Thursday, April 19, 2012

Молитва-Суннет молитве


Молитва-Суннет молитве


По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи


ОДГОВОР: Првенство Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
ان اول ما يحاسب به العبد يوم القيامة من عمله صلاته, فان صلحت فقد افلح وانجح, وان فسدت فقد خاب وخسر, فان انتقص من فريضة شييا, قال الرب تبارك وتعالى: انظروا هل لعبدي من تطوع, فيكمل به ما انتقص من الفريضة ثم يكون ساير عمله على نحو ذلك.
"У ствари, пракса је први пут доведен на рачун од службеника на Судњи дан је молитва. Ако молитва је добра, онда је срећан и безбедан. Међутим, ако је оштећена, изгубљена, и тешко му.Ако молитва је обавезно да има мање, онда Господ, прослављени и узвишен рекао: 'Види, ако мој слуга има Сунном молитву. "Ако је молио суннет молитва је обавезно молити Сунна је рафинирани. Онда дихисаблах цела пракса је обавезна, као и раније "[1].
Б. Суннет До Ит код куће Од Џабир, он је рекао да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا قضى احدكم الصلاة في مسجده فليجعل لبيته نصيبا من صلاته, فان الله جاعل في بيته من صلاته نورا
"Ако један од вас није молио у џамији, нека дају молитве за своје оброке. Јер Бог је светлост у својој кући кроз његову молитву "[2].
Заид ибн Тхабит из Аллах анху, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:
عليكم بالصلاة في بيوتكم, فان خير صلاة المرء في بيته الا الصلاة المكتوبة.
"Рад на молитву (Суннет) у вашем дому. Због најбољи нечије молитве врши у кући, осим обавезних молитви "[3].
Ц. Разне врсте Суннет молитва постоје два дела: Мутхлаках и мукаииадах Мутхлаках је познат као Суннету раватиб, које се обавља пре и после обавезне молитве. Састоји се од два дела: муаккадах (истакнут) и гхаиру муаккадах (не нагласио).
ОДГОВОР: Сунном молитве су десет рекјата муаккадах Од Умара ибн 'анхума, је рекао: "Сећам се десет рекјата пророка саллаллаху алејхи ве селлем То: две рекјата пре подне и након два рекјата. Два рекјата након Магхриб, два рекјата после молитве тхе 'Исха То и два рекјата пре Схубух. Тада је да је Посланик саллаллаху алејхи ве салалм То не жели да се сусретне. Аллах анхума Хафсах ми је рекао да ако МУ-адзин и зора позив на молитву (други) су објављени, он је молио два рекјата "[4].
Од 'Аисха анхума Аллаха, "Једном пророка саллаллаху алејхи То савс никада није напустила четири рекјата пред подневну молитву и два рекјата пред јутарњу молитву." [5]
2. Муаккадах гхаиру Суннет молитву: молитва два рекјата пре 'АСР, Магхриб и' Исха '. Од 'Абдуллаха бин Мугхаффал Аллах анху, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:
بين كل اذانين صلاة, بين كل اذانين صلاة, ثم قال في الثالثة: لمن شاء.
"Између два Адхан (позив на молитву и икамат-ед.) Постоји молитва, молитва између два постоји молитва." Тада рече трећи пут: "За сваког ко је хтео." [6]
Суннет да се моли четири рекјата пре 'АСР
Од "Али Аллах анху, је рекао:" Када су Посланика саллаллаху алејхи савс То се користи да се моли пре четири рекјата моли наслова АСР. Он одваја последњи рак'ах-рак'ах говорећи здраво Ангелс мукаррабиин (који је донео близу Богу), и који их прати и муслимана и верника "[7].
Од Умара ибн 'анхума, од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
رحم الله امرا صلى قبل العصر اربعا.
"Нека Бог смилује на оне који моле пре четири рекјата 'АСР." [8]
Ко је пријавио историја читања пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је био највећи молитва
Од 'Аисха анхума Аллаха, он је рекао да је Посланик саллаллаху алејхи То савс је једном рекао:
نعمت السورتان يقرا بهما في ركعتين قبل الفجر, قل هو الله احد, وقل يا ايها الكافرون.
"Два писма највише добро читати у два рак'ах пред Схубух је КУЛ хуваллааху Мундаи (Ал-Икхласх) и КУЛ иаа аииухал каафируун (Ал-Каафируун). [9]
Из Абу Хураирах Радхииалллаху То анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи То савс прочитате КУЛ иаа аииухал каафируун (ал-Каафируун) и КУЛ хуваллааху Мундаи (ал-Икхласх) у два рак'ах пре Схубух". [10]
Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, "У зору два рак'ах Сунном молитве, Посланик, саллаллаху алејхи То савс никада читали: куулуу ааманнаа биллаахи УА МПУ унзила илаинаа, тај стих у Сурат ал-Бекаре у првом рак'ах. И у последњем рак'ах:. Ааманнаа биллаахи васихад ла аннаа муслимуун "[11] (Али" Имран: 52).
Од Ибн Мас'уд Аллах анху, рекао: "Ја не могу да рачунају колико пута сам чуо Посланика саллаллаху алејхи То савс читај: КУЛ иаа аииухал каафируун (Ал-Каафируун) и КУЛ хуваллааху Мундаи (Ал-Икхласх) у два Рака ' на после Магхриб молитве и пре два рекјата Схубух "[12].
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______ Фуснота [1]. Сахеех: [Схахиих Сунан-НАСА-И (бр. 451, 452)], на Сунан-Тирмизи (И/258 бр 411.), Сунан-НАСА-И (И/232).
Витр Молитва Суннет


По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи


ОДГОВОР: Закон и његов примат Витр молитва је суннет суннет муаккадах. Због пророка саллаллаху алејхи То савс високо га препоручујем
Од Ебу Хураира Аллах анху, од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
ان الله وتر يحب الوتر.
"Сигурно Бог је чудно (сингл) и волим људе који моле Витр". [1]
Од "Али Аллах анху, рекао:" Заиста, витр молитва није обавезно. А не као ваше молитве су обавезна. Међутим, Посланик саллаллаху 'алејхи ве селлем Витр молитва, а затим рекао:
يا اهل القران اوتروا, فان الله وتر يحب الوتر.
"О Ахл-ул-Кур'ан, молитва витирлах. Јер Бог је заиста чудно (сингл) и волим људе који моле Витр "[2].
Б. Време Треба да се моле Витр после молитве наслова Исха "До зоре.Док је у последњој трећини ноћи је најважнији пут.
Од 'Аисха Аллаха анхума, је рекао: "Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То никада молити витр на било који део ноћи, било на почетку времена, Средњи, или касно увече.Витр молитва у време када је завршио оброк "[3].
Суннет позивају да се моли витр на почетку ноћи из страха да не буду у стању да устане на крају ноћи. Као Сунном менгакхирканниа на крају ноћи за оне који осећају сигурни иде горе на крају ноћи.
Од Ебу Катадах Аллах анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи То савс је рекао Ебу Бекру, 'Када се ви молите Витр' Он је одговорио: '.? Молим Витр пред спавање" Потом је упитао' Умар, 'Када се ви молите ? Витр 'Он је одговорио: "Спавао сам, а затим моли Витр'" Он је (Ебу Катадах) је рекао, "рече Ебу Бекру:" Ви сте узети са резервом "И рекао је то 'Омера:" Ви сте узети.. снага '[4].
Од 'Аисха Аллах анху, рекао: "Пророк саллаллаху алејхи савс То су своје молитве, док сам спавао на леђима у кревету. Ако желите да се моли Витр, он ме је пробудио, и молим Витр "[5].
Ц. Бројеви и процедуре рак'ах Витр Праиер Број рак'ах Витр молитве је најмање један рак'ах. Од Умара ибн 'анхума, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
صلاة الليل مثنى مثنى, فاذا خشي احدكم الصبح صلى ركعة واحدة توتر له ما قد صلى.
"Молитва два рекјата урадио те ноћи два рак'ах. Ако неко од вас забринут о времену уласка Схубух, онда нека бервитир са једним рак'ах као параван за молитве које су учиниле "[6].
Мај бервитир са три, пет, седам или девет рекјата.
Од 'Аисха Аллаха анхума, је рекао: "Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То никада није молио више од једанаест рекјата, да ли током Рамазана или изван Рамазана.Молио четири рекјата. Немој питати о врсти и дужини. Онда је опет молио четири рекјата. И не питаш о врсти и дужини. После тога је он саллаллаху алејхи ве То салалм молио три рак'ах "[7].
Такође, од 'А'исха, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи То савс никада није молио колико тринаест рак'ах ноћи.Он бервитир са пет рак'ах и не седи осим у последњем рак'ах "[8].
Од њега је, како је рекао, "Ми смо се користи за припрему и прање сивак воду" за њега. Тада Бог га пробудио ноћу, у складу са његовом вољом. Онда берсивак и урадите вудоо '. Онда моли девет рекјата. Он није сести, осим у осмом рак'ах. Он дхикр од Аллаха, похвале, и моли Му. Када се устаје и без поздрава. Онда је стајао и радио деветог рак'ах. Онда је сео и дхикр од Аллаха, похвале, и моли се Њему. Затим је поздравио нас и мемперденгарканниа. Након тога он се молио два рекјата седе после поздрава. То је износио једанаест рак'ах, О мој сине. Када Набиииуллах саллаллаху алејхи савс То је све старији и дебљи, он бервитир са седам рекјата. Онда је направио своје молитве као прва два рак'ах. Све је износила девет рекјата, о мом сину "[9].
Ако бервитир са три рекјата, затим прочитајте писмо поменуто у наредном хадису
Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, он је рекао: "Када су Посланика саллаллаху алејхи То савс да се моле витр гласи: Саббихисма Раббикал А'лаа (Ал А'лаа), КУЛ иаа аиухал каафируун (Ал Каафируун), и КУЛ хуваллааху Недеља (Ал-Икхласх), по један за сваку рак'ах "[10].
Д Кунут У Витр Од ел-Хасан ибн 'Али ахума Аллаха, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи савс То ме је научио да чита оно што сам рекао на Витр молитве:
اللهم اهدني فيمن هديت, وعافني فيمن عافيت, وتولني فيمن توليت, وبارك لي فيما اعطيت, وقني شر ما قضيت, فانك تقضي ولا يقضى عليك, وانه لا يذل من واليت, تباركت ربنا وتعاليت.
"Боже, Ти туњукилах леадетх мене као особу која вас је упутио.Фотографија као што си одржавање притвора људи који добијате. Фотографија као особе која је примила твоју одржавање. Благослови оно што ми дају. Заштитите ме од ружноћи онога што сте навели. Јер заиста имаш сету, а не постоји нешто (ЦАН) Сет-Му. Заиста Деспицабле људи који вас неће поштовати. Прослави и Свевишњега Ти, Боже "[11].
Према Суннету, Кунут се врши пре клања.
Убаи Ибн Ка'б хадис Аллаховог анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи То савс Кунут обавља Витр пре клања у молитви. '" [12]
Дисиари'аткан Кунут молитва није обавезно, осим у случају несреће и катастрофе. У то време, Кунут после клања, и нису специфични за одређени обавезне молитве.
Од Ебу Хураира Аллах анху: "Ако Посланика саллаллаху алејхи То савс желео да се моле за зло или добро за некога, онда је он спроводи Кунут после клања." [13]
Кунут Схубух спроведено у непрекидној молитви, онда је то јерес
Као што је објашњено од стране асхаби Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Абу Малик Ал-Асија'и од по имену Тарик ибн Са'ад, рекао је он, "рекао сам свом оцу, 'Оче, никад молио иза Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, Абу Бекра,' Умар 'Утхман, и "Али у овом Куфа за око пет година. ? Раде на молитвени Кунут Схубух "Рекао је:" О сине мој, то је ствар која диада проналасци (новине) "[14].
Немогуће Посланик Аллаха је рекао:
اللهم اهدني فيمن هديت, وعافني فيمن عافيت, وتولني فيمن توليت.
На сваком Схубух након клања док расте из подижући глас, и другове менгамининиа, непрекидно све до његове смрти.Дакле, не зна се да људи после њега. Чак и напуштен од већине његових људи, јумхур пријатеља, чак их све. У мери у којој је један од Асхаба рекао: "Сигурно је ствар која диада проналасци (иновација). [15]" Као што је речено од стране Са'ад Тарика бин Ал-Асија'и. "
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______ Фуснота [1]. Договорено: [Схахиих ал-Бухари (масти Хул-Бар) (КСИ/214 нема 6410.)], Схахиих муслиманска (ИВ/2062 не 2677.).
Кииамул Лаил (ноћ Молитва)

