна) да покаже накит" [Ан-нуур: 60].

يا ايها النبي قل لازواجك وبناتك ونساء المومنين يدنين عليهن من جلابيبهن ذلك ادنى ان يعرفن فلا يوذين وكان الله غفورا رحيما

"О пророк, кажу да ваше жене, млада ћерка и жене од верника: 'Нека им продужи јилбаниа [2] на остатак њихових тела" То је тако да је лакше да буду признате, дакле они. не буде ометан. А Аллах је често прашта, Самилосног ". [Ал-Ахзааб: 59].

ولا يضربن بارجلهن ليعلم ما يخفين من زينتهن

"И они ударио ногу тако да се зна да сакрије накит." [-Нуур: 31]

وليس البر بان تاتوا البيوت من ظهورها ولكن البر من اتقى واتوا البيوت من ابوابها واتقوا الله لعلكم تفلحون

"И није врлина унесите иза куће [3], али да је врлина врлина људи који раде у праву, и идите на куће на врата". [Ел-Бекаре: 189].

И још много стихова лике тхис, која је тако јасно да је ислам савршен, покрива све аспекте живота, нема потребе за додавање и не би требало да буде смањен. Као што је Аллах теала о Кур'ану.

وجينا بك شهيدا على هولاء ونزلنا عليك الكتاب تبيانا لكل شيء

"А Ми смо послали доле к вама Књигу (Кур'ан) да објасни све". [-Нахл: 89].

Дакле, не постоји нешто што треба добро човека који долази на живот у даљем тексту као и проблемима живота у свету, али Бог је описан у Курану изричито или гестом, директна или индиректна.

Што се тиче речи Аллаха теала.

وما من دابة في الارض ولا طاير يطير بجناحيه الا امم امثالكم ما فرطنا في الكتاب من شيء ثم الى ربهم يحشرون

"А ни звијерима земаљским и птицама које лете са крилима, али је народа (такође) као ти ни ми алпакан је ништа у ал-Китаб Онда се окупили да свога Господа..." [Ал-Ан'ам: 38].

Сугерисано је'' Ал-књига ", овде је Кур'ан Када је у суштини." Лавх Махфуз "Због онога што Аллах открио Куран у његовим речима:". То : И Послали смо доле кепадму књигу (Кур'ан) да објасни све "чвршће и јасније него што је наведено у његовом речју:". Значење: Није нам ништа алпакан у ал-књиге ".

Можда постоје људи који се питају: "Да ли постоји стих у Кур'ану који описују наредних пет молитве сваки број рак'ах молитву Како да реч Божија је јасно да је Кур'ан је откривено да објасни све,? али ми не налазимо стих који описује број сваке рак'ах молитве ".

Он је одговорио: Аллах је објашњено у Кур'ану да смо наложено да предузме и пратите све што је говорио и приказане од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Она се заснива на речи Аллаховом теала.

من يطع الرسول فقد اطاع الله

"Они који покоравајте се Посланику, он заиста није послушао Аллаха" [Ан-Ниса: 80].

وما اتاكم الرسول فخذوه وما نهاكم عنه فانتهوا

"А шта Мессенгер вам га прима и оно што је забрањено онда оставити.". [Ал-Хасхр: 7].

Дакле, све што је описано од стране Посланика саллаллаху Суннету То алејхи ве селлем, у ствари, Кур'ан мора да га покаже свеједно. Због Суннета као и откровење и од Бога научени Посланику Схалаллаллаху То алејхи ве селлем. Као што је поменуто у Његовој речи.

وانزل الله عليك الكتاب والحكمة

"Што значи: Аллах је послао Књигу (Кур'ан) и Ал-Хикмах (АС-Суннет) да вас". [-Ниса: 113].

Дакле, оно што се помиње у Суннету је у ствари такође помиње у Кур'ану.

Посланика саллаллаху алејхи То савс АНИВАИ СВЕ морати да објасни РЕЛИГИЈИ
Поштовани читалац.
Ако сте признали и веровали у оно горе, па ако је било нешто о религији да се приближимо Богу није објаснио по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То док не умре?

Наравно да не. Пророка саллаллаху алејхи савс То је објаснио све ствари спремни да религију, било речју, делом или његове сагласности. Он саллаллаху алејхи савс То је морао да објасни директно из свог иницијативу или као одговор на питања. Понекад, вољом Аллаховом, постоји бедуин дошао Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То да питате о нечему у питању религије, док су пријатељи који су увек уз Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То није га питати. Дакле, пријатељи узбудити када је бедуин дошао да пита Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.

Као доказ да је Посланик саллаллаху алејхи савс То је објаснио шта се захтева од свих људи у обожавање, му'амалах и њихови животи, да је реч о Аллаху теала.

اليوم اكملت لكم دينكم واتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الاسلام دينا

"Овај дан сам усавршио за вас ваша религија, и имао је мој ни'мат и завршава к мени, и да то буде мој ридхаи ислам религија за вас". [Ал-Маа'идах: 3]

Свака иновација је довођење у заблуду
Ако је проблем био је јасан статут и брат, онда знате да свако ко почини јерес у религији, иако са добрим намерама, онда је то јеретички, али грешка је чин хуљења против религије и негирају реч Бог Свемогући, што значи: "Овај дан сам усавршио своју религију за вас ....." . Пошто са свим тим, изгледало је да каже да ислам није савршен, јер пракса је урађено са претпоставка не може да привуче ближе Богу у њима.

Зачудо, нико није задовољан са суштином јереси, астме "и природа Аллаху Свемогући, онда је он рекао да је циљ да славе Бога, да се посвети Богу, и да поштују реч Аллаха теала.

فلا تجعلوا لله اندادا

"Зато не подесите ривале до Аллаха". [Ел-Бекаре: 22]

Чудно, да људи који раде ову врсту јереси у религији Аллаха, који је задовољан својој суштини, што никада није урађено од стране научника из Салаф, рекао је да је он био тај који освећује Богу, онај који слави Бога, а ко држи своју реч: "Значење: Онда не подесите ривале до Аллаха", а ко је муматстсил мениалахиниа мусиаббих (људи који изједначимо Бога са Своје творевине), или оптужујући друге јебани наслове.

Изненађујуће опет, има и оних који обављају верске јереси у личном Богу у односу на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. На тај начин они претпостављају да је он особа која највише воле Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, и да га славим, оне који их не воле онда је он човек који је мрзио Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, или оптужујући друге јебани наслове обично користе против оних који одбацују своју јерес.

Чудно, да су такви људи кажу: "ми који славимо Аллаха и Његовог Посланика." А са иновацијама које то раде, они заправо треба да делују храбро против Аллаха и Његовог Посланика. Аллаху теала је рекао.

يا ايها الذين امنوا لا تقدموا بين يدي الله ورسوله واتقوا الله ان الله سميع عليم

"О ви који верујете, не испред Аллаха и Његовог Посланика и страх Аллаха. Аллах слуха, Кновинг". [Ал-Хујураат: 1].

Поштовани читалац.
Овде су аутори желе да питам, и молим вас, ради Аллаха, тако да одговори да ли пружају долази из савести, а не емотивно, рекао је да у складу са вођством од ваше вере, а не имитација (део ње).

Какво је ваше мишљење оних који су починили јерес у религији Аллаха, да ли је задовољан суштини, природа и астме 'Алах Субханаху ва теала је задовољан лични или пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Тада је рекао: "Били смо прослављање Бога и Посланик?".

Да ли су они више право да се назива пенгагунг Аллаха и Посланика, или људи који нису одступају од врха јарипун серијатског Алаха, који је рекао: "Ми верујемо у серијатског Аллаха донео Посланика, верујемо у оно што се проповеда , ми смо послушни и подложни наредбама и забранама, ми одбацујемо оно што не постоји у серијатског, не би требало да буде претенциозно да се Аллаха и Његовог Посланика, Аллах религије или кажу у било шта што не укључује наставу ".

Ко, по вама, више право да се зове човек који воли и велича Аллаха и Његовог Посланика.?

Очигледно је друга група, они који кажу: "Ми имамо веру и верују у оно што се проповеда да нас, послушни и подложни шта је наредио; одбацимо оно што није наредио, и ми не би требало да измисли Бога или у серијатског јерес у религији Аллаха ". Нема сумње да су то људи који се познају и знају Кхаликниа позицију. Они су ти који величају Аллаха и Његовог Посланика, и истина је да они који покажу своју љубав према Аллаху и Његовом Посланику.

Није прва група, која није јерес у религији Бога, у вери, говора или делом. У ствари, чудно довољно, они разумеју речи пророка мир и благослов алејхи ве селлем.

اياكم ومحدثات الامور, فان كل محدثة بدعة, وكل بدعة ضلا لة, وكل ضلا لة في النار

"Останите далеко од нових ствари, као што сваки нови случај иновација, свака иновација је и свако довођење у заблуду довођење у заблуду иду у пакао".

Његова реч: "свака јерес" је општи и свеобухватни, и они то знали.

Посланика саллаллаху алејхи То савс да достави обавештење јавности о томе, да ли ће знати шта то носи конотације. Он саллаллаху То алејхи ве селлем је највише елоквентан човек, најискреније од свог народа, не кажу осим онога што се схвата свој значај, па када је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Куллу бид'атин дхалалах", он је схватио шта је рекао, да се разумемо добро бити њено значење, а то произилази из његовог говора, јер је он заиста искрен у свом народу.

Ако је реч испуњава ова три елемента, наиме: Поновни Уз искреност, пуна разумевања и елоквентност, онда нема конотацију речи, али значење које она садржи.

Уз опште изјаве горе, истина је да иновација може се поделити на три дела, или пет делова?

Апсолутно није тачно. Мишљењу неких научника који кажу да постоји хасанах јерес, мишљење се не може одвојити од две ствари.

Прво: не укључује могућност јерес, али је сматрао да јерес.
Друго: могућност укључивања јерес, што наравно саиии'ах (лоше), али он није знао ружноћи.

Дакле, сваки случај се сматра као јерес хасанах, онда одговор је као и раније.

Дакле, постоји више начина за стручњаке да направе нешто од јерес јереси јерес хасанах њих, јер ми већ имамо моћно оружје пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, наиме:

وكل بدعة ضلا

"Свака иновација је довођење у заблуду"

Оружје није направљен у фабрици било, већ долази од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, и направио тако савршено. Ко год се држи то оружје не би противио било ко са јереси да каже како хасанах, Посланик саллаллаху алејхи То савс је рекао: "Свака иновација је довођење у заблуду".

[Преписан из књиге Ал-Ибдаа То ВА интернет Камаалис Сиар'и Кхатхарил Ибтидаа ', издавање Индонезији и на опасност од Бид'ах савршенства ислама од стране Схаикх Мухаммад Схолех бин Ал' Утхаимеен Масикур МЗ Ахмад преводилац, издавач Минхајус Сунном фондације, Богор - Јабар]
_______
Фуснота
[1]. То јест: одећа, која када се отвори открива гениталије.
[2]. Носачи јилбаб одеће сличан пољу могу да покрију главе, лица и груди.
[3]. У време незнања, људи који берихрам на Хаџ време уђу у кућу од позади, а не од напред. Ово је предложено од стране асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, онда овај стих дошао доле као објашњења



А савршенство ислама Бид'ах Дангер (2)


По
Шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен


Нека питања и одговора
Може постојати између читаоца који пита: Како мислите на речи Умара бин Хаттаба Аллах То анху једном наредио Убаии Ибн Ка'б и Тамим Ад-оф да доведе људе у месецу Рамазана. Када се да је окупио збор са својим свештеницима, он је рекао: "Ово је најбоље од јереси .... итд".

Он је одговорио.
Прво: То може нико од нас противе Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, иако су речи Абу Бакру Умар, Утхман, Али, или са било ким осим својих речи. Јер Аллах теала, каже:

فليحذر الذين يخالفون عن امره ان تصيبهم فتنة او يصيبهم عذاب اليم

"Онда нека оне који крше командну (Мессенгер) страх од Аллаха бити замењени клевете или преписани болно". [-Нуур: 63].

Имам Ахмед бин Хамбал је рекао: "Знаш, шта је клевета клевета, која је Схирк Можда ако одбацио делом зато што Посланика саллаллаху алејхи савс То би се десило да му грешку, она ће на крају нестати..."

Аллах Ибн Аббас То анху рекао: ". Сам готово био бачен ваше камење са неба Рекао сам: Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То је рекао, али се противе речима Ебу Бекру и Умара."

Друго: Верујемо да анху Омера То укључује људе који имају велико поштовање речи Аллаховом теала и Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем речи. Белиаупун познат као човек који се заснива на одредбама Аллаха, па немојте бити изненађени ако је добио надимак као особа која увек држе каламуллах. А приче о женама који су се усудили да оповргне своје изјаве о ограничавању МАХР (мираз) да је реч Божија, што значи: "... док су дали једну од њих доста имовине ..." [1] није тајна за јавност, тако да не стављајте ограничења мираз.

Иако је ова прича треба да буде истражен више о кесхахихахниа, али је циљ да разјасни да је Омер био човек увек заснивају на одредбама Аллаха, а не да их прекида.

Дакле, не вреди кад 'Умара против Посланика Мухаммеда саллаллаху алејхи ве селлем То и рекао о иновацијама: "Ово је најбоље од јереси", а иновација је укључен у категорији речима Посланик саллаллаху' алејхи ве селлем: "Свака иновација је довођење у заблуду".

Али, јерес је Омер рекао, треба да буде као иновација који није обухваћен у речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је. Тачка је окупљање људи који желе да врше обрезивање на ноћном молитвом Рамазана са свештеником, где су раније радили на своју руку.

Док обрезање је молитва сама по себи нема суштину пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, како је Саииида Аисха Аллах То анха рече: "Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем никада урадио кииамул Лаил (заједно са својим друговима), три ноћи за редом, онда он менгхентиканнниа четврте ноћи, и каже:

((اني خشيت ان تفرض عليكم فتعجزوا عنها))

"Плашим се да молитва је обавезна на вас, седангхкан не можете приуштити да га спроводе". [Историја хадиса Бухари и Муслим].

Дакле кииамул Лаил (ноћ молитва) у Рамазану, заједница укључена Суннету Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Али такозвана јерес по Умара анху по обзир да је Посланик саллаллаху алејхи То савс након заустављања на четвртом ноћи, постоји међу људима који га раде самостално, неки то раде у заједници са гомиле. Коначно, Умар ал-Му'минин То анху, по његовом мишљењу право да их прикупи са свештеником. Тако да је урађено од стране Омера звала јерес, у односу на оно што је урађено од стране оних пре њега. Али чињеница није јерес, јер је то урађено по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То.

Са овом објашњењу, не постоји било какав разлог за стручњаке да прогласи акт јерес јереси јерес хасанах их.

Такође може постојати међу читаоцима који су тражили: Постоје ствари које никада нису извршена на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, али је добро примљен и практикује од стране муслимана, као што су школе, припрема књигу, и тако даље. Нове ствари као што су то оценили као добро од муслимана, а практикује се сматра добрим делима. Дакле, како ово ради, што је готово консензус муслимана, у комбинацији са речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То: "Свака иновација је довођење у заблуду".

Одговор: Ми кажемо да ствари као што су то заиста није јерес, већ као средство да извршавате налоге, а средства су различити према месту и времену. Као што је поменуто у Сивак: "Средства судити према својој намени". Значи да изврше наређења, закон је наредио; средства за понашање које није наредио, закон није наредио као средство незаконитих радњи, закон је незаконито. За то, добар ако се користи као средство за зло, ће се претворити у лош закон и лоше.

Реч Аллаха теала.

ولا تسبوا الذين يدعون من دون الله فيسبوا الله عدوا بغير علم

"И не псују богове које су обожавали, поред Аллаха, да не би били проклети од Аллаха, без знања ван". [Ал-Ан'ам: 108].

Мада богови оговарати оне који су мушрицима, а праве акције у месту. Насупрот томе, мејелек-говорио лоше о Господу од злих дела и Аламиен није на месту. Међутим, пошто су акције и омаловажавати грдити идолопоклоници јер они ће псовати Аллаха, онда такви поступци су забрањени.

Ми намерно цитирао овај стих, јер је теорема која показује да су средства судити према својој намени. Постојање ових школа, рад науке и припрема књига и других новина и иако не постоји ништа слично у вријеме Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, али није дестинација, већ средство. Док су средства судити према својој намени. Дакле, ако постоји једна школска зграда за потребе наставног науке је нелегитимна, онда изградња закона је незаконито. Обрнуто, ако су циљеви за наставу науке сиар'и, онда његова изградња је наредио.

Ако постоји питање: Како је ваш одговор на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.

((من سن في الاسلام سنة حسنة فله اجرها واجر من عمل بها الى يوم القيامة))

"Ко је почео дајући примере добро у Исламу онда је добио награду за своја дела и наградити оне који следе (имитира) кривично дело ..".

"Сана" овде значи: да или држе.

Он је одговорио:
То је особа која је била коментаре онај који је рекао такође: "Свака иновација је довођење у заблуду". пророка саллаллаху алејхи То савс. И не може бити реч о њему као искрен и поуздан људи постоје супротстављени, као реч Божија такође није у конфликту. Ако неко мисли тако, онда нека га преиспита. Претпоставка је вероватно зато што он не може да приушти или недостатак желе. И не би било у супротности речи Аллаха или речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.

