Wednesday, April 25, 2012

Мудрост Хаџ

Мудрост Хаџ


По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Баз


Међу Асмаул Хусна власништву Аллаха је Ал-Хаким, што значи: "Оно што издваја овај закон, или шта имају природу мудрости, где Бог говори и делује узалудно. Отуда све Серијат Аллахова теала Субханаху ва има велики и добар од многих благодети његовог службеника у свету као што су сјај срца, мир ума и добром стању. Такође, због добре и велике победе у свом родном граду задовољства (Ахирет) гледајући на свом лицу и зарадите Своју добру задовољство.
Слично Хаџ, годишњи обожавање Бога сиари'аткан за својим слугама, има много велике користи и већу сврхе, која доноси добро у свету и у даљем тексту. А међу лекције овог ходочашћа је.
[1]. Менгикхласкан Све Обожавање Обожавају само да Аллаху теала Субханаху ва и открива своје срце на уверењу да ништа није обожаван од стране хак, али њега и да је Он једини власник имена лепим и племенитим квалитетима. Нема партнер за њега, ништа му личи и не постоји утакмица за њега.
И то је наговестио у својој речи.
"Што значи: А сећам се када смо место где Баитуллах Ибрахиму говорећи:" Немој да ме повезују са било и очисти моју кућу је за оне који су наоколо, обожавање, наклон и Коленопреклоњење "[Ел-Хаџ: 26]
Наредите му је кућа у овом случају јесте да једноставно обожавају Бога у својој кући (Ка'бах) је племенит, меберсихкан око Кабе на идола, скулптуре, нечист, нечиста да је Аллах Субханаху ва теала сачувај, и свих ствари које муче људе који обављају хаџ или Умрах или друге ствари које заузимају (занемаривање-уздржана) од свог одредишта.
[2]. Милост добио грехе и Џеннета Одговори "Од Ебу Хураирах да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:" умрах умрах на другу је као грех и између њих не постоји награда за Хадз осим Џеннета Мабрур "[Бухари и Муслим, Бахјатун Нанзхирин бр. 1275]
"Ебу Хураирах рекао:" Чуо сам Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао да онај ко ходочашће у Дому је Аллаху, не чините рафатс и фусуук, сигурно враћа као дан рођена његова мајка "[Бухари]
Рафатс а: Јима "; увод и прљаве речи, непослушности, Фусуук а:
Ко је отишао у Кабе, а затим идите на Хадз или Умрах добро, без рафатс и фусуук и искрено за Аллаха теала Субханаху ва Само, Алах Субханаху ВА теала опрости његове грехе и пишу јој Џеннета. И то је оно што је цењени по сваком вернику и среће за му'минах који је победио и спасао из пакла Џеннета.
[3]. Поздрављајући позив пророка Ибрахима Алаихиссалам "И позива човечанство да се ходочашће, они ће доћи к вама пешке и јахање камила мршав долазе из свих делова парцеле" [Ел-Хаџ: 27]
Посланик Ибрахим Алаихиссалам позвали су (за хаџа) на људе.А Аллах Субханаху ВА теала прави коме год хоће (да буде) чуо позив пророка Ибрахима Алаихиссалам и добродошли. То је трајало од времена пророка Ибрахима до сада.
[4]. Сорта сведоци муслиманских Предности Аллаху теала Субханаху ВА каже: "У циљу да они могу да сведоче у корист за њих" [Ел-Хаџ: 28]
Не Субханаху ВА теала помиње предности мутхлак (углавном без везе) и мубхам (без објашњења) јер је број и обим непосредне користи менафаат-јавља и да ће касније доћи и временски и у даљем тексту.
И међу највећима је сведок Његовог јединства, да се моле Аллаху теала Субханаху ва сама. Они долазе са намером да траже лице његово славно не због Рииа '(видљиво другима) и зато не сум'ах (разговор о неком другом). Чак и они бетаухид и искрено Му, и обећао (тавхид) међу својим слугама, и просветити међусобно међу људима који су дошли (ходочашће и тако даље,-уздржана) о томе (тавхид).
Они тхавааф га заокруживати, славимо Га, и молио се у својој кући, молећи за милост његове, моле да се опростио њихови Хаџ прихватљиве, њихови греси, вратио безбедно нергара једни и дао дар поново поново да се моле и понизимо га кепда.
Талбииах они говоре тако гласно чуо од људи близу или далеко, и да други могу да их науче како да знамо њено значење, осећај, остварује у јетри, орални и практиковати их. А то значење је: менгикхласкан обожавање само Аллаха и да имамо вере да је Он "њихов бог истине, њихов Створитељ, Давалац среће за њих, ходочасника и поклонише, као друге.
[5]. Како да упознају једни друге и саветују једни друге А међу лекција је да муслиманска Ходочашће да упознају једни друге и саветују једни друге и оставиоцем од ал-Хак. Они долазе из свих праваца, од запада, истока, севера и југа у Мекки, окупило се у кући Аллаху теала Субханаху ва и старог, у Арафата, у Муздалифах, Мина и Меку. Они знају једни друге, саветују једни друге, неки други настава, водиља, помаже, помажући корисницима да поред светске-корисници, корисници таклим процедуре за ходочашћа, молитве, милосрђе, корисници усмеравање, смер и мисије у НЕТС Бога.
Они су могли чути од свештеника, што је корисно за оне постоје упутства и смернице за прави пут, пут ка срећи таухидуллах и искрено Му, која се захтева покорност Аллаху теала Субханаху ва и знајући непослушности, које треба избегавати , и тако они знају границе Аллаха, и они могу да помогну једни другима у доброти и побожности.
[6]. Сазнајте религију Аллаху теала Субханаху ва И велико ходочашће међу користи је да они могу да науче религију Аллаха у окружењу старог Дома Божијег, и у лингкунганн Набави џамији свештенства и саветника, као и упозорење о ономе што не знају о законима религије, Хаџ, умрах и други. Тако да они могу да испуне своје обавезе према науци.
Од Мекки је уредно наука, наука о монотеизма и религије. Затим (развијена) Медине, целог полуострва и свих земље Алаха Субханаху ва теала да постоји наука и стручно знање. Али све су пореклом одавде, из старог суседства Дому Божијем.
То је обавезно за научнике и проповедници, где год да су, посебно у кућном окружењу је Аллах теала Субханаху ВА, да уче људе, људи који иду на Хадз и Умрах, урођенички народ и мигранти и ходочаснике , о њиховом религијом и ритуалима Хадз.
Муслиман је наредио да уче, међутим (околности) да, било где и било када, али у старом Дому Божијем, ова афера (веронаука) је више важно и хитно.
А међу знацима доброте и среће особе је учење о религији Аллаховом теала Субханаху ва.
"Значење: Посланик саллаллаху алејхи То је рекао:" Ко год жели од Аллаха теала Субханаху ва да је добро, сигурно је донео факих у религији "[Бухари, Китаб ал-Илми три поглавља: ​​14]
Овде, у земљи Бога, у вашој земљи било где у земљи и, ако нађете побожна учењака серијатског од Аллаха, а затим користите своје шансе. Немојте бити арогантан и лењ. Пошто наука не може постићи људи који су арогантни, лењи, слаб и плашљив. Студије које захтевају будност и високу спремност.
Извуците из њихових студија, то није стидљивост, већ слабост.Аллаху теала, каже Субханаху УА.
"Што значи: Аллах се не стиди истине" [Ел-Ахзаб: 53]
Дакле, верник и визионар мукминах, неће се постидети у овом поглављу, чак је напредовао, постављају питања, истражују и откривају кемусикилан имао, тако да иде кемусикилан.
[7]. Примена науке Међу поклоницима је да се шири предности науке браћи, који обављају хаџ и својим друговима, који су у колима, на авионима, у шаторима, у Меки и на свим местима. Ово је прилика да је Аллах даровао Субханаху УА теала. Можете да шири своје знање и објашњава шта можете, али мора да буде са оним што знамо на основу књиге и Суннета и истимбатх стручног знања како. Није из незнања и идеја које одступају од књиге и Суннета.
[8]. Повећање придржавање Међу предностима молитве и ходочашћа је таваф, као Аллаху ва Субханаху теала.
"Значење: Онда нека уклоните прљавштину која се налази на њиховим телима; нека прецизирате своју надзар надзар и нека их бертхаваф око старој кући (Ка'бах)" [Ел-Хаџ: 29.]
Онда је прописана за људе који воде Хаџ и Умрах да репродукују и умножавају своју најбољу молитву таваф у земљи незаконит. Зато умножавају молитве, кира'атул Кур'ан, бројанице и тахлил и дхикр. Пербаниаклах такође неправедно и забрани да'ва да Аллаху теала Субханаху ва путу где многи људи окупљају из Африке, Европе, Америке, Азије и других. То је обавезно за њих добро да искористим ову прилику.
[9]. Испуњавају Надзар Надзар иако не би требало да се уради, али ако неко мора да уради бернадзар послушност, то је обавезно на њега да га испуни.
Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао.
"Значење: Ко бернадзар да се покоравају Богу, онда нека му се покоравају" [Бухари]
Дакле, ако неко на терену бернадзар овај незаконит облик молитве, богослужења или другог Таваф, обавезно на њега да обавља молитву у овој забрањеној земљи.
Аллаху теала, каже Субханаху УА.
"Што значи: И нека обављају надзар" [Ал-Хајј: 29.]
[10]. Помоћ и чинимо добро сиромашних Међу предностима ходочашћа је да помогне и уради добро сиромашних који обављају хаџ добар или не, ова земља безбедни.
Може се третирати болесне, посетите га, указујући да у болницу и помогао га са благом и дроге.
Ово укључују све предности ходочашћа.
"То значи: .... па виде предности за њих" [Ел-Хаџ: 28]
[11]. Да репродукују Дхикр Аллахову Безбедно у овој земљи нека Дхикр од Аллаха, да ли у стању стоји, седи и бебаринг, са крунице (говорећи Слава Аллаху), хамдалах (говорећи Алхамдулиллах), тахлил (говорећи Лаа илаха ИЛАЛЛАХ), такбир (говорећи Аллаху екбер) и хаукаллах (Говор ВА Лаа Лаа хаула кувата БИЛЛАХ Илла).
"Значење: Од Ебу Муса Ел-Ас'ари Аллах То анху да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао:" лик онога који се сећа свог Господа и који не сећам га се као живих и мртвих ". [Бухари, Бахјатун Надзирин бр. 1434]
[12]. Моли Му Међу предностима хаџа, требало би да понизи искрено и стално молити Аллаха теала Субханаху ва, да Он може да прихвати милостињу, стави срца и дела, за помоћ да га запамти, хвала и обожавање Њега ће повећати му: да ће Он помоћи да испуни обавезе са којима је ридхаи природа и да је помогао да чинимо добро слугама.
[13]. Манасик наступити са најбољим Међу предностима хаџа, треба да спроведе у што савршено могуће, уз најбоље и може добро сеикхлас када радите таваф и са'и, вукуф на Арафата, су у Муздалифах, баци Јумрах, као и молитва, кира'атул Кур'ан, дхикр , молите се, и други. Такође треба радити на концентрације и искрености.
[14]. Клање жртвовања Међу предностима Хадз је клање (животиња) жртвовање, и обавезно и када берихрам таммату киран, а не обавеза је да такарруб Аллаху ва Субханаху теала.
Време 'Аллахов Посланик саллаллаху' Тхе опроштајну ходочашћа алејхи ве селлем 100 појединаца су жртвоване животиње. Пријатељ заклао на жртву. То је жртва богослужења, јер месо се дели на сиромашни и биједни у дане Мина, и други.
Такви су неке од лекција Хадз (пет стубова ислама) надам се да можемо да користи, и увек даје смернице од Аллаха теала и Субханаху ва бити лако да испуни. Амен
[Копирано у Ас-Сунном магазине иссуе 09/Тахун ИИИ/1419Х/1999М, прилагођен тако да схалихах Абу Ал-Фуркан магазину број 72 стр.18-21. Пенебит Фондација Лајнах Истикомах суракарта, ЈЛ. Индивидуални - Пурводади км 8 Селокатон Гондангрејо - Индивидуални 57 183]
Мабрур Хаџи, Хаџи Акбар, Промени име После Хаџ, поријекло Хајар Асвад, поздравите на Посланика