По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи


Укључујући и ноћне молитве Суннета да се препоручује. То укључује карактеристике оних који Га се боје. Он је рекао:
ان المتقين في جنات وعيوناخذين ما اتاهم ربهم انهم كانوا قبل ذلك محسنين كانوا قليلا من الليل ما يهجعون وبالاسحار هم يستغفرون وفي اموالهم حق للسايل والمحروم
"Они који се плаше се у вртовима (Рај), а у очима воденог извора, узимајући оно што је дато им свога Господа. Пре тога у стварном свету они су ти који раде добро: Они мало спавања ноћу, и у својим касним ноћи за милост (Аллаху). А блага имају право да постављају сиромашних и сиромашних који немају никакву улогу "[АДХ-Дзаарииаат а: 15-19].
Абу Малик Ал-Асх'ари Аллах анху, Посланик, саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
ان في الجنة غرفا يرى ظاهرها من باطنها وباطنها من ظاهرها, اعدها الله تعالى لمن اطعم الطعام, والان الكلام, وادام الصيام, وصلى بالليل والناس نيام.
"Заиста у Џеннету постоје собе видљиви из спољашњости и унутрашњости видљив споља. Аллаху теала обезбеди га за оне који воле да се хране, омекшају речи, увек постио и молио се у ноћи када људи спавају "[1].
ОДГОВОР: Све више препоручује у Рамазану Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи То савс залагао ноћне молитве током Рамазана без давања налога захтева. Онда је рекао:
من قام رمضان ايمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه. "Ко ноћне молитве током Рамазана са вером и очекује награду од Аллаха, његови греси опроштени у далекој прошлости." [2]
Б. Бројеви Рака'атниа Најмање један рак'ах. А највише једанаест рак'ах. Као што је већ поменуто у речима 'анхума А'исха Аллаха, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи То савс никада није молио више од једанаест рекјата, без обзира да ли током Рамазана или ван Рамазана."
Ц. Дисиари'аткан учинити у рамазана у џемату Од 'Аисха анхума Аллаха, "Једне ноћи, Посланик саллаллаху алејхи То савс молио у џамији. Онда су људи молили својим молитвама. Следеће ноћи опет се помоли и људи расту пуно.Они су тада окупили на трећем или четвртом ноћи, али на Посланика саллаллаху алејхи савс То није изашао у сусрет. Када је ујутро дошла, он је рекао:
قد رايت الذي صنعتم, ولم يمنعني من الخروج اليكم الا اني خشيت ان تفرض عليكم.
"Ја видим шта радите. Не постоји ништа да ме заустави се да смо се упознали. То је само да се бојим да ако молитва је обавезна на вас. "
Било је то у месецу Рамазана "[3].
Од 'Абд ал-Карију, рекао је он, "Једне ноћи у рамазану, сам изашао са' Умара ибн Ал-Хаттаба џамије према Аллах анху.Изгледа да су људи подељени у неколико група. Постоји човек који се моли сам, а постоји и молитва праћена неколико људи.Тада 'Омер рекао: "Мислио сам, ако сам их окупио под једним рецитатор" (свештеник), сигурно би било боље. Онда је направио свој ум и окупи их под Убаи бин Ка'б. На ноћи да сам изашао са њим, док други људи су молили са својим свештеницима. "Омер рече: 'Ово је најбоље иновације (нови случајеви). Међутим, људи који спавају у овом тренутку је боље него се моли ", то јест, обавља молитву на крају ноћи боље, јер онда људи урадите то рано увече." [4]
Д Суннет молитве за некога са супругом (Породица) ван Рамазана Од Ебу Са'ид, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا ايقظ الرجل اهله من الليل فصليا - او صلى ركعتين جميعا - كتبا من الذاكرين الله كثيرا والذاكرات.
"Ако човек пробуди своју жену ноћу, онда се моли, или молио два рекјата у џемату-ИТ, Аллах их евидентира као слуге мушкараца и жена који се сећају Аллаха много." [5]
Е. Менгкадха ноћ Молитва Од 'Аисха Аллаха анхума, је рекао: "Прво, ако је Посланика саллаллаху алејхи савс То није молити ноћ због болести или других разлога, онда он моли дванаест рекјата у поподневним сатима." [6]
Фром 'Умара ибн ел-Хаттаба, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
من نام عن حزبه من الليل او عن شيء منه فقراه ما بين صلاة الفجر وصلاة الظهر كتب له كانما قراه من الليل.
"Ко је заспала тако да не читају вирд (молитва) ноћу или у његовом или њеном делу ње, а затим прочитајте (извршава) их у време молитве и молитве Схубух подне, тада приметио како је чита ноћу." [7]
Ф. Остављање Димакрухкан ноћ Молитва је коришћен Да би то урадили Од 'Абдуллах бин Амр ибн ел-' Ас рекао: "Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То ми је рекао:
يا عبد الله لا تكن مثل فلان, كان يقوم الليل فترك قيام الليل.
"О 'Абдулах, не будите као тако и тако први је искористио да се моли ноћу, сада је напустио ноћни молитву.." [8]
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______ Фуснота [1]. Хасан: [Схахиихул Јаами'усх Схагхиир (бр. 2123)].
Духа молитва (Молитва Ал-Авваабиин), Молитва После Детоксикација (Суннет Молитве Вуду '), Молитва Истикхарах