Тако не постоји контрадикција између хадиса, јер је Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао: "Ман Санна ФИЛ Ислама", што значи: "Ко се понаша у исламу", док нису укључене у исламском јереси, а затим мениаткан: "Суннет хасанах ", што значи:" Суннет добра ", док иновација није добро. Свакако не разликују између суннета и иновационог рада.

Други одговори, да су речи "Човек Санна" може да значи: "Он је окренуо Суннет", који је био напуштен и никада није био тамо пре. Дакле, реч "Санна" не значи што суннета о себи, али и оживљавање суннета која је напуштена.

Ту је још један одговор указује на појаве на хадиса горе поменутих разлога, прича о људима који су долазили Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То и они су били у веома тешким околностима. Зато је апеловао да се пријатељима да донира део своје имовине. Онда је дошао један од помагача са пакета од сребра који изгледа доста, и стављен испред Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Одмах се озари лице и рекао серилах.

((من سن في الاسلام سنة حسنة فله اجرها واجر من عمل بها الى يوم القيامة))

"Ко је почео дајући примере добро у Исламу онда је добио награду за своја дела и наградити оне који следе (имитира) кривично дело ..".

Одавде, подразумева се да значење "Санна" је: екецуте (уради), то не значи да (се) а Суннет. Дакле, значење његових речи: "Човек Санна фајл Ислаами Суннатан Хасанан", наиме: "Они који носе добру Сунна", а не да или држите га, зато што је забрањено. заснива на речи свог: "Куллу бид'атин дхалаалах".

Пуњена У смислу да обожавају
Имајте на уму да мутаба'ах (пратите Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То) не би се остварити ако добротворна се спроводи у складу са серијатског у шест случајева.

Први. Цаусе.
Ако неко ради за клањање Богу, јер да није дисиари'аткан, затим богослужење је бид'ах и није прихваћено (одбијено). Пример: Постоје људи који не тахајуд молитве на прагу двадесет и седам месеци Рајаб, под изговором да је ноћ била ноћ Посланика саллаллаху Ми'рај То алејхи ве селлем (подигнут на небу). Тахајуд Молитва је обожавање, већ зато што је повезана са таквом јереси. Због обожавања била је заснована на разлозима које нису дефинисане у Серијат. Овај услов, наиме: обожавање мора бити у складу са серијатског у ствари - није важно, јер онда се може видети нека врста милостиње које се сматрају укључују суннета, али заправо то је јерес.

Друго. Типова.
Значење: обожавање мора бити у складу са серијатског у својој врсти. Ако не, онда то није прихватљиво. Пример: особа која растрже коња за жртву је неважећа јер крши одредбе серијатског у својој врсти. Која се може користити као жртвених камила, крава и коза.

Трећи. Нивоима (бројева).
Ако неко додаје велики број рак'ах молитву, који је рекао да је наредио, онда је молитва бид'ах и није био прихваћен, јер није у складу са одредбама серијатског у броју ракаатниа. Дакле, ако постоје људи Праиинг пет рекјата поднева, на пример, онда његова молитва није важећа.

Четврти. Каифииах (Како).
Ако неко испирање које прање руку и лица, није легитиман, јер се не уклапа вудхуниа утврђене серијатског.

Пети. Време.
Ако постоје људи који су заклане животиње на први дан Дхул Хијјах, није легитиман, јер време је не изврши у складу са исламским учењем.

Чуо сам да постоје људи бертакарруб Аллаху у Рамазану од клања козу. Добротворни овако је јерес, јер жртва не треба да бертакарруб Богу, осим као жртву, ходочашћа и акиках реду. Покољ у месецу Рамазана са и'тикад награду за таквим жртвама као Еид ал-Адха је јерес. Ако клања само да једу месо, у реду.

Шести. Место.
Ако постоје људи у местима осим бери'тикаф џамије, није легитимна и'тикафниа. Пошто је место у џамији и'тикаф. Слично томе, ако жена жели у мусхалла бери'тикаф код куће, није легитиман и'тикафниа, јер место није у складу са шеријата, још један пример: Особа која ради таваф ван Харам џамије на основу тога што у је већ гужва, тахавафниа неважећи јер је на месту да се обилазити Кућу, како је Господ Бог Свемогући,

وطهر بيتي للطايفين

"И посвећујем Моја кућа је за оне који су наоколо". [Ал-Хаџ: 26].

Закључак из претходног објашњења, обожавање које не укључује хуманитарну побожном лице осим ако испуњава два услова, наиме:

Први. Искрен
Друго. Мутаба'ах.

И Мутаба'ах не може постићи осим ако шест случајева који су описани раније.

ЦЛОСИНГ
Писац саветује онима уплетена у јереси суђења, које могу имати добре намере и жели доброту, ако заиста желите добро од Аллаха, не постоји бољи начин него на путу Салаф претходници (генерација) од анхум Аллах '.

Држите чврсто на Суннету Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, пратите путању Салаф праведника, и видите да ли ће вас повредити.?

А ми смо рекли, прави, да ћете добити већина људи који воле да раде на јерес није био вољан и лењи да урадите ствари које су јасно поручити и Суннета. Ако су завршили јерес, они ће се суочити са суннета који је основан са осећајем енггган и лењ. То је све утицај иновација на срцу.

Јерес, велики утицај на јетру и веома је опасно за религију. Ниједан од понашања једног јеретика у религији Аллаховом али такође уклања из Суннета једнак или већи од њега, као што је изражена Салаф.

Али ако неко осећа да је следбеник а не произвођач серијатског, она ће достићи савршенство од њега страх и покорност послусност и поклонимо се Господу за иттиба аламиен и савршенства "(учешће) да Имамул Муттакин и Саииидул Мурсалин и Посланик Мухаммед саллаллаху ' алејхи ве селлем.

Аутор је рекао браћу муслимане који узимају у обзир ниједан део јереси, која нам је драго и са суштином, астме 'и природу Божију, или су задовољни лични и глорификације пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, нека Бојте се Аллаха и избегавајте такве ствари. Берамалллах са искрености и на основу Суннета, не забушавати и бид'ах, према ономе што Бог одобрава, а не шта вам се свидја ђавола. И нека обрате пажњу на оно што се може постићи њиховим срцима, у облику спасења, живот, мир, срећа и велика нур.

Да нас Аллах учинити као Цицероне који је предводио га и лидера који доносе добро, да се бори наша срца вере и науке, што науком да имамо благослов, а не катастрофа. А Аллах нас води на пут својим слугама који верују, да нас укључујући и страха од његовог Аулииа и његова група су срећни.

Молитве и поздраве може остати распоређен у Посланика од Бога смо, Мухамед, његова породица и његови другови.

[Преписан из књиге Ал-Ибдаа То ВА интернет Камаалис Сиар'и Кхатхарил Ибтидаа ', издавање Индонезији и на опасност од Бид'ах савршенства ислама од стране Схаикх Мухаммад Схолех бин Ал' Утхаимеен Масикур МЗ Ахмад преводилац, издавач Минхајус Сунном фондације, Богор - Јабар]
_______


Бид'ах о Теравију молитве



По
Устадз Заинал Абидин Бин Схамсуддин, ЛЦ



СУШТИНА јеретички
Порекло речи иновација је креиран (нова ствар) без претходних примера [1]. Као речи Бога, творца неба и земље. (Ел Бекаре: 117). Да је Бог их је створио без претходног примера [2].

Што се тиче значења јереси од стране сиар'и, је као што је наведено од стране имама Ибн Таимиииах, што све значи да нису религиозни дисиари'аткан од Аллаха и Његовог Посланика, да нису наредили, било у форми или облику препоруке ће наредити [3] , било у облику веровања, богослужења и муамалах.

У међувремену, према Имам пепела Сиатхиби, иновација је начин на који је религија направљен тако да одговара постојећи серијатског (тј. личи дисиари'аткан богослужења, али у суштини нису исто, чак и супротно); циљ је да претерате праксу обожавања Богу.

Дакле, ко је јеретик, је сваки облик религијске праксе која нема аргументе или правну основу у религији који указују на његову пуноважност. Што се тиче која има своју основу у серијатског да је њено присуство, онда Серијат не сматра као јеретик, иако се каже да је језик јереси. Затим свако лице које измишља нешто, онда менисбатканниа верским учењима, али нема аргументе или правни основ религије, онда је то укључује иновације.

СВЕТЛОСТ Суннет и тама јеретички
Сваки муслиман мора покоравајте се Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То, и када он саллаллаху алејхи савс То је била жива или након смрти. Поштовање пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, укључујући део савршенства нечије љубави према Богу, као што Аллах каже, Реци: "Ако си (стварно) љубав Аллаха, за мном". [Али Имран: 31].

Чак је Аллах прети онима који мениелисихи суннет он саллаллаху алејхи То савс. Аллаху теала ће Субханаху ВА муче клевету и за тешку казну, као у речи Божијој: Онда нека они који прекрше наредбу Посланикове да замените искушења страх Аллах на болно или преписан. [Нур: 63].

Сваки муслиман је забрањено мениелисихи апостола и Суннета начин верника, као што Аллах каже: А они који се противе гласника после очигледне истине за њега, а затим пратите путању која није начин верника, смо га пустите да слободно грешку која га је савладала. [Ниса ': 115].

Посланик саветовао сви муслимани да се придржава суннета, суннет након смрти његове саллаллаху алејхи ве селлем То и не би ствари јеретички. Џабир бин Абдуллах, пророк рекао у својој беседи:

اوصيكم بتقوى الله والسمع والطاعة وان عبدا حبشيا فانه من يعش منكم بعدي فسيرى اختلافا كثيرا فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء المهديين الراشدين تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ واياكم ومحدثات الامور فان كل محدثة بدعة وكل بدعة ضلالة

"Рекао сам ти да васиаткан посвећен Богу, послушан и веран, мада је довело Хабасии роб, који је још увек жив, јер од вас, то ће видети много спорова Дакле Држите суннахку и Суннета од четири халифа који усмеравају, Холд. га и гигитлах са својим молара Чувајте се нових ствари (бид'ах), јер сваки нови случај је иновација и свака иновација је погрешан ".. [Абу Дауд, Тирмизи и Ибн Мајах].

'Абдуллах бин Мас'уд, рекао је он, "нека да пратите, а ви не кебид'ахан Заиста сте платили назад у исламској религији.".

Имам ал Ауза'и рекао, "Хаве иоу гуис стрпљење на Суннету остане усправно као пријатељи усправно на њу. Реци како они кажу.. Држите се свега што они се уздржавају од њега, а затим следите дела пута салафусх."

У-јеретички јеретички Теравију
У овом рубик, ја им сажето конкретну расправу око питања Теравију иновације у молитви да многи у заједници, и верује да је случај и Суннет је оцењен као добар већина лаици. Као резултат тога, суннет суннет молитве Теравију препоручује, многи губе облик и чистоћу. Међу иновацијама које су уобичајене у заједницама широм питања Теравију молитва, је као што следи.

ОДГОВОР: Теравију брзо, као пиле кљуцање на храну.
Већина имама недостаје здрав разум и знање доброј намери. Било је очигледно како да се моле. То је готово све молитве врши, слично молитвама људи који су опседнути, посебно када Теравију молитва. Они обављају 23 рекјата молио се у само 20 минута, уз рецитовање Сурат ал 'Ала духа или Адх.

Према свим школама, молитве не треба да буде тако, јер је он лицемер молитве, као и његове речи: ". А кад су стали на молитву, они стоје са лењости Они намеравају Рииа" у присуству људи и не помиње Бога, али само врло мало ". [Ниса ': 142].

Форма и начин Теравију молитва тако, јасно у супротности са начином Теравију молитвеном Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и Асхаба и Салаф. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.

فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء المهديين الراشدين تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ واياكم ومحدثات الامور فان كل محدثة بدعة وكل بدعة ضلالة

"И Држите суннахку и Суннета од четири халифа који су дали упутства, и гигитлах Држите га са вашим зубима Чувајте се нових ствари (бид'ах), јер сваки нови случај је јерес, а сваки од. иновација је погрешно ". [Абу Дауд, Тирмизи и Ибн Мајах]

И пророк саллаллаху алејхи То савс рекао.

صلوا كما رايتموني اصلي

"Молите се сви ви, као што видите ја се молим". [Бухари, Муслим, Ахмед. Погледајте Ирваул Гхалил бр: 213].

Оглас Дарими испричао да је Абу Алииах рекао, "Ако идемо некоме у студији, онда ћемо видети молио ако је правилно моли, ми ћемо сести на студије са њим.. И рекли смо, 'Он ће бити бољи у другим проблемима "Насупрот томе, ако молитва је сломљен., онда ћемо се окрене од њега и рекли смо, 'Он ће бити више оштећене у другом питању". [4]

И једна ствар која поново јача, да је то био случај јереси, јер се ради редовно и трајно у сваком месецу Рамазана. Они претпостављају да је то најбољи начин да се моле Теравију.

2. Прочитајте сури Ал Ан'ам У једном рак'ах молитве Теравију.
Научници сматрају да читање Ал `сам у једном рак'ах молитве Теравију бид'ах, јер се ослања на такав предлог. Што се тиче хадиса од Ибн Аббаса ибн Ка'б и Убаи да је Посланик рекао:

انزلت سورة الانعام جمة واحدة يشيعها سبعون الف ملك بالتسبيح والتحميد.

"Писмо Ал'Ан'ам спушта истовремено у једној сцени коју је изрекла седамдесет хиљада анђела, читање и бројаницама тахмид".

Многи обични људи су преварени од стране овог хадиса. Ипак, према Имам Сујути, да горе Хадис је да'ееф. Ако неки хадис је аутентична, и не постоји предлог да се чита у једном рак'ах суннету.

Ал Ан'ам прочитао писмо у једној рак'ах може рећи за јерес због следећих разлога. Прво, специјализована заједница Сурат ал `сам преварен, да је још писмо Афдхал или мање није добро да прочитате у време молитвеног Теравију. Друго, читање је искључиво посвећен Теравију време молитве. Треће, терет муслимана, поготово лаици, тако да ће бити љути или узнемирени или произилази из верске мржње. Четврто, начин на који мениелисихи суннет, јер је Посланика саллаллаху алејхи савс То је саветовао другу рак'ах краће од првог рак'ах, а иновација је променио толал Суннет и против шеријата [5].

3. Прикупљање јереси Сајадах стихове.
Свештеник Прикупили стихове Кур'ана струњаче приликом попуњавања Теравију на молитву у последњој рак'ах, онда поклони са заједници. [6]

4. Стих гласи неке стихове Познати Хирс (заштита).
Скупите неке стихове који су звали име стихове заштите, а затим прочитајте у целости на крају рак'ах у Теравију молитве [7].

5.. А јерес Дхикр Молитва одлучујући Када сигурносни Стартинг Теравију.
Билала или речи једног свештеника када треба да почне молитву са збору Теравију и чита наглас [8].

صلاة التراويح في شهر رمضان رحمكم الله صلاة التراويح اجركم. الله.

Кебид'ахан много ширења у овој земљи. Посматрати као нешто добро и Суннета, али то се никада није објашњена од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и другове. Иако сваки богослужења и верских пракси које немају доказ или правну основу, то је одбачена и проглашена као чин јереси. Он саллаллаху алејхи То савс рекао.

من احدث في امرنا هذا ماليس منه فهو رد.

"Они који чине нашег богослужења у овој доктрини (ислам), која није део њега, онда пракси је одбијен". [Бухари].

6. Вођен Билал дхикр.
Билала дхикр са водичем молитвом након сваких два рекјата молитве Теравију, онда се понашају као ова, укључујући и јереси. Али понекад читање дхикр урадити појединачно са светлом, или дхикр понекад се чита у џемату [9].

Дхикр на овај начин, укључујући и јереси, из следећих разлога:
• Због нових процедура у богослужења да се никада није објашњена Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је чин јереси. Од Џабир бин Абдуллах испричао да је Аллахов Посланик рекао: "Амма ба'ду Заиста најбољи говора је Књига Аллаха и најбоље од смерница је усмеравање Мухамеда лош као најгори од обожавања је напрегнут, и свака иновација је јерес.." . [10]

• Дхикр је искључиво посвећен Теравију време молитве само, али један од појединачног богослужења се не заснива на предлогу, онда је и сваки бид'ах бид'ах је заблуди.

• Може бити отежавајуће муслиманима посебно лаика, дајући повода за незадовољство против става обожавања.

• чин очито има мениелисихи Суннет. Због пророка саллаллаху алејхи То савс никада препоручујемо читање дхикр у џемату у молитви Теравију. Слично томе, никада није Аллахов То алејхи ве селлем учио читајући га дхикр-памћење. Онда облик таквог дхикр је супротно Суннету Посланика и његових пратилаца навика.

7. Специјализована Читање Кунут Теравију молитве.
Кунут специјализују само у сред Рамазана у молитви Теравију. То се никада није најјасније пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Имам Малик у ал Кубру Мудавванах књиге државе, "Не постоји аутентичан аргумент који може да се користи као подршка за људе који су специјализовани за Кунут Теравију молитве током Рамазана, како на почетку и на крају Рамазана, или витр молитвом [11].

8. Заједно Теравију између мушкарца и жене у џамију.
Међу кебид'ахан и мункар у џамијама у вези са молитвом, нарочито на-Теравију Намаз молитвама забуна између мушкараца и жена у џамије [12].

