Sunday, July 1, 2012

Неговање хармоничан домаћинства, Посланика саллаллаху алејхи То савс:. الدنيا كلها متاع, وخير متاع الدنيا الزوجة الصالحة Свет је пун задовољства. А најбоље од задовољстава светске схалихах женом.


Неговање хармоничан домаћинства, Посланика саллаллаху алејхи То савс:. الدنيا كلها متاع, وخير متاع الدنيا الزوجة الصالحة
Свет је пун задовољства. А најбоље од задовољстава светске схалихах женом.


По
Свештеник Абу ал-Ихсан Атсари


Срећан дом и складан сан за сваког верника. Посланика саллаллаху алејхи савс То је подесим пример за нас, о томе како да изгради домаћу хармонију. То је био пророк и сам био најбољи пример тамо. А муж мора да схвати да постоји херој у својој кући иза сцене, превозник смиреност и свежина, односно његова супруга. Посланика саллаллаху алејхи То савс.

الدنيا كلها متاع, وخير متاع الدنيا الزوجة الصالحة

Свет је пун задовољства. А најбоље од задовољстава светске схалихах женом.

Смарт пандаилах Добротворни Супруга
Дакле, добар муж треба да одржава и штити своју жену физички и духовно. Дакле, то може да буде идеална жена, добра домаћица и одговоран. Хармоничну атмосферу у великој мери зависи од добре сарадње између мужа и жене у стварању повољног атмосферу и топао, није досадан, много мање досадан.

Један пример хармоније у домаћинству пророка саллаллаху алејхи То савс Он је назвао 'анха са љубимцем и позвати га да проповеда вест да чини душе "аиесха Аллах Ассиа бити веома срећан.

'Аисха Аллахов То анха следећу причу, једног дана Посланик му рече.

يا عايش, هذا جبريل يقريك السلام

О 'Аиси (цене позива љубимца То Аисха Аллахов То анха), Анђео Габријел је имао поздрав за вас. [Договорени]

То је један пример како да креирате атмосферу хармоније у кућног љубимца да позове своју супругу да позовете. Ми често и даље видите човека који ју назива импровизован. Понекад позвао своју жену са инвалидитетом и манама. Онда однос мужа, како се хармонија бити креиран? Како моћ расте осећање љубави према супрузи мужа?

Посланика саллаллаху алејхи То савс, као пророк овог народа најсавршенији и највиши морални чин, обезбедила је вредну пример у случају важи како за жене тако иу погледу понизности, и знања о жељи жена и љубоморе. Он саллаллаху алејхи савс То их ставља у позицију цоветед све жене. То је као жена која има респектабилан стоји поред свог мужа.
'Аисха радхиаллаху То анха рече:

كنت اشرب وانا حايض, فاناوله النبي فيضع فاه على موضع في و اتعرق العرق فيتناوله و يضع فاه في موضع في

Једно време сам пио кад сам био у менструације, а онда сам дао моју чашу до Посланика и он је пио из уста стакла где сам пијемо. Другом приликом сам појео комад меса, а затим узе комад меса и поједе га тамо где сам га једу. [Пријављено Муслим]

Ако вам треба заједно тањир!
То интимност може бити створена, стварајући осећај припадања, сродства и сепенанггунган. Обе плоче, стакла заједно, једу заједницу, као и неке друге ствари препоручене од стране Посланика да буде заједнички урађено од стране мужа и жене! Тако стварању међусобног разумевања једни о другима. Сада је реткост видети мужа који је осетљив на осећања његове супруге. Супруга јели ала ниво код куће док је њен муж толико из џепа! Природно да сумња порастао мало по мало. Чак су неки брачни парови који препирати због тривијалних ствари.

Често Киссинг Супруга, Табуках ...?
Приповедач 'Аиша радхиаллаху ", рекао је он, може да Аллах буде задовољан:

ان النبي قبل امراة من نسايه ثم خرج الى الصلاة ولم يتوضا

Посланик никада није пољубио један од његових жена га је напустила, а затим молио без испирање мемпербахарухи ". [Репортед би Ебу Давуд и Тирмизи]

Култура изгледа да љубе супруга је странац у нашим заједницама, посебно источно. У ствари, постоје многи који менггапниа табу, они то тврде како западне културе. Међутим, претпоставка је оповргнута од стране историје које смо донели. Наравно, пољубе жену да не мислимо љубе своју жену у јавности или пред публиком. Заправо много мудрости па често пољуби своју жену. Често видимо пар који занемари једни друге. Понекад муж прошао незапажено од стране његове супруге, где је њен муж отишао. Пожури искључен са пољупцем, питајући где није отишао. Муж пожурио да нестане у гостима, понекад не рекавши збогом и без поздрава? Само погледајте како саллаллаху алејхи ве пророка селлем, заједно са својим супругама. У мери у којој пророк пољубили жену пре одласка у џамију.

Навести Бол Љубав за жену!
У многим приликама увек Посланик објасни јасно висок статус жена у руци. Они-жене имају велики положај и висок степен. Посланик саллаллаху алејхи ве селлем никад одговорити на питање "Амр бин Ел-` Као што Аллах анху око овог проблема, он је објаснио да му да воли његова супруга није табу тема за нормалног човека.

'Амр бин Ел-`Као што је Аллах анху једном питали на Мессенгер Аллаха ل лаихи селлем:" Ко је особа коју највише воле "Он је одговорио:"' Аиша "[договорени]

За оне који желе хармонију у домаћинству, често их пустим да прочитате приче о 'Аисха радхиаллаху То Асха уз Посланика Аллаховог алејхи ве селлем. И сазнајте како Посланик анха Аллах Савети алејхи селлем срећан "Аисха радхиаллаху '.

Аисха радхиаллаху То је подсетио анха:

كنت اغتسل انا و رسول الله من اناء واحد

Користио сам да истуширам заједно са Мессенгер Аллаховог саллаллаху ل лаихи брода. [Бухари].

Искористите сваку прилику
Седиктпун Посланик никада није пропустио шансу уколико је користио за своју жену срећном и забаве кроз ствари које су дозвољене.

Аисха радхиаллаху То се односи анха: "У једном тренутку сам био уз Посланика саллаллаху алејхи ве селлем у путовању. У то време сам био танак девојка. Он је наредио да прво на групу. Они су били искључивање пред нама. Онда ми је рекао: "Дођи овамо! Сада смо возио "Био сам и меладениниа. Коначно могу да га добијем. Он је ћутећи седео за кеунггуланку раније. До следећег пута, када сам био мало буцмаст, био сам са њим на пут. Он је наредио да прво на групу. Онда ме је позвао поново такмичити. И коначно он може менгунггулику. Он се насмејао и рекао: "Ово је пре Спаситељ пораз" [Репортед би Ахмед]

То је врло забавна игра и веома забаван. Он је наредио групи да иду први тако да је могао да забавља своју супругу да јој срце возио. Онда комбинује последњу утакмицу са новим, он је рекао: "Ово је пре Спаситељ пораз!"

За оне који путују често путовао по свету и обратите пажњу на приче о људима и водећих врху, бити запањени да виде пророка актом Схаллалаху То алејхи ве селлем. Био је племенит пророк, лидер који је увек победник, долази из добром порекло од племена Бани Кураисх и Хашима. У тренуцима победе и поново жигосани из битке са групом војника, али он остаје као нежни муж и понизност према својим женама. Његова позиција лидера трупа, путовао дуго путовање, а победа после победе на бојном пољу, не да га заборавимо да је био веран у руци чекајући своју жену која очајнички треба нежно шапућу шкоди мало подешавања и размажени. Да би уклонили тешко бреме на исцрпљујуће путовање.

Приповедач имама Бухарије да када је Посланик Аллаха То алејхи ве селлем вратио из битке Кхаибар, оженио Сафиииах Бинт Хуиаии радхиаллаху То анха. Он саллаллаху алејхи ве То ВА Салла мменгулуркан завеса поред камила се возили да заштити Сафиа радхиаллаху То анха ставова људи. Затим је сео одмарају на колена на страни камиле, позвао Сафиа радхиаллаху То анха да расте до врха камиле да се одмори на коленима.

Такав поглед даје утисак био толико дубока да је показао кетавадху'ан. Посланик, који је дебитовао као вођа и пророка који је послат да дају пример својим људима да буду тавадху 'својој жени, га је позвао као колена подршке, домаћи помоћ, срећну жену, није смањио степен и положај његовог.

Ако упоредимо ставове и понашање својих мужева данас, понекад њихове активности изван куће и својих других активности, поред зараде за живот понекад занемарују право супругом. Супруга више не добија од задовољства свога мужа и забаву. Али, ко се састао супруга је лице беркурут њеног мужа као креч због умора или узнемиравања ван куће или због проблема ван куће на њега? Уместо времена за игру или виц и јест, понекад једноставно није време за цхат! Ако је ситуација како је могуће да креирате хармонију у кући?

Полигамија, Деструктивна хармонија ...?
Исламски закон да оправда своје мужеве да се уда више од једне жене, које је било дозвољено да ожени четири жене, ако имају могућност за то. И су мужеви наредио да уради правду његовим супругама, само укључите питању и дистрибуцију прихода.

И као што је схватио да је Посланик саллаллаху алејхи То савс ожењен девет жена који је касније постао познат као верног Уммахатул радхиаллаху То анхум. Мессенгер је најбољи пример у смислу обављања правду својој жени, у случају поделе заузврат, или другим пословима. 'Аиша радхиаллаху анха је откривено:

كان رسول الله اذا اراد سفرا اقرع بين نسايه, فايتهن خرج سهمها خرج بها معه, وكان يقسم لكل امراة منهن يومها وليلتها

Сваки пут Посланик Аллах селлем ل лаихи о тоуринг, он увек баци своју жену. За оне који су изабрани ће га пратити на путовању. Он дели ред сваке жене сваки дан и ноћ. [Пријављено Муслим]

Енес након представљамо једног облика правде његовим супругама. Енес Аллах анху известио:

كان للنبي تسع نسوة, فكان اذا قسم بينهن لا ينتمي الى المراة الاولى الا في تسع, فكن يجتمعن كل ليلة في بيت التي ياتيها, فكان في بيت عايشة, فجاءت زينب فمد يده اليها فقالت عايشة: هذه زينب! فكف النبي يده ... "

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем имао девет жена. Ако је подељено ред за супруге, он само остане код куће жену који је добио на ред. Обично Уммахаатул веран окупљају свако вече у кући где је провео ноћ. Једне ноћи, они су се окупили у анха кућа 'у Аиисах радхиаллаху "да је ред долази. Посланик одржао своју руку анха Заенаб радхиаллаху То су присутни у том тренутку. 'Аисха радхиаллаху То анха рече: "То Заенаб!" Она се брзо повукли своју руку [договорени].