По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи

ОДГОВОР: Пенсиари'атанниа Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је он, "Моји драги саллаллаху алејхи ве селлем То завештати три ствари ми је: посте три дана сваког месеца (13., 14., 15. у Хијриииах), два рак'ах духа молитве, Праи витр пре спава "[1].
Б. Првенство Ебу Дхарр Аллаха анху, је рекао да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
يصبح على كل سلامى من احدكم صدقة, فكل تسبيحة صدقة, وكل تحميدة صدقة, وكل تهليلة صدقة, وكل تكبيرة صدقة, وامر بالمعروف صدقة, ونهي عن المنكر صدقة, ويجزى من ذلك ركعتان يركعها من الضحى.
"У сваком од ваших боксер у праву Садаках. Свака бројаница је Садаках. Сваки тахмид је Садаках. Сваки тахлил је Садаках.Сваки такбир је Садаках. Влада је доброта Садаках. Спречити довођење у заблуду је Садаках. Сви су се састали са молитвом Духа два рак'ах ". [2]
Ц. Бројеви Рака'атниа Најмање два рак'ах. Као што је поменуто у неком хадису раније.И на већини осам рекјата.
Од Умм Хани То Аллах анхума, да на дан масти Ху Мекки (освајање Мекке), Посланик саллаллаху алејхи То савс купатила у својој кући и молио се осам рекјата "[3].
Д Најбоље време на главну страну Заид бин Аркам Аллаха анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи савс То је изашао у сусрет људима Куба 'који је молио духа. Онда је рекао:
صلاة الاوبين اذا رمضت الفصال من الضحى.
"Када је Ал-авваабиин молитва (Духа) је када дете камиле осетити топлоту ујутру." [4]
Пречишћавање СЕТЕЛАГ молитве (Суннет молитва испирање) Од Ебу Хураира Аллах анху, "Пророк саллаллаху алејхи То савс рекао Билал када су хтели да се моле Схубух," О Билала, сам нека дјела највише што очекујете (награда) да радите у исламу.Заиста сам чуо сандале испред мене у небо "Одговорио је: 'Није радим дјела највише надали (награда).. Ја само не за пречишћавање, ни у зору или подне, али молим Суннет са свиме што је постављен за мене да се моли '"[5].
Молитва истикхарах Суннет за оне који се суочавају са проблемом да беристикхарах (питајте упутства) Аллаху теала. Као што је поменуто у наредном хадису:
Џабир анху од Аллаха, рекао је он, "Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем учио нас беристикхарах као иу свему нас је Он учио писмо у Ал-Кур-:" Ако неко од вас суочавају случај, онда молитвени два Рака 'у, поред обавезних намаза. Онда кажу:
"اللهم اني استخيرك بعلمك واستقدرك بقدرتك, واسالك من فضلك العظيم, فانك تقدر ولا اقدر, وتعلم ولا اعلم, وانت علام الغيوب اللهم ان كنت تعلم ان هذا الامر خير لي في ديني ومعاشي وعاقبة امري - او قال:. في عاجل امري واجله - فاقدره لي وان كنت تعلم ان هذا الامر شر لي في ديني ومعاشي وعاقبة امري - او قال:.. في عاجل امري واجله - فاصرفه عني واصرفني عنه, واقدر لي الخير حيث كان ثم رضنى به "
"О Аллаху, молим Твоје смернице преко твога знања. Молим о Теби снагом свом снагом. Молим Твоје велики дар. Јер Ти си мој Свемогући док сам био немоћан. Ви сте Свезнајући док сам не знам. Ти си Онај који зна невидљивог природе. Боже, ако је по твоме случају је добро за моју вјеру, свет, и крајњој кесудаханку или кажу: '. Да света и Судњи дан "-, онда такдирканлах за мене. Међутим, ако према твоме случају је лоше за моју вјеру, свет, и крајњој кесудаханку или кажу: 'свет и даље у тексту, "- онда је он стави у гостима од мене и сачувај ме од њега. Такдирканлах љубазност ми, шта год да је, затим ме задовољан са њим. "
Након тога, он је поменуо да своју жељу [6].
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______ Фуснота [1]. Сахеех: [Мукхтасар Схахиих муслиман (бр. 367)], Схахиих муслиманска (И/499 бр 721.), Сунан Еби Давуд ('Аунул Ма'бууд) (ИВ/310 нема 1419.).
Коленопреклоњење за заборав


По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи

Помиње у историји пророка саллаллаху алејхи селлем То никада заборавити молитве. Ту су и аутентична историја која каже да је он рекао:
انما انا بشر انسى كما تنسون, فاذا نسيت فذكروني.
"Ја сам само обичан човек као ви. Заборавио сам, као што добро сећам. Ако заборавим, па ме подсети "[1].
Он менсиари'аткан онесвешћивање за заборав за своје људе у неке од закона као што смо резимирамо на следећи начин: [2]
ОДГОВОР: Ако успон другог рак'ах у обавезне молитве без почетка тасиаххуд Од 'Абдуллаха бин Бухаинах Аллах анху, је рекао: "Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То ми смо довести обавезну молитву. У два рекјата (прва) је устао без седишта (тасиаххуд рано). Народ је тада устао да прате. Када је завршио молитву, чекамо његов поздрава, он бертакбир и пао два пута у државном седишту. Након тога, он је рекао збогом.[3]
Од ел-Мугхирах Аллах ибн Сиу'бах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا قام احدكم من الركعتين فلم يستتم قايما فليجلس, فاذا استتم قايما فلا يجلس ويسجد سجدتي السهو.
"Ако неко од вас устао из два рекјата, а не стоји савршено, онда нека то седи Међутим, ако је устао савршено, онда нека она седи.. И нека уради два пута онесвешћивање за заборав." [4]
2. Ако се моли пет рекјата Од 'Абд Аллах анху, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи То савс никада молио пет рак'ах подне. Онда је један рекао да му, 'Да ли раст у молитви? "Рекао је:' Зашто? 'Он је одговорио:' Ти се молио пет рекјата." Он је тада поклонио два пута после поздрава ". [5]
3. Ако поздрав на другом или трећем рак'ах Од Ебу Хураира Аллах анху, "Пророк саллаллаху алејхи То савс никада се тиче другог рак'ах. Дхул Иадаин Затим је рекао: "Да ли скратити своју молитву или да заборави, О Аллахов Посланиче?" Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао: "Да ли је тачно да Дхул Иадаин кажем?" Народ је одговорио, Посланика саллаллаху: "Да." 'Алејхи ве селлем онда је устао и поново молио два рекјата. Након тога је тада бертакбир поздраве и поклони као предају (у молитви), или дуже. Онда је устао "[6].
Од 'Имраан ибн Хусеин да Аллах анху, "Пророк саллаллаху алејхи То савс моле наслова АСР. Затим је поздравио трећи рак'ах а затим провалили у његову кућу. Човек се зове ал Кхирбак затим дошао до њега. Он има дуге руке. Онда је рекао шта је урадио. Он је тада изашао са љутњом, превлачењем јој шал да стигне на место оних. Он је питао: 'Да ли је тачно да људи имају да кажу ово? "Рекли су:' Да. 'Онда је молио једну рак'ах а затим поздравну. Након тога, он се поклони два пута, а затим поново здраво "[7].
4. Ако заборавите број рак'ах молитву Од Аврама, од 'Алкамах, он је рекао да "Абдулах је рекао:" Ибрахим је рекао: "алејхи ве селлем никада молити.: Он је повећање или смањење [8]" Када је завршена поздрав, тамо се каже да му, "О Аллахов Посланик. Пророка саллаллаху'" , да ли је дошло до промена у молитви? "Он је питао:" Зашто? "Рекли су: 'Ти се моли тако рак'ах" Он је рекао, "Он је тада окренуо ноге и суочавање са Киблах.. Потом два пута поклони и честитке. После тога је пред нас и рекао:
انه لو حدث في الصلاة شيء انباتكم به ولكن انما انا بشر, انسى كما تنسون, فاذا نسيت فذكروني واذا شك احدكم في صلاته فليتحر الصواب, فليتم عليه, ثم ليسجد سجدتين.
"И заиста, ако постоји нешто у молитви, сигурно вам кажем. Али ја сам само људско биће. Заборавио сам, као што добро сећам. Ако заборавим, тако да ме подсети. Ако неко од вас у недоумици у својој молитви, онда нека покуша да пронађе којих је један тачан. Онда то поправимо, онда он треба да клањају два пута "[9].
"Проналажење праву ствар" може да буде начин да се сети шта је прочитао у молитви. Може бити да је он подсетио читања два писма у два рак'ах. На крају сазна да је молио два рекјата, уместо једне рак'ах. Понекад је мислио учинио иницијални тасиаххуд. Дакле, он зна да је молио два рекјата, нико рак'ах. И он је молио три рекјата, а не два рак'ах. Понекад, сетила читајући ал-Фаатихах само у једном рак'ах и такође следеће рак'ах. На крају је схватио да је молио четири рекјата, а не три рак'ах. И тако даље. Ако се гледа из тог права од стране узимајући ближе са десне стране, онда су сумње су нестале. У овом питању, не постоји разлика бити свештеник или молитва сама. [10]
Ако је био покушавају да нађу право, али није могао одредити тренд, онда би требало да ојача случај да сигурно, да је најмање. Као што је поменуто у наредном хадису:
Од Абу Са'ид ал Кхудри Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا شك احدكم في صلاته فلم يدر كم صلى? ثلاثا او اربعا? فليطرح الشك وليبن على ما استيقن ثم يسجد سجدتين قبل ان يسلم. فان كان صلى خمسا شفعن له صلاته, وان كان صلى اتماما لاربع كانتا ترغيما للشيطان.
"Ако неко од вас сумња у његову молитву. Тако да не зна колико рекјата је урадио. Три рекјата или четири рекјата. Онда нека тепис сумњам, и пратите шта верује. Након тога, он треба да клањају два пута пре него поздрав. Уколико се испостави да је рад на пет рак'ах, онда он мора да испуни своју молитву.Међутим, ако је урадио четири рекјата, затим две метаније била увреда за ђавола "[11].
ОДГОВОР: Закон Коленопреклоњење за заборав Коленопреклоњење за заборав је обавезна закон. Због пророка саллаллаху алејхи То савс наредио. Као што је поменуто у неком хадису раније. А и зато што је увек урадио када заборавимо. Он никада није напустио уопште.
Б. Локација за предају забораву Најбоље мишљење је разлика између повећања и смањења, између сумње и покушава да пронађе право, као и између сумње и верује се да прате. Сви ови текстови се могу применити. И ова дистинкција је веома прихватљиво.
Ако нешто недостаје у молитви, као што су рано напуштају тасиаххуд, она захтева додавање молитве. Да би молитвама да буде савршен, он је додат пре поздрава. Пошто залив је затварање молитва.
У случају додатака, као што су вишак-рак'ах један је никада не прикупљају две додатне ин-оне молитве, затим испружен после Салам. Зато што је увреда за ђавола. Он има посебну позицију као молитве, молитве њему да буду мање савршен. Дакле, Посланик, саллаллаху алејхи савс То су две метаније, као и један рак'ах.
Слично томе, ако је оклевао и покушавали да пронађу право, онда би требало да усавршите своју молитву, и поклонио два пре увреда за ђавола. Дакле, две метаније су извршена после поздрава. Слично томе, када је завршио поздравио, док је већина његових молитви није урађено онда га усавршио, а затим је усавршио његова молитва је молитва, док је додатни поздрав. Коленопреклоњење се обавља у таквом стању после поздрава. Зато што је увреда за ђавола.
Као да је оклевао и није могао да одлучи која је од њих тачна, онда у таквим околностима може да буде да је он молио рекјата пет или четири рекјата. Ако се молио пет рекјата, затим други Коленопреклоњење молитва је испуњавање. На тај начин он је молио као да шест рекјата, а не пет. Коленопреклоњење се врши пре поздрава.
Ми смо појачали мишљење да је то имплементација свих хадиса ранијих. Нико хадис је напуштен. Чак и уз правилну употребу радничке класе у којој нема проблема насхниа.Такође, повезивањем текстове са текстовима који нису слични њему. [12]
Ц. Коленопреклоњење за заборав Од Остављање Оне Суннет Ко оставља Суннет за заборављање, онда он треба да клањају за заборав.
У суштини изјава пророка саллаллаху алејхи ве селлем То:
لكل سهو سجدتان.
"Ако постоји заборавност у молитви, она мора да се клањају два пута." [13]
Коленопреклоњење права у овој држави је Суннет, није обавезно. Да би фар'и (огранак) се не повећава од првобитног закона [14].
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______ Фуснота [1]. Сахеех: [Схахиихул Јаами'усх Схагхиир (бр. 2339)], Ирваа'ул Гхалиил (бр. 339).
Молитва у џемату