9. Дхикр наглас и у заједници, као хор.
Дхикр у џемату у сав глас као у хору у свакој паузи у Теравију молитви, чин јерес [13]. Дхикр лафадз су различито читају према различитим местима и областима, онда такви поступци обухватају прикупљање разних врста зла и кебид'ахан, између осталог:

• Бид'ах дхикр у заједници са хором звуком.
• Бид'ах у коришћењу лафадз-лафадз дхикр да се не учи од стране Посланика.
• ометати гласно муслимана, и могу се сећајући се испоручује преко микрофона или звучника.
• Креирање нове праксе обожавања у Теравију молитве које никада представља пример који Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Иако је он саллаллаху алејхи То савс рекао:

من عمل عملا ليس عليه امرنا فهو رد.

"Они који врше подвиге који нису у складу са нашом доктрином, богослужење је одбијен". [Пријављено од стране муслиманске].

10. Гласан Дхикр у заједници са звуком рак'ах Када ће почети ново у Теравију молитвама.
Читање дхикр се практикује након сваке две рак'ах молитвених поздраве из Теравију, и (тада) је требало да почне нову рак'ах, (ово дхикр) од бид'ах. Прописи и читање дхикр укључују:
Билал гласи:

فضل من الله والنعمة يا تواب يا واسع المغفرة. اللهم صل وسلم على محمد.

Затим одговорио збору молио заједно Теравију гласан

صلوا عليه, ....... اللهم صل وسلم على محمد. .......

Затим у финалу рак'ах-рак'ах кхулафауррасиидин они моле на четири.

11. Решење јерес паузе између молитве у џемату када Теравију Витр Молитва.
Конгрешански молитве мирује измедју Теравију молитви са витр молитве је чин јереси зла. Тако и када су хтели да се моле и Витр Билал или свештеника каже:

صلوا سنة الوتر رحمكم الله او اجركم الله.

Већина оних који практикују ову јерес је направили специјалну молитву очитавања, што не према једном далилпун мршав, и никада учио од свештеника мапун Суннет Салаф [14].

12. Мелазимкан Сура Ал Ихлас И Му'авидзатаин крају сваког рак'ах Витр молитве.
Мелазимкан сура Ихлас и Муавидзатаин у свакој од последње рак'ах витр молитви, укључујући и чин јереси. Никада није најјасније пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и научници на Салаф из реда Асхаба и таби'ин. Док су обични људи фасциниран хадиса пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, наратор од имама Атх Тхабрани у Му'јамул Аусатх, из Абу Хураирах Санад слабе, јер је приповедач Као уштеду времена бин Исмаил и Микдам сина Давидова, и из које наратори да'ееф. Исто тако сличан хадис наратор по Имам Ебу Давуд у свом Сунан У-Тирмизи и имам у свом Сунан, и Ибн Мајах у свом Сунан, из хадиса о Аисха са слабим Санад.

Имам ал Мундзири рекао да је овај хадис од Ебу наратор Дауд и Тирмизи и Ибн Мајах из Аисха из бин Абдурахманом Ал Харрани Кхусхаиф; је проглашен као наратора слаба већина свештеника хадиса стручњака.

Ибн Јаузи рекао: "Имам Ахмед и Јахја ибн Главни је одбијен од стране додатног хард Муавидзатаин у завршној рак'ах од витр молитве [15].

13. Стоп Молитва Молитва Кииамул Лаил Или Теравију Након завршеног Кур'ану.
Постоје неки муслимани који престану кииамул Лаил или Теравију молитву након завршетка завршетку Кур'ан, иако такве акције укључују иновацију [16].

14. Јуз читају два или више Кур'ана У последњој Теравију молитви.
Прочитај два поглавља или тако на последње ноћи у молитви Теравију. Ту је мелазимкан од почетка до краја Дхуха Адх писму [17].

Тако објашњење неке од новина које окружују Теравију молитву, која уопште није била широко распрострањена у заједници. Дакле, ради очувања интегритета учењима ислама и очување суннета, као и одржавање награду богослужења, посебно молитва-Теравију онда ја позивам све муслимане да напусте лоше навике и поступке у свакој сфери верске јереси. Кур'ан и Суннет експлицитно упозорио на опасност од јереси. Исто тако, другови и таби'ин који прате Мессенгер саллаллаху алејхи ве селлем То чинећи добра је такође упозорио на опасност од јереси од стране фирме

Међу аргументима из Кур'ана који упозоравају тешког јереси, између осталих, као што следи.

Постулатима-КЊИГА АЛ
Бог је рекао: "И то (што ми је наредио) ово је прави пут, па га пратите, и не пратите улицама (остали), јер су улице биле распршити вас из Својих начине. То је командовао од Бога теби да га се плаше "[Ал` ам: 153]..

Прави пут је пут од Аллаха да се морају поштовати. Пут је Суннет. Док су различите путање и обрасци То је само начин на који иновација стручњаци који одступили од праве путање.

ИЗ аргумената Суннет
Пророка саллаллаху алејхи То савс је рекао:

اني تركتكم على البيضاء ليلها كنهارها لا يزيغ عنها بعدي الا هالك

"Заиста ми је остало да вам учења чистог белог Те ноћи као у подне.. И није неко ко је далеко, али морају бити уништени". [Репортед би Ахмед и Ибн Мајах].

من سن في الاسلام سنة حسنة فله اجرها واجر من عمل بها بعده من غير ان ينقص من اجورهم شيء ومن سن في الاسلام سنة سيية كان عليه وزرها ووزر من عمل بها من بعده من غير ان ينقص من اوزارهم شيء

"Ко даје добар пример у Исламу, онда он добија награду и награду оних који раде добра дела, без обзира да награди ове људе уопште И он је дао лош пример у исламу., Онда он добија грехе и грехе људи који су радили на грешни да након тога, без прејудицирања грехе народа уопште ". [Пријављено Муслим]

Од Абдуллах ибн Мас'уд рекао да је једном у Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем да направи линију, а затим рекао: "Ово је право на Аллаховом путу", онда је он саллаллаху То алејхи ве селлем да линије на десној и напустио, а затим рекао: "Ово је шетња, а сваки пут постоји ђаво који је на путу", онда је он саллаллаху То алејхи ве селлем изговорио речи Божије: "И то (што ми је наредио) ово је прави пут, тако да га прате, а не пратите улицама (остали), јер су улице биле распршити вас из Својих начин који је наредио да се теби од Бога да Га се боје ".. (Ал `ам: 153)" [Пријављено је Ахмед у Муснад, АД Дарими Ал Хаким у Мустадрак и Ибн Абу Асима у Суннету.].

[Копирано у Ас-Сунном магазина издању, 07/Тахун ВИИ/1424/2003М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-858197 Фак 0271-858197]



Разоткрију пређе Ахлул Бид'ах са црвеном између Јевреја и Нассара



О разговорима о АХЛ-ул-бид'ах, у ствари нас привлачи да испитају идеологију народа претходне историје, тако да можемо замислити их транспарентан у свим аспектима живота. Особа понекад несвесно, су закључани у атмосфери мисли или карактера. Стога, морамо да погледамо на тренутак о свим предностима и извлачење од њих не погођеним распадајућих десни. Претпоставља се, савети халифе Омера вреди напоменути. Он је Аллахов То анху једном рекао: "Научио сам зла (лоше) не примењује, али сам штит. Они који не знају природу зла, онда ће пасти у њу "

Јевреји и Нассара, две претходне трке, су изградили цивилизацију и владају светом. Тако да мање или више ће бити центар других људи. Посланик има менсииалир, већина би следбеници прате Суннет (стил живота), они су у најширем смислу. Аллахов Посланик је рекао: "Момци су заиста дешава да прате Сунна (стил живота) људи пред вама, лакат по лакат, до када су ушли у Десерт Лизард Дхоб рупе) седепа по седепа, такође, да ће пратити асхаби питали." Ко су они О Посланик ли Јевреје и Нассара? Он саллаллаху алејхи То савс рекао: "Ко би други могао (не им)"

Укључујући и стручну карактер јереси је талакки (узети / добити) познавање ранијих народа. Сходно томе, ми смо разоткрио идентитет стручњака иновације, мера у којој усвоји концепт изван ислама. Разлог је, постоји заједничка нит између фракција које постоје у исламу (Ахлул бид'ах) са њима. Као што је истакао Посланика у хадису изнад. Хајде да погледамо неке од напорног рада научника у лику експерата откривају њихову јерес у тасиабух против Јевреја и Нассара. Надамо се мало слика на профилу експерата јерес може довести до интензивније у разматрању Сирах Салафусх Салиха. [1]

ТАСИАББУХ фирках јеретички ЕКСПЕРТ са Јеврејима [2]

Кхавариј
ОДГОВОР: Фирках Кхаријитес себе тврдио као рај, види кесхалихан и њихов успех .. Поред њихове заједнице, је збирка од невјерника. Тврдње попут овог дела јеврејских карактеристика, које ограничавају њихов круг истине у њој, док они који су их противили био на погрешној линији. Реч Божија: И Јевреји кажу: "Хришћани немају регулатор" [Ел-Бекаре: 113].

У другом ајету Аллах каже: Ми смо деца Божија и Његових најмилијих. [Ал Маидах: 18]

2. Кхавариј срце да се бори против своје противнике који се не слажу са идејом, акеедах и своје идеје. Слично томе, Јевреји, покушавајући да њушке своје противнике. Бог им каже: Да ли је било доћи до вас гласника да донесе ништа (поука) која не ради у праву онда сте арогантни, неки људи (медју њима) које негирају и неки други људи сте убили "[Ел-Бекаре: 87]

3. Ектреме акти религије, права и осуђен (невјерници) против појединца, једна теолошка стреам овог жига. Верска пракса овог модела, оригиналног производа Јевреји. Он је рекао: "О људи књиге ти прелази граничне вредности у својој религији и немојте рећи лажи против Аллаха кецуаИи Труе .." [Ниша: 171]. Кхавариј људи су претходила владавина Бога у осуди много верника као пакао.

4. Кхавариј имитирају Јевреје у имовину како би оправдали своје ривале. Ибн Таимиииах описује: "Кхавариј и фирках менгкафиркан први од муслимана, с обзиром на грех или не претплату на њихове иновације производа, да би се оправдало крв и благо муслимана." И додао: "Они (Кхаријитес) је много више непријатељски према муслиманима него другим групама. Нико је више штетан за муслимане него што јесу, нити Јевреји такође Нассара. Они су тако ревност да убијају муслимане који се не слажу са њима, оправдавају муслиманску крв и благо, и геноцид против муслиманског дечака, као и њихов пенгкафиран. Тај потез је дошао са именом вере, јер незнање је нечувено и јеретички њихове заблуду ". [3]

5.. Кхавариј касвах боја (тешко) и Јафа "(насилан) без толеранције као јеврејског карактера. Он је рекао: "није дошао, за оне који верују да достави спомен Аллаха и њихових срца до истине да је дошао доле (на њих) и не воле људе који су раније откривених му књигу од Ал, затим дуго берлалулах над њима и њиховим срцима постала стврдне. А већина њих су они који су побуњеничке "[Ал-Хадид: 16]

6. Кхавариј борба муслимани, али не би узнемиравали невјерници. Ово је хоби јеврејске прошлости и садашњости. Рекао је: Зар нисте сматрали они који су били део књиге? Они верују у Јибт и зла и да каже невјерницима орнг (многобожачка у Меку) који су били више него исправан начин да се онима који верују ". [Ниса: 51]

Они чак руку под руку једни са другима неверник муслимане да оперете. Ибн Таимиииах описује: "Пријатељи и следећа генерација научника слаже (беријма ') да се бори против Кхаријитес. Они су били бугхат (противници) су непријатељски расположени према свим муслиманима осим једног који се слаже да њихове школе. Они изазивају рат са муслиманима. Њихови злочини неће нестати осим путем рата. Они су још опаснији за муслимане него пљачкаша. Разлога, пљачкаши само имовина амбиције. Ако дате, они неће повредити. А неки људи су суочени. У Кхаријитес, они се боре људи да се окрену од Ал Кур'ана и Суннета и ијма 'пријатеља, а затим учествује у подршци свом таквил производа иновација на основу неистинитих и погрешно разумевање Курана ".

7. Кхавариј ментахрифкан (обрт) аргументи правом значењу, у складу са ставом Јевреја. Он је рекао: "И странка од њих чули реч Божију, а онда су променили након што схвате, и они знају" (Ел Бекаре: 75). Ибн Абас описао портрет Кхавариј говорећи: "Они верују у стихове мухкам, (на жалост) у параграфу мутасиабих проклизава. Нико не зна своје скривене значења (интерпретација), осим Аллаха и оних који су у знању кажу: "Ми менгиманиниа" [5]

8. Кхавариј марљиво чита Кур'ан, али у ствари они су од ислама као стрелом кроз њега на гађању .. Верски лидери и научници Јевреја били су веома упознати са Торе. Зачудо, они одступају од истине до грешке железничком јаз. Аллах каже о њима: "И странка од њих чули реч Божију, а онда су га промените након што разумеју и знају" [Ел-Бекаре: 75].

9. Гхурур став (одсјај погледати на себе), па чак и арогантно да се научници, је везана за идентитет Кхавариј. Они верују да пређе ниво капацитета илмииах Али бин Еби Талиб, Ибн Абаса, и све остале другове [6].

У том смислу, Ибн Таимиииах закључио: ". Роот грешке Кхаријитес, они верују да Имами (муслимански лидери, научници) и муслимани су одложи дух правде и лажне начин" [7]

Арогантан према другима чак и на слици боље је лик који је увек уграђен у јеврејској [8]. Он је рекао: "И међу њима су неписмени, не разумеју Писма (Тора), осим ако митског глупости и они су само нагађања" [Ал Бекаре: 78].

Овај став је у супротности са културом праведника који су ставили свештенство у високој позицији. Суфиан ибн 'Уиаинах саветује: "Милост Божија сићи ​​када праведници зову људи [9].

10. Кхавариј популаран са успостављањем унутрашње нестабилности и неслагања. Као резултат тога, постоје многи спорови и поделе Варнице у својим телима, као што су јеврејска држава је описао Кур'ан. Он је рекао: "А када је реч о њима Мессенгер од Аллаха потврђује оно што је (књига) која је на њима највећи број људи који су добили књигу (Тора) је бацио књигу Аллаха да позади (позади) их као да не знају (да је књига од Аллаха). [Ал Бекаре: 101]

Реч Божија: "И људи који зхалим промени наредбу да (до) није заповедио. Из тог разлога ми причините им кугу са неба, јер имају безбожника .. "[Ал Бекаре: 59]

Такође, реч Божија: "Онда се окренете после (споразум), онда ако не за милост Божију и Његово Преосвештенство на вас несумњиво припадају народу момци су губитници." (Ел Бекаре: 64) и његове речи: "Немој верујете у већем делу Писма и негирају друге "[Ал Бекаре: 85].

11. Фирках је рекао, да је Посланик саллаллаху алејхи савс То се могло заглибљен у заблуди, и грешка кезхалиман. Јевреји као и њихови узори, такође су веома неопрезни од апостола и пророка, уз изражен јеретички, и убијање мемфасиккан бића су изабрани. Он је рекао: "Да ли било који долазе к вама гласника да донесе нешто (лекције) нису у складу са вашим жељама и ваше душе, онда неки људи (медју њима) које негирају и неке (друге) те убити." [Ал Бекаре: 87 ]

И Његове речи: "Када се каже им:" Имајте веру у Бога открио Кур'ан, они кажу: ". Ми само верујемо у оно што нам се јавило" И они су веровали Кур'ан открила касније, био је Ал Куран је (књига) право, што оправдава оно што је на њима. Реци: "Зашто сте прво убијају пророке Божје, ако је ви људи који верују" [Ал Бекаре: 91]

Шиити
ОДГОВОР: Повезивање (тасиабух) између шиита и Јевреја јер гледа аспекте појаве Шиита и твораца. Да ли је Абдуллах бин Саба, оригинални јеврејски фигура који пропагирају своје мисли кроз разне невоље за муслимана његовој тржишној вредности. Као што је веровање у рај'ах (реинкарнација) и да ће Апостола Алија. Такве идеје се неминовно укорењена у јеврејској Акеедах. [10]

2 шиити верују да су сличности између Ал Кхалик (Творац) и Његових створења. . Ово веровање је такође био на Јеврејском кенекаданниа доставити их који кажу да је Аллах је препун накаисх (недостатак / срамота је рекао: "Јевреји кажу:" Божији везане руке "(Али Имран:. 64) и његова реч. "Бог је чуо речи људи који кажу:" Аллахов Сесунггухниаа сиромашно, док смо ми богати "[Аал То Имраан: 181].

Сличне искази, лако ћемо наћи у многим Исраилииат. [11]

3. Берсентрал религија у Ирану, тврди да ватра пакла неће их дирати осим на кратко .. То је такође поносан Јеврејин. Он је рекао: "Они су признали:" Ми нећемо дирнути ватру пакла, али мало времена "[Али Имран: 24]

У ствари не само да останемо овде, они такође менгкафиркан његових противника и осудио их као становницима пакла ".. Ибн Таимиииах је рекао: "И више застрашујуће, људи који менгкафиркан и муслимани сматрају нечистим, као невјерника, као што је то био случај у већини стручњака Рафидхах јерес (шиити), Кхаријитес и други ... карактере као што су често обојени причљиви група (имитира) и Јевреји. [12]

4. Шиити, такође верују да постоји танасукх (расељавање духови), као веровао од стране Јевреја. Они су их поставили на својим списима.