По Убаидах свештеник Абу Ал-Атсари



Хаји Мабрур Из Абу Хураира Аллах То Аху да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао: "Умрах да Умрах следећу греха се топи између два, а не постоји награда за Хаџ Мабрур али небо" [Бухарије: 1683, муслиманске: 1349]
Хаџи Мабрур имају неке критеријуме.
Прво: Искреност. Једна једина нада награду од Бога, а не за шоу, понос, или тзв "Пак Хаји" или "Овај ходочашће" од стране заједнице.
"То значи: Они се не шаљу, осим да славимо Бога са великом искреношћу," [Ал-Баиииннах: 5]
Друго: Иттиба То кепда Посланика саллаллаху алејхи То савс.Он Хај ходочашће у складу са процедурама које спроводимо по пророку саллаллаху алејхи ве селлем То и далеко од јереси случају Пекара-Хаџ. Он саллаллаху алејхи То савс рекао.
"То значи: Цонтохлах како ритуали хајику" [муслимански: 1297]
Треће: Благо за Хадз је законито власништво. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.
"Значење: Заиста Бог је добар, он није добио осим доброг Муслимана" [: 1015]
Четврто: клони свих порока, и аберације кебид'ахан
"Значење: Ко подесите намеру за Хадз у месецу не би требало да буде рафатс (рецимо Непристојан), деловали зло, или тврдећи током Хаџ .." [Ел-Бекаре: 197]
Пето: добар морални између осталог, тавадху 'у миксу, и воле да помажу другим потребе браће и сестара.
Како дивно поздрав рахимахуллах ибн Абд ал-Бар у Ат-Тамхид (22/39): "Мабрур Хаџ, Ходочашће је да не постоји Рииа и сум'ах у њему, без злоћа, а од имовине Халал" [Латхо'ифул Ма'арифИбн Рајаб она. 410-419, Маса'ил Иактсуру Су'ал анха Абдулах бин Салих ел-Фаузан: 12-13]
Хаји АКБАР Популарно мишљење у Схафи'и мадххаб, дан "Хаџи екбер" је дан Арафах (9. Дхул-Хијјах). Али, мишљење је у праву да је данас дан великог ходочашћа Нахр (клање жртве, што је 10-Дхул Хијјах], на основу ријечи Аллаха теала Субханаху ва.
"Што значи: А (то је) проглас од Аллаха и Његов Посланик, човечанству на великом ходочашћа ..." [На-Тавбах: 3]
У Сахих Бухарије 8/240 и Муслим Сахеех: 1347 напоменути да Ебу Бекр и Али Аллахов То анхума најавио на дан Нахр, него на дан Арафах.
Сунан Ебу Давуд у 1945 са самом схохих Санад, Посланик, саллаллаху алејхи ве ва салам То је рекао.
"То значи: Данас је дан Хаџ Акбар Нахр (клање жртвовање)"
Слично томе, је рекао Ебу Хурејре и неке другове зрачења То анхум [Види Ибн ал-Каииим Ма'ад Задул 1/55-56]
Промена имена после Хадз Питање: Да ли закон променити име по повратку ходочасника, као што су многи урадили већину индонежанског ходочасника, где су променили име у Мекки или Мадинах, било или не то је суннет?
Одговор: Посланик саллаллаху алејхи савс То се користи за промену имена лоше са добрим именима. Дакле, када ходочасници Индонезија мења своје име због тога, не зато што након доношења ходочашће, или за ходочашће до Посланикове џамије, онда је то дозвољено. Али ако Индонежански ходочасници мењају име због разлога икада у Мекки / Мадинах или после доношења ходочашће, онда се укључује случај јереси, а не Сунном. [Фетва Лајнах Даимах 2/514-515]
Зам-зам воде Ал Хумаиди рахимахуллах рекао: Ја сам био на страни Уиаинах рахимахуллах Суфиан Бин, а онда нам је рекао хадис.
"Значење: Зам Зам-вода зависи од воље пиће"
Одједном је човек устао из скупштине, а затим поново рекао: "О Ебу Мухаммед, хадис да не би нам рекли раније о Зам-зам је сахеех хадис" Он је одговорио, "Да", Он је тада рекао : "Управо сам попио кофу Зам Зам-воде у нади да ће ми рећи стотину хадиса." Коначно рахимахуллах Суфиан рече му: "Седи доле!", Па чак и онда седнем човека, и Суфиан рахимахуллах пренесе му стотину хадиса. [Ебу Бекр Ел-Мујаласах Ад Динавари 2/343, Јуз-Зам Зам Ма'а Ибн Хајар случај. 271]
Нека Бог смилује Имам Суфиан бин Уиаинах, то би шири дух науке! И нека Бог благослови особу која га питали, шта страст у својим студијама и нежне сатире да га добијете! [Фадхлу Зам Зам-Сејјид Ма'а Бакдаси она. 137]
ПОРЕКЛО Црна Стоун Аллаха Ибн Аббас То анхума каже: Мессенгер саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Црни Камен (као) сиђе с неба, бељи од снега, онда греси синова Адама учини црни" [Сахих Тирмизи: 877, Ибн Кхузаимах: 1/271, АТХ-Кабир Му'јам Тхабрани у 3/155, Ахмед 1/307 329, 373. Погледајте педигре Аш-Ел-Албани Сахеехах а: 2618]
Ми верујемо у овај Хадис текстуалне и пустити потпуно, чак и они филозофи то негирају. [Види хадис од Ибн Кутаиба Мукхталиф та'вил хал.542]
Халил бин Сулејман рахимахуллах (Велика џамија имама и проповедник први) се односи да је видео три беле пеге на кристално јасном Блацк Стоне и рекао: "Ја сам приметио мрље пре, испоставило се сваки дан смањује боја" [Ал-Ал-фаси Акду Тсамин ал-Макки 1/68, Асрор ВА Фада'ил футхи Мајди Сејјид Хајар га Асвад. 22]
Заиста у том случају постоји лекција за мушкарце разумевања, јер ако би тако бивши грех у хард роцк, како онда би људско срце? [Фатхул Бари Ибн Хајар 3/463]
Једдах УКЉУЧУЈУЋИ МИКОТ? Постоје неки људи који је поставио идеју да град Једдах може да се користи као један микот за ходочасника који долазе авионом или бродом. Али ово мишљење је снажно оповргнута Ха'иах Кибар Улама у испуњавању нема своју одлуку. 5730, од ​​21/10/1399 на следећи начин.
Прво: Фатва на болехниа микот да Једдах као ходочасника који долазе авионом и брод је фатва да сујета, јер се не ослања на Кур'ану и Суннету Његовог Посланика, и ијма То салафусх актима. Ниједан од муслиманских учењака који су претходили раније ово мишљење.
Друго: Није дозвољено за ходочаснике који је донео микот, било авионом или море (микот Индонезија је Иаламлам, уздржана) да идем изван ње без ихрам као што је наведено у многим текстовима и основана од стране научника "[фикху Ал Јизани Навазил 2/317 , Ал-Алам Бассам Тисир 1/572-573]
ИМЕ МИКОТ Медина Микот Медина становници пролазе ходочасници или Медини је Дхул-Хулаифах [1] као што је поменуто у многим хадиса.Пенаманниа са "Бир Али" као што је популаран у заједници, треба заменити. Јер као што је наведено у хадиса лафазх је више мејнстрим, поготово ако будемо пратили извор именовања био Бир Алија (Алија добро) је прича која добро продаје међу Рафидхах (шије) да Алија бин Еби Талиб, Аллахов То анху су се борили са дух у ових бунара, јер то се зове Пиво схингга Алија.
Уцењаци хадиса стручњака су се договорили батилниа потврдио причу, као што Схаикх ал-Ислам ибн Таимиииах рахимахуллах Суннет Минхајус 8/161, Ибн Катхир у Ал-Ван Бидаиах Нихаиах 2/344, Ибн Хајар у ал-Исхобах 1/498, На Али ал- Ал-Ал-Кари у Маслак Мутакосситх га. 79, и други. [Касхасхун ла Татсбуту познати Салмана Хасана 7/95-119]
КАДА таваф дхикр Рахимахуллах Шејх ал-Ислам Ибн Тејмијје је рекао: "Суннет када тхаваф за дхикр и молите се са молитвеним молитве која је прописана. Ако желите да прочитате Кур'ан под његовом даху онда би требало да буде. И не постоји специфична молитва пророка саллаллаху алејхи ве селлем То оба његовом командом, његове речи, као и настава, можда чак и моле са молитвеним молитве које обично дисиари'аткан. Што се тиче већине људи под посебном молитвом тентнг мизаб (олуци Ка'бах), а у другима [2] све од њих немају основа "[Мајму Фетва 26/122]
ПРОБЛЕМ ћелав Он је разумео, у смислу ходочашћа тамо бријање / скраћеном косе. Али шта је ћелав и нема косу да обрије? Већина правника каже. Уколико је још пропустио бријач главу. Међутим, тачно је мишљење да је мрзео, Серијат очистите га, (акт), а не бескорисно боондоггле, јер недостаје само као бријач Василах (посредника) нису примарни циљ. Ако главна сврха пада, онда Василах више смисла. Управо са овим проблемом је особа рођена, а већ дзакарниа теркхитан, треба поново обрезан? Или прескочите нож са њом? Тачно мишљење није потребно.[Погледајте Тухфатул Маудуд Ахкамил Маулуд Би Ибн ал-Каииим га. 330]
Саи Хелло за Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То Култура поверено или пошаљите поздраве Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То до ходочасника је култура која треба да буде напуштена и подсетио да се од њих, јер они могу и не може да садржи нове случајеве у религији категорији.Алхамдулиллах, укључујући ширину милости Божије по нама, Он је наше поздраве Посланику саллаллаху алејхи То савс дошао до њега где год да смо, како на истоку и западу. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.
"То значи: Јангалах направите свој гроб као прослави, и (не да) ваше куће и гробова, берсхалавтлах до мене јер за мене су прави благослов на вас где год да сте."
Хадиси које преноси исти му доста. [Погледај Мустадрак Ал 'Ала Је Му'јам Манахи Лафзхиииах Сулаиман Ал Кхуроси она.231-232]
[Копира из Ал-Фуркан емисији магазина 05 Година ВИ / Дхул-Хијјах 1427 (јануар 2007). Издавач Лајнах Ма'хад Ал-Фуркан да'ва, Адреса Мактабах Ма'ахд Ал-Фуркан, Срово Сидаиу Гресик у источној Јави]
Процедуре Хадз: Дневна Тарвииах