По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи

ОДГОВОР: Статут Закон Конгрешански молитва је фард аин То за мушкарце који су погођени обавезу молитве, али постоје препреке:
Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
والذي نفسي بيده لقد هممت ان امر بحطب فيحطب, ثم امر بالصلاة فيوذن لها, ثم امر رجلا فيوم الناس, ثم اخالف الى رجال فاحرق عليهم بيوتهم. والذي نفسي بيده, لو يعلم احدهم انه يجد عرقا سمينا او مرماتين حسنتين, لشهد العشاء.
"Онај који ми је душа била у његовим рукама. Заиста сам одлучио да пошаље некога да прикупља огревно дрво, а онда сам послао молитве и позвао за њега. Онда сам послао човек води народ. После тога сам отишао на људе који нису присуствовали молитвену заједницу и кубакар своје домове.Онај који моја душа је била у његовим рукама. Ако неко од њих знао да ће добити парче масног меса и две ноге (месо) копитар добре стране, сигурно је да ће доћи да се моле вече '"[1].
Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи То савс посетио слепог човека. Он је рекао: "О Аллахов Посланиче, немам водич који ме је водио у џамију." Онда је тражио ослобађањем од обавезе да се моли у својој кући.Посланика саллаллаху алејхи савс То такође даје олакшање.Када се окренуо, он га је позвао и рекао: "Чујеш ли позив на молитву да се моле?" Он је рекао, "Да." Он је тада рекао: "Онда је дошао (за Конгрешански молитву)." [2]
Од 'Абд Аллах анху, је рекао: "Они који га воле, када једног дана сусрет Богу у стању муслимана, онда нека увек чува молитве (обавезно) када је позвао на њега. Аллах има менсиари'аткан упутства Посланика истине за вас. И молитве у заједници, укључујући и упутства истине. Ако се моле у ​​својим кућама, као оне који су пропустили ову молитву у својој кући, онда сте оставили своје упутства Посланика. Ако оставите своје упутства Посланика, сигурно сте странпутицу отишли. То није човек вудоо ', онда је усавршио вудху'ниа онда је на челу једне од џамија, али Бог бележи сваки корак који је провео као врлина. Са потез је Бог подигао један степен. И по којој је Бог укинути зло њему. Заиста, да сам приметио нашу ситуацију (Асхаба). И ништа није остало од молитве збор, али лицемјери који су познати лицемерје. Заиста, није био човек окружен (водичем), од стране двојице мушкараца поставити у Схафф "[3].
Од Аббас ибн 'анхума Аллаха да је Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
من سمع النداء فلم ياته, فلا صلاة له, الا من عذر.
"Ко год је чуо позив на молитву, онда не долазе, онда не постоји молитва за њега (није савршена молитва-ур.) Уколико има проблема." [4]
Б. Првенство Од Умара ибн 'анхума, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
صلاة الجماعة تفضل صلاة الفذ بسبع وعشرين درجة.
"Молитва у џемату је више него примарни двадесет седам степени молитве само." [5]
Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
صلاة الرجل في الجماعة تضعف على صلاته في بيته وفي سوقه خمسا وعشرين ضعفا, وذلك انه اذا توضا فاحسن الوضوء, ثم خرج الى المسجد لا يخرجه الا الصلاة, لم يخط خطوة الا رفعت له بها درجة, وحط عنه بها خطيية, فاذا صلى لم تزل الملايكة تصلي عليه ما دام في مصلاه: "اللهم صل عليه, اللهم ارحمه," ولا يزال احدكم في صلاة ما انتظر الصلاة.
"Молитва човека са више маинстреам заједнице (множи награда) двадесет-пет пута већа од његове молитве у кући и на тржишту. Јер ако је он вудоо ", а затим прецизирате вудху'ниа.Затим се у дзамију само за молитве. Па зар не иду осим у мери у којој један корак уклоњен. А потез био грешка укинула. Ако се молио, анђео увек мендо'аканниа док је био у својој молитви: "О Боже, да га спаси. Боже, милост од ње "Један од вас увек (бити) у молитви за њега. Чека молитву" [6].
Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи ве То салалм, он је рекао:
من غدا الى المسجد وراح اعد الله له نزله من الجنة كلما غدا او راح.
"Ко год оде у џамију, а затим поново, Бог даје Своју дар неба за њега да оде и када вратити". [7]
Ц. Женска Молитва је такође присуствовали групу? Дозвољена за жене да дођу у џамију и молио заједницу да прате. Са захтевом да се избегне ствари које изазивају пожуду и довести до клевету, као што накита и парфема. [8]
Од Умара ибн 'анхума, од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
لا تمنعوا نساءكم المساجد, وبيوتهن خير لهن.
"Не браните своје жене отишао у џамију. Док су куће које су боље за њих "[9].
Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
ايما امراة اصابت بخورا فلا تشهدن معنا العشاء الاخرة.
"Свака жена носи парфем, онда нека се моле наслова Исха 'на крају времена са нама." [10]
А од њега, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
لا تمنعوا اماء الله مساجد الله, لكن وليخرجن وهن تفلات. "Не омета Божије слуге жене присуствују Аллахове џамије. Ако желе да изађу добро, онда не би требало да носе парфеме, "[11].
Њихове куће су боље за њих. Чак и ако Женама је дозвољено да долазе у џамију, то је само да су њихове молитве унутар својих кућа више мејнстрим.
Од Умм Хумаид као анха Са'идиииах-Аллах. Он је дошао Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То и рече саллаллаху "О Аллахов Посланиче, заиста сам срећан да се моле са вама." 'Алејхи ве селлем рекао: "Заиста ја знам да сте срећни да се моле са мном. Међутим, ваше молитве у вашој кући је бољи од намаза у вашој соби. И молитве у вашој соби је бољи од намаза од тога где живите. И молитве о томе где живите боље него своју врсту молитве у џамији. И молитве у џамији је бољи од ваших људи у масјидку молитвама "[12].
Д Организовани у Масјид адаб Од Ебу Катадах Аллах анху, је рекао: "Када се молимо са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То је изненада чуо вику народа. Када је завршио молитву, он је питао: "Шта није у реду са тобом?" Рекли су: 'Ми смо ишли да се моле у ​​журби. "Он је рекао,' Не можете то учинити поново. Ако идете да се моли, затим да буде миран. Шта сте пронашли, а затим Моли. А шта је пропустио од вас, а затим дати пун '"[13].
Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
اذا سمعتم الاقامة فامشوا الى الصلاة وعليكم بالسكينة والوقار, ولا تسرعوا, فما ادركتم فصلوا وما فاتكم فاتموا.
"Ако чујете икамат, тако да долазе на молитву са смирен, опуштен и лаган. Шта сте пронашли, а затим Моли. А шта ти недостаје, а затим довршите "[14].
Од Ка'б бин То Ујрах, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا توضا احدكم فاحسن وضوءه ثم خرج عامدا الى المسجد فلا يشبكن بين اصابعه فانه في صلاة.
"Ако неко од вас вудоо", а затим прецизирате вудху'ниа. Затим се у џамију, онда нека му прсти прешли, јер је био у молитви "[15].
ОДГОВОР: Искључује Читање се изговара када је изашао из куће. Од Анас Аллах анху, је рекао да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
من قال - يعني اذا خرج من بيته - "بسم الله, توكلت على الله, ولا حول ولا قوة الا بالله", يقال له: هديت وكفيت ووقيت وتنحى عنه الشيطان.
"Свако лице које, када се из куће кажу: 'У име Аллаха, ја достави Аллаха. Нема струје, осим од Аллаха и труда "Онда јој кажем, 'сте добили одговарајуће инструкције,, заштићеним и ђавола од себе.". [16]
Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, да је спавао код куће пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, описао своје вечерње молитве. Он је рекао, "А ви-адзин се позив на молитву и да се моле са њим кажу:
"اللهم اجعل في قلبي نورا, وفي لساني نورا, واجعل في سمعي نورا, واجعل في بصري نورا, واجعل من خلفي نورا ومن امامي نورا, واجعل من فوقي نورا ومن تحتي نورا, اللهم اعطني نورا."
"О Аллаху, да светло у мом срцу, орал, слуха, вида и.Направите светло од позади, напред, врх, а испод мене. Боже, дај ми светло "[17].
2. Ушао у џамију молитву Читање говорио приликом уласка џамије: Од 'Абдуллах бин Амр ибн ел-`анху Аллах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс:" Ако је он ушао у џамију, он каже:
"اعوذ بالله العظيم, وبوجهه الكريم, وسلطانه القديم, من الشيطان الرجيم."
"Ја сам потражи уточиште у Аллаха Свемогућег, лицем племенит, и са својом претходном моћи искушења Сатане проклет". [18]