Да је правда на примеру пророка саллаллаху селлем лаихи ل. Али сада смо пронашли постоје мужеви који раде суннета та'аддуд (полигамија) да игноришу права једне од његових жена. Чак и трагичан крај у отпад једног од права његове супруге, било да је супруга првог или другог. Јер с обзиром на Схари'а се не разликује позиција на првом женом друга супруга, трећи или четврти.

Нека мужеви који врше суннета та'аддуд да имитира Мессенгер Аллаха алејхи ве селлем на сајму са својим супругама и у испуњавању својих права жена. Дакле, није суннет та'аддуд бич у домаћинству, који се често претпоставља да се лишење домаће хармонију. Такве претпоставке су демантована од стране Посланика Аллаховог ل лаихи селлем, је доказао да су многе жене не смањује домаћу хармонију.

Позовите Супруга Обожавање Заједно!
Тако атмосфера домаћинству Посланика, такав склад може се реализовати само уз помоћ и вођство Бога Тауфик. Један фактор тербинаниа хармоничан домаћинство је чак и главни стуб је заједно обожавање. Нека муж узме своју жену да се поклони заједно, као што је вечерњим молитвама заједно, добровољно схаум зглоб, и неколико других услуга које се могу урадити заједно. Посланик савс Аллах ل лаихи је указано. Увек залагао своје жене да се активно им помогне у њиховом обожавању и исповедају своју веру, по заповести Бога Субханааху ва Таала.

وامر اهلك بالصلاة واصطبر عليها لا نسالك رزقا نحن نرزقك والعاقبة للتقوى

А команда за успостављање породичне молитве у раду и бити стрпљив. Ми не тражимо срећу вама, ми који дају добру срећу са вама. И ефекти (добро) је за оне који Га се боје [Тхааха/20: 132].

'Аисха радхиаллаху То анха приповеда:

كان النبي يصلي وانا راقدة معترضة على فراشه, فاذا اراد ان يوتر ايقظني

Посланик Аллах селлем ل лаихи уобичајено ноћ молитвеном док сам спавао преко испред њега. Он би ме пробуде ако желите да се моле Витр. [Договорени].

Посланик саллаллаху алејхи ве селлем је позвао своје следбенике да се моле ноћ и предложио да муж и жена помажу једни другима у то раде. У мери у којој може жена бити најбољи начин да га користе, прскањем водом на његовом лицу! и обратно. Ебу Хураира Аллах анху испричао је хадис од Посланика да је рекао:

رحم الله رجلا قام من الليل فصلى وايقظ امراته فصلت فان ابت نضح في وجهها الماء, رحم الله امراة قامت من الليل فصلت وايقظت زوجها فصلى فان ابى نضحت في وجهه الماء

Нека Бог смилује Субханааху ва теала мужа који се буди ноћу да се моле и ноћи пробуди своју жену да се моле заједно. Када је супруга била нерадо, он прсне вода на њеном лицу (да се изгради). "Нека Бог смилује Субханааху ва теала супруга који се буди ноћу да се моле ноћ и онда пробудила мужа да се заједно моле. Када муж не жели, он прсне вода на његовом лицу (да се изгради). [Репортед би Ахмед].

Кееп Иоу лоок!
Међу факторима који подржавају стварање хармоничне атмосфере је увек држећи до појављивања. Нека муж или супруга увек држећи до појављивања респективно. Избегавајте неуредан изглед и мирис. Пажња на појаву једне муслиманске лахирииах као допуна његове унутрашње чистоте је један облик личног савршенства. У том смислу Посланик, саллаллаху алејхи ве селлем је најбољи пример. Он је рођен светитељ и ум, он је волео мирис и Сивак и он препоручује људима са њим. ل лаихи Посланик Аллах селлем је рекао:

كان رسول الله اذا قام من النوم يشوص فاه بالسواك

Ако не смета мој народ, несумњиво ће им заповеди да берсивак сваки пут да се моли. [Пријављено Муслим]

Худхаифах Аллах анху рекао:

كان رسول الله اذا قام من النوم يشوص فاه بالسواك.

Посланик савс Аллах ل лаихи редовно прање зубе са Сивак сваки Рисер. [Х.Р муслиманска].

Сиураих Ибн Хани 'каже: "Једном сам питао' Аисха радхиаллаху То анха:" Шта је прва ствар коју цете урадити Посланик саллаллаху алејхи ве селлем ушао у његову кућу сваки пут? "'Аисха радхиаллаху То анха одговорила: [хр" је почео са берсивак. " Муслиман].

Колика је његова пажња да чистоће! је припремио најбоље што је могуће да се састане породицу.

Он увек чита молитву сваки пут улази у кућу, као што следи:

بسم الله ولجنا, و بسم الله خرجنا, وعلى ربنا توكلنا, ثم يسلم على اهله

У име Аллаха улазимо (кућа), а име Аллаха смо изашли (од њега), и нашем Господу, наш једини поверења. Онда је рекао збогом његовој породици. [Ебу Давуд]

О мој брате сви лидери домаћинства, бахагиаканлах породице са чистом изгледу и по поздрав када се састану. Немој да га замените са увреде, псовке и вика. Креирање хармонију у вашем домаћинству и да ваш дом као уточиште за вас, за ваше жене и вашу децу!

[Копира из магазина издању Као-Сунном Фондације објављен 06/Тахун ВИ/1423Х/2002М Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Пурводади Км. 8 Селокатон Гондангрејо Индивидуални 57 183 тел. 08121533647, 08157579296]



Домаћинства и проблем решење Под исламских учења




Ислам је поставио Схари'а садржи разне бисере мудрости, вођења и решења за широк спектар проблема у браку, тако да муж и жена могу заједно да уживају у срећан живот, и свака од њих осећа мирни и спокојни из свих странака ће реализовати учења ислама.

Између правцу ислама на живот домаћинству је следећи:

ОДГОВОР: Штити домаћинство свих ствари је узрок тхалак. Ни узрок дошао муж, супруга, породице или других који желе да направе атмосферу мутне домаћинству.

2. Пре удаје треба веома пажљиво да размишљају и консултују се са стручњацима, или имају искуства, мора да научи да уради најбоље могуће услове за будућег мужа или жену, а не само заинтересовани појаве рођења или доброг изгледа сама, што доводи до успорен поглед и не додирује предмет.

3. Консултовао са другима након удаје и свађе и препирке између мужа и жене.

4. Сазнајте корисно знање, побожни добротворни, читање, слушање вести корисни, мураттал траке и верског говора да се повећа квалитет и квалитет веровање у Аллаха, а не заносим од стране корумпираног културе и моралног прекора, да буду стрпљиви и непоколебљиви у лице разни произвољни став и занемаривања домаћих права сваке странке, јер ће бити замењени нечим бољим Аллаха.

5.. Ако постоје људи који нису упознати са верским етике и морала, тако да расељени њихових права, не може бити захвална за услугама и поклона, онда би требало да буде опрезна и мудра за добробит будућих домаћинстава, а не да се појављују различите облике неприкладних радњи које би могло да угрози интегритет куће мердевине.

6. Узимајући лекције из догађаја од развода случајева и других људи, уче разне узроцима и факторима који доводе до развода спора, јер су људи који су срећни су људи који узимају лекције из догађаја од других, а пропалим људи су узимајући лекције из догађаја који су себе задесити .

7. Будите вољно да прихвати недостатке и слабости сваког од њих и покушати да подстакне осећај саосећања и праштања ставом. А сви они који су тражили опрост одмах пусти опроштај, тако да јетра поново осветљени и јасни осећаја иритиране, узбуђен и љубоморан.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.

الا اخبركم بنسايكم في الجنة? قلنا بلى يا رسول الله, قال ودود ولود غضبت او اسي اليها او غضب زوجها قالت هذه يدي في يدك لا اكتحل بغمض حتى ترضى

"Да ли ћу кхабаркан са вама о својој жени, који је на небесима? Рекли смо:" Да, о Аллахов Посланиче? "Рекао је:" Она је жена која је веома паметан да имају децу да воле опет, када сте љути или бити узнемирени или љути затим њен муж Он је рекао: Ово је рука Ставио сам је у руци и нећу да затворим очи пре него што ми је драго "[БА На Тхабрани]..

8. А особе уверење да је он увек био на десној страни, тако да не покушавају да пронађу недостатке и грешке, и увек види недостатка других љут и невољан да прихвати савете и упутства других, увек покушавају да се бране или нападају другу страну, онда такав спор отвара врата и вољне да се боре и да мир.

9. Пре удаје за жене би требало да изгледа диламарниа јер такви објекти као мостови и подстакне осећај љубави и наклоности са странцима.

Од Мугхирах бин Сиу'бах који је он предложио брак једне жене пророка саллаллаху алејхи То савс му рече.

انظرت اليها? قال: لا قال: انظر اليها فانه اجدر ان ييودم بينكما

"Јесте ли га видели? Он је рекао," Не "Он је рекао," Поглед на њега, јер би то да траје измедју вас двоје. " [ХР Наса'и, Тирмизи и Ибн Мајах и дихасанкан од Тирмизи]

10. За људе који желе да ступе у брак треба бити опрезан у проналажењу сродну душу да пронађу кандидата који је заиста добар према његовим очекивањима, тако да се оствари миран живот, срећни и мирни. Ако било која страна који настану из мржње није брза пресуда јер иза несташице тхалак Бог да постоји вишак, као и речи пророка.

لا يفرك مومن مومنة ان كره منها خلقا رضي منها اخر او قال غيره

"Немојте бити верник у мукминах мржње, јер ако неко мрзи да будемо спремни да га темперамент са другом или другог карактера, рекао је он." [Пријављено од стране муслиманске].

11. Ако муж жели да има племениту жену, срце испуњено љубављу, увек бржи и китњастим а за мог супруга, он такође треба да се понашају као да то утиче на његово срце и увек ставити поштовање.

12. Дистанцирају од погледа забрањено, јер то подразумева неку стрелицу која би могла урањање самог ђавола незаконитог акта, односно муж и жена нису срећни и понизили да свађа и препирка настају.

13. Број би могао бити, јер су сви облици уништавања и катастрофа домаћинство, јер доноси јој полако крећете у штету и клевете, да се усуђују да напусте кућу као што је драго, без гледа и прати, и без фирме на махрам када ће се на тржишту или болнице или друго, да укаже несрећу и катастрофе које су погодиле људска бића, било мушке или женске.

