Sunday, July 22, 2012

Природа џихада, Дзихад је вршна снага и слава ислама. Они који се труде да заузме високу позицију на небу


Природа џихада, Дзихад је вршна снага и слава ислама. Они који се труде да заузме високу позицију на небу


По
Устадз Ебу Котадах


Џихад је вршна снага и слава ислама. Они који теже да заузму високу позицију на небу, као и да има високу позицију у свету.

У принципу, природа џихада има веома широко значење. Који је џихад против страсти, џихад против ђавола, и џихад против безбожника из редова научника јерес и неморал. У међувремену, према личности ", џихад је посветио сву способност да се бори за невјернике. Погледајте Фатхул Бари (6/77).

Тако да се може закључити, да је џихад обухвата четири дела. Прво: Џихад против страсти. Друго: Џихад против Сатане. Треће: Џихад против грешника, кезхалиман починилаца, а починиоци мункар јеретика.
Четврто: Џихад против лицемјера и неверници.

Џихад против страсти, покривају четири питања. Прво: Џихад против страсти у потрази за и сазнајте истину и веру истине. Друго: Џихад против страсти у пракси науке који је добио. Треће: Џихад против страсти у науци и проповеда религију истине. Четврто: Џихад против страсти уз много стрпљења у потрази за знањем, милосрђе, и у проповедању.

Што се тиче џихад против ђавола може да се уради на два начина. Прво: Џихад против Сатане по отпору који се води сваки демон у облику сихубхат и сумњи које би могле повредити веру. Друго: Џихад против Сатане по отпору који се води сваког ђавола и жеље деструктивним страстима.

Док џихад против опаких кезхалиман актера, а актери мункар јеретици, обухвата три фазе. То је, са способног руком. Ако није у стању, онда са орални. А ако није у стању да, као, онда са срцем, које сваки муслиман мора да уради. То је начин на који они мрзе, не волим их, не седи с њима, не дају помоћ за њих, а не да их хвале. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

ثلاث من كن فيه وجد حلاوة الايمان من كان الله ورسوله احب اليه مما سواهما ومن احب عبدا لا يحبه الا لله عز وجل ومن يكره ان يعود في الكفر بعد اذ انقذه الله منه كما يكره ان يلقى في النار

"У три случаја, он који је у његовом случају постоје три, онда ће добити укус вере, Аллаха и Његовог Посланика Иебих воле него друге-други знак, особа само зато што он воли Бога и мрзи да се врати у невјерство након што је Аллах сачувао њега, себагаирнана она је мрзела да буде бачен у пакао ". [Бухари и Муслим].

من احب لله وابغض لله واعطى لله ومنع لله فقد استكمل الايمان

"Ко воли за Аллаха, мрзи за Аллаха, даје за Аллаха, и не дају јер је Бог, он значи имати савршену веру". [Ебу Давуд]

فمن احدث فيها حدثا او اوى محدثا فعليه لعنة الله والملايكة والناس اجمعين

"Ко чини нови случај или подршку јеретицима, онда је ударио Иакнат Бога, анђеле и читаво човечанство". [Бухари и Муслим]

Џихад против људи са оралним Фасик су права оних који имају знање и научника. Доказ је путем оповргне њихову примену и доказе, и објасни своју грешку, било писмено или усмено. Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рекао: "јерес је негирао стручну муџахида". Погледајте Ал Фетва (4/13)

Шејх ал-Ислам је рекао: "Ако мубтади То акеедах да мениелисихи позвао Кур'ан и Суннета, или да манхај за разлику од Кур'ана и Суннета, а страхује да доведе у заблуду народ, она је дужна да објасни своју грешку, тако да Пробудите се људи из своје грешке и знају ситуацију ". Погледајте Ал-Фетва (28/221).

Дакле, то је јерес да порекну доказе стручну и аргумент, објашњавајући да је Хак, као и објаснити опасности јерес акидах стручњака, је нешто што је обавезно, да се очисти учење Аллаха, Његова религије, манхајНиа, сиари'атНиа. И договором муслимана, одбацују зло и обмана стручњак Кифаиаха иновација је обавезна. Јер ако Бог не инспирише оне који их негира, то би сигурно покварити религију. Знајте, који је проузроковао штету својих акција, више од опасних владавине народима. Због оштећења народима бити познат свима, а штета је познат само јеретике по побожном угља.

Што се тиче џихада против злих рукама, онда то постаје право за оне који имају власт или аронг командант верних, који је по спровођењу худуд (казна) против сваког лица које крши законе Аллаха и Његовог Посланика. Као што је Ебу Бекр је учинио борбу са онима који су одбили да плате закат, 'Алија бин Еби Талиб се бори против Кхаријитес и шиити Рафидхах.

Шта је џихад против лицемјера и неверници? Имам Ибн Каииим државе, џихад је обавеза да се боримо верске Аин неверници затвора; његов џихад срцем, или вербално, или на своје имање, или ручно, онда сваки муслиман џихад са једним од ових врста џихада. Погледајте Задул Ма'ад (3/64).

Међутим, џихад борбу невјернике са својом обавезно Кифаиаха закону, а не постане фард То Аин, осим ако је испунио једну од четири следећих услова.

Прво: Ако је на бојном пољу.

Друго: Ако непријатељ напао своју земљу.
Шејх ал-ислам Ибн Тејмијје каже: "Ако непријатељ је ушао напао исламску државу, онда нема сумње, обавезан за муслимане да бране своју земљу и свака земља која је најближа, а онда у блиској будућности, јер исламске земље су као земља". (Ал лкхтииарат, 311). Џихад се зове Џихад дифа '.

Треће: Ако је наређено од стране имама (командант веран) да се боре.
Четврти. Ако је потребно, онда џихад постаје обавезна. [Види Ал Мугхни, Ал Мајму "а Заадул Мустакни ']

Као прописане џихад против неверника (руком), кроз три фазе:

Прво: Центар за муслимане да се боре без потребне. Он је рекао:

اذن للذين يقاتلون بانهم ظلموا وان الله على نصرهم لقدير

"Дозвола (да се боре) за оне који се боре, јер су били прогањани сесунггухнаиа И заиста,. Аллах Свемогући стварно им помогне." [Ал-Хаџ: 39].

Друго: како да се боре против било какве невернике који се боре за муслимане. Он је рекао:

وقاتلوا في سبيل الله الذين يقاتلونكم ولا تعتدوا ان الله لا يحب المعتدين

"Борба на Аллаховом путу боре они који вас, (али) не преступају границе, за Аллаха не воли злочинце" [Ал Бекаре: 190].

Трећи. Команда да се боре против свих идолопоклоницима да религија Бога равно у лице земље.

وقاتلوا المشركين كافة كما يقاتلونكم كافة واعلموا ان الله مع المتقين

"... И борити се против пагана све док се боре све: Али знате да је Аллах је са онима који Га се боје". [На Тавбах: 36]

Трећа фаза није димансукх, тако да је статут обавезан џихад до Судњи дан. Шејх Ибн Баз рахимахуллах рекао: "Мархалах (фаза) треће није димансукх, може још увек бити у складу са условима муслимана". [Фадлу Ал Џихад Уал муџахида, 2:440].

Тако је природа џихада и његових кратких шећера фазама поретка. Све ово мора да се схвати од стране муслимана, што је резултирало низом џихада, у складу са околностима и условима које морају испуњавати. А Аллах најбоље зна.

[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 05/Тахун ИКС/1426Х/2005 Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 08121533647, 08157579296]


Џихад у исламској Правног перспективи


По
Свештеник Абу Асма Калид Сиамхуди



Џихад је добротворна организација која дисиари'аткан доброта Божија. Он је постао јак и племенити циљ муслимана. Обрнуто, ако Муслимани напусте џихад на Аллаховом путу, онда ће добити понижење. Описано у сахеех хадиса: [1]

عن ابن عمر قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول اذا تبايعتم بالعينة واخذتم اذناب البقر ورضيتم بالزرع وتركتم الجهاد سلط الله عليكم ذلا لا ينزعه حتى ترجعوا الى دينكم

"Од Омера ибн ', рекао је: Чуо сам Аллахов Посланик рекао:" Ако сте куповине и продаје наслова ИНАХ, узимајући стоке и пољопривреде као и задовољна напусти џихад, Аллах ће вам муче смирење (понижавање). Бог га не извуче од вас док се не вратите своје вјере "[Ебу Давуд].

Ибн Таимиииах изјавио: "Нема сумње, џихад и борбу против оних који мениелисихи апостоле, и усмеравање своје мачеве на Серијат, и обавља дужности због њихових изјава, да помогне пророке и апостоле, и да буде поука за оне који се , тако да они који одступају и одвраћања, тако да укључује најважније праксе да нас Бог заповедио као облик богослужења ближе Њему "[2]

Међутим, ова добра дела морају да буду искрени и квалификовани у складу са исламском Схари'а. Пошто су обе [воља услов прихватање дело. Поред тога, џихад није лако за душу. Је уско повезана са проливање крви, живота и имовине, што је велики случај у исламу, као што је представљено Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у свом говорећи:

فان دماءكم و اعراضكم واموالكم عليكم حرام كحرمة يومكم هذا في شهركم هذا في بلدكم هذا الى يوم تلقون ربكم الا هل بلغت قالوا نعم قال اللهم اشهد فليبلغ الشاهد الغايب فرب مبلغ اوعى من سامع فلا ترجعوا بعدي كفارا يضرب بعضكم رقاب بعض

"Гле, крв, част и благо ви, забрањено по вама (узајамна мензхалими), као што је светост овог дана, овог месеца, а у земљи у којој су, док не испуни свој Господу Знате, ако сам поднео.?" Они су одговорили: "Да." Белиаупун онда рекао: "О Аллаху, персаксиканлах Дакле, нека присутнима рећи који није присутан, јер понекад да испоручује одмах боље разумевање расправе Не можете поново куфр сепенинггаланку, неки од вас момци убијају једни друге у делу..." [Договорени алејхи] [3].

Тако овај славни џихад случај, који захтева сваког муслимана да учествује у постизању љубав и задовољство Аллаха. Наравно, ово захтева посвећеност од стране починилаца Схари'а одредбе и ограничења, у складу са законом Ал-Кур `и Суннет Посланика, без остављања било које одредбе, како да преживе екстремне ставове, а његов џихад у џихад сиар'и на путу равно, и добити велику награду на ахирету. Било је, док је ишао на божанске светлости, вођења и познавање ал Кур `и Суннет Његовог Посланика [4].

Дакле, то постаје обавеза за сваког муслимана, како би сазнали више о концепту исламског џихада је истина, и питају науцно наследника Посланика о стварима о којима он није знао. Обавештени поново у овом веома важном питању.

Врсте и нивои џихад
Реч џихад, има широко значење. Џихад у смислу борбе против неверника, је само један од облика и врста џихада, јер џихад је чешћи разумевање и шире од тога.

Имам Ибн-Каииим рахимахуллах објаснити врсте џихад у смислу његовог објекта, има четири достојанство, наиме: Луст борба џихад, џихад Противпожарне демони, боре џихад да се боре неверници и лицемери џихад [5]. У накнадном саопштењу, имам Ибн Каииим додаје на џихад против починилаца кезхалиман и јереси и мункар [6].

Онда је објаснио рахимахуллах тринаест врсте џихад достојанства за горе наводећи, да жеља да се бори џихад има четири нивоа.

Прво: Џихад да се бори за божанско вођство и учења праве религије, која је извор среће и среће у овом животу и акхиратниа. Ко губи науку о овом упутству, он ће бити мизеран у свету и у даљем тексту.

Друго: Џихад да се бори да га практикују некада познавао. У супротном, једноставно менгилмуиниа без добротворне сврхе. Иако га не покваримо, али не и корисна.

Треће: Џихад да се бори да проповеда и учи да знање онима који не знају. Иначе, он је био међу онима који сакрио трагове и објашњења које је Аллах послао. А наука није корисно, а не да га спасе од Аллаха.

Четврто: Џихад да се боре за храбре мисионарских тешкоћама, и стрпљиво издржати поремећај због Аллаха.

Ако је ово била савршена четири достојанство, онда се укључује Раббанииун. Салаф је пристао да се изјашњава, на 'алим (учењак) не може назвати Раббани док он зна истину, праксу и научи. Тако да само научио, а научио сам своју добротворну је позван као великог човека на небу.