5.. Присталица ове идеологије је веома изражено у славећи и поштовање верске вође (имами) су они. Слично томе, јеврејска. Пророци и клерикални добили поштовање од људи који нису мерљиви. Он је рекао: "Јевреји кажу: 'Узаир сина Божијег", и има лево људе говорећи: "Христос је Син Божији". Таква им је говорио својим устима, оне имитирају говорећи о невјерницима пре. Аллах их је проклео, како могу да се обрате. Они чине људе алимниа и монаси као богове осим Аллаха "[На Тавбах :30-31]

Такође, говорећи: "О људи књиге не прелази граничне вредности у вашој религији, а не рећи осим Аллаха праведном" [Ан Ниса: 171]

6. Шиита и већина менггандрунги фирках лажу. Они производе много лажних хадиса Посланика са великим именом главе. Јевреји су као њихови преци урадили исто са причом која лежи Исраилииат.

7. Један од њихове доктрине су шиити имају то Хеавен због великог махаббах (љубав) их против Алије и имами. Тајна, према њиховој верзији природе Вера је веровање (вера) и да воле своје свештенике .. Назад од њих реч Божију: Реци О вјерници, ми верујемо у Аллаха и оно што је откривено да Аврама, Исмаила, Исхак, Иа'куб а деца и унуци и шта је дат Мојсију и Исусу и шта се даје пророцима од Господа свога. Ми не праве разлику између њих и оног који смо се преда Њему. Дакле, ако они верују у оно у шта верујеш у, заиста су добили упутства. Уколико су окренути су у стварним непријатељствима (са вама) "[Ел-Бекаре :136-137]

Они мемлинтир значење стиха је вером свештеника. Из тог разлога, они тврде: "Заиста вера не бледе са саиииах (СИН), насупрот томе, неверство неутралишу све добро (хасанах). Истинска вера се огледа у љубави и признавање Имама. [13]

Дакле, лажна љубав да су направили мердевинама до Рај. То је, попуњеност рај има своју контролу са стомака тако доброг .. Разговор није за разлику од налет јеврејског народа. Аллах каже о њима говорећи: [ал Маидах: 18] "Ми смо деца Божија и Његових најмилијих.".

8. Шејх ал-Ислам ибн Таимиииах је наведено неку грешку и тасиаббух их против Јевреја. Рахимахуллах рекао: "Индикације су, подсећа чин несташлуке шиитског Јевреја. Јевреји кажу: "Моћ није изводљиво осим потомака Давида. Шиити сам рекао: "Имамате (Цалипхате) није изводљиво уколико потомака Али миру".

Јеврејска држава: "Не постоји џихад до појава и даље дајјал и мачем пао с неба". На једној страни шиита је инсистирао: "Немојте наносити све до доласка на Махди је џихад и звук позива са неба. Менгакхиркан јеврејска молитва, демикаин навике такође шијске. Практична страна живота на другу, елиминишући јеврејску прописаном року за жене и менгтахриф свете књиге, такође сматра да је обавезна молитва је износила 50 пута, не кажем здраво муслимана. оправдава благо целог човечанства. Све ово са лепим диадопи од шиита. Не пропустите било који начин. Анђео Габријел једном непријатељски расположени према Јеврејима као шиитски мржње према истом анђела за што лоше у преношењу откривење Посланику '[14].

КАДАРИАХ Му'тазилах.
ОДГОВОР: Ја'д Бин дирхам који је први бацио мишљење негира (Баре) Бога свих његових особина., Бог није изнад Престола, значење истива је исти'ла '(менгусаи), Бог не говори. Лице је градитељ Јахм Бин Сафван, оснивач фирках Јахмиииах који имају веру да је Бог у свим местима са његове суштине. Акеедах ових изгубљених јеврејских корена на слици под именом Лабид Бин ал А'схам, људи који никада нису опчинити Посланика. [15]

2. Биси ал Мирриси, један му фронтмен "тазилах, Јеврејин који се крије његова истина са маском" тазилах. [16]

3. Кадариах одбијају Ал кхалку својства (стварање) и воље Божије (воље) од Бога. То је исто као и рећи јеврејски понашање добра и зла изван домашаја судбине Божије [17].

4. Худзаилииах, један део Кадариах фирках прогласи Бог се не разликује од Његових створења, становници раја нема снаге да крене и Бог такође није у стању да их преместите. Они ће само бити хумка од смрзнуте робе мртвим. Ова изјава је такође свакодневно разговор Јевреја [18]

5.. Му'тазилах боре они који нису у складу са њиховим ставовима, као и Јевреја

6. Му'тазилах такође ментахрифкан Ал Куран као јеврејски однос према њиховим светим књигама.

7. Му'тазилах изједначимо Бога вољи Божијој вољи Божијој Његова креација, Његова реч, рекавши да такво понашање буде јеврејска

8. Кадарииах укључујући протока која пориче (та'тхил) божанске атрибуте Суштине Божије. Стеалинг ово из веровања једначине мунцу кхалик (Творац) и његовог стварања седео ибн Таимиииах: Основи на гумицу и од Бога и природе Кадариииах Јахмиииах, слика Бога квалификује оних са особинама које су на другим људима.

МУРЈИАХ
ОДГОВОР: Следбеници екстремне мурјиах рекао је "вера неће бити нарушена од неморала, као послушност није од помоћи у пред неверицом" Дакле, они су у великој мери потцењује осећај греха и грешника. Јевреји су тако, они крше разне кемунгкаран и без терета греха олако. Он је рекао: "И ви ћете видети већина њих (Јевреја) пожурити у греху и прекорачења и једе забрањени. Веома лоше заиста шта они то раде ". [Ал Маидах: 62]

Такође у другом стиху: "То је проклети неверници синова Израиљевих по језику Давида и" Иса син Мариам. На тај начин, јер они нису послушали и увек прелази дозвољену границу ". [Ал Маидах: 78]

2. Карамиах, изданак Мурјиах је фалсификовао много хадиса као и Јевреји. Плус, ликови ове групе такође дружи акидах тајсим (пембендаан) Бога као и Јевреје. [19]

3. Мурјиах веома наглашавају аспекте краљева "(Хопе) у обожавању са менгесампингакан кхауф аспектима (страх, бриге). Надам се да је ово претерано став довео их до веома оптимистични да становници Џеннета. Такви модели су такође тврдили од стране Јевреја. Рекао је: "" Ми смо деца Божија и Његових ближњих "[Ал Маидах: 18].

Такође, говорећи: "ми нећемо дирнути ватру пакла, осим за неколико дана може да се рачуна". [Али Имран: 24]

4. Мурјиах такође оснажити себе као најсофистициранијих створења на страни Божјој због њиховог претпоставку, стабилни нивои вере, а не повећане ни спласнула. Према њима, степен вере од верника су у истом нивоу. Укратко, њихова вера у класи са квалитетом вере апостола и анђела. Тако, они личе на понашање Јевреја који себе сматрају најплеменитијих створења. Реч Божја: ":" Ми смо деца Божија и Његових ближњих .. Реци: Зашто Бог кажњава за ваше грехе "[Ал Маидах: 18].

ЈАХМИАХ
ОДГОВОР: Један од најопаснијих мњења Јахмиах Јабриах се сматра да су људска бића немају жељу уопште, као перо бацио ветром. Ово веровање је такође јеврејска прошлост и садашњост. Неки модерни идеологије попут комунизма такође негирају постојање воље (воља Божја) од људи. [21]

2. Јахмиах цепидлачење са обртом судбине, грешка и неправилности које они раде .. Рекли су: "Алах је закључан наша срца, тако да светлост не може да продре смернице ниша." Ово је разлог за идолопоклоницима и књижевницима, и Нассара Јевреји који не би прихватили истину. Аллах каже о њима: "Гледајте нас закључан" [Ниса ': 155]

То јест, није у стању да разуме и да га ухвати. Он је рекао: Ораанг који приписују Богу, рећи ће: Ако је Алах хтео, ми и наши очеви неће га повезују, а не (и) забрањује нам ништа ".. Тако су људи пре него што су њихови гласници дениед () док су се осећали нашу казну ... "[Ал` ам: 148].

Људи пре него што су Јевреји и Нассара. Дакле, Алах Шеријат Јахмиах срушио се са судбином. Као резултат тога, они су бачени симболе добра и командовању забрани злоупотребе. Тако су заглављени у тасиабух против Јевреја. Ибн Таимиииах закључио: "ушћу њиховог понашања према та'тхил (уклањање) од Схари'а и духа командовања добру и сачувај злоупотребе [22].

3. Та'тхил, један од основних учења Јевреја усвојила Јахмиах

4. Јахмиах изјавио је Куран, тако што изједначава Створитеља са његовим створењима као акт Јевреја.

Ахлу ТАСИАББУХ јеретички СА Нассара

Фирках-фирках да одступа од линије ал Хак такође је широко прихваћен у делу принцип религијских учења Нассара протока. Дакле, постоје неке сличности између њих и религија Нассара. Објашњење је како следи:

Шиити
ОДГОВОР: Шиити кажу да је настава религије у рукама свештеника. У потпуности [23], означен Халал или харам је прерогатив свештеника. Дакле, религија је нико други до својих производа. Овај третман је Нассара однос према својим верским лидерима. Аллах каже, што значи: Они праве људе алимниа и њихове монасима као господара осим Аллаха, и они обожавати Месију Ибн Мерјем. [На Тавбах: 31].

Аллахов Посланик је рекао: Да ли лабаво мениањунгку Нассара поштовање према Иса Ибн Мерјем. Ја сам само слуга, каже: "(Мухамед) слуга Аллаха и Његовог Посланика." [Бухари, Китаб ал-Анбииа, Поглавље Каулиаллах (6/365)]

2. Гробнице светих и праведних људи претворити у место обожавања осим Аллаха. Она полази од уверења да свештеници излечити слепило, лепре, подигне мртвих, и друга питања везана за рубубиииах. Нассара људи себелуммиа такође учинити исто. Апостол каже: Гле, народ пре него што донесете гробове пророка и праведника људи као џамије. Да ли се гробове као џамија. Заиста сам га забранити [Пријављено од стране Муслимана, Китабул Масајид, Поглавље Нахиу То Бинаил Масајид 'Алал Бери (5/13)].

3. Шиитски обожавање и обожавати Алија. Нассара, такође, култ пророка То Иса дошао до станице Улухииах [Ар Радду. 'Ала Рафидхах, стр. 46]

4. Однос са својим женским следбеника шиитски остао кроз анални отвор, мада у стању менструације као народ Нассара [Минхајус Суннет (1/72)].

5.. Шиити тумаче калиматуллах у стиху "Нема промене у реченицама Бога" (Јунус: 64) са својим свештеницима [24]. Нассара такође подигао Иса Посланикове 'као калиматуллах. У ствари, сврха калиматуллах тамо, да је парабола о стварању пророка Исуса је као Адаму у само-креације која је ван земље са "Куна". Тако, у ствари, Исус је такође део Божијих створења са својим речима. Уз то, постаје јасно да у овој ствари следи Шаја Нассара.

АЛ КАДАРИИАХ Му'тазила
ОДГОВОР: Њихово уверење да слуга има апсолутно право да се понаша јер је био творац својих поступака. Ова теорија, они су из духа слободе вероисповести Нассара програмиран. Чак и као што знамо, иницијатор идеје да порицање је хришћанин по имену такдир Сосан [ал Фарку Баинал Фирак., Стр. 4-15]

2. Фирках расте и развија се у хришћанске и јеврејске филозофске мисли. Хронологија, када је калиф Ал-Ма'мун узео завет са Нассара, тражио референце из њихових грчких књига. Нассара људи знају и паметан са менгириман књиге, зато што верују да је садржај знање ће опустошити муслиманске вере или окидање на разлике међу учењацима. Му'тазилах такође се наоружа знањем и науке Калам мантхик, након Јевреја и њиховим прецима Нассара, да баци своју Посланика [Асхаваик мурсалах (1/230)].

3. Нидхамииах, један изданак доктрине која има Кадарииах Бога Творца и да постоје два. Стари и нови Бог и Исус. Тако, према њима, Исус има моћ рубубииах. Ове речи нису другачији од речи и веровања да ће менуханкан Нассара Исус Христос и који преузму праксу људског рачунања у даљем тексту. Тумачење их: "А Господ и дошао у редове анђели" [Ал Фајр: 22]

Према њима, Господ је пророк у овим стиховима пророка Исуса. Послаников изреке о ру'иатуллах су такође извући закључак као Исуса. [Пријављено од стране Муслимана, Китаб ел-Иман Поглавље Итхбат Рукиатул веран Фил Лираббахум Субханах ахирету, (3/17)]

Мурји'а
ОДГОВОР: Лидери издала саопштење да је велики Мурји'ах нико од Ахлул-Киблах пада у пакао, иако окупан у греху. Нассара, њихови вршњаци, као што је претходно тврдио. Аллах каже, што значи: А они (Јевреји и Нассара) рекао, [Ал Бекаре: 111] "Наравно да не иде на небо осим Јевреја и Нассара."

2. Асх'арите и Матуридииах, од којих добијају ток мисли фиркох Мурји'ах, је коришћен да изврши тавасул са гробова и светиња, док ембеллисхинг против нелегалне активности. На пример, у молитви, прострације бернадзар и жртву него Богу. Је додат у случају или исти'анах истигхатсах (за помоћ) до оних светих који су још увек живи или који су сахрањени кад стисне живот беде и невоља. Не заборавите да изгради џамију у гробљу. Тако да су заглављени да имитирају Нассара.

3. Суфија верују Асх'арите међу многим учењима хришћанства, као што су вихдатул форми, и 'исхмах (два питања у вези са њиховим кетерпелихаран о светости и греха). Познато је, да је мотивација за посете гробљу су гробови да потражите помоћ од стручњака. Ибн Таимиииах је рекао: "Они који, када се ради обавезне молитве код куће, гледају их лебде, немарни. Читање Кур'ана без уважавања и скромности ". Али, ако сте посетили гробове људи у (поштован), тако лако понизности, и плакала, поднео је оставку и покоран "[Ал-Радди Истигхатсах фи То Алал Бакри (1/330-333].

ЈАХМИИАХ
Јахмииах и струја размишљање заснива на учењима Нассара. Као што је описано када Јахм Имам Ахмад, оснивач фирках Суманииах Јахмииах састао са племена. Њихова размишљања и направи постсцрипт Нассара религију, његов начин размишљања као упориште и ширење на друге. [Ар Радду То Алал Јахмииах Занадиках уа, стр. 26-28]

Слично томе, изложеност укратко о однос "емоционални" која је постојала између два Религијски стручњаци јереси која је претходно допуњена верским лидерима. Муслиман треба да стоји са солидним Иззах, поносни на вредности које постоје у религију, не морају да гледају на обе стране за додатне скупљање отпадака, који би, у ствари, грешка му у загробном животу. У хадису, Посланик је упозорио: "Ко подсећа народ, онда је он део" Аллах најбоље зна.

(Овај текст је слободан превод Мухамедовог То Асим, који је именован из књиге Танакудху Ахлил Ахва Бида `УА ', би Др' Афаф бинт Хасан бин Мухаммед бин Мухтар, Факултет Тарбииах жене у Ријаду.. Књига је објављена од стране Ар Мактабах Русхд, материја ја, Година 1421Х)

[Копирано у Ас-Сунном магазина ВИИИ/1426Х/2005 10-11/Тахун Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гонданрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]
_______




Демонтажа Кебид'ахан и диверзија један задатак носилац науке





Речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.

يحمل هذا العلم من كل خلف عدله ينفون تحريف الغالين و انتحال المبطلين و تاويل الجاهلين

Ово знање ће имати фер људи сваке генерације. Они су одбили тахриф који је прешао линију, одбијајући интихаал стручну та'вил слеазе и будалама.

ТАКХРИЈ ХАДИТС
Ово се приповеда из преносног пута су многи, укључујући:
ОДГОВОР: Бин Ибрахим ал Абдиррахман историје 'Удзри у мурсал [1] Историја се издаје у Ади ибн' ал-Камил, Ал-Бејхеки у Сунан ал Кубру Као 10/209, и ибн 'Асакир у Тарикх Димасик 2/233. Испричана из Ал Валид бин муслиманског начина Ибрахима бин Абдиррахман људи тсиках наставника од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То они.

Исто тако, постоји још један начин преноса ове Ибрахима, издата од стране Ибн Хиббан Тсиках АТС у књизи, ибн 'Ади у ал-Камил, Ебу Ну'аим Сахабах ма'рифат Јасен 1/53, Ибн Абд ал-Бар у Тамхид на 1/59, ал Кхатхиб у Неурал Асххабил хадису, стр. 29 и ибн 'Асакир у Тарикх Димасик 2/233 путне Му'ан бин Рифа'ах Ас Саламија.

Слично томе, ал Укаили у Адх Дху'афа '4 / 256, Ибн Еби Хатим ал Јарх Ват у та'дил 2/17 испричао од њега.

2. Пријатељ Осаме бин Заид историји издаје Ал Багдади Ал Кхатхиб у Неурал Асххабил хадису, 28 са слабим Санад.

3. Абдуллах бин Мас'уд историја издаје Ал Кхатхиб у књизи Неурал Асххабил, овај хадиса. 28 са санадниа Абу Салих Салиха бин Абдуллаха бин Са'ад из Лаитх из Иахиа ибн Са'ид из Са'ид бин Ал Мусаииаб од Ибн Мас'уд. Ебу Салиха схадук катсирул гхаладз [2] (опрезни у писаној форми, али има пропусте).

4. Историја Алија ибн Еби Талиб издаје Ади ибн 'Ал-Камил у Санад му'дхал [3].