14. Будите разумни посматра своју жену и увек имају средњи пут између шпијунирање и бити забринути и непажљиви став и љубомору међу слепе.

15. Интимност, срећу и мир живота са мужа и жене је једна од најскупљих и нико не може ни меч са родитељима и породицама. Са свим проблемима менталног капитала и менталних поремећаја као последица усамљености далеко од породице могу да се отклоне. Девојка никада не треба да одбије предлог људи који се уклапају и добро уклапају у погледу религије, морала и карактера.

16. Жена мора да буде љубазан и ставити саосећање са породицама и рођацима у мужа јер је такав део чини добро свом мужу, тако да је њен супруг љубав продубила.

17. Штете или ометају став домаћинстава или муж или жена као знак губитка адаб муру'ах и могу да оштете популарност и углед кривца, тако да је постао омражен и избегавали и од људи близу, далеко, комшије и блиски пријатељи .

18. Укључујући корак узврат Суннета салафус цасне асхабе и родитељи треба да се пријаве за побожног млада ћерка и помоћи олакшати терет свадбених трошкова, као историју Омера, он рече: "Дошао сам да Утхман бин Аффан да понуди Хафсах онда је рекао:" Ја ћу мислите о томе "Ја (Омер) да чекају неколико ноћи пре срео са мном и рекао." Јер док ја немам жељу да се венчају. "Омер је рекао:" Срео сам Ебу Бекр Као Сиддик и сам рекао кепадниа, "Ако се тада договоре Идем да Хафсах Бинт Омера ожењен вас. Ебу Бекр је ћутао и није одговорио ништа држим осећања Ебу Бекру и Утхман као што сам чекао неколико ноћи након Мессенгер примене Хафсах и сам је удата за њега.. Онда сам срео Ебу Бекр и он рекао: "Можда сте узнемирени са мном када понудио Хафсах али ми није дао никакве одговоре." Омер рекао: "Рекао сам:" Да "Ебу Бекр је рекао:" Не, ја не желим да одговори на вашу понуду., али ја већ знам да је Аллахов никада није позвао, а нисам хтео да шири тајну Посланика Ако ако Посланик није оженити онда ћу вас одвести се на њега ".. ([Бухари].

19. Примена учења ислама у циљу одржавања и очува јединство домаћинства и осећа одговорност према породици веронауке.

Од Ибн Омера да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао.

كلكم راع و كلكم مسوول عن رعيته, و الامير راع و الرجال راع على اهل بيته و المراة راعية على بيت زوجها

"Сваки од вас је лидер и биће одговоран за његовим руководством и свештеници адалан лидера, а мушкарци су се лидери за њихове породице, а жене су одговорни за куће њеног мужа и децу и сваки од вас је лидер и сваки од вас. Ће бити одговоран његово вођство ". [Бухари].

20. Избор доброг комшију и избећи лош тентангга, посебно женама и децом у гостима, јер комшије у великој мери може утицати, како у погледу добра и зла. Мессенгер је порицање веру оних који не осигурају безбедност својим суседима, као Посланика саллаллаху Хе То алејхи ве селлем.

والله لا يومن والله لا يومن والله لا يومن, قيل من يا رسل الله? قال الذي يامن جاره بوايقه

". Од Бога не верује, јер он не верује у Бога и од Бога не верује питање: Ко је Аллахов Посланик рекао:" Људи који се не осећају безбедно са својим суседима ". [Бухари и Муслим].

Стручни мудрост каже: "Изаберите прву суседе, нове домове".

21. Када је супруга непослушан, бунтован и понашају се горе онда муж може да користи своју моћ у складу са одредбама Схари'а као што следи:
Први корак, да дају добар савет.
Други корак, ако није спреман да прихвати савет како би могао да укине посредника да помири противничке странке се спорна као речи Божије.

والاتي تخافون نشوزهن فعظوهن واهجروهن في المضاجع واضربوهن فان اطعنكم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله كان عليا كبيرا, وان خفتم شقاق بينهما فابعثوا حكما من اهله وحكما من اهلها ان يريدا اصلاحا يوفق الله بينهما ان الله كان عليما خبيرا,

"Жене које сте забринути о нусиузниа затим обавестите обавестите их и раздвојити их у сну термпат, тукли их и онда ако су ментаатиму, тако да не траже начин да узнемирава Заиста Аллах је високи, Велики... И ако брини постоји спор између два, онда пошаљите Хакам човека породице и Хакам Хакам и породична жена Ако двоје људи намеравају да га поправите Хакам Аллаха извор снаге за жену мужевљеве Сигурно Аллах је. Онај који зна, зна. ". [Ниса ':34-35].

22. Иако ислам даје мушкарцима снагу да наметне санкције за жену, али ислам је такође дао строго упозорење да људи не злоупотребљава ту моћ, и избегне ударац колико могућих санкција. Посланик је упитао: "Да ли право на мужа и жене?" Дакле, он саллаллаху алејхи То савс рекао.

ان تطعمها اذا طعمت و تكسوها اذا اكتسيت و لا تضرب الوجه و لا تقبح و لا تهجر الا في البيت

"Ако му дају да једемо, када му дају да се облаче одећу, не погодио лице, не критикују и не ћутати, осим код куће." [Репортед би Ахмад, Тирмизи и Ибн Мајах].

Пророка саллаллаху алејхи То савс је рекао:

يعمد احدكم فيجلد امراته جلد العبد, فلعله يضاجعها من اخر يومه

"Међу вама било је намерно ударити ударити своју жену као роб, а онда је починуо са њим на крају дана". [ХР Договорена алаих].
(Хм Ахмед Рифки)

[Копирају из Суннета магазина 06/Тахун ВИИ/1424Х/2004М- 2003М Едитион. Фондација Публисхед Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Индивидуални Гондангрејо Пурводади Км.8 Селокатон 57 183 Тел. 0271-761016]



Начини Ка Савети Сакинах породице



По
Иазид ибн Абд ал-Кадир Устадз Јавас


Ислам је обезбедио потпун и детаљан упутства по питању брака. Полазећи од предлога да се уда, како изабрати идеалног партнера, до кхитбах (предлог), како да образујемо децу, као и да обезбеди излаз уколико постоји хаос у домаћинству, док се процес нафаках (дајући живот) и имања, све регулисано ислама у детаље , и живо детаљ.

Осим тога, да разумеју концепт брака у Исламу, упућивање највише истинит и валидан је Кур'ан и Суннет у складу са Асх Сахеехах Салафусх разумевања Салиха. На основу ове препоруке, ми ћемо добити јасноћу о аспектима брака, као и неке дисторзије и помак у вредности брака се дешава у нашем друштву.

Брак је људска природа, и зато ислам заступник за брак, јер брак је гхаризах инсанииах (људски инстинкт). Субханху Аллах ва теала, каже:

فاقم وجهك للدين حنيفا فطرة الله التي فطر الناس عليها لا تبديل لخلق الله ذلك الدين القيم ولكن اكثر الناس لا يعلمون

"Онда са озбиљним лицем хадапканлах према религији (Бог), (даље изнад) природа Бога је створио природу човекову Нема промене у природи Бога.. (То је) равно религија, али већина људи не зна". [Ар Рум: 30].

Подстицање исламског брака
Апресијација ислама против брака обвезнице једном, Алах помиње јаку везу.
Аллаху теала Субханаху ВА каже:

وكيف تاخذونه وقد افضى بعضكم الى بعض واخذن منكم ميثاقا غليظا

"... А они (и жене) су узети од вас јаку споразум". [-Ниса: 21].

У мери у којој Бонд је једнако половини религије. Посланика саллаллаху алејхи То савс је рекао:

اذا تزوج العبد, فقد استكمل نصف الدين, فليتق الله فيما بقي

"Ко се оженио, а затим је завршио половину свог религије и нека одржавају побожна Богу у другом полувремену.". [1]

Муслимани не допада се један
Посланика саллаллаху алејхи То савс наредио да се уда и забранили људе који не желе да се венчају. Енес бин Малик рахимахуллах рекао: "Пророк саллаллаху '. Алејхи ве селлем рекао нам је да се удају и сингл са рестрикције нам забрани тешко" Он саллаллаху алејхи То савс рекао:

تزوجوا الودود الولود, فاني مكاثر بكم الامم

"Удај жене које су плодне и љубави Зато бих бербанггга са многима од мојих људи испред народа.". [2]

Једном давно, три г пријатељи долазе да питају жене пророка саллаллаху алејхи ве селлем То о слављењу Хе саллаллаху алејхи То савс. Онда једном објаснио, сваки желе да побољшају своје богослужење. Један од њих је рекао: "Што се мене тиче, биће постио све време без паузе". Други пријатељ је рекао: "Што бих остати далеко од ње, ја нећу удати заувек ....". Када је чуо преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је изашао како је рекао:

"انتم الذين قلتم كذا وكذا اما والله اني? لاخشاكم لله واتقاكم له, ولكني اصوم وافطر واصلى وارقد واتزوج النساء, فمن رغب عن سنتي فليس مني."

"Да ли ви момци да је тако рекао и тако је ради Аллаха, заиста сам највише уплашен и побожни Богу међу вама, али? Постим и сломити, молим се и ја добро спавам и ја удати жене. Ко не воли суннахку, то не укључује голонганку ". [3]

Аллаху теала Субханаху ВА наредио да се венчамо. А ако су биједни, Алах Субханаху ВА теала ће помоћи да се обезбеди храна за преживљавање на њих. Аллаху теала Субханаху ВА обећава олакшање људима који су у браку, једном речју:

وانكحوا الايامى منكم والصالحين من عبادكم وامايكم ان يكونوا فقراء يغنهم الله من فضله والله واسع عليم ".

"И никахканлах људе који су сами међу вама и људи који заслужују (удати) из сахаиаму службеника су мушкарци и жене ако су сиромашни, Аллах ће их обогатити са благодаћу.. А Аллах Површина (поклон) поново свезнајући ". [Нуур: 32].

Посланика саллаллаху алејхи То савс ојачати обећање Аллаху теала Субханаху ва са својим говорећи:

ثلاثة حق على الله عونهم المجاهد في سبيل الله, والمكاتب الذي يريد الاداء و الناكح الذي يريد العفاف

"Постоје три класе људских бића која заслужују Божију помоћ која је, муџахид Фи сабилиллах, који се искупио роб слободу, а људи који се венчају, јер желе да сачувају своју част.". [4]

Сврха брака У Исламу
ОДГОВОР: Да задовољи захтеве цовека људски инстинкт
Брак је људска природа, то је легитиман начин да се испуни овај услов је да се кроз акад брака (брак), не прљав и одвратан, као што су начин људи су данас са датирања ванбрачној заједници, проституцију, прељубу, лезбијка, геј, и остали који су залутали и забрањено у исламу.