Зачарани борбе џихад има два достојанства.
Прво: Борба против да одбаце сумњиво и сумњу на веру, који су руководили слуге Сатане.
Друго: Борба против кеингининан одбацити лоше и пожуда, која је бачена на слугама Сатане.

Џихад је први пут наступао са поверењем, а други џихада стрпљења. Он је рекао:

وجعلنا منهم ايمة يهدون بامرنا لما صبروا وكانوا بياياتنا يوقنون

"А Ми смо направили измедју њих да су лидери који су за употребу од стране нашег команду када су они били стрпљиви. А то је да верују у нашим знакова". [Како Сајдах: 24].

Бог је објаснио, да је верска руководство је добијена уз много стрпљења и поверења. Са стрпљењем, он је одбио да пожуде и жеља је сломљен. И са поверењем, он је одбио да сумњам и спорни.

Док борби против кафира и џихад мунафикин, има четири достојанство, односно јетра, усмено, имовине и живота. Џихад борба против пагана, а нарочито руком. Џихад и борбу на лицемере, тачније са усменог.

Иако су починиоци џихада и борби против кезхалиман јерес и мункар, има три достојанство. Прво, ако је у стању руком. Ако није у стању, онда са орални. Ако нису у стању да, као, а затим са срцем.

Ово тринаест достојанство џихад. Ко умре а није се борио, и да никада не шапућу своју душу рата, умро је на грани кемунафикан [7].

Имам Ибн-Каииим објашњење горе може узети неколико часова.
Прво: Многи муслимани разумеју џихад џихад само невјернике боре сами. Дакле, ово је делимично разумевање.

Друго: Требало би муслиман почетак са џихад џихад фи сабилиллах нафси, у послушности Богу, борбеност и разумевање проучавајући религију (дин) ислама, разумем ал Кур'ан и Суннета у складу са схватањем о салафусх дела. Онда цела наука о својој пракси. Зато сврха науке је практикује. Након тога, борбени дух од проповедања позива људе да се науци и добротворна организација, и стрпљења од свих сметњи и препрека приликом учења, добротворним и проповедањем. Ово је жеља да се бори џихад, што је највећи џихад и предност у односу на било које друге врсте.

Ибн-Каииим државе такође рахимахуллах, џихад борбу против непријатеља Бога који је изнад (живот) је огранак џихада борбеним духом, као што Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То:

والمجاهد من جاهد نفسه في طاعة الله والمهاجر من هجر ما نهى الله عنه

"Муџахид је, онима који се труде да се боре своју душу у послушности Богу и Мухајир је, људи који су емигрирали из забране Божије.". [8]

Дакле џихад борбени дух џихада предност над борби непријатеље Божије су изван (душа) и родитеља. Пошто људи нису џихад (борба) дух да извршавате налоге унапред и оставити забрану, а не борити у Аллаховом путу, онда он не може да се бори против непријатеља споља (ИТ). Како је могао да се бори против непријатеља џихад, када непријатељ био поред њега на власти и мењајахниа, а ипак је џихад и борбу против ње. Можда ни он може ићи борити против непријатеља, пре него што поставите своју душу да се бори џихад џихад [9].

Нафсухукумниа борбе џихад обавезан, или обавезан 'Аин, не може да се делегира другима. Јер џихад је лични додир са сваком особом [10].

Треће: научници објаснили да искуша сатана људе кроз два врата, наиме пожуде и сумњичавих. Ако особа слаб у вери, и мало послушности Богу, ђаво ће доћи кроз врата пожуде. А ако ђаво нађе код људи изузетно снажну посвећеност његове религије и вере, онда је дошао кроз врата неизвестан, сумње и пасти на чину јерес [11].

Џихад против Сатане је влада Фард То Аин, такође због директног контакта са сваком људске личности, као што Аллах каже:

ان الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا

"Заиста, сотона је непријатељ вама, онда га третира као непријатеља (Иоу)". [Фатир: 6].

Четврти. : Џихад против невјерника и мунафикин урађено са пажњом, орал, имовине и живота, као што је говорио Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То у хадиса од Анас бин Малик:

جاهدوا المشركين باموالكم وانفسكم والسنتكم

"Борба против идолопоклоницима са имовином, ваша душа и говори". [12]

Разумевање џихаду против кафира и лицемери на срцу, они мрзе и не дају лојалност или љубав, а срећна са својим смирењем и понижавања, као и друге ставове, који се помињу у ал-Кур `и Суннет срца.

Разумевање џихад од језика је, да објасни истину и побије грешку и лаж, њихов слеазе, са доказом и конкретним доказима.

Иако је појам џихада на благо, проводе своје благо на Аллаховом путу, у случају рата или џихад пропаганде, и да помогне и помогну муслимане.

Што се тиче џихада са душе, то јест, они се боре са својим рукама и ногама док се преобрате у ислам или пораз, као што Аллах каже: "И борити их све док не постоји прогон, и (тако) да је религија за Бога само ако они престану. (од непријатељски расположен према вама), онда не постоји непријатељство (опет), осим оних уздизање преступника ". [Ел-Бекаре: 193].

Такође реч Аллаха: "Борба оних који не верују у Бога и не (и) на дан онда и они не забрањују оно што је забрањено од Аллаха и Његовог Посланика и религије није истина (ислам), (тј. оних лице) даје им Ал књига, док су плате јизиа са послушан, они су у стању потчињености ". [На Тавбах: 29].

Мунафикин невјерници и џихад борили по четири изнад. Ипак, прецизније незнабошци суочени руком, због непријатељства отворено. Док мунафикин са орални, јер је скривена непријатељства и њихово стање под влашћу вас муслимана, па и доказ борио са њиховим стварним растављеном стању, и описао њихове особине, тако да људи знају о томе, и брину о њима тако не пада плен на такво лицемерје.

Пето: Он је изразио рахимахуллах џихада боре против неправди глумци, јеретике и мункар, наступали са три достојанства, руком. Ако није у стању, онда са орални. А ако није у стању да, као, а затим са срцем. Она се заснива на хадиса Абу Са'ид ал Кхудри који је рекао:

سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول من راى منكم منكرا فليغيره بيده فان لم يستطع فبلسانه فان لم يستطع فبقلبه وذلك اضعف الايمان

"Чуо сам Мессенгер саллаллаху алејхи То савс рекао:" Ко од вас види мункар, онда нека то променити ручно. Ако није у стању, онда са својим језиком. Затим, ако не може, такође, онда срцем, а најмање од слабе вере ". [Репортед би Муслим].

Сваки муслиман је обавезан да се суочи са починиоца делује зхалим џихада, јереси и неправедни према његовој способности, и са освртом на правила уживање злоупотребе. Тако пророка саллаллаху алејхи савс То је објашњено у хадису од Ибн Мас'уд, који гласи:

ان رسول الله صلى الله عليه وسلم قال ما من نبي بعثه الله في امة قبلي الا كان له من امته حواريون واصحاب ياخذون بسنته ويقتدون بامره ثم انها تخلف من بعدهم خلوف يقولون ما لا يفعلون ويفعلون ما لا يومرون فمن جاهدهم بيده فهو مومن ومن جاهدهم بلسانه فهو مومن ومن جاهدهم بقلبه فهو مومن وليس وراء ذلك من الايمان حبة خردل

"Заиста пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:" Ништа да је Бог послао људима пророка пре мене, ако има заштитнике (хаварииун) својих људи и пријатеља који следе пример Суннета и извршити његова наређења. Затим долази сукцесора генерације оних који кажу оно што не вежбају наставе, а праксу нису рекли. Ко се суочава их са рукама, онда је он верник. И ко их је суочавање са својим језиком, онда је он верник. Као и они који их се суочи са срцем, онда је он верник, а ни после тог малог горушичино вере "[14].

Сваки муслиман мора бити у стању да уради ову врсту џихад, са својим срцем. Тако је то начин негирају и одбацују чин јереси и мункар кезхалиман срцем, и надам се да се акти недостају.

НАМЕНА Џихад [15]
Аллаху теала Субханаху ВА менсиариаткан и не захтева ништа у одсуству великог сврхе. Слично томе, џихад је прописана за одређену сврху описао научници са њиховим изјавама.

Шејх ал-Ислам ибн Таимиииах рахимахуллах изјавио циљ џихада је да узвиси Аллахову ријеч и чине религију у потпуности за само Аллаха [16].

Рахимахуллах Он је такође рекао да је циљ џихада, да ништа не треба да буде обожаван осим Аллаха, тако да нико ко моли, Молитве, метаније и поста, осим за Аллаха. Није берумрах и ходочашће, осим својој кући (Кабе), не кољу кољу осим Њега, а не бернадзар и куну, осим Њега [17].

Шеик Абдурахман бин Насир као Са'ди рекао постоје две врсте џихада. Џихад у циљу добре и побољшање верника у акеедах, морала, адаб (понашање) и читавом свету и следећем случају да и њихово образовање, како научне и амалиах. Ово је тип родитеља и тонггакниа џихада, а џихад је основа за други, џихада са намером негирају људи који нападају ислам и муслимане међу народима, мунафикин и мулхид и све непријатеље вере и против њих. [18]

Шеик Абдул Азиз бин Бааз проглашена, џихад је подељена на два, односно џихад тхолаб атх (напад) и џихад оглас даф'у (преживи).

Други циљ је, преносећи веру у Аллаха и позива људе да прате. Уклањање људе од таме ка светлости и уздигне ислам религију Аллаху на Земљи, и да ова религија је за Бога, као што је описано у Кур `Ал-Бекаре стих 193 од Сурат ал: И борити их све док не постоји прогон, и (тако ) да је религија само за Бога. Ако они престају (од непријатељски расположен према вама), онда не постоји непријатељство (опет), осим оних уздизање преступника.

"А да их перанглах, да нема увреда, и да је религија само за Аллаха". [Ал-Анфал: 39].

Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:

امرت ان اقاتل الناس حتى يشهدوا ان لا اله الا الله وان محمدا رسول الله ويقيموا الصلاة ويوتوا الزكاة فاذا فعلوا ذلك عصموا مني دماءهم واموالهم الا بحق الاسلام وحسابهم على الله

"Ја сам наредио да се бори против људи све док сиахадатаин сведоче, успостави молитву и дају милостињу Ако су то учинили, онда њихова крв и благо је очуван од мене, осим права ислама.. И они достављају позива Божијег на одговорност". [Договорени].

Из наведеног описа учењака је јасно, да џихад је дисиариатканниа сврха, да успостави религију ислама на овој земљи, а не за личну освету, или класе, толико потребног знања о исламском концепту џихада, било у закону, џихад значи и Одредбе плена рата, као последица примене џихада.

Дакле, надам се корисно. А Аллах најбоље зна.

[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 11/Тахун ИКС/1426Х/2005М. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, Адреса ЈЛ. Соло-соло Пуводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183, тел. 0271-761016]



Џихад против Сатане



По
Муслиманско свештенство Абу Ал Атсари


У Специјалном издању ђавола смо покупили што је велики непријатељ човека. У покушају да доведе у заблуду људи, ђаво је увек покушава да одврати људе од послушности према Богу. Сатана се увек труди да окрене људе са њиховим триковима. У извршавању своје акције, Сатана има две руке, што је под знаком питања, и пожуде.

Људи који желе да преживе, он мора да поведе џихад против ђавола, наоружан са науком и ментазкииах душе. Наука Нафс 'ће довести до осуђујуће пресуде, које ће одбацити неизвестан. Док тазкииатун Нафс, родиће побожности и стрпљења, који ће контролисати пожуду.
Према речима имама Ибн ал-Каииим, џихад против ђавола, постоје два нивоа. Прво, одбацити сумњива и сумња се баца на слугама Сатане. Друго, одупре пожуда и жеља да се баци ђавола за корумпираних службеника. Први џихад да ће завршити са убеђењем, док други џихад ће завршити са стрпљењем. Аллаху теала Субханаху ВА каже:

وجعلنا منهم ايمة يهدون بامرنا لما صبروا وكانوا بياياتنا يوقنون

"А Ми смо направили измедју њих да су лидери који су од стране нашег упутство команду када су били стрпљиви и да верују да је у нашим знакова.". [Како-Сајда: 24].

Бог проглашава да верске руководство се постиже стрпљењем (и кеиакинаан). Стрпљење које одбија пожуде и жеље су оштећени, а да одбаци сумњу и спорни веру. (Задул Ма'ад).