5.. Приповедач Абу Ал Бахили Умамах издаје Ал Укаили у Адх Дху'афа "а Ади ибн 'Ал Камил са слабим Санад.

6. Историја Му'адх бин Џабал ал објавио Ал Кхатхиб у Неурал Асххабил хадису, стр. 11 са слабим Санад једном.

7. Ебу Хурејре испричао историју његовог кроз три путевима.
. Трансмисија пут Салман Ебу Хазима ал Асија'и издаје Ади ибн 'у ал-Камил. Ни у ком Иазид бин Кисан санадниа на схадук иукхти [4].
Б. Трансмисија пут Ебу Салих ел-Асх'ари наратор по Ади ибн 'у Ал Камил и Ал Кхатхиб у Неурал Асххабил хадиса и 28 са прилично слабим Санад.
Ц. Трансмисија пут Кубаил Хуиаии бин Ебу Хани 'издаје Ал Базар у Касифул АСТАР, 1/86 и Ал Укаили у Адх Дху'афа са веома слабим Санад.

8. Историја Умара бин Абдуллаха бин Ал Кхатхаб издаје Ади ибн 'са веома слабим Санад.

9. Историја Абдулах бин Амр бин Ел-`Као што наратор је Ал-Адх Укаили у Дху'афа ', са врло слабим Санад.

10. Џабир бин Абдиллах историја, помиње Ал ирачки у Такиид На Вал Идхах, стр. 139 санадниа још није познат.

11. Као што је поменуто историју Ибн Абаса у Фатхул Мугхитс Сакхави, 1/294 и санадниа непознатог. [5]

Закључак.
Шеик Абдул Азиз Али Абдиллатхиф изјавио, "Санад да постоје само веома слабо о историји Му'адх бин Јабал, историја ал-Баззар и 'Укаили, од нарације хадиса Абу Кубаил Ебу Хурејре, историје Абдиллах бин Омер и Абдуллах ибн Амр. Друга слабост није озбиљна "[6].

Овај хадис имам Ахмед и класификовано као сахеех од Имама ал-ирачког Смањен. Рајих, овај Хадис је Хасан хадис нарација са многим путевима, како је наведено Шеик Али Хасан ал-Халаби, у својој књизи На Ват Тасхфииах Тарбииах, стр. Шеик бин Салим и 24 "Еид ал Хилали у Хилиат То алим Ал Му'алим Булгхатит Талиб Ал Мута'аллим Ва, стр. 77. А Аллах најбоље зна.

Схарх РЕЧНИК
• يحمل هذا العلم: овде је наука наука књига и суннет, или религија. Изражено је племенитом Имам Мухамед бин Сирин: "Заиста ово је наука о религији. А сада, ево, од кога узмете своју веру "[7].

• من كل خلف عدله: смисла, наука књига и Суннет ће бити приведени свакој генерацији која долази после Салаф од стране људи који су 'фер [8] од њих. Каиим ибн изјавио: "У овом хадису пророка саллаллаху То алејхи ве селлем известио, да наука доноси биће предузете од стране народа правичан део свог времена у свакој генерацији, тако да се не расељено и изгубио". [9] и овде је фер научници су наследници пророка, који су служили у топ три ствари. Наиме, одбијају гхулув став (изнад), да уништи зло и демонтаже незнање, као у претходном хадису. [10]

• ينفون تحريف الغالين: одупре безаконике смислене промене у верским питањима.

Тахриф је окренуо од положаја и истине другима [11]. Тахриф је подељен на два, односно тахриф тахриф лафадз и значења. Тахриф значење овог назива од стране експерата као та'вил јереси.

Ибн-Каииим рекао, тахриф подељен на две, (ИЕ) тахриф тахриф лафдзи и смислен. Тахриф лафдзи смисла промене, понекад са додатком или одузимања лафадз или самогласничких промена или измена у додатка и'робниа и'роб. Слично томе, ова четири део тахриф лафадз. Ал Јахмииах Рафидхах и то све, али они само раде тахриф од хадиса текстова и не могу то урадити на лафадз Кур'ану. Међутим Рафидхах још много тога да уради да лафазд Кур'ан оптужује Ахлус суннета и Кур'ана промену.

Затим Ибн-Каииим изјавио да док је смислена тахриф тахриф се гаси и развијен са та'вил именом. Дакле, ово је погрешан термин, диада Инвент и никада не користи у арапском језику. То значи окретање та'вил значење него неопходно. У суштини, треба да дају други смисао лафадз са благим сличности између значења порекла и значења та'вил. [12]

• و انتحال المبطلين: демонтаже стручњак лежи лаж, јер интихал. То јест, ако неко полаже право (потраживање) нешто на њега у лажи, или сиа'ир или речи, али она припада неком другом.

• و تاويل الجاهلين:. Таквил људи који одбијају да то уради без основног знања и разумевања стихова и хадиса који од Посланика, онда је окренуо од дзахир лафадзниа [13]

Схарх ХАДИТС
У овом племенитом хадису, Посланик, саллаллаху алејхи савс То је објаснио, да је Аллах Субханаху ВА теала је створио свештенство после смрти пророка и апостола. Они леадетх мушкарци изгубили на упутства и да их виде истину праве вере Божје. Колико људи који су помогли са наставе и борба за њихове пропаганде. Да ли би да је њихов утицај на друштво и народ.

Тако задатак научника носилаца науке. Они морају водити религију ислама и муслимана из целог забушавати и кебид'ахан и непослушност. Они чувају га од распадања и пустошења тих ствари.

Али шта су добили? Цензура, осуда терора, а многи долазе и одлазе. Били су осудили као раздељену људи, оштрење разлике у раси, клеветнички и мноштво других оптужби. То је све ризике, од дужности носилаца знања су стекли. Они настављају да обављају задатак одржавања ове религије и људи поделе и разарања, са посвећеном наклоности за ове људе који живе под заштитом. Они зауставити јеретика и непријатеља Бога из активности прозеличког и апостазија људи, љубазно берамар нахи неправедним, и позвати људе да се клоне свих кесиирикан бертаухид, кебид'ахан и непослушност.
Они су ти који могу да одрже јединство народа, чувања пола, моћ и победу ислама над другим религијама и уништавање пожудом, јереси, кефајиран и непослушност.

Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рекао: "Учењаци имају обавезу да одржава и испоручи људе ове религије. Ако они не пренесу ово знање да њихове верске припадности или занемаривање дужности да сачувају веру, онда је највећи тиранија против муслимана. Зато је Аллах теала, каже Субханаху УА.

ان الذين يكتمون ماانزلنا من البينات والهدى من بعد مابيناه للناس في الكتاب اولايك يلعنهم الله ويلعنهم اللاعنون

Сигурно да они који крију оно што смо открили у облику белешки (јасно) и упутстава, након што смо га да објасни човечанство у Светом писму, они су псовали и опсовао Аллаха (и) од стране свих (бића) која се може проклети. [Ал Бекаре: 159].

Ово, због тога што су лоши ефекти (опасности) да скривају своја знања, утиче на животиње и другима. Тако да све их прокуне, укључујући и животиње "[14].

Отуда Салаф увек распаковати и објасни народу, о кебид'ахан и експертима. То није довољно, чак и увреда и опасност упозоравају против јединства муслимана. Поглед на оно што је наведено имам Ибн ал-Суннет научници Каиим, када се говори о ставу Салаф против кебид'ахан. Рахимахуллах Он је рекао, "" Негирање Салаф и свештеника су све тешко јереси. Они су негирали починиоце из целог света и увреда стручњаци упозоравају снажно од јереси. До њихово ускраћивање кебида'хан прелази своје порицање злочина, тираније и непријатељство. Због опасности кебид'ахан, уништење религије и већа опозиција "[15].

Поглед на муслимане, О мој брате, како су научници покушали да религију и муслимане са свим грешкама и способност да се размонтира постојећи кебид'ахан! Све то, због опасности и импликације такве страшне јереси јединству муслимана.

Па распакујте одступање религије, а не да разбију јединство народа и погоршавају спор. Али то заиста помаже поспремити редовима муслимана према јединству и славу ислама на овој земљи. Тако се може видети у историји муслимана који су веома дуго, још од времена пророка саллаллаху алејхи ве селлем То до данас.

Грешке и неправилности демонтаже религију, је важна ствар и постати носилац племенитог задатка науке. Такође будите благослов и милост Аллахова теала Субханаху ва Муслиманима. Тако да људи могу да схвате своје грешке и да се то исправи за боље и савршен.

Он је истакао у хадису изјављује да је овај племенити циљ, који такође мора да покаже своје врлине и науке.

Имам Ибн Каиим рекао: Овај хадис указује похвале пророка саллаллаху алејхи ве селлем То да учењака који су за науку наслеђе. Наука је наговестио у свом рекавши Н:

(هذا العلم). Сви носиоци науке треба поменути да је "фер. Дакле, добро је познато међу људима фер пенукил ових својстава затвора и носиоци тог знања, без оклевања и неодлуцности поново.

Наравно, свака особа која је похвалила Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То нису добили Јарх (цензура) на њих. Тако да су сви свештеници који су били познати као наратори набави науке и наслеђа, су људи који "само да похвалим (та'дил) пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Дакле, није прихватила неке њихове неодобравање неких других.

Бебеда са познатом особом из реда ових људи са беспрекорном карактера и лоше. Такве иновације стручњаци и лидери који су их пратили од оних који сумњају кесхалиханиа. Због њих, према овим људима не укључујући привремена набави науке. Тако је, претпоставља се н Мессенгер науке, осим оних који "само.

Али понекад, постоји неразумевање трајања овог сајма. Стога сматрамо да је референца за особу која нема греха. Заиста, није. Истина има смисла "фер, кредибилна на овом религије [16].

Није ни чудо што те ствари јер су наследници пророка и апостола, јер у супротном Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у свом говорећи:

وان العلماء ورثة الانبياء وان الانبياء لم يورثوا دينارا ولا درهما ورثوا العلم فمن اخذه اخذ بحظ وافر

Заиста су уцењаци су наследници пророка. Пророци не наследи ни динар Дирхам, али је наследила знање. Дакле, свако ко га је узети, што значи да има савршену потезу [17].

То је чудно када неко покушава да среди грешку или група муслимана молитве, онда сматра као дисеминатор клевете, кршење јединство и братство Ислама. Чак и више од тога, они су терорисали различитим таунтс и увредама и оптужбама без доказа и јасног објашњења, као што надимцима, као америчке и јеврејске марионету и улизица владе, или будала не зна фикху ваки "и друге. Каква ружне оптужбе и безумни-човечанство, посебно у складу са серијатског. Наводи да нису вероватно да ће доћи од некога ко разуме научне праве носиоце. Изводљиво и прикладно је пријава упућена људима који истоваре одступање у заједници или групи муслимана, да су сви свесни покајање и повратак Богу Л!? Било је изузетно неприкладна и веома неприкладан.

Тако да би задесити сунатуллах извршење Истина је, апостола и пророка, као и њихове следбенике.

ولن تجد لسنة الله تبديلا

И повремено ћете наћи никакве промене у закону Аллаха. [Ал Ахзаб: 62].

Богохуљење и лоше се десило на струњачу Ахлу Суннета научника од памтивека. Имам Ебу Утхман Схабуни Јасен објашњава, "видим став иновационих стручњака да дају МАТ-простирка у Ахлу Суннета је лоша имитација начина на који спор са Мессенгер Аллаха То алејхи ве селлем. Они (многобожачка) је менггелари он саллаллаху алејхи То савс са различитим надимцима. Већина њих менггелариниа као мајстор вештица. Постоје менггелариниа са шамана, сиа'ир, лудаци, опседнути, хвалисавац и лажов. Иако је он саллаллаху алејхи савс То веома много и свето ових гадости. Он саллаллаху алејхи То савс, је био само посланик и пророк који је изабран. Бог је рекао.

انظر كيف ضربوا لك الامثال فضلوا فلايستطيعون سبيلا

Погледајте како су се против вас у причама, јер зађосмо и не могу наћи (десно). [Ел-Исра: 48].

Исто тако, иновације стручњаци, може Свемогући Бог их понизи-дали титулу учењака хадиса да су многи приповедачи, који га положе на неког другог и следбеници Суннету Ресулуллах видео. Већина њих менггелариниа хасиавииах са насловом. Други га је позвао на струњачу мусиабихах и набитах и ​​насхибах и јабарииах. Иако Асххабул хадис је сам по себи веома будан, далеко и јасно из овог прекора срамота. Они су ништа друго него следбеник Суннету да светлост, власник блаженог живота вила Аллаху ва Субханаху теала, људи који ходају усправно и на врху чврстог доказа и јаким. Аллаху теала Субханаху ВА дао Тауфик их прати књига, откривење и каламНиа. Они су се такође у Тауфик након Посланика над читавом хадиса. Хадиси он саллаллаху алејхи То савс који садржи команде за својим народом да раде у кемакруфан речју и делом, који садржи забрану свих кемунгкаран.

Слично томе, Алах Субханаху ВА теала помогне им да се дрзе и да упутства за његово понашање и Суннета саллаллаху алејхи ве селлем То. Такође проширује своје груди да воле Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, свештеници и клерикалног серијатског. Дакле, свако ко воли људе, онда је са њима на дан пресуде, са основним речи које је он саллаллаху алејхи То савс.

المرء مع من احب

То је неко са својим вољенима [18].

Овај племенити хадис који такође објашњава опасности тахриф лице које прелази границу, лажи и сујете та'вил стручњака, људи су незналице ове религије. Дакле пречишћавање ислама из овог случаја, је обавеза и дужност носиоци сиар'и за науку. Кифаиаха Фард који мора бити спроведен са манирима и правилима серијатског, тако да може да спере грех и дужност овог народа. Аллах теала Субханаху УА одговорио да учењака са добрим двоструко.

ОПАСНОСТИ И КЕБИД'АХАН тишина мункар
Кебид'ахан тишина и мункар да ислам шири у заједници ће довести до различитих оштећења и опасности. Међу штету и штету које је:

ОДГОВОР: Губитак важних елемената живота и славу ислама, односно неправедан судски налог забране доброту и борби против слеазе.
2. Узрок сујету победе стручњаци Ахлу Сунном Вал Јама'ах
3. Примените и развијају праксу или особи која мениелисихи истину, како у и'тикад проблема, мислима и делима.
4. Расте под знаком питања, сумњам да оштећење акеедах и морала, као и срца муслимана.
5.. Ослаби моћ вере и и'тикад (Акеедах) тачне.
6. Елиминисати сиар'и пенал временских експерти и научници и стручњаци Луст јереси.
7. Елиминисати баријере између бид'ах и Суннета, и мункар кемакруфан. Такође елиминише гхирах кесуциам брани ову религију.
8. Узрок су људи у стању да почини овај грех, јер је оповргао и демонтаже кебид'ахан и грешка је обавеза.
9. Подривају веру мешањем истине и лажи. [19]

Гледајући неке од опасности и штете које проистичу, наравно, морамо покушати да остваре ово. Од свих начина и у ходницима серијатског. Надамо се да овај члан корисно и опоменуо муслимане да буду опрезни. А Аллах најбоље зна. (Приредила: Абу Аисха)

[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 04/Тахун ВИИ/1424Х/2003М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]




Што се тиче јерес јерес Кира'ах



ОКО-јеретички јеретик КИРА'АХ (ЧИТАЊЕ АЛ-Кур'ан)

По
Шејх Ебу Бекр бин Заид Абдиллах



Неки стручњаци јеретички КИРА'АХ као што је предвиђено Улама
ОДГОВОР: Мелафазхкан претеране ликови, чак и помињање закона прекршио слово и на начин због начина бертајвид су се чак и принуђена-сила, тако да недостаје читање је лако и директно према речи Божијој:

ورتل القرءان ترتيلا

"И чита Куран са тартил" [Ал-Муззамил: 4]

2. Прочитај Куран на арапском уместо акцента.

3. Чита се као на путу зли и фајир (непослушност).

4. Прочитајте са одређеним тоном и кретања. Као обавља највећим следбеници Тарекат који читају на пратњу плеса / Плес / плес као урађено у дворишту џамије Ал-Хусеина у Египту да гледа гомилу.

5.. Читање путем певају. А јерес су још горе од тога, ако се прати читање музичких инструмената.

6. Певајте као и многе поновљеног лагуан.

7. Брзо читање као поезији.

8. Прочитајте брзо без тадаббур (обратити пажњу на њеног значења).

9. Подигните свој глас када се чита на начин да је преко-лебиханан. И то је оно што изазива појаву нових начина измишљена приликом читања Курана, што положите обе руке на ушима приликом читања Курана.

10. Седење у кругу и да се претвара читање стихова или Сура читање док је комплетна. Али како је то могуће када се окупили да уче Куран.

11. Читање Кур'ана у џамији кули. Ово је превара Сатане да многи стручњаци кира'ах, да читају Кур'ан у дзамији торња у ноћи са јаким хору берјуз-Јуз, тако да они ометају и одвратити друге сан, и могу да се гурну чин Рииа '[1] Чак и међу њима постоји намерна читање Курана у џамији у времену после позива на молитву, јер је то време окупљања људи у џамији.

12. Каари '(људи који читају Кур'ан) да прочита док је пушио цигарету, или читати Кур'ан у само Мајлис где се људи окупљају дим цигарете.