2. За утврђивању Акхлак Величанство
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

يا معشر الشباب من استطاع منكم الباءة فليتزوج فانه اغض للبصر و احصن للفرج و من لم يستطع فعليه با لصوم فانه له وجاء

"О, млади они од вас способан брака, онда никахлах,! Јер брак је више његов поглед, и даље јачају вагину (јавну) А ко није у стању., Нека брза (схаум), зато што може да појача схаум га "[5].

3. Да примени исламски Хоусехолд
Помиње у Курану, да ислам оправдава ТХАЛАК (развод), ако муж и жена више нису у стању да спроведу границе Аллаха, као што Аллах каже у следећем стиху: "ТХАЛАК (који може дирујуки) два пута поново може. се односе на начин да чини добро или путем доброг развода. не смемо да се врати из нечега што сте их дати, ако и страха да неће бити у стању да извршава законе Божје Ако се плашите да они (муж и жена) не може да извршава законе Аллаха, не постоји кривица на било који од њих даје жени плаћеном да се откупи да су закони Аллаха, онда их не разбије.. Они који крше закон. -Закон Божији, они су ти који уздизање преступника ". [Ал Бекаре: 229].

Тако племенита сврха брака је да спроведе супружницима исламских закона у домаћинству. Извршење домаћих закона на основу исламског закона је обавезно. Дакле, сваки муслиман и Муслимах треба да покушају да успостави исламску домаћинство. Исламска учења дали неки од критеријума идеалном потенцијалног партнера, у циљу да формирају исламску домаћинство. Међу критеријумима је да би требало да кафа'ах и схалихах.

Кафа'ах Према исламском концепту
Кафа'ах (номинална вредност, једнако) према исламу се мери само по квалитету вере и побожности и морала особе, не мери социјални статус, поријекло и други.

О човечанство, смо вас створили од мушкарца и жена и направио вам народе и племена да знате једни друге-знам. Заиста најплеменитији међу вама на видику Аллаховом су оне највише побожни међу вама. Сигурно Аллах је Онај који зна, свестан. [Ал Хујурат: 13].

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

تنكح المراة لا ربع: لمالها ولحسبها و لجمالها ولدينها فاظفر بذات الدين تربت يداك

"Жена је у браку четири ствари Због свог богатства, његових потомака, лепота и религије.. Затим вас изаберите одани верску жену (све Исламанниа), сигурно ћете бити срећни" [6].

Избор схалихах
Људи који желе да се уда, да изабере жену која схалихах, као и жене треба да изаберете праведника. Он је рекао:

الخبيثات للخبيثين والخبيثون للخبيثات والطيبات للطيبين والطيبون للطيبات اولايك مبرءون مما يقولون لهم مغفرة ورزق كريم

"... И добре жене и мушкарце за добар добрих мушкараца за добре жене превише ..." [нуур: 26].

Према Кур'ану, жена која схалихах су:

فالصالحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله

"Жене које схалихах покоравају Богу је дуже одржи себе уколико муж не постоји, као што је Бог чува (их)". [-Ниса: 34].

Према Кур'ану и аутентичног хадиса, међу карактеристике жена које схалихах је:

. Да поштују Аллаха и покоравајте се Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То.
Б. Поштују мужа и мужа да одржи своју част у овом тренутку постоји или не постоји, као и вођење имовине њеног супруга.
Ц. Одржавати пет молитве на време.
Д. Спроводити поста током Рамазана.
Е. Многи Садаках уз дозволу њеног мужа.
Ф. Носи вео који покрива цео приватне делове, а не да покаже лепоту (табарруј) као свог незнања (Ал Ахзаб: 33).
Г. И не разговарају сами са човеком који није махрам, јер су три Сотона.
х. Не прихватају госте који нису волели њен супруг.
ја. Да поштују родитеље у своју корист.
Ј. Да ли добро свом ближњем према серијатског.
К. Васпитавају своју децу са исламском образовању.

Ако су ови критеријуми буду испуњени, ако Бог да, исламска домаћинство ће бити реализован.

4. Да бисте повећали да славе Бога
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

.. وفي بضع احدكم صدقة قالوا: يا رسول الله, اياتي احدنا شهوته ويكون له فيها اجر? قال: ارايتم لو وضعها في الحرام, اكان عليه فيها وزر? فكذلك اذا وضعها في الحلال كان له اجرا ...

"... И муж-супруга однос један од вас је добротворна Чувши речи Посланика, његови асхаби изненађен и питао:" О, Аллахов Посланиче. ? Је један од наших задовољавајућем сиахватниа (биолошке потребе) својој жени да буду награђени "Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем је одговорио:" Шта мислите, да ли они (мужеви) Поред општили са женом, нису они криви "Одговорите на другове? : "Да, у праву" Он је опет рекао:. "Тако је када имају односе са својом женом (у Халал), они ће добити награду!" [7]

5.. Драгана Мирковиц преузима Салих
Сврха таквих бракова је да очувају и развију деца Адамова, као Аллаху ва Субханаху теала:

والله جعل لكم من انفسكم ازواجا وجعل لكم من ازواجكم بنين وحفدة ورزقكم من الطيبات افبالباطل يومنون وبنعمة الله هم يكفرون

"Бог је направио од себе да су брачни пар и није вам се од своје жене и децу и унуке, и дати вам срећу. Хоће ли они верују у лажи и негирају наклоност Аллаха "[-Нахл: 72].

Најважнија ствар у браку није само беба, већ покушава да пронађе квалитет и форму генерацију, која је у потрази за праведним сина и посветио Аллаху ва Субханаху теала. Као што Аллах ва Субханаху теала:

وابتغوا ما كتب الله لكم

"... А оно што траже је Аллах је одредио за вас (дете)". [Ал Бекаре: 187].

Значење овог стиха, "нека ти омета са вашом женом и покушавају да имају децу" [8].

ПОСТУПЦИ за брак у исламу
1.Кхитбах (предлог)
Муслиман који ће оженити муслиман, он би прво требало да предложи, јер је могуће да је младожења од стране других. У овом случају ислам забрањује Муслиманка који је био предложен од стране других младожења.

2. Акад Брак
У браку постоје неки захтеви акад, стубови и обавезе које се морају испунити:
-. Присуство оба консензуса невесте.
-. Постојање пристанка кабул.
-. Постојање мираз
-. Постојање старатеља.
-. Присуство сведока.

3. Валимах
Валиматул То уруси (венчање) је обавезна и да буде једноставан и треба да буде добро позвани у валимах сиромашних људи. Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

اولم ولوبشاة ...

"Селенггараканлах валимах чак и ако само клање козу" [9].

ДЕО ДЕШАВА Кршећи БРАКА треба избегавати (изостављено)
ОДГОВОР: Удварање.
2. Екцханге звони.
3. Мираз захтеви су високи.
4. Након церемоније.
5.. Бријање браде за мушкарце и жене брију обрве.
6. Поверење у добрим данима и лоше среће у одређивању времена брака.
7. Филтер незнање о АЛА на честитке.
8. Постојање икхтилатх (мешање, дружење између мушкараца и жена).
9. Музика, певање и других прекршаја.

Дозволите нам да настоје да примене исламски брак и успоставе исламску домаћинства, а ми смо покушали да напусте правила, кнов-хов, церемоније и обичаје које су у супротности са исламом. Не имитирају начине неверника и људи су много греха и грешника.

ПРАВА И ОБАВЕЗЕ мужа супруга
Промптс Посланика саллаллаху алејхи То савс да се уда садржи низ предности, као што је описано од стране научника, укључујући:
ОДГОВОР: Може да смањи свој поглед,
2. Част ће бити одржавана.
3. Очуван гениталије разних неморално.
4. Да ли ће се помоћи и олакшати Аллаху ва Субханаху теала.
5.. Може задржати пожуду, која је један од разлога да се гарантује да се на небо.
5.. Донети мир у животу.
6. Сакинах породица ће материјализовати, Маваддах УА Рахмах, као што Аллах ва Субханаху теала:

ومن اياته ان خلق لكم من انفسكم ازواجا لتسكنوا اليها وجعل بينكم مودة ورحمة ان في ذلك لايات لقوم يتفكرون

"И међу знацима Аллаха, је да је Он створио за вас жене из јенисму сопственог, тако да имају тенденцију да буду и осећају лагодно са њим и чини било ког од вас осећају љубав и наклоност.. Заиста, у овом је заиста постоје знаци за људи који мисле ". [Ар Рум: 21].

7. Ће добити праведни потомство.
8. Ожењен је можда зато што све већи број уммета на пророка Мухамеда саллаллаху алејхи ве селлем То.

Постоје неки муслимани који су се венчали и обдарена од Бога детета или двоје деце, онда ограничите родила, нису желели да имају више деце са разним разлога сиар'и. Њихове акције су прекршили исламски закон. Фатвас Ахлус Сунном Вал Јама'ах научници су јасно објаснио, да ограничите рођење или други термин "Планирање породице", закон је незаконито.

Заиста много користи многе дечије. Међу повластицама за много деце и потомака, су:
ОДГОВОР: У свету ће помажу једни друге у добрим делима.
2. Они ће помоћи да се олакша терет на родитељима.
3. Њихове молитве ће бити добротворна корист када су њихови родитељи више не може да уради добар (умрло).
4. Ако дитакдиркан од Аллаха теала Субханаху УА деце умире као дете, ако Бог да, он ће бити сиафа'ат (помагач) за родитеље касније у загробном животу.
5.. Деца ће бити хидзаб (ограничавајући) га огњем пакла, када су родитељи били у стању да своју децу као деца који обожава и схалихах.
6. Са толико деце, учиниће један од разлога за победу муслимана као џихад фи поновио сабилиллах, јер има толико много.
7. Посланика саллаллаху алејхи То савс поносни на број његових следбеника су многи. Ако муслиман љубав пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, онда нека га прате жеље пророка саллаллаху То алејхи ве селлем да репродукују дечака, као што саллаллаху То алејхи ве селлем поносни броја његових људи на Судњем Дану.