Дакле, оружје против ђавола оружје је знање и стрпљење. Знање које долази из Аллахове Књиге и Суннета Посланика. Онда пракса науке, тако да душа буде чиста и чист, и развије стрпљење.

Лице ђавола, детаљно, од којих је извршена на следећи начин:

ОДГОВОР: Да верник и Бог Бертаухид истинито.
Гле, сви снага, моћ, савршенство припада само Богу Створитељу. Дакле, слуга који је помогао и заштићена од Бога, онда нико није у стању да га уништи. Тако да је оружје пре свега за муслимана да се носи са ђавола, је прави верник у Бога, обожавати Га искрено, једини поверење једино у Њему, и врши добра дела према правилима, кроз Његову апостола Суннета.

Аллаху теала Субханаху ВА је проповедао, Сатана нема моц слугама који верују и ментаухидканНиа. Он је рекао:

انه ليس له سلطان على الذين ءامنوا وعلى ربهم يتوكلون انما سلطانه على الذين يتولونه والذين هم به مشركون

"Сигурно да није његова моћ над онима који верују и једини поверења Господу своме Ло снага (Сотона) је само над онима који га је да буде лидер и људи који су мемперсекутуканниа са Богом." [-Нахл:. 99 , 100].

Ибн-Каииим објаснио, када ђаво зна да он нема начина да (мастер) су људи искрени, онда их искључује из условне заклетвом да завара и уништи (човек). Помиње у Курану, ђаво каже.

قال فبعزتك لاغوينهم اجمعين الا عبادك منهم المخلصين

"По вашој моћи, ја ћу их све ставити, осим роб-слугерањству Мукхлас између њих". [Схад: 82, 83]

Аллаху теала Субханаху ВА каже:

ان عبادي ليس لك عليهم سلطان الا من اتبعك من الغاوين

"Гле, моје слуге, нема овлашћења да вас Сотона () против њих, осим људи који прате људе који су на странпутицу" [Ал Хијр: 42]

Дакле, искрена је пут слободе, ислам је средство спасења, а вера је безбедносна Цовер [1].

2. Лепи за књиге и Суннета Фит Салафусх Разумевање Салиха.
Када је Бог шаље људе на земљи, Он сигурно садржи и упутства за њих. Тако да људи живе у овом свету се не препуштени сами себи, без вођења, или без реда и без икаквих ограничења. У ствари, Алах открио свете књиге и послао апостоле да носе упозорење, објашњење и доказе. Ко се окрене од Бога, онда ће плен ђаволу и бачена у вечни несрећи. Аллаху теала Субханаху ВА каже:

ومن يعش عن ذكر الرحمن نقيض له شيطانا فهو له قرين

"Они који се окрену од наставе (Господ) Милостивог (Ал Кур`), ми смо ставили своје демоне (погрешно), онда ђавољим да је пријатељ који увек прати "[АЗ Зукхруф: 36].

Посланика Мухаммеда саллаллаху алејхи савс То је објаснио да је Аллаховом путу, пут истине, само један. Одступа од њега, а затим следите улицама ђавола.

عن جابر قال كنا جلوسا عند النبي صلى الله عليه وسلم فخط خطا هكذا امامه فقال هذا سبيل الله عز وجل وخطين عن يمينه وخطين عن شماله قال هذه سبيل الشيطان ثم وضع يده في الخط الاسود ثم تلا هذه الاية (وان هذا صراطي مستقيما فاتبعوه ولا تتبعوا السبل فتفرق بكم عن سبيله ذلكم وصاكم به لعلكم تتقون)

"Од Џабир, рекао је он," Седели смо код Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, онда он чини линију испред њега, онда је рекао: '. Ово је начин Аллаха Свемогућег (тада) је он саллаллаху То алејхи ве селлем је Два линије са десне стране, и две линије на левој Он је рекао: 'Ово је улице ђавола', па је ставио своју руку на црном линијом (центар, оловка), онда прочитајте овај пасус ".. [2] (и да (ми реци ово је мој прави пут, па га пратите, а не следе путеве сте пратили улицама (остали), јер су улице биле распршити сте од пута . То му је наложено да нам буде опрезан "[Ал-Ан'ам: 153]

Постаје јасно, да је безбедност саобраћаја како би се избегло лукавством Сотоне је да пратите на Аллаховом путу, прати књигу и Суннета као Салиха разумевања Салафусх. Аллаху теала, каже Субханаху УА.

ومن يشاقق الرسول من بعد ماتبين له الهدى ويتبع غير سبيل المومنين نوله ماتولى ونصله جهنم وساءت مصيرا

"А ко се противи Апостола после очигледне истине за њега, а затим пратите путању да није начин верника (тј. асхаби пута), ми смо нека без грешке који га је савладао, а ми га убаците у Јаханнам и том Јаханнам и лоше -зло дестинација. " [Ниса ': 115].

3. Да потражи уточиште у Аллаха од сотоне поремећаја.
Имам Ибн Катхеер, може Аллах помилуј кажу: значење 'сам потражи уточиште код Аллаха од Сатане проклет ", да траже заштиту у Аллаха од Сатане проклет од сметњи на мојој религији, или у мом свету, или престати да ме од радиш оно што сам му рекао, или охрабрују да ураде шта је било забрањено да му. Зато што не постоји ништа да спречи ђавола из човека осим Бога.

Стога, Аллах Субханаху ВА теала је наредио да се брине и да буде нежан према људским зло, чините добро за њега, тако таби'атниа (добар) опао од поремећаја (што је и учинио).

Аллах наредио (човек) у Њега уточиште од Сатане, Јинн, јер он није прихватио мито. Добри радови неће утицати на њега, јер он (сотона) има таби'ат зло. И неће га спречити да вас, али Јанг је створио. [3]

Ово је најбољи начин да се спаси од Сатане и његове војске, да се позове на заштиту Свемогућег Бога, јер Он је слуха, Знајући, и све-моћни.

Позивају заштита се спроводи у уопште у било ком тренутку, било узнемирен ђавола, као и изводе у одређеним временима дитунтункан Аллаха и Његовог Посланика. Он је рекао:

وقل رب اعوذ بك من همزات الشياطين واعوذ بك رب ان يحضرون

"И кажу:" Да, мој Господ. Тражим уточиште са Вама од вхисперингс Сатане. И потражи уточиште (такође) Теби, мој Рабб, од њиховог доласка на мене. "[Ал Мукминун а: 97-98]

Аллах такође каже:

واما ينزغنك من الشيطان نزغ فاستعذ بالله انه سميع عليم

"А ако нешто замените искушења Сатане, потражи уточиште у Аллаха Аллах слуха, Знајући.." [Ал А'раф: 200].

Специфични пута за беристи'адзах дитунтункан, између осталог, су: када поремећени Сатана, зле промптингс, мешање у молитви, када је љут, ноћне море, сада иде на читање Ал Кур1ан, око да уђу у џамију, када је ушао у отпаду намера, када је чуо завијање паса и браиинг на магарцу, када ће берјима ', ујутру и увече, исти'адзах за децу и породице, када се заустави на месту, када идете на спавање. Детаљи аргумената су садржани сви у аутентичним хадиса.

4. Прочитај Куран.
Међу мудрости Аллаха открио света књига Кур'ан је лек и противотров за све оне који верују. Аллах је рекао,

وننزل من القرءان ماهو شفاء ورحمة للمومنين ولايزيد الظالمين الاخسارا

"А Ми смо послали доле из Курана да понуђач и милост онима који верују у Куран и не додате тих губитака, поред уздизање преступника." [Ал-Исра ': 82]

У том случају, читајући Кур'ан је такође укључена у лечењу поремећаја одбијају или задржите ђавола. Јер заиста, читање за Кур'ану се, ђаво ће побећи.

عن ابي هريرة ان رسول الله صلى الله عليه وسلم قال لا تجعلوا بيوتكم مقابر ان الشيطان ينفر من البيت الذي تقرا فيه سورة البقرة

"Од Ебу Хурејре да је Посланик саллаллаху алејхи То савс је рекао, не би своје куће као гробница Сигурно је побегао из куће коју је прочитао Сура Ал Бекаре у њој.". [Пријављено од стране Муслимана, бр. 780]

Да Ебу Хурејре, ђаво је отворио тајну. Ово је потврђено од стране Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Сатана је рекао.

اذا اويت الى فراشك فاقرا اية الكرسي (الله لا اله الا هو الحي القيوم) حتى تختم الاية فانك لن يزال عليك من الله حافظ ولا يقربنك شيطان حتى تصبح فخليت سبيله فاصبحت

"Ако сте заузети свој кревет, а затим прочитајте места пасуса (Аллаху ла илаха илла хувал хаииул Каииум) све док не завршите стих Тако да стварно ће увек бити чувар од Аллаха, и Сатана неће вам прићи док не добијете ујутру.". [Бухари]

5.. Дхикруллах репродукује.
Дхикруллах је веома јака тврђава да се заштите од демонске сметње. Као што је познато из проповедања Божије кроз апостолима. Између осталог, преко вербалног пророка Иахиа Алаихиссаллам, као хадиса испод.

عن الحارث الاشعري ان النبي صلى الله عليه وسلم قال ان الله امر يحيى بن زكريا بخمس كلمات ان يعمل بها ويامر بني اسراييل ان يعملوا بها ... وامركم ان تذكروا الله فان مثل ذلك كمثل رجل خرج العدو في اثره سراعا حتى اذا اتى على حصن حصين فاحرز نفسه منهم كذلك العبد لا يحرز نفسه من الشيطان الا بذكر الله

Од Ел-Харис Ал Асх'ари, Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Заиста, Аллах наредио Иахиа бин Закарија Алаихиссаллам са пет реченица, како би га практикују и наредио Израелцима да је практикују (између осталог) ... Ја вам наређујем да дхикруллах ( Запамтите, позвао Бога). Заиста као парабола причи о човеку који се жели постићи својим непријатељима брзо, тако да ако је дошло до јаке тврђаве, а он се спасао од њих (са уточиште у замку). Такав слуга неће моћи да се заштити од Сатане, осим са дхикруллах ". [Репортед би Ахмед]

Дакле, ако желите да преживи ове интриге и против злих духова, нека увек влажно језик са концентрацијом у јетри уз дхикруллах.

6. Муслиман Јама'ах част.
Придруживање муслиманске вернике у обављању различитих богослужења са збору дитунтункан, један је од начина да се спасе од мета ђавола. Заиста, Сатана је вук који ће канџа на човека, као вукови ће сама поцепа овце своје странке.

عن ابي الدرداء قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ما من ثلاثة في قرية ولا بدو لا تقام فيهم الصلاة الا قد استحوذ عليهم الشيطان فعليك بالجماعة فانما ياكل الذيب القاصية قال زايدة قال السايب يعني بالجماعة الصلاة في الجماعة

"Од Ебу Дарда", рекао је он, ја сам чуо Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Постоје три особе у селу или поља, није заснована на њиховој Цонгрегатионал молитвама, али сотона их контролишу Тако се придружи заједницу, јер стварно. вук ће појести козу сама "[Репортед би Ебу Давуд, бр. 547]

7. Знајући моћ Сатани Типу-Па пазите.
Сотона је веома стало заиста да доведе у заблуду народ. Он је провео свој живот и дах да уништи људско стање. Онда обавеза разумне особе, он мора да буде свестан овог непријатеља, који се појавио непријатељски од времена пророка Адам Алаихиссаллам. Аллах упозорава Своје слуге са Својој Речи:

ياايها الذين ءامنوا لاتتبعوا خطوات الشيطان ومن يتبع خطوات الشيطان فانه يامر بالفحشاء والمنكر ولولا فضل الله عليكم ورحمته مازكى منكم من احد ابدا ولكن الله يزكي من يشاء والله سميع عليم

"О ви који верујете, не следите кораке ђавола Они који прате кораке ђаволом, ђаво је заправо тражио да урадите радње које су окрутно и неправедно.. Да није било милости Бога и благослов свима вама, свакако не нико од вас не чисти (од дела срамна и неправедна је) за све, али свако ко угодно Богу за чишћење и Аллах слуха, Кновинг ".. [Нур: 21]

Један начин да научите лукавством Сатане, знајући и демонтаже Хокеи-а наплаћује, па се може избећи. За свакога ко не познаје зло, не схватајући, он ће пасти у њу.