Од Фатиме бинт Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, како је рекао, "Ако Посланика саллаллаху алејхи То савс ушао у џамију, он каже:
بسم الله, والسلام على رسول الله, اللهم اغفر لي ذنوبي وافتح لي ابواب رحمتك
"У име Аллаха. Надамо добробити сипа преко Посланика. О Аллаху, опрости ми моје грехе, и отворио врата твоје милости за мене. "
И када је изашао, он је рекао:
"بسم الله, والسلام على رسول الله, اللهم اغفر لي ذنوبي وافتح لي ابواب فضلك.
"У име Аллаха. Надамо добробити сипа преко Посланика. О Аллаху, опрости ми моје грехе, и отворио врата твоје милости за мене "[19].
3. Џамија Молитва Тахиииатул Ако лице ушао у џамију, онда он мора да клања два рекјата пре него што седе. Од Ебу Катадах Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс је једном рекао:
اذا دخل احدكم المسجد فلا يجلس حتى يصلي ركعتين.
"Ако неко од вас уђе у џамију, а затим пустите да седи док је прво молио два рекјата." [20]
Ја кажем да је то обавезан, јер Захир команда у горе наведеном хадису, у којем не постоји индикација да је претвори у Захир. Хадис осим Талхах бин То Убаидуллах, "Арапски бедуини сусрет пророка саллаллаху То алејхи ве селлем са разбарушен косе Он је тада рекао:" О Аллахов Посланиче, реци ми о молитви да Бог ме је обавезан. '. Он је рекао, "Молитва пет пута, али ако додате (суннет молитва) ... "
"По мом мишљењу, чини Овај хадис као оправдање за не обавезним молитвама управо поменуо и даље морати да се ревидирати, јер оно што се догодило почетком учења не може се користити као ручку за стругање (обавезно) питања која долазе касније Ако није тако. обавезе серијатског је ограничена само на пет дневних намаза само поменуо овај мениелисихи ијма "и негира религију већине.. Истина је да узимање последњи аргумент ако постоји доказ да је аутентична. После тог пракси, да ли је обавезно, суннет, или да семисалниа. У овом броју заиста било грешка, међутим, ово је мишљење најмоћнији од два мишљења да постоје. ". [21]
Као што је појачало је законска обавеза пророка саллаллаху алејхи ве селлем То заповеди чак и свештеник је проповедао.
Џабир бин То анху Абдиллах Аллах, рекао је он, "човек ушао (џамија) у време пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је био петак проповед. Онда је питао: "О тако и тако, да ли си молио?"Он је одговорио: "Не још." Он је рекао: "Станите и моли се". [22]
Ако тахиииат бити остављен у стању, онда у овом тренутку треба да буде напуштен. Јер људи су седели, док дисиари'аткан молитва пре него што седе. А и зато што људи нису били свесни закона. Плус, јер пророка саллаллаху алејхи То савс посекао проповед, разговарао са њим, и рекао му да се помоли тахиииат. Али по свом великом пажњом да тахиииат све време, сигурно је не би ставио ову велику пажњу "[23].
Ако икамат је прегорео, онда нема друге него обавезне молитве молитве Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
اذا اقيمت الصلاة فلا صلاة الا المكتوبة.
"Ако икамат је прегорео, онда не постоји молитва осим обавезних намаза." [24]
Бухаинах Аллаха ибн Малика анху, да је он рекао, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи То савс видио човек молио два рекјата на икамат је прегорео. Када је Посланик саллаллаху алејхи савс То је потпуна, онда су људи око њега. За последњи Аллахов Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То је рекао, 'Не моли четири рекјата Схубух? Да ли је молитва Схубух цетири рекјата '? [25]
4. Такбир заједно са свештеницима утврдио да примат Од Анас Аллах анху, је рекао да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
من صلى لله اربعين يوما في جماعة يدرك التكبيرة الاولى كتب له براءتان: براءة من النار, وبراءة من النفاق.
"Ко искрено молим за заједницу Божију четрдесет дана да нађу први такбир, а затим пуштен из два предмета: од пакла и лицемерја" [26]
Ко год је дошао у џамију, а свештеник је молио Од Ибн-Са'ид Мусаиииб рахимахуллах, рекао је он, "човек из Ансар је у стању смрти дисати, а он је рекао," Ево, ја ћу вам рећи хадиса. Ја не могу да вам кажем, али само Аллаха очекују.Чуо сам Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا توضا احدكم فاحسن الوضوء ثم خرج الى الصلاة, لم يرفع قدمه اليمنى الا كتب الله له حسنة, ولم يضع قدمه اليسرى الا حط الله عنه سيية, فليقترب احدكم او ليبعد, فان اتى المسجد فصلى في جماعة غفر له, فان اتى المسجد وقد صلوا بعضا وبقي بعض صلى ما ادرك واتم ما بقي, كان كذلك, فان اتى المسجد وقد صلوا فاتم الصلاة كان كذلك.
"Ако неко од вас вуду", а затим прецизирате вудху'ниа. После тога излазе на молитву (у заједници), онда он подиже десна нога није Бог Свемогући, али добар напомена за њега. И није она стави своју леву ногу, али је Аллах Узвишени елиминише грешку из ње. Нека један од вас (бирају између) скрати или продужи кораком. Ако је дошао у џамију и моле се у џемату, а затим његови греси опроштени. Ако је отишао у џамију у то време људи су завршили неку преосталу рак'ах и неке рак'ах, онда је он отишао и молио преостали рак'ах савршен, тако да ће добити награду тако. Ако је отишао у џамију у то време људи су завршили молитву, онда је он испунио своју молитву, тако да ће добити награду као да је "[27].
Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
من توضا فاحسن وضوءه ثم راح فوجد الناس قد صلوا, اعطاه الله مثل اجر من صلاها وحضرها, لا ينقص ذلك من اجورهم شييا.
"Ко вуду", а затим дотерати вудху'ниа. Затим пређите у џамију, али је он пронађен народ је завршио молитву, онда је Аллах Узвишени награди даје онима који обављају и присуствују молитвену заједницу без ублажавајући своју награду уопште. "[28]
5.. Улазак у следећу молитву са свештеником у каквим околностима Од 'Али бин Еби Талиб и Му'адх бин Јабал, они су рекли да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا اتى احدكم الصلاة والامام على حال فليصنع كما يصنع الامام.
"Ако неко од вас дође на молитву збору у време свештеник био у стању, онда нека направи потез који је урадио као свештеник." [29]
Када се неко сматра да још увек добити једну рак'ах? Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا جيتم الى الصلاة ونحن سجود فاسجدوا, ولا تعدوها شييا, ومن ادرك الركعة فقد ادرك الصلاة.
"Ако дођу на збор у молитви као што смо се клањају, а затим се наклони и није бројао (један рак'ах). И ко проналази (свештеник) био клањао, онда он добија рак'ах молитву "[30].
О људи наклон пре него што је достигао Схафф Од Ебу Бакрах Аллах анху, он је пронашао Посланика саллаллаху алејхи То савс је клањао, а затим је клањао пре доласка на Схафф. Онда је Посланик саллаллаху алејхи То савс обавештен о томе. Онда је он рекао, "Аллах повећати своју ревност, али не треба их понављати." [31]
Од 'Ата наслова анху Аллаха, чуо је Ибн АЗ-Зубаир беркхутбах у проповедаонице, "Ако неко од вас уђе у џамију када су људи клања, онда нека клања да уђе. Након тога, нека ходају док је још клања да стигне на Схафф. Јер као што је Суннет "[32].
Од Заид бин Вахб рахимахуллах, рекао је он, "Ја сам изашао са 'Абдуллаха-тачке,' Абдуллах бин Мас'уд, из своје куће до џамије.Када смо стигли на средини џамије, имам наклон. "Абдулах онда бертакбир и клања, а онда сам, такође, поклонивши са њим.После тога смо ишли до Схафф, када су мушкарци подижу главе. У то време свештеник је завршио молитву, устао сам. Не мислим да сам добила један рак'ах. "Абдулах повукао ме за руку и сео ме доле. Онда је он рекао, "Сигурно имаш једну рак'ах". [33]
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______ Фуснота [1]. Договорено: [Схахиих ал-Бухари (масти Хул-Бар) (. ИИ/125 без 644)], ово је лафазхниа, муслиманска Схахиих (И/451 бр 651.), Са сличним лафазх. Сунан Еби Давуд ('Аунул Ма'бууд) (ИИ/251 бр 544.), Сунан Мајах Ибни (И/259 бр 791.), Не постоје последње речи на овом нарације, Сунан-НАСА-И (ИИ/107) , са лафазх ал-Бухари. [2]. Сахеех: [Мукхтасар Схахиих муслиман (бр. 320)], Схахиих муслиманска (И/452 бр 653.), Сунан-НАСА-И (ИИ/109).
Молитве Људи који раде Сафар
По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи

ОДГОВОР: Средњи Обавезни Сафар људи који скратити своју подневну молитву ', АСР и' Исха наслова Он је рекао:
واذا ضربتم في الارض فليس عليكم جناح ان تقصروا من الصلاة ان خفتم ان يفتنكم الذين كفروا ان الكافرين كانوا لكم عدوا مبينا
"А ако путујете кроз земљу, онда зашто не скрате молитву (МУ), ако се плаше напада невјернике. . Сигурно они који не верују непријатеља на вас "[-Ниса ': 101]
Од Иа'ла бин Умаииад, питао Умар у овоме стиху То ибн ел-Хаттаба Аллах анху. Он је рекао:
ان خفتم ان يفتنكم الذين كفروا
"... ако ли се бојиш нападну невјернике ... "[-Ниса: 101] Ипак, људи су у безбедном стању. ".. Омер је рекао:" Прво, ја сам такође збуњени овим проблемом као и ви Онда сам питао Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То Онда је рекао:
صدقة تصدق الله بها عليكم, فاقبلوا صدقته.
"То је Садаках од Бога да то, молимо Вас да прихватите његов Садаках.." [1]
Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, рекао је он, "Кроз Вашем оралном Посланика, Бог захтева молитву у четири рекјата Муким околностима, два рекјата када Сафар и један рак'ах када у стању страха." [2]
Од 'Умара анху, рекао је он, "Молитва два рекјата у Сафар и молитве петком два рекјата, молио Еид ул-Бајрам Еид ал-АДХ-ха и два рак'ах Савршено, нема дикасхар.. До рекао Мухаммед саллаллаху' алејхи ве селлем. " [3]
Од 'Аисха анхума Аллаха, рекао је он, "први пут, потребна два рак'ах молитву. Затим је постављен за молитву у стању Сафар Док Муким урадити у целости (4 рекјата).." [4]
Од Умара ибн 'анхума, је рекао: "Ја никада путовати у пратњи Мессенгер Аллаха То алејхи ве селлем, и он никада није био више од две рак'ах молитвама Богу мевафатканниа Никад сам у пратњи Ебу Бекр пут, и. Он је никада није више од две рак'ах молитва Богу мевафатканниа сам икада имао. путовао са 'Омера, и никада је више од два рак'ах молитве Богу мевафатканниа сам са Сафар.' Утхман, он никада није молио више од два мевафатканниа рекјата. до Аллах Аллах каже:
لقد كان لكم في رسول الله اسوة حسنة
"Заиста, Аллахов Посланик је заиста добар пример за вас ..." [Ел-Ахзааб: 21] [5]
Б. Ограничење растојања код Молитва Касхар Учењаци имају различите ставове у границама дозвољених растојања скратити своје молитве. У мери у којој Ибн ал-Мундхир и други цитира више од двадесет мишљења по овом питању. Рајих (јак) је, "У основи, постоје одређена ограничења лет Осим тзв Сафар на арапском, језик. У којој Посланика саллаллаху алејхи То савс када комуницирате са њима (Арапи). Ако Сафар имају ограничења, осим што смо управо истакли, пророка саллаллаху То алејхи ве селлем не би заборавили да га објаснити Пријатељи неће тражити да ће бити млитав у својој саллаллаху. 'алејхи ве селлем. Они такође не би пристало да игнорише пенукилан историје објасни границе са нама. " [6]
Ц. Дозвољавање скрати своје место молитве Већина научника тврде да, дисиари'аткан скратити своје молитве када је напустио Муким и из области становања. То је услов. И молитва није побољшана (4 рекјата) за улазак у прву кућу (у месту пребивалишта). Ибн-Мундхир рекао, "Ја не знам да је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем учинио касхар у неком сафарниа осим ако је из Медине Енес Аллаху анху рекао:." Ја сам средином дан молитве четири рак'ах са пророком саллаллаху То алејхи ве селлем у Медини. Док је у Дхул Хулаифах два рак'ах "[7].
Ако путник живи у области да би се извршили корист, али не намерава да буде становник, а онда је учинио касхар да напусте то подручје.
Џабир анху од Аллаха, рекао је он, "Пророк саллаллаху алејхи савс То је живео у Тебуку за двадесетак дана и још увек скрати своје молитве". [8]
Ибн-Каииим рекао: "Он никада алејхи ве селлем каже народ," саллаллаху не скрате своју молитву ако особа живи дуже од тога. "То се догодило само да се поклопи са његовим дугорочни боравак периоду". [9]
Ако лице намерава да буде становник, а онда је молио у потпуности после деветнаест дана. Као што је наведено од стране Аббас ибн 'Аллах анху, "Пророк саллаллаху алејхи савс То је живео за деветнаест дана, док радите касхар Ако радимо Сафар за деветнаест дана, радимо касхар.. А ако више од тога, онда прерадите молитву. [10]
Д Мењама 'Две молитве Њени узроци:
ОДГОВОР: Сафар Од Анас Аллах анху, је рекао: "Ако Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем путоваше пред сунце пала, он акхиркан поднева до времена 'АСР Пао је из његовог возила и мењама' и.. И ако сунце је кренула пре путовања, а затим је молио пре, а затим преузме возило. " [11]
Од Му'адх Аллах анху: ". У бици на Тебуку, када је Посланика саллаллаху То алејхи ве салалм путовање пре сунца пала, он акхиркан поднева до времена 'АСР Онда мењама'. Друга молитва Ако путујете после сунца пала, он мењама ' пре, молитва са 'АСР и онда отићи Када путујете пре Магхриб и Магхриб све док се он акхиркан мењама'ниа са ". Исха. Када путујете по Магхриб, он менгавалкан' Исха 'са Магхриб и мењама'ниа." [12]
Ипак из Му'адх: ". Асхаба никада путовао са Мессенгер саллаллаху '. Алејхи ве селлем, када Бици на Тебуку Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То мењама То подневну молитву са' АСР, и Магхриб молитви са 'Исха'" Он је рекао: ".... Једног дана је менгакхиркан молитве Он је изашао напоље и молио подне и 'АСР са дијама" Након тога је ушао Убрзо је изашао, а затим поново молио Магхриб и' Исха са дијама '"[13]
2. Киша Од Нафи То анху: "Ако Аллаха 'Абдулаха ибн' Омер анхума прикупи емира (гувернери) између Магхриб и 'Исха' када пада киша, онда он мењама 'Молитва са њима."
Од речи 'Урва: "оца -' Хисхам ибн-Урвах, Са'ид ибн ел-Мусаиииб, и Ебу Бекр ибн 'Абдуррахман ибн ел-Харис бин Бин Хисхам Ал-Ал-Макхзуми Мугхирах никада мењама То Магхриб молитва са' Исха 'на Једне ноћи, када је падала киша Они мењама 'је и молитва и нико не пориче.. " [14]
Од бин Муса То Укбах, "Када пада киша, 'Умар бин Абдул' Азиз То је мењама То Магхриб молитву са 'Исха' у крају времена. Док Са'ид ибн ел-Мусаиииб, 'Ибн Урва АЗ-Зубаир, Абу Бакар Бин 'Абдурахман, заједно са научницима из времена бермакмум иза Међутим, они. не поричу такве радње. " [15]
Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи савс То никад не пре, молитва са' мењама АСР, а Магхриб молитва са 'Исха", а не у стању страха и Сафар ". [16]
Он је такође рекао, "Пророк саллаллаху алејхи То савс никада мењама То пре, молитва са 'АСР и Магхриб молитву са' Исха у Медини, није у стању страха или кише." [17]
Абас ибн 'указује да Аллах анхума мењама' Молитва кад киша је позната у време пророка саллаллаху алејхи ве селлем То. Ако не, онда постоји тачка у спомене фразу "не падне киша" као молитвама је допустив разлог мењама '"[18].
3. Хитне потребе Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху' пре, молитва са 'алејхи ве селлем никада мењама АСР у Медину, а не у страху или у транзиту." Ебу АЗ-Зубаир рекао, онда сам питао Са'ид, "Зашто је то? 'Он је одговорио:" Једном сам питао исту ствар на ибн' Аббаса. Затим је рекао: 'Он није желео да терет било један од његових људи.' "[19]
Ипак од ибн 'Аббаса, "Пророк саллаллаху алејхи савс То никад не пре, молитва са' мењама АСР, и молитву са 'Магхриб Исха у Медини, није у стању страха или кише." Абас ибн 'Аллах анхума упитао: "Шта је сврха иза својих поступака то?" Он је одговорио: "Он није желео да се терет његове људе."
Имам Невеви наводи се у Схарх Муслимани (В/219), "Неки свештеници расправљају о молитви болехниа мењама 'у стању становање за људе који не чине то навика То је мишљење Ибн Сирин и Асихаб, следбеника Имам Малик. Ал Кхатхтхаби известио мишљење. од ал-Каффал и пепео-Сиасии ал-Кабиир, следбеника имама Схафи'и Абу Исхак ал Марвази, већина стручњака хадиса. ибн Мундхир такође изабрао ово мишљење Ово мишљење је појачана речима Захир ибн 'Аббаса. ради анхума: "Он није желео да оптерећује људе." Он није поменуо болести или других разлога Валлааху зна најбоље "..
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М] _______
Петак молитве