Ако нема деце
Ако дитакдиркан Аллаха теала Субханаху ВА, муж и жена су били у браку толико дуго, али нису благословени са децом, онда он не треба очајавати од милости Аллаха теала Субханаху ва. Треба да настави да се моли као Посланик Ибрахим и Закарија Алаихиссаллам Алаихиссаллам су молили да Аллаху теала Субханаху ва, све док Аллах ва Субханаху теала признање њихове молитве. И треба да буду стрпљиви и прихватање уз прављење "и да је Аллах Кадр скуп, и верују да све што постоји Силвер Лининг.

Молимо молитву и благословио праведни новорођенчади који су обојица налази у Кур'ану, наиме:

رب هب لي من الصالحين

"Да мој Господе, дај ми (дете) који укључује исправне људе". [Јасен Схаафат: 100]
.
ربنا هب لنا من ازواجنا وذرياتنا قرة اعين واجعلنا للمتقين اماما

"Наш Господе, даруј нам наше жене и нашу младунаца као пениенанг јетре (нас), и да нас свештенике онима који Га се боје". [Ал Фуркаан: 74].

رب لا تذرني فردا وانت خير الوارثين

"Да мој Господе, не дозволите ми да живим сама, а ти најбоље варитс уметност". [Ал Анбииаа: 89].

Д Надам се да Бог даје праведни потомак парова који нису благословени децом.

Пуњене ПРАВА за жену мужа
Међу обавезама и правима су садржана у речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То од Мес'уд пријатељу Муавииах ибн Ка'б ибн Му'авииах бин Ал Кусиаири Аллах анху наслова [10], он је рекао: Ја сам био питао , "О Аллахов Посланиче, шта је право жене да буду испуњени од стране њеног мужа" Пророк саллаллаху алејхи То савс рекао:

ان تطعمها اذا طعمت وتكسوها اذا اكتسيت ولا تضرب الوجه ولا تقبح ولا تهجر الا في البيت

ОДГОВОР: Можете га хранити када једете,
2. Ти ћеш му дати да се облаче одећу,
3. Немој ударио њено лице, и
4. Немој мењелек-јелекканниа, и
5.. Али нећеш га оставити у кући (не деле кревет, али у кући). [11]

Настава науку о религији
Поред наведених права буду испуњени од стране мужа, муж такође морају научити учење ислама својој жени.

Аллаху теала Субханаху ВА каже:

ياايها الذين امنوا قوا انفسكم واهليكم نارا وقودها الناس والحجارة عليها ملايكة غلاظ شداد لا يعصون الله ما امرهم ويفعلون ما يومرون

"О ви који верујете, чувају себе и своје породице из пакла ватре горива (од) људи и камења, је чувар анђели груба тешко поново, ко не послуса (налози) Бога за оно што Он наређује и да их увек раде шта им се каже ". [На Тахрим: 6].

Из тог разлога, муж је обавеза да се опреми са студирања сиар'и (тхалабул То Илми) да присуствују скупштине да уче науку Кур'ана и Суннета, у складу са генерације разумевања Салафусх најбоље-Салиха, који је добио уверавања од Бога - па са овим одредбама, напао њен супруг могао да га научи да својом супругом, децом и њиховим породицама. Ако он не може да их научи, муж и жена морају да похађају студије и сиар'и таклим скупштине да учи о акеедах, тавхеед менгикхласкан религију Богу, и учи о чистоће, прање "а молитве, а други начин.

ПРАВА мужа за жену испуњен
Супрузи послушности мужу.
Након чувара (родитељи) супруга покорава свом мужу, затим обавеза послушности мужу постаје горњем десном који морају бити испуњени, после кротко дужност да Аллаха и Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Као речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:

لو كنت امرا احدا ان يسجد لا حد لامرت المراة ان تسجد لزوجها

"Претпостављам да би требало да има поклонити некоме, онда ћу заповедати жену клањају свом мужу". [12]

Жена мора да слуша мужа, чинећи добра дела (садржи добро у смислу религије), на пример, када је наредио да се молитве, поста, носио муслиманску одећу, присуствују скупштине наука и других облика команди док нису у супротности са серијатског 'у. То је оно што ће донети рај за њих, као на речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:

اذا صلت المراة خمسها, وصامت شهرها, وحصنت فرجها, واطاعت بعلها, دخلت من اي ابواب الجنة شاءت

"Када жена ради на пет време молитве, поста у Рамазану, држећи његов пенис, чувајући своју част и поштујте свог мужа, он би сигурно иду у рај небески на врата било где да жели". [13]

Многе жене би требало да буду захвални и мало потражње.
Ова команда се веома истакао у исламу, чак је Аллах теала Субханаху ВА га нећете ни видети на Судњи дан, када је његова жена мужу захтевна и незахвална за њега.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

اريت النار, فاذا اكثر اهلها النساء. يكفرن. قيل: ايكفرن بالله? يكفرن العشير, ويكفرن الاحسان, لو احسنت الى احداهن الدهر, ثم رات منك شييا, قالت: ما رايت منك خيرا قط

". Сам показала пакао и видела већина становника пакла су жене" пријатеља каже: "За оно што их чини најраспрострањенији насељавају пакао?" Пророк саллаллаху алејхи То савс рекао: "узрок куфра". Асхаби питали: "Да ли због тога што њихова неверица у Бога" Пророк саллаллаху? 'Алејхи ве селлем рекао: "(Не), рекли су јој мужа и своју куфр куфр на добро. Ако неко од вас момака до доброг мужа да својој супрузи за годину дана, затим његова супруга видела нешто лоше њеном мужу, затим је рекла: "Ја никад не видим добро у вама" [14].

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

لاينظر الله الى امراة لاتشكر لزوجها وهي لا تستغني عنه

"Заиста Аллах неце погледати на жену која није захвална свом мужу, и он је увек тражио (нису могли да добију довољно)". [15]

Обвезника њен супруг супруга рекла доинг гоод
Акт милосрђа (ни) муж мора такође бити награђен са сличним акцијама или боље. Супруга треба да буде покорна свом мужу и испуни мандат да преузме бригу о својој деци према племенитом исламске Схари'а. Аллаху теала Субханаху ВА је дужан да се брине о себи за свог мужа, водећи рачуна о домаћинству, водећи рачуна о својој деци.

Савет Да бисте муж-жена
ОДГОВОР: Страх од Аллаха теала Субханаху ва у држави заједно или сами, код куће и ван куће.
2. Извршавају покорност Аллаху теала Субханаху ва и не одржава границе Аллахове теала Субханаху ва у породици.
3. Спроведе обавезе према Аллаху теала Субханаху ва и молимо Аллаха теала Субханаху ва. Човек је дужан да се моле пет пута дневно у џамији у џемату. И упутио децу да се моли на време.
4. Очување суннета молитве, нарочито молитве вечерас.
5.. Проширите дхикр Аллахову Субханаху ва теала. Молимо вас да прочитате Кур'ан сваки дан, поготово Сурат Ал-Бакара. Такође, прочитао молитву и сећање које су учили од Расулулах саллаллаху алејхи ве селлем То. Запамтите, да ђаво не као у целом домаћинству и ђаво је увек покушава суамиистери расипа. И научи децу да читају Кур'ан и дхикр.
6. Будите стрпљиви на страдање и да захваљујући Аллаху теала Субханаху ва за било задовољство.
7. Стално интроспецтинг између мужа и жене. Подстицање једни друге, међусобно помоћ и мема'афкан и моли се. Не будите себични и престиж.
8. Посвећен оба родитеља.
9. Едукација деце да буду деца која су праведни, учи о акеедах култа и истинским и племенитим морала.
10. Чувајте децу од штетних медија акеедах и морала.

СПЕЦИЈАЛНИ САВЕТ ЗА мужа
О мој муж!
ОДГОВОР: Шта је против вас, О слуге Аллаха, да осмех пред вашом женом када дођете да га видим, тако да можете пожњети награде од Аллаха теала Субханаху ва?!
2. Шта терет за светло избријан када види жену и децу?! Бићете награђени!?
3. Шта је толико тешко када уђете у кућу са савршеном поздравом "Есселаму варахматуллахи вабаракатух" тако да добијате добар тридесет?!
4. Шта ће се десити са вама ако ви кажете да своју жену са добром речју, па је меридхаиму, чак иу говору је помало присиљени!?
5.. Имају проблема-О Аллахов роб, ако се молите: "О Аллаху! Измене и допуне своју жену, и дати јој благослов. "
6. Да ли знате да је меко говор Садаках?!

САВЕТ за жену
О моју жену!
ОДГОВОР: Да ли је проблем, ако испуњавате свог мужа када је ушао у кућу са светлим лицем, насмејана слатко!?
2. Берхиаслах на свог мужа и оде за награду од Аллаха теала Субханаху ва, Алах је леп и воли лепоту, коришћење парфем! Берцелаклах! Хаљина са лепим хаљину која морате да поздравим свог мужа. Запамтите, никада не суморна и вас суморан-суочили испред њега.
3. Буди зена која има грациозно природу, миран и увек запамтите да Аллаху теала Субханаху ва под свим околностима.
4. Образујте добро своје деце, попуните свој дом са крунице и такбир се и множите се и прочитајте тахлил тахмид Кур'ан Сура Бекаре, посебно, јер писмо може исели сотону
5.. Бангунканлах муж за вечерње молитве, он ањурканлах да брзо суннету и подсети га поново о врлинама беринфак, и не браните да берсилатурахим.
6. Прошири траже опроштај за Вас, Ваш муж, твоји родитељи, као и сви Муслимани и бердо'алах увек да буду потомци праведан и добар део света и даље у тексту стекне, али знам да је твој Господ чује молитву. Као што Аллах ва Субханаху теала:

وقال ربكم ادعوني استجب لكم

"И твој Господар каже:" Бердо'алах да мени, сигурно ћу дати да вас "[Ел-Му'мин: 60]..

Женски лидерства Топ Жене
Аллаху теала Субханаху ВА каже:

الرجال قوامون على النساء بما فضل الله بعضهم على بعض وبما انفقوا من اموالهم فالصالحات قانتات حافظات للغيب بما حفظ الله واللاتي تخافون نشوزهن فعظوهن واهجروهن في المضاجع واضربوهن فان اطعنكم فلا تبغوا عليهن سبيلا ان الله كان عليا كبيرا

"Човек је лидер за жене, јер Аллах је њихова предност себахагиан (мушки) на другом себахагиан (жене), и зато они (мушкарци) су троше њихове имовине. Стога, то је жена која праведан Покоравајте се Аллаху сачува себе поново када је њен муж није био тамо, јер Бог је задржао (их) Жене нусиузниа да се плашите., а затим их упозорити и одвојити их у својим креветима, и тукли их Онда, ако су мента'атиму. тако да не траже начин на забрињавајуће. Аллаха Свевишњега и већине великих ". [-Ниса: 34].