8. Мениелисихи Сотона и избегавање варљив средства-састојци за људе.
Сотона је непријатељ човека. Морамо учинити као непријатеља. Због природе непријатеља се увек труди на различите начине да нашкоди непријатељу и држати га подаље од врлина. Он је рекао:

ياايها الناس ان وعد الله حق فلا تغرنكم الحياة الدنيا ولايغرنكم بالله الغرور ان الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا انما يدعوا حزبه ليكونوا من اصحاب السعير

"О људи, заиста обећање од Аллаха је истина, онда неће никад дозволити живот света превари вас, па не дозволите да вас сотона превари да паметан трик Бога Заиста Сотоне. Је непријатељ вама, а затим третирати га као непријатеља (МУ) , јер су прави демони који су се само фракцију која могу да буду становници у пламену пакла. " [Фатхир: 5, 6].

Укључен у ово, наиме мениелисихи зла дела, као што су:
- Сатана једе и пије са својом левом руком, онда морамо мениелисихиниа да једе и пије са својом десном руком.
- Сатана не ради каилулах (Бреак у подне), онда мениелисихиниа по каилулах.
- Морамо оставити табдзир (отпад), јер су људи који раде табдзир су браћа Сатане.
- Морамо учинити ствари мирно и пажљиво, јер став журби је од Сатане.
- Хајде да одбаците и држите чврсто је време да испари, јер је од ђавола.

Аргументи које смо поменули, садржаног у аутентичних хадиса. Слично томе, ми се клони средства користе Сатане да доведе у заблуду народ, као што су музика, певање, пијење, и други.

9. Слабост Типу-Сатана верује
Аллаху теала Субханаху ВА каже:

الذين ءامنوا يقاتلون في سبيل الله والذين كفروا يقاتلون في سبيل الطاغوت فقاتلوا اولياء الشيطان ان كيد الشيطان كان ضعيفا

"Они који верују у борбу на Аллаховом путу, и они који не верују борбу на путу зла, тако да момци и борити се против ђавола, ето лукавство Сатане је слаба". [Ниса ': 76].

Међутим, стручњак преместите замка замке демона баци на човека, али ми и даље треба да верују да лукавством Сатане је заиста слаб. Обезбедили смо увек поштују Аллаха Свемогућег.

Међу слабостима је ђаво: он не може да отвори закључана врата и назва Бога му. Исто тако, не могу да једем са људима који кажу Бисмиллах раније. Сетаб такође у стању да проведу ноћ у кући где људи иду да прочитате Бисмиллах.

10. Кају и траже опроштај.
Док је још жив, човек мора се покаје и затражи опроштај својих грехова Аллаху ва Субханаху теала. Докле год људи урадили ово, онда је Аллах теала Субханаху ВА ће увек опростити.

عن ابي سعيد الخدري قال سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول ان ابليس قال لربه بعزتك وجلالك لا ابرح اغوي بني ادم ما دامت الارواح فيهم فقال الله فبعزتي وجلالي لا ابرح اغفر لهم ما استغفروني

"Од Ебу Са'ид Ал Кхудри, рекао је он, чуо сам Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем рекао:" Ђаво рече Роббниа, 'За славу и славу, увек ће завести Адамова деца док дух је и даље у својој'. Тада Бог рече: "За славу и славу, увек ћу им опростити јер нам је то Ме". [Репортед би Ахмед].

Ево мало објашњење о ђаволу и њихових трикова. Може бити корисно и да буде опремљен да се заштити од сметњи и искушења Сатане проклетог. Муста'ан Аллах.

[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 09/Тахун ИКС/1426Х/2005М. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, Адреса ЈЛ. Соло-соло Пуводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183, тел. 0271-761016]



Ахлус Суннет Уал Јама'ах ФИИ Сабиилиллаах Џихад Заједнички Енфорце Улил Амри


По
Ал-Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас


Џихад је један од најважнијих исламских сии'ар и врхунац славе. Позиција у религиозном џихад је важно и стално одржаван. Џихад ФИИ сабиилиллаах остаје тамо до Судњи дан.

ОДГОВОР: Дефиниција џихада
У језику (етимологија) каже џихад је преузет из реченице:

جهد: الجهد, الجهد = الطاقة, المشقة, الوسع.

Што значи моћ напора, тешкоћа и способности [1].

Према АР-Рагхиб ал Асхфахани (Д. 425 В). Рахимахуллах: الجهد значи невоље и الجهد значи способност [2].

Џихад је преузет из речима: جهادا - يجاهد - جاهد

Према условима сиар'и (терминологија):

الجهاد: محاربة الكفار وهو المبالغة واستفراغ ما في الوسع والطاقة من قول او فعل.

"Ал Џихад значи да се боре невјернике, која покушава да се озбиљно посвети снагу и способност било речју или делом." [3]

الجهاد والمجاهدة: استفراغ الوسع في مدافعة العدو.

"Џихад значи да посветим све своје могућности да се бори против непријатеља."

Постоје три врсте џихад:
ОДГОВОР: Џихад против правих противника.
2. Џихад против Сатане да јуримо.
3. Џихад против страсти.

Три врсте џихада је укорењен у Кур'ану Ал-Ал-Хаџ слова: 78, на-Тавбах: 41, Ал-Анфал: 72. [4]

Према ал-Хафиза ибн 'Али Ахмад Ибн Хајар Ал-Аскалани (познат по Ибн ал-Хафиза Хајар Ал-' Аскалани, умро 852. Х-ог.) Рахимахуллах: "Џихад у складу сиар'и је посветио цео способност да се бори неверник "[5].

Термин се такође користи за џихад против страсти, Сотона може да јури, и људи Фасик. Што се тиче борбе против страсти је да научите религију ислама (научите исправно), а затим га практикују и научи га. Џихад против Сатане да јуримо одбацујући све облике сумњиво и пожуде увек украшен Сотона може да јуримо. Џихад против невјерника својим рукама, Треасуре, орал, и јетре. Што се тиче џихада против народа Фасик руком, орално и јетре. [6]

Речи Хафиза Ал-Ибн Хајар у складу са речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То а:

جاهدوا المشركين باموالكم وانفسكم والسنتكم.

"Борите се против идолопоклоницима са блага, соул, и говори о вама." [7]

Џихад од стране Схаикх ал-Ислам Ибн Таимиииах може Аллах помилуј је: ". Посветио све способности да остваре оно што се воли Аллах Свемогући и одбацити све оно што се мрзе Аллаха" [8] је рекао: "Гле, џихад је у суштини достићи (остварити) оно што се воли Бог вером и добрим делима, а одбацити оно што је мрзе Аллаха у форми неверици, злобе и максииат "[9].

Ова дефиниција укључује било какав џихада се спроводи од стране Муслимана, који укључује покорност Аллаху Свемогући да изврше заповести Божије и држе Његове забране. Искреност позвати (проповедају) друго лице да спроведе усаглашавање, близу и далеко, Муслимана или пагана и искрене борбе невјернике како да спроведе казну од Бога, а осим тога. [10]

Џихад није рекао прави џихад, али то је када џихад усмерен да траже лице Бога, подржавајући казне, подизање заставу истине, и дају све баатил рид тела и душе тражећи Аллахово задовољство. Али ако неко настоје да пронађу свет, онда не кажу џихад је реална.

Свако лице који су се борили да добију позицију, добијање плен, схов храбрости, тражећи славу (интензитет), тако да неће бити награђени, а не бити награђени [11].

Џихад у исламу је главни-сеутама добротворне сврхе. Бог команде џихад је садржан у Ал Кур-, који је писмо Ал-Бекаре: 190, 193, 216, Али "Имран: 142,-Ниса ': 95, на-Тавбах: 73, Ал-Анфал: 74 , Ал-Хаџ: 78, Ал-Фуркаан: 52 и пепео-Схааф: 11.

'Абдуллах бин Мас'уд Аллаху анху рекао:

سالت النبي صلى الله عليه وسلم: اي العمل احب الى الله? قال: الصلاة على وقتها, قال: ثم اي? قال: بر الوالدين, قال: ثم اي? قال: الجهاد في سبيل الله.

"Једном сам питао пророка саллаллаху То алејхи ве селлем: 'Цхарити оно што је најважније" Аллахов Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем рекао:?'. Молитва у време 'сам опет питао: "Па шта?" Он саллаллаху То алејхи ве селлем је одговорио : '. послушан родитељима "Поново сам питао:' А шта Он саллаллаху алејхи То савс рекао:? '. Џихад-лаах сабиилил фии'" [12]

Ебу Дхарр Аллаха анху једном питали на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То: "Амал оно најважније?" Он саллаллаху алејхи То савс одговорио: "вера у Аллаха и џихад фии сабиилиллаах ..." [13]

'Абдуллах бин Омер анхума То је рекао: "Главни-сеутама добротворна после молитве је џихад ФИИ сабилиллаах". [14]

Постоји особа која се питали пророка саллаллаху То алејхи ве селлем: "О Аллахов Посланиче, постоји неко ко се бори за кућу наде Гхани (заправо плен рата), постоји још један рат да би желео да буде именован, а други се борио како би видели свој став, који је борбе у Аллаха "Пророк саллаллаху алејхи То савс рекао?

من قاتل لتكون كلمة الله هي العليا فهو في سبيل الله

"Они који се боре Божије речи бити висок, па је ФИИ сабиилиллаах (на Аллаховом путу)." [15]

Б. Закон џихада
Закон џихада је Фард (обавезно) на основу речи Божје ал Каахир:

كتب عليكم القتال وهو كره لكم وعسى ان تكرهوا شييا وهو خير لكم وعسى ان تحبوا شييا وهو شر لكم والله يعلم وانتم لا تعلمون

"Прописано за вас да се боримо, али борба је нешто што мрзите. Можда нешто мрзим, али је веома добро за вас, а може бити и (превише) волите нешто, иако је веома лоше за вас, Аллах зна а ви не знате "[Ел-Бекаре: 216].

Овај став је одређивање обавезе џихада од Узвишеног Аллаха за муслимане, тако да зауставе зле непријатеље муслиманске територије.
Мухаммед ибн Схихаб АЗ-Зухри (. Д. 124 В) рахимахуллах рекао: "Џихад је обавезна за сваког појединца, било у ратном стању или који је седео (не постоји). Људи који су седели, када је тражио помоћ, онда он треба да обезбеди помоћ, ако се захтева да иде у рат, онда он треба да иде у рат, и ако није неопходна, онда нека то остане у месту (не учествују) '"[16].

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао масти-ху у Мекки (Мека издање):

لاهجرة بعد الفتح, ولكن جهاد ونية, واذا استنفرتم فانفروا.

"Не постоји емиграција после масти Ху Мекки (ослобођење Мекки), али постоји добра воља и џихад. Када будете упитани да иду у рат, па идем даље! "[17]

Закон џихада је Фард кифаиа [18] са аргументима Ал-Кур'ан и аутентичног Суннета и објашњењима научника Ахлус Суннета, између осталог, Ал Кур-ан-Ниса слова и то: 95-96, на-Тавбах : 122, ал Муззамил: 20, а неки од хадиса пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је аутентична.

Свештеник и остала четири школе су се сложили да је Џихад фард ФИИ правни сабиилиллаах Кифаиаха, када су неки муслимани га практикују, онда пада (пасива) на друге. Ако нико не уради онда је све грешно [19].

Научници је рекао да џихад постане фард То Аин на три услова:

Прво: Када су муслиманске снаге и кафира (неверника) састану и међусобно се окренути на бојном пољу, онда особа не сме да се повуку или да се окрене.

Друго: Ако непријатељ напада муслиманска земља је безбедна и опколи га, онда је обавезно за људе у земљи да изађу да се боре против непријатеља (у циљу да бране домовину), али жене и деца.

Треће: Ако имам питали народ или неки људи одлучују да иду у рат, онда мора да иде. Доказ је писмо ат-Тавбах: 38-39. [20]

Џихад је потребна за:
ОДГОВОР: Сваки муслиман.
2. Балигх.
3. Разуман.
4. Независност.
5.. Мушкарци.
6. Имају способност да се бори.
7. Имају довољно средстава за њу и њену породицу током њеног нестанка у џихаду. [21]

Код жена постоји џихад, џихад је хаџ и 'Умрах. Она се заснива на хадиса РасулуллахСхаллаллаху То алејхи селлем од 'Аисха анхума Аллаха, када је упитао Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То:

يا رسول الله, على النساء جهاد? قال: نعم, عليهن جهاد لا قتال فيه: الحج والعمرة.