По Јусуф Бин Ахмед бин Абдуллах ал-Ахмед

Тарвииах дан је осми дан Дхул Хијјах. Тако се зове јер је тога дана народ пуњење са водом за пиће (припремна сервис) поред.
Послови на Тарвииах а: ОДГОВОР: Суннет за особу која обавља хаџ таматту 'за обављање Хаџ ходочашће на дан, односно од места где је заустављен. Дакле, треба да протрља обасути и парфем на њеном телу, не носи једноставну тканина, и његов ихрам са мараме, платно и сандале.
Што се тиче жена, онда треба да се купају и носе шта год хоће са захтевом да не покаже своје камење, не носе маске, не носите рукавице.
2. Даље кажеш: لبيك حجا (сам испунити свој позив да изврши ходочашће). Ако се плашио никаквих препрека онда дају термине Суннет говорећи:
فا ن حبسني حا بس فمحلي حيث حبستني
Ако сам био блокиран од стране препреку онда место (тахаллул) Ку је место где можете ме држите.
Штавише талбииах само кажу:
لبيك اللهم لبيك, لبيك لا شريك لك لبيك, ان الحمد والنعمة لك والملك, لاشريك لك
Аллахумма Лаббаика лаббаика, Лаа Лаббаика Сиариика лаббаика Лака, Лака ВАЛ иннал Хамда ванни'мата мулка, Лаа сиариика Лака
Ја испуни свој позив, Боже, ја сам испунио свој позив, позив се сретнем, ни партнер за Вас, ја сам испунио свој позив. Истина је све похвале, задовољство, и царство твоје, ни партнер за Вас. "
Тако сте наставили да велича талбииах са својим гласом, док не баци Јумрах Акабах на дан Нахар (жртва).
3. На овој ноћи да проведу ноћ у Суннету Мина.
4. А у Мина, молите Сунном поднева, АСР, Магхриб, "исха" и Схубух на дан Арафах, све се ради са касхар, без јаме ".
Сваки Хаџи би требало да већину свог слободног времена за нешто корисно. Као слушање верских предавања, читајући Кур'ан, читају књигу о ритуалима Хадз и тако даље.
Дан Арафах ОДГОВОР: Ако се сунце диже на дан Арафах (девети дан Дхул-Хијјах), онда свака Хаџи одступи од Мине на Арафата, као што је прогласио талбииах или такбир. То је, како је то учињено од стране Асхаба Аллаховог То анхум, били су са пророком саллаллаху То алејхи ве селлем, талбииах и постоје одјеци пророка саллаллаху То алејхи ве селлем није га негирају, постоје бертакбир и пророк саллаллаху То алејхи ве селлем није то негирају.
Ако сунце је пала, па је молио АСР поднева и у јаме То касхар са једним и два Адхан икамат. Пре молитве, свештеник проповеди да пренесе материјал одговара околностима (ходочашће, оловке.).
2. После молитве, свако Хаџи себе бусиед са спомен, молитви и Хумблинг себи да АллахАзза ва Јалла. Треба да се моли са рукама подигао и суочавање Кибла до заласка сунца. Слично, као што Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То.
Дакле, сваки Хаџи не треба трошити ову сјајну прилику. Уколико он понови и повећати молитву, он такође треба да се покају Богу у покајању истинито.
Хаџ, у наставку су неке текстове који показују примат дана Арафах:
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
الحج عرفة
Хаџ је Арафах. [ХР. Ахмед и аутори књиге Сунан и сахеех].
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао: "Нема дана када Аллахов роб ослобађа више од (казна) Хелл је осим на дан Арафах И заиста је близу био,. А затим се похвали њиховог Бога у присуству анђела, како је рекао, 'Шта желе?'" [ХР. Муслиман].
Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
افضل ما قلت انا والنبيون عشية عرفة, لا اله الا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير,
Главна ствар кажем, такође је говорио кроз пророке поподне Арафах је, 'Не Бог, већ Бог истине сами, без партнера Њему, Британија и све похвале за њега и он има моћ над свим стварима. " [ХР. Малик и други, сахеех].
Упозорење: ОДГОВОР: Хаџи би свака сигуран да је заиста у региону Арафата. Арафатове границе могу бити идентификовани од стране великих транспарената које окружују Арафата.
2. Намирах није све џамије у области Арафата, али је Арафат у региону у делу (иза џамије), и други су од Арафах (испред џамије).
3. Неки људи мисле да ако планина (брдо) је Арафат (понекад се назива планински Рахмах, оловка.) Има примат. То није тачно.
4. Већина Хадз у журби, па изађе из Арафата да Муздалифах пре заласка сунца. Ово је погрешно. Који је дужан да остане у Арафата до заласка сунца.
Проведите ноћ у Муздалифах Ако сунце је потонуо на дан Арафата је Хаџ хрле (лево) Арафах да Муздалифах тихо, мирно и нема гужве. Ако сте дошли да Муздалифах молио Магхриб и 'Исха' то Јама То касхар са једним и два Адхан икамат.
Забрањени менгакхиркан вечерње молитве "док после поноћи, на основу ријечи Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То а:
"Када Исха 'је до средине ноћи." [ХР. Муслиман].
Ако он страхује проток времена, он треба да се моли и Магхриб Исха 'у месту било где, чак иу Арафата.
Затим је провео ноћ у Муздалифах до зоре. Онда је молио Схубух у рано време, онда на челу Маси'арил Харам, који су у Муздалифах брду, ако је могуће за њега. Ако не, онда је цела Муздалифах маукиф (дисиари'аткан заустављање место). Не би требало да се суоче са киблах и реци похвале Богу, бертакбир и јединства и моле Му се. Ако јутро је изгледало веома жута, пре излазећег сунца, Хаџ отишао са Мином талбииах орити, па ју је задржао до баци Јумрах талбииах Акабах.
Што се тиче оних који су слаби и жена онда је дозвољено да директно иду Мина на крају ноћи. Он је заснован на хадису од Ибн Аббас радијације анху, рекао:
"Пророк саллаллаху алејхи савс То ме је послао касно у ноћи када група људи (у Муздалифах) да донесе залихе Набиуллах саллаллаху алејхи ве селлем То." [ХР. Муслиман].
То је и Асма бинт Еби Бекр Аллах анхума одступају од Муздалифах после потапања у месецу. Док Месец улази догодила после проласка око две трећине ноћи.
Упозорење: ОДГОВОР: Неки људи верују да су каменчићи баци Јумрах преузет из од њиховог доласка у Муздалифах. То је веровање да је један и никада не врши Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То. Шљунак који се могу узети са било ког места.
2. Неки људи мисле да усред ноћи је поноћ. Ово је погрешно.Право, усред ноћи је половина укупне сати на располагању у вечерњим сатима. Ако математика се израчунава на следећи начин: (Сви су ту сати увече: 2 + тиме = средином вечерњих залазака сунца). Ако сунце залази у шест сати, на пример, док подизање зору ујутру у пет сати, у сред ноћи био је једанаест и тридесет. (Све време је ту у вечерњим сатима, што је за 11 часова: 2 + кад сунце тоне, односно у 6 = 11, 30 минута).
3. Међу неправилности у вечерњим сатима је тужно да се неки Хујјај Схубух успостави молитву пре него што дође време, када молитва је неважећа ако је учинио пре ступања времена.
4. Уколико свако право Хаџи верује да је у региону Муздалифах.Може се зна кроз великих транспарената које окружују Муздалифах.
Празник жртвовања Неколико дело на дан Фестивала жртве: ОДГОВОР: Баци Јумрах Акабах. 2. Хадиу клање (за оне који обављају хаџ таматту 'и киран). 3. За бријање (ћелав) глава коса или га скрати, али обријан (ћелав) је више мејнстрим. 4. Тхаваф ифадхах и са'и за Хадз.
Важно упозорење: ОДГОВОР: Уредно горе је суннет, а ако не уради на миран начин није зашто. Као људи који су ставили обилазити уместо бријања, за бријање или стављањем на косу-вуцење из Јумрах, или стављање са'и него таваф или Други.
2. Баци Јумрах Акабах са седам облутака су редослед. Он је подигао руку и рекао такбир сваки пут баца каменчиће. Јумрах Суннет и он се у правцу Мекке је направљен са његове леве стране и Мина на његово право.
3. Када бацање Јумрах ба Акабах И они су јака (физички) је почео са после изласка сунца. Он је заснован на хадису од Ибн Аббас радијације анху рекао:
"Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем ставимо децу Бани Абдул Мутталиб Муздалифах током ноћи јахање магарца, Онда је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем Пат наши бутине како је рекао:" О мој децу, зар не бацају Јумрах тако да сунце излази "[ХР Ебу Давуд,. Сахеех Сунан Еби Дауд.].
Што се тиче жена и оних који су слаби онда дозвољено да баци од њиховог доласка у Мином на крају ноћи. Она се заснива на хадиса Асма То радијације анха, од Асма Абдуллах службеника у Асма ':
"Гле, он се зауставио у ноћним клубовима у Муздалифах, онда исправила молитву, он се молио за тренутак онда питао:" О сине мој, ако Месец удавило? ' "Још увек није", одговорио сам је онда молио за тренутак. Онда питали: "Да ли су месец удавио? ' 'То', одговорио сам рекао. "Онда сам отишао." Тако смо оставили и отишли ​​док он баца Јумрах Затим је отишао кући и молио Схубух у свом дому.. Питао сам га: 'Заиста, ми не мислимо, осим да смо бацили (Јумрах) ноћу. "Он одговори:" О сине мој, прави Посланика саллаллаху алејхи То савс, јој је дозвољено да жена '. " [Договорена алаих].