ОБАВЕЗА едукацију деце
Муж као главе домаћинства морају да обезбеде добар пример у обављању своје дужности, јер Аллах Субханаху ВА теала ће то питање на крају дана.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

كلكم راع, وكلكم مسوول عن رعيته, والامير راع, والرجل راع على اهل بيته, والمراة راعية على بيت زوجها وولده, الا فكلكم راع وكلكم مسوول عن رعيته

"Сви сте ви лидер, и сви сте одговорни за све оне који воде Амир (краљ) је лидер, човек је био вођа породице. А жене су такође лидер у кући свога мужа и своје деце, сетите се да сте сви Лидер и сви ће бити затражено да за рачун његовог вођства ". [17]

Муж мора искрено тежи да постане праведан муж, проучавајући верских науке, разуме и примени и практиковати оно што је заповедио од Аллаха теала Субханаху ва и Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, и држати далеко од од којих је забрањено од Аллаха теала Субханаху ва и Његовог Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Тада је узео и довео своју жену да то учини, тако да ће деца имитирају родитеље, јер природа деца не теже да имитирају све око њега.

ОДГОВОР: Образујте децу у добре начине и стрпљиви, тако да знају и воле Аллах ва Субханаху теала, који је створио га и целе васељене да знају и воле Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, да се нашао у племенитим узора, и како за њих да зна и разуме ислам практикују.

2. У раном узрасту (око 2-3 година), ми смо их научити добре реченице, и читање Кур'ана, као на примеру Асхаба и генерација и таби'ут таби'ин таби'ин, па многи од њих који је напамет Кур'ан у веома раном узрасту.

3. Пажња у молитви треба да буду приоритет за родитеље на своју децу.

4. Пажња родитеља да својој деци иу смислу акхлакниа, и који би требало да буде главни акценат је морал (дечји) са родитељима.

5.. Такође имајте на уму своје друштвене пријатеље, јер то може бити лош утицај пријатеља ће утицати на понашање деце и морала.

6. Поред тога, се улажу напори да се његова супруга схалихах жена, муж такође треба да изговорите молитву Аллаху теала Субханаху ва повремено ефикасан (теркабулканниа молитва време), као последњој трећини ноћи, тако да његова породица направили праведан породица и домаћинство су дати сакинах и Маваддах ВА Рахмах, како је изнето у молитви у Кур'ану:

والذين يقولون ربنا هب لنا من ازواجنا وذرياتنا قرة اعين واجعلنا للمتقين اماما

"А они који се моле:" О Аллаху, даруј нас, наше жене, наше потомке као пениенанг наша срца и да нас свештенике онима који Га се боје ". [Ал-Фуркан: 74].

У најмању руку, муж треба да буде узор у својој породици, поштују своје жене и децу, онда они постају слуге Аллаха теала Субханаху ва који обожава и схалихах, посвећена Аллаху ва Субханаху теала.

Ово је савета који би требало да буде муслиман и муслиманске породице учинити да би сакинах. Валлааху а'лам схаваб Бисх.

МАРАЈИ '
ОДГОВОР: 'Исиратун Ниса', Имам Ахмад бин Абу Абдиррахман Сиу'аиб бин 'Али-НАСА сам, тахкик и та'лик То Амира То Али "Омер, ЦЕТ. Мактабах Као Суннета, Каиру, Тх. 1408 Х.
2. Адабуз Зифаф Пхисицс Суннет ал Мутхаххарах, та'лиф (рад) Шејх Мухамед ал Албани Насхируддин, ЦЕТ. Даарус Салам, Че. 1423 Х.
3. ФИИ-ул Ирваа Гхалиил Такхрији Ахаадитс Манаарис Сабил, Шејх Мухамед ал Албани Насхируддин. ЦЕТ. Ал Мактаб ал-Ислами.
4. Ал Инсиирах ФИИ Адаабин Брак, та'лиф Ебу Исхак ал Хуваини ал Атсари, ЦЕТ. ИИ Дар ал-Китаб ал Араби, Че. 1408 Х.
5.. Фикхут Та'аамул Баина Заујаини Аз уа Минимална Баитин Кабасат Нубуввах, та'лиф Шејх Ебу Мустафа Абдиллах бин Ал 'Адави, ЦЕТ. Ја, Дарул Касим, Х., 1417
6. Тухфатул То протока, шеик Махмуд ал Махдија Истанбули.
7. Адаабул Кхитбах Суннет ва ал Мутхаххарах Зифааф Фис, та'лиф Амр Абдул То Мун'им Салим, ЦЕТ. Ја, Даарудх Дхииаа ', Че. 1421 Х.

[Копирано у Ас-Сунном магазина специјалног издања / Година ВИИИ/1425Х/2004М. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-7574821]


Узрок слабљења испреплетаних Силатуррахим



По
Мухамед Бин Ибрахим Ал Хамд


Везе са породицом и треба увек да буде чврсто и близу. Широк спектар потенцијалних симптома треба очекивати брзо меренггангканниа, тако складан однос се одржава, јака топла опет. Сви чланови породице уживаће због благодати Онога који подржава везе наглашена је Схари'а.

Напротив, за занемарити породичне везе ће бити негативан утицај. Разлог, веза ће се постепено протежу покренути. Престанак утицаја уништава везе солидарности, позивајући анатему, изливање благодати и инхибирају ширење себичности расте.

Често се чује у различитим случајевима руптуре Силатуррахим конопца са њеним различитим облицима. Након истека овог Силатуррахим, ислам је врло јасна претња. Он је рекао:

فهل عسيتم ان توليتم ان تفسدوا في الارض وتقطعوا ارحامكم. اوليك الذين لعنهم الله فاصمهم واعمى ابصارهم

"Дакле, шта би ти наплатити ако ће учинити зло у земљи и прекине своје везе у сродству? Они су ти који дила'нати Бог и Бог туликан бутакан своје уши и њихова визија од Бога". [Мухамед :22-23].

Речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То.

لا يدخل الجنة قاطع

"То неће ући у Рај, који одлучује силатуррахми". [Бухари и Муслим 5984 2556].

Многи фактори могу да изазову укидању Силатуррахим конопац. Али, незнање некога о њој, да она падне у грешку.

ОБРАСЦИ ПЕМУТУСКАН силатуррахми
Упутства за неговање везе су веома јасни. Ибн-Атхир као што је описано, урадите добар однос је одраз уже породице, испружен-благо њима, обратите пажњу на своју ситуацију боље када су на осами, а када су питали своје ружноће. Укине Силатуррахим поступају супротно све.

Међутим, феномен ниске прекидне силатуррахми често чује у заједници, посебно у последње време, када је материјализам доминирају. Свака посета и бранилац су у тренутку забринутости. Право на ове једне породице је занемарен, не добијају пажњу коју заслужују. Иако удаљеност више није био препрека у ери напретка информационих технологија.

Међу конкретним примјерима силатуррахми раскида облику који се појављује у заједници су:

ОДГОВОР: Одсуство посете родбини на дужи рок, не дају поклоне, не покушавајте да ухватите срца његове породице, није помогло покрије потребе или се обратити патњу својих рођака. Шта се десило, боли њене рођаке речју или делом.

2. Никада не окрећите дух сродства и сепенанггунган у радости и жалости. У ствари, има оних који стављају напред, него помажући јој породицу.

3. Проведите више времена проповедајући другима него заузет са својом породицом. У ствари, они су више право на добро. Бог је рекао Његовом Посланику:

وانذر عشيرتك الاقربين

"И даје упозорење да најближи рођаци-Кин". [АСИ Сиу'ара: 214]

4. Постоје и људи који желе да направе обвезница силатуррахми, ако породица силатуррахми повезати са њим. Али он би менгураиниа, ако одлуче.

Узрочних фактора ПРЕКИД силатуррахми
Као што је већ напоменуто, да многе ствари које могу да изазову кршење силатуррахми, међу којима су:

ОДГОВОР: Опасност од незнања одлучујућем силатуррахми Тали.
Незнање је једна од лоших последица које ће бити задобијених у овом животу или следећем због одлучи силатуррахми, изазвао је да разбије ову силатуррахми. Као и нечијег незнања о врлинама силатуррахми, чине га лењ и недостаје дух да то уради.

2. То слаби побожност.
Човек који је пао побожност и веру, онда он неће брига о акцијама које лишавају нешто што треба да буде повезан. Он никада није био у искушењу по обећану награду силатуррахми Бога и не плаше резултат овог силатуррахми пемутускан.

3. Понос.
Неки људи, ако имате висок положај или велики трговац, он је окренуо своје уже породице поносне. Он је сматран срамота породице светилишту, као и освојити срце свог пословања, сматра као срамота. Зато је могао да види, само он је више право на дизиарахи и посетио.

4. Дуг Збогом.
Постоје и људи који одсекао комуникацију са својом породицом у дуго времена, тако да је осећао отуђено од њих. Испрва је био стављен ван кашњења ходочашће, и наставља да се понавља све док их искључите. Он такође користи на одсечена и уживати ситуација је далеко од породице.

5.. Замерају Тежина
Постоје неки људи, када су посетили неки чланови његове породице после толико дуго поред, њен брат засута увредама и таунтс га. Као што је судио недостаје у испуњавању својих права и оценио касно у посети. Као резултат тога, спремност људи далеко од тога склон критици и страха за мензиарахиниа поново због страха од прекора.

6. Окривљујући
Неки људи, када се посећују рођаци његове породице, изгледало је да му пожелим добродошлицу на терет претерано. Ослобађање многих богатства и силе себи у част свог госта, али он је мање способан. Као резултат, његова браћа сматрају да је тешко да га посетите због страха од потресно домаћина.

7. Указујући на недостатак ходочасника.
Неки људи, када је посетио његов брат, он није показивао забринутост. Он није обраћају пажњу на оно што је рекао. Чак понекад када се окренула да разговара. Он није био задовољан њиховом доласку и незахвалан. Он је поздравио ходочаснике с великим срцем и хладном пријему. Тиме би се смањио ентузијазам за посете.

8. Шкрти и шкрт.
Постоје неки људи, ако је дата од Бога у облику имовине ризки или овлашћења, он би побегао од своје породице, не зато што је арогантна. Он воли да остане далеко од њих и одлучио силатуррахми него што отворите врата за рођацима, ако они добијају посету, помажући им у складу са могућностима и извињавамо се ако не може да помогне. У ствари, шта је имовина ако се не може осетити од стране родбине!