"О Аллахов Посланиче, да ли су жене морају борити џихад? Посланика саллаллаху алејхи То савс одговорио: 'Да, жене су дужни да воде џихад (мада) не постоји рат у њој, наиме (обожавање) хаџ и' Умрах. '"[22]

Ц. Врлина џихада
Врлине џихада је веома уопште, међу којима су:
ОДГОВОР: Муџахид покрет (онима који се труде на Аллаховом путу) на бојном пољу био је награда од Бога [23].
2. Џихад је профитабилна трговина и никада није изгубила. [24]
3. Оживети џихад примат над Гранд Москуе и дају пиће у ходочасника. [25]
4. Џихад је једна од две добре (победи или умри за мученика) [26].
5.. Џихад је пут у рај. [27]
6. Они који се труде, иако је шехадет, али он још увек жив и дати су добре среће. [28]
7. Они који се труде као људи који не крше стално своју посту и молитвама ноћ. [29]
8. Заиста небу има 100 нивоа које пружа Богу за оне који се труде на путу. Од једног нивоа на други је попут неба и земље. [30]
9. Рај у сенци мача. [31]
10. Они који су умрли у мученика има шест предности: (1) греси Заборављас од првих капи крви, (2) моћи да виде своје место на небу, (3) ће бити заштићени од тешке Аллаха, (4) даје осећај сигурности од ужасног страха на Судњи дан , (5) се даје веру одећу, удата за анђела, (6) могу да дају свој породични сиафа'ат 70 људи [32].
11. Људи који иду на џихад на Аллаховом путу је боља од света и свега у њему [33].
12. Они који су умрли за мученика, његова душа била у киндил (светло / лампа), који је на небесима. [34]
13. Они који су умрли у мученика опростио све грехе осим дуга [35].

Д Дисиари'атканниа сврха Џихад
Исламски џихад циљ да се бори против непријатеља Бога и религије равно у лице земље, не само да их убију.

Аллах ал 'Азииз је рекао:

وقاتلوهم حتى لا تكون فتنة ويكون الدين لله فان انتهوا فلا عدوان الا على الظالمين

"И борити против њих све док не постоји прогон, и (тако) да је религија за Бога. Ако они престају (од непријатељски расположен према вама), онда не постоји непријатељство (опет), осим оних уздизање преступника "[Ел-Бекаре: 193].

Ибн Јарир Табари (. Д. 310 В) рахимахуллах рекао: "Борба их тако да више не забушавати Аллаху, не постоји обожавање идола и идолопоклонства и других богова, тако да је обожавање и покорност Богу, не само да друго "[36].

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

امرت ان اقاتل الناس حتى يشهدوا ان لا اله الا الله ...

"Ја сам наредио да се бори против људи док они сведоче да не постоји Бог има право да буде светиња, али је Аллах исправно ..." [37]

Абу 'Абдиллах ел-Куртуби (. Д. 671 В) рахимахуллах рекао: "стиха и хадиса горе показује да је од" китал "(рат) је куфр." [38]

Шејх као-Са'ди рахимахуллах рекао: "Циљ рата на Аллаховом путу није само пролио крв невјерника и да њихове имовине, али циљ за ову религију је основао Бог изнад свих религија и елиминисати (ослободити) сви облици идолопоклонство који омета успостављање ове религије, а то је "клевета" (забушавати). Када фитнах (политеизам) је нестао, постигао овај циљ, то више није убиство и рат "[39].

Тако, џихад за религију дисиари'аткан Аллахове на земљи усправан. Стога, пре почетка рата заповедио да проповедају да неверницима, тако да они пређу у ислам. [40]

Е. Нивои џихад
Према речима имама Ибн Каииим Ал-џихад Јаузиииах рахимахуллах има четири нивоа [41], наиме:

Прво: Јихаадун Нафс (џихад против страсти).
Постоје четири нивоа џихада:
1.Берјихад да студирају, а настава, која је проучавање религије истине. Особа неће бити у стању да постигну славу, срећу у свету и Хоусе, али са знањем и усмеравање. Ако не желите да научите корисно знање, онда ће нашкодити свет и у даљем тексту.

2. Настојте да вежбају знање које су стекли. Ако искључиво заснована на науци без милостиње, онда би можда нашкодити науку уопште не ради га добро.

3. Настојте да мендаквахканниа га научити да људи који не знају, тако да ако ова мисија не укључује крије онда то знање које је Аллах шаље доле било у облику упутстава и објашњења [42]. Дакле, знање није корисно, нити они могу бити спасени од Аллаха.

4. Настојте да будете стрпљиви са тешкоћама њене мисије на Аллаховом путу и ​​такође пацијената са људском поремећаја. Он је поднео тешкоће проповедања је искључиво било због Аллаха. Уколико сва четири нивоа се испуне да би то онда укључује особу која Раббани. Тако, Салафусх Салиха сложили да особа не може назвати као Раббани док он може да сазна истину, практикују и уче га. Дакле, научио га практикују и уче га, онда ће на страни анђела га похвалили.

Друго: Јихаадус Сиаитхаан (џихад против Схаитан)
Џихад ова врста има два нивоа:
ОДГОВОР: Настојте да се заштити од напада сумњиво и сумње у вери.
2. Настојте да се заштити од напада деструктивних жеља и пожуде.

Схаитан Јихадуси нивоа који би постојао после првог осуде и на другом нивоу ће бити после стрпљења.
Аллах ал-хаафиз је рекао:

وجعلنا منهم ايمة يهدون بامرنا لما صبروا وكانوا باياتنا يوقنون

"А Ми смо направили измедју њих да су лидери који управљају нашом командом када су они били стрпљиви. . А то је да верују у нашим Знаци "[-Као Сајдах: 24]

Бог у религије проповедају да руководство може да се добије само са пацијентом и самоуверено. Стрпљење ће бити у стању да се одупру пожуду и деструктивне жеље. Док је сигурно да буде одбијен од сумњи и сумњичавих.

Треће: Јихаадул Куффаар Уал Мунаафикиин
На џихада, постоје четири нивоа:
ОДГОВОР: Џихад је у срцу.
2. Џихад је на језику.
3. Џихад иметком.
4. Џихад са душом

Јихадул кафири (џихад против невјерника) је специфичан (контекст је урађено) руком (снага), док Јихадул Мунафикин (џихад против лицемјера) је специфичан (контекст уради) са (снага) усмено.

Аллаху теала, каже:

يا ايها النبي جاهد الكفار والمنافقين واغلظ عليهم وماواهم جهنم وبيس المصير

"О Посланик, настојимо (против) неверницима и лицемерима, а тешко на њих. Где су Јаханнам Пакао, а зло је одредиште "[На-Тавбах: 73]. [43]

Четврто: Јихаад Арбаабизх Зхулм Вал Вал-Бида То караат Мун (џихад против уздизање преступника ликова, актера и мункар Бид'ах)
На џихада, постоје три нивоа:
ОДГОВОР: Са способног руком.
2. Ако није у стању да тада вербално.
3. Ако то не приуште са срцем.

Тако су тринаест нивоа џихада.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

من مات ولم يغز, ولم يحدث به نفسه, مات على شعبة من نفاق.

"Ко умре а да никада није борио, а она није била замишљена у свом уму за рат, смрт је укључена у једној грани лицемјерства." [44]

Џихад мора обавити са улил Амри, како улил Амри то добро или лоше.

Ф. Подела џихада
Џихад против невјерника је била подељена у 2 (два):

Прво: Масти-Х Јихадул ватх Тхалаб (увредљиве џихад).
Џихад захтева испуњење термини сиар'иииах (услови који су утврђени од стране исламског закона), као што следи:
ОДГОВОР: Постојање Имама (водја).
2. Постоји држава (држава).
3. Постоје АР-Рааиах (застава џихада).

Друго: Јихадуд Дифа '(одбрамбени џихад, одбрана у муслиманској земљи).
Џихад је фард закона 'Аин на целокупном становништву земље која је нападнута од стране непријатеља (агресор). Ако становништво земље је слаб, онда треба помоћи од стране становника земље његових најближих суседа.

Џихад сиар'и мора имати сиар'и припрема и припрема је била подељена у 2 (два):
Прво, припрема тренинга тако да људи вере подржи суштину богослужења Аллаху Господа над војскама, душа их обучимо у Књизи Аллаха, очисти своје срце у Суннету Његовог Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем, тако да могу да помогну вјеру Аллахову Алмигхти и серијатског наслова на њега.

То је у складу са његовом речи:

ولينصرن الله من ينصره

"И заиста Бог ће помоћи онима који помажу (верске) Њега." [Ел-Хаџ: 40]

Друго, физичка припрема, која се припрема за број трупа и опреме у борби против непријатеља Аллаха и борите их.
Аллах Узвишени каже:

واعدوا لهم ما استطعتم من قوة ومن رباط الخيل ترهبون به عدو الله وعدوكم واخرين من دونهم لا تعلمونهم الله يعلمهم وما تنفقوا من شيء في سبيل الله يوف اليكم وانتم لا تظلمون

"И против њих припремите колико год можете натерати санггупи од коња се повезују са ратом (који је препарат који) да вибрира непријатеља Алаха и свог непријатеља и друге осим њих кога ви не знате, али Бог га зна . Шта год да ћеш потрошити на Аллаховом путу, морају се вратити к вама и нећете бити злоупотребљена (оштећен) "[Ал-Анфал: 60].

Укључивање дужности џихада са свим одредбама су обавезна да испуни сиари'атниа његове употребе.

Давање својства људима који су у обавези да се окрену џихад, у складу са одредбама Серијат-са тероризмом речи је велика грешка, клевета, лажна оптужба и фатална грешка и да је незнање.

Што се тиче поремећаја понашања (анархија), терорисање народа, бацање бомбе, самоубиство ауто бомба, људи сигурно уплашити или људи који су строги надзор од стране државе, убијају децу, жене и старије особе са именом религије је џихад није истина, ова акција АР-Рафиик против Аллаха и Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и вернике. Они су ван начин научници су веома дубоко разумевање науке [45].

[Преписан из књиге Схарх Акеедах Ахлус Сунном Вал Јама'ах, члан "Ахлус Суннет Уал Јама'ах ФИИ Сабиилиллаах Џихад Заједнички Енфорце Улил Амри". Иазид Ибн абдула Кадир ауторски Јавас, Реадер Издавачи Имам Аш-Схафи'и, ПО Бок 7803/ЈАЦЦ 13340А. Трећи калуп Јумада ал аввал 1427Х/Јуни 2006М]




Савети и Фатва џихад



По
Шејх Салих бин Са'д-Као Сухаими Ал Харби


Све похвале припада Аллаху, хвалимо Га траже помоћ и моли опроштај. Ми тражимо уточиште у Аллаха од зла себи и нашим делима. Ко је Аллах даје смернице, онда постоји нико да може да завара. И ко се дали завести Бог, онда ништа не може менуњукиниа.

Ја свједочим да нико заслужује да се обожава само због Аллаха, ни партнер Њега. И ја свједочим да је Мухаммед је његов роб и Његовог Посланика. Мај молитве и поздраве и благослов од Аллаха Алваис (делегиран) да га, његова породица и његови пријатељи и онима који прате кораке и хода на манхајниа, наставак Суннета и Суннета до дана Васкрсења.

Што се тиче будућности:
Заиста, ја бих да саветују своју браћу и муслимане у Индонезији суадара са неким саветима, и надам се да сам искрен у овом савету, а надамо се и сврха овог савета је лице Бога и следећег села.

У овом савету узимам себе и Муслимане да увек имају страх од Аллаха теала Субханаху ва у тајности или отворено, добро или лоше, радо или тешко. Из страха од Бога је узрок свих доброте.

Такође сам чврсто држе говоре јак конопац од Аллаха, помажу једни другима у доброти и побожности.

Аллаху теала, каже Субханаху УА.

"Што значи: А ви се држе конопац на Аллаха, а не да сломљен-Сплит (берфирках-фирках)" [Аал То Имраан: 103]

А реч Божија

"Што значи: А ти менолонглах међусобну помоћ и уздржаност у доброти, а не да се међусобно помажу у греху и непријатељство" [Ел-Маидах: 2]

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
"То значи: муслиман другом муслиманске већине на афирмацији једни друге" [1]

И речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То

"Значење: парабола о муслиманима у самилостан, благ и пун љубави међу собом, као једно тело, када су неки чланови болесни, други ће осетити бол" [хадис Бухари и Муслим]

И такође сам завештати за муслимане како би се вратили сваку ствар у спору са Кур'ана и Суннета пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.