4. Време наставља да баци Јумрах Акабах завал [1]. А дозвољено да баци сетелахзавалмескипун чак и ноћу, ако је било тешко да баци пре завал.
5.. Јумрах Акабах, резервоари (шљунак) је пола фунте. Зато он мора бити сигуран да су шљунковите камење у склоништу страници., Али ако након што је пала (ван), онда зашто да не.
6. Суннет за тренутну клања хадиу, брију, и са'и таваф, али ако диакхиркан док Фестивал Жртви није зашто.
7. Хадиу клања обавезан је за оне који обављају хаџ таматту 'и киран. Што се тиче хаџа није обавезан заклати ифрад хадиу.Људи који не могу заклати хадиу потребна три дана поста током Хадз и седам дана, када оду кући својој породици. Клање не треба да се уради у Мина, али може се вршити у светој земљи Меку или друге (Медина, оловка.). Такође, дозвољено за седам људи повезују у камиле или крављег репа.Суннет да се убије са својим рукама, али ако делегирано другима онда је дозвољено.
Суннет је за леђима хадиу (крава или коза) на његовој левој страни и правцу у коме се окренута, ваша стопала (ко заклан) се налази на врату животиње. Што се тиче камила, Суннет када заклан у стању стоји, његова лева рука везали и изложени правцу.
Када је заклан, потребно име Аллаха, и Суннет да га додате на читање:
بسم الله والله اكبر, اللهم ان هذه منك ولك اللهم تقبل مني,
"У име Аллаха, Аллах је Велики, Боже, ово је заиста од тебе и твоје, Бог милостиво (жртва) од нас (ова)."
Време клања настављена је све до заласка сунца из краја дана тасирик, односно 13. Дхул Хијјах.
8. Обилазити Кабе седам пута је, као таваф када умрах, али не са Рамл оштар (ходање) и идхтхиба '(слунг селен-Данг). Онда Суннет да клања два рекјата иза макам Ибрахима, ако је могуће. Ако не, онда дозвољено да се моле на сваком месту Велике џамије.
9. Између Сафа и Марвах са'и седам рунди, процедура која је постојала на са'и за Умрах. Што се тиче оних који обављају хаџ и ифрад киран са'и довољно за њега онда прво, ако су урадили на тхаваф кудум са'и.
10. Бријање треба да буде о свим косе. Што се тиче жена, то је једноставно сакупља све њене косе, а затим исећи на врх око врха прста. Ако крајеви косе није исти Пан-јангниа онда се одузима од сваког плетеница (дршка) косу.
11. Ако Хаџи је бачена Јумрах Акабах и бријање или сечење косе има тахаллул рано. То се, дозвољено му је да урадимо све што је забрањена, осим од ихрам када жена проблем. И Суннет за њега да се очисти и стави на парфема пре Таваф.
Затим, ако је бацање, бријање или сечење косе, и са'и тхаваф значи он има тахаллул Тани, који је тако дозвољено за њега све да женским питањима (брачни односи).
ДАНИ ТАСИРИК ОДГОВОР: Обавезни да проведу ноћ у Мином на вечери тасирик, ноћ у 11. и 12. (за оне који су у журби) и увече до 13 (за оне који живе менг-акхиркан/тетап).
2. Дужан да баци у данима Јумрах тасирик, пут је као што следи:Хаџи баца сваки трећи Јумрах (Ула, Вустха, Акабах) сваког дана од дана тасирик након клизања сунце. Дакле са седам узастопних облуцима за сваку Јумрах, и треба да је сваки бертакбир бацање. Тако количина шљунка да мора да бацају сваки дан је 21 шљунка. (Величина шљунка је незнатно већи од грашка).
Ходочасници почели да бацају Јумрах Ула, који се налази у близини џамије Ал Јумрах Кхаиф, онда он треба да иде у десној руци док је стајао окренут према Киблах. Ту би требало да буде дуго времена је устао да се моле са подигнутим рукама. Онда је бацио Јумрах Вустха, затим потражите позицији са леве стране стоје и суочавање са Киблах. Ту би требало да буде дуго времена је устао да се моли како је подигао руку. Онда је бацио Јумрах Акабах са њим и да град у правцу Мекке је било на лево и Мина на његово право. Ту никада није престао (да се моли).Дакле, иста ствар коју треба да урадите на 12. и 13. Дхул Хијјах.
Упозорење: ОДГОВОР: Није у реду, Прање шљунка (пре бацања), за које не постоји таква изјава пророка Ј, нити од његових пријатеља.
2. Величина (истина терен) је шљунак пада у заклон, а уместо тога баци стубом у средини у склоништу (шљунка).
3. Време почиње бацање Јумрах је проклизавање од сунца свом окружењу, али зашто не бацају све до увече, ако је то заиста неопходно. Била заснована је на речима пророка саллаллаху алејхи То васаллам:
"Пастир бацања (Јумрах) ноћу и Хердинг (стока) у току дана."[Хасана хадис, АС-Линеаге-Сахеехах Јасен, 2477].
4. Не може представљати бацања Јумрах осим када сте у ослабљеном стању (не могу) или страх од опасности за старе, болесне, млади или слично. А када она представља, треба да баци Јумрах Ула прво седам пута за себе, онда баци на лицу она представља. Слично томе, он треба да уради у Јумрах Вустха и Акабах (ако заступа неко други). Као и већина људи данас једноставно бацање Јумрах представљају је погрешно. Људи који се плаше да омете са мушкарцима и женама онда треба да оде баци на тихим тренуцима, као што је ноћу.
5.. Јумрах би требало да га баци у реду три, односно схугхра онда Вустха пре Акабах.
6. Веома погрешни људи да изгрди и вређа када Јумрах бацање, или баци ципелу, сунцобран и велики камен, и неку веру да ђаво је везан за стуб у средини шљунка резервоара.
7. То мора бити спроведена у ноћи Мина је да останем ноћу већину времена. На пример, ако је остатак ноћи је једанаести сат он или она мора остати у Мином за више од пет сати и 30 минута.
8. Дозвољено за људе који су у журби да напусти Мина на 12. Дхул Хијјах, који је после бацања Јумрах и треба му изаћи Мина пре заласка сунца. Ако сунце није потонуо, а он је био у Мина, он или она мора да проведе ноћ и баци поново сутрадан, осим ако је спрема да напусти Мина и заласка сунца, јер саобраћај или се свиђа па је дозволио да оде и зашто то није за њега.
Дана 12. Дхул Хијјах ОДГОВОР: Ако сте завршили бацање Јумрах на 12. Дхул Хијјах, онда желите да пожури онда вам је дозвољено од Мина пре заласка сунца, али ако желите да боравите онда је више мејнстрим. Дођи боравак (други дан) у Мином на 13. Дхул Хијјах, а трећи бацање Јумрах (Ула, Вустха, Акабах) после клизања од сунца и пре заласка сунца, јер су дани тасирик завршио са тоне сунце.
2. Ако сунце је потонуо на 12. Дхул Хијјах (други дан од дана тасирик) а ви још увек у Мином онда морате вратити боравите у хотелу Мина у ноћи, а затим бацају Јумрах сутрадан, осим ако сте се спремају да оду, али саобраћаја таква да сунце потоне онда је дозвољено од Мине и зашто то није за вас.
3. Када желите да оставите Макках, морате извршити опроштајном Таваф 'Роунд седам пута, после молите два рекјата иза суннета макам Ибрахима.
4. Жене које су менструацију или после порођаја се не захтева да изврши опроштајну Таваф '.
Тако је завршио рад на ходочашће.
ПРЕГЛЕД НА члана мора Умрах и хаџ
Стубови Умрах а: ОДГОВОР: Ихрам (намера у или почињу да обожавају). 2. Таваф. 3. Са'и.
Обавезно Умрах: ОДГОВОР: Ихрам из микат. 2. За бријање (обријана) коса или га скрати.
Стубови Хадз а: ОДГОВОР: Ихрам. 2. Вукуф у Арафата. 3. Тхаваф ифадхах. 4. Са'и.
Обавезна ходочашће: ОДГОВОР: Ихрам из микат. 2. Вукуф у Арафата до заласка сунца за вукуф у поподневним сатима. 3. Останите у ноћи Муздалифах. 4. Ноћење у тасирик у ноћи Мина. 5.. Баци Јумрах (Јумрах Акабах на дан Фестивала жртве, и Јумрах Ула, Вустха и Акабах на дан-за-дан на миран тасирик). 6. За бријање (обријана) коса или га скрати. 7. Хадиу клање (за оне који обављају хаџ таматту 'и киран, а не за оне који су извели Хаџ ифрад). 8. Опроштајна Таваф '.
Упозорење: У унапред је напоменуо да међу Умрах и хаџ је обавезно Ходочашће микат. Ова одредба је за оне који долазе из области које су иза микат. Што се тиче која је дошла из пре него што је берихрам места, чак и становницима Меке, они берихрам од Мекке, осим у умрах. Људи који иду да Макках и обавља Умрах и он је дошао из Меке (забрањено земљиште) онда берихрам места.
[Преписан из књиге Схифатул Хаџи ВА ВАЛ Умрати Ахкамисх молио фи Масјидин Набави Индонезија издање процедуре Хаџ, Умрах и Закон о молитви у џамији Пророкове, писац Јусуф Бин Ахмед бин Абдуллах ал-Ахмед Харис Аинул Преводиоци Арифин, ЛЦ, издавач Дар ал Хак] _______ Фуснота [1]. Када сунце пала од средине неба, и то је био почетак подневну молитву
Поступак за Умрах