9. Наслеђивање подела кашњење.
Понекад не постоји још увек није поделио имање међу наследницима, или из лењости или због тога што постоји побуњеник. Дуже кашњење расподела масе, већа је вероватноћа да ће се проширити узајамно непријатељство и мржњу међу њима. Јер тамо који желе да добију права да се буде експлоатисан, ту је наследник умро је толико заузет узимајући своје праве наследници преминулог није узет, док су други почели штету другог. Коначно, у овом случају постаје компликована и постаје неслога и хаос који је резултирао је довело до раскида силатуррахми.

10. Блиску сарадњу између породица.
Неки људи раде са својим братом у послу или ПТ без јасног договора. Поред тога, у одсуству транспарентности. Овај посао је тек изграђена на основу консензуса и међусобног поверења.

Ако су резултати почињу да расту и шире своје области пословања, семе почиње спорова, акте уздизање преступника из изражаја и почели да се јављају предрасуде на друге. Поготово ако су мање побожни и нема итсар својства (тј природу стављајући више од других од себе), или један од њих тврдоглавог или један од њих је више капитала од других.

Од нездраве атмосфере, онда однос погоршао, Сплит је био неизбежан, а можда и репови на суд. Завршити на суду да откаже једни друге. Он је рекао:

وان كثيرا من الخلطاء ليبغي بعضهم على بعض الا الذين ءامنوا وعملوا الصالحات وقليل ماهم

"И заиста, већина људи који организују неки од њих то урадити неким другим уздизање преступника, осим оних који верују и раде исправне дела, и колико мало су". [Схаад: 24].

11. Заузет са светом.
Људи који су похлепни свет изгледа да нема више времена за повезивање силатуррахми и да покуша да освоји љубав њеног рођака.

12. Тхалак међу сродницима.
Тхалак понекад неизбежно између мужа и жене који имају породичну везу. Ово је изазвало бројне тешкоће за оба, било узроковано деце или других питања која су уско повезани са тхалак или других разлога.

13. Раздаљине су удаљени и лењи Ходочашће.
Понекад постоји даљински породичне куће и ретко посећују једни друге, тако да се осећа много са породицама и рођацима. Ако желите да посетите родбину, који желе да иду где се он осећа веома далеко. Коначно, ретко ходочашће.

14. Поред куће.
Суседне куће такође може довести до пуцања и разбијање силатуррахми. Омер испричана из анху Аллах ', рекао је: "Наредба за рођака да посете једни друге, него поред другог".

Омер Ал-Газали је коментаришући речима: "Он је рекао ове речи, јер то може довести до конкуренције одмах поред врата, може чак да доведе до незадовољства и искључења силатуррахми.".

Актсам Бин Схаифи рекао: "Останите у удаљеном месту, сигурно ћете волети једни друге више."

Понекад, такође, близина је проблематично. На пример, проблем који се јавља међу децом и може проширити да укључе родитеље детета. Сваки брани свог сина, побуђујући непријатељства и довести до раскида силатуррахми.

15. Мање Толеранција.
Постоје неки људи који имају мало стрпљења са малим питању својих рођака. Понекад само мала грешка је узрокована, он је одмах одлучио да преузме ствари у силатуррахми.

16. Да ли смо заборавили рођаке у догађају.
Када један од његових рођака има валимах или други догађај, он је позвао своје рођаке, ни усмено, путем позивног писма или путем телефона. Када дајући овај позив, понекад је заборављена једна од његових рођака. Иако је ово заборављене душе су слаби или предрасуда. Тада су слаби-оријентисаних људи који су ово тумачење као релативног занемаривања и намерно увреде на њега. Ова сумња га је навело да одлучи силатуррахми.

17. Или завист завист.
Понекад постоје људи који Бог који се дају своје знање, престиж, богатство или љубави од других. Са благодаћу медведа, он је помогао своје рођаке и да их обришете груди. Због овог доброг дела, онда неко од њених рођака који му завиде. Он је засадио семе непријатељства, што други рођаци сумњао у искреност оних који чине добро пре, а затим посејати семе непријатељства према рођацима који раде то добро.

18. Многи нашалио.
Шала има неке негативне ефекте. Понекад речи нису изашла на лице без обзира на осећања других који су га чули. Ове речи су болни и мржње да људи који га говоре. Чињенице као што су уобичајене међу рођацима, јер они често окупљају.

Ибн Абд ал-Баар је рекао: "Постоји група научника који мрзи претерану забаву Као резултат прекор, увредљиви самопоуздања, може да изазове непријатељство и оштећење везама братства.".

19. Клевета.
Понекад постоје људи који имају хоби оштећења односе између Кин-ииадзан БИЛЛАХ. Људи попут ових често су се инфилтрирали у средини људи који воле једни друге. Он жели да се одвоји и распршити јединство, као и пореметити осећања срца који је стопљени.

Колико уже силатуррахми дисконектован, синдикат распала због клевете.

А највећа грешка у овом питању, које се верује да клевета. Било би дивно речи песника који нас подсећа:

Ко је вољан да саслуша речи клеветници,
онда нису оставили за слушаоца
Пријатељ, иако моја љубљена рођаци.

20. Неки Лош темперамента жена.
Понекад особа је тестиран са супругом који се понашају лоше. Супруга не жели пажњу њеног мужа на друге подељене. Он стално покушава да одврати њен муж тако да не ходочашћа до рођака. Испред мужа, супруга је похвалио долазак својих рођака до резиденције на мужа и мужа да спречи посету рођацима. У међувремену, када прима посете рођака, он није показивао срећно лице. Ово укључује ствари које могу изазвати кршење силатуррахми.

Ту је муж који је предао контролу према својој жени. Ако жена задовољством рођака, он силатуррахми повежете са њима. Ако жена није задовољна, онда ће он одлучити. Чак и до тачке предаје до њеног мужа у непослушности према родитељима, када им је најпотребније.

Слично томе, број разлога који могу сломити силатуррахми ниске. Као верници, ми треба да избегавају ствари које могу изазвати кршење конопца силатуррахми овог. Зато, држимо силатуррахми, негују их и траже средства која би могла бити појачана, тако да не нагризала брзим протоком уништавање културе. А Аллах најбоље зна. (Уредник)

[Копирано у Ас-Сунном магазина ИКС/1426/2005М 01/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-761016]
_______
Фуснота
[1]. Именован од Ар Катхи'ати Мазхахиру Рахми Ал Ал Ал Асбабу Субулу Илаји, од Мухамеда ибн Ибрахима Хамд, издавач, Министарства вера, задужбине Да'ва и КСА, ЦЕТ. ИИ Че. 1423 Х.



Соргаку моја кућа, Креирање Породице стижу Ридха исламске божанско



По
Шејх Ибн Абдулах Салих Ибн ал-Хумаид


Већина људи природно жуде срећу, спокој и мир душе чека. Наравно и све покушава да побегне од окидач доле у ​​устима и анксиозности. Штавише у породичном окружењу.

Запамтите, све ово не може бити реализован, осим вером у Бога, тавакал и врати све проблеме са њим, поред различитих пословања у складу са Схари'а.

Значај стварања хармонију у ПОРОДИЦИ
Најутицајнија особа и заједница за оснивање породице и посвећености истини. Аллаху теала у Својој мудрости је припремио славно место за људе да се населе и мирно живе у њој.

Аллаху теала, каже:

ومن اياته ان خلق لكم من انفسكم ازواجا لتسكنوا اليها وجعل بينكم مودة ورحمة ان في ذلك لايات لقوم يتفكرون

"И међу Његових знакова је Његов Он је створио за вас жене из јенисму сами, тако да имају тенденцију да се осећају и на лакоћу са њим и направио га је међу вама осећај саосећања Заиста у томе. Је заиста постоје знаци за људе који мисле ". [Ар-Рум: 21]

Да ...... "Зато сте склони да се осећају опуштено и да му" (Алах не каже "да ви живите са њим"). Ово потврђује значење смирености у темперамента, као и наглашавајући њену форму и дух мира у њеним различитим облицима.

Тада муж и жена ће добити мир у свом партнеру у време анксиозности и дошао у када пришао уског пространости.

Прави стуба брачног односа сродства и пријатељства је укорењена у љубави и наклоности. Дубок и лепљив однос је веома сличан свом односу са самом собом.

Кур'ан каже:

هن لباس لكم وانتم لباس لهن

"Они су одећа за вас и ви сте хаљину за њих." [Ел-Бекаре: 187]

Посебно када се разматра шта је припремљен за ову везу, као што су образовање деце и животних осигурања, што наравно не може бити формирана, осим у домену о материнству и очинству су нежан и озбиљан дух. Да ли постоје заједница има више од чисте атмосферу овог племенитог односа?

ИСЛАМСКА ПОРОДИЦА СТУБ БУФФЕР
Постоје многи фактори који подржавају оснивање исламске породице, у којој ткани-јака брачни однос, као и већи део сукоба и подела-(између осталих):

ОДГОВОР: Иман и Таква Аллаху теала
Први и најважнији фактор који се брзо држи на конопцу вере: вера у Алаха и последњи дан, плаши онога ко мемпемерхатикан све скривене и увек посвећена и бермуракабах (је надгледана од стране Аллаха Свемогућег-црвеном бојом) и далеко од тираније и грешака у траже истину.

ذلكم يوعظ به من كان يومن بالله واليوم الاخر ومن يتق الله يجعل له مخرجا. ويرزقه من حيث لا يحتسب ومن يتوكل على الله فهو حسبه

"Тако да се настави са тим, људи који верују у Аллаха и на ахирету они који се боје Аллаха., Он ће учинити свој пут и дали му је храна за преживљавање из неочекиваних праваца,. Али мислио. А они који се уздају у Аллаха, Аллах ће напунити свој излаз ". [У-ТХАЛАК: 2-3]

Међу јачању овог веровања је искрен и озбиљан у послушности и обожавају и запамтите, подсећају једни другима у питању.

Размислите о речима пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:

رحم الله رجلا قام من الليل فصلى وايقظ امراته فان ابت نضح في وجهها الماء رحم الله امراة قامت من الليل فصلت وايقظت زوجها فان ابى نضحت في وجهه الماء

"Нека Бог смилује њеног мужа који се пробудила синоћ и пробудио молитве његове супруге и молитве као добро. Ако је тако нерадо диперцикканниа вода на његовом лицу. И да Бог смилује на жену која се пробудите током ноћи, а затим молио а затим молио ионако јој мужа мембангункцан. Ако је тако нерадо диперцикканниа вода на његовом лицу. " [2].