Реч Божија

"Значење: О ви који верујете, придржавајте се Аллаху и покоравајте Његовог Посланика и улил Амри (клеро и умара) од вас. А ако се не слажете око нечега, ми врате Аллаху и Његовом Посланику, ако заиста верујете у Аллаха и последњи дан, да је најбољи резултат и на крају "[-Ниса: 59]

Све ово није могуће, осим повратка (у спору, суздржан) на учењака овог уммета и на разумевању праведника.

Он је рекао

"Што значи: А ако поднесу до Апостола и Улил Амри међу њима, сигурно људи који желе да знају истину (да би могли да) сазнати од њих (апостоли и Улил Амри)" [-Ниса: 83]

Реч Божија

"Значење: Онда питајте стручно знање, ако не знате" [Ан-Нахл: 43, Ал-Анбииа: 7]

Реч Аллаха теала.

"То значи: Зашто не иду из сваке групе међу њима и неки од људи да продубе своје знање (религије) у циљу пружања упозорење свом народу када се врате, тако да могу да одржавају се" [На-Тавбах: 122]

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
"Што значи: Заиста је учећи науку и љубазни природа је да науче да се понашају," [хадис Хасан Ад Дарукутхни историју у Ал-Афрад и Кхатхиб Ал Багдади од Ебу Хурејре, такође по Кхатхиб Багдхади Абу ал-Дарда (Сее Као не-Сахеехах 342.)]

И речи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.

"То значи: Нека наука је донео људима који су фер у свакој генерацији, која ће искорени неправилности код људи који гхулув (редундантне) и заустављање људе улица и сујете оних који та'вил Ступид" Хасан [хадиса погледајте стр.24 Тасфииах ва Тарбииах Схаикх Алија Хасана рад]

Онда је обавеза да се врате младе да Раббани научника који увек одлучује о праву ствар и увек до правде.

Нека изаберу предавачима који заиста ходају у правцу пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и пратите га (у) у речима, делима или ити'кад.

Увек се ослањала на сиар'и текстова у пријему фатву која долази од њих. Посебно у важним питањима и проблемима који захтевају прецизност смернице изнад ставова или иџтиходом светлосних сиар'и текстовима као што су питање џихада. Пошто живимо у доба пуном срања и многи људи који се усуђују берфатва без науке, од којих многи тврде да су научници, а и многи храбри ментаквил сиар'и текстови и трик у складу са вољом и ум-оштећених умова на јачање иновација, да следе своје страсти, или због неког интереса.

Нема сумње да џихад остао тамо до Судњи дан, и нека муслимани стално покушава да га спроводи у циљу да уздигне Аллахову ријеч. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.

"То значи: Онај који умире и никад није џихад или никада не намеравамо да водимо џихад у свом срцу, он је умро на грани лицемјерства" [хадис муслиманска историјска књига Ал Емирати]

И пророк саллаллаху алејхи То савс рекао.
"То значи: Нико не напушта џихад на Аллаховом путу ако нису недодирљиви".

Џихад остаје лидер муслимана прописује заједно са добро или зло наследити земљу, тако је Бог и шта је у њима (муслимани).

Али, човек у овом тренутку је подељен на неколико (групе) по питању џихада.

Већина њих каже да је џихад обавеза више не постоји, постоји само џихад против страсти, (су) делују глупе људе-варају-са хадиса као хадитспалсу ату лежи.

"Ми смо се вратили из малог џихада у џихад је у праву".

Оно што подразумевате под малог џихада је џихад против непријатеља ислама и шта они значе од џихада је џихад против великих страсти, (мада,-уздржана). Џихад што је опет већи од Муслимана који су жртвовали своје животе на путу на путу Аллаховом теала Субханаху ва да уздигне Аллахову ријеч ва теала Табарака.

Ово је мишљење неких људи и неких од Суфи заједнице које су се појавиле током ове ере, они позивају људе који путују у име да'ва Аллаху без знања и разумевања религије Аллаха. У ствари они су само ходање тамо-амо током целе године без икакве реализације онога што значе, нарочито у погледу побољшања акеедах и факторе који могу изазвати оштећења у виду јереси и многобоштво или неморала.

И постоји још једна група која нешто џихад, али то није џихад. Они убијају муслимане свуда и запалио пламен рата у земљи самих муслимана у име џихада. У ствари, они претпостављају да је муслиманска земља је земља која заслужује да се бори за у њему је неморално, неморално или злоупотребе и не арбитрира у закону Бога осим Аллаха блаженог земљи као што је Краљевини Саудијској Арабији данас, која је и даље влада безакоње алхмадулиллах Серијат од Аллаха о свим аспектима живота.

Група која Џихад на нешто што није џихад, што оправдава крв муслимана и њихове имовине и униште снаге и ресурсе свог живота, па чак и њихова места од значаја, шта они раде је да људи скептични о намерама ове групе су вероватно возили по ционистичке групе или Фреемансонри и друге опасне групе које желе да се супротставили муслимане.

И постоји још једна група са храбром мемфатвакан ​​денгна правне обавезе џихада Фард То Аин за сваког муслимана, иако је број муслимана није довољан, без адекватне припреме, без примене силе или свештеника који је водио џихад.

Фатва је далеко одступила од манхај истине и сиар'ииах текстове који описују границе џихада.

Као што сам објаснио, да џихад остао тамо до Судњи дан, па завештао је Аллах земљу и шта је у њој (муслиманима).

Џихад постаје фард То Аин да сваки од муслимана, ако је: "свештеник му је рекао, посебно када је земља муслимана напао или заузета, и муслимани имају моћ и присуство вијоре заставом ислама и јасно присуство корисника, а не џихад, као што су случајеви који се не јављају више оштећена или исти (штета) да мемудхараткан ислам и муслимани и муслимани у уједињеној држави "

Ако не постоје услови је закон џихада је Фард кифаиа. Правни Џихад фард Аин, или обавезно Кифаиаха у складу са специфичним околностима.

Џихад фард постаје кифаиа за циљ да помогне мисију у иностранству где се имам од муслимана није дужан да свако лице, али само сугерише уопште.

Ако држава као што је ова, онда је џихад Фард кифаиа што значи да ако неки су онда испуњени гугурлах (обавеза) другог.

Као да захтева свештеника према муслиманима, док муслимани имају моћ, довољним количинама, припрему највероватније да победи у рату, онда џихад постаје Фард овог закона 'Аин.

Ова чињеница се наводи да без обзира ко још може рећи Кифаиаха или фард Фард То Аин, која помаже муслимане када су уништили земљу, њихову част гази, или им је нанета неправда, а не вијоре банер џихада, онда постоји само помаже муслимане уопште, јер не имају адекватну количину, нема зреле опрему или адекватну снагу.

Ако таква ситуација, као што се догодило у Босни и Херцеговини, Косову, Чеченији или други, тако да постоји помогне и ојача редове муслимана у целини, али не по имену или Фард Фард кифаиа а'ин обавезни да учествују у њему. Међутим, дужност муслимана уопште је да вам помогне са богатством. Ко ће са њима да бране земљу онда је то у реду и очекује. Због банер џихада и недостатак адекватне припреме може бити фактори који долазе од Божје помоћи.

Али као што сам рекао, у тренутку када је обострана помоћ и стоје раме уз раме са муслиманима у складу са нашим могућностима. Али хајде да не довести у заблуду младићи ислама рекавши да је "Џихад је обавезан да не придружите ако би грех" очигледно није истина. Је обавезан за муслимане је да помогне своју браћу који дидзалими као најбољи и његов најбољи где год да су.

И шта се сада дешава у Малуку острвима, у Индонезији, то је без сумње да муслимани ту да помогне и ојача своје редове и заиста покушао да им помогне да морално и материјално је ствар која треба да буду за муслимане. Дозволите нам искрено да им помогне са оним што ми санггупи морално и материјално, али не и за младе Индонезији мемфатвакан ​​бавасаниа обавезни да иду на острво и прогласио џихад у одсуству имама, или намерно охрабрујући их да ураде ово време они су између две ватре.

Ватра која је већина хришћанског становништва на острву и упозори владу Индонезије да ће предупреди свако кретање тзв џихада. Зато сам мислио:

Џихад захтева фатву да се младима и њихова топлота ће изазвати штету и разарања и да ће водити младе у укусним оброцима за непријатеља ислама и секуларних група које их прате.

То је неприкладно захтевати берфатва и џихад и идите на острву усред таквим околностима. Јер потреба за разматрање маслахах и мафсадах. Будите свесни, да је било џихад покрет који ће муслимане на ивици уништења или катастрофе, или изазвати их да се врате савладали случај, не бар се зове џихад.

Ко је берфатва тако, онда нека Бојте се Аллаха теала Субханаху ва и муслимана у циљу да се не донесе Индонезија за случај да не санггупи а не да им укусно храну за непријатеља. Јер џихад није осећање или слогани, али услови морају бити задовољени да сам објаснио на почетку ове касете.

Помозите свог брата са својим имовине и било ког облика подршке санггупи и ојачају своје редове. Ипак, будите опрезни да не достави муслиманских младића који нису њихови санггупи случај.

Калианпун знам како Биографија Посланика саллаллаху алејхи То савс у Мекки за 13 година и 2 године у Медини, није подигао заставу џихада осим после муслимана имају моћ, држава и припрема које ће им омогућити да ометају Аллахов непријатељ џихада. Као што без тих ствари, онда се не слажем са вама да ће увести у живој исламске омладине на ивици уништења и хаоса.

Колико фатвас као што се то десило још од последњих деценија, као што је дошло у већина група има лидера који се осећа као посао има задатак лидера (имам) када су имали сазнања о овој религији, онда они дају подстицај на или захтевају младе да иду у одређеним местима на основу тога да џихад на месту је обавезно.

Резултати овог фатву је уништити сиромашних младих, њиховог жртвовања узалуд због нервног берфатва овако.

У ствари је Аллах Субханаху УА теала, каже.

"То значи: Немојте рећи оно што немамо сазнања о томе. Заиста слух, вид и срцима свих који ће бити потребни за преузимање одговорности "[Ел-Исра: 36]

Останите далеко од вас, да губите младе ислама са таквим фатвас. Али, заиста је требало да помогне свом брату у складу са било кесанггупанму морално и материјално.

Муслимански младићи пропали је пресудио овако, па су га завршио да се бојим ридерсхип на трикове непријатеља ислама да окупи младе ислама на острву, а затим убију.

Феар ви Бог Табарака ВА теала, намаканлах нешто са његовим именом и Схун (став) да смели да дају фатву, вратите се свештенству, страх од Бога, у било којој од онога што ви кажете и фатвакан ​​зато што ће сигурно бити позвани на одговорност пред Богом . Не губите на лагодан ислам иза фатаморгане и пресудио да је аргумент почива не сиар'и и не стоји на скалама и мафсадах маслахах сиар'ииах владавине које су признате од стране научника.

Табарака сте Бојте се Аллаха теала ва. Страх на дан када сте се вратили у Бога и сваке душе бити награђени са оним што зараде.

Ми се молимо Богу са добрим именима и Његови атрибути Тауфик висока да дају муслиманима где су са оним што изазива љубав и керидхаанНиа. А Аллах сачува муслимане у Индонезији и на сваком месту свих зла. А Аллах увек узвиси своје речи, као и понижавајућа своје непријатеље.

Заиста је Аллах Он је који регулише поступак и све способан за такве ствари.

Крај наше молитве је Алхамдулиллахир Раббил А'ламин.
Мај благослови на, честитке и благослов нашег Посланика Мухаммеда саллаллаху То увек алејхи селлем, његова породица и његови пријатељи.

Брат
Као-Салих бин Са'ад Ал Харби Сухаими
Виши предавач на Исламском универзитету у Медини у Посланикове џамије и наставници
28 Дху ал-Хијјах 1420Х

ЗАКОН кренуо да се залаже у Малуку

Да Фадлилатуси Схеикх
Бин Мухамед Салих ел-Утхаимеен Хафизхахуллах теала

Бисмиллахиррахманиррахим
Можда, Фадлилатус Шеик чуо о хаосу у нашој земљи, посебно у неким градовима у источној Индонезији, о дивљаштва од хришћана против муслимана са масакром и исечено делове тела жртава на улици, о силовању и разарања џамије које су постале светиње муслимана. Али, не бар на владину акцију да га превазиђе.