По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи


Петак Салах је фард То Аин за сваког муслимана, осим пет људи: кметови, жена, деце, болесне или путнику. Он је рекао:
يا ايها الذين امنوا اذا نودي للصلاة من يوم الجمعة فاسعوا الى ذكر الله وذروا البيع ذلكم خير لكم ان كنتم تعلمون
"О ви који верујете, ако је позван да обавља молитве у петак, онда сте направили брже да памтимо Аллаха и оставите трговину. То је боље за вас уколико сте само знали "[Ал-јуму'а: 9]..
Од имену Тарик бин Схихаб, од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
الجمعة حق واجب على كل مسلم في جماعة الا اربعة: عبد مملوك, او امراة, او صبي, او مريض.
"Петак молитве са збор мора за сваког муслимана, осим четири: кметови, жене, деца или болесни људи." [1]
Од Умара ибн 'анху, Посланик, саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
ليس على المسافر جمعة.
"Петак молитве нису обавезна за путника." [2]
ОДГОВОР: Препорука за примену Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
من اغتسل ثم اتى الجمعة فصلى ما قدر له, ثم انصت حتى يفرغ من خطبته, ثم يصلي معه غفر له ما بينه وبين الجمعة الاخرى وفضل ثلاثة ايام.
"Ко туш, онда долазе у џамију за молитве петком, и молитве (Суннет) могу После тишине, слушајући проповедници беркхутбах до краја, а затим моли у заједници са њим., Онда су му греси опроштени када је до петка да дође , и премашила три дана "[3].
Такође од њега, од Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
الصلوات الخمس, الجمعة الى الجمعة, ورمضان الى رمضان مكفرات ما بينهن اذا اجتنبت الكباير.
"Молитва пет пута дневно, из (молитва) до петка (молитве) у други петак, од (пост) да Рамадана (пост) Рамазана је још један мањи грех-грех овим временима јер не раде велики грех "[4].
Упозорење није слегнуо раменима Од ибн 'Омер и Абу Хураира Аллах анхума, обојица чуо Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао у проповедаонице дрвета:
لينتهين اقوام عن ودعهم الجمعات او ليختمن الله على قلوبهم ثم ليكونن من الغافلين.
"Нека људи заправо престали остављајући молитве петком Или Бог ће затворити свој ум, тако да они заправо постају људи непажљив.". [5]
Од 'Абдуллаха, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао људима који су напустили молитве петком:
لقد هممت ان امر رجلا يصلي بالناس, ثم احرق على رجال يتخلفون عن الجمعة بيوتهم.
"Ја заиста желим да се некога да води људе Затим сам спали целу кућу људи који су напустили молитве петком.." [6]
Од Ебу-АДХ Дхамри Ја'д Аллах анху, Посланик, саллаллаху алејхи То савс рекао:
من ترك ثلاث جمع تهاونا بها طبع الله على قلبه.
"Ко оставља молитве петком три пута због слегнуо раменима га, Аллах ће покрити своје срце." [7]
Од Осаме бин Заид Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
من ترك ثلاث جمعات من غير عذر كتب من المنافقين.
"Ко оставља молитве петком три пута без 'удзур, истакао је он у класи лицемера." [8]
Б. Време Време као подневну молитву, али је претходно дозвољено Од Анас Аллах анху: "Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То молитве петком, када сунце је кренула." [9]
Џабир бин Абдуллах То Аллаху анху, упитао је, "када је Посланик саллаллаху алејхи То савс молитве петком?"Одговорио је: "Након што је молио, затим смо отишли ​​на наше камиле Тада смо покренули сунце је кренула.". [10]
Ц. Проповед Обавезно. Јер он је увек радио и никада нису напустили уопште.Такође, на основу његових речи:
صلوا كما رايتموني اصلي.
"Моли вас, као што видите ја молио." [11]
ОДГОВОР: Упутства у својој беседи Он је једном рекао:
ان طول صلاة الرجل وقصر خطبته مينة من فقهه, فاطيلوا الصلاة واقصروا الخطبة, وان من البيان لسحرا.
"Заиста, молитва дуга и кратка проповед неко показује кефакиханниа (кефахаманниа) Со лонг, и молитве. Проповједи персингкатлах Заиста лепе речи су као магија.." [12]
Џабир бин Самурах, рекао је он, "ја сам се молио са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То више пута молитве и проповеди он уравнотежени.." [13]
Џабир бин То Абдулах Аллаху анху, је рекао: "Ако Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем беркхутбах, очи црвене, његов глас расте, а његов дух букти Као да је упозорио трупе, говорећи.," Непријатељ ћете доћи ујутру и вече "[14]!
2. Кхутбатул Хаајах Посланика саллаллаху алејхи То савс почела да проповеда, браниоца и предавања, као и разноврсне лекција са овом проповеди, који је познат као кхутбатул Хаајах. Она гласи:
ان الحمد لله نحمده ونستعينه ونستغفره ونعوذ بالله من شرور انفسنا وسييات اعمالنا, من يهده الله فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له. واشهد ان لا اله الا الله وحده لا شريك له, واشهد ان محمدا عبده ورسوله.
Заиста, све похвале Аллаху. Ми га хвале, молећи за помоћ и праштања. Ми такође узети уточиште у Њега од зла наших душа и наших злих дела. Ко присиљен од Бога, онда ништа није у стању да доводе у заблуду. И ко заведени од њега, онда ништа не може менуњукиниа. Ја свједочим да нема бога има право да се правилно светиња, али сам само Бог. Нема партнер за Њега. И ја свједочим да је Мухаммед је Његов роб и посланик.
يا ايها الذين امنوا اتقوا الله حق تقاته ولا تموتن الا وانتم مسلمون
"О ви који верујете, Бојте се Аллаха, истина је истина побожност Њему, и да нећеш умрети, али у муслиманској држави." [Али "Имран: 102]
يا ايها الناس اتقوا ربكم الذي خلقكم من نفس واحدة وخلق منها زوجها وبث منهما رجالا كثيرا ونساء واتقوا الله الذي تساءلون به والارحام ان الله كان عليكم رقيبا
"О човечанство, страхују твој Господ који вас је створио од једне душе и из њега је Бог створио жену, а уместо Бога пропагирају и мушкарце и жене које много и страх Аллаха. Да је (помоћу) Хис Наме питате се међусобно једни другима, и (стражар) однос пријатељства Аллаха увек и око вас.. " [-Ниса ': 1].
يا ايها الذين امنوا اتقوا الله وقولوا قولا سديدا يصلح لكم اعمالكم ويغفر لكم ذنوبكم ومن يطع الله ورسوله فقد فاز فوزا عظيما
"О ви који верујете, Бојте се Аллаха и каже праве речи, Аллах ће поправити за вас дела-дела и опрости вам гријехе ваше. И ко Покоравајте се Аллаху и Његовог Посланика, онда сигурно он има велику победу "[Ал-Ахзааб а: 70-71].
اما بعد: فان اصدق الحديث كتاب الله, وخير الهدي هدي محمد صلى الله عليه وسلم, وشر الامور محدثاتها, وكل محدثة بدعة, وكل بدعة ضلالة, وكل ضلالة في النار.
Права истина је књига Алах каже. А најбоље од смерница је усмеравање Мухаммед саллаллаху алејхи ве селлем То. Као лош као најгорем случају је да диада измислио (у религији). Јер сваки од диада Пекара-Инвент је иновација. И свака иновација је јерес. И свако довођење у заблуду место у паклу.
"Свако ко размишља Кхутба-проповед пророка саллаллаху То алејхи ве селлем и његових пратиоца, он ће добити пуно лекција о трагове Тавхеед, атрибути Аллаху Свемогући, питања вере, као целини, и проповедају Аллаховом путу Ни фаворизује. -а Његови благослови које чине љубав његовог бића, такође Дан Суда, уз Аллаха, Аллах је страшно Ту су и команде за створења Аллахова и да увек дају Захваљујући њему То их чини вољеном од Бога... тако да увек запамти величину Бог, природа, и његов Асма 'маке своју љубав према својим слугама Затим им је наређено да буде послушна, захвалан, и дхикр То их чини га волим... После тога публика ће отићи кући са осећање љубави према Аллаху, а Аллах ће их волите Посланика саллаллаху алејхи савс То се често испоручују проповеди коју ал Кур-а КАФ писму.. " [15]
Ум Хисхам Бинт Ал-Харис ибн-Ну'ман Аллаху анху рекао: "Није ми напамет писмо уместо вербалне Кааф Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То када је писмо испоручено проповеди у проповедаонице." [16]
3. Неопходност тишине и говорити када проповед трајала забрану Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا قلت لصاحبك يوم الجمعة انصت والامام يخطب فقد لغوت.
"Ако у петак, када проповедник проповедао кажете свом пријатељу" умукни ", онда сте узалуд изговорио (лажна реч)."[17]
4. Када се неко сматра да још увек добити молитве петком? Петак молитва се састоји од два рекјата у џемату као што смо радили. Ко напусти заједницу молитве петком, јер није обавезно за њега или нема препрека, онда је он молио четири рекјата подне. Свако ко сматра један рак'ах са Имама молитве петком, тада је стекла молитве петком.
Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
من ادرك ركعة من صلاة الجمعة فقد ادرك الصلاة.
"Онај који нађе један рак'ах од молитве петком, онда он има молитву." [18]
5.. Суннет молитва пре и после молитве петком Од Ебу Хураира Аллах анху, Посланик саллаллаху алејхи ве селлем То, рекао је:
من اغتسل يوم الجمعة ثم اتى الجمعة فصلى ما قدر له, ثم انصت حتى يفرغ من خطبته, ثم يصلي معه, غفر له ما بينه وبين الجمعة الاخرى وفضل ثلاثة ايام.
"Ко купање у петак, онда долазе у џамију за молитве петком, и молитве (Суннет) могу После тишине, слушајући проповедници беркхутбах да завршим, и. Онда моле у ​​заједници са њим, онда, опрости грехе своје између Петак "на то и друге петка, и премашила три дана." [19]
Ко долази пре молитве петком почео, онда нека свештеник моли суннет све да стигне. Што се тиче да је у том дану познатом као Суннету молитве каблиииах петак, онда нема основа уопште. Сигурно да је познато јесте: "Ако Билал завршио молитву, Посланик, саллаллаху алејхи То савс започне проповед Нико није молио два рекјата Нити постоји само једна молитва Дакле, када они обављају суннета молитве...?" [20]
Што се тиче после молитве петком, онда то може бити четири или два рак'ах молитве као што желите.
Од Ебу Хураира Аллах анху, рекао је да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:
اذا صلى احدكم الجمعة فليصل بعدها اربعا.
"Ако неко од вас није урадио молитве петком, нека моле после четири рекјата." [21]
Од Умара ибн 'анху: "Пророк саллаллаху'. Алејхи ве селлем после молитве петком док он није отишао кући и молио се два рекјата у својој кући" [22]
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдул ал Кхалафи Бадаваи, Индонезија Водич фикху Комплетно издање, превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М]
Молитва Дан Два