По Јусуф Бин Ахмед бин Абдуллах ал-Ахмед

Прво: Од Микат Ихрам. Усапканлах прање и парфем на телу, као што је косу и браду.Не трљајте парфем у ихрам одеће. Ако ихрам одеће изложени мирису на прање. Избегавајте одећу која глатко. Носите шал и белу тканину, као и сандале. (Сунцобран, наочаре, прстење и траке треба носити људи који су ихрам).
Што се тиче жена, иако менструација онда обасути и обучен хоће, али мора да испуни хиџаб, тако да не чини ништа друго него тело. Нити је украшена драгуљима и не носе парфеме и не личе на мушкарце.
Ако нисте у стању да заустави у микат као путовање авионом од тада опрати код куће, а ако је она пришла микат почетну ихрам и кажу:
لبيك عمرة Лаббаика Умратан
Сретнем позив за Умрах ходочашћа.
Ако не можете да бринете о усавршавању ходочашће због болести или неког другог, говорећи:
فا ن حبسني حا بس فمحلي حيث حبستني Фа хабасании хаабисун фамахаллии хаитсу хабастании
Ако сам био блокиран од стране препреку онда место (тахаллул) Ку је место где можете ме држите.
Онда почните говорећи талбииах да се у Меку. Талбииах му'аккадах Суннет (нагласио је), и за мушкарце и жене. За мушкарце да укључите звук до даске талбииах Суннет, а не за жене. Талбииах у питању су речи:
لبيك اللهم لبيك, لبيك لا شريك لك لبيك, ان الحمد والنعمة لك والملك, لاشريك لك
Аллахумма Лаббаика лаббаика, Лаа Лаббаика Сиариика лаббаика Лака, Лака ВАЛ иннал Хамда ванни'мата мулка, Лаа сиариика Лака
Ја испуни свој позив, Боже, да испуни свој позив. Сам испунио свој позив, ни партнер за Вас, ја сам испунио свој позив. Истина је све похвале и благослов, као и царство твоје, ни партнер за Вас.
Суннет туширање пре уласка у Мекки, ако је могуће.
Упозорење: ОДГОВОР: Неки људи верују да жене треба да носе одећу која посебно боја, као што су зелене, црне или беле. То није истина!Стварно не постоји одредба уопште о боји одеће да се носи.
2. Талбииах спроведена заједно са једним гласом у коме се то ради од већине ходочасника је јерес. Акт није био пример пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, ни из једног од његових пријатеља. Истина је да сваки Хаџи кажу талбииах сами.
3. Не захтева од ходочасника, и мушкарци и жене настављају да носе одећу он носио када ихрам током богослужења, али је дозволио да га замени кад год воли.
4. Хаџи би било заиста затворити пажњу на проблем гениталија, јер неки људи су понекад отворе своје приватне делове пред другима, као што су седење или спавање, док он није осећао.
5.. Неке жене верују у допуштеност отварања предње човека док је и даље у стању ихрам. Ово је погрешно! Он мора да покрије своје лице. Међу доказима овог проблема је поздрав Аиша радхиаллаху анха:
كان الركبان يمرون بنا ونحن مع رسول الله محرمات, فاذا حاذوابنا اسدلت احدانا جلبا بها على وجهها, فا جا وزونا كشفناه ذا
Било је караван који нас прошло, ми смо у стању ихрам са пророком саллаллаху алејхи ве селлем То. Када су се приближи нама, ми смо постигли један од њеног марамом на лицу, и када је прошло, ми смо га поново отворите. [ХР. Ахмед и Ебу Давуд са Хасаном иснад].
И Асма бинт Аби То Бекра радхиаллаху анха, каже:
كنانغطي وجو هنا من الرجال, وكنا نمتشط قبل ذلك في الاحرام
Ми покривамо наша лица из (визија) мушкараца и нашу претходну косу када ихрам. [Издато Ал-Хаким и осталих, атсар сахеех].
Друго: Ако сте стигли на Гранд џамије, дахулуканлах десном ногом и рећи (молитва):
, بسم الله, والصلاة والسلام علىرسوالله, اللهم افتح لي ابواب رحمتك اعوذ بالله العظيم وبوجهه الكريم وسلطانه القديم من الشيطان الرجيم.
Са именом Аллаха, може да се молитве и поздраве поверила Посланика. О Аллаху, отворите за мене капије милости '. "Ја потражи уточиште у Аллаха Свемогућег и са његовом лицу и узвишено моћи да Махаазали од проклетог Сатане.
Ова молитва изговорио при уласку џамија другима.
Треће: Онда почнемо да радимо таваф Црног камена (. И или из истог правца са њим, оловке), а затим се суочавају са га и рећи, Аллаху екбер, Црни Камен и трљајте га десном руком и онда пољуби. Ако нисте у стању да пољуби Црни камен обришите га руком или други, затим пољуби јој нешто што обришите Блацк Стоне. Ако нисте у стању да то уради, онда не позивају људе да се постигне (), али даје сигнал до Црног камена са руком гест уопште (и не љубите руку). Да ли га у почетку сваког круга Таваф.
Бертхавафлах седам пута заобишли Кааба да буде са леве стране. Извршите Рамл (Бржа шетња са скраћеном кораку) у прва три кола и ходају (обично) на следећу рунду. У свим круга таваф до идхтхиба '(лежао средином крпом шал испод десног рамена, и обе стране у горњем левом рамену). Рамл и идхтхиба "је посебно за мушкарце и само обавља на првој таваф. Умрах или таваф за људе који су радили на ходочашће таматту 'и тхаваф кудум за оне који обављају хаџ и ифрад киран.
Ако сте достигли стубове Иамани затим трљајте са вашим рукама, ако је могуће, али га не миришу. Ако не онда не обришите га бецконед њему. И Суннета када сте у између стубова Иамани и Блацк Стоне да чита молитву:
ربنا اتنا في الدنيا حسنة وفي الاخرة حسنة وقنا عذاب النار
О наш Господе, дај нам добро на овом свету и добра на ахирету, и чувају нас од муке пакла ватре.
У Таваф, не постоји посебна молитва, молитва вођством Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, поред наведеног молитву, али је Суннет Дхикр и молитве када таваф (преклињање шта желите, и оловка. ). Ако прочитате стихове Кур'ана када таваф, онда је добро.
Упозорење: ОДГОВОР: Пречишћавање је легитиман захтев тхаваф. Ако се прање искључен средином таваф раде, онда изађите и бервудхулах, затим поновите таваф од почетка сте.
2. Ако сте усред раде таваф установљену молитву, или молитва да пратите леш, онда моле са њима, а затим попуните таваф од места где сте зауставили сте. Не заборавите да покрију оба рамена, јер обухвата и молитва је обавезна.
3. Ако је потребно да седну на неко време, или да пије воду или крене од приземља до спрату и обрнуто у сред таваф, онда није битно.
4. Ако сте у недоумици око округлих бројева, а затим носи број који сте верујете, то је мало више. Ако сте у недоумици да ли сте урадили таваф три или четири пута оптужба била три пута, али ако више волите да мислите одређени број онда се држите тих бројева.
Већина Хаџи урадити идхтхиба 'Рано хабања ихрам и остаје на тај начин током ритуала на Хадз. Ово је погрешно.Дисиари'аткан је да је покривена рамена, а до идхтхиба "осим када први Таваф, као што је алудирао да унапред.
Четврто: Ако сте завршили са седмог круга, јер је пришао Блацк Стоне, покрити десног рамена, затим идите на станицу Аврама, ако је то могуће, а затим изговорите реч Божију:
واتخذوا من مقام ابراهيم مصلى
И да неки макам Ибрахима место молитве. [Ел-Бекаре: 125].
Направите позицију станице између вас и Кааба, где је могуће, и клања два циклуса. У првом рак'ах сте прочитали, после Ал-Ал-Фатиха невјерника-маила и у другом рак'ах Ал-Икхласх.
Упозорење: Молио два рекјата иза Суннет тхаваф обављене макам Ибрахима, али урадите то на месту где су неки од Велике џамије такође дозвољене.
Укључујући и грешке које већина ходочасника су молили иза макам Ибрахима на пренатрпане, тако повреди друге људе који су тхаваф. Истина, он треба да се иде назад, тако далеко од оних који су наоколо, и требало би да чине макам Ибрахима позицију између себе и Кабе, или чак дозвољено да се моле било где у Великој џамији.
Пето: Онда идите на Зам-зам и пију воду. Онда бердо'алах Богу и Зам Зам-воде прелијте преко главе. Ако је икако могуће, идите до Црног камена и можданог удара.
Шесто: А отишао је Сафа, и када је био близу да прочитате реч Аллаха, узвишен:
ان الصفا والمروة من شعاير الله
Заиста Сафа и Марвах су део Бога сии'ар. [Ел-Бекаре: 158]
Онда кажу:
ابدا بما بدا الله به
Почињемо са оним што почнете са Богом.
Затим је отишао до (Хилл) Сафа и суочи Кабе и бертакбирлах три пута и реците:
لا اله الا الله وحده لا شريك له, له الملك وله الحمد يحيي ويمييت, وهو على كل شيء قدير, لا اله الا الله وحده لا شريك له, انجز وعده ونصر عبده وهزم الاحزاب وحده
Нема бога осим Аллаха је Хак сами, без партнера да њега, само му сва царства и само га хвале, и Он има власт над свим стварима. Бог не постоји, али Онај који Хак, не партнер Њему, који држи своја обећања, који је победио своју слугу, и да уништава фракције (невјерници) без помоћи било коме.
Дхикр Поновите три пута и на свакој бердо'алах га завршим са молитвеним молитве које желите.
Седмо: Онда долази до између Сафа и Марвах са'и. Када сте у између две зелених знакова, потребно Јог са'и (посебно за мушкарце а не за жене). Ако сте стигли на Марвах, доћи до њега и суочи са Кабе, онда кажу, као што кажете у Схафа. Тако треба да радите на следећу рунду. Далеко (од Сафа да Марвах) су пребројани једном коло и назад (од Марвах до Сафа) је такође израчуната савршен круг до седам пута круг.Због тога, седма рунда завршена са'и на Марвах. Не постоји дхикр (молитва) за са'и, дакле и множите молитве дхикр и читање Кур'ана.
Упозорење: Постоје две иновације, као и таваф са'и разбацани код неких људи:
ОДГОВОР: Залијепљена на молитву специфичних молитвама у свакој рунди, како наћи у књижицама. 2. Ходочасници се моле заједно са ин-командом лидера (странка) са хора (један глас) и хард.
Хаџ би требало да буду свесни иновација на врху, јер не постоје опомене пророка саллаллаху алејхи ве селлем То, ни из једног од његових пријатеља.
Осми: Када завршите са ваше косе Схаве ​​иоур са'и (чист) или пендекканлах. За људе који врше умрах, обријан (обријана) коса је више мејнстрим, осим ако Хаџ је близу, главни коса скраћен, тако да обријан (обријана) коса урађено у време Хадз.И не само скратити само неколико праменове косе на предњем делу главе и иза њега, као што је урађено од стране неких од окупљених верника на Хадз, али скраћење треба да се уради на косу или већину тога. Што се тиче жена, онда он треба да узме косу и одвео тога око врха прста. Ако коврџава коса (не исте дужине ивица) онда треба узети из сваког од плетеницама (дршка).
Ако горе има да урадите, онда сте завршили Умрах. И све похвале Само Аллах припада.
Упозорење: Укључујући и грешке које већина од окупљених верника су понављање Хај ходочашће у Меку када. То није вођством Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То, нити је навођење његових сапутника. Ако постоји било каква врлина у томе, да ли би они урадили пре нас.
[Преписан из књиге Схифатул Хаџи ВА ВАЛ Умрати Ахкамисх молио фи Масјидин Набави Индонезија издање процедуре Хаџ, Умрах и Закон о молитви у џамији Пророкове, писац Јусуф Бин Ахмед бин Абдуллах ал-Ахмед Харис Аинул Преводиоци Арифин, ЛЦ, издавач Дар ал Хак]

Бацање Јумрах Тасирик На дан пре Залазак сунца Криви Инто тхе Вест (Пре Дзхухур)


По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз


Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Када је време да почнете бацањем Јумрах тасирик дана и када је последњи пут? Је незаконито бацање у вечерњим сатима на тасирик дана због густине и тешкоће у бацању у поподневним часовима. Где неки људи који се односе на хадиса приповедач Имам Бухари у схахихниа од Ибн Абаса, рекао је:
"Значење: То је Посланик Аллах То алејхи ве Салам Нахар затражио је јуче у Мина, а затим рекао:" Нема везе "Онда је неко питао, рекао:.". Сам обријао пред клање жртву ", па је Послаников То алејхи ва салам је рекао: : "Сембелихлах, и зашто не." Онда је неко рекао: "Ја сам бацао после подне" И Посланик алејхи ва салам је рекао: "Нема везе" [Бухари Хадис]..
Рекли су: "Ако Посланик Аллах То алејхи ве Салам Јумрах дозволити неко бацање у вечерњим сатима на дан Нахар који је обавезан за сваку особу која ходочашћа до он може тахаллул почетак, како онда око бацили на три дана тасирик нижи степен неопходности бацање Нахар данас.? Ово сугерише да бацају на три дана тасирик се уради ноћу ". Дакле, оно што људи бацају Јумрах закон ноћу у тасирик дана, и да ли је он дужан да плати кифарат? Молимо објасните то и своје аргументе.
Одговор Када бацање Јумрах тасирик у данима пада Сунца на западу после дзхухур по Имам Муслим у схахихниа историји, који Џабир радхиаллаху То анху рекао:
"То значи: Посланик саллаллаху алејхи То савс Нахар бацања у току дана на духа и окренути после (дана) када сунце, пребачена је на западу" [муслимански хадиса Историја]
Имам Бухари испричао анху од Ибн Умар радхиаллаху 'која га је питао о томе, рекао је он.
"Значење:. То је наша чекања, онда када сунце помера на запад бацамо" [Бухари Хадис]
Ово је мишљење тог јумхур научника. Али ако се у опасној ситуацији која захтева од њега да одложи бацања ноћу нема зашто. Али више је бацање опрез пред Магхриб за Иан у стању да уради тако је требало да се руководе Суннету и ван песелисихан.
Што се тиче хадиса од ибн 'Аббаса наведеног, није као бацање аргументи ноћу. За испитивач питали пророка саллаллаху алејхи То савс на Нахар. Онда речи, "Ја окренути када сам ушао у вече" То значи да је он бацање као сунце помера на запад.Међутим, аргумент може се окренути у вечерњим сатима је одсуство јасног текста пророка саллаллаху алејхи савс То указује болехниа не баца у вечерњим сатима, што закон порекла је дозвољено. Али, током дана бацање више и више примарну здравствену заштиту. А када постоји потреба да се гурају да баци у вечерњим сатима зашто онда не ноћу када мелонтарниа сунце је до краја ноћи. Што се тиче бацања у наредним данима не може да се уради ноћу да прође ноћ поред Нахар за људе који су слаби у завршној половини ноћи. Што се тиче оних који су јачи него одговарајући Суннет је да они бацају Јумрах А'кабах после изласка сунца, као што је већ поменуто, јер комбинује неке од хадиса који га објашњава. А Аллах најбоље зна.
Бацање НЕОВЛАШЋЕН Јумрах ПРЕД сунца до запада
Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: У време када сам окренуо на ходочашћа Јумрах четврт сата пре подневни позив на молитву. Да ли то значи да га бацају на западу после сунца? Да ли сам у обавези да исплати кифарат ако га баца пре уноса времена?
Одговор Ви ће клање жртве у Меку за сиромашне у свету земљу. Због бацања Јумрах на тасирик бити после сунца на западу и неважећа ако је урађено раније. Због пророка саллаллаху алејхи То савс тасирик баци на сунце када је пристрасан према западу и рекао: "Узми од мене манасикму". Затим муслимани морају да прате у том погледу. А имате и да се покају Богу за кршење Шеријата. Аллах опрости нама и вама и свим муслиманима.
Бацање Јумрах Акабах времена, да ли или умањили МЕНГКАДХА пражњења '

По Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен

Питање Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен је питао: Капа краја времена бацање Јумрах То Акабах, како у обављању као менгкадха?
Одговор Бацање Јумрах за ИД дан завршио са зоре до ноћи 11. Дху ал-Хијјах, и почео другу половину ноћи Еид ал-Адха за људе који су слаби и других, као што су они који нису могли да омете са људима. Што се тиче бацања Јумрах Акабах на дан-за-дан је као бацање Јумрах тасирик Ула и Јумрах Вустха. Односно почев од клизања сунца на западу (после подне) до зоре следеће ноћи. Осим последњег дана тасирик, затим окренути крај до заласка сунца.
Иако је бацање Јумрах данима тасирик боље резултате у току дана, али зато повремено густина ходочасника тамо и баци неке од својих недостатка бриге за друге, ако забрињава уништавање, тешка повреда или тешкоће, може ноћу и бацали невине. Као што је такође дозвољено да баци у вечерњим сатима и не грешити зато мада није толико забрињавајуће из проклетства и сл. Али главна ствар је држање на оку на овом питању, тако да се не изабере бацање ноћу, осим за хитне условима. Време менгкадха бацање Јумрах Акабах је после изласка сунца наредног дана.
Бацање Јумрах на дан пре Тхе Сун ТАСИРИК на западу (пре ДЗХУХУР)