Питање је, да ли је индонежански муслимани могу да помогну своју браћу који су се борили у другим градовима, као и сет од џихада, или имају дозволу Имама (влада)?

Имајте на уму да Индонежанска влада је уроњен у политичком и економском борбе, и неће дати дозволу да никоме да обавља џихад, а влада није предузела конкретне кораке да се заустави окрутне покољ. Дајте нам фатву, Аллах дати благослов на вас

Братство Индонезија
15 Дзулка'дах 1420Х

Одговор
Алхамдулиллахир Рабилл Аламаин. Молитве и поздраве на пророка Мухамеда надамо пролио, заједно са породицом, пријатељима и људима који прате њихове кораке до дана Васкрсења и.

Ако је рат рат у циљу да се брани, је дозвољено. Иа'ни ако хришћанин дође у кућу муслиману да гази своју част, онда он има право да се брани, чак и убијање. Као што је рекао да иде на џихад, није дозвољено осим уз сагласност свештеника и иа'ни власти у земљи.

Молим Аллаха, Он може да збришу све несрећа и зло муслиманима, и надам се дати победу ислама у Индонезији, јер победа не може добити осим његову помоћ.

Већ је схватио да акт издаје од хришћана против ислама и његових следбеника су веома моћни свуда. Међутим, ово је врата победе за муслимане, тако да они знају њихови непријатељи су стварни.

Молим Аллаха, Он може да помогне муслиманима на сваком месту и уништи хришћански народ и њихове слуге. Заиста је Аллах Узвишени Свемогући свему.

22 Дзулка'дах 1420Х
Мухамед Ал Утхаимеен

Питања која се појављују у Малуку клевете

По
Шеик Ибрахим бин Амира Ал Рухаили


Питање
Шеик Ибрахим бин Амира Ал Рухаили питали: Треће, на питање клевете које се јавља у Молуццас

Одговор
О томе шта се дешава на острву Малуку, већ дуго кружи међу нашом браћом (икхвах) доста вести из њих, па смо се састао са неким рођацима (смо), посебно у вези са овим питањем. Објаснили смо да мишљење (изјава) да верујемо и са нашом вјером у Аллаха Свемогућег, као што се верује да су многи од нас, као што Схаикх Салих-Суахими масиаикх Као и Убаид Шеик Ал Јабри, Шеик Салих ... у њему ... Схеикхс попут шејха Абдус Салам ал-Сухаими, шеик Сулаиман, шеик .... (ИЕ) велики број (Улама) окупило на Схаикх Салиха Ал Сухаими икхвах са којима се суочавају већина оних који су долазили и никада се придружио у активностима ове операције. Смо да им објаснимо да то није џихад, џихад мора бити тачно јер се под барјаком ислама, под заставом једног свештеника који је усвојен од стране баи'ат.

Што се тиче њих, људи који су почели џихад, они већ постоје под обвезница баи'ат против муслиманског владара, чак и ако је имао било (владар-а) ради. Ми не кажњавају људе у журби и не би требало да изађе (на побуну) јер постоји само сумња у време клевете.

Затим, такође не могу да замислим ништа што се може догодити само због непријатељства џихад захтева хришћане против муслимана.

Заиста Џихад постаје обавезан тек када имају могућност да то учини. Као да не постоји могућност да се бори, (не) способност припреме, онда то не би требало да буде. То чак може бити потребно да плати јизиа (полл порез плаћа као гаранција безбедности) да неверницима (ако околности сила) у замену за одржавање душама муслимана.

Као малој групи који су дошли да се суочи војску која је припремљена са јаким припреми; имају војну опрему (комплетна) и имају искуство рата, онда (ова мала кеомпок) изашао да их суочи са циљем џихада, онда се не учи од серијатског ' на и они (мала група) нису наредили да случај.

Даље савет мојој браћи тамо (Индонезија), они треба да се држи правцу учењака и описана је од стране научника са детаљним објашњењем шта је потребно за ове браће, је да они узимају назад на главни кеуатан-их и оставили су овај случај. Да би их да бране Муслимане да подигне ово питање да се лица која су овлашћена да рукује својих послова у својој земљи, и да даје савете људима овог органа. Надам се, Свемогући Аллах дао владара Тауфик за добробит (добар) од муслимана и уклоните своје тешкоће.

Ово је добра ... благослови на Аллаха, мир и баракахНиа наш Посланик Мухаммед посвећен, породица и пријатељи.

[Копирано у Ас-Сунном магазина 07/Тх Едитион. Као и Суннет-ИВ/1421-2000М 03/Тх издање. Истикомах Лајнах В/1421-2001МДитербиткан Фондација суракарта. ЈЛ. Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо - Индивидуални 57 183]



Правило-правило у џихаду




По
Шеик проф. Абдурроззак бин Абдул Мухсин Ал Аббад




Ово је веома важна дискусија о питању џихада, џихад је схватити да ислам прописује у складу са правилима и захтевима који су описани у Кур'ану и Суннета Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То и Салафусх Салих атсар . Није савршен џихад у Аллаха и добрих дела неће бити укључени, без обзира на услове.

Међу правилима и условима џихада је следећи.

[1]. Џихад мора диландасаи две ствари које су услов за прихватање дела, који је искрен и мутаба'ах (пратите Суннету Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То). Аллаху теала Субханаху ВА неће добити неку док је џихад за Аллаха његова намера менгикхласкан керидхоанНиа и очекују. Ако је само очекује Џихад је лична предност или положај или друга у свету битно онда џихад није прихваћен од Аллаха теала Субханаху ва. Исто тако, Аллах неће прихватити џихад некога ако он не прати Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То у џихаду. Неко ко жели да води џихад мора прво да разуме како првог Посланика саллаллаху алејхи То савс онда менцонтохниа џихад.

[2]. Џихад би требало да буде у складу са намером и сврхом џихада је да се уздигне дисиариатканниа казну од Бога и да је религија припада само Богу, као што Пророк саллаллаху алејхи То савс је упитао: О Аллахов Посланиче! постоји неко ко се бори за своју храброст, јер постоји више фанатик (класа), такође постоји због Рииа, која је обухватила међу онима који се труде на Аллаховом путу? онда он је одговорио: "Они који се боре на путу Аллаховом на високом речи Аллаха онда је он на путу Аллаха" [Бухарије и хадиса 7458 Муслимана 1904]

[3]. Џихад мора бити праћена знање и разумевање религије је добро, јер џихад укључујући семулиа-славну богослужење и послушност. И богослужење не важи без знања и разумевања религије. Зато рахимахуллах Омер бин Абдул Азиз је рекао: "Они који клањају Аллаху без знања је више штете него користи." Помиње у атсар да: "Наука је свештеник / лидер милостиње је добротворна док његови следбеници". То је заправо јасно, јер ако су циљеви и акције нису у пратњи науке, онда је то само незнање и заблуда и пратите страсти. Она мора да зна праву природу џихада, циљ џихада, џихада и различитим нивоима-нивоима, као и држава треба схватити да је непријатељ био спреман да се бори. [2]

[4]. Џихад би требало да се уради са великом милости / саосећања и нежно, јер џихад није прописано за менталне тортуре или повредити друге. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.

"Значење: Није слабост постоји нежност у било чему, али он ће га улепшати, а не постоји насиље у било чему, али да ће га уништити" [хадис Пријављено Муслим]

Сиаикххул рахимахуллах ислам Ибн Таимиииах рекао: "Сотона увек жели од човека да их претерују у свим случајевима. Ако сиаитах склон да види особу коју волите онда је направио екстравагантна у љубави, тако не мрзе оно што Бог мрзи и љубоморан. Али ако га Сотона видео склон да грубост / хардвер, онда ђаво постала сувишна стране не чини милостињу / добар, нежан и привржен у складу са којим је Аллах наредио и био је веома екстреман у мрзи и осудили, и дао санкције ... " [3]

[5]. Џихад је да буде испуњен правде и далеко од тираније. Ово су важне одредбе у џихаду на Аллаховом путу, као Аллаху теала Субханаху ва његова реч.

"Значење: Борба на Аллаховом путу боре они који вас, (али) не прелази границе, Заиста Аллах не воли оне који прелазе границу" [Ел-Бекаре: 190]

И речи.

"Значење: О ви који верујете, да ће бити људи који увек подрзавају (истина) за Аллаха, сведочи са правдом. И никада не мрзим против једног народа, подстичући да урадите неправду. Пази, јер то је само ближе побожности. И страх Аллаха, Аллах је сигурно свестан шта радиш "[Ал-Маидах: 8]

У прошлости, када је Посланик саллаллаху алејхи То савс послао своје трупе, увек их мевасиати бити опрезан и рекао: "Иди с именом Аллаха иу Аллаховом путу, борби против оних који не верују у Аллаха. До мецинцанг (леш), и не варају и не убијају децу "[Пријављено од стране муслиманске хадиса 1731]

Научници су објаснили да људи који не иду у рат од жена, мале деце, стараца, слепи људи, људи који су слаби / болесни, луди људи, и пастира / свештеника и монаха, односно НУНС групе који не заслужују да буду убијени у џихаду, јер рат је био усмерен против оних који се боре против нас када смо показали Божију вјеру. Свако од горе наведених група које не учествују онда боре не смемо борити против њих. То је зато што је Бог дозволио да убије дух са којим ова створења могу да буду добри, као што Бог каже.

"Што значи: А да ли клевета већи (грех), уместо да убије" [Ел-Бекаре: 217]

То значи да, упркос ружноћи рата и разарања у њему, али све штете и клевета паганство над њим. Ко не спречава муслимане да успоставе религију Аллаха, једина опасност за његов сопствени неверици. Стога су научници рекао: "проповедник се зове јерес да мениелисихи кепад Кур'ан и Суннет достојан санкције, за разлику од Нечујан (без позиви бид'ах). Све ово подразумева добро ислама и Исламске позив да се уради правду и избегавајте све облике прогона и тираније "[4]

[6]. Џихад (тхолаб / напад-уздржана) морају бити са имама муслимана, или уз сагласност оба лидера / свештеници су добри или зли човек. Ово је најважнија међу овим условима које морају да постоје у џихад фи сабилиллах, јер џихад, џихад посебно против непријатеља Аллаха са оружјем не може да се уради, али уз моћ и снага се не може добити већ јединство. И јединство не може бити реализован, али са руководством. И руководство не ради, али са ставом да чују и слушају (лидер). Сви предмети су међусобно повезани и делимично несавршен, али са неким другима, неће ни усправно религија и овај свет, али га [5].

Ова одредба је описано у Суннету и изрека Салаф. Помиње у хадиса Абу Хураирах од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је он.

"Што значи: Заиста свештеник / лидер је штит (муслимани) да се бори иза њега и направи штит" [Бухари Хадис Муслим 2957 и 1841]

Имам Ебу Дзафер рекао у АТХ-Тхохави Акидах Тхохавииахниа: "Хаџ и Џихад увек врши са Улим Амри / лидер муслимана који су добри и дзолим до судњег дана ...".
Имам ал-Барбахари рахимахуллах рекао: "Свако ко каже, дозвољено да се моле иза сваке добре и зле свештеника и џихада је дозвољено са кхолифах, а он није бунтовник против владара, подижући руке и моли се за своје доброте, то је заиста дошао у Кховариј група речи од почетка до краја "[6]

[7]. Џихад на Аллаховом путу прилагодити ситуацији муслимана, још увек слаба или јака је? јер се ствари мењају све време и место. Џихад на Аллаховом путу је прописано у Исламу кроз неколико фаза: У време џихада Меку дисиариатлан ​​тек треба да узму оружје, јер муслимани тада још увек мањина и слаби, али је џихад прописан од стране јетре и усменог.

Аллаху теала, каже Субханаху УА.

"То значи: не прате невернике, а теже против њих са Кур'ана са великом џихаду" [Ал-Фуркан: 52] Овај стих маккииах (доле пре ходочашћа пророка саллаллаху алејхи ве селлем То до Медине, - уздржана)

Реч Божја: "Вајахидхум". Ибн Абас је рекао: "Куран" као Ибн Јарир у свом коментару. После је он саллаллаху алејхи То савс преселио у Медину и почео да оснује исламску државу дозвољено му је да апсолутно борити кроз Његову Реч.

"То значи: да је дозвољено (да се боре) за оне који се боре јер су огрешио. А да Аллах, Узвишени заиста им помогне "[Ел-Хаџ: 39]

Затим обавезан џихад муслиманима је наређено и да се боре они који их се боре и да се уздрже од људи који их не муче.