Брачни однос није световна везе или односа од животињских страсти, али та интеракција племенитих душа. Дакле, када однос важи (тачно) онда ће се наставити у наредном животу после смрти у будућности.

جنات عدن يدخلونها ومن صلح من ءابايهم وازواجهم وذرياتهم

"То је рај" је Еден који уђу у њу са побожним људима отаца својих, његове супруге и свог подмладка ". [Ар ¬ Ра'ду: 23]

2. Успостави пријатељске односе
Међу сачува та веза је веза између мужа и жене, као. Неће бити креиран осим узајамног разумевања и да разумеју своја права и обавезе сваког од њих.

Потрага за савршенством у породици и његових чланова је нешто што је немогуће. И осећају прустаси у напору да побољша своју имовину или било који други укључени у узалуд као добро.

3. Муж задатак
Укључујући јасно размишљање је (ако муж буде-ЕД) да услов људима да прихвате беберепа узак и игнорише неке невоље. А муж-као-породице лидери тврдили да буду стрпљиви од његове супруге, у којој је жена била физички слаба и његове личности. Ако је потребно да урадите све, тако да ће мртви крају свега

Превише у мелурусканниапун би значило да га разбије и разбити га исто као менцераиканнва.

Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:

استوصوا بالنساء خيرا فانهن خلقن من ضلع وان اعوج شيء في الضلع اعلاه فان ذهبت تقيمه كسرته وان تركته لم يزل اعوج فاستوصوا بالنساء خيرا

"Убеђивати добре жене Заиста су створили од ребара и ребра су тербенгкок са врха.. Ако исправите то значи да сте га провалили. И ако оставите да ће наставити да буде криво. Из тог насихатилаб жене са добром" [3]

Тако слабост код жена већ има, јер је први пут направљен. Тада пацијент не жели да се носи са њом.

За то не треба муж стално обзиром на оно што представља материјалну тешкоће на породицу. Пребаците поглед на неке од недостатака. А види добру страну што ће несумњиво је пронађен велики.

У том контексту пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:

لا يفرك مومن مومنة ان كره منها خلقا رضي منها اخر

"Верник (муж) тидаклак мржња и гнев да мукминах (супруга) ако га мрзео због нечега он Ридла га прибадинин са другим стварима". [4]

У овом случају то берприлакулах кротак. Јер, ако је видео неке који су мрзели да не зна где су извори среће леже.

Аллаху теала, каже:

وعاشروهن بالمعروف فان كرهتموهن فعسى ان تكرهوا شييا ويجعل الله فيه خيرا كثيرا

"И дружим са њима љубазно Тада ако вам се не свиђа им зато будите стрпљиви, јер можда не желите сесуата када га је Бог направио да је много добро." [-Ниса: 19]

Ако није тако, како онда могу да направим мир, где мир и лове ит: ако се лидери и сами понашају породице тврде, ружан, интеракцију, уске хоризонте, глупо, рогоза, неопростиви, љути, ако то чини превише рехасх ако излаз је увек добра и предрасуде.

Иако је већ добро познато да интеракција и извори среће да неће бити направљен уколико мекоћу и дистанцирају од неоправданог предрасуда. А љубомора, код неких људи, понекад се претворио у предрасуда која је довела га увек треба кривити тумаче све приче и сумњивог понашања. Свакако би живот осећају скученим и немирно срце без икаквог разлога и тачан.

اسكنوهن من حيث سكنتم من وجدكم ولاتضاروهن لتضيقوا عليهن

"Пут их - своје жене, у којој живе у складу са вашим способностима и не труде да смањи своје срце ...". [(АТХ-ТХАЛАК: 6]

Иако пророка саллаллаху алејхи То савс је рекао:

خيركم خير كم لاهله و انا خيركم لاهلي

"Најбољи од вас је најбоље да се његовој породици и сам био најбољи међу вама мојој породици." [5]

4. Задатак Супруга
Као жени онда знам да срећа, љубав и нежност не иду савршено осим ако власник светости и религије (читај: жена) зна своју дужност и не мелалаиканниа.

Посвећен супруга лидера, заштитник, старатељ и провајдера. Придрлавајте га, држите га као жену и њеног мужа задржи имовина је обавеза супруге. Слично томе, задатак да савладају то раде, и посматрао своју жену и себе и своју кућу.

Овај супруга и мајка која схалихах љубави, лидер у кући њеног мужа и одговорна за вођство. Схватите вештину и њен супруг, такође није негирао доброту његовог министарства. Пророка саллаллаху алејхи савс То је упозорио да се не спроведе деманти (од мужа-ЕД) га. Његова Реч:

اريت النار فاذا اكثر اهلها النساء يكفرن قيل ايكفرن بالله قال يكفرن العشير ويكفرن الاحسان لو احسنت الى احداهن الدهر ثم رات منك شييا قالت ما رايت منك خيرا قط

"Приказано ми је пакао Испоставило се већина његових становника су биле жене које куфр (одбацују) затражила му:.. Каква је њихова неверица у Бога?" Он је одговорио: "Не, али негирају доброту од мужа Ако радите добро да један од вашом женом током целог дана. и он сте нашли зло онда је рекао: Ја никада побећи од тебе добар уопште "[6]

На то би требало да буде опраштање грешака и запостављања надзор. Не понашају још горе када је присутан и муж не рненгкхианатиниа када ја је путовао.

Уз ово, наравно, бити задовољан са једним другом се постиже, да ли ће у трајању од интимне везе, љубав и наклоност.

У себуаб хадис каже:

ايما امراة ماتت وزوجها عنها راض دخلت الجنة

"Свака жена која је умрла а муж је задовољан, онда иду у рај" [7]

Дакле Бојте се Аллаха, о муслимани. Схватите остварење хармоније ће терсебарлах мирисна срећу и ствара атмосферу која погодује тарбииах.

Поред тога, такође расте у животу једне племићке куће, пуна љубави и узајамном разумевању природе љубави материнству и очинству је фирма, велики део препирке, свађе и угњетене једни другима међусобно. Такође, постоји анимозитет и боли једни друге.

والذين يقولون ربنا هب لنا من ازواجنا وذرياتنا قرة اعين واجعلنا للمتقين اماما

"А они који кажу: Наш Господ ануграхканлах нам наше жене и наше потомство, као пениенанг наше срце и да нас свештенике онима који Га се боје". [Ал-Фуркан: 74]

ЦЛОСИНГ
Праведник породица, постају медиј за стварање јавну безбедност. Како то може бити безбедна ако има породичне везе у расулу. Иако је Бог дао то задовољство је укусна породична хармонија, интимност и хармонију.

Та 'Ала Аллах каже:

والله جعل لكم من انفسكم ازواجا وجعل لكم من ازواجكم بنين وحفدة ورزقكم من الطيبات افبالباطل يومنون وبنعمت الله هم يكفرون

"Бог вам је дао супругу свог сопствене природе и од вас је дао својим супругама били деца и унуци и даје издржавање добрих ствари. Хоће ли они верују у лажи и негирају наклоност Аллаха.? " [-Нахл: 72]

Брачни однос је веома чврст и (функција) као родитељ плус Деца која одрастају у њиховој заштити, је тренутна слика и будућих људи.

Стога, када ђаво има расипа породичних односа, он није само продрма кући само и не само да шири штету мери дата. Али цела заједница да се сруши у изопачености је осион. Реалност данас је живи доказ.

Нека Бог смилуј се на човека чије понашање је за сваку похвалу, добра срца, разметљив (на породицу-црвена), нежан, пун љубави, саосећајни, вредан, не претерано и не занемарује своје обавезе.

Нити може Бог благословити жену која није у потрази за грешкама, а не нервозна, схалихах, послушан и води га кад он не постоји, јер Аллах је да га одржавате.

Бертаквалах, О 'муж и жена, о муслимани. Ко је посвећен Аллаха, биће олакшан посао.

وصلى الله على خير خلقه نبينا محمد و على اله و ازواجه الطيبين الطاهرين و على صحبه الغر الميامين و تابيعهم باحسان الى يوم الدين.

Набавииах Медина, 22 Рајаб 1422 В

[Копирано у Ас-Сунном магазина В/1422/2001М 11/Тахун Едитион. Издавачи Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Соло-соло Пурводади Км.8 Селокатон Гондангрејо 57 183 тел. 0271-761016]




извор: хттп://алманхај.ор.ид/

1 comment:

  1. поздрав свим мојим пријатељима тамо, свако ко данас чита ово сведочанство треба да слави са мном и мојом породицом јер је све почело као шала за неке људе, а други су рекли да је немогуће. Моје име је Исабелла Етхан и ја сам из Украјине, али се селим у Чикаго у САД са супругом. Срећно сам ожењен, имам двоје деце и дивну жену. Нешто страшно се десило мојој породици, остао сам без посла, а жена је напустила кућу јер нисам могао да бринем о себи и потребама. Моја породица. Она и моја деца у том тренутку. Успео сам девет година, ниједна жена неће да ме издржава да бринем о деци. Покушавам да пошаљем тестове својој жени, али она ме блокира да комуницирам са њом. Покушавам да разговарам са њеним пријатељем и породицом, али ипак знам да ми неко може помоћи и пријавио сам се тада на толико пријатеља, али они ме и даље неће звати, све док не долази веран дан који никада у животу нећу заборавити. Када сам срео свог старог пријатеља објаснио сам све своје потешкоће и он ми је рекао за сјајну особу која му помаже да добије добар посао у компанији Цоца Цола и рекао ми је да пише, али ја сам особа која никада не верује у правопис, али ја одлучио да пробам и др Алаба ме је упутио и показао ми шта да радим. У седам дана ручка чини се. Пратите сва упутства и урадите оно што је од мене тражио да урадим добро. Др Алаба је сигуран да ће све проћи како треба и моја жена ће ме поново видети након дивног посла др Алабе. Жена ме зове на непознат број и извињава ми се и рекла ми је да јој стварно недостајем и да се наша деца и моја жена враћају кући. Данас водим компанију Парагон у САД. Препоручујем вам да ако имате било каквих проблема пошаљете е-пошту на овај {дралаба3000@гмаил.цом} или ВхатсАпп преко његовог контакта испод +1(425) 477-2744 Хвала др АЛАБА. и добићете најбољи резултат. Узмите ствари здраво за готово и то ће вам одузети. Желим вам најбоље .......

    ReplyDelete