По Ал Лајнах Ад Да'имах Лил ИФТА

Питање Ал Лајнах Ад Да'имах Цеца ИФТА питали: Један од ходочасника из изван Саудијске Арабије не знају да уђе а за путовања, карте и пословних авиона. Он је питао, ако је могуће одложити одлазак повратак на 4 часова (13-12-1405Х). Тада је одговорио, тако да је могуће. Онда је одложио одлазак у то време, и он мабит на Мином у ноћи 13. Дзулхијјах. Питање је да ли би требало да баци у јутарњим часовима (13 Дзхулхијјах) онда остави Мина? Јер, ако је пропустио сунце на западу онда је дошао касно кући у своју земљу и да ће имати великих потешкоћа, као и која се бави пемеринртах.
Одговор Он не треба да се бацају пред сунце на западу. Али, бацајући му пасти за такве хитне случајеве. Али он мора клање жртва у Меки или Мина или делегиране особе која ће га убити, а дистрибуира сиромашнима, онда је збогом Таваф 'и врати у своју земљу.
Што се тиче предлога може да баци пре сунца на западу, становиште да то није истина. Али то је истина, да после баца сунце на западу (после подне). Због пророка саллаллаху алејхи То савс рекао: "Узми то од мене манасикму". И пророк саллаллаху алејхи То савс није га бацити на запад, након сунце је само пебуатан, док чин не означава обавезно, онда је изјава истинита. Због пророка саллаллаху алејхи То савс није наредио бацање на западу након што се сунце и не забрањује бацање пре сунца на западу. Али, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс у бацању на западу након сунце је показао да баци тако.Разлог је, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс менгакхиркан бацајући се сунце на западу (дзхухур је дошло време). Јер ако бацање пре дзхухур несумњиво дозвољено пророка саллаллаху алејхи То савс урадио. Зато што је тако много лакше за људе. У којој пророка саллаллаху алејхи савс То није дат избор од две ствари, али он је изабрао најлакши од ова два не за грех. И зато пророка саллаллаху алејхи савс То нису изабрали најлакши на бацање, бацање пре поднева, па онда то показује да је бацање је грех пре поднева. Ово је први.
Други разлог да сугерише да је оно што Посланика саллаллаху алејхи То савс шоу је обавезан, да је Посланик саллаллаху алејхи То савс одмах бацају Јумрах кад сунце је пристрасан према западу пред молитвеним дзхуур. Као да ће чекати сунце на западу са великим стрпљењем да би могли да буду окренути. Отуда пророка саллаллаху алејхи ве селлем То менгакхиркан подневни молитве. На главној ствари да се моле на почетку времена. Све то је зато што је време да се баци на западу после заласка сунца.
[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, Композитор Мухамед бин Абдул Азиз ал-Муснад, у издању Аш-Схафи'и Имам Пресс, стр 204 -208 Преводиоци Х.Асмуни Солихан Замаксиари ЛЦ]
Вукуф На Арафата, Арафат Ме Леавес Време



По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз



Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Када ходочасници иду у Арафата, а када да оде?
Одговор Дисиари'аткан доћи до Арафах после изласка сунца на дан (9. Арафах Дхул) и АСР обављају молитву у подне и касхар Анд Јама То такдим са једним и два Адхан икамат због имитира пророка саллаллаху алејхи ве селлем То и његове другове. И ходочасници у Арафах до заласка сунца са Дхикр, молитва, читање Курана и талбииах. Такође, прописано вишеструко гласи:
"Лаа Лаа илаха иллаллаху Вах сиаикалаху Даху, лахулмулку валахулхамду вахува То Алаа кулли сиаин кадиир, субхааналлахи валхамдуллахи валаа илаллаху илаха илла куввата вала вала хавла биллахи"
Суннет је подигао обе руке и са којима се суочава Киблах док је молио да хвалећи Бога и читање благослове на Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То на почетку и на крају молитве, јер је место вукуф Арафата. Онда када сунце иде доле дисири'аткан оставити Арафата за Муздалифах да репродукује атмосферу мирним пратњи талбииах. А да ли је стигла на Муздалифах обавља молитву Магхриб и вечерње молитве дијама 'са једне и два Адхан икамат, у којој су Магхриб молитве остаје да се уради три циклуса су вршена вечерње молитве два рекјата.
ИЗЛАЗАК 'Арафах Бефоре Сунсет
Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Шта је то закон од ходочасника који напусти наслова Арафата пре заласка сунца, јер су услови сервиса.?
Одговор За људе који напусте "Арафата пре заласка сунца, а затим према већини научника, он је дужан да плати кифарат и жртвена клање заклао и дистрибуира сиромашним људима у Светој земљи. Али када се вратио у Арафатом у вечерњим сатима онда кифарат пад њега.
Вукуф изван "Арафата
Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Ако је особа у ауту вукуф ходочаснички Арафата, код њега, па до заласка сунца, а затим напушта 'Арафата. Како закон хаџ?
Одговор Ако ходочасник није у 'Арафах вукуф на време, онда нема хаџ за њега. Због пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.
"То значи: Хаџ је Арафах вукуф основу тако да свако ко пронађе наслова Арафах у ноћи пред зору, он је добио праву ходочашће." [Хадис Репортед би Ахмед, Ебу Давуд и Тирмизи и Ибн Мајах]
Време вукуф је пристрасан према западу после заласка сунца на дан Арафах до зоре уочи Еид ал-Адха. Договорено је од свих научника. Седангхкан вукуф пре матахри на западу, постоји разлика у мишљењу међу научницима. Већина научника рекао је Арафат вукуф сматрати неважећим уколико се ништа не уради након матахри на западу и увече. Онда ко вукуф у поподневним сатима након што се сунце на западу или у вечерњим сатима је било довољно за њега. Али главна ствар је да неко вукуф после поднева молитви и молитви са АСР Јама То такдим до заласка сунца, и не сме оставити Арафата пре заласка за људе који вукуф у току дана. Ако он то чини, онда према већини научника, он мора да убије жртву за напуштање хаџ обавеза, што је у Арафата вукуф између ноћи и дана за људе који вукуф дан.
НЕ МОЖЕ вукуф поподне, ВЕЧЕ У МАЈ вукуф
Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је упитан: А лице које обавља ходочашће дела, али његов рад није дозволио му вукуф Арафата у току дана. Да ли он треба да вукуф ноћу након човек напустио Арафата? Колико времена је довољно за њега вукуф? А шта ако је он прошао у свом аутомобилу на Арафата онда тако је било довољно за њега?
Одговор Вукуф пут у Арафата је девети дан Дхул зоре до зоре ноћи Еид ал-Адха. Ако неко не дозвољава вукуф у подне, а онда вукуф ноћу након човек напустио, тако да је Арафат имао довољно за њега, иако је вукуф до касно вече и рано јутро мејеланг само неколико минута. Слично томе, ако возило прелази Арафата, то је било довољно за њега. Али главна ствар је када човек је присутан у време њиховог вукуф заједно у молитви, у вечерњим сатима "Арафах са смирењем и наде, јер они очекују пад у стицању благодати и милости Божије. Али ако неко пропустио време ручка, онда он може да вукуф ноћу. Што се тиче главна ствар је када неко пожуре вукуф када је био у стању да уради и зауставити на Арафата, иако само на кратко јер је рецитовао на молитву Богу и понизио се у Њега тражи, онда идем са њима на Муздалифах и мабит на Муздалифах до краја ноћи, тако да Хаџ савршен.

[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, аутор Мухаммеда бин Азиз ал-Муснад Абадул, у издању Реадер-имама пепела Схафи'и, стр.181-186, Преводиоци Х.Асмуни Солихан Замаксиари Лц]
Са'и природа, одлучујући При покретању са'и, постављање Тхаваф са'и и Тхаваф али не са'и



По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз


Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Како да урадим са'и? Где да почнете и колико пута?
Одговор Са'и почиње од Сафа и завршава се у Марвах седам пута. Где се израчунава, од Сафа да Марвах пребројани једном, и од Марвах да рачунају Сафа једном, тако да број седам завршава у Марвах. А када са'и Суннет Дхикр, бројанице и молитву. И сваки је стигао у Сафе или Марвах читање такбир три пута подизањем обе руке док је суочавање са Ка'бах као што Пророк саллаллаху алејхи ве селлем То.
Приликом покретања молитву са'и
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Шта је почетак сваког округлог са'и дозвољено када сам прочитао: "Бисмиллахи и набдау То бимаа бадаа Аллаху ва расуулуху бихии, Инна мин схаффаа валмарвах сиаа'ириллахи". Или је то тако јерес?
Одговор Што се тиче дисиари'аткан у са'и је, за особу у раном са'иниа реадинг "Инна ал Вал схаффаа Марвата мин сиа'а То ириллахи", као и на Посланика саллаллаху алејхи То савс.Понављам-нгуланг тако, онда не знамо претпоставку да је Суннет менунујуккан. А у суннахкан за људе који са'и репродукује у било ком кругу Аллаха (дхикр), довама бројанице (читај Субхан Аллаха), тахмид (читај алхамдулиллах), такбир (Аллаху екбер читање) и опроштај (читај небеса). Слично томе, када Таваф. Због пророка саллаллаху алејхи То савс рекао:
"Што значи: Заиста Чини таваф око куће, са'и између Сафа и Марвах, и бацали Јумрах је да се сети Аллаха" [хадис Репортед би Ахмед и Ебу Давуд са Хасан иснад]
Стављање са'и НА тхаваф
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Да ли је дозвољено ставити на са'и таваф, како у Умрах и хаџ?
Одговор Према Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је био први таваф и са'и после Таваф. Али ако неко са'и пре тхаваф онда нема греха на тај начин. Јер постоји историја да је неко рекао Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То: "Ја са'и пре Таваф". Дакле пророка саллаллаху алејхи То савс одговорио: "Није важно". И тако се показује да ако особа триагинг са'и таваф је било довољно за њега. Али, Суннет је да када неко нови са'и тхаваф тада, како у Умрах и Хаџ.
Стављање са'и тхаваф ДАН НА "ИД или касније
По Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен

Питање Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен је питао: Неко је чуо да са'и се уради пре таваф, онда он онда са'и обилазити ифадхах на дан-12 или 13-Дху ал-Хијјах. Тада му рече, да се посебна ифадхах тхаваф на 'Ид. Онда шта је закон у том погледу?
Одговор Истина је да нема разлике између дана 'ид и неки дан о допустивости стављања са'и хадиса обилазити јер генерализабилити. Када особа је рекла Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То: "Ја са'и пре наоколо". Дакле пророка саллаллаху алејхи То савс одговорио: "Није важно". И због хадиса се даје општи осећај не постоји разлика у допуштеност стављања са'и на таваф на дан 'ид а потом дане
Тхаваф АЛИ НЕ са'и
По Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен

Питање Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен је питао: Ако особа је дужан да обилазити са'и али он је само изашао и није се вратио после таваф са'и. После пет дана касније га је обавестио да мора да са'и. Да ли он треба да буде, а не тхаваф са'и раније?
Одговор Ако неко не са'и тхаваф и зато што верују да он није дужан са'и, онда након што је речено да мора да са'и, онда је он дошао у са'и само и не треба понављати Таваф. Зато што се не захтева мора бити непрекидна између таваф и са'и. Мада ако га оставио за намерно тако, да је он намерно менгакхиркан са'и од тхаваф, онда је он невин. Али главна ствар је са'и после таваф сталној основи.
Са'и ОД ДО Сафа Марвах '
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: лице које је навршило за Умрах и Таваф са'и седам пута, али почевши од Марвах и Сафа подшишан тада носио једноставну одећу. Како закон у том погледу?
Одговор Он мора да учини још један корак са'и који почиње од Сафа и завршава се у Марвах. Пошто је промашио један корак у са'и.Осим ако она са'и осам пута, онда он није крив, где први са'и који почиње од Марвах је предност која није штетна за њега. То јест, ако да са'и осам пута са почетка и завршетка у Марвах Марвах, затим од осам са'и да значи да је савршен са'и седам пута, јер први не рачуна. Као да је само седам пута да започнете са'и од Сафа Марвах и завршава се у једном тренутку је пропустио са'и. Зато он мора да прецизирате са'иниа по почев од Сафа и завршава се у Марвах. Поред тога он је такође у обавези да понови ошишам да буде савршено умрахниа. За први подшишан није довољно за њега, јер је то учињено пре усавршавање са'и, где са'и Првостепени који почиње од Марвах није оцењен.