Аллаху теала, каже Субханаху УА.

"Значење: Борба на Аллаховом путу боре они који вас, (али) не прелази границе, Заиста Аллах не воли оне који прелазе границу" [Ел-Бекаре: 190]

Након тога је Аллах открио стих који апсолутно наредио да поведе џихад, а не држите назад од било кога док не уђу у религију Аллаха или плати јизиа, како је изнето у Његовој Речи.

"Што значи: и борити их, да нема увреда и да је религија само за Аллаха. Ако они престају (од неверици), онда сигурно је Аллах види шта раде "[Ал-Анфал: 39]

Стручна научници појачавају утисак да су стихови су ништа мансукх / уклонити (правна,-уздржана), али су стихови се примењују у складу са постојећим условима, онда муслимани имају свако време и место да предузме стихове у складу са својим могућностима. Ако су у ослабљеном стању џихад у складу са својим способностима. Ако су они слаби довољно да га проповедају усмено. А ако они већ имају већину власти онда су (дозвољено) да се боре они који се боре против њих или су близу њих и да се уздрже од их не узнемиравају. И ако они имају веома јак и има моћ (дозвољено) за борбу против све што су људска бића све преобратили у ислам или плати јизиа. [7]

Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рекао: "Ко међу муслиманима у држави је слаба у одређеном месту или времену, онда он треба да вежбају стрпљење и праштање стиховима оне који су нашкодити Аллаха и Његовог Посланика А Писмо пагани" [8. ]

Шеик Као-Са'ди Абдуррохман рахимахуллах рекао: "Нека знају да Бог не оптерећује човека, али у складу са својим способностима и Мессенгер саллаллаху алејхи ве селлем То је суспендован туладан их. Претходно, он је саллаллаху алејхи То савс кроз две државе у проповедања и џихада. Управља у складу са ситуацијом Он. Док муслимани у државном контролом непријатеља су слаби и он је наредио да се брани сам себе и напуните са проповедају џихад и да се уздрже од предузимања оружје, јер је више мадхоротниа. И у другим приликама они су рекли да се одупре зло непријатеља са свим силама и да се помиримо док постоје корисници у миру и да се бори против оних који прелазе границу ако маслахатниа већа. Обавезно за муслимане да имитирају своје пророк у том погледу. И он је имитирајући корист и успех "[9]

[8]. Џихад мора бити у стању да остваре корист, а не резултира у већој кемадхоротан. То је зато што Џихад у свим њеним облицима, је прописано да донесе озбиљне предности и одбацује мадхорот ислама и муслимана, оба појединаца и група. Увек је џихад прописан као сигуран као да зна са сигурношћу или пажљиво процењује да оствари тај циљ. Али, насупрот томе, ако се зна са сигурношћу или процењена пажљиво га донети више мадхорот, онда џихад у време када није била предвиђена. Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Таимиииах рекао: "Главни Сеутама-џихад и добра дела су да поштују Бога више и више користи за слуге Божије. Ако џихад може мемадхоротканниа и блокаду више користи не може бити категоризована као добрим делима "[10]

[9]. Закључак: темељ од наведених правила је да Кур'ана и Суннета као репер у свим приликама и обухвата четири ствари: тачну Акеедах и искрену намере, поштење у једином поверења, а затим следите суннета пророка саллаллаху То алејхи ве селлем. Муџахид који не придржавају правилног акеедах онда речи и дела не може одвојити од оштећења и неправилности, јер истина Акеедах је темељ за безбедност речи неке особе и акцијама. А Муџахид који не држе са искреним намерама у речима и делима онда џихад није због лице Бога или да спроведе своје речи још само да задовољи своје жеље. А Муџахид који је непоштено у његовом сопственом поверења у Бога то неће бити истикомах у џихад на Аллаховом путу и ​​џихад оптерећења, чак и слаба одлучност могла брзо и лако песимистични него Божију помоћ. А Муџахид који не следе Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То онда џихад неће бити истина, а не далеко од јереси и одступања. Чак и више цондох џихад на уништење себе и много побољшања и жалбу правом Аллаховом путу.

[Укратко из књиге "Ал-Кутхууфул Јииаад мин Хиками Ахкаамил ВАЛ Јихаад" стр. ДР 23-35 од стране Схаикх Абдул Мухсин бин Абдурроззак Ал Аббад, преведено као Абдурахман бин Тхаииб]

[Копира из магазина Ал АДХ-Исламиииа Дзакхиирах емисији 18. мухаррема 1427Х/Пеб-Марет Че ИВ 2006М. Издавач Ма'хад Али ал-Ирсиад Сурабаиа, ЈЛ. Султан Искандар Муда 45 Сурабаиа]



Џихад у исламу




По
Ибн Коииим рахимахуллах



Џихад је окосница и исламски купола. Позиција оних који се труде веома високо у небу, тако и у свету. Они су драгоцена у свијету и на ахирету. Мессенгер је један од највишег ранга у џихаду. Он има џихад у свим облицима и врстама. Он тежи у Аллаховом путу истине у џихаду, или од стране јетре, пропаганда, информације (знање), мачева и оружја. Све време је био само да се залаже са срцем и предају га вербално. Дакле, он је веома сладак име (на људски суздржан) и највредније у очима Аллаха.

Бог му је наредио да џихада јер је био послат као Посланик, Аллах каже

"И ако смо вољни, Послали смо се тачно у свакој земљи која даје упозорење (апостол) Не прати невернике, и. Теже против њих у Кур'ану са великом џихаду." [Ал-Фуркан: 51-52]

Ово писмо укључени писмо у којем постоје Макииах команда да поведу џихад против неверника и информације и да достави доказ о Кур'ану. Исто тако, џихад против лицемјера достављањем доказа, јер већ постоје под влашћу муслимана, Аллах теала, каже:

"Значење: О Посланик, настојимо (против) неверницима и лицемерима, а тешко на њих Њихово место је пакао а то је да се врати на најгоре..." [У-Тавбах: 73]

Џихад против лицемјера (уз доказ-уздржана) је теже него џихаду против кафира (мач-уздржана), зато што (уз доказ пент-џихад) могу се вршити само посебни људи су наследници Посланика (Улама ). Можеш га оствари и помаже им да је мала група људи. Ипак, они су најплеменитији људи у очима Аллаха [2].

Укључујући семулиа-Нобле џихад говори истину, иако многи људи који су се снажно противи пренесу истину да људи који брину о сметњи. Због тога, схолаватуллахи Апостолског алаихим салаамуху ВА-укључујући и најсавршенији

Џихад против Божијих непријатеља изван (муслимани), укључујући гране од слуге свог џихада против себе (жеље), у послушности Богу, као што говори Посланика:

"То значи: Муџахид су они који се труде против Аллаха и покоравају му у Мухајир је један који је емигрирао из онога што је забрањено од Бога" [хадис Репортед би Ахмед и санадниа јаииид / и]

Дакле, џихад против себе више приоритета него џихаду против кафира и то је основа. Слуга, ако не на џихад против себе у послушност Божије заповести и онога што је забрањено да напусти због његове искрености, а затим како је он могао џихад против неверника [3]. Како може да се бори за невјернике, а непријатељ (страсти), који стоји поред његове леве и десне, а он још није савладао у борби против џихад за Аллаха. Можда он неће изаћи џихад против непријатеља (неверници), тако да је био у стању да поведе џихад против његове жеље да изађе џихад. [4]

Други непријатељ је циљ џихада је био роб. Али још увек постоји трећи, који није могао да поведе џихад против њих, осим после трећег ритму. Он (непријатељ је трећи) увек блокирана, обмањујуће и заводљиво слуга, како не би водили џихад против својих жеља. Увек је био портрет роб страсти да џихад против веома тежак и морао да напусти уживања и задовољства (свет). Нема шансе она џихад против непријатеља уколико не прво морала да се бори џихад. Дакле, џихад против оснивања у џихаду против њих. Трећи непријатељ је сатана, Аллах теала, каже:

"Што значи: Заиста Сотона је непријатељ вама, онда га третира као непријатеља (МЈ)" [Фатир: 6]

Командује да ђаволу као непријатељ је подсетник да (слуга) да мобилише све снаге у борби, јер непријатељ никада није уморно и слабо да доведе у заблуду људи свих времена.

(Онда је рекао-уздржана) Ако горе је да се схвати џихад је подељен у четири фазе [5]:

[1]. Џихад против себе (пожуда), и подељен је у четири нивоа

. Џихад у проучавању религије не може бити срећа у свијету и на ахирету, осим њега. Ко стоји иза науке религије онда ће бити мизеран у свијету и на ахирету.

Б. Џихад у пракси науке које је научио, јер наука без милостиње ако не мемадхаратканниа, минимално знање никакву корист.

Ц. Џихад у да'ва (позива људима) да предају науку и да не знају. Ако не, онда је он међу онима који крију знање које је Аллах открио и неће бити корисно знање, и он не би био безбедан од Аллаха.

Д. Џихад у пацијента сусреће препреке на путу пропаганде и људског ометања због Аллаха.

Ако службеник је усавршио ову сва четири нивоа, онда је класификован Роббаанииииин Роббани (људи). Салаф раније је договорено да научник не може рећи Роббани док он зна истину, онда вежбају и уче. Свако ко зна (истина), онда је да вежба и учи га, онда ће бити поштован међу становницима неба.

[2]. Џихад против Сатане, и она је подељена на 2 дела:

. Џихад у одбацивању сумњиво (конфузија) и сумње у вери
Б. Џихад у одбацивању први шапат пожудом џихада и џихада ће улива поверење да ће и произвести стрпљење Свемогућег рекао:

"Што значи: И Ми смо направили измедју њих да су лидери који су од стране нашег упутство команду када су били стрпљиви и да верују да је у нашим. Знаци." [Како-Сајдах: 24]

Аллаху теала менгкабаркан да руководство у религији могу се добити само уз много стрпљења и поверења. Стрпљење може да одоли пожуде и жеље, а лош вера може да одоли сумњу и збуњеност.

[3]. Џихад против невјерника и лицемери. То укључује четири ствари: џихад срца, оралне, имовно стање, тела и душе. Џихад против невјерника је више посвећен руци и џихад против лицемјера је више посвећен изговорене речи.

[4]. Џихад против дзолим, јеретик и мункар кафу. Он има три фазе. Руком ако је у стању, ако не онда преместите на усмени и ако није у стању да се онда са срцем.
Ово је тринаеста фаза џихада и (они који умиру и не боре џихад и да никада не шапућу у њој за њега да умре у џихаду је огранак хипокризије) [6]

И џихад неће бити савршена, али са у покрету и не постоји Хијра и џихад без вере [7]. Људи који очекују благодат Божију су људи који воде те три ствари, Аллаху теала, каже

"Значење: Они који верују, оних који су емигрирали и теже у Аллаховом путу, они су очекивали милост Аллаха, и Аллах је често прашта, Самилосног." [Ал-Бакорох: 218]

Као вера је дужност сваког човека, она је такође потребно да их преместите два у било ком тренутку:

[1]. Ментаухидкан емигрирао у Богу кроз Њега, искреност, покајање, резигнација, наду, и волимо га.

[2]. Емигрирао у Његовом Посланику пратећи његов Суннет, под његовом наређењу, што је потврдио вест да пренесу, и стављајући своју команду осим команде. Посланик је рекао, што значи:

"Значење:. Они који су емигрирали у Аллаха и Његовог Посланика, затим ходочашће у Аллаха и Његовог Посланика и оних који су емигрирали у свету или жена која је била о томе да се уда за хијрохниа шта је намењен". [8]

Налози за џихад против страсти у послушности Аллаху и џихад је Фард Аин против демона који не могу бити делегиране никоме. Што се тиче џихад против неверника и лицемери је Фард кифаиа.

[Заадул Ма'аад ФИИ Хадии Кхоирил Ибаад 3/5 - 11, Ибн Коииим рахимахуллах]

[Копира из магазина Ал АДХ-Исламиииа Дзакирах ТхИВ Едитион 17 / Дзулка То Дах 1426Х/Десембер 2005М. Преводилац Ебу Абдиррахман Бин-Као Салафи Тхаиииб Лц, Издаје Ма'хад Али Ал-Ирсиад Сурабаиа, ЈЛ султан Искандар Муда 46 Сурабаиа]




извор: хттп://алманхај.ор.ид/

No comments:

Post a Comment