13. Бусиед себе на начине који читања сиадз (ниленех / уврнут / збуњено), али то је обмана од Сатане против њих. Тј они се занимају са таквим читања је да трошење времена и старост им да истражују, уче и припрема књигу за њега, тако да су заузети пословима кира'ах (Рединг) и оставити да наука о Фард, или обавезно. Тако да понекад наћи имама који је заузет са наставе читања сиадз начин, иако он сам није знао ствари које поништити молитву. У ствари, понекад природа фанатичног незнања чини га смео да брзо обавља берфатва, али оклевају да се придруже у Мајлис седи проучавање науке, коју је предводио свештеника. Претпоставимо да би ти људи мисле, сигурно знају да треба да буде приоритет циљ је да запамтите Кур'ан и оправда како читање (кира'ах), и разумеју Кур'ан и да их спроведу. Онда проучавају наука може побољшати срце и морал, као и серијатског наука друге. А ако је неко луд да трошим време на ствари које нису важне. Ал-Хасан ал-Басхарии рекао: "Куран је откривено да практикује, али човек чини читање Курана као посао." Значи: Они се само баве пословима пракси читања, али не и садржај Кур'ана.

14. Реад од два кира'ах (како да читате) или више у једном ставу, у молитви или ван молитве усред многих људи. (Читање на начин на који је то могуће када наставник објашњава начине на теме читање тумачења да утврди намеру сваког пролаза).

15. Укључујући иновација је специјализована читања стих или одређено слово у обавезне молитве или поред обавезних намаза, без икаквих аргумената, као што су:
. Упознајте прочитате Сура ал `сам у седмом рекаат синоћ Рамазана, верујући да је Суннет.
Б. Прочитајте сурас ал Муддатстсир, ал-Муззаммил или ал-Инсираах уочи рођендана Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у вечерњим молитвама 'или Фајр молитве.
Ц. Прочитајте писмо у коме помиње пророк Мојсије молио Алаихиссаллам у зору у 'Ашуру.
Д. Прочитајте сурас ал Кафируун и Ал-Магхриб молитва на Икхласх у петак увече.
Е. Прочитајте сурас ал Фалак и ан-Наас у Магхриб молитве у суботу увече.
Ф. Спајање одређених стихова чита се посебно на недавном Теравију молитве.
Г. Прочитај стихове који садрже молитве у вечерњим сатима у последњем финалу рекаа'ат Теравију молитви после читања Сурах ан-Наас.
х. Читају кира'ах (како да чита), у молитви је јерес, као законом Комбинујући два кира'ах док очитавање молитве.
ја. Прочитајте сурас у којој је стих молитве патоснице поред (АЛМ-Танзил-ас-Сајда) у зору молитве петком као дисунахкан је: прочитати први рекаат (АЛМ-Танзиил-ас-Сајда) и (Сура Ал-Инсан) у другој рекаат.
Ј. Комбинујући ове стихове који садржи фраза тахлил (Ла илаха илла Аллах) и прочита га као читања поглавља.

16. Укључујући иновација је специјализована читања стих или сура ниједан аргумент у одређено време или место за живот. Као што су:
. Прочитајте ал-Фатиха са одређеном намером или намери да елиминише тешкоће.
Б. Прочитај Сура Ал-Кахф у петак за људе који иду пре почетка молитве петком проповеди у петак са јаким гласом.
Ц. Прочитајте сурас Иаасиин 40 пута са намером испунила основне потребе.
Д. Специјализована читање Сура Ал-Кахф у петак, након АСР у џамији. (Грешка јер је специјализована место и време).
Е. Прочитајте сурас Иаасин док купање покојника.
Ф. Прочитај једна десетина Кур'ана (деца и поред деце) у ноћи Мавлид.
Г. Прочитај Куран испред тела или изнад гроба.
х. Ја захтевају увек читати Кур'ан као Таваф.

17. Укључујући иновација је пракса каари "(људи који читају Кур'ан) или слушати своје читање да изговори молитву-молитвом, дхикр или сећања да не постоји ниједан аргумент текстове док читате или сура стих. Као што су:
. Поздрављајући их после читања Курана: ". Ал-Фатихах"
Б. Њихов говор читајући ал-Фатиха: "Схаллуу 'алејхи ве саллимуу таслиимаа."
Ц. Каари говор "(људи који читају Кур'ан):" Ал-Фатихах-ФИИ Зииаадатан Сиарафин Набииии Схаллааху То алејхи ве селлем. "
Д. Поздрављајући људе који слушају очитавања каари "(људи који читају Кур'ан):" Алах, Алах ", или друге примедбе упућене каари што је прочитао, када је Аллах Субханаху ВА теала, каже:

واذا قرىء القرءان فاستمعوا له وانصتوا لعلكم ترحمون

"А када се чита Куран, онда слушајте пажљиво, мирно и сматрају да можете добити милост" [Ал-А'рааф: 204]

Е. Гет користи да каже: "Аллах Схадака ул-'адхеем" након читања Курана.

18. Јерес-јеретик печат, као што су:
. Прочитајте све стихове молитве струњача након печата.
Б. Бертахлил четрнаест пута.
Ц. Финално вече славље.
Д. Беседа пре или после догађаја.
Е. Обећао једни друге и да се запечати.
Ф. Викао као печатом.
Г. Ноћ ватра печат

19. Укључујући иновације је да се чита Кур'ан да просе. Од њих окретањем траку читајући Кур'ан док просе на улицама и улице у тржишним продавницама.

20. Ставите обе руке на увету или ручно поред увета док читања Курана.

21. Питања у вези са седам печата:
. Завршетак печата, то значи: верницима да читају све стихове оставио свештеник, након чега свештеник поново прочита све стихове које је оставио иза себе.
Б. Сматра да је приоритетан менгкхатам Кур'ан у поподневним сатима у зимском периоду, а ујутро у сушне сезоне.
Ц. Повезивање печат печатом од стране друге стране везе / Сура Ал-Фатихах, или читајући стихове пет Сура Ел-Бекаре.
Д. Поновите сура Ал-Икхласх три пута.
Е. Бертакбир на крају писма Ад-Духа до краја Сура Ан-Наас у молитви или ван молитве.
Ф. Заптивање на дан поста.
Г. Прочитајте коначан молитву у молитви.

Таклид (имитатес) Звук каари '
Фитнах (грешка: грешка) да имитира гласове каари "(људи који читају Кур'ан) и практикује у џамијама у присуству Бога је ствар која се сматрају јеретичким (додатни) у питањима богослужења да чита Куран. У ствари је питање које је разумљиво да имитира звук каари "која би могла бити урађено у време пророка саллаллаху То алејхи ве селлем и његове другове у време анхум Аллах ', али није познато међу онима који бертакааруб (обожавање) Богу опонашајући имитирају глас пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Дакле, одавде напоменути да дело није масиру '(дисиари'аткан / учио), као и став чинећи га до питања богослужења.

Ипак, према Каида Личност 'да је сваки случај богослужења је бид'ах диада проналасци и све иновације су заблуда.

То је, у наше време то чини пуно јостлинг људи окупљених око џамије да свештеници имају принцип као горе (имитирајући звук каари "фамозну). Тако многи људи током Рамазана путују из једне земље у другу, са циљем Теравију молитве у дзамији да свештеници имају "добар" звук.

Покушајте да имајте на уму ово је у реду, како газе по њима Суннету Посланика у погледу забране "намерно путовао (на прослави црвеном бојом), осим на три џамије пошиљаоца харам џамију, Посланикова џамија и Масјид Ал-Акса" [2].

И међу стварима које су настале из ранијих радова:
ОДГОВОР: Постојање незадовољства моли иза имама који није био врло добар глас.
2. Број људи који су изгубили своју понизност 'у молитви због зависности звука сјају.

И ја саветовати Сваки муслиман који чита књигу Аллаха теала, посебно свештеници џамије, да се заустави имитирајући природу и таклид у читању реч Аллаху, Господару аламиин. Реч Божија је већа и неупоредиво славнију од вредност акције каари "у оно што раде није командовао сиар'ии њега.
Он је рекао на тему пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:

وماانا من المتكلفين

"А ја не укључујући људе који ковачнице". [Схаад: 86]

Уколико било који покушај да се роб срца и поправи намеру, па је прочитао Куран да побољша свој глас без чинили и гура се изнад својих могућности. Немојте да вас то што до певају и примора да натерају читање читање и како је забрањено.

И одговарајуће особе који су овлашћени од Бога да подигне имама џамије у циљу да изабере адекватнију кеилмуааниа свештеника, посвећена, је Вара ", имати чисту акидах сумњивих болести, болест има темперамент мрежу пожуде, и много воле добар глас.

Виггле глави и телу току читања Ал-Кур'ан
То је јерес обичај у Јевреја начин на који то чине када су сазнали, затим се проширила и на децу муслимана, прво у Египту. Ако читају Кур'ан у школи, они су корицом-глава покрет и меленггак-љуљашка. (Као што је објашњено од стране Абу Ал-Хаииан Андалусии Ал-Ал-Андалусии Раа'ии и).

ИЗБОР ЗА ЧИТАЊЕ одломке да у складу са молитве петком беседи ДИСКУСИЈУ
Пророка саллаллаху алејхи То савс до читања молитве Сунном петак са три читања:
ОДГОВОР: Сура Ел-јуму'а и Сура Ал-Мунафикун
2. Сура Ел-јуму'а и Сура Ал-Гхаасиииах
3. Сура Ел-'-лаа (Саббихисма) и Сура Ал-Гхаасиииах.

То је наш пут се то десило став већине људи окрену од читајући ову дисиари'аткан свештенике на лични избор, односно избор стихова или Сура који је рекао уклапа са темом проповеди.

Овај метод није од суннета пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, а не из пенгаалан Салафул-Уммета, што га чини навику да вежбате пре јереси. Слично томе, (ако) са намером остављајући дисиари'аткан и пракса поред суннета да се користи као начин пракси која се сматра Суннет, онда овај став се сматра као став да се побољша Схари'а (која као да није савршена), остављајући масиру ", сматра Суннет и начин би био да се обични људи преварени таквим средствима, Аллах најбоље зна.

Прелазе МЕЛАФАЗХКАН БЕРКХУТБАХ одређено време на тонско ЗВУК-ПРОМЕНЕ ПРОМЕНЕ
Међу стварима диада измислио неки проповедника и проповедници у данашње време је увек звук док читате стихове из Курана да прилагоди свој глас када се говори или беркхутбах.

Овај метод је познат из ранијих Салаф научника, као и научници који имају много следбеника. А ви сте га пропустили у племенитим научника који се признају у наше време, чак и они избегавају читање на тај начин, и многи који су слушали читалачкој публици који не гледам. Мембацаниапун различите начине, а све погрешне начине не узимају у обзир, јер не цине људе који крше почетног периода методама и научници из Салаф овог Уммета.

[Преглед књиге Бида'ул Кура 'ал-Шеик Кадимах Вал Му'асхирах радног Бекра бин Заид Абу Абдиллах, сажео М. Дахри]

[Копирано у Ас-Сунном магазина В/1422/2001М 05/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-7574821]





Упозорење рођендан пророка саллаллаху алејхи ве селлем Према исламског серијатског



По
Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас



Хвала Аллаху Свемогући, који је усавршио вјеру ислам за своје службенике, који верују и чини Суннета Посланика као најбољи од испоштују. Надам се и поздрави излио благослове на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, породицу и његове другове.

Узвишени Аллах је усавршио ислам за свој народ; усавршио његове благослове на њих. Аллаху теала је Субханаху ВА Свог пророка мевафаткан саллаллаху алејхи То савс, али након што је завршио испоруку јасно све то дисиари'аткан Аллах Свемогући, ни речју ни делом, такође, након што саллаллаху алејхи савс То је објаснио да диада свака нова ствар измислио човек, и наслоњена на религије ислама, било и'тикад (уверење), реч и дело све што је јеретички и одбацио, мада добронамерно. Све ово је због иновација је додатак верских учења и менсиари'аткан нешто што није дозвољено да Аллаху теала Субханаху ва и тасиаббух (сличност) непријатељима Алаха Свемогућег из између Јевреја и хришћана. Поред тога, значи малтретирање јерес против ислама и сматрају га савршено. Ово веровање садржи велику штету и против Аллаха Свемогућег речи и речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је упозорио против јереси.

Израда нове ствари у религији, као што су упозорење Мавлид пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, онда претпостављам да је Аллах Субханаху ВА теала није усавршио Своју вјеру за ове људе, нити преузима пророка саллаллаху То алејхи ве селлем није доставио све што мора урадио за свој народ. Несумњиво, ова претпоставка због опасности од супротстављања Свемогући Бог и Његовог Посланика. Зато што је Бог Свемогући је усавршио ову религију за Његових робова.

Неминовно је да је Посланик Мухаммед саллаллаху алејхи савс То је био најплеменитији пророк и последње. Посланик на најсавршенији подношења и искрености. Хад Упозорења рођења пророка саллаллаху алејхи селлем То је заправо обухвата благословено религију Свемогући Аллах, сигурно пророка саллаллаху алејхи То савс морао да објасни свом народу, или бар, мора да се уради од стране његових сапутника. Међутим, то се није десило. Дакле, јасно је да није део исламских учења и садржи предмете које диада проналасци (иновације) и укључује тасиаббух (као) књига (Јевреји и хришћани) у великим дана од њиховог

Међу чудан и чудно ствар је да многи људи су спремни и жељни да похађају догађаја који су јерес, па чак и да га брани, а они остављају на обавезе које је Аллах Узвишени сиари'аткан као обавезних намаза, молитве петком, и молитве берјама 'Ах, чак и неки од оних упознати са неморалних дела и велике грехе. Они схватају да су урадили велики кемунгкаран. То је све због слабост вере, површности мисли, и број мрља која загађује јетру.

Још чудније, неки заговорници тврде да је Посланик рођендан То алејхи ве селлем дошао да присуствује овом догађају. Стога, они стоје у част и добродошли. Ово је највећа лаж и незнање су веома лоши. Због пророка саллаллаху алејхи савс То не би устати из гроба пред Судњи дан, не комуницира са људском бићу, а не присуствују састанцима својих народа уопште.

Љубав на Посланика саллаллаху алејхи савс То није био да буде домаћин догађаја као што рођенданску прославу, али да поштују његова наређења, потврђујући све дикабарканниа, далеко од свега што је забрањено и диперингатканниа, и не клањају осим Аллаху Свемогући са својом Серијат ' аткан.

ОДГОВОР: ПРВИ ПУТ које људи имају рођење Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То
Упозорења рођења пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је јерес за малверзације. Међу првима га је држати у Банија То Убаид ал Каддах који себе називају Фатимидс у 4. веку АХ. Они су се приписују сина 'Али бин Еби Талиб, Аллах То анху. У ствари, они су иницијатор тока психотерапије. Њихови преци су познати Дишан Ибн ал-Каддах, суоснивач Батхинииах ток у Ираку [1].

Уцењаци уммета, вође, и надређених је изјавио да су они били лицемери зиндик, који се појавио да сакрије неверство и исламу. Ако постоје људи који су сведочили да су верници, а затим сведочио да нешто што се не зна, јер не постоји ништа што показује њихову веру, напротив много ствари које указују на хипокризију и кезиндикан их [2].

Б. Неколико разлога да упозори забрани рођење Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То
Учењаци тада и сада морају да објасне баатил јерес обележавања Мавлид пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и његове присталице тврде. Обиљежавање Мавлид (рођење) пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је бид'ах и харам према следећих разлога:

Прво: Упозорење рођендан пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је иновација која су се у овој религији. Аллаху теала Субханаху ВА нису изгубили све детаље и сазнања о томе. Пророка саллаллаху алејхи То савс никада менсиариатканниа било кроз усмени, његова дела и статути. У ствари је Аллах Субханаху ВА теала, каже:

"... Шта Мессенгер вам онда га прими. И оно што је забрањено онда остави ... "[ал-Хасир/59: 7]

Такође је рекао да то значи: [ал: "Заиста је Аллах је био присутан у тој улози модела су добра за вас (да) за људе који очекују (милост) од Аллаха Свемогућег и (долази) Судњег дана и био је много сећање на Аллаха Свемогућег." -Ахзаб/33: 21]

Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:

من احدث في امرنا هذا ما ليس منه فهو رد

"Они који имају нови не постоји у нашим верским пословима, пракса је одбијен".

У историји Имам Муслим: "Ко не практикујемо праксу да на основу наших послова, пракса је одбијена".

Друго: Кхилафат-Ур Расхидун и асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То никада не одржи други меморијални рођендан пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и никада није био позван да то учини. У ствари, они су најбољи од овог Уммета послије пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:

... فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء المهديين الراشدين, تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ, واياكم ومحدثات الامور; فان كل محدثة بدعة, وكل بدعة ضلالة.

"... Тако ћеш се дрзе на Суннахку и Суннета у Кхилафат-Ур Расхидун који примају савете. Држите на њему и чврсто гигитлах герахамму га са својим зубима. И боравак далеко од ствари које диада измишљених (у религији), јер сваки случај је диада Инвент је иновација и свака новина је довођење у заблуду "[3].

Рођендан подсетник никада урадио Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и његове другове. Ако је добре ствари, они би морали прво да то уради. Ал-Хафиз ибн Катхеер, може Аллах помилуј рећи: "Суннет Ахлус ВАЛ Јама'ах сматра да свака реч и акција која нема основа у асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је јерес. Јер, ако је било добро, они ће то урадити прво од нас. Зато што никада игнорисати добар, али су се први пут су га спроведу "[4].