[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од стране улеме Улама, Саудијске Арабије, Композитор Мухамед бин Абдул Азиз ал-Муснад, у издању Аш-Схафи'и Имам Реадер, стр. 170-176, Преводиоци Х.Асмуни Солихан Замаксиари Лц]
Таваф Уада То Једна Кевајбан У Хадз, а одлучујући Тхаваф Збогом Ходочашће у


По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз


Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Моје ходочашће са групом и побољшали смо ходочашће. Али на крају шесте рунде у Опроштајни Таваф 'моја жена се онесвестила, онда морам да га доведе из Меке, тако да ја, моја супруга и брат такође моја супруга не може да заврши у седам кругова Таваф.Да ли смо дужни да урадимо нешто?
Одговор Ако не обилазити Збогом ", а затим ће свако клање жртве у Меку и дистрибуира сиромашним људима Светој Земљи. На опроштајном Таваф То хаџа обавезно на сваку особу која жели да изађе из Меке, и при одласку се примењује брану (закланих животиња), који је седмину камила, или један-седми крава, коза или квалификована особа као жртве. Поред тога, имате и да се покаје и пита Бога. За Збогом Таваф "не треба оставио иза себе преко пророка саллаллаху алејхи ве селлем То
"То значи: Да ли неко од вас дође кући, али завршите ходочашће у обилазити куће" [хадис муслиманска историју у схахихниа]
Такође, на основу историје анху радхиаллаху Ибн Аббас '.
"Значење:. Пророка саллаллаху алејхи То савс наредио људе (хаџ), на крају је урадио било је да обилазити кући али је дао олакшање за жене које менструација" [Договорени алаих]
Иако је законом породиљска жене у мишљењу правних стручњака, као што су менструације жена.
ОСТАВИ тхаваф ВАДА 'У Хадз
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Шта је закон особе која је оставила опроштајну Таваф 'када ходочасници?
Одговор Постоји историја аутентично од Посланика Аллаховог То алејхи ве селлем да је рекао.
"То значи: Да ли неко од вас дође кући касно, али он није био Таваф у Дому" [Пријављено од стране муслимана у хадису од Ибн Аббас схахихниа радхиаллаху То анху]
А у Сахих Бухари и Муслим постоји историја Ибн Аббас радхиаллаху анху, рекао је он.
"Значење:. Пророка саллаллаху алејхи То савс наредио људе (хаџ), на крају је урадио било је да обилазити кући али је дао олакшање за жене које менструација" [Договорени алаих]
И пророк саллаллаху алејхи То савс тхаваф када заврши све у добротворне ваји Хадз збогом 'кад би се вратили у Медину, а он је рекао: "Узмите од мене обреде хајиму". Неки од хадиса указује на неопходност Таваф збогом ', осим за жене које су менструацију и порођај. Дакле, ко је остало од поклоњење људи, он мора да убије жртву, јер је кршење Суннет пророка саллаллаху алејхи ве селлем То напустио брана мора обожавати у ходочашће. Ово важи и за мишљења учењака. Јер постоји историја Ибн Аббас радхиаллаху ниот 'анху, је рекао:
"То значи: Онај који оставља обавезно клањање у Хадз или заборављене, онда он мора да клања на жртвену" [хадиса Малик Историја]
То је мишљење већине учењака. Женски менструација и порођај тако да они нису дужни Опроштајни Таваф "је заснован на хадису од Ибн Абаса и друге сличне историје.
Тхаваф ВАДА "Један од ОДГОВОРНОСТИ У Хадз
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Ја сам становник Џеди и ја сам ходочашћа седам пута. Али ја не обилазити Збогом ". Јер неки људи кажу да су људи Џеди не тражи да обилазити Збогом ". Било истина или не моје ходочашће? Молимо објасните, да Аллах награди сте добро.
Одговор Обавезно на људе Џеди и као да није оставио Мека за Хадз осим после Опроштајни Таваф "као Та'иф становника и ходочасници који их воле. Тако, према општости пророка саллаллаху алејхи ве селлем То када испоруку својој беседи народу ходочашћа. Он је рекао.
"То значи: Да ли неко од вас дође кући касно, али он није био Таваф у Дому" [хадис муслиманска Историја у схахихниа]
А у Сахеех Бухари и Муслим од Ибн Сахеех Абаса помиње историјски радхиаллаху То анху, рекао је он.
"Значење:. Пророка саллаллаху алејхи То савс наредио људе (хаџ), на крају је урадио било је да обилазити кући али је дао олакшање за жене које менструација" [Договорени алаих]
А за оне који остављају обавезну покољ жртву, која је једна седма камила, крава или седмину, или козе, и заклан у Мекки и дистрибуирају народу мсикин у Светој земљи. Такође, у пратњи покајања и тражити опроштај у Бога и истинску спремност да се не понављају исту ствар. Што се тиче жена које менструације или порођаја, тако да нису обавезни да обилазити Збогом ".
Што се тиче умрах, онда он није у обавези да обилазити Фаревелл "у мишљењу научника аутентичних. Ово је мишљење тог јумхур научника. Чак ибн Абд ал-Баар је рекао да научници су се сложили о овом мишљењу, на основу многих аргумената.Између осталог, да је Посланик саллаллаху алејхи савс То није командовао људе који тахаллул од умрах у Опроштајни Ходочашћу 'за збогом Таваф' када изађу из Меке. Такође, постоји историја која наводи да је Посланик саллаллаху алејхи То савс наредио тахаллул људи у Меки у Ходочашћу збогом "да напусте своје домове да се Мина у Арафата, а затим их није наручити Збогом Таваф '
[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од стране улеме Улама, Саудијске Арабије, Композитор Мухамед бин Абдул Азиз ал-Муснад, у издању Аш-Схафи'и Имам Реадер, стр. 165-170, Преводиоци Х.Асмуни Солихан Замаксиари Лц]
Хаџи За жене које менструација, Менструација и одлучујући После Ихрам, Хајду Када Ихрам не дозвољавају Праиер



По Ад-Даимах Цеца ИфтаАл Стални комитет



Питање Ад-Даимах Цеца ИфтаАл Стални комитет су се питали: Шта је закон једне муслиманске жене која менструације у дане Хадз, његов хаџ је неважећи, јер је то тако?
Одговор Ако жене менструацију у дане Хадз онда нека раде шта они који су ходочасници обилазити и са'и Поред свог света. Ако је имао свети каду и онда је обилазити и са'и. Ако жена у менструације, а не лево-дела милосрђа опроштајну Хадз осим таваф ", а затим када сам стигао кући није био обавезан да плати било кифарат за опроштајну Таваф није обавезно за њега и његов хаџ важећа. Као што је основни темељ.
[]. Хадис из испричао Абдуллах бин Аббас радхиаллаху То анху да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао.
"То значи: жена порођај менструације и када дођу на онда микат оба купатила и берихрам и обављају све ритуале Хадз осим Таваф у Дому" [хадис Репортед би Ахмед и Ебу Давуд]
[Б]. Помиње у хадиса од Аисха историји радхиаллаху То анха, да је менструација пре спровођења ритуале Умрах, Посланик саллаллаху алејхи То савс наредио да Хадз осим Таваф ихрам у Представничком дому док није био светац. Такође је наредио да ураде оно лице које улази Ихрам за Хадз и Умрах.
[Ц]. Аиесха имам Бухари Хадис испричао радхиаллаху То анха.
"Значење: супруга Посланика саллаллаху Сафииа Бхава То алејхи ве селлем менструације, а пренео је ово Посланику саллаллаху алејхи ве селлем То, онда је рекао:." Да ли нас он води (од куће) 'Он је рекао: "Сигурно да има тхаваф '. пророка саллаллаху алејхи То ифадхах савс рекао:' Ако је тако онда не. '" [Хадис Бухари, Муслим и други]
У другом извештају је наведено да "Аиша је рекла:" Сафииа менструација после тхаваф ифадхах Хаидхниа сам поменуо на Мессенгер Аллаха. 'Алејхи ве селлем Онда је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем рекао:. "Да ли је држите (враћање) да нас", рекох ја? "О Аллахов Посланиче, он заиста тхаваф ифадхах у Представничком дому, а затим је менструација после ифадхах" Онда је Посланик саллаллаху То алејхи ве селлем рекао:. "Али, нека га (иде) вратим кући!" [хадис Бухари, Муслим и други]

Менструација КАДА ОНА НЕ МОГУ ихрам Праиер

По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз



Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Како се моле два РАК ихрам за жене са менструације?
Одговор Женска менструације не би требало да буде молио два рекјата ихрам, чак и без његовог ихрам са молитвом. Јер молитва је забрањена за жене менструацију. Посебно се моле два РАК јумхур Ихрам Суннет је према научницима, чак и неки научници упоредио је суннет, јер не постоји посебан аргументи. Иако судија јумхур суннет је требало да буде вођен хадиса пророка саллаллаху алејхи ве селлем То је рекао.
"То значи: Аллах је рекао:" Молите ово благословено долину и рећи: 'Умрах у ходочашћу "[хадис Репортед би Ахмад, Бухари и Ебу Давуд]
То је, у долини ал-Атик у опроштајну Ходочашће ". Ту је историја пратилац пророка саллаллаху алејхи ве селлем То онда молио ихрам. Дакле јумхур научници рекао да ихрам након суннета, без обзира да ли обавезни суннет или молитве. Пошто су жене менструацију и порођај Харам успостави молитву, онда оба ихрам без молитве и не прављење тих "молитве (два ра'каат ихрам).
Породиљска менструације или после ихрам

По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз


Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Ако женине менструације или после порођаја ихрам, да ли је легитиман, ако је обилазити куће, или да ли он треба да уради, и да ли је потребно опроштајном Таваф.?
Одговор Порођај или менструације жена када је стигао за умрах онда он треба да сачека свето. Ако је свет, он је таваф, са'и и фризура, затим попуните умрахниа. Али ако долазак менструације или порођаја после умрах или Хаџ ходочашћа на дан после 8 Дху ал-Хијјах, онда је то учинио ритуале Хаџ, који је вукуф на 'Арафах и Муздалифах мабит у, бацајући три Јумрах у Мина, и други као што су талбииах и дхикр. Онда када је био свет, а његова таваф са'и за Хадз. Али ако жена менструације или после порођаја таваф и са'и и пред опроштајну Таваф 'Збогом Таваф затим га је убио ". За жене које нису у обавези да менструације или порођаја опроштајну Таваф '.