По Шеик Абдулах бин Абдул ал Азхим Кхалафи

ОДГОВОР: Статут Два обавезна молитве празник за мушкарце и жене. Због пророка саллаллаху алејхи То савс константно спроводи и наредио људима да их посетите.
Од Умм То анху Атхииах Аллаха, он је рекао: "Наређено нам је да уклоните девојке и жене које су у осами (да присуствују молитви 'ид)." [1]
Хафсах бинт Сирин из, како је рекао, "У прошлости, када је празник, ми смо забранила наше девојке из Онда је дошла жена која је зауставио у двору Бани Кхалаф. (*) Онда сам дошао до њега.. Рекао ми је да је њена сестра је муж придружио рат са пророком саллаллаху То алејхи ве селлем дванаест време рата. Његова сестра је такође био у рату са њим чак шест пута од рата. Он је рекао, "Ми се бринемо о онима који лече болесни и рањени људи." Рекао је: "О Посланика саллаллаху алејхи То савс, да је један од нас није изашао ако нема Јилбаб? "Рекао је:" Нека њена сестра стави јој вео. Онда нека виде добро и молитве верника "[2].
Б. Време Од ибн Иазид АР-Рахаби Кхумаир, рекао је он, "'Абдуллах бин Буср, Пријатељи пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, изашао са људима на празник' Фитер Бајрам и" Еид ал-АДХ-ха.Онда је касно ренегед свештеника. Рекао је, 'Када смо завршили у једном тренутку као што је овај, да када бројаница' ". [3]
Ц. Изађите на поља земљиште Неког претходног хадиса, познато је да место Ид Молитва 'је терен, није џамија. Због пророка саллаллаху алејхи савс То тамо и људи након што је такође урадио исту ствар.
Да ли постоји позив на молитву и икамат? Од ибн 'Аббаса и Џабир бин То Абдиллах анхум Аллах, они кажу: "Никада довољно времена да молитву (молитва) празник' Фитер Бајрам и" Еид ал-АДХ-ха. "[4]
Џабир анху од Аллаха, "Не постоји ниједан позив на молитву, икамат, неки позиви или било шта да се моле наслова Еид ул-Бајрам, како када свештеник је изашао, или након завршетка.На ових дана не постоји позив на молитву и икамат "[5].
Д Процедуре Ид Молитва ' Молити 'ид састоји од два рекјата. У другом рак'ах тамо такбир дванаест. Седам у првом рак'ах после такбиратул ихрам пре почетка читања, а пет у другој рак'ах пре почетка читања.
Од 'Амр ибн Сиу'аиб, од свог оца, од његовог деде: "Када обавља две молитву". Ид, Посланик саллаллаху алејхи То савс бертакбир седам пута у првом рак'ах и пет пута у последњих рак'ах "[6]
Од 'Аисха анхума Аллаха: "У време Молитва' Фитер Бајрам Еид ал-наслова АДХ-ха, Посланик саллаллаху алејхи То савс бертакбир и седам и пет пута, поред два клања такбир". [7]
Е. Писмо Прочитајте Једне-Ну'ман бин Баширом: "У време молитве два празника и молитве петком, Посланик саллаллаху алејхи То савс прочитате саббихисма раббикал а'лаа и атаака хадиитсул гхаасиииах "[8].
Од 'Убаидуллах бин То Абдиллах, рекао је он, "' Омер изашао на празник. Затим је послао писмо Абу ал-Лаитси Вакид садржај," На овај празник, (писмо), оно што се чита пророка саллаллаху То алејхи ве савс "Одговорио је:"? (Сура) и Вактарабат Кааф ". [9]
Ф. Након Ид проповеди То Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, он је рекао, "Ја сам присуствовао на молитвеном' ид са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То, Абу Бекра," Омер и 'анхум Утхман Аллах Сваки молио пре проповеди.. " [10]
Г. Сунном Молитве пре и после Од Аббас ибн 'анхума Аллаха: "Пророк саллаллаху алејхи То савс молио' Фитер Бајрам две рак'ах Није моли пре и после.". [11]
Х. Ствари које Суннет дан за даном ОДГОВОР: Купатило Од "Али Аллах анху, је био упитан о тушем, онда је рекао:" (када) у петак, дан од 'Арафах је празник "Фитер Бајрам и" Еид ал-АДХ-ха. "(*)
2. Најбоље облека Од Аббас ибн 'анхума Аллаха, рекао је он, "Тхе Мессенгер саллаллаху алејхи То савс никада није носио црвену хаљину шаре на празник." [12]
3. Еатинг Оут Ин Тиме Пре празника као 'Фитер Бајрам Од Анас Аллах анху, рекао: "Није је пророк саллаллаху алејхи То савс изашао на празник Еид ал-Бајрам ујутро, али јели прво неколико датума." [13]
4. Менгакхиркан Једите Када Хари Раиа То Еид ал-АДХ-ха јести из Сембелиханниа. Ебу Бураидах Аллаха анху: "Није је пророк саллаллаху алејхи То савс изашао на празник као 'Фитер Бајрам (на молитву' ид), али прво једе. И он не једе на време празник "Еид ал-КУРБАН осим после покоља" [14].
5.. Узимајући другачији пут (Када се врати) Од Џабир: "Када празник, Посланик саллаллаху алејхи савс То је другачији пут." [15]
6. Бертакбир другог дана Он је рекао:
ولتكملوا العدة ولتكبروا الله على ما هداكم ولعلكم تشكرون
"... и будите напуните биланганниа славити Бога, и нека (бертакбир) по његовим упутствима датим на вас, да будете захвални "[Ел-Бекаре: 185]..
Овај став у вези са 'Фитер Бајрам.
Што се тиче на 'Еид ал-АДХ-ха, Аллах каже:
واذكروا الله في ايام معدودات
"И бердзикирлах (са позивом) Алах бербиланг у року од неколико дана ..." [Ел-Бекаре: 203].
А његове речи:
كذلك سخرها لكم لتكبروا الله على ما هداكم
"... Дакле, Бог је морао да покори за вас да сте величају Аллаха за своје вођство на вас ... "[Ал-Хајј: 37]
Бертакбир време за празник као 'Фитер Бајрам, јер на терен да се моли да ће бити спровођен
Ибн Еби Сиаибах рахимахуллах рекао [16], "Иазид ибн Харуна испричао нам од Ибн Аби Дзи'б, од АЗ-Зухри:" Када празник "Фитер Бајрам и Аллахов Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем је рекао, бертакбир да изађе на терену Чак и када иде на молитву. После његове молитве, његов такбир стоп '. "
Ал-Албани је рекао рахимахуллах, (*) "аутентична Санадниа мурсал То је такође известио из других линија, од Омера ибн 'у марфу анхума' објавио Ал-Бејхеки (ИИИ/279), са улице То Абдулаха ибн 'Умара анхума. , од Нафи 'од' Абдулаха ибн 'Умара анхума: "Пророк саллаллаху алејхи То савс изашао на дводневну гозбу са Ал-Фадл ибн' Аббаса, 'Абдуллах бин То Абас,' Алија, Дзафер, Ал- Хасана ал-Хусеин, Бин Усамах Заид, Заид бин Харитхах, и Ајман Бин Ум Ајман са тахлил каљених и такбир. Он је Ал-Хадздзаа'иин пут да стигне на место молитве.Када завршите, вратио кроз Ал-Хадздзаа'иин да стигнем кући "Ел-Бејхеки рекао:" Историја је бољи од првог "..
Ја (Ал-Албани) је рекао, "Тхе поуздане наратори Они су наратори муслиманске, осим наслова Абдулаха ибн 'Омера ал' Умари. АДХ-Дзахаби рекао,." Поуздан, али постоје проблеми у меморији. "АДХ-Дзахаби и иначе конфигурација наводећи да је он муслимански наратори приповедач, као што то може да се користи као појачање.. Он је одлично појачало за мурсал хадиса од аз-Зухри. Мислим да је аутентичан Хадиса, како маукуф и марфу, валлаху најбоље зна. "
Холидаи тиме такбир То Еид ал-АДХ-ха зору дан "Арафах док у 'АСР на крају дана тасириик (13 Дхул Хијјах, када је залазак сунца-Ед.)
На основу хадиса као 'Алији ибн' Абаса, и Ибн Мас'уд анху Аллах [17].
Лафазх такбир вишеструки. "Историја Аллах је рекао ибн Мас'уд са лафазх анхума, чак. Он бертакбир на лафазх тасириик са: "Аллаху екбер, Аллаху екбер, лаа илаха иллаллаах, Аллаху екбер, Аллаху екбер ва лиллаахил Хамд."
Ибн Еби Сиаибах се приповеда лафазх (ИИ/167) са сахеех Санад. Међутим, он је поменуо на другим местима са истим Санад такбир три пута. Ал-Бејхеки (ИИИ / 315) је такође испричао из Иахиа ибн ал-Са'ид од Хакам, наиме Ебу Бекр ибн Фарвах од 'Икримах од ибн' Аббас Аллах анхума са такбир три пута. Санадниа такође аутентично "[18].
[Преписан из књиге ал-Сунном Вал Вајииз фии Фикхис Китаабил Азииз, аутор Азхим бин Абдула ал-Кхалафи Бадаваи и Индонезија Фрее Едитион Комплетна фикху, Превод тим Тасхфииах ЛИПИА - Џакарта, Ибн Катхир Реадер Публисхерс, штампане у Рамазана 1428 - септембар 2007М]
извор: хттп://алманхај.ор.ид 

No comments:

Post a Comment