Треће: Упозорење рођендан (рођендан / родјендан) је навика људи лутају и оних који одступају од истине. Пошто први пут за стварање ове навике су Убаидииах Фатимидс владари генерација, као опис изнад. Они су заправо дошао од Јевреја, чак и они ставови долазе из Магианс. Могао би бити, они су људи атеисти [5].

Особа која је први пут створио је ал Му'из Лидиниллах ал 'Убаиди ал Магхриби који је дошао из Марока до Египта током Рамазана у 362 АХ [6]

Да ли вреди за муслимане да пратите Рафидхах сензибилну и пратите њихове обичаје и упутствима за пророка Мухамеда мениелисихи саллаллаху алејхи ве селлем То?

Четврто:. Алах Субханаху ВА теала, каже:
"... Овај дан има сам усавршио своју религију за вас, и ја имам оба краја испуни моју корист вама, и имам ислам као своју вјеру ридхаи ..." [Ал-Ма Идах / 5:3]

Ал-Хафиз ибн Катхеер, може Аллах помилуј (Д. 774 В.) Објашњава: "Ово је највећи благослов Та'алал АллахСубханаху ВА дати овом народу, када је Бог Свемогући усавршава своју религију. Дакле, не треба друге вероисповести ни пророк осим њиховог пророка, пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем То. Стога, Аллах Узвишени да га направи као печатом Посланика, и послат на читаво човечанство и Џин. Дакле, не постоји ништа осим да је халалкан Халал, Харам ништа осим тог дихарамканниа, а не религија, осим тог дисиари'атканниа. Све што дикабарканниа је Хак, исправан, а не лаж, и не постоји противречност уопште. Као што је Аллах Свемогући: وتمت كلمت ربك صدقا وعدلا "и имао је Господ ваш савршен реченица (Ал-Кур), (реченица) је право и поштено ..." [Ал-`/ 6:115 ]

То је, вести испоручена право и фер у свим командама и забранама. Пошто је усавршио вјеру за њих, а затим завршио лаким дате на њих.

Тако ридхаилах ислам за себе, јер он је волео и благосиљао вјеру Аллахову Субханаху ва теала. Зато је Аллах Узвишени послао Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То најзначајнијих и племенит спуштање књигу (Ал-Кур `).

Што се тиче речи Аллаха (ал-Ма Идах / 5:3), 'Алија бин Еби Талхах рекао, од ибн' анхума Аббас Аллах То, "То је ислам. Аллах Узвишени је рекао да нам Свог пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и вернике да је усавршио вјеру у њих, тако да не захтевају додавање уопште. А Аллах Узвишени је усавршио ислам да је Аллах Узвишени неће смањити, тако задовољан Аллах Узвишени неће заувек мемуркаиниа "[7].

Људи који врше суннета и Суннет-одмор-јеретичке јеретички јеретик, укључујући рођења пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, онда ће бити странци у заједници, подржавајући ову прославу. Иако пророка саллаллаху алејхи савс То је веома јасно објаснио. Он саллаллаху алејхи То савс није дозволио никакву један пут који може да води у рај и пакао далеко од њега, али је морао да објасни свом народу. Ако упозорење Мавлид пророка саллаллаху алејхи ве селлем То што укључује верске поуке да би задовољио Аллаха Свемогући и узвишен, он би саллаллаху алејхи савс То је то објаснио или уради то. Он саллаллаху алејхи То савс рекао:

ما بعث الله من نبي الا كان حقا عليه ان يدل امته على خير ما يعلمه لهم وينذرهم شر ما يعلمه لهم

"То је Аллах Узвишени послао пророка, али обавезно га да покаже милост свом народу он је знао и упозорио их против зла они знају за њих." [8]

Пето: Вођењем таква јерес, јерес, утисак да је Аллах Узвишени није усавршио ову религију, тако да је још један сервис треба да буде да то поправимо. Такође ствара утисак, Посланик саллаллаху алејхи То савс није завршена пренесе ову религију свога народа тако да су иновације стручњаци осећају потребу да се створе нове ствари у овој религији. У ствари је Аллах Субханаху ВА теала је усавршио своју вјеру и за благослове својим слугама.

Шесто: У исламу не постоји јерес хасанах, све иновације је јерес, као што Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То.

كل بدعة ضلالة وكل ضلالة في النار

"Свака иновација је и свако довођење у заблуду довођење у заблуду место у паклу" [9]

Имам Схафи'и рахимахуллах рекао.

من استحسن فقد شرع

"Ко год сматра да ли је нешто (обожавају), онда је направио серијатског" [10]

Међу правилима стручњака који је радио добре науке је да је "добро дело је добро посматрати од серијатског и лоше је оно што се сматра лош по Серијат". [11]

Схаикх Ахмад бин Хафиза бин 'Али ал-Хаками рахимахуллах (. Д. В 1377) је рекао: "Онда знате да су сви јереси измишљена добили ништа, све је ружно ни добро да му све на странпутицу нема индикација уопште у да, то је грех не исплати, све је таштина нема истине у њему. А значење иновација није дозвољено серијатског Аллахову Свемогући и не обухвата питања (религије) пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и његове другове ". [12]

Уцењаци ислама и муслимана истраживачи стално негирају прослави рођендан културе и праксу порицања до текстовима Кур'ана и Суннета Посланика који је упозорио на опасност од јереси у Исламу, наредио јој да прате Суннет пророка саллаллаху То алејхи ве селлем и и упозорио га да не мениелисихи у речима, делима и делима.

Седмо: У спомен рођења пророка саллаллаху То алејхи ве селлем није доказала љубав према Расулулах саллаллаху То алејхи ве селлем, јер о љубави која може бити доказано пратећи његове саллаллаху То алејхи ве селлем, да вежбају своје Суннет и послушао његов саллаллаху То алејхи ве селлем

Аллах Узвишени каже:
". Саи (Мухамед),". Ако волите Свемогући Аллах, а затим следите ме, Свемогући Аллах те волим и ти опрости грехе своје "А Аллах Узвишени је прашта, Милостиви" [Аал То Имраан: 31]

Ал-Хафиз ибн Катхеер, можда Аллах помилуј рећи: "Овај племенити ајет као права прекидаче за било које лице које тврди да воли Аллах Субханаху УА теала, али не на начин на пророка Мухамеда саллаллаху То алејхи ве селлем, а он лежи у његовој тврдњи да воле Аллах Азза ВА Јалла док је пратио Шеријат и религију која је довела пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем То у сваком речју, делом, и околности. Помиње у књизи ал-Сахих, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао.

من عمل عملا ليس عليه امرنا فهو رد.

"Они који не практикују праксу на основу наших послова, пракса је одбијен." [13]

Дакле, сврха ријечи Аллаха Свемогућег да макниа: "Саи (Мухамед), 'Ако волите Аллах Свемогући, онда ме прати. Узвишени Аллах ће те волим "је да ћете добити нешто више него што Га љубе, да је Његова љубав према вама. То је већи од ваше љубави према Њему. Као што научници кажу мудрост стручњака, "Шта величина није тако ако волите, али је величина тако да ако сте волели." Ал-Хасан ел-Басри рахимахуллах рекао: "Постоји људи који тврде да воле Аллах Свемогући Аллах Свемогућег узвишен их тестирају преко овог стиха ... "

Тада реч Аллаха Свемогућег је њено значење, "И опрости твоје грехе" А Аллах Узвишени је прашта, Милостиви. Намера је да се прати Посланика саллаллаху. "'Алејхи ве селлем, добићеш опроштај, захваљујући благослову свог изасланика ".

Осми: Обиљежавање рођење пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и чине га као прослави значило да личи на Јевреја и хришћана у њиховим фестивалима, али ми је забрањено да их подсећају на њихов начин живота и следити. [15]

Девето: рационална особа није лако обманути од стране многих људи који су комеморације на рођендан пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, јер истина није мера броја људи који га практикују, али на основу Кур'ана и АС-Суннета су аутентични према делима разумевање Салафусх.

Десети: На основу владавине Схари'а је да врати спорну ствар у Кур'ану и Суннету Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.

Као што Аллах ва Субханаху теала:

"... Затим, ако се не слажете око нечега, онда ме врати Богу (Ал-Кур) и Суннет Посланика савс), ако вјерујете у Аллаха и дан Затим К" [-Ниса '/ 4:59]

Исто тако, његова реч је бесмислено: о нечему шта год берселисихкан, затим одлуку (горе) до Аллаха Свевишњег "[Аси-Сиура/42: 10].

Људи који се враћају на рођендан Посланика саллаллаху проблем То алејхи ве селлем је на Узвишеног Аллаха и Његовог Посланика, он ће наћи да је Аллах Узвишени наредио човек да прати Свог пророка. И пророк саллаллаху алејхи То савс никада није наредио или рођење његовог и његова сама, као и његови другови. Тако се може видети да спомен рођендан пророка саллаллаху алејхи ве селлем То није изведен из ислама, али чин јереси.

Једанаесто: Оно што је прописано за Муслимана пости у понедељак, када жели. Због пророка саллаллаху алејхи То савс био упитан о посту у понедељак, рекао је он, "То је келахирканку дан, дан сам послао као пророка, а дан сам добио откривење". [16]

То је прописано је да га имитира, односно поста понедељком, уместо да слави рођење свог саллаллаху алејхи ве селлем То.

Дванаести: Прослава рођендана пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је акт гхулув (берлебих-лебихан/мелампауи граница) на свом саллаллаху алејхи ве селлем То, ипак Аллаха теала и Његова Посланика забранио гхулув уради.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

اياكم والغلو في الدين, فانما اهلك من كان قبلكم الغلو في الدين.

"Нека од себе гхулув (претерано) у религији, јер прави однос гхулув у овој религији је уништио људе пред вама." [17]

Он саллаллаху алејхи савс То није волео више од ссањунган похвалио Богом и ридхаи. Али многи људи крше забрану пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је, у мери у којој постоји молитва и питати за помоћ њега, псује по његовом имену и питао га нешто што не би требало захтевати осим Богу. Неке од ових акција извршена када је рођенданску годишњицу Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То.

'Абдуллах бин ел-Сиикхкхир Аллахов То анху рекао: "Када сам отишао са делегацијом Бану То Амира да задовољи Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, ми рече му:" Ти си Сејјид (Мастер / владар) нас "Спонтани пророк! алејхи ве селлем рекао:

السيد الله تبارك وتعالى.

"Сејјид (Мастер / владар) смо Табаарака ВА Узвишеном Аллаху!"

Онда смо рекли, ". А ви сте крајњи и врховни доброта" Он саллаллаху алејхи То савс рекао:

قولوا بقولكم او بعض قولكم ولا يستجرينكم الشيطان.

"Кажи то у складу са оним што је обичан (фер) кажете, или као неке од речи које сте и да се не вуку по Сатане да вас јуре" [18]
.
Већина касхидах и химне пева за имплементацију рођења пророка саллаллаху алејхи ве селлем То не узети став претераном култа појединца против Посланика, а понекад чак садржи речи забушавати. Он саллаллаху алејхи То савс рекао:

لا تطروني كما اطرت النصارى ابن مريم, فانما انا عبده, فقولوا: عبد الله و رسوله.

"Да ли сте култни људи себе као Иса Ибн Мерјем култни хришћани могу ништа, али сам роб, онда кажу,". Слуга Аллаха и Његовог Посланика "[19]
.
То је, зар ме не ласкају од лажи и претеривања зар не момци у похвалама, као што је урађено од стране хришћана против 'Иса Алаихиссалам. Тако они сматрају да имају својства Илахиииах. Дакле, ја сифатилах као мој Господ ми даје карактер. Реци: ". Слуга Аллаха и Његовог Посланика (делегата) да га" [20]

Тринаести: разноврсност забушавати, бид'ах и Харам се дешава у годишњице рођендана пророка саллаллаху алејхи ве селлем То

У прослави рођендана пророка саллаллаху алејхи ве селлем То заједничких ствари које су забрањене, као што су забушавати и бид'ах и баурниа мешовитим мушкараца и жена, певајући и коришћењем музичких инструмената, цигарета и других. У ствари, често забушавати Акбар (главни), као Мессенгер истигатсах н или повереници и увреде у Књизи Аллаха, међу диму у време скупштине Кур'ану, тако да постоји кемубадзиран и Вастед благо. Се такође одржавају дхикр-сећајући да одступају у џамијама на рођендан случају Пророкове са бурним аплаузом ништа мање тежине од дзикирниа лидера. Све у свему то је акт који није прописано споразумом од научника који држе истину [21].

Четрнаести: Тхе Биртхдаи годишњица сујете не постоји поверење да је дух пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем То, да присуствују рођендан својих проналазака.

На основу тога они су стајали да честитамо и поздрављамо долазак свог саллаллаху алејхи ве селлем То. То свакако делује лаж и најгори од свих. Због пророка саллаллаху алејхи савс То не би изаћи из гроба пре Судњем дану и да неће бити повезано са неким (трезни), нити су присутни у њиховим састанцима. Он ће остати у гробу до Судњи дан. Његов дух је био у 'Иллиииин највиша у Рабб њим у Дарул Карамах [22].

Аллах Узвишени каже, што значи: "Гле, ти (Мухамед) ће умрети и они ће умрети (поново)." (Кс аз-Зумар/39: 30). А у другом ајету, Аллах каже шта значи К: "Онда, после тога, заправо заиста сви умрети. Затим, сигурно ћете се подиже (поново) на Судњи дан "[Ал-Мукминун/23: 15-16]..

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

انا سيد ولد ادم يوم القيامة واول من ينشق عنه القبر واول شافع واول مشفع

"Био сам људско принц на дан Васкрсења, и човек који је први изашао из гроба, и особа која је први дао сиафа'ат и испоручујући сиафа'ат" [23]

Стих и хадис горе, као и многи други слични стихови и хадиса показује да је Посланик саллаллаху алејхи То савс и људи су већ мртви више неће изаћи из својих гробова на Судњем Дану. Аллама Абдул Азиз Ал-бин Абдуллах бин Баз рахимахуллах изјавио, "Ово је мишљење који је договорен од стране научника муслимана, не постоји разлика у мишљењу међу њима". [24]

Поред тога, када је Посланик саллаллаху алејхи савс То је био жив, он је саллаллаху алејхи савс То није желела да се поштују ноге. Па како онда они могу да га поштују н начин након што је умро.

Ц. Природа љубави Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То
Људи који истински воле Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је онај који је показао неке знаке њега. Међу њима су:
1). Пратите Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, Аллах Свемогући ментаухидкан, далеко од забушавати, ради Суннет, након речима и делима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, са адабниа цивилизованог.
2). Примат над командама и серијатског Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То него својим страстима и жељама.
3). Многи берсхалават Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То у складу са Суннета. Аллах Узвишени каже:

"Заиста, Аллах Свемогући и Његови анђели берсхалават Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То О ви који верујете Берсхалаватлах К вам на Посланика и поздравите га са великим поштовањем." [Ал-Ахзаб/33: 56]

4). Ловинг особу који је волео Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, како породице и сапутници и Енсарије и непријатељски емигранти онима који су били непријатељски Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То, и мрзим људе који га мрзе.
5). Љубав Ал-Кур'ан открио да му саллаллаху алејхи ве селлем То, љубав Суннета и знајући своје границе. [25]

Д Фатва јеретички ПРОСЛАВА Улама рођења пророка саллаллаху алејхи ве селлем То
Овде су неки од учењака фатву изјављујући да меморијални рођендан пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је јерес дхалалах.

ОДГОВОР: ал 'Аллама ал Шејх ел-Факихани рахимахуллах Тајуддин (. Д. 734 В) је рекао:
"Не знам на основу рођења овог упозорења, било на ал-Кур'ан и Сунном, и никада је навео праксу једног од својих научника који следи религију народа и држање са атсар-атсар прошлих генерација. Чак и прославе (рођендан) је диада јерес измислио имитацијама пожуде ... "[26]

2. Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје је рекао:
"Успостављање празник осим празник дисиари'аткан, као и већина ноћи у месецу Раби ал аввал назива рођендан ноћи, или већину ноћи у месецу Рајаб, или 18. дан у месецу Дхул Хијјах, или дан Петак ' прво у месецу Рајаб, или 8. дан на Схаввал се зове "Еид-ул-Абрар од глупих људи, онда све то укључује иновације које никада нису и никада предложене врши Салаф. А Аллах најбоље зна "[27].

3. ал 'Аллама Ибн ал-Хаџ рахимахуллах (. Д. 737) описује пророка опомену Мавлид саллаллаху алејхи ве селлем То:
"... То је поред религије, а не акт генерације Салаф. Пратите Салаф, више мејнстрим чак и више него обавезно додавање разних намера (циљева) који мениелисихи оно што је урађено Салафусх Салих. Јер, Салафусх Салих је био човек који следи Суннет Посланика од Аллаха То алејхи ве селлем, и (највише) и Суннета Аллаховог уздиже његов 'алејхи ве селлем. Они пожурити да га унапреде, али никада је цитирао једног од њих да ураде рођендан. И ми смо њихови следбеници, онда имамо довољно оно што има довољно од њих "[28].