Копиран из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, пенисусун Мухамед бин Абдул Азиз ал-Муснад, у издању Аш-Схафи'и Имам Реадер, стр. 130-134, преводилац Х.Асмуни Солихан Замаксиари Лц]
Хаџ и Умрах Мелафазкан Намера


По Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен





Питање Шејх Мухаммед бин Салих ел-Утхаимеен је питао: Да ли је дозвољено да изврши намеру мелафазкан Умрах и Хаџ, таваф или са'и? А када се окренуо да каже намеру?
Одговор Мелафазкан намере не постоји опис Посланика саллаллаху алејхи ве селлем То да ли је у молитви, тхахарах, пост, па чак и у свим обожавања пророка саллаллаху алејхи ве селлем То укључујући Хадз и Умрах. Пророка саллаллаху алејхи То савс када желе да Хадз Умрах или се не жели рећи: "О, Боже, желим то и то". Не постоји историја пророка саллаллаху То алејхи ве селлем, а он је и тако да никада није наредио једном од свог најбољег пријатеља "Било је у овом случају само то Дхаба'ах бинт Зубаир, Аллах бити задовољан, пожалио Посланику саллаллаху '. Селлем алихи . да жели да ходочашће, а он је био болестан па је Посланика саллаллаху алејхи То савс му рече:
"То значи:. Ти и сиараткан Берхајилах, да моје место када сам заглавила Зато што су осуђени од Бога, шта сте искључили" [договорени]
Заиста су изговорене речи овде. За Хаџ уговора са надзар. А кад човек у својој намери да берназдар онда тако није и не примењује надзар надзар закон. Због ходочашћа као надзар неопходност да га задржи ако је било планирано (намера), тако да је Посланика саллаллаху То алејхи ве селлем је наредио Дхаба'ах да менсиари'аткан говорећи: "Ако сам ометају икаквих препрека, то је моје место када сам био блокиран". Што се тиче хадиса који казе пророка саллаллаху алејхи То савс рекао: "Заиста Јибреел дошао до мене и рекао:" Молите се у долини блаженог Бога, и кажу: ". Умрах у Хадз или Умрах и Хаџ"
Онда тако то не значи да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао намеру. Али то значи да је Посланик саллаллаху алејхи То савс рекао манасикниа у талбииахниа. Због пророка саллаллаху алејхи савс То никада није рекао намеру.

[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, Мухамед бин Абдул Азиз ал-Композитор Муснад, у издању Аш-Схафи'и Имам Пустакан га 80-83. Преводиоци Х.Асмуни Солихан Замакхсиари Лц]
Хаџи са оба родитеља и замењује Хаџи оба родитеља са другим људима да замењује


По Шеик Абдул Азиз бин Баз



Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Обојица наших родитеља умрло, а они немају хаџ, али не мевасиатканниа нама. Апках можемо менгхајикан за оба. И како такви закони?
Одговор Уколико обе особе су богати у животу и бити у стању да ходочасника сопствене имовине, онда морате ходочашће за обе њихове имовине. А ако ходочашће за оба фонда поред своје имовине због искрености и од вас, онда сте добили награду у томе. Али, ако они нису богати и нису у стању да ходочасника током њиховог живота заједно онда нисте обавезно ходочашће за оба. Или ако неко није богата и не могу приуштити онда нисте обавезни Хаџ ходочашће за њега. Али, ако сте спремни да потрошите за себе Хаџ оба родитеља онда добити велику награду као вид посвећености оба родитеља.

Хаџи за мајком, али заборавити КАДА ихрам Намера
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Како закон ходочашћа својој мајци и када микат талбииах није за мајком?
Одговор Током намере особе и сврхом Хадз за ходочаснике својој мајци, иако је она заборавила талбииах ходочашће његовој мајци када микат. Због намера стижу на ходочашће је моћнији у том погледу. Пророка саллаллаху алејхи То савс рекао.
"Значење: Управо је добротворна организација која зависи од његове намере" [Мутаафакун То алаих]
Дакле, ако је сврха да неко долази менгхајикан мајка или отац, а онда је заборавио када талбииах у ихрамниа на Хадз је за мушкарце да је он намеравао, а он мислио, било да је за његову мајку, оца или неког другог.

Хаџи замени оба родитеља са другима да би Опуномоћити
По Ал Лајнах Ад Даимах Лил ИФТА

Питање Ал Лајнах Ад Даимах Цеца ИФТА питао: дајем милостињу да менгхајикан оца и моје мајке Хаџ. И дајем и ходочашће у оца са женом која је дата свом мужу, финансира ходочашће мојој мајци дао њој. Како да закон буде?
Одговор Менгхајикан своје милостињу на оца и мајке је облик богослужења и добра дела да оба родитеља, а Аллах ће дати награду вама за добро од њега.
Испорука новца планирате да менгхајикан свог оца са женом која је напустила мужа да финансирају ходочашће, на начин на који је то облик заступљености жена коју су описали и заступљеност у овом случају је дозвољено. Док замене ходочашће такође дозвољено ако особа која је заменила саму хаџ. Слично томе, средства се преносе на жене да замени ходочашће мајке. Тада замена ходочашћа жене жене и човека на човека, па онда је то дозвољено. постоје аргументи аутентична од Аллаховог Посланика алејхи ве селлем То о начину на који је она. Али би требало да људи који желе да замене ходочашће другима погледати на особу која ће га заменити, односно јаке вере и поверења, па је било мирно у вршењу дужности. А ми тражимо Бога за помоћ. Као и поздраве и благослове на нашу пророка Мухамеда, његова породица и пријатељи.

Хаџ И НЕ Деад Иет завештати
По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Ако једна особа је погинуло, а није завештати да сесеорангпун да замени хаџ, ходочашће је обавеза од њега, ако је њен син могао пасти за њу ходочашћа.?
Одговор Ако су деца Ходочашће муслимана да замени оца, а он сам има обавезу Хаџ ходочашћа родитеља умрло од њега. Слично томе, ако замена Ходочашће поред свог сина, а он такође има хаџ за себе. Зато што постоји хадис од Ибн Аббаса у схахихаин: "То је жена рекла Посланику саллаллаху То алејхи ве селлем:" О Аллахов Посланиче, заиста је Аллах обавезу да својим слугама иначе био важећи за старог оца, који не могу приуштити ходочашће. Да. Ли ћу моћи да замени свој ходочашће "Посланика саллаллаху алејхи То савс рекао:
"То је: Да Хајилах да га замените.". [Договорени] У овом случају постоји неколико других традиција да показују оно што смо поменули.

[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, Мухамед бин Абдул Азиз ал-Муснад композитор, имам Еш-Реадер публикације Сфаи'и га.61-67, преводиоци Х.АСмуни Солихан Замакхсиари, ЛЦ]
Богаташ умро, а ипак Хаји Анд Дихајикан из његове имовине


По Ал Лајнах Ад Да'имах Лил ИФТА




Питање Ал Лајнах Ад Да'имах Цеца ИФТА питали: човек је умро и не измири за ходочашћа, али Бадал хајикан своје имовине. Да ли још неко као ходочашће Хаџ самог.?
Одговор Ако муслиманска ходочасника је погинуло, а док он није квалификован обавеза Хаџ ходочашћа мора бити замењен од наследства, да ли је завештати на дихајикан или не. А ако особа која замењује Хаџ није његова али је легитимно обавља хаџ и хаџ ходочашће имају и легитимно да замени неко други, а имају довољно смрти обавезе.
Процена нечије ходочашћа да замени другу особу, да ли награда хаџ као да ради сам, мање или више, онда тако се вратио Богу. И нико сенка сумње да је лице одмах потребна за Хадз ако је био у стању да пре него што је умро од неке од аргумената који показују то и плашили грех одуговлачења.

Образовање одраслих и НИЈЕ умро када хаји
По Шеик Абдулах бин Абдурахман Ал Јибрин


Питање Шеик Абдулах бин Абдурахман Ал-Јибрин питао: Мој син је умро у доби од 16 година и није ходочаснике. Да ли сам у обавези да замени хаџ за њега?
Одговор Ако неко има балигх или чак 15 година година, тако да он мора да су били у стању да Хадз ако јој ходочашће, а није довољно урађено пре него што је балигх. Дакле, ако је умро после балигх и имају могућност да Хадз, он дихајикан своје имовине, односно старатеља менгхајикан њега.

Хаџи ЗАМЕНА мајку сопственим СРЕДСТАВА

По Ал Лајнах Ад Даимах Лил ИФТА


Питање Ал Лајнах Ад Даимах Цеца ИФТА питао: Имам ходочасника и његова мајка нису били до око 50 година. Али он није јак, упркос удаљености путовали возило близу места где је прошао од када је возило вожње. Да ли смем ходочашће моје мајке да цени моје, јер ја сам само дете?
Одговор Ако је проблем као што је поменуто онда можете заменити своју мајку, иако цена ходочашћа себе. Чак и тако да је валидан облик богослужења и добре за њега.
Или ЗАМЕНА Хаџи МАЈКУ да плати неког другог?

По Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз

Питање Шеик Абдулах бин Абдул Азиз Бин Баз је питао: Моја мајка је умрла када сам био млад и он мора да плати некога од поверења да замените хаџ. И мој отац је умро као дете. Ја их не знам. Али, чуо сам од неких родјака да је мој отац Хај. Могу ли да платим некога за Хадз у име моје мајке, или своју ходочашћа са њом? А за мог оца, ако могу хаџ за њега док сам чуо да је био ходочашће? Молимо вас да објасните и хвала
Одговор Ако поседујете ходочашће за оба родитеља и да је усавршио у складу серијатског Хадз, онда тако да је више мејнстрим. Али ако плаћате другим људима који су добри у религији и мандат да замени оба родитеља Хаџ, онда је у реду. Што се тиче главна ствар је ако ваш хаџ и Умрах за оба родитеља. Исто тако, ако мандати других да то учине, требало би да јој наложи да Хадз и Умрах за ваше родитеље. И тако је облик побожности и доброте са оба родитеља. Надамо Аллалх прихватимо Вашу доброту и милосрђе смо сви

Хаџи ЗА оба родитеља СУ МРТВИ
По Ал Лајнах Ад Даимах Лил ИФТА


Питање Ал Лајнах Ад Даимах Цеца ИФТА су се питали: Шта је владајућа ако моје ходочашће до мојих родитеља који су умрли, а они имају ходочашће, јер сиромашни?
Одговор Ако сте били ходочашће, хаџ да оба родитеља, да ли узети сама или са заменом према другим људима који су били ходочасници. За Ебу Давуд спомиње у историји Суннанниа Абдуллах бин Аббас радхиаллаху То анху, рекао: "То је Посланик савс Схаллалалху а'лаихи чуо неко рећи:" О Аллаху ја те сретну у име називајући Сиубрумах ", Посланик, саллаллаху алејхи ве селлем То рекао: "Ко Сиубрумах" Он је одговорио: "Мој брат или родбина," Пророк саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Ви хаџ за себе?" Одговорио је: ". Још увек није" пророк саллаллаху То алејхи ве селлем рекао: "Хајилах можете за себе гура (прва), онда смо ходочасници у име Сиубрумах ".
Такође хадис Ибн дитакхријкан Мајах, и Ал-Бејхеки рекао: "Санадниа аутентични, а у овом поглављу не постоји више аутентичан хадис од хадиса".


[Преписан из књиге пресудио пресудио Хадз и Умрах од великих учењака Саудијске Арабије, Мухамед бин Абдул Азиз ал-Муснад композитор, имам Еш-Реадер публикације Сфаи'и га.67-73, преводиоци Х.АСмуни Солихан Замакхсиари, ЛЦ]

ИЗВОР: хттп://алманхај.ор.ид

No comments:

Post a Comment