4. То Шејх Абдуллах бин Абдул 'Азиз То Бин Баз рахимахуллах рекао:
"То је забрањено да носе Биртх упозорења пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и годишњице његовог рођења, него зато што је иновација у религији. Дакле, Посланик, саллаллаху алејхи То савс никада није, нити Кхилафат-Ур Расхидун, ни други његови другови, и такође се врши од стране људи који их прате и на приоритетни будућим генерацијама. У ствари, они су највише образовани човек Суннет, Посланик Аллаха воли 'алејхи ве селлем, а већина пратите серијатског од оних после њих ... "[29]

5.. Шеик Хамуд бин То Абдиллах на-Туваијири рахимахуллах је рекао:
"... И хајде добро познато да обележава рођендан ноћи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и учинити га као упозорење не садржи упутства Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Али, то је фалсификовао дело диада донета после тренутку кад је он саллаллаху алејхи То савс након истека око шест стотина година. Стога, да сећања диада Инвент је дошао под строгим ограничењима да је Аллах Узвишени спомиње у његовим речима, [30]

"... Онда нека људи који прекрше наредбе Његовог Посланика, страх ће добити суђење или болно Аллах бити замењени." [Ан-Нур/24: 63]

Ако у случају да диада рођендан проналасци имају мало доброту онда су сапутници су пожурили да то уради ... "

6. Шејх Мухаммед ибн Саалих ал 'Утхаимеен, можда су Аллах милост рекао:
"Прво: да ноћу рођен апостола саллаллаху алејхи савс То не зна за сигурно, чак и неки историчари утврдили да вечерас је ноћ од рођења апостол-9 Раби 'ал аввал, не ноћ-12. Дакле, што га чини ноћ Раби 'ал аввал дванаест месеци нема основа из историјске перспективе.

Друго: од серијатског тачке гледишта та упозорења немају основа. Јер, ако она укључује серијатског Аллахово теала Субханаху ва би пророка саллаллаху алејхи савс То је морао да то уради, нити је потчинити свом народу. Ако је урадио или био присутан онда мора да се одржава, јер Аллах каже, што значи: [Ал-Хијр / "Ми смо ти који се спуштањем Куран, и да га морамо одржавати." 15:9]

Зато што не постоји ништа што се дешава од тада да могу да дикетахуилах рођење пророка саллаллаху алејхи савс То не укључује религију Аллаха. Ако то није религија Бога онда не би требало да служи Богу и привући ближе њему. Ако је Аллах Субханаху ВА теала је дао начин да се стави да му је то оно што је донео апостола саллаллаху алејхи ве селлем То, како онда можемо као слуге Божије је дозвољено да креирају сопствени пут који води до Бога? То је злочин против права Аллаха Свемогућег Бога и религије менсиари'аткан у нешто што није део тога. Ово такође садржи дисбелиевинг против Аллахову ријеч Субханаху ва теала, што значи: "... овај дан сам усавршио своју религију за вас, и ја имам оба краја испуни моју корист вама ..." [Ал-Маидах / 5: 3] "[31 ]

7. Шеик Салих бин Фаузан То бин Абдулах ал Фаузан Хафизхахуллах је рекао:
"Спровођење рођење Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То је јерес. Никад наводи од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, а не од Кхилафат-Ур Расхидун, а не из генерације који је зелео да носе ово упозорење. Ипак, они су људи који највише воле Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и дух чини добро. Они не раде ништа осим облику послушности које је Аллах Узвишени дисиари'аткан и Његовог Посланика, као праксу речи Аллаховом теала Субханаху ва, што је значило: "... Шта Мессенгер вам онда га прими. И оно што је забрањено онда остави ... "[ал-Хасир/59: 7]

Па кад они не раде ову годишњицу рођендан, могу дикетахуилах да је јерес ...

Закључак да је понашање спомен рођендан пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је забрањено бид'ах која нема добар аргумент из Кур'ана и Суннета пророка саллаллаху алејхи ве селлем То ... "[32]

Тако опис који можемо, надамо корисно. Надам се и поздрави излио благослов на нашег Посланика Мухаммеда н, и на његову породицу, његове асхабе, и оних који их прате и до краја дана. И на крају нашег разговора је Слава Аллаху, Господа свих природе.




Али крај краја Бид'ах експерата



По
Шеик Мухамед Муса-Наср




Ебу Муса Ал Ас'ари Аллахов То анху Куфа ушао у џамију, џамију и наћи људе постоје број-облик халаках халаках (седе около). На сваком халаках тамо Шејх, и пре него што их је гомила шљунка, онда Шеик им рекао (који је седео у халаках): "узвиси (говорећи Субхан Аллаха) стотину пута!", Онда су исто тако прослављамо (тачка) са шљунком. Онда Шејх им рече опет: "Бертахмидлах алхамдулиллах (рецимо) сто пута!" И тако даље, каже ......

Затим Ебу Муса Аллахов То анху га негирају у свом срцу, а он не негирају вербалне инструкције. То је само да је далеко пожурио да касу према кући Абдуллаха бин Мас'уд, а онда је почела да кажем здраво Абдулаха бин Мас'уд, а Абдулах бин Мас'уд је враћен његов поздрав. Ебу Муса рекао је да Абу Мас'уд: "О Абу Абдуррахман, стварно сам управо ушао у џамију, и тада сам видео нешто што бих га одбије, зарад Аллаха није мој поглед, али добро. Затим Ебу Муса изјавио је државни халаках дхикр.

Ебу Мас'уд тада рекао Ебу Муса: "Да ли им је наредио да израчунате свој ружноћи и ружноћи? А ти им уверавања да њихови заслужује неће нестати уопште "Ебу Муса одговори:" Ја нисам наредио да било који од њих ". Ебу Мас'уд је рекао: "Хајдемо на њих".

Затим Ебу Мас'уд рећи здраво за њих. И они су се вратили његов поздрав. Ибн Мас'уд је рекао: "чин онога што видим ово урадите, О људи од Мухаммеда?" Они су одговорили: "О Абу Абдуррахман, је шљунак који се користи за бројање перли, тахмид и тахлил и такбир". Онда Ебу Мас'уд рекао: "Колико брзо можете изгинути, О Уммета од Мухамеда, (али) и пратиоци многих живота и његове одеће није оштећен уопште, а овај брод није сломљен, или ако желите да буде на више правилно вођене религије од религије Мухамеда? или ако сте отворили врата јереси? Они су такође рекли: "О Ебу Рахмана, зарад Аллаха није наша жеља, али добро". Ебу Мас'уд је такође рекао:

"Колико је људи који желе доброту не гет ит".

Амр ибн Саламах рекао: "Заиста, ја сам видела своју скупштину одржати сећање да смо водили рат" Ан Нахраван "са Кхаријитес". (Историја Дарими сахеех Санад)

Ја (Шејх Муса Наср) је рекао: "Ибн Хунцхес Мас'уд против њих (тј иновација стручњаци који имају халаках дхикр) је истина, где стручњаци придружио јерес која је изазвала Кхавариј" континуални "их у ниску кебид'ахан. И ово је коначни крај човека је "континуирана" у кебид'аханниа, и мениелисихи су другови Посланика.

Међутим, можда је неко у наше време рекао: "Шта је неспоран Аллах ибн Мас'уд То анху? Да ли је јерес дхикр Аллаху!? Ми кажемо: "Већина Свети Боже, да му кажем дхикр је бид'ах, посебно ако је дхикр дхикр која је прописана, али јерес је само начин (дхикр) где су се окупили на њега, и начин на који они раде у дхикр Богу, које је Послаников, саллаллаху алејхи То савс и његова саханбат никада га практикују. И Кхавариј који осудио преко пророка Саллаллаху алејхи То васаллам, а он Саллаллаху алејхи То васаллам рекао о њима:

"Ако их видим, сигурно сам стварно ћу да их убију као убиство АД" [Бухари и Муслим хадис историја]

Ресулуллах Саллаллаху заиста само 'алејхи васаллам им прети јер су њихове акције су јерес и неправедан, наиме: на муслимане јер менгкафиркан максииат дела, и мисле да муслимани иду у вечно пакао (због неморалних дела) када (десно) који су починили велике грехе Пакао није вечна. Као и они захтевају за жене менструацију да замени молитву (коју је оставио када је менструација), док је брзо мења (Рамадхан ако је она у то време менструације).

Дакле, они прелазе границу у њиховој религији, и терет им са великом сами добротворне сврхе, чак и они (тј. кхавари) има кхуруј (Екит) од пророка посвећености ујак детета, његов син Али ибн Абу Талиб Аллахов То анху (када је постао халифа), чак и убили Алија бин Ебу Талиб Аллах То анху у дхалим и обмана.

И наш Посланик Саллаллаху алејхи васаллам То је рекао:

"Што значи: Заиста је Аллах води покајања сваког стручног јереси све док није покајао од кебид'аханниа"

Док усмени услов јерес стручњак је рекао: "Ово је религија Мухамеда бин Абдуллах". Како је лепа речи Имам Малик, који је рекао:

"Барангсапа урадите кебид'ахан у исламу да је имао добар поглед на њу је он требало да Мухамед је издао поруку, као што Аллах каже:" Овај дан сам усавршио за вас своју веру, а ја бих имао једну реченицу: 'Ни оба краја к мени; и Ку ридхаи постала религија ислама је за вас "(Ал Маидах 3). Дакле, шта је време то није било религија данас се не сматра религија, и неће добро завршити, али са којим су ови људи су добри на почетку једног народа (Тхе асхаби). "

Јеретици су забрањене из пију укусан залогај воде од стране пророка Саллаллаху алејхи То васаллам телаганиа и од кога је језеро бељи од снега и слађи од меда.

Онда је заиста била истина из хадиса о Анас Аллах То анху рекао: Ресулуллах Саллаллаху алејхи васаллам То је рекао:

"Значење: То је стварно људи из мог уммета ће бити одбијена од језера као страног камила је одбацио (из гомиле камиле)", онда ја кажем: "О Аллаху, то је мој народ", а затим рекао: "Сигурно не знате шта су тамо-су одржана после тебе ". [Бухари и Муслим хадис историја]

Тако је то коначни расплет иновација експерти како у прошлости или садашњости, (Да нас Аллах заштити од нежељених кардиоваскуларних смрти као свог краја). Дакле, да ли су они свесни за јерес стручњака у сваком добу и ставите их назад на лошем месту? Нека покају Богу са покајањем "Насуха" (оригинални покајање), очекујемо да за оне који воле да.

А само Аллах Онај који даје смернице на путу ка иттиба '(након вођством Аллаха и Његовог Посланика).

[Преведено из часописа ал Асхалах питању 27 пагес 17-18]

[Копира из магазина Ал АДХ-Исламиииа едитион Дзакхиирах Тх. ИИ / Но Објављено 07 Ма'хад Али ал-Ирсиад Сурабаиа, арапски видео Библиотека Али ал-Ирсиад Ма'хад ЈЛ Султан Искандар муда Сурабаиа 46]



Између Традиционална и клањати




По
Шеик Хасан бин Али Ал-Ал-Халаби Атсари



Ово је веома важна тачка студија која побија површно схватање разума и знања, иновација или праксе ако би изазвао и критиковали, мислили су радили добро, они су одговорили: "То је јерес! Ако је тако, аутомобил јерес, јерес струја, и сати за јерес! "

Неки људи који добију мало науке о судској пракси се понекад осећам паметнији од сунитских свештеника и оних који прате Суннет рекавши им као порицање опомене онима који кажу да је нова добротворна организација која је то урадио док је био проглашен јеретичким да је "порекло свих ствари су могуће".

Такви изрази не долази од њих, али због незнања о разлици између обичајним правилима и пракси. Заиста терсеубут правила окрећу око два хадиса.

Прво: Посланик саллаллаху алејхи То савс.

"Значење: Ко ли нешто ново у питању (религија) је да ми нисмо у њој, онда је добротворна одбијен".

Овај хадис је поменуо сиарахниа такхриј и надугачко.

Друго: Посланик саллаллаху алејхи То савс у датула догађајима поленових оутцроссинг су веома познати.

"То значи: Боље знате о пословима вашем свету"

Овај хадис налази у Сахеех Муслимана (1366) ставио у поглављу под насловом: "После речи Главе задол` алејхи ве селлем Посланика Шеријат Проблем Поменути и пророк саллаллаху алејхи ве селлем То Мишљења о животу под свету ", а то је педантан припрема поглавља

На овој основи стварни пенгхалалан и забрана, одређивање серијатског су облици богослужења и објашњење од износа, начин и њихов тајминг, и ставио правила у принципу су само у праву муамалах Аллаха и Његовог Посланика, и нема право да улил Амри [1] у њој. Иако смо и они су исти у том погледу. Зато ми не треба да се односи на њих у случају спора. Али морамо да га врати у Аллаха и Његовог Посланика.

Што се тиче других облика светским пословима онда су више него свесни смо. Као што су пољопривредни стручњаци знају више о томе шта је више озбиљних предности у развоју пољопривреде. Дакле, ако донесе одлуку у вези са пољопривредом, људи морају да их поштују у том погледу. Складу са трговинских експерата у питањима везаним за послове трговине.

Заиста дајући нешто назад људима задуженим за јавном добру као мислећи на лекара у знајући која храна да се избегне опасно и корисно од ње бити у реду. То не значи да лекар је храна оправдава корист или храну забрањених штете. Али у истини само у мери као надзор лекара да се оправда као одлучујући и забрањују серијатског (Аллах и Његов Рсул), Ворд.

"Што значи: и за њих да се оправда све оно што је добро, а забрањује им лоше ствари" [Ел-Араф: 157] [2].

Тако да знате да свака иновација у религији је лажна и измишљена. Проблем јереси у свету тада не постоји забрана на њега док нису у супротности са основама наведеним у религији [3]. Дакле, Бог вам омогућава да направите оно што желите у светским пословима и начин на који желите да произведе. Али, треба обратити пажњу на правила правде и спрече мафсадах форме и облике да донесе озбиљне предности "[4].

Правила у овом погледу од стране научника као Ибн Таимиииах рекао [5]: "су сигурно људска дела поделити на: Прво, обожавање које они чине као религије, што је корисно за њих у загробном животу или корисно у свету и у даљем тексту. Друго, обичаји који се користи у њиховим животима. Правила закона првобитно је био у форми обожавања нису дисиари'аткан осим онога што је Аллах прописао. Иако порекло обичајног права [6] није забрањено осим онога што је Аллах забрањено ".

Из наведеног описа је јасно да нема иновација у домаћим питањима, производње и свих видова јавног живота ".

Као што је наведено од стране Схаикх Махмуда Сиалтут веома добро у својој књизи, Ал-Бид'ах ВА Асаббуха Мадхарруха (стр. 12 по тахкик мене), а ја сам коментарисао на следећи начин: "Те ствари су ништа да уради са природом обожавања. Али мора се посматрати из споредни ефекат, да ли је у супротности са законима или серијатског се у њој ".

Овде је врло темељно објашњење сугерише Имам Сиатхиби у дугој студији у Ал-И'тисхам (ИИ/73-98) који на крају каже: "Сигурно те ствари се односе на царини када се посматра са стране културе, онда нема јерес у њој. Али ако се користи као религиозни обичај или ставити у богомољу тада постао јеретик ".

Тако је "није било да нису постојали у време пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и није постојала у Кхулафа Расхидеен зове јерес. За сваког новог знања и корисно за људско биће мора научити неким Муслиманима би могли да повећају своју моћ и постојање муслимана.

Прави иновација је нешто ново створио човека у облицима обожавања само. Иако то није ствар богослужења, а не у супротности са правилима серијатског онда то није јерес на све "[7]

Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах у Ал-Нуранииах кава'ид Ал фикхииах (стр. 22) каже: "обичај је нешто што човек може да уради у светским пословима везаним за њихове потребе, и правно порекло проблем није ограничен . Дакле, не би требало да буде забрањено осим онога што је Аллах забрањено. Јер прави правило је у праву и браните Божије прерогатива. Затим слављење мора бити засновано на налозима. Дакле, како нешто што није наредио у хукуми као да је забрањено?

Дакле, имам Ахмед и други учењаци хадиса фикху стручњаци кажу, да правно порекло богослужења је таукифи (од браде). Дакле, богослужење се није прописано одредбама осим Бога, јесте да не постоји одредба насилника, укључујући и свог народа у Божјој Речи.

"То значи: Да ли они имају савезнике који менсиари'аткан њиховој религији није дозвољено да Аллаха?" [Аш-Сиураа: 21]

Иако порекло проблема обичајног права треба да буде опроштено (бе). Дакле, не би требало да буде забрањено, осим ако је Аллах забранио.

"То значи: Реци. Објасни ми о издржавању који је Аллах открио вама, онда сте нелегитимним и направљен у делу (неке ствари) законито. 'Реци:' Шта ти је Бог дао дозволу (о томе) или сте да измисли Бога "[Јунус: 59]?

Ово је велики принцип који је веома згодан. [8]

Јусуф Ел-Карадави у Ал-Халал Вал Харам ФИЛ ислама (стр.21) каже: "царине и муамалах, онда Бог није зачетници, али људи који окидач и интеракцију са њим, је Бог дошао да поправи, исправите и изградити и поставити их на Време у ствари које нису цлеар мафсадат и штете ".

Знајући ова правила [9], чини се да се успостави законе против разних нових догађаја, тако да неће помешати између традиционалног и без обожавања и неодређеност јереси новим открићима у садашњости. Где сваки има свој облик и свака има право на своје.

[Преписан из књиге Наука усул Ал-Ал-фикху бида То Дирасах Таклимииах Илми Мухиммах ФИ усул фикху, Индонезија издање сецирање Роотс јерес, Алија Хасана Аутор Шеик Абдула Хамида Алија Ал-Ал-Халаби Атсари, Асмуни Солихан Замакхсиари преводилаца, издавача за штампу Ал Каутсар]






извор: хттп://алманхај.ор.ид/

No comments:

Post